Maateema ja maana Tanska!

Maateema ja maana Tanska!
Maateema on kaksi kertaa vuodessa toteutettava ruokaan, juomaan, yhteiseloon ja sisustukseen liittyvä tapahtuma, joka on aina toiselle pariskunnalle yllätys. Vierailevan pariskunnan ehdoton vaatimus on saapua kylään tyhjin käsin, isäntäpariskunta vastaa täysin ruuista ja juomista. 
Idean maahan tällä kertaa innoitti yksi kivoimmista blogitapahtumista, vierailu Vaasan yrityksessä, jolloin pääsimme toteuttamaan mitä mielikuvituksellisimpia leipiä Vaasan uudesta herkullisesta Taika leivästä. Leipä on erittäin hyvää paahdettuna tai ilman. 🙂 En olisi voinut kuvitella tekeväni leipiä mistään muusta leivästä. Postaus Taika leipätapahtumasta löytyy täältä Taika leipä. 

Maailman herkullisin Omenapiirakka, resepti on ystäväni ja hän on tainnut bongata reseptin vuosia sitten jostain lehdestä. Herkulliseksi piirakan taikoi Intiaanisokeri, eettinen ja herkullinen sokeri, jota löytyy muuten tulevilta I Love me messuilta. 🙂
Tuulan omenapiirakka
Oikaisin käyttämällä valmista kauramurotaikinaa
Pohja
75g margariinia
1dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
Päälle
Omenoita ilman kuoria
Kanelia
Intiaanisokeria/fariinisokeria
Kastike
75g rasvaa
1dl sokeria
2tl vehnäjauhoja
3dl kermaa
Keitä kunnes saostuu
Kaada kastike omenoiden päälle ja uuniin
Omenapiirakan nostettuasi uunista,
lado päälle paahdetut mantelilastut
Mantelilastut herkästi palaa, 
en suosittele uuniin laitettavaksi.
Vaniljaisen/kermaisen kastikkeen vuoksi
tämä piirakka ei kaipaa rinnalleen
vaniljakastiketta
Esipaistoin taikinaa hetken ja piirakka oli 
uunissa 180 asteessa kunnes näytti kypsyneeltä.
Suosittelen on ehdottomasti maailman 
paras omenapiirakka!
Menu ja ruuat ovat mukailtuja eivätkä ”oikeaoppisten” tanskalaisten reseptien mukaan toteutettuja. Huumori kuuluu juttuun mukaan ja mielikuvitus. Menusta jäi Wolfberger Riesling valkoviini pois, joka on todella hyvää, ei närästä. Täydellinen pari lohileiville.  Laudum taasen on kesän blogiyhteistyön tiimoilta löydetty ällistyttävän herkullinen ja edullinen punaviini, joka on tullut selvästi meidän viinihyllyyn jäädäkseen. Viinillä hintaa alle 8e pullo. Alla olevat Tanskan lippukarkit ostettu aikoinaan Tanskan sisustusmatkalta ja laitoin karkit käyttöön ja koristeeksi. Samainen lippuviiri ja lipputanko ostettu kyseiseltä reissulta. 

Kyseiset servetit ovat hieman kitsit ja arveluttivat jonkin verran, kun mietin tuota yleisilmettä. Koska osana teemaa oli kuitenkin tanskalaiset voileivät, niin servetit nappaisin Tigerista mukaan ja olihan ne loppupeleissä ainakin vitsikkäät. 
Mainio löytö Tigerista, 10kpl ohuita suklaalevyjä jotka sulavat lämpimän paahtoleivän päälle. Kaikille omat rasiat. 🙂

Omenat sopivat tanskalaiseen tunnelmaan ja fiilis olikin, että totetutetaan tanskalaista talonpoikaistunnelmaa. 🙂 Kuvan koristelun bongasin ihanan Ihohoitola Lupauksen Tarjan instakuvista. @ihohoitolalupaus

Juomat piti olla teeman mukaiset, vaikka viineissä emme pyri samaan, paitsi luonnollisesti jos on kyse viinimaasta. Alle olevassa kuvassa maukas Laudum. Huom. viinit, ruuat ym.omakustanteisia eli tämä mainonta tapahtuu siitä ilosta, että hyvää on mukavaa jakaa eteenpäin. 
Vaasan Taika leivät tanskalaisittain

