Pääsiäismenu

Pääsiäismenu

The Vegan Wine Project viini saatu kaupallisessa Instagram yhteistyössä

Oli tänä viikonloppuna kiva kaupallinen Instagram yhteistyö The Vegan Wine Project viinin kanssa ja mietin, että laitanpa nämä kuvat, reseptit ja hassun kuvausassarin kuvat tännekin.

Viinin kylkeen päätin laittaa meille raikasta salaattia viinirypäleineen, mansikkoineen ja fetan kanssa. Lisäksi kylkeen ystävältä vuosia sitten saamani reseptin mukaan tehty herkullinen fetakirsikkatomaattibasilikapiirakka.

Piirakan pohjalle tulee voitaikina, mutta voitaikinan sekaan laitetaan kaksi keitettyä perunaa kuorineen. Antaa herkullista makua ja rouheutta piirakalle ja pohja ei jää kuivaksi, kuten voitaikinoiden kanssa välillä käy.

Päälle fetapaloja 3/4 paketti, puoli paketillista kirsikkatomaatteja, basilikanlehtiä, kermaviili, johon pari kananmunaa ja mustapippuria.

Paistan 200 asteessa ja ensin esipaistan pohjaa n. 10 minuuttia. Tämän jälkeen täytteet ja uuniin kunnes päällinen on hyytynyt ja pohja on kypsä. Laitoin foliopaperin piirakan päälle jossain vaiheessa, ettei reunat pala.

Lisäksi tein Valion reseptillä helpon pääsiäiskakun, tosin oikaisin pohjassa. Tiesin ettei meillä välitetä pohjaan tulevasta kookoksesta, joten käytin ihan valmispohjaa.

Kakkuun tulee Lemon curdia, sitruunarahkaa ja Violan sitruunatuorejuustoa.

Mutta alkuperäisen reseptin löydätte täältä.

Niin naurattaa kuvausassari taas kerran. Pomppi ja hillui menemään ja meinasi käydä lipaisemassa kakkua. 🙂

Teimme myös raikkaat White Mojitot:


8cl The Vegan Wine Projectin Riesling

5cl sitruunavichyä

Puolikas lime

1-2tl sokeria

Mintunlehtiä

Laita pohjalle sokeri, mintunlehdet ja purista lime ja sekoita. Kaada joukkoon viini ja sitruunavichy.

Australialainen The Vegan Wine Project Rieslingin heleän kaunis hanapakkaus löytyy nyt Alkosta. Viinin valmistuksessa ei ole käytetty hiivaa eikä eläinperäisiä ainesosia vaan käymisprosessi muodostuu rypäleisiin luonnollisesti muodostuneiden hiivojen avulla.


Trooppinen omenankukka, tuore ananas, sitruuna ja punainen omena antavat viinille rakennetta ja makua ja viini taipuu niin kesäisiksi drinkeiksi, kuin kesän seurustelujuomaksi sellaisenaan, raikkaan salaatin, kirsikkatomaattifetapiirakan ja sitruunaisen pääsiäiskakun kanssa tai vaikka herkullisen kasvispastan.

Jos tuosta kakusta ihan vaan vähän lipaisen, ei kukaan huomaa varmasti yhtään mitään.

Tällaiset pääsiäisetkot meillä. Laitatteko pääsiäistä, koristeletteko kotia, mitä ruokaa laitatte ja mikä on paras pääsiäismuna, täällä Mignon.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille. <3



23 thoughts on “Pääsiäismenu”

  • Meille tämä pääsiäinen on ensimmäinen Maltalla. Täällä näyttää, että uskontoasiat ovat hyvin tärkeitä. Katsotaan, miksi se kehittyy. Mitään krääsää en varmaan osta, vaikka kaupat on sitä täynnä. Tehdään varmaan jotain askartelua ja ruokaa yhdessä. Poikani nyt kiinnostui ruoanlaitosta, kun ensimmäinen nakkikastike onnistui 😁

    Myös salaattireseptisi oli varsin mielenkiintoinen. Pitäisi kokeilla 🥗

    • Voin kuvitella, että siellä on pääsiäinen hieman erilainen. Joskus Italiassa pääsiäistä tullut vietettyä ja olihan se erilaista, uskon asioiden suhteen nimenomaan.

      Ihana poika ja näin se menee, onnistumisen ilo ja siitä se into lähtee.

      Kannattaa kokeilla, tai mansikoita ja halloumia, suolaisen ja makean liitto on ihana.

      Sydämellistä uutta viikkoa teille Maltalle. <3

    • Makukin oli yes, etenkin piirakassa, salaatissa ja drinksuissa, kakkuun laitoin hieman liikaa lemon curdia. Ensi kerralla vähemmän.

      Kivaa uutta viikkoa Jasmin. <3

  • Apua, mitä herkkuja oot taas taikonut. Tota kakkua, kun pääsisi maistamaan. :p Lemon Curd on ihan lempparia.

    • Aijai lemon curd, ihan best. Kiitos Jonna ja ihanaa pääsiäisviikkoa. <3

  • Herkulliselta näyttää ja varmasti maistuu! Tässä on vielä vaiheessa tuo pääsiäisen ruokapuoli, vaikka koristeet onkin jo hallussa, kuten blogiin eilen kirjoittelinkin. Kiitos näistä vinkeistä!

    • Koristeet sulla on todellakin hallussa. Ruokaa ehtii vielä miettiä moneen kertaan, mutta tässä muutama vinkki. 🙂

      Ihanaa uutta viikkoa Minna. <3

  • Aivan ihanat herkut siellä ja upea tuo kakku <3 Assari kyllä osoittaa pientä kiinnostusta kakkua kohtaan 🙂
    Täälläkin suosikkina mignon, jollaisen juuri tänään sainkin kun mies kävi kaupassa juustoja ostamassa!
    Ihanaa palmusunnuntaita sinulle Tiia <3

    • Assari oli vähällä lipaista. 🙂

      Ihana mies ja Mignon best.

      Sydämellistä pääsiäsiviikkoa Outi. <3

  • Olet kyllä tehnyt nyt niin herkulliset ruoat. Kuvasi ovat kuin ammattikuvaajan ottamat. Meidän Siiri-kissi on vähän kuin Diana, aina kaikessa mukana. Me ei tänä vuonna juhlita pääsiäistä.

    • Voi että kiitos niin paljon kauniista sanoista kultainen Marja. <3

      Ymmärrän täysin ettei tänä vuonna ole juhlinta mielessä. Halaus Marja. <3

  • Hienot kuvat Tiia! Ihanan näköisiä pääsiäisherkkuja. Missäs’ Diana, ellei auttamassa sinua?
    Eipä pääsiäinen oikein samalta tunnu, kun olemme ilman lapsia. Tuskin tulee paljon laitettua koristeita tai herkkuja. Otetaan sitten takaisin menetetyt hetket, kun tilanne muuttuu.
    Ihanaa palmusunnuntai-iltaa ja uutta viikkoa Tiia!

    • Lämmin kiitos ihana Kirsti Kaija ja missäs Diana, ellei aina mukana. Hih.

      Ymmärrän ihan täysin, kaikki on nyt valjumpaa ja vaisumpaa, kun ei voi rakkaiden kanssa aikaa ja juhlaa jakaa.

      Näin tehdään ja oikein sydämellistä pääsiäisviikkoa Kirsti Kaija. <3

  • Onpa herkullisen näköinen postaus ♡ ♡ ihanaa kesäaikaa sinulle ja perheellesi ♡ ♡

    • Lämmin kiitos Suvi ja samoin sinulle, aurinkoista viikkoa ja pääsiäistä. <3

  • Ihania herkkuja siellä, tuo fetapiiraas menee kokeiluun! Pääsiäinen tänä(kin) vuonna rennolla otteelle, kaipa sitä ollaan kotona, missäs muualla ja syödään mitä masu halajaa D?

    Ja ehdottomasti Mignon – pääsiäisen ehdoton kunkku. Iloa pääsiäisviikkoon Tiia <3

  • Niin herkullinen kattaus, kaikkea santsaisin ainakin pari kertaa! Kiva tuo drinkkivinkkikin : )
    Kyllä me koristellaan kotia ja ruohotkin jo kasvatettu – suklaamunat menivät kakki virpojille, joten niitä pitää muistaa ostaa lisää!

    Pääsiäisen menussa lohta, itse savustettuja katkarapuja ja parsarisottoa, kalkkuna tonnatoa, joku homejuustoinen kanavuoka ja valkosipulipotut ja sitten ihan must, voileipäkakku! Tilataan myös valmis brunssi yhdelle päivälle paikalliselta catering-yrittäjältä, joten jotakin kivaa & yllättävääkin tulossa! Mukavaa viikon alkua ja toivottavasti pian lämpenevää säätä <3

  • Nam, mitä pääsiääsherkkuja😘 Eipä ihme jos assariki on het’kohta paikalla 🐅
    Huomenissa aijon ottaa kanat, kukot ja munat kaapin kätköstä ja pashaa on oltava pääsiääsnä.
    Hyvää Pääsiääsviikkoa Sinulle Tiia 💚💛💚

Vastaa käyttäjälle Outi Krimou Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud