Herkullinen pähkinäinen oliivileipä, pähkinäsalaatti ja arvontavinkki!

Meillä syödään pähkinöitä joka päivä ja lisäksi mies rakastaa syödä erilaisia salaatteja työpäivän päälle, koska niistä ei tule niin raskas olo. Salaattejakin syödään varmaankin viisi kertaa viikossa ja välillä on jopa suorastaan haastavaa keksiä uusia salaattivaihtoehtoja. Salaateissa pyöritämme monenlaisia eri vaihtoehtoja, vaihdellen, kanan, tonnikalan, lohen ja parmankinkun välillä, myös erilaisia juustoja vaihdellaan ja hedelmiä. Yksi yhteinen nimittäjä salaateissa kuitenkin on ja se on pähkinä. Pähkinääkin käytetään vaihdellen ja esimerkiksi mantelit paahdettuina ovat erittäin herkullisia salaatin päällä. Tänään laitoin salaatin päälle öljyssä paahdettuja kurpitsan-ja pinjansiemeniä, jotka viimeistelevät italialaistyyppisen salaatin. Salaateissa pyrimme pitämään maut yksinkertaisena eli emme kaada kaikkea jääkaapista salaattiin vaan niin, että jokaisella ruoka-aineella on mahdollisuus loistaa salaatissa yksilönä. Alla tämän päiväinen illallissalaatin resepti. Miestä odottaa siis aikamoiset herkut, jahka pääsee töistä kotiin. .)

Pinja-ja kurpitsasiemen salaatti

Salaatinlehtiä
Kirsikkatomaatteja
Parmankinkkua
Mozzarellaa
Balsamicosiirappia
Oliiviöljyä

Meiran paahdettuja
Pinjansiemeniä
Kurpitsansiemeniä

Salaatin kanssa on mukava syödä erilaisia leipiä, monesti Ciapattaa tai rapeakuorista maalaisleipää. Tänään kuitenkin päätin leipoa omasta mielestäni yhtä reseptiltään helpointa ja maukkainta leipää, joka aina onnistuu ja joka kruunaa juhlissakin leipäosuuden. Leivästä tulee vielä erittäin muhkea, joten pari pellillistä leipää riittää jo isommallekin juhlaväelle. Leipä on myös täyttävää, koska sisältää murskattuja Cashew pähkinöitä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Tätä leipää ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, kerrankin helppo ja aivan mielettömän herkullinen leipä. Reseptin olen saanut aikoinaan ystävältä ja mukaillut sitä hieman. Ohessa kaikkien iloksi tämä suussasulava resepti.


Pähkinäinen
 oliivi/aurinkokuivattutomaattileipä

6dl kädenlämpöistä vettä
Puolikas hiiva
1tl suolaa
12dl vehnäjauhoja
1dl oliiviöljyä
Siirappia ruokalusikallinen
Cashew pähkinöitä murskattuna
Viipaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
Viipaloituja oliiveja, käytin valkosipulilla
täytettyjä oliiveja

Tunnin kohotus ja paistaminen 200 asteessa
kunnes pinta näyttää vaaleanruskealta
Päälle sivelin oliiviöljyä ja levitin pinnalle
herkullisia paahdettuja Meiran
 kurpitsa-ja pinjansiemeniä.

Tämä leipä hurmaa kaikki puolelleen!

Pähkinöinä käytin Meiran suolattomia pähkinöitä. 

Vinkkinä vielä, huomenna tulee vielä yksi pähkinäinen resepti ja mahtava pähkinäinen arvonta, pysykäähän kuulolla, sillä kahden lukijan on mahdollisuus voittaa kotiin Meiralta pähkinäisiä herkkuja!

Aurinkoista ja päivää kaikille ja tiedättehän, että pähkinät ovat erittäin sydänystävällistä terveysruokaa ja sanotaankin niin, että pähkinöitä syövät elävät muita kauemmin. 🙂

*Kaupallinen yhteistyö Meira/40+ blogit






80 thoughts on “Herkullinen pähkinäinen oliivileipä, pähkinäsalaatti ja arvontavinkki!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud