Meidän hometalon tarina ja OmaLaina.fi

Kaupallinen yhteistyö OmaLaina.fi
Kun taapero tulee pää edellä kaksikerroksisen omakotitalon portaat alas ja vanhempina molemmat käymme sekunnin murto-osien aikana kauhun hetket, selviääkö toinen hengissä ja samalla nähden sen pahimman lopputuleman sielujemme silmin. Kun tämä oli jo kolmas kerta, kun joku perheenjäsenistä kaatui liukkaat portaat alas, syntyi päätös muuttamisesta yksitasoiseen omakotitaloon. 

Neljä lasta, kaksi kissaa, riittävästi neliöitä omaavia yksitasoisia omakotitaloja ei ole joka oksalla. Porvoosta löytyy kuitenkin 250 neliön koti ja neliöihin sisältyi vielä uima-allas. Mieli kuplii, olisiko tässä meille ikuinen koti, jonka vuoksi voisimme luopua kesämökkihaaveistakin ja saada kaksi asiaa yhdellä iskulla. 

Lähdemme katsomaan taloa, ihastumme suojaisaan pihaan, avaroihin tiloihin, isoihin ikkunoihin ja tilavaan uima-altaaseen, josta yhdessä pihan kanssa tulisi meille samalla kesäparatiisi.

Olemme varovaisia, unohdammekin välillä talon, käymme katsomassa uudelleen, saamme selville, että talo on täysin remontoitu ja uima-allasosasto täysin uusittu. Emme vieläkään uskalla tehdä päätöstä vaan kuntotarkastajaa pyydämme poraamaan pohjalaattaan asti talon eri kohtiin reikiä ja tekemään kosteusmittauksia ja kaikki arvot ovat rutikuivia. Jopa kuntotarkastajan mukaan niin kuivia, että arvot ovat parempia, kuin tämän ikäisessä talosssa voisi odottaa. 
Toteutamme kattoremontin, mies maalaa isänsä kanssa sisäpinnat meidän makua noudattaen, yhdessä käyvät joka päivä lohikeitolla ja taloon syntyy jo positiivisia muistoja. Muutamme taloon, lapsilla on tilaa temmeltää ilman jyrkkien ja liukkaiden portaiden vaaroja, uimme ja saunomme puulämmitteisessä saunassa, olemme liiankin onnellisia.

Kunnes koittaa se päivä, että alan epäilemään itseäni, miksi lapset sairastavat koko ajan, etenkin juuri avosydänleikkauksesta toipuva perheen kuopus. Vietämme jouluaaton Porvoon sairaalassa toisen korkean kuumeen vuoksi. Hän alkaa nukahtelemaan ruokailutuoliin, itse olen flunssassa koko ajan, saan niin pahan korvatulehduksen, joka vaurioittaa arpeuttaen tärykalvoa. 

Heräämme painajaiseen mitä jos, mitä jos talomme onkin hometalo. Alan nuuhkimaan lattialistoja ja sieltä se takan alta löytyy se maakellarin haju. Syntyy kauhu, epäusko, kieltäminen ja asian paniikinomainen hyväksyminen. Kohtalo ottaa asian haltuun ja kodin makuuhuoneen päässä olevaan ”kampaustilaan” syntyy putkirikko. 

Pyydämme ystäväämme, jolla on remontointifirma tulemaan meille ja poraamaan olohuoneen lattiaan reiän ja meitä odottaa järkyttävä näky. Näemme lattian uumenissa vesilammikon. Tässä kohtaa vakuutusyhtiö tulee hätiin ja kaikki lattiapinnat avataan. Olemme muuttaneet evakkoon ja tavaramme ovat kahdessa kontissa pihalla. Osa tavaroista piti hävittää homeen vuoksi, matot, tekstiilit ym. 

Talosta löytyy terveitä tiloja, jotka vakuutusyhtiö korvaa vasta ilmenneen putkirikon vuoksi. Mutta meitä odottaa niin järkyttävä näky kauttaaltaan koko talon osalta, ettemme mieheni kanssa unohda koskaan tuota näkyä. Ilmenee, että uima-altaasta on jo aikojen alussa levinnyt kosteutta ympäri taloa. Talon meille myynyt pariskunta on ottanut uima-altaan käyttöön remontoiden kaiken uuden vanhan päälle rakennustekniikan vastaisesti. Piilottaen vanhat viat ja myöhemmin oikeudessa meille selviten, tietoisesti tietäen vanhasta kuntotarkastuksesta, että uima-allasosastoa ei sellaisenaan olisi saanut ottaa käyttöön. Uima-altaan korjaaminen nykyajan säädösten mukaisesti olisi maksanut 89000e. 

Myyjäpariskunta tulee meille katselmukseen nähden kaikki kauheudet ja todeten ”en tule maksamaan teille penniäkään.” Alkaa raastava 2,5 vuoden oikeudenkäynti, meidän samalla lyhentäessä asuntolainaa ja hakien uutta lainaa, jotta talo saadaan täysin rakennettua uudelleen. Lisäksi kuusihenkinen perhe maksaa vuokraa evakkoasunnosta ja pihalla olevat lämmitetyt kontit maksavat oman lukunsa.

Pelko kaupanpurun mahdottomuudesta ja talon aina vaan huonompaan kuntoon menemisestä  päätämme tehdä kovan ratkaisun, korjautamme talon, jotta meillä on jotain mihin palata mahdollisimman pian. Pelko siitä, että n. 2,5 vuoden oikeusprosessin lopputulema ei olisi kaupanpurku ja olisimme maksaneet vuokraa 30kk ajan 13kk sijaan ja meitä odottaisi vielä huonommassa kunnossa oleva talo ja joutuisimme aloittamaan vielä suuremman ja kalliimman remontin. 

Oikeusprosessin aikana meillä kävi tuomari katselmuksessa ja hän näki uuden ja eheän talon ja totesikin ”onhan teillä nytkin hieno koti.” Siinä kohden oivalsin, että tuomarin olisi tullut nähdä kaikki se kauheus, ne mädäntyneet lattiakoolingit, tuntea se homeen haju sieraimissaan. Oikeuslaitos ei vaan toimi näin, ensihätään ei saada tuomaria katselmukseen vaan prosessissa voi mennä kuukausia tai vuosia. 

Joten miten lopulta kävi, me voitimme oikeudenkäynnin, mutta emme kaikilta osin, sillä tuomarilla oli tarve sovitella. Myyjä itki istunnossa ja miten hän oli ollut valmis tulemaan vastaan. Kun totuu oli päinvastainen hänen hokien meille ja omalle lakimiehelleen, ettei ”maksa penniäkään.” Myyjä lopulta joutui maksamaan 2,5v kurimuksesta saman summan yhdessä omine oikeudenkäyntikuluineen, kuin mistä me olisimme alunperin sopineet koko keissin ja olisimme kaikki välttyneet 2,5 vuoden kiirastulelta. Myöhemmin saimme kuulla, että tämä on myyjän juttu, remontoida koteja remontoiden vain pinnat ja jättäen kaiken vanhan alle ja näin lopulta päästä omilleen. Kunnes tuli meidän tragedia ja katkaisi kierteen.

Olin pitkään katkera, 2,5v taistelu vei kaiken energian ja tuo aika ja energia oli pois lapsilta ja perheeltä. Olin varmasti huono vanhempi noin stressaavana aikana. Koko talon uudelleen rakentaminen tuli todella kalliiksi ja tuntui pitkään kohtuuttomalta ja aiheutti myös vihan tunteita uudelleen rakennettua kotia kohtaan. 