Lohileivät

majoneesia
kylmäsavulohta
avokadoa
parmesanlastuja
kapriksia
ruohosipulia
hunajaa
yrttejä
paahdettuja pinjansiemeniä

Lisänä jäimme kaipaamaan aiempien leipieni
mansikoita ja mätiä

Ilmakuivatut kinkkuleivät


Taika leipiä
majoneesia
ilmakuivattua kinkkua
avokadoa
aurajuustoa
yrttejä
paahdettuja pinjansiemeniä
hunajaa
kapriksia


Siinä sitä keskittyneenä blogia varten kuvaillaan. 🙂 Arkinen tilanne, vessanovi auki, lipaston päällä kauheat kasat, kivaa oli laittaa joukkoon tälläinen ei rajattu kuva. Kauhea tyvikasvukin. 😉

Tanskalaiset ovat kovia syömään leipien lisäksi possuruokia, joten tässäpä Tiian tuunaama possupata.

Tiian ja Jussin possupata
Mies marinoi possun sisäfileen edellisenä päivänä
soijaa
öljyä
suolaa
pippuria
Kastike
2prk Cremeä ja 1 kermapurkki
2 Mustapekka juustoa
tosin oli S-marketin versiota
Päärynöitä
Mustaa suolaa
soijaa
pihvimaustetta
siirappia
kapriksia
ruohosipulia
Jäimme kastikkeesta kaipaamaan
porkkanoita
ja vaikkapa kurpitsaa
Kyseinen kynttilä on myöskin varsin kitsi, mutta jotain taikaa väriä muuttavassa kynttilässä on. Taitaa lumota sitä katsovat ihmiset. 🙂 Vaihtaa, sinisestä, violettiin, punaiseen ja pinkkiin. 
Aamulla superaamiainen ja sydämelliset maateemailut ovat tältä erää päätöksessä ja kenties pian uudelleen ystävien luona. Maateemaa olemme toteuttaneet jo 11-vuoden ajan ja muita maita on mm. ollut: Ranska, Turkki, Japani, Amerikka, Espanja, Kreikka, Italia, Baltian maat, Suomi oli Strömsö teemalla meillä ja monen monta muuta maata. 🙂

The End

😉

*Intiaanisokeri saatu I Love messujen tiimoilta, muut tuotteet hankittu itse. 🙂



65 thoughts on “Maateema ja maana Tanska!”

  • Tosi ihana tuollainen teema. Voisi jopa ottaa talteen korvan taakse.
    Itse huomasin päivällä kkuvatessani tuon saman efektin että taustalla näkyi kaikenlaista sälää, niitä sit ohimennen siivoileen pois.
    Luulin alkuun noita suklaalevyjä tulitikkurasioiksi 😀 blondi mikä blondi.

  • Hih no mutta ihan kuin tulitikkurasiat! Teema on niin kiva juttu ja siihen panostetaan täysillä ja teemailua aina odotetaan kovasti. <3

    Ihanaa iltaa Nanni ihanuus <3

  • Intiaanisokeria fanitan ja sen terveysvaikutuksia.
    Ihanat teemajuhlat sinulla aina. Meidän teemat ovat kenties jonkun mielestä "Köyhän bileet" tai "Karu todellisuus". mutta meille ne ovat "Valon juhlat" tai "rahalla et saa onnea"-bileet. 😀

    • Intiaanisokeri on todella hyvää! <3 Nooh kerran vuodessa järjestysvastuu osuu kohdalle, joten ei voi todeta että tälläisiä järkkäisimme joka viikonloppu tahi joka kuukausikaan. 🙂

      Tärkeintä on se tunnelma, edullisestikin saa tehtyä hyvää ruokaa. <3 Juomapuoli valitettavasti on aina se kallein osa. Itse en edes juo nykyään, 2 siideriä meni.

      Kivaa päivää Viltsu ihanuus <3

  • ♥oi, näyttää tosi kivalta ja houkuttelevalta! Oon aina ollut Tanska-fani, mutta hassua, että olen vain kerran käynyt siellä. 🙂

  • Teemajuhlat ovat hauskoja. Meillä on muutaman kerran ollut keskellä talvea Tyynenmeren tiki-juhlat, joissa on tarjottu havaijilaista ja poynesialaista ruokaa, juomat on tarjottu kookospähkinästä tai kaiverretusta anannaksesta, , vierailla on ollut havaiji-paidat ja tietysti leit kaulassa.

  • Just parhautta tuollaiset teemakekkerit, ja vieläpä tuollain perinteenä vuosittain!
    Sait puhuttua mut tigeriin, ihan pakkohan se on noita ohuen ohuita suklaalevyjä hakea 🙂

    • Kivaa on ja kivaa että maateemasta pidetään kiinni. 🙂 Tiger on kyllä ihmeellinen ja kiva kauppa ja mukavan hintaisia kaikki jutut. 🙂 Mukavaa päivää Kikka <3

    • Moi Helena ja Blackie <3 Niin on aina kutkuttavaa mikähän maa on yllärinä, niin kivaa. 🙂 Huolissaan ei olla, napsitaan vaikka sitten masulääkkeitä, hih. .) Kaikkea eksoottista kun on matkan varrelle mahtunut, mm.Caribian ja Intiankin muodossa. 🙂

      Ihanaa päivää Hellu <3

    • Outi ihanuus, Marokko onkin ollut jo ihan alkuaikoina ja ystävien pitämänä. 🙂 Hyvää oli kuin mikä. 🙂

      Ihanaa päivää <3

    • Oli mukavaa, aina on, ystävien kanssa on leppoisaa ja hauskaa ja kaikki tykätään hyvästä ruuasta. <3 Mukavaa viikkoa Ritva <3

  • Voi kuinka hauska juttu ja varmasti myös kiva toteuttaa. Tuota omppupiirakkaa pitää heti kokeilla:) Mukava, kun ihmiset jaksavat järkätä tämmöisiä kekkereitä. Pitääpä muistaa tämä, kun seuraavalla kerralla kutsuu kavereita kotiinsa:)

    • Suosittelen omppupiirakkaa, se on aivan mielettömän hyvää! <3 Niin jos on vaikka joku läheinen ystäväpariskunta jonka kanssa tekin voisitte toteuttaa, niin siitä vaan. Tämä on hirmu kivaa ja hauskaa. 🙂

      Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  • Aivan ihana idea tuollaiset teemapäivälliset! Ihan tulee vesi kielelle kun noita voileipiä katselee, Mums!
    Kiitos kun jaoit omppupiirakan ohjeen, kiva päästä kokeilemaan uutta reseptiä.

    Ihanaa syyskuun vikaa viikkoa <3

  • Mä olen niin himoinnut tuota omenapiiraakkaa… Tää on kuule nyt Tiia sitä kuuluissa piirakkakateutta 😉 No mä taidan kopioida ohjeen ja muuntaa sen gluteenittomaksi ja tehdä jossain vaiheessa… niin päästän tästäkin kateudesta 😉

  • On teillä ollut kivat pidot. olet niin hienosti kattanut hyviä herkkuja laittanut 🙂

  • Teidän maateema kuulostaa joka kerta tosi kivalta. Hienosti olet koonnut ruuat ja koristelun sen mukaisesti. Ihanaa viikon alkua!

  • En kestä mitä herkkuja! Ihan kaikki! Etenkin nuo voileivät! Ja omenapiirakka!
    Upeat koristelut ja kivaa tuollainen maateemailu!
    Eikös sinulla ollut joskus postaus mexilolaisesta teemaillastakin?
    Taisin silloinkin kuolla nälkään;)
    Hyvää uutta viikkoa sinulle, Tiia ihaNainen <3

    • Oi hyvä muisti sinulla ja juu meillä oli Meksiko kyllä vaan. 🙂 Voi maar tulee itselläkin nälkä näitä katsellessa ja ei niin mitään ole enää jäljellä, mutta hyvä niin, kertoo että ruuat onnistui 😉

      Ihanaa alkanutta viikkoa ihanuus <3

  • Hieno kattaus!!!
    Ja kiitos vinkistä, tuota Somersbyta pitää hankkia jostain – rrrrakastan seljankukkaa!

    • Sitä saa Viron puolelta, toivottavasti pian täältäkin. Pitkään raijasin Viron puolelta mustaherukkaa ja nyt sitäkin saa Suomesta. Seljankukka on niin hyvää. <3 Kivaa alkanutta viikkoa <3

  • Todella kaunis kattaus ja oih, nuo voileivät, piirakasta puhumattakaan ihan vesi täs kielelle herahtaa, lurpsis ☺☺
    Voinpa vain kuvitella kuinka mukavat juhlat teillä oli ☺☺
    Ihanaa alkanutta viikkoa Sinulle ihanuus ~♥~♫~

    • Oli niin mukavat ja aina on. 🙂 Joskus ollut todella eksoottisia ruokia, tällä kertaa kotoisampia. Ihanaa viikkoa ihana ma-te <3

  • Aivan mykistävän hieno teema, kattaus, somistukset ja menu! Ja mikä ihana tekosyy kutsua vieraita kylään. Tykkään itsekin teemajuhlista ja repäisyistä, kyllä niillä saa kivasti potkua pimeneväänkin vuodenaikaan! Tuo intiaanisokeri, minulla tuota samaa ja se on kyllä korvannut normaalin valkoisen kaikessa! Ihanan pirtsakkaa alkuviikkoa!

    • Iiks sinulta otan tuon valtavana kohteliaisuutena. Toki Tanskan ruuat olivat varsin kotoisia Caribia ja esim.Marokko tai Japanikin olleet taas aivan wautsiwau eksoottisia. 🙂 Maan mukaan mennään, mutta aina voi sanoa, että syöty ja juotu on hyvin. 🙂

      Sama täällä korvaan tuolla täysin valkoisen sokerin, tosin laitoin kermakastikkeeseen, siis omppupiirakan reseptin mukaan valkoista sokeria, en uskaltanut kikkailla.

      Upeaa viikkoa Heli ihanuus <3

  • Aivan mahtavat tuollaiset teemajuhlat. Onnistuit kyllä täydellisesti kattauksissa ja ruuassa. Noi kananmuna servetit ovat varsin hauskat! 😀

  • Ihanat teemajuhlat tai illanistujaiset <3 Mäkin haluun tuollaiset järjestää 😉

  • Onpa kivoja tällaiset maateemalliset! Ja hieno toteutus tässä. 🙂

    Voi omenapiirakkaa miten herkulliselta näyttää! Ja vai että vielä intiaanisokerikin. -Olen viime aikoina ajatellut, että pitäisi kyllä nyt jo vihdoin perehtyä kaikkiin sokereihin, mitä saatavilla on, että alkaisi käyttää jotakin mahdollisimman terveellistä. Intiaanisokerista en muista koskaan kuulleeni, ehkä joskus mainintana, mutta ei kerrottuna, mitä se on… enkä itse asiassa tiedä, kuinka paljon sokerivaihtoehtoja lopulta on edes olemassa… 🙂 Juuri tässä joku päivä sitten päätin alkaa käyttää enemmän tutumpaa fariinisokeria valkoisen sijaan useammin, kun meinasi tuo fariinikin jo jäädä taka-alalle omassa keittiössä…

    • Suosittelen lämpimästi vaihtamaan intiaanisokeriin, on meinaan todella herkullista, eettistä ja terveellistä. 🙂 Kiitos kaunis kehuista, oli kyllä mahtavat juhlat vaikka pari päivää kyllä väsytti maar vimmatusti juhlien jälkeen. Vaikka join vain 2 sidukkaa valvoin sitäkin enemmän. Ihanaa tiistaita Leena <3

  • WOW! Onpas upea MENU. Piti kopsata reseptikirjaani…Voi oispa ollut ihana olla mukananne nauttimassa,,,vesi kielelleni herahti…

    • Kiitos kovasti ja kyllä oli herkullista, mutta hetkessä menivät kaikki.Niitä nyt tässä itsekin muistelen kaiholla. Kivaa päivää <3

Vastaa käyttäjälle S - beauty of life Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud