Kuukausi: maaliskuu 2022

Will Smith löi, onko lyöminen koskaan ok?

Will Smith löi, onko lyöminen koskaan ok?

Hiukset ovat monille yksi identiteetin näyttävimpiä osia ja osa minuutta. Hiustenlähtö syystä tai toisesta, on traumaattista, myös se, ettei saa sairastaa arvokkaasti vaan tärkeä osa identiteettiä lähtee eli hiukset. 


Olen myös äitinä pohtinut Will Smithin reaktiota, sillä toisen kustannuksella nauraminen ei ole koskaan ok, saatikka sairauksien kustannuksella nauraminen, joka on ihmiselle jo muutenkin valtavan haavan kokoinen kipupiste 


Lapsille olen opettanut ettei saa lyödä, mutta onko lyöminen silloin ok, kun sen tekee oikeasta syystä? Jos kaikki puolustaisivat itseään tai läheisiään loukkaavilta sanoilta lyömällä, maapallo olisi edelleen villi länsi ja sitä se toisaalta muutenkin on… 


Mutta perimmäinen kysymys onkin, puolustaisinko rakkaitani, jos joku nauraisi heidän kustannuksellaan.

Mitä luultavammin sanan säilällä ensin, mutta jos tilanne riistäytyisi äärimmilleen, taustalla olisi historiaa,  jokaisessa meissä on se perimmäinen raivo, se primitiivinen puoli, se lopullinen turhautumispiste, joka saattaisi johtaa lopulliseen maltin menettämiseen.


Mutta lopputulemana, kumpikaan ei ole ok, ei vitsailla toisen sairaudella, eikä lyöminen. Usein kun joku nauraa toisen kustannuksella, ihmiset herkästi vaikenee ja tilanne hiljaa hyväksytään ja nauraja saa vielä olon, jos ei kohde naura mukana, että kohde on huumorintajuton. Joskus nauraja jopa leiskauttaa ”huumoria vaan tai kyllä sinä minun huumorin nyt tiedät älä nyt ole tuollainen tylsimys ja niin vakava.” Monesti näissä tilanteissa ihmiset ovat kiusaantuneina hiljaa kuin yhteisestä sopimuksesta, koska eivät halua haastaa riitaa. Luulen, että jokainen meistä on kokenut monia vastaavia tilanteita elämänsä aikana. 


Mikään ei laita muiden kustannuksella naurajaa niin kyykkyyn, kuin kysymys, miksi? Miksi vitsailet vaimoni kustannuksella/minun kustannuksella, miksi olet ilkeä? Voin kertoa, ettei tähän ole yksikään naureskelija kyennyt suorilta vielä vastaamaan. On paha paikka joutua framille muiden edessä ja paljastua kaikkien edessä kiusaajaksi. 

Paha teko ei koskaan oikeuta toista pahaa tekoa, näin yksinkertaista se on vai onko?

Mitä olette mieltä?

Lempeää viikon jatkoa kaikille. <3

(Nyt en kirjoita sodasta ja miten sodassa joutuu puolustamaan omaa maataan ja perhettään vaan ihan ihmisten välisestä kanssakäymisestä.)