Mutta aika kultaa, meni vuosia ja aloin näkemään kotimme kauneuden ja oivalsin, tämä on meidän koti ja me olemme todella taistelleet tämän kodin eteen. Tämä koti on myös lastemme koti ja olemme luoneet järkyttävän alun jälkeen lukemattomia hienoja muistoja. Tulevana kesänä meillä vietetään tyttären rippijuhlia ja aikuisen tyttären häitä, voiko olla hienompaa. Meidän rakas Onni-kissa on haudattu meidän pihalle. Tämä on meidän koti, jota olemme oppineet rakastamaan. 


Olemme onnekkaita, sillä tuolla hetkellä, kun päätös syntyi talon remontoimisesta, me saimmme lainan. Jollekin toiselle perheelle tämä olisi voinut olla henkilökohtainen konkurssi. Tämä on asia, josta muistan olla kiitollinen ja nöyrä.

Olisipa tuolloin kuitenkin ollut ilmainen OmaLaina.fi palvelu. OmaLaina.fi on 100 % suomalainen palvelu, joka vertailee puolestasi yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta, aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden laina- ajalla. Vertailu käy nopeasti ja luotettavasti, yhdellä lainahakemuksella. Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua lainan ottamiseen, vaan voit rauhassa vertailla saamiasi tarjouksia ja valita niistä sinulle sopivimman.

Lainan kulut ja korko vaihtelevat suuresti eri pankkien välillä, ja lainan todelliset kustannukset voivat yllättää, jos lainaehtoihin ei ole tutustunut huolella. Siksi lainaa ei koskaan kannata ottaa ilman pankkien ja rahoituslaitosten vertailua. Vertaamalla eri pankkien hintatasoa toisiinsa, voit olla varma siitä, että et tule vahingossa valinneeksi lainaa huonoilla lainaehdoilla.

Omalla kohdalla eduksi kävi se, että oli pitkä pankkitausta ja olin erittäin ajan tasalla lainojen koroista ja marginaaleista. Mutta, entä tavallinen kuluttaja, joka tarvitsee lainaa. Hän saattaa mennä sinne omaan turvalliseen pankkiin, johon hänellä on vuosien suhde. Pankkiin, jonka omaan asioita hoitavaan virkailijaan hän on kiintynyt, jonka kanssa vaihdetaan kuulumisia pankkiasioita hoidettaessa. Tai samainen pankki voi olla se, josta on lapsena saanut sen ensimmäisen ”säästöpossunsa” ja kun kaikki on aina hoidettu hyvin, niin mitä sitä pankkia vaihtamaan. Sopii hyvin tunnollisen ja kiltin suomalaisen sielunmaisemaan.

Isoissa päätöksissä kuitenkin raha ratkaisee ja kannattaa irrottaa tunnepuolen asiat. Tästä syystä OmaLaina.fi on loistava palvelu neutraaliin ja puoleettomaan lainojen korkojen tarkasteluun. Voi tulla ikävänäkin yllätyksenä, että juuri se oma rakas pankki tarjoaisi sitä lainaa aivan liian kalliilla, kun toisesta pankista lainaa saisi edullisemmin ja niin, että jää euroja yli käytettäväksi perheen tai itsensä hyväksi. Jokainen euro ratkaisee ja isommissa ja pitkäaikaisimmissa lainoissa voi säästää paljon vertailemalla OmaLaina.fi kautta pankkien korkojen eroja.

OmaLaina.fi toimii mahtavasti uudelle lainalle: esimerkiksi talon tai kesämökin remontointi tai hankinta, pihan kunnostus, auton, moottoripyörän, veneen, tmv. hankinta. Omaan terveyteen liittyvät hankinnat tai operaatiot esim. silmien laserleikkaus tai hampaisiin liittyvät kulut. Kaikki isommat ja pienemmät elämän hankinnat!

Tai vanhojen lainojen yhdistelykin voi kannattaa: useista pienistä lainoista (luottokortti, käyttöluotto, kulutusluotot, osamaksut) kertyy helposti useita kalliita korkoja ja palvelumaksuja joka kuukausi. Lainat yhdistelemällä kertyy helposti jopa satojen eurojen säästöt!





Näin kilpailutat lainasi OmaLaina.fi avulla netissä.

1. Valitse haettava lainasumma ja laina-aika OmaLaina.fi:n etusivulta löytyvästä lainalaskurista. Näin näet heti arvion lainan kuukausimaksusta ja kuluista.

2. Täytä lainahakemukseen henkilö- ja yhteystietosi. Hakemuksessa kysytään myös koulutuksesta, työtilanteesta, sekä aikaisemmista lainoista. Näitä tietoja kysytään, jotta pankit ja rahoituslaitokset osaavat laskea juuri sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksen.

3. Voit valita hakemukseen myös lainan käyttötarkoituksen. Mitä tarkemmat tiedot täytät hakemukseen, sitä paremmin vertailupalvelu löytää juuri sinulle sopivan lainan.

4. Hakemukseen voi lisätä myös yhteishakijan, mikäli haluat hakea lainaa yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa. Yhteishakija kannattaa olla mukana erityisesti suurien lainasummien hakuprosesseissa.

5. Lähetettyäsi hakemuksen, saat vertailupalveluun lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, jotka ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa. Voit valita näistä lainoista itsellesi sopivan, ja hyväksyä lainatarjouksen suoraan verkossa.

6. Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei sido sinua lainan ottamiseen. Voit rauhassa tutkia ja vertailla saamiasi tarjouksia – ja jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, ei sinun ole pakko ottaa lainaa ollenkaan. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa vertailupalvelun avulla, sillä se on nopeaa ja ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Elämä on ihmeellistä ja aika todellakin kultaa muistot. Vastoinkäymiset myös vahvistaa ja tiedostan, että mieheni kanssa tiedän, että yhdessä selviämme mistä vaan. Hän oli enemmän se järjen ääni, silloin kun minulla tunteet ja katkeruuskin otti valtaa. Yhdessä täydennämme vaikeissa tilanteissa toisiamme. Mikä toisella intuition kautta tulee huomioitua, saattaa toisen järki taas tilanteessa olla se ratkaisevin.

Lainan ottaminen ei ole tunteiden asia, vaikka lainalla saatu kohde voi olla hyvinkin iso tunnepitoinen asia. Siksi todellakin kannattaa tehdä lainavertailua isoja ja pieniäkin päätöksiä tehdessä OmaLaina.fi palvelun kautta, jotta järkipäätöksen avulla pääsee mahdollisimman paljon käyttämään omaa rahaansa myös niihin tunnepitoisiin asioihin ja hyödykkeisiin vaikka siihen unelmien veneeseen tai puutarhaan tai ihan arkisemmin ruokakauppaan. Jokainen säästetty euro on aidosti rahaa pankkiin ja on myös omalle mielenrauhalle kultaakin kalliimpaa. 🙂

Ohessa meidän hometalokeissin mappi ja puhumattakaan ne sadat ellei tuhannet sähköpostiviestit mitä kävimme 2,5v aikana, niin lakimiehen, tavarantarkastajan, kuntotarkastajan, vakuutusyhtiön, eri remonttipalvelujen ja tietenkin oman miehen kanssa. Tänään niitä hetken selasin miettiessäni, että jos laitan kaikesta siitä kauhusta tänne vielä kuvan. Mutta päätin etten itsekään halua omille silmille nähtäväksi talon kuvia, mitä kaikki kauheus pahimmillaan oli. Olemme menneet eteenpäin ja tätä mappiakaan ei onneksi tarvitse enää avata.

Oletteko te kokeneet kotinne osalta vastaavaa tragediaa tai pienempiä remonttimurheita. Miten olette näiden tiimoilta jaksaneet? Oletteko muistaneet kilpailuttaa lainat lainaa tarvittaessa ja miltä kuulostaa OmaLaina.fi?



54 thoughts on “Meidän hometalon tarina ja OmaLaina.fi”

  • Olipas tarina…tositarina.
    Viimeeksi, kun ostimme omakotitalon pelkäsin, että mitäs jos käy juuri näin.
    Talo oli rakennettu -62 ja onneksi oli kunnossa…mitä nyt pannuhuoneesta rempan yhteydessä löytyi aspestia, mutta sehän oli selväkin, tuon ikäisessä talossa.

    • Se aspesti on aika selvää ja aspestin purku. Kosteus on niin viheliäistä kun se lonkeroituu joka puolelle ja etenkin kun vuosia on saanut valua.

      Ihanaa viikon jatkoa Hannele. <3

  • Ai että pisti vihaksi myyjän valheellinen käytös istunnon aikana!! Millä siinä mitenkään pystyy todistamaan, että oikeasti on aiemmin puhunut ihan päinvastaista, jos tuomarit päättävät mennä mukaan myyjän näytelmään. Todella katalaa ja kamalaa!

    Ja juu, tragediaa on ollut tulipalon muodossa, ja kalliita lainojakin elämän aikana tullut makseltua, mutta nyt toivottavasti ollaan siinä tilanteessa, että lainoja ei enää tarvita. Kopkop.. Kodin katto tosin enteilee muuta.

    Mun isällä on tapana sanoa, että kaikki, mistä selviää rahalla, on toissijaista. Tärkeintä, ettei ihmisille käy kuinkaan. Ja niinhän se on, ei kahta sanaa, mutta aika kohtuuttomalta tuntuu tällaiset jonkun epärehellisyydestä alkaneet suuren mittaluokan keissit, joista aiheutuu murhetta syyttömille <3

    • Kyllä pisti minuakin vihaksi, itki ja uhriutui, muuten oli koko prosessin aikana, ettei suostu sopimaan, ei maksamaan, halusi kitua ja katsoa loppuun asti ja viime kädessä me kaikki kärsimme siitä, kuten hän itsekin.

      Teidän tulipalo on ikuisesti varmasti vienyt tietyn turvallisuuden tunteen, joka meiltäkin katosi siinä mielessä, että uutta taloa ei uskallettaisi enää ostaa. Ei edes juurikin kuten isäntä teillä sanoo, ei se materia, ei se tavara, vaan se, ettei ihmisille käy kuinkaan. Mutta tietenkin jokin siinä särkyi siinä luottamuksessa omaa kotia, turvapesää kohtaan.

      Toivottavasti me, ettekä te tarvitse lainoja enää. 🙂 Niitä on jo niin paljon makseltu.

      Ihanaa päivää Annnukka. <3

  • Onneksi lopussa kaikki hyvin talon osalta Tuota lainamainosta en oikein ymmärtänyt.

    • Kiitos kovasti vaikka huomattavasti isompi lainahan meillä nyt on, kuin alunperin. Juuri tästä syystä se lainavertailu on ensiarvoisen tärkeää. Vuosien saatossa voi säästää pitkän pennin. Eli kyseessä ei ollut lainamaino vaan lainaa vertailevan yrityksen mainos samalla. Kyllä me olemme nimenomaan kilpailuttaneet aikanaan lainamme ja vaihdoimmme ihan pankkia.

      Mukavaa viikkoa sinulle. <3

  • Kamala tarina, en ole aiemmin tähän törmännyt blogissasi vai oletko avannutkaan asiaa aiemmin. 🙁 Ihana että selvisitte, vaikkakin kovan koulun kautta! OmaLaina.fi kuulostaa mielenkiintoiselta, olen törmännyt siihen viime aikoina useammassakin paikassa mutta en ole vielä tarkemmin tutustunut.

    • Olen kyllä avannut ja sivunnut lukemattomia kertoja, ehkä nyt tuli koko tarina niputettua. OmaLaina.fi on lainojen vertailupalvelu eli ei pikavippipalvelu, kuten ehkä jotkut sekoittavat asiat. Mitä asiaa olen tutkinut, niin Mtv3 on myös nostanut aiheen ja tämän palvelun eli miksi lainan vertailu kannattaa aina. Itse tekisin tuolla vertailun ja omassa pankissa, jos tarvisin ns. kulutusluottoa. 🙂

      Ihanaa viikon jatkoa Johanna. <3

  • Aikamoisessa seikkailussa olette talonne kanssa olleet. Nämä tällaiset homesalailut ja väärillä tavoilla toteutetut korjaukset ovat niin viheliäitä.
    Itsellä on sellainen kokemus väärästä rakentamistavasta että ostimme uuden omakoitalon avaimet käteen-periaatteella eli kaikki oli valmiiksi rakennettu kun muutimme. Asuimme nelisen vuotta talossa ja sitten myimme talon. Ostajat olivat tyytyväisiä ja mekin tietysti. Kunnes ostajilta tuli ikävä soitto. He olivat jostain syystä alkaneet epäillä kosteusvauriota ja tilanneet tarkastajan katsomaan talon alapuolta. Tarkastuksessa ilmeni että talon pohjan alle oli kerääntynyt kosteutta ja sinne oli alkanut muodostua hometta! Ilmeni myös että rakentaja joka talon meille rakensi oli laittanut salaojaputket jotenkin väärin ja vesi ohjautuikin taloon päin sensijaan että olisi valunut poispäin. Tällaista emme voineet tietenkään tietää kun valmiin, uuden talon ostimme. Kuka nyt rupeaisi heti talon perustuksia kaivelemaan.
    Ostaja halusi jonkinlaisen hyvityksen siitä että omalla kustannuksella teetti korjaustyön ja siihen tottakai suostuimmekin. Onneksi kysymys oli vain muutaman tuhannen euron summasta ja maksoimmekin sen ostajalle, joten meidän välillä kaikki sujui hyvässä yhteisymmärryksessä. Mutta kun aloimme vaatimaan vastaavaa summaa urakoitsijalta joka talon rakensi, ilmeni että hän oli juuri tehnyt konkurssin ja kieltäytyi maksamasta mitään. Olimme yhteydessä kuluttaja-asiamieheen joka oli sitä mieltä että koska kyseessä oli melko pieni rahasumma, niin olisi turhaa ruveta sitä urakoitsijalta oikeusteitse vaatimaan, sillä tuskin mitään saisimme ja oikeudenkäyntikuluista voisi aiheutua meille vaan lisäkustannuksia. Jätimme asian sitten siihen, mutta kyllä harmitti kun tuntui että olimme pettäneet ostajia, vaikka olimmekin ihan syyttömiä tapahtumaan.

    • Niin on, ovat henkilökohtaisia tragedioita ja meillä meni kauheassa sumussa tuo 2,5 vuotta. Siitä olen katkera vieläkin, että olinko paras äiti tuolloin meidän neljälle lapselle. En varmasti ollut. Tälläisten tragedioden taakse kätkeytyy niin paljon ihmisten tragedioita, jotka eivät varmaan edes tästä teksistä täysin välity. Hyvä tavallaan niin, että osaan jo kirjoittaa liikaa tunteilematta. Jos olisin kirjoittanut 10-vuotta sitten, niin johan olisi tullut tunteiden palolla kirjoitettu tarina.

      Onpa todella ikävä tilanne teillä ja ilmeisesti vuodet olivat sellaiset, eli asumisvuodet, että urakoitsija olisi vielä ollut maksuvelvollinen. Totta myös on, että jos ei puhuta niin mittavista summista kuten meillä eli koko talon uudelleen rakennnus, niin oikeuteen ei kannata mennä, sillä oikeudenkäyntikulut voivat olla moninkertaiset vaadittuun korvaussummaan nähden.

      Uskon, että ostajat olivat kiitollisia, että oli noin viisaat myyjät. Kuten tästä meidän tarinasta voi lukea, ettei aina ole noin viisaita myyjiä. Jos meilläkin myyjä olisi suoraan maksanut sen, mitä lopulta joutui maksamaan kuitenkin, olisi 2,5v vilpittömältä helvetiltä me kaikki säästyneet. Mutta jotkut elävät pilvissä ja kuvittelevat voivansa paeta vastuuta, ennen kuin heille se päätös kunnolla eteen asetetaan. Myyjä ei meidän tapauksessa myöskään tuntenut mitään sympatiaa meitä tai meidän lapsia kohtaan, ottannut vastuuta ollut pahoillaan, toisin kuin oikeudessa näytteli vaan oli pahoillaan omasta puolestaan.

      Jos me myisimme toiselle roskaa, niin tekisimme kaikkemme, että miten voisimmme sovitella. Omatunto halkeaisi syyllisyydestä, selvästi kuten teilläkin. <3Mutta meitä on moneen junaan. Toivottavasti tuo pariskunta on lopettanut toimintansa ja oppinut virheistään.

      ihanaa päivää Kristiina ja kurjaa kuulla, että teillekin on sattunut noin ikäviä. <3

  • Meillehän kävi tässä kävi vähän samalla tavalla. Edellinen omistaja oli vaan rempannut kylppärin vanhan päälle. Laittanut laatat kiinni muovimattoon sellaisella laastilla jota ei suositella muovimaton päälle jne. Eli nopeasti uutta, purkamatta vanhaa ja tehden uusien säännösten mukaan. Meillä onneksi kävi paremmin, koska taloyhtiön muissa kylppäreissä huomattiin sama hutiloitu jälki edellisen omistajafirman remppojen jäljiltä, niin saatiin koko kylppäriremppa lipulta ilmaiseksi, ainoastaan maksettiin erotus, kun halusimme käyttää hivenen parempi materiaaleja kuin mitä korvaukseen kuului. Mutta sen rempan saaminen oli 1,5 vuoden taistelu, jona aikana ei välillä useisiin kk voitu käyttää kylppärissä olevaa suihkua, kun siellä suoritettiin mittauksia yms. vaan joudumme käymään taloyhtiön saunatiloissa suihkussa. Pientä teidän kärsimykseen, mutta osaan samaistua, koska edes tuo ei todellakaan ollut herkkua.

    • juurikin näin, miten ihmeessä oma moraali antaa toimia noin? En ymmärrä ja omasta mielestä ja taitaa se sitä ollakin, että nämä keissit täyttää jo petoksen tunnusmerkit.

      Tuo taistelu on henkisesti niin raskasta, epätietoisuus ja kaikki tuska ja sitä ei mikään rahalappu korvaa.

      Tiedän, että osaat samaistua Jonna ihana. Mukavaa päivää Jonna. <3

  • Meillä tarina on vähän erilainen, mutta ajattelin että kyllä sen voi tähän kirjoittaa.
    Me asumme vuonna -91 rakennetussa yksikerroksisessa talossa. Talon olemme rakentaneet itse.
    Meillä on 6 lasta, jotka kaikki ovat täysi-ikäisiä ja muuttaneet pois kotoa.
    Kun lapset olivat pieniä, tilaa tarvittiin paljon, 5 makuuhuonetta, isot olkkari ja varsinkin keittiö jne.
    Nyt asumme talossa kahdestaan mieheni kanssa, talo on tietenkin meille aivan liian iso ja asuminen kallista.
    Talossa ei pitäisi olla mitään vikaa, ei vessassa, ei saunassa tai pesuhuoneessa tai kodinhoitohuoneessa, ei keittiössä, ei missään.
    Mutta juuri sen takia, että talosta sitten yllättäen kaupan jälkeen löytyykin jostakin kosteutta ja joudut maksamaan kalliit remontit ja koko elämäsi/vanhuutesi menee pilalle.
    Siksi me emme myy tätä aivan liian suurta taloa ja meille aivan liian Kallista asua.
    Vaan asu kituutamme tässä ja maksamme itsemme kipeiksi, kun me voisimme sillä rahalla vaikka matkustella.
    Mutta varsinkin minä en uskalla myydä missään tapauksessa.

    Taidan olla sinun blogissa eka kertaa, ehkä.
    Minusta on niin mukava löytää uusia kivoja blogeja.
    Ja uusia mukavia ihmisiä.
    Liityin lukijoihisi ja laitoin blogisi lukuluettelooni,
    näin minun on helpompi seurata blogiasi.
    Tule sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.

    • Kuulostaa samaistuttavalta, siinä kohden kun muksut lentäneet pesästä, tämä tragedia on aiheuttanut meille sen, että miten me rohkenemme, kun remontista on vuosia vierinyt, niin myydä taloa, vaikka tunnemme talon kuin omat taskumme. Se trauma on tästä jäänyt. Puhumattakaan, että rohkenisimmme ostaa uuden talon.

      Olen ollut blogisi kirjautunut lukija jo pitkään, sieltä löytyy tuo profiilikuvani lukijalistasta vuosien takaa samalta sivulta, kuin Lady of the Mess tai Tuula's Life, eli ihanaa, kun löysit sinäkin nyt tänne. <3

      oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle ja kiito kun jaoit teidän tarinan, johon pystyin niin hyvin samaistumaan.

      <3

  • Itse en suosi näitä lainafirmoja,niistä oli vasta juttua A studiossa,niitä saa tulottomatkin ihmiset otettua ja isoja summia,minusta se ei ole hyvä eikä vastuullista toimintaa. Niistä voi sitten seurata vuosien velkakierre kun tulottomat ihmiset ottaa isojakin lainoja nopean ja helpon rahan toivossa. Itse suosisin mielummin vaikka ihan omaa pankkiani jos tulisi tarvetta lainalle

    . Täytyy sanoa nyt että hiukan petyin tähän yhteistyöhön . Ja en ihan tajunnut että miksi liitit henkilökohtaisen tarinan ja elämäsi tragedian tähän ? Mulla ei ole mitään vastaan että kerrot elämästäsi, ja minusta se on ollut mukavaa kuulla taustoja sinun elämästä, mutta kun sen liittää mainontaan niin vähän mietityttää.

    Ja noista Oma lainoista tulee sitä kauheaa mainosriesaa ihmisille. Minullekkin jatkuvasti tulee sähköpostiin noita ns roskaposteja, missä kehotetaan ottamaan lainaa. Itse sanon että kannattaa ottaa laina sieltä omasta pankista,sieltä ei helposti saa mutta on vastuullisempi toimija.
    Olet sanonut että harkitset yhteistyösi hartaasti ,tässä menit mielestäni vähän metsään. Nämä Oma lainat kuulostaa hyvältä mutta kannattaa selvittää taustat, ja niistä voi tulla pitempiaikainen riesa jos lainaa saa liian helposti ja sitten ei olekkaan sitä takaisinmaksu kykyä.

    Mulle nää lainantarjoajat on jo riesa tyrkyttämisen muodossa.vaikka en ole koskaan heidän lainojaan hakenut.Joskus selasin heikkona hetkenä heidän sivujaan, mutta en lainaa hakenut. Mies onneksi puhui järkeä minulle ja teimme sitten yhdessä bdjettisuunnitelman ja selvisimme heikosta kuukausista.

    En halua olla mikään ilkeä sinulle, mutta minua ärsyttää nämä firmat vaan ja heidän vastuuttomuus. Olen tykännyt jutuistasi ja yhteistyöjutuistasi,mutta tässä tuli nyt huti. Toivottavasti et pahastu,tuntuu että palautetta niin ikävä ja vaikea antaa, ja en haluaisi loukata ketään mutta nyt oli pakko mainita.Aion jatkossakin lukea juttujasi ja toivottavasti otat palautteeni rakentavana kritiikkinä. Hyvää tiistaita sinulle .

    • Kiitos kovasti palautteesta, jota arvostan kovasti. Aina kun palaute annetaan posiivisen suoralla tavalla ja ilkeilemättä, on se virkistävää ja tervetullutta. Eli ei mitään vaaraa suuttua ja miten voisin muutenkaan närkästyä, kun en edes tiedä kuka siellä kommentoi. 🙂

      Kyseessä ei kuitenkaan ole pikavippiyritys vaan lainanvertailuyritys ja nämä kaksi asiaa olisi hyvä erottaa toisistaan. https://www.iltalehti.fi/omalainafi/a/4101baf8-00a0-4579-8b16-18479afe4b93

      Ilman muuta lainanvertailu yrityskään ei pyöri ilmaiseksi eli saa provisionsa vaikka pankilta/sisältyy korkoihin, joka tarjoaa sen edullisimman lainan. Näin on asianlaita myös suoraan pankilta otetuissa lainoissa eli mm. työntekijöiden kulut täytyy voida kattaa. 🙂 Mm. MTV 3 on nostanut aiheen "miksi lainanvertailu kannattaa" ja uutisissa on nostettu positiivisessa mielessä OmaLaina.fi palvelu. 🙂

      Teille kävi tuuria, vaikka ikävää on kuulla, että on ollut heikkoja kuukausia. Mutta joskus ihmiset tarvitsevat sitä lainaa, voi tulla vaikka astiapesukoneen ei suljetusta vesihanasta vesivahinko, jota asukkaan ei oman huolimmattomuuden vuoksi korvaa. Vaihtoehtona on jättää talo mätääntymään ympäriltä, kosteushan kulkee kapillaarisesti tai ottaa kulutusluottoa ja toivoa, että saa lainaa ja korjata vesivahinko, ennen kuin ongelmasta tulee koko talon kattava ongelma.

      Voi toki olla asuntolainaa ja tarve vaikka aidan korjaukselle, asia joka meillä on edessä tai voi olla jollain ihmisellä haaveen toteutus, vene, auto, ym. eikä siinäkään mitään pahaa ole, ihminen saa haaveilla. Tällöin tarvitaan kulutusluottoa, joka on suoraan pankista otettunakin ns. kalliimpaa lainaa kuin itse asuntolaina.

      Me vaihdoimme pankkia, kun teimme lainavertailua. OmaLaina.fi palvelua käyttäisin ehdottomasti, jos tarvisin kulutusluottoa ja samalla vielä vertaisin oman pankin tarjoamaa kulutusluottoa. OmaLaina.fi kattaa yli 25 pankkia/rahoituslaitosta ja vertaa näiden välillä sinulle edullisimmman lainan ja mitä olen lukenut ihmisten palautteita palvelusta, saattaa tulla vaikka neljäkin eri lainatarjousta, joista lainanottaja valitsee itse sen parhaimman: laina-aika, korot jne. https://www.iltalehti.fi/omalainafi/a/1fe7d78b-3716-4b83-92f4-ab990129f20e

      Minuakin ärsyttää pikavippifirmat, enkä heitä mainostaisi.

      Mukavaa kuulla, että aiot jatkossakin lukea juttujani. Se miksi tässä oli liitossa henkilökohtainen tragedia ja lainavertailu johtuu siitä, että tuo oli juuri se hetki jolloin me olemme tarvineet sitä lainaa ja myös vertailleet lainoja. Erityisesti juuri siksi, että vertailimme olemme säästäneet sievoisen pennin ja mielestäni lainavertailu on tärkeä asia.

      Olen kertonut hometalosta kattavasti ja sivunnut aiemminkin, tällä kertaa lainanvertailun yhteydessä se tuntui erityisen sopivalta, sillä silloin jos koskaan oli tärkeää vertailla lainoja.

      Saanko minäkin antaa palautetta. Olisi ollut mukavaa, että kaiken palautteen keskeltä olisi löytynyt edes yksi empaattinen virke meidän erittäin suurta henkilökohtaista tragediaamme kohtaan. Se vaan olisi tuonut inhimillisyyttä palautteelle, jolloin palaute olisi ollut vielä painavampaa sanaa. Huolimatta vielä siitä, että ilmeisesti palaute koskee pikavippiyhtiötä.

      Oikein sydämellistä kevättä sinulle ja edelleen jättimäiset peukut sille, näin annetaan järkevää palautetta mukavalla tavalla ja todella arvostan sitä. Kirjoitetaan asiaa, eikä tahrata itse ihmistä. Kiitos tästä. <3

    • Luulen, että anonyymi kritisoi nimenomaan sitä roskapostin määrää, mitä alkaa tulla, kun näihin palveluihin tietonsa lykkää. Itse siis kokeilin OmaLaina.fi -palvelua viime kesänä ja kyllä sen jälkeen sähköposti lauloi kaiken maailman vippifirmoilta. Kieltämättä tuli siis mieleen, onko tällaisessa palvelussa pelkästä tietojen kalastelusta ja eteenpäin myynnistä (?) kyse, mutta käsittääkseni kyseessä on kuitenkin ihan hyvämaineinen, suomalainen firma. Siitä huolimatta aika moni firma (yli 25 kpl, kuten mainostavat) sai hyvinkin yksityiskohtaista tietoa minusta ja itselleni ei jäänyt mitään käteen, sillä lainahakemukseni hylättiin. Jälkeenpäin sitten tosiaan lainaa tyrkytettiin joka tuutista puoliväkisin, vaikka olivat alunperin hylänneet hakemukseni. Mutta ei tästä sen enempää 🙂

      Voihan home! Tuntuu, ettei siltä tai muilta sisäilmaongelmilta pääse pakoon, vaikka tekisi mitä, kun kodit, päiväkodit, koulut ja työpaikat kaikki yhtä homeessa 🙁 Tuollaisille huijarimyyjille pitäisi olla kunnon rangaistukset! Kehdataankin leikkiä toisten elämällä ja terveydellä rahan takia!?

    • Hyvä pointti ja kulma, voisin tätä kysäistäkin OmaLaina.fi:ltä. Hyvinkin normaalia, että yritys säilyttää tiedot ja itsellekin tuntuu tulevan sähköpostia koko maailmalta. Kun googlaa jotain brändiä, niin Google muistaa, kuten Facekin ja johan alkaa tulla mainoksia pelkän googgeloinnin perusteella jo. Tämä on tätä päivää.

      Laitettuani esim. toiminimihakemuksen, jo seuraavana päivänä tuli puheluita, niin Varmalta, että alanhan juuri heidän kautta maksamaan yel-vakuutusmaksut ja eri yritykset soittaneet tiheään, että haluanko ties missä instansseissa mainostaa yritystäni, jota toki mainostan ihan itse. Eli kaikki tätä harjoittaa, minne yhteystietosi laitat ja ihan kaikki myös haluaa niitä yhteystietoja, vaikka erilaiset arvonnat jne. Varmaan tulisi yritykselle ilmoittaa, etten halua enää viestejä?

      Mutta hyvä palaute ja mielenkiintoinen tuo, että laina hylättiin ja mainontaa pukkaa eli rekisteri joka kerää tiedot, ei luonnollisesti tee ilman hakemusta luottotietojen tarkastusta, johon tulee olla ihan omat oikeudet. Siksi mainonta jatkunee. Kaikkia toki tämä mainontatulva ärsyttää, jopa Plussakortti rekisteröi kaikki tekemiseni ja mihin olen rahani käyttänyt.

      Niin totta tuo, että kyllähän tuo jo petoksen määreet olisi voinut täyttää ja tahallisuus on niin vaikea aukottomasti todistaa. Etenkin kun emme tuolloin vielä tienneet, että kyseessä on sarjaremppaaja. Tuomari siinä sanoikin, että jos käytössänne on ns. "pihvi", sitä ei sitten enää jälkikäteen voi esille tuoda. Emme tuota pihvia hoksanneet valitettavasti. Ehkä myyjätkin oli naiveja, ehkä oli ymmärtämöttömyyttä, mutta sitten täytyy kyllä olla todella hoopo. Mutta kai mekin sitten olimmme, kun meitä onnistuivat huijaammaan. Asunnon välittäjä oikeudessa hyvin todisti "meillä olisi ollut täysi syy olettaa ostaneemme erinomaisessa kunnossa oleva koti."

      Kiitos kovasti Muksis ja jättipeukku fiksusti annetulle palautteelle. <3

      Sydämellistä viikon jatkoa. <3

  • Huh, mikä surullinen ja epäinhimillinen tarina. Hienoa että jaksoitte kunnostaa talon ja siitä tuli rakas. Talo on oman itsen symboli, ja siksi kaikki siihen liittyvä koskettaa kovasti. Me asumme rintamamiestalossa, ja ehkä siihen aikaan kun talo rakennettiin, rakentajilla oli käytännön järkeä ja malttiakin rakentaessaan. Olin tosin hyvin tarkka ennen kuin muutettiin tähän. Kuten tekin olitte. Se ei näköjään aina riitä. Eikä meillä ole yliaistillisia kykyjä. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

    • Olet niin oikeassa ja talo on se turvapesä, jonne tulee saada vetäytyä suruilta ja pahalta maailmalta. Kun turvapesä pettää, se liikauttaa turvallisuuden tunnetta ja tästä emme koskaan ole toipuneet. Emme uskaltaisi ostaa uutta taloa ja pelottaa jossain kohden myydä tätäkin, vaikka tunnemme talon kuin omat taskumme, koska olemme olleet jokaisessa uudelleenrakennusvaiheessa mukana. Mutta kun vuodet vierii, vikoja voi jonain päivänä taas tulla. Siksi talosta toki pitää pitää äärimmäisen hyvää huolta ja olenkin varsin neuroottinen monien asioiden ja vesihanojen kanssa. 🙂

      Aina ei kaikki riitä, joskus tulee suoraan sanottuna totaalisesti huijatuksi ja tälläiselle "pahuudelle" ei osaa ihminen aina suojautua.

      Ihanaa viikkoa Marja. <3

  • Tuo teidän tarinanne taitaa olla turhankin tuttu monelle suomalaiselle ja kyllähän tuo asia tosiaan hieman jännittää, kun itsekin nyt talokauppoja olen tekemässä.. Lainan ottamisen suhteen menin kyllä sieltä missä aita on matalin eli en kilpailuttanut, mutta tilanne oli sellainen etten tuollaista lainaa noilla ehdoilla muualta olisikaan saanut – nyt sitten toivotaan, että koti on sitä mitä ajattelenkin ja pääsisimme pian muuttamaan <3

    • Sepä se, turhan tuttu on ja joidenkin ihmisten henkilökohtainen konkurssi. Pakko kysyä, että jos et kilpailuttanut lainoja, niin miten voi olla aivan varma, että sai juuri ne parhaat ehdot. Muistan kun muutimmme Suomeen ja meillä oli säästöjä ja kaksi pankkia ns. kävi taistelua meistä, se pankki tietenkin voitti, joka antoi asuntolainan pienemmällä marginaalilla ja korolla. 🙂

      Kyllä teidän koti on varmasti mitä turvallisin, sillä olisitte varmasti oireilleet siellä jo. <3

      Halit viikkoon Mira. <3

  • Perhettäsi koskettanut tarina oli kyllä surullinen. En tiiä miten olisin itse selvinnyt tuosta.
    Noita hometalo tapauksia on liikaa. Kenellekään ei tarvis tulla niitä.
    Tässä lähellä on myös hometalo, joka on jo purettu. Piha kasvaa pitkää heinää ja kotipihan marjapensaat rehottaa. Tosi surullista.
    Teillä riitti voimavaroja asian kanssa. Ootte vahvoja.
    Onnellisia päivä kauniissa kodis-
    sanne.
    >Leenalii

    • Se oli henkilökohtainen kiirastuli, joka väsytti ja josta ei täysin koskaan toivu, mutta siitä otetaan se valo ja ne parhaat puolet irti. Haluan ajatella, että vaikeuksien kautta jokin suojelusenkeli meidät tänne laittoi vaikka en ole uskovainen vaan pikemminkin fatalisti eli kaikella on tarkoituksensa.

      Olet Leenalii ihana ja sydämesi on kultaa, empatiasi kuultaa sydämeeni asti.

      Halauksia viikkoon. <3

  • Taas mä teen tän uudestaan, kun se blogger ei anna mun kommentoida!!!
    Mutta kamalalta kuulostaa tämä teidän tarina ja surulliselta, koska mihinkään ei voi luottaa. Aina ne asiantuntijatkaan eivät ole riittävän päteviä tekemään kuntokartoitusta ja käy näin ikävästi. Mutta onneksi ette luovuttaneet ja jaksoitte viedä jutun loppuun, oli päätös nyt mikä olikin. Onneksi kaikki on takanapäin.<3

    • Eihhh monilla on ongelmia kommentoinnissa, mikähän siinä on. Kiitos, että jaksoit kommentoida uudelleen. <3

      Juurikin näin ja olihan se todella mielenkiintoista, kun kuntotarkastaja sai kuivat arvot ja oli tietoinen talossa aiemmin tehdystä kuntotarkastuksesta heidän yrityksen toimesta ja siinä olikin vaikka mitä vikoja. Kyllä tämä business on, jossa tarkoitus on ollut saada talo myydyksi hinnalla millä hyvänsä, viis ostajista. Onneksi nykyään on kuntotarkastus vakuutus, laittaa heidät tekemään ihan toisella tavalla työnsä, etteivät joudu itse korvaushommiin.

      Kiitos Minna ja ei aina lainoja lyhentäessä tunnu kyllä, että kaikki on takanapäin, jo olisi se alkuperäinen laina maksettu ja olisimme velattomia.

      ihanaa viikkoa. <3

  • Tämä oli koskettava postaus, vaikka kerran ehdit s-postissa asiaa hieman avata. Aivan järkyttävä tarina kaikessa kauheudessaan. Onneksi saitte lisälainan, jolla saitte rakennettua kaiken uudelleen. Myyjän toimet ja sanomiset kyllä ihmetyttää. Kuinka joku on voinut toimia noin? Ymmärrän, jos myyjä oikeasti hyvässä uskossa myy talon, joka myöhemmin osoittautuu hometaloksi. Mutta se, että toimitaan jatkuvasti vastoin kaikkia ja sääntöjä ja normeja ei mene pääkoppaani. Onneksi olette selviytyneet tästä voittajina ja nyt teillä on ihana asunto, jossa viihdytte.

    Mukavaa tiistai-iltaa <3

    • Ihmisillä on erilaiset moraalikäsitykset ja voihan se olla, että he tyhmyyttäänkin remppasivat kaiken säännösten vastaisesti. Mutta, kun kaikki kauheus tuli ilmi, odotin inhimmillisyyttä, en itsekkyyttä, enkä lausahdusta meidän lasten edessä, ettei tule maksamaan penniäkään. Joutui maksamaan juuri sen mitä vaadimmmekin, joten kannattiko hänenkin kitua ja antaa meidän kitua 2,5v. Sitä aikaa minkä lapset menetti, koka kaikessa selvittelyssä ja talon rakentamisessa oli niin kova homma. Olisin myös saanut vielä olla kotona hoitamassa pikkuisia, mutta oli pakko hakeutua töihin siinä kohden. No näin joutuu toki moni perhe tekemään, mutta me jouduimme keissin takia. Olin kaukana töisssä ja lapset olivat päiväkodissa miltei sen 10t päivässä ja se tuntui todella pahalta.

      Ihanaa viikkoa Mannilainen ja kiito lämpimistä sanoista. <3

  • Kylmää touhua myyjän puolelta. Epäinhimillinen koettelemus teidän perheelle.
    Onneksi teidän parisuhde kesti ja lujittui.
    Homeen löytyminen kaupanteon jälkeen olisi vakava paikka – ostajan lisäksi – rehelliselle myyjällekin.
    Sovittelemalla siitäkin kai selvittäisiin.
    Mitään vastaavaa en ole koskaan kokenut.
    Onni teille oli myös, että teillä oli oma "laina-asiantuntija" käytettävissä.
    Jos ottaisimme nykyisin lainaa, varmasti kilpailuttaisimme lainanantajat.
    Ihanaa tiistai-iltaa ja viikon jatkoa Tiia!

    • Myyjä oli kyllä shokissa, mutta mielestäni omaa hätäänsä, muutenhan olisi voitu sovitella. Lakimiehen pussit lihoivat rutkasti, kun toisella ei ollut sovinnon halua lainkaan. Surullista, sillä kohtalo laittoi maksamaan sen summan, mistä olisimme alunperin sovitelleet, jotta olisi saatu rauhoitettua tilanne. Kurjaa oli myös teatteri tuomarin edessä, että kuinka hän on ollut niin pahoillaan, ehkä omasta puolestaan tai päänsä sisällä, meille ei koskaan tätä sanonut. Inhimillisyydellä olisi ollut suuri merkitys, sillä ihmisiähän olemmme kaikki.

      Ehdottomasti viisasta on kilpailuttaa lainat. Meillä ei alunperin taloa ostettaessa eli tätä edellinen talo, pitkäaikainen pankki ei tarjonnut niin hyvää lainaan kuin toinen pankki. 🙂 Pankit eivät ole tunnelaitoksia vaan niiden tehtävä on tuottaa rahaa, joten todellakaan ei kannata tunteilla raha-asioissa ja järkeillä.

      Ihanaa päivää Kirsti Kaija <3

  • Voo hurja, mikä tarina, ihan kamalaa. Mutta onneksi tämä tarina päättyy onnellisesti. Me olemme itse rakentaneet tämän talomme ja en tiedä, uskallammeko koskaan myydä tätä, eihän sitä koskaan tiedä, mitä voisi paljastua, vaikka ehkä ne 15 vuoden aikana olisivat jo tulleet esiin…

    Meilläkin on rippijuhlat edessä tänä kesänä, kolmannet jo tässä talossa, yhdet ristiäiset on vietetty ja lapset ovat kasvaneet tässä, en tiedä raaskisinko myöskään koskaan tästä luopua. Isäni, mieheni ja appiukkoni ovat tätä rakentaneet ihan omin käsin, seinissä ja katoissa on oman käden jälki…

    Ihanaa toukokuuta ja kevättä!

    • Kiitos kovasti Anu ja toki olisi ihanaa, että lainat olisi jo maksettu. <3

      Niin kodista tulee jotain niin paljon enemmän, paljon muistoja, turvapesä, olisi tosi vaikeaa ikinä myydäkään tätä taloa vaikka loppupeleissä kodin tekee ihmiset. <3

      Toivottavasti ei tarvitse luopua kodista koskaan ja saatte nauttia ja pitää lisää juhlia, tehden lisää muistoja.

      Ihanaa kevään jatkoa ihana Anu. <3

  • Kyllä pisti vihaksi tuo myyjän toiminta. Ai oikein tehtailivat tällaisia laittomia remontteja. Onneksi saitte tuolloin lainaa, monelta koko unelma talosta olisi voinut kaatua tuolloin. Nyt teillä on onneksi aivan ihana koti, jossa on tapahtunut ja tulee tapahtumaan ikimuistoisia asioita <3
    Haleja iltaasi Tiia!

    • Olisiko meidän jälkeen ollut kolmas vai neljäs koti jonka itse remppasivat ja tietty päin mäntyä, ainakin tämän meidän eli vanhojen vikojen päälle, että huhhuh. Olimme naiveja, sillä tälläistä toimintaa ei vaan koskaan olisi osattu odottaa toiselta ihmiseltä.

      Haleja ihana Outi <3

  • On varmasti ollut stressaavaa aikaa, onneksi kaikki loppui hyvin! Teillä onkin ihanan kodikas koti ja tilaa juhlia♥ Meilläkin on rippijuhlat tiedossa, tulevat kaksi kesää peräkkäin.

    Ihanaa viikonjatkoa ♥

  • Voi Luoja! Tuo on pahin pelkoni, että koti olisi se, joka sairastuttaa. Että joutuu hävittämään omaisuuttaan (tiedän töiden kautta muutamankin perheen, joka joutui hävittämään ihan kaiken!) ja jää vain velat.

    Kova on prässi ollut. Onneksi selvisitte siitä, ja ilmeisesti ilman pysyviä seurauksia?

    Joskus epäilen, onko meilläkin täällä jotain, vaikka ei sairastellakaan sinänsä mitenkään paljon. Mutta sokeritoukkia vilistää sellainen farmi… No, tämä on asumisoikeusasunto, että sikäli ei rahallista menetystä, mutta terveyttään ei saisi millään hinnalla takaisin.

    Ihanaa, että teillä asiat ovat nyt kuten ovat. On tullut uusia ja hyviä muistoja ja ne häätkin ihan kohta.

    Mukavaa viikkoa sinulle Tiia. ♥

    • Ei pysyviä seurauksia muita, kuin itsellä tuo arpeutunut tärkalvo, joka krenkkaa. Lisäksi tietty jättimäinen laina, olisi aika kiva olla jo velaton. Lisäksi ei niitä vuosia korvaa mikään, mikä oli pois lapsilta ja perheeltä, sillä ei ole hintalappua, mutta kaikkea näitä on turha murehtia, kaikki nämä ovat mitä ovat ja on vaan paras ottaa elämästä se parhain irti, katkeroitumatta.

      Terveyttäkään ei juu saa takaisin…. Sokeritoukat ovat ehkä ällöjä, mutta harmittomia. <3

      Ihanaa viikonloppua ihana Nelina. <3

  • Niin surullista luettavaa ja miten kovaa aikaa tuo onkaan teille kaikille ollut:( Ihan kamalaa! Homevauriot ovat niin ikäviä ja millaisia terveyshaittoja aiheuttavatkaan ihmisille:( Tuollaiset koettelemukset myös toisaalta varmasti vahvistavat..se "Tuli mitä tuli niin yhdessä selvitään" tunne on voimauttava♥ Ihanat kuvat postauksessa! Teillä on niin kaunis koti♥ Mukavaa viikkoa♥

    • Ihan niin oikeassa olet, kaikesta kamalasta koituu hyvääkin, tiedämme mieheni kanssa, että yhdessä olemmme todella vahvoja ja voimme toisiin luottaa vastoinkäymisten edessä, ettei toinen laita vaan päätä puskaan vaan taistelee vahvana.

      Kiitos niin paljon ja ihanaa viikonloppua Päde. <3

  • Tuo on niin stressaavaa!

    Samanlaista tarinaa läheisesti tässä jo parin vuoden ajan seuranneena,voin sanoa, että yöunet ovat kaukana.
    Vielä, kun samaan aikaan tapahtui toisen lapsen syntymä, tilapäinen työttömyys ja ero.

    • Hurjalta kuulostaa ja kaikkea on mahtunut kyllä meidänkin elämään, kuten kaikkien muidenkin. Niin kauan kuin ihmisvahingoilta selvitään, aina on hyvääkin ja aina on toivoa.
      Ihanaa viikonloppua Hanne. <3

  • Huh huh! Tähän tarinaan kyllä sopii sanonta, mikä ei tapa, vahvistaa!

    Meidän talo on rakennettu osissa ja vanhin osa on vuodelta 1929 muistaakseni. Tästä en ole lainkaan huolissani, mutta nuo laajennusosat hieman välillä mietityttää.
    Vanhaan osaan tehtiin aikanaan lattiaan uusi rossipohja ja eristeet. Vähän pelotti, mitä lankkujen alta löytyy, mutta ei mitään muuta kuin tervettä puuta, sammalta ja savea. Kyllä ennen vanhaan on osattu rakentaa!

    • Se on justiinsa näin. <3 Se juuri, ennen on tiedetty miten talot rakentaa ja sitten koittikin aivan hullut ajat ja miksi.
      toivottavasti laajennetut osat ovat kunnossa. <3

      Ihanaa viikkistä Marketta. <3

  • Moikka ihanuus <3 ja onneksi, kaikenkaikkiaan, oma koti ja sen muistot positiivisella mallilla. Nämä voivat päättyä niin ikävästikin..pari tuttavaa kuunnelleena. Kun hommasimme tämän ihanan kotikolon, oli tuo sama asia se suurin pelko ja TG kaikki oli niinkuin sanottiinkin. Niin happy, kun selvisitte kutakuinkin ehjon nahoin. Itse asuin home/asbstikämpässä vuokralla ja 5v niin kipeä koko ajan, että lääkäri käski jonkun tulla tsekkaa huoneiston. Taloyhtiö kävi, ei mitään. Tilasin ulkopuolisen tilasin niin yhtäkkiä taloyhtiö ilmoittaa että olikin suunniteltu jo aiemmin koko talon suurremppa. 3kk evakossa ja kottiin, olo parani..nää on niin näitä, oli ihan homeessa ja työmies kertoi siitä asbestista. Hoh… moraali ei sovi näköjään kaikkien ihmisten sisälle! Huoks…
    Mä oon nyt lopullisesti tuolla WordPressin puolella, kun sohlasi bloggeri ja halusin lisähaasteita 😀 eli http://www.kaaosvaatekaapissa.fi siellä, sama mimmi, samat jutut ja uusi alusta. Yritän löytää sen vimpaimen, että luen näitä blogeja jostain, lisään sitten sinne sinut ja muut asap! On vaan niin erilainen…ja ihanan haastava ;D I like!
    Ihanaa päivää mahtavuus <3

    • Huh mikä tarina sulla ja jäikö pysyviä vaurioita, asbestikin on niin paha juttu.

      No niin nyt olet siellä sitten, olet aikamoinen pakkaus, itse kun en uskalla juuri blogiin koskea. <3

      Ihanaa viikkistä ja onnea uudelle blogialustalle. <3 Lisään nyt lukuluetteloon sut. <3

  • Kiitos kun jaoit tämän rehellisen tarinan teidän taloprojektistanne. Tällaisia remontoijia on liikenteessä aivan liikaa, korjaa vanhan päälle ja peittää näin ongelmat. Siskoni osti viime vuonna vanhan omakotitalon, jossa ilmeni vastaava remontointivirhe. Päältä kaikki näytti hyvältä, mutta alta paljastui vesivahinko. Kun yhtä seinää piti siirtää, paljastui tämä kauheus. Heidän onni oli se, että myyjät (ostaneet pari vuotta sitten remontoidun talon) ottivat tilanteen hoitaakseen remontoijan kanssa ja siskoni perheineen eivät joutuneet käymään tätä prosessia vaan korjaukset (mitkä paljastuivatki aika suuriksi) aloitettiin heti ja valvotusti. En vertaa näitä tapahtumia vaan totean, että remontteja tulisi valvoa paremmin ulkopuolisten taholta, ettei tällaisia tapahtuisi ja ihmiset sairastuisi homeesta. Kalliiksi tällainen sairastelu tulee yhteiskunnallemmekin, saatikka ihmisiä jotka joutuvat kärsimään koko ikänsä.
    Aurinkoista torstaita! <3

    • Olet niin oikeassa ja minkälainen moraali rakentaa jotain sinne päin, tärkeintä on saada taloja myydyksi ja rahaa, viis perheen kohtaloista, jotka laittavat koko omaisuutensa kotiin, joka onkin täysin susi…

      ihanaa viikkistä Kaisa <3

    • Nämä kosteusvaurioisten talojen tarinat ovat surullista luettavaa. Onneksi teillä kaikki kuitenkin kääntyi parhain päin. Vaikka varmasti vuosia elitte aikamoisessa stressissä. Ja elämä tuli kalliiksi. Ja tuo jos mikä jättää aikamoisen muistijäljen. Suomen sääolosuhteet ovat vaativia rakennuksille. Parhaillaan yksi tuttavaperheemme taistelee uuden talonsa kanssa, joka on rakennettu liian tiiviiksi. Mutta se on toinen tarinansa se.
      Kaunista viikkoa ihanaan kotiinne ☀️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud