Kuukausi: elokuu 2020

Kesän viimeinen viikonloppu

Kesän viimeinen viikonloppu

* Castillo de Molina viinit, Lignell&Piispanen kahvilikööri ja Anni Hautalan Very Nice Salsa samettihame saatu.

Kesän viimeinen viikonloppu sujui aurinkoisissa merkeissä. Mikä sää meille vielä annettiin ystäväpariskunnan kanssa ulkona oloon ja nauttimiseen. Mieleen tulvi aikuisen tyttären häät huomenna tasan vuosi sitten ja sään silloinkin hemmotellessa meidän takapihalla juhlavieraita auringonkukkien loisteessa.

Perjantaina osallistuin Facebook live viinitastingiin Castillo de Molina viinien parissa.

Lauantaina ennen ystävien tuloa kävimme miehen kanssa poimimassa auringonkukkia. Somehan on näitä auringonkukkia pullollaan, mutta en toisaalta ihmettele, jotain superihanaa ja aavistuksen jännää auringonkukissa on. Jopa päätä itseä pitempiä kukkia, jotka valtaisina ”kasvoina” kurottavat kohti aurinkoa. Olen vuorenvarma, että joku päivä näen näistä vielä painajaisia, valtava auringonkukkanaama tulee ja syö kitusiinsa.

Samu poika tietenkin nauttimassa meidän kanssa lauantaipäivästä.

Ystävän Virosta tuomaa Rabarbra skumppaa parempaa kuohujuomaa en juuri nyt tiedä. Silkkaa rakkautta ja rapsun jälkimaku on huikea. Tässä kuohussa kaikki on vaan kohdallaan. Tätä on saatava talven varalle lisää, kuin orava, joka kerää käpyjä meidän katon sadevesijärjestelmän koloihin.

Miehen taikomaa mansikkavesimelonisalaattia ja leipaisin taas Annin uunissa reseptillä focacciaa ja Annin lupausten mukaisesti, täydellistä tuli tälläkin kertaa. Lämpimästi suosittelen Annin reseptiä, kun tekee ohjeen mukaan, tulee ihan mielettömän hyvää.

Kisutkin aina menossa mukana, missä ihmiset, siellä eläimet.

Alkupaloina oli vesimelonia ja mansikkavesimelonifetasalaattia, focacciaa ja Silja Serenaden Tavolata ravintolasta ostettua huikean herkullista oliviiöljyä leivän dippaukseen.

Pääruokana itse tehtyjä tortilloja, chili con carnea ja riisiä, meksikolaista kanaa ja kaiken maailman sörsseleitä niiden kanssa. Jälkkäriksi kesän lopetuksen kunniaksi marjainen pavlova.

Jälkkäri drinksuna Lignell&Piispasen Cold Brew kahvilikööri, joka maistuu aidolle kahville eli ei ole kermalikööri, mutta mukavaa makeutta on mukana. Todella herkullista. Ystävä keksi, että toimisi aivan fantastisesti kermavaahdon seassa, miten olisi ensi kerralla kahvinen pavlova?

Chili con carnea olen parikymppisestä tehnyt aina samalla reseptillä ja omaan makuun siitä tulee muutamalla simppelillä ainesosalla tajuttoman hyvää. Sellainen taas oikotie onneen resepti, helpolla hyvää. 🙂

700g jauhelihaa

Purkki papuja chilikastikkeessa

2/3 purkki chiliketsuppia taisi olla Heinz

Yksi pussi Chili con carne Santa Maria maustesekoitusta.

Tällä muutaman tuotteen yhdistelmällä syntyy yksinkertaisesti täydellinen Chili con carne, kannattaa kokeilla.

Mukaan voi toki kuullottaa vaikka paprikaa ja sipulia, me teimme ne erikseen.

Anni Hautalan samettinen retro salsamekko on niin ihana. Mukava yllä, strech samettia. En malta odottaa, että tämän mekon saa vetäistyä nilkkureiden ja pörheän neuleen kanssa. Mutta kivasti toimii Cath Kidstonin ”Harry Potter ” sukulaatisammakko neuleen kanssa, joka on ah 100% villaa ja lämmittää syksyn säissä ja pikku sammakot tuovat iloista mieltä.

Onneksi Diana pörrää kiltisti vain takapihalla. <3

Ystävän tuomia kukkia, meidän keräämiä auringonkukkia, nam pavlovaa ja kahvilikööriä mummilta perityistä Kaj Franck snapsilaseista.

Oikeasti tuo päätä pidempi auringonkukka meinaa kuiskata korvaan minä hetkenä tahansa jotain uhkaavaa hehe.

Ihmettelin miksi Samppa koko ajan kävi pyytämässä jotain. Mutta ilmeni, ettei Samu ollut saanut teineiltä Dentastixiä lenkin jälkeen ja sitä oli vailla. Meidän oma ”kummitus.”

Täydellinen kesän lopetus ystävien kanssa ja muutenkin hyvä viikonloppu. Myönnän kyllä, että jonkin verran ahdistaa tuleva pimeys ja koronasyksy. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, talvi ja auringon valon vähyys saa aina mielen alhoon ja jos korona tekee tuhojaan, miten me kaikki pärjäämme, miten jaksamme?

Mitä teitte viikonloppuna ja mistä ammennatte voimaa tulevaan? Kivoja ruokavinkkejä myös saa aina antaa, mitä kaikkea muuta voi laittaa pavlovaan ja mitä te laitatte tortillan sisään?

Mukavaa tulevaa syyskuun ekaa viikkoa kaikille. <3