Mysteerilappu kirjan välissä, siirappinen sämpyläresepti ja ihana peltirasia

Taas möksällä ja mummi siellä taas paahtoi jo umpiruskeana itseään. Tänään oli mukana molemmilla tytöillä kaverit ja päivä sujui joutuisasti. Merivesi +24! Yleensä mökillä saanut nauttia meren lämmöstä muutaman leppoisan päivän verran ja pohjoistuuli on tulla tempaissut veden kylmäksi. Nyt se vain kuumenee.

Voi Samu ja Samun jumitus eli masun viilennys operaatio. Samu menee nextlevelille 😉

Tälläinen löytyi tänään rannalla kirjan välistä, eikä kukaan tiedä mistä se on sinne tullut?! Ja täytyy sanoa noista meikäläisen koivista, että tässä ei kyse karvakoipiselfiestä, jotka nyt in.. Ainakin koivet ns.ajan hermolla…

Samu kultainennoutaja oli ensimmäisinä mökkipäivinä todella terhakas, mutta nyt seistä jurnuttaa tuntitolkulla ja viilentää massuaan. Ajattelin ensimmäisillä Samun seisontapäivinä, että hauveli on aivan pönttö, mutta Samuhan on fiksu kun ymmärtää viilentää itsensä. Onneksi sinilevää ei ole vielä näkynyt, siihen loppuisi Samun nautinnolliset päivät.

Kotona mietin mitä ihmeen ruokaa sitä taas taikoisi, kaapit suorastaan uhmasivat tyhjyyttään. Löytyi jauhelihakastikkeen jämä, ei vanhaa vaan vähäistä. Kipaisin kauppaan ja taiottiin mieheni kanssa pizza ja leipaisin vielä sämpylöitä. Näistä nyt täytyy tuulettaa, kun en ole mikään leipojaihmekään… Mutta nuo sämpylät onnistuu aina ja niiden taika on siirappi, tällä kertaa DanSukkerin muscovadosiirappi ja teen aina sämpylät maitoon, käytän kaurahiutaleita ja hieman myös grahamjauhoja.

Pizzan kyhäelmä, mutta oli maukasta ja aidosti italialaisittain tähteistä taiottu. <3

Kaupasta hain metukkaa ja hiivaa ja kauppalasku oli peräti 2,48. Tänään veivattiin ruokaa kaikesta mitä jääkaapin uumenista löytyi ja hei hyvää tuli ja hyvä mieli.

Tarkka ohje sämpylöille vaikka oma tyylini on sellainen viskailu silmä mitalla.

Siirappi tekee sämpylöistä täyteläisen herkullisia. 

Pieni kätönen jo käy vaikka sämpylät tuli juuri uunista. 
Ei ole symmetrialla pilattu, mutta maku ratkaisee.

Kaurasämpylät

1/2 litraa maitoa (lämmitä)
1rkl suolaa (käytin tänään merisuolaa nam)
3rkl siirappia
50g rasvaa (laitoin paljon enemmän, voita sekä oliiviöljyä)
3dl grahamjauhoja
50g hiivaa
1/2 dl kaurahiutaleita
Kohota 1/2 tuntia

Lopuksi lorautan oliiviöljyä ja vaivaan taikinan sillä. Laitan sämpylätaikinan mikroon kohoamaan>sinne ei tuule, eikä taikina lätsähdä.
Laitan sämpylät kylmään uuniin kohoavat siellä vielä ja ja laitan uunin 180 asteeseen. Kun hieman kaunis rusehdus, sämpylät valmiita.

Tästä taikinasta saa ihanan Aurajuustobostonleivän, kaulimalla taikinan levyiksi. Levittämällä Aurajuustoa, kierimällä rullalle ja leikkaamalla kuin Bostonkakkuun, niin että ruusukkeet tulevat ylöspäin ja Aurajuusto mukavasti kuplii hieman pinnalla. Sydänvuoka vielä ja ihana Aurajuusto bostonleipä on valmis. Oma viritelmä, mutta helppoa kuin nakki. 😉

Pojan tyttöystävä tuli meille viikoksi ja toi peltihöperölle tuliaisiksi kauniin peltirasian.
Tyttö on 17-vuotias ja ele oli viimeisen päälle ajateltu ja herkkä. Hyvä mieli. <3

Niin ihana lahja, voi että pojalla on ihana tyttöystävä <T

Herkullista viikonloppua!



4 thoughts on “Mysteerilappu kirjan välissä, siirappinen sämpyläresepti ja ihana peltirasia”

  • Kyllä nousi vesi kielelle noista kuvista, kun nälissään plärää peiton alla blogeja ;D ihana tapaus tuo Samu!

    • Maikki, se tunne kun illalla nälissään katsoo kamujen Facebook päivityksiä, joissa toinen toistaan maukkaimpia ruoka-annoksia…

      Aurinkoista lauantaita!

      Tiia

  • Nälkä rupesi myös minua vaivaamaan,sämpylöitä,pizzaa ja vielä aurabostonkakkua,nam. 🙂
    Kauniin purkin olet kokoelmiin saanut.
    Helteistä lauantaita! 🙂

    • Tanja, tunne kun illalla nälissään katsoo kamujen Facebook päivityksiä, joissa toinen toistaan maukkaimpia ruoka-annoksia…

      Aurinkoista lauantaita!

      Tiia

Vastaa käyttäjälle Tiia Koivusalo Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud