Mikä kuuluu meidän joulupöytään aina!

Siitä lähtien, kun tutustuin mieheeni, meidän joulupöytään on aina kuulunut eräs herkku. Resepti on saatu anopilta ja olisiko anoppi tämän herkullisen reseptin bongannut jostain lehdestä aikoinaan? Harmittaa, etten ole ikinä kysynyt mistä tämä resepti on alunperin tullut, sillä se olisi kiva ripaus tähän tarinaan. 
Tätä herkkua on mieheni tainnut taikoa joulupöytään ja ennen meikäläistä ja meidän yhteiseen joulupöytään tämä on kuulunut kohta 20 vuotta. 

Saman tapaisia reseptejä löysin googgeloimalla paljon, mutta en juuri tätä. Mutta jos siellä on joku, joka tämän reseptin tunnistaa, on taikonut tätä joskus pöytään, oli se juhlapöytä, joulupöytä tai muuten vaan, niin vinkatkaa ihmeessä. Jos tämä on vaikka hyvin perinteinen kasariherkku?
Ajattelin jakaa herkullisen reseptin ilosanomaa täällä blogin puolella ja vielä toivoa, jos te siellä kertoisitte jonkun teidän jouluherkun, mikä ei ole kinkku ym. vaan joku tälläinen erilainen, joka kuuluu teidän joulupöytään tai olette nauttineet jossain muualla tai mikä voisi olla kiva lisä joulupöytään, ettei aina olisi ihan ne perinteiset lootat ja kinkku vaan jotain muutakin extraa. 

Anopin lohihyydyke


2tlk tonnikalaa tai lohta
1tlk kermaviiliä
1 iso putkilo majoneesia
1,5dl lihalientä
8 liivatelehteä
1-2 rkl tomaattipyrettä
kourallinen murskattuja katkarapuja
tilliä
mustapippuria
suolaa

Päälle koristeeksi, katkarupuja, tilliä, mätiä

1. Murskaa tonnikala
2. liota liivatelehdet kylmässä vedessä väh.5min
3. Kuumenna lihaliemi ja liota liivalehdet lihaliemeen
4. Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, mausteet, tonnikala, katkarapu ja tilli
5. Lisää kulhoon lihaliemi/liivate
6. Kaada vuokaan hyytymaan ja nauti mieluiten seuraavana päivänä

Iski sellainen inspiraatio, jos jokaiseen joulupöytään kokkaisi joka vuosi yhden jonkun uuden jutun, oli se sitten makeaa tai suolaista. Eli nyt jos koskaan vinkkejä otetaan mieluusti vastaan, kunhan eivät ole liian monimutkaisia. En ole pipertäjä kokkausten suhteen, enkä muutenkaan, joten jotain suht helppoa, mutta hyvää. Vinkit saa olla myös ei jouluisia. 

Eli mitä vinkkailisit meidän joulupöytään, mikä on sellainen herkku jota rakastat tai haluaisit tehdä, mutta et ole vielä tehnyt? Tätä anopin herkkua suosittelen kaikille kalan ystäville. 

Kivoja joulun kokkailuhetkiä kaikille. <3



40 thoughts on “Mikä kuuluu meidän joulupöytään aina!”

  • Tuo liivate, voisiko sen jättää pois, tai korvata .Muuten varmasti hyvää.

  • Mä tein joskus ysärillä (en kyllä jouluisin, vaan ihan muuten vaan) usein vähän saman tyyppistä "kakkua", missä oli massana kermaviiliä, graavia lohta silputtuna + mausteet + liivate ja pohja tuli murustetuista hapankorpuista. En ole muistanut sitä vuosikausiin, mutta tuli nyt mieleen kiitos tämän postauksen 🙂

    Mulla ei kyllä ole mitään sen kummempaa vinkkiä uutuusjuttuihin, koska teen itse aina perinteisesti ja samalla tavalla samat jouluruuat vuodesta toiseen. Olen huomannut, että meidän perheen rosolli poikkeaa tosi paljon muiden tekemistä, jos haluat, niin löydät siihen ohjeen mun blogista (ei ole tunnisteissa, mutta "hae tästä blogista" ja siihen rosolli).

    Ihanaa joulunaikaa sulle Tiia <3

    • Juu muistan tuon lohikakun, nam. 😍

      Kiitos vinkistä, meillä mies syö rosollia, niin käyn kurkkimassa.

      Sydämellistä joulua Emma. 💖

  • Lohihyydyke kuulostaa hyvältä ☺ Meillä himosilakat kuuluu joulupöytähän, toki sitä tehdähän muulloonki. Tuppaa vain sipulit päältä loppua aina kesken, kun lastenlapsetkin syö sipulia ihan kilipaa ☺ Jälkkärinä luumukermahyytelö.

    Tunnelmallista Joulua Tiia sinun perheellesi ♫ ♥ ♫

  • Vaikuttaa herkulliselta lohihyytelöltä. Meillä on pöydässä vähän ekstrana itse tekemiäni lasimestarinsilliä ja punajuuri-sinihomejuustolaatikkoa. Tuon laatikon teko on aika aikaavievää, mutta on se sen arvoinen herkku.

    • Punajuuriaurajuustolaatikko kuulostaa fantastiselta, luulen että sitä on pakko nyt tehdä uutena.

      Ihanaa joulunaikaa Marja. 🎄🤗🎄

  • Meillä on sienisalaatti itse kerätyistä rouskuista ja varhaisperunat, jotka olen kesällä pakastanut.
    Tuo lohihyytelö kuulostaa herkulliselta. Voisin kokeilla joskus. Kalaa haluaisinkin lisätä joulupöytään, mutta kahdelle ei kaikkea kannata kerralla laittaa.
    Mukavaa viikon jatkoa ystäväni!

    • Aah parasta, sienisalaatti on itselle nro1 ja uudet potut, oijoi.

      Niin totta ja jouluruokaa tulee aina valmistettua liiankin kanssa.

      Ihanaa joulua teille Marketta. 💖🎄💖

  • Ihanat kuvat! Meillä on ihan niitä perinteisiä jouluherkkuja;) Meillä on muuten itse tehty/ostettu, mutta lanttulaatikon on tehnyt Äitee, se kun on sitä maailman parasta..eikä ainakaan minun joulu maistu "oikealle" joululle ilman sitä;) Mukavia joulun aluspäiviä♥

  • Mä oon myös toiveikkaana etsimässä googlesta jotain uutta herkkua joulupöytään. Meillä ei ole suuria kalan ystäviä perheessä, vain perinteinen lohi maistuu. Aurapunajuurilaatikkoa tein viime vuonna ja se oli hyvää!

    • Hitsi pakko kokeilla tuota aurapunajuurilaatikkoa. 😍Juu joku aina uusi juttu olisi joulupöytään kiva.

      Ihanaa päivää Maikku. 🎄🤗🎄

  • Mies tuossa vieressä huokaili teidän kalaherkkujen perään 🙂
    Haluaisin testata tehdä jonkin hyvän täytteen kalkkunan sisälle, sellaisen, jota voisi syödä vaikka ilman kalkkunaakin pelkän liemen kanssa.
    Herkullista loppuviikkoa sinulle ihana ystäväiseni <3

  • Muikunmätileivät kuuluvat ehdottomasti joulupöytäämme. Niiden kanssa tarjoillaan lasillinen kuohuvaa ja sillä aloitetaan jouluateria.

    Oli melkein kriisi, kun yhtenä jouluna mies osti jonkin muun kalan kuin muikunmätiä 😉 Tässä kohtaa nirsoillaan muutenkin, koska sipuliksi leivälle kelpaa ainoastaan punasipuli.

    • Mäti on oma lemppari, mutta jostain syystä kirjolohenmäti taasen on oma lemppari. Tosi kivalta kuulostaa tuo aloitus.

      Hihi se on tarkkaa hommaa, että jouluna on perinteet just eikä melkein kohillaan.

      Kivaa joulua teille. 💖😘💖

  • Perinteiset jouluherkut kyllä maistuvat meillä jouluna, mutta tapaninpäivänä alkaa jo tökkimään. Kun vain osaisi laitaa niitä vain sen verran, kun tulee syödyksi.
    Jälkiruokana meillä on aina glögipäärynöita kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. On muuten helppo ja herkullinen jälkkäri.
    Oikein hyvää joulua sinulle ja perheellesi!

    • Ihan sama juttu, tapaninpäivänä maistuisi ihan muut herkut ja kuusenkin voisi jo laittaa pois. Joulu tosiaan tiivistyy niihin kahteen päivään.

      Oih glögipäärynä kuulostaa ihanan jouluisalta ja herkulliselta. Kiitos kovasti vinkistä. 🤗

      Sydämellistä joulua teidän perheelle. 💖🎄💖

  • Juuri tyttäreni teki tonnikalahyytelön meidän lauantain glögi-juhliin. Reseptin on hyvin samantapainen anoppisi reseptin kanssa. Teen sen välillä myös lohesta.
    Tänään neiti laittoi tomaattista tonnikalaa.
    Olen saanut reseptin 26 vuotta sitten ystävältä Tupperwaren hyytelöille ja jäädykkeille tarkoitetun rengasvuoan mukana 🙂
    Sannikaarina

    • Mahtavaa, kiitos niin paljon tästä tiedosta. Miehen veljen vaimo vinkkasi, että heillä kopio alkuperäisestä reseptistä ja nimi olisi Karinin lohihyydyke. Hesarista vissiin tai ainakin jostain lehdestä.

      Ihanaa joulua Sannikaarina teidän perheelle. 💖🤗💖

  • Meidänkin joulupöytään kuuluu lohihyydyke, mutta resepti on hieman erilainen. Meillä joulupöydässä on useampaa kalaa ja salaattia. Perinteiset laatikot eivät ole minulle välttämättömiä, mutta punajuurilaatikko vuohenjuustolla kuuluu minun lemppareihin.
    Mukavaa alkavaa viikonloppua! <3

    • Sama juttu perinteiset laatikot skippaan, mutta kalaa olla pitää eri muodoissa ja kinkku. Tuo punajuurihommeli polttelee mieltä, nam.

      Ihanaa päivää Kaisa. 💖🤗💖

  • Itsekin olen tehnyt tuolla reseptillä lohi/tonnikalahyydykettä vuosikaudet ja minä olen löytänyt reseptin Anna-lehden mukana tulleista irrallisista ruokakorteista, olisiko sitten ollut 80-luvun lopussa?

    • Oi kiitos vinkistä. Olisiko tämä ollut kasariaikaan yleinenkin herkku. Miehen veljen vaimo vinkkasi, että heillä kopio alkuperäisestä reseptistä ja nimi olisi Karinin lohihyydyke ja lehdestä resepti. Luulenpa, että tämä on ollut 80-luvulla hitti.

      Mahtavaa kuulla, että on tuttu resepti.

      Sydämellistä joulua sinulle. 💖🤗💖

  • Kiitos maukkaalta vaikuttavasta hyydykereseptistä, taidanpa kokeilla.
    Mukavia joulunaluspäiviä.
    – Seijahannele

  • Olisi kyllä just mun herkkua – kävisi niin tonnikalalla kuin lohellakin!
    Omasta joulupöydästä on löydyttävä lanttulaatikkoa, imellettyä perunalaatikoa, karjalanpiirakoita, rosollia sekä savukalkkunaa! Ihan oma perinne on myös luotu jouluaaton lounaaksi, eli silloin tarjolla itsesavustettuja kaloja, katkarapuja ja mätejä, joita nautitaan miniblinien kanssa. Minustakin on kiva tuoda aina jotakin uutta, lähinnä jälkiruokia on kiva vaihdella : )

    • Toimii molemmilla ja ollaan tehty molemmilla, sekä lohesta että tonnikalasta. 😍

      Miniblinit Aah ihan parasta, nam. Itse tehdyt karjalanpiirakat olisi ihana herkku myöskin.

      Ihanaa päivää Heli ja joulua. 💖🤗💖

  • Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo teidän jouluherkku – ja tutultakin. Ehkä olen joskus vastaavaa maistanut vaikken jouluna. Onneksi reseptin olette ottaneet talteen vaikka tarina puuttuu.

    Meillä kuuluu pöytään perinteiset laatikot, kinkku, rosolli ja sienisalaatti, mutta ensin meillä on valtava määrä erilaisia kaloja ja mätejä alkupalaksi. Tänä vuonna jätimme savustamatta siikaa ja lohta ja ostimme pienen valmispalan savulohta isälleni. Omia herkkujani ovat itsegraavattu siika, muikun- ja siianmädit sekä sitruunasilakka. Lasimestarin sillistä pidän myös. Melkein kaikki ruoat ovat itsetehtyjä.

    Hyvää joulua!

    • Miehen veljen vaimo kertoi kyseessä olevan Karinin lohihyydyke. 🤗Ollut lehdessä joskus kasariaikaan. Tarinana kerrotaan omille lapsille, että anoppi ja mummi tätä jo laittoi. 💖

      Sama juttu itse tehdään kaikki ja savulohta mies tykkää aina valmistaa. Kalat parasta ja sienisalaatti oma lemppari myös.

      Sydämellistä viikonloppua Ei-Leen💚

Vastaa käyttäjälle Kaisa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud