Kuukausi: syyskuu 2014

Kokkola kutsuu ja vinkkejä otetaan vastaan mitä puuhaa siellä keksisin. (Useahko aamusumppikuva)

Kokkola kutsuu ja vinkkejä otetaan vastaan mitä puuhaa siellä keksisin. (Useahko aamusumppikuva)

Voi hurja, ystäväni pyysi työmatkalle mukaan Kokkolaan. Sinne on aikamoinen matka, mutta koska Suomen kaupungit eivät suuresti ole avautuneet minulle, (huom.vielä) reissukohteena Kokkola polttelee jo takapuolessa. Täältä tullaan!


Viime syksynäkin pääsin ystäväni muutamalle työmatkalle mukaan ja hirvityksekseni en muista kaikkia kaupunkeja joissa kävimme. Mieleen ovat kuitenkin jääneet Seinäjoki, Vaasa, Mikkeli ja Rantasalmi. Mikkelin Rossossa sain hersyvän iloista palvelua ja sainpa jopa ohi listan tilattua mieluisan jälkiruuan, joka oli jo ” out of season”. 🙂 Eihän sellaista tapahtu ikinä! Murre, iloinen asenne ja palvelualttius jättivät lämpimän ja kodikkaan olon. 
Disney klassikkomuki Leijonakuningas
Disney classic mug Lion KingSeinäjoelta löysin mielettömän hyvän kirpparin, hinnat olivat aivan toista, kuin täällä Porvoossa tai pääkaupunkiseudulla jossa alati seikkailen. Löysin muksuille jättimäisen kasan vaatteita ja itselleni klassisen tummansinisen kotelomekon, rahaa meni varmaa noin 20 euroa. Heillä on kuulemma pussipäivät, jolloin voit ladata pussin täyteen ja sille on tietty kiinteä hinta, joka on minimaalinen. Kääk haluaisin niin pussipäiville. 


Disney klassikkomuki Tuhkimo

Disney classic mug CinderellaVaasassa kävimme elokuvissa ja mieleen jäi, leffateatterin iloinen ja nauravainen väki.Disney klassikkomuki 101- Dalmatialaista

Disney classic mug 101- Dalmatians 


Rantasalmella istuin kirjastossa nautiskellen rauhasta ja naisten lehdistä. Mieluisa muisto jäi Rantasalmesta ja olenpa siellä ollutkin kerran aiemmin häissä.


Disney klassikkomuki Peter Pan

Disney classic mug Peter Pan


Illalla saavumme Kokkolaan ja keskiviikkona olisi mahdollisuutta Kokkolaa tutkiskella. Googlasin jo Kokkolan kuvahaulla ja tiedän, että Kokkolasta löytyy todella kaunis ja viehättävä vanha kaupunki. Sinne siis, mutta mitä muuta sieltä löytyy? Vinkkejä ottaisin ilomielin niin ruokaravintoloiden, kirpparien, kuin sisustuskauppojenkin suhteen vastaan. 

On mahtavaa, että ystäväni huolii minut reissuillensa haisuloimaan, kuorsatakin saatan koska nenä on tukossa. Aion kyllä ottaa kaikki mahdolliset sarvikuonot ja nenäsuihkeet mukaan, jos jännitän kuorsaamista ja toisen unen häiriköimistä, en nuku kuin pilkkien. Pääsen samalla sivistämään itseäni tutustumalla Suomen kaupunkeihin. 
Nolo lapsuuteni kattaa Töölön korttelit ja automatkat Sipoon mökille. Erittäin pienet kuviot ja ratikka-ajelu Helsingin keskustaan oli kuin Linnanmäen Maailmanpyörä, hieman kapea-alainen. Kun muutin kotoa Fredalle Viiskulmaan, koin jopa kyseisen alueen seikkailumaastoksi, koska enhän minä siellä ollut pyörinyt vain Helsingin ytimessä ja Töölössä, joka on tullut tahkottua niin läpi ja puhki, että muutto vuonna 2000 Latviaan vastasi kaukokaipuuseen loistavasti. 


Oulu ja Lahti tulivat myöhemmin tutuiksi, koska molemmissa on sukua. Mutta nyt inspiroi ja jänskättää Kokkola, täältä tullaan, vähän niin kuin ulkomaille, enkä  malta odottaa. Mitähän jännää sieltä löytyy, jotta jää palava polte tulla uudelleen, kuten Seinäjoelle, Vaasaan ja muihin Suomen upeisiin kaupunkeihin.

Ja todettava vielä on, että maaseudulla on mukavaa. Ihmiset ovat niin kivoja ja vastaanottavaisia, minähän en Helsingissä kerrostalossa edes tuntenut useampia naapureita saatikka, että olisimme tervehtineet toisiamme.

Täällä Porvoossa on iloinen meininki myös, täällä asuu onnellisia ihmisiä.  On mukavaa kun maailma laajenee, enkä ole kuin Jenkkijuntti, joka ei ole koskaan käynyt Euroopassa.

Ujutan tänne useamman päivän aamusumppikuvat, kun en niitä ole tänne liitellyt. En tiedä odottaako niitä ketään vai onko vain tälläinen oma huumorihullutus, mutta koska Kokkolasta ei luonnollisestikaan ole vielä kuvia niin täytettäköön tämä kahvikupeilla.

Yritän Kokkolasta postailla muutamat fotot älypuhelimella, katsotaan mitä siitä syntyy. 🙂 Iloista tiistaita.