Grillihommia ja häirikkö

Grillihommia ja häirikkö

Juhannus meni Rommi-kissaa ihmetellessä, mutta kyllä me myös grillattiin. Kun muu perhe oli ulkona ja Rommi-reppuli sisällä, niin toinen tuijotti meitä nenu ikkunassa ja lopulta nukahti ikkunan ääreen.

Mutta hei teimme elämämme ensimmäistä kertaa grillipitsaa pitsakivellä ja aika hyvää tuli ensimmäiseksi kokeiluksi. Vielä on viilattavaa, mutta kyllä jatkoon!

Pitsatäytteiksi tuli: grilliin meni tomsukastikkeella, kapriksilla, juustoraastetta ja fetaa. Kun pitsa oli tullut grillistä, päälle parmankinkkua ja rugolat pyöritettiin sitruunavinaigrettessä. Jälkkäriksi ah colaa, mansuja ja jädeä, vähän sukulaatikastiketta. Mies tykkää, että kastiketta on vähän ja itse tykkään, että piripintaan kulhon täydeltä.

Sitten tekemääni rapsukaurapaistosta mummin tapaan. Resepti postauksen lopussa.

Laituriherkuttelut ehdittiin kietaista mökillä ja Rommin hakureissulla. Siinä mummin rapsupaistosta, jonka tein mökkikeittiössä sillä aikaa, kun mies ajeli nurmikkoa.

Jäyhä Jököttäjä Mickey, joka möksäsi, koska komennettiin pöydältä pois ja pakko oli tämä möksyilme ikuistaa. Toinen himoitsi hampparipihvejä voi mahotonta.

Hampurilaisista en sitten ottanut kuvaa, no mutta ne näytti ihan hamppareilta, kyllä te tiedätte miltä hampurilaiset näyttää. 🙂 Mutta lämmin suositus hamppari täytteille eli ehdottomasti Myrttisen valkosipulikurkkua, karamellisoitua sipulia ja aiolia. Pihvit tehdään aina samalla ohjeella ja hiiligrillissä tulee hyvin mehevää ja kiva grillin maku, pitsat sitten taas kaasuteltiin menemään.

Jauhelihataikina:

700g jauhelihaa

2 kananmunaa

ripaus korppujauhoja

2 pussia sipulikeittoa

valkosipulia

mustapippuria

sinappia töräys

kermaviiliä puoli purkkia

Sitten vielä mummin rapsupaistokseen ja tätä samaa tietenkin syksyllä omppusilla. Kaikki tämän reseptin taitaa ja omaa, mutta laitetaan tähän nyt kuitenkin.

Pilko 4 raparperin vartta ja laita voideltuun vuokaan

Lisää päälle noin 1,5dl ruokosokeria

Esipaista raparpereja noin 20 minuuttia 200 asteessa.

Lisää päälle kauramuruseos:

100g margariinia/voita

0,5dl ruokosokeria

Kivaa lisämakua antaa kaneli tai kardemumma ja olen myös käyttänyt tekemääni pumpkin spice mausteseosta, joka antaa ihanaa twistiä tälle mummien taikomalle klassikolle.

Paista vielä n. 30 minuuttia tai kunnes kauramuroseos on rapeaa.

Miten siellä mennyt juhannus ja millä on herkuteltu vai oletteko olleet töissä tai tehneet jotain muuta? Jos on antaa hyviä ja helppoja grillausvinkkejä, oli se marinadi, grillattava tai mitä tahansa tai helppoja mökkireseptejä, niin otetaan mielellään vastaan.

Mitä mukavinta uutta viikkoa kaikille. <3



14 thoughts on “Grillihommia ja häirikkö”

  • Tämän vuoden rapsupiirakka onkin vielä tekemättä, sw on niin namia.
    Vai asustaa teillä hampparipihvejö himoitseva Miki 🤣
    Juhannus oltiin kotosalla ja yritettiin saada joku tolkku tuohon keittiöön.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Tiia ❤️

    • Teillä oli kyllä aikamoiset keittiö hommat, mutta onneksi ne on takana. Ihanaa päivää Outi. <3

  • No voi toista, kun olisi halunnut hampparipihvin 🙂

    Anopin ensimmäiselle mäyräkoiralle oli aikoinaan annettu makupaloja ihmisten ruuista ja hän oli aina kerjuulla, kun joku söi jotain. Seuraava mäyräkoira ei ikinä saanut mitään pöydästä eikä ruuantähteitä, niin hän ei ollut kerjuulla. Mutta päivittäiseen kinkkusiivuun, jonka sisällä oli lääkkeet, koira oppi nopeasti. Aina kun avasi jääkaapin oven oli karvainen kaveri paikalla katsomassa, että olisiko hänen kinkkuaikansa. Kun koira muutti meille, niin nopeasti lapset oppivat kutsumaan kinkkua lihajalosteeksi niin ei tarvinnut vanhan koirarouvan pettyä, että ei taaskaan ollut hänen kinkkuaikansa 😀

    Herkullisen näköinen pizza!

    • Ahne Miki. 🙂

      Juurikin tuo, pöydästä ei parane antaa, eikä anneta. Syytetäänkö Mikin edellistä kotia huonoista tavoista. 😉

      Ihana ja meillä on Samun herkkutikkujen kanssa sama eli Dentatixit, ei vaan voi sanoa sanaa tikku, kun toinen ryysää kiitolaukkaa paikalle ja on aina villinä. Nyt tavutetaan sana. 🙂

      Ihanaa viikonloppua. <3

  • Grillipizza on ihanaa ja hamppariinkin saa ihan eri maun grillissä kuin pannulla paistamalla.

    Anoppilassa oli taas perinteisiä menoja.
    Ihanaa, että teinit ja nuoret aikuiset viihtyvät joukossa aina vain. Aikuiset vetäytyivät yöpuulle ruoan tainnuttamana jo ennen yhtätoista, nuoriso jatkoi vielä puolille öin leffan parissa ja seuraavana päivänä syötiin taas lisää.

    • Kyllä ja hiiligrillin maku tuo ihanan maun. Kuulostaa niin täydellisiltä. Kyllä meillä teinit viihtyy, mutta toisaalta taas ei. Aina on kivaa, jos tehdään jotain yhdessä, mutta kyllähän teineillä on kamumenot ja tykkäävät sulkeutua huoneisiinsa.

      Oikein ihanaa viikkistä Tuuli. <3

  • Grillipizzaa täytyy kokeilla, kiitos vinkistä.
    Sinun mummillla on sama raparperipiirakan resepti, joka minulla on ollut käytössä vuosikymmenet.
    Tottahan hampparipihvi Mickeyllekin maistuisi.
    Meillä kaupan tomaatit joutivat juhannuksena grillattaviksi erilaisten kalojen ja spagettikurpitsan kera. Olemme saaneet ensimmäiset tomaatit omasta kasvihuoneesta ja sen jälkeen kaupan tomaatit maistuvat vain kokattuina.
    Hyvää viikon jatkoa Tiia!

    • Lämmin suositus. <3

      Ihanaa kuulla ja niin se vaan on, että mummit tietää. <3

      Rakastan grillattuja tomsuja, niin makeita.

      Oikein ihanaa viikonloppua Kirsti Kaija. <3

  • Mummisi rapsupiirakka kuulostaa herkulta. Mutta pizzaa ei ookkaan krillis kokeeltu.
    Juhannus oltihin pitkästä aikaa kaharen kesken. Naturelli kanaa paistettihin ja tein ihan itte marinaadin. Hunajaa,makiaa silikastiketta, soijaa ja oliiviöljyä. Ihan syötävää tulikin kanasta. Oman maan salaattia ja itte tehty kastike, kananmunan keltuaista, sokeria etikkaa ja kermaa. Tällääsen perintö kastikkehen oon saanut äidiltäni ja se toimii meillä aina. Tietysti sitä rapsupiirakkaa, nam ☺

    Kaunista keskiviikkoa Sinulle Tiia ♫ ♥ ♫

    • Kannattaa kokeilla, tulee ihanan rapea pohja. 🙂

      Teidän herkut kuulostaa pyörryttävän ihanilta ja heti kurahti massussa kun luin.

      Aurinkoa päivään. <3

  • Oi, mitä grilliherkkuja. Pitäisi todellakin kokeilla pizzaa grillissä. Raparperipaistoksen ohje on tuttu, mutta vain valkoisella sokerilla. Ruokosokeria ei löydy meidän taloudesta. Meillä on hirveästi raparperia, ja olen tehnyt niistä kaikkea mitä vain olen keksinyt: piirakkaa, paistosta, vispipuuroa, simaa ja hilloa. Hyvää, helteistä keskiviikkoa sinulle!

    • Lämmin suositus, tulee ihanan rapea pohja.

      Ihanaa, että teillä on paljon raparperia, meillä ei yhtään eli kaupasta jouduin ostamaan. Oli joskus, mutta minne lie kadonneet.

      Herkullista viikonloppua Marja-Terttu. <3

  • No nyt olen melkein kateellinen 😂. Emme päästy grallaamaan liki vuoteen. Pakko keksiä jotain tilalle. Nyt on vain se aurinko, mikä grillaa meitä.

    Kojuista saa toki tosi hyviä grillituotteita, mutta silti itse tehty on aina parasta.

    Ihanaa kesän jatkoa!

    • Oi ei Nadine, mutta saisiko siellä ravintoloista ihania grilliherkkuja vaikka ei se sama ole, kuin että itse pääsee grillaamaan.

      Ihanaa viikonloppua. <3

Vastaa käyttäjälle Kirsti Kaija Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud