Kaksi haikaranpoikasta katolla

Kaksi haikaranpoikasta katolla
Tänään on meidän kakkoshääpäivä eli se romanttisempi päivä, jolloin avioliittomme siunattiin Latviassa eli oli ne isot juhlat. Mutta ei sen enempää hääpäivästä tai niistä juhlistakaan, vaan siitä, että juhlapaikan katon päällä oli haikaranpesä, jossa oli kaksi haikaranpoikasta. 

Siinä kohden nuo kaksi haikaranpoikasta edustivat kahta ihanaa mieheni lasta, jotka olivat häähumussa juhlimassa mukana, toinen sulhaspoikana ja toinen morsiusneitona ja joita pidän täysin myös omina lapsinani, vaikka heillä oma rakas äitikin on. Myöhemmin minulle valkeni, että nuo kaksi haikaranpoikasta edustivat myös kahta yhteistä lasta, jotka syntyivät häittemme jälkeen. Ensimmäinen tytär syntyi miltei vuosi häiden jälkeen 27.5.2004 ja toinen tänään ”hääpäivänämme” 14.6. 2006. Hääpäiväämme juhlimme aluksi jomman kumman hääpäivistämme osuessa lähemmäksi viikonloppua, eli maistraattipäivä on tuo 11.6 ja avioliittoon siunaus 14.6, mutta selkeää oli, kun perheen kuopus syntyi 14.6, ei hääpäivää enää vietetetä kyseisenä päivänä, vaan tänään on yksinoikeutetusti tyttären syntymäpäivä ja tänään tytär täyttää 12-vuotta. 

Moniin avioliittovuosiin ja yhteisiin vuosiin mahtuu myös kriisejä ja niin meilläkin oli pahin avioliittokriisi ennen tyttären raskautta ja kriisi myös siivitti raskausaikaa. Kun tytär syntyi 3-viikkoa etuajassa juuri meidän ”hääpäivänä”, oli kuin kohtalo olisi antanut meille viimeisen viestin,  kriiseily on turhaa, tärkeintä on lapset ja perhe. 

Kun tytär syntyi vielä sydänlapsena ja siinä valossa kaikki kriiseily tuntui jopa jo älyttömältä ja naurettavalta, tuli tunne, että suurempi voima haluaa vahvasti viestittää meille jotakin. Niin surullista, kuin lapsen kärsimykseet, operaatiot, jatkuvat tutkimukset ja avosydänleikkauskin oli, halusin löytää tuostakin kamaluudesta jotain syvempää tarkoitusta. 

Oman rakkaan tänään 12-vuotiaan elämänalku on ollut todella kivinen ja mikään ei poista sitä seikkaa, että hän tulee aina olemaan ”sydänlapsi” ja myöhemmin ”sydänaikuinen” ja vauvana hän oli vain pienillä voimillaan väsyneesti hymyilevä suloinen enkeli. Enpä olisi arvannut, kun toisen sydän korjattiin, mitä tulta ja tappuraa ja yhteiset Vaahteranmäen Eemelin ja Peppi Pitkätossun voimat omaavaan tyttäreen saimmekin tutustua. 

Hän on se, joka aina sanoo ei, hän on se jolla ovet paukkuu päivittäin, hän raivoaa ja leppyy sekunnissa. Hän on se, joka nukkuu yöt, kuin tukki, koska on päivän aikana mölynnyt ”pahat” pihalle. Hän on se, jolla on aina hymy korvissa, jota kikatuttaa koka ajan ja jos toiselta kysyy, oletko ”onnellinen”, hän naurua pulppuen kiljahtaa ”olen”. Hän tanssii, nauraa, huutaa ja ottaa elämästä kaiken irti, hän on elämä itse. 

Hän on se joka on saanut meidät vanhemmat sairasvuoteen äärellä polvilleen, perheen isän laulamaan Phil Collinsin ”You’ll Be in My Heart” toisen pieneen korvaan sairasvuoteen äärellä aina uudelleen ja uudelleen, niin että aina kun kuulen tuon kappaleen, alkaa itkettämään. Aina olemme ymmärtäneet, että lapset ja perhe ovat tärkeimmät, mutta tämä villikko on opettanut meille vanhemmille sen, että monet muut murheet ovat liian pieniä surtavaksi, tärkeintä on vain, että kaikilla perheenjäsenillä on kaikki hyvin ja kaikki ovat terveitä. 

Kaikki neljä lasta ovat yhtä rakkaita ja jokainen heistä opettaneet meille jotain. Niin se on, että vaikka vanhemmat ne ns. lapset kasvattaa, ovat meidän lapset kasvattaneet meitä vanhempia kenties vielä enemmän. Mutta tänään juhlitaan meidän 12-vuotiasta, joka ei taida enää olla tämän äidin vauveli. Onnea rakas Sofia. <3Related Posts

Sivusiili tuli ja sakko tuli, hahaa voiko olla tottakaan tämä elo!

Tänään en jaksanut kuunnella enää joka päiväistä jankutusta sivusiilitoiveista ja lähdimme ex tempore kampaajalle. Tytär on nyt tyytyväinen ja veisteli, että Kristasta tuli Risto. Tytär on onnellinen ja äiti oli niin sekaisin, että unohti mennä kaiken tiimellyksessä lisäämässä parkkiaikaa ja sakot tuli. Tuumin siinä kyllä, […]

Meikkaaminen on maailman turhinta hommaa!

Pian 12-vuotta täyttävä tyttäreni, juuri se joka haluaa sen sivusiilitukan kävi äsken juttelemassa meikeistä ja oli aivan pakko kertoa teillekin miten oikeasti yksinkertaisia meikkauksen salat ovat. Max Factorin viime syystalven Star Wars punat,arvokkaat keräilykappeleet ja nyt maaliskuussailmestynyt Marilyn Monroe huulipunakokoelma,miten näitä voi kukaan vastustaa! Tytär […]66 thoughts on “Kaksi haikaranpoikasta katolla”

 • Onpa ollut kivinen alku teidän rakkaalla prinsessalla <3. Onneksi kaikki on mennyt hyvin ja toivoa sopii, että näin myös jatkuu <3.
  Kuvista näkee, että hän todella osaa nauttia elämästään! Ihania kuvia hänen matkaltaan.
  Paljon paljon Onnea Teidän koko perheelle <3 <3 <3 <3 <3 <3.

  • Peukut pystyyn, ettei tule uusia operaatioita, että tapahtuu ihmeitä lisää. <3 Kiitos niin paljon ja hän on kyllä sellainen itse elämä koko neiti. <3

   Kiitos ihana ja oikein aurinkoista viikonloppua <3

 • Kyyneleet yrittivät vahvasti silmiini kun tämän postauksen luin, enkä pistänyt vastaan. Onnea äidille, tyttärelle ja koko perheelle <3

 • Nyt oli niin kertakaikkisen ihana tositarina ja ihanat kuvat täynnä oikeasti merkityksellistä elämää, etten osaa oikein edes sanoa mitään muuta kuin ihan hirmuisen paljon Onnea Oman elämänsä Peppi Pitkätossulle ja teille ukkelin kanssa mitä parhainta kakkoshääpäivää, joka Sofian myötä taisi muuttua ykköseksi <3<3<3

 • Onnea 12-vuotiaalle ❤ Liikuttava, ihastuttava tarina. Viisaita sanoja! Tärkeintä on läheiset ihmiset ja heidän hyvinvointinsa ❤ ja se Rakkaus ❤❤❤
  Viettäkää mukavat juhlat 🎉🎈🎊
  Terveisin, Johanna

 • Synttärionnittelut 12-vuotiaalle Sofialle! Etenkin pienten lasten sairaudet vetää niin surulliseksi. Teillä sydänlapsi jolla hyvin raskas vauvavaihe. Asiat – esimerkiksi kriisit parisuhteessa – asettuvat tuollaisessa tilanteessa oikeaan mittakaavaansa.

 • Eipä tässä oikein voi kuin kompata aiempia kommentteja – itku kurkussa ja silmissä täälläkin luettiin tätä Peppi Pitkätossun tarinaa.
  Ja se mikä tässä tuli vahvasti esille eli perheen ja läheisten hyvinvointi – se on juuri näin. Mikään ei ole niin tärkeää kuin se, että rakkailla on kaikki hyvin.
  Hieman ehkä aavistan, mitä tunteita teillä on käyty syntymäpäiväsankarin taipaleen alussa … itsellä muistoissa vahvasti toinen sydänlapsi jonka isotäti olen. kun oli kriittisimmät hetket ennen ja jälkeen myöskin avosydänleikkauksen aikaan, kädet hakeutuivat kuin luonnostaan ristiin. Monta kivikkoa on ollut pienen taipaleella mutta kaikesta on selvinnyt. Ja elää täysillä joka hetken …niin kuin meidänkin pitäisi muistaa tehdä <3
  Ihanaa syntymäpäivää Sofialle ja ihanaa hääpäivää sinulle ja miehellesi <3 <3 <3

  • Miten ihana kuulla,että siellä teidänkin sydän lapsi voi hyvin. Onneksi niin paljon nykyään voidaan tehdä, esim.Sofian leikkaus olisi 10v aiemmin ollut kolme leikkausta. Hirveä oli se hetki kun pieni itkevä lapsi piti antaa lääkäreiden käsiin ja luottaa.

   Kiitos niin paljon ihana Ritva ja upeaa viikonloppua 😘

 • Etpä ole sinäkään helpoimman kautta elänyt,voin kyllä kuvitella kun oma lapsi on sairas,kiitollinen täytyy olla kun on saanut terveet lapset.Vastoinkäymiset kyllä kasvattaa ja tuo on niin totta että lapset kasvattavat vanhempiaan rakastamaan.Onnea sinne synttärisankarille ja vanhemmillen. Mukava lueskella näitä juttujasi,tuntuvat niin elämänmakuisilta ja aidoilta 🙂

 • Koskettava postaus. Piti hakea nenäliina, kun alkoi kyyneleet valua Phil Collins -kohdassa. Onnea tyttärellesi ja oikeastaan teille kaikille. <3

 • Onnea 12vuotiaalle prinsessalle, sekä teidän koko perheelle 😘
  Sait ihan mielen liikutuksiin koskettavalla kerronnalla 💖
  Tyttäreni poika syntyi myös vanhempiensa kaksvuotis hääpivänä ja täyttää kohta 12😀

  Ihanaa viikonloppua Sinulle Tiia 💖

 • Ihainaista tuplajuhlapäivää teille <3

  Melkein kuvailit tekstissä meidän 12 vee tytön 😀 Hän syntyi kuusi viikkoa etuajassa ja vietti elämänsä kolme ekaa viikkoa sairaalassa. Kaikki oli hyvin, mutta kasvaa piti ennen kotiutusta. Mutta ennen synnytystä saamani kortisonipiikit lapsen keuhkojen vahvistamiseksi olisi saanut jäädä antamatta. Sen verran kova ääni tuolla neidillä on, varsinkin nyt teini-iän kynnyksellä, kun sitä mukamas pahaa mieltä puretaan. Mutta myös iloista pulputusta saamme kuulla välillä ihan väsymykseen asti ja loistavaa huumoria. Mutta onneksi ne yöt meilläkin on aina nukuttu kuin tukki (tosin pulputus ei lakkaa yölläkään :D)

  • Oi ei ja on teilläkin ollut kivinen alku.

   Hih meidän tyttärillä kuulostaa olevan samanlaiset luonteet, ihan mahtavaa.

   Aurinkoista viikonloppua teidän perheelle 💙💚💙

 • Nessut piti kaivaa esiin..liikuttava postaus ja ihanat kuvat♥ Onnea suloiselle päivänsankarille ja koko perhelle ihanaa kesää♥

 • Onnea ihanalle Sofialle.
  Onnea myös teille vanhemmille.
  Kaunis ja koskettava postaus suloisine kuvineen sai palan nousemaan kurkkuun.
  Hyvää viikonloppua koko perheelle!

 • Niin ihanan herkkä postaus. Ei kuivin silmin voinu lukea. Mutta, onnittelut Sofialle ja koko perheelle. Olette ihania.
  >Leena

 • Voi miten kaunis ja lämminhenkinen postaus, herkisti <3 Meillä myös sydänlapsi, jolla kyllä onneksi vika oli niin pieni, että korjaantui ilman leikkauksia muutamassa vuodessa. Muistan kuitenkin sen pelon, mitä tunsin uutisen kuultuani. Ja sen kiitollisuuden, mitä tunsin, kun lasta hoidettiin 110% teholla ja taidolla. Koskaan en ole sen jälkeen valittanut veroista tai yhtään mistään täällä Suomessa – missään ei ole näin turvallista maata elää (tai sairastua).

  Ihanaa viikonloppua Tiia ja onnea teille koko perheelle <3

  • Oi ei ja se huoli on niin suurta. Meillä tosiaan Sofian pieni 3-viikkoinen sydän pallolaajennettiin ja 8kk iässä avosydänleikkaus. Mutta nyt ollaan jo tähän ikään päästy ilman uusia operaatioita ja toivottavasti jatkuu näin.

   Kiitos niin paljon ja ihanaa viikonloppua 😘

 • Voi miten ihana postaus! Meni roskia silmiin -useammassakin kohtaa. Meillä on tosiaan yhdet syntymäpäiväkaksoset, tämä nyt 12 v myös täyttänyt tyttäreni on toisen tyttäresi kanssa valinnut hienon toukokuisen päivän, 27.5. <3

  Mutta sylikaupalla (myöhästyneet) onnittelut täältä kesäkuun sankarittarelle. Ja teille kakkoshääpäivää. Ihanat kuvat, niistä voi miltei kuulla kikatuksen ja elämänilon. 😀

 • Ihanasti kirjoitettu postaus ja vanhoja kuvia on aina niin kiva katsoa ♥ Myöhästyneet onnittelut teidän Sofialle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud