Kuukausi: marraskuu 2019

Viikon huiput!

Viikon huiput!

*Nyx ja essie saatuja ilmaistuotteita 
Kaikkea pientä on mahtunut tähänkin viikkoon vaikka viikko ei ole vielä edes lopuillaan. Ystävä tuli koiransa kanssa käymään Porvoossa ja oli huikeaa nähdä miten Samu ja Miki ottivat uuden koirulin, joka oli persoonallisen kiinnostunut ruoasta, eikä niinkään Samusta ja Mikistä. 

Kun tulimme takaisin kotiin, koirat kiltisti odottivat eteisessä ja Mickey kissa vartioi tuolilla  ylväänä ja vähän korkeammalla koirien touhua. Samu jopa innostui hieman leikkimään, mikä on lötköltä Samulta äärettömän yllättävää ja Samua, kun muutenkaan ei tunnu kiinnostavan, kuin me ihmiset eli talon isäntä ja emäntä. Luuleekohan Samu olevansa ihminen?
Nautimme pitsan ja risoton ja jädet tunnelmallisessa Porvoon Gabriel 1763 ravintolassa. Pitsa oli muuten todella hyvää ja niin oli lounaaseen kuuluva salaattipöytä ja siihen kuuluvat leivät myös, mm. focacciaa oli tarjolla nam. Ehdimme hetken pyörähtää kurkkaamassa Porvoon joulutunnelmaa ja ainahan vanhassakaupungissa kivalta näyttää vaikka ei olisi lunta edes maassa. 
Kävin tällä viikolla myös tutustumassa Saksan matkailu puoleen, etenkin kaupunkien Berliini ja Hannover suhteen. Berliini on aina kiehtonut ja Saksa jäänyt nuoruuden road tripiltä mieleen kauniina maana. Berliinissä kiehtoisi boheemi tunnelma ja tietynlainen 60-luvun vintage henkisyys. 
Berliini ja Hannover ja mm. Beethovenin syntymästä 250 vuotta olivat aiheina todella mielenkiintoisia. Mutta mistä olin into piukeana ja monttu auki, oli tulostinmiehen esiintyminen. 

Siis tulostaa voi oikeastaan mitä vaan ja tulostinkaveria lainatakseni ”vain taivas on rajana.” Huhhahhei tuo ihmeellinen vänkyrä autonosa on tulostettu ja vasara voitteko uskoa! No toki olen näistä lukenut, että Kiinassa on tulostettu kerrostalo ja on tulostettu autoja myös. Jälkiruokia on pystytty tulostamaan ja laittaa miettimään minkälaisia ihmisen elimiä, sydänläppiä ym. pystytään vielä tulevaisuudessa tulostamaan.

Hauskaa oli nähdä tulostetut hammaskiskot, joiden materiaalihinta on 3e! No toki tulostin itsessään maksaa paljon, joten ei tässä auta omia hammaskiskoja tai valkaisumuotteja alkaa tulostelemaan. 

Ajatuksen tasolla kuitenkin aivan huikeaa, mitä kaikkea pystytään vielä tulostamaan ja mihin kaikkeen tulostaminen tulee vaikuttamaan. Mm. lentokoneen komponentteja pyritään tulevaisuudessa tulostamaan. Näin saadaan osista kevyempiä, mikä taas tulee vaikuttamaan polttoainepäästöihin. 

Aivan huikeaa oli päästä tutustumaan tulostamisen saloihin ja kenties ehtiä vielä tässä  oman elämän aikana nähdä, mitä kaikkea tulevaisuudessa tulostetaan. Kenties ihminen?
Saksan matkailuun tutustuessa toteutimme kivan joululahjaidean eli hyasintti paperipussiin ja tulipa nätti lahjapakkaus, kun siihen hankkii vielä hieman joulunauhaa ja tarroja. 
Kotiväkeä on naurattanut Nuudiksen alati rönsyävät peppukarvat ja Nuudeli taitaakin olla pitkäkarvainen hamsu, ainakin hanurista.  
Pikkujouluihin blingit eyelinerit taikoo edullisesti Nyx ja ruusukultaa ja hopeaa on mm. tarjolla.
Johan pomppasi Lidl kauppareissulla, sillä Lidliin on tullut meikäläisen makuun kamppis eli tarrakeräys. Vähän kyllä Lidl on tuhma, kun vasta jokaisesta 20:n euron ostoksesta saa yhden tarran. Eli vaikka viikonlopun ruokaostoksiin meni huimat 93e, niin tarravihkoon sain 4 tarraa. Niin vähän, pöh!

Mukeja on vielä neljää erilaista, joten paniikki iskee, että ehdinkö kerätä kaikki neljä mukia ennen kuin mukit ehtii loppua. Kamppis on tosin voimassa helmikuun loppuun asti, joten toivoa on. Tosin onhan siellä se pienellä präntätty mutta, ”niin kauan kuin mukeja riittää.”

Olaf muki oli kaikkein kivoin, mutta koska käsi täristen into piukeana näitä kuvailin, niin tupsahti varsin epätarkka kuva Olafista, ei auta sitä tänne laitella tai saatatte vahingossa ajatella, onpahan ruma mukiliini. Mutta ohessa parista mukista kuva, jotta näette hieman minkälaisista mukeista on kyse, ellei nämä olekin jo tullut kauppareissulla vastaan. 
Mukeissa on todella kaunis kiiltävä pinta, mutta toki en lupaa mitään mukien laadusta tai kestosta. Nimittäin eräältä bloggaajalta tuli Instassa palautetta, että vuosi sitten Lidlistä ostetutuissa Frozen mukeissa kuvat katosi aika pian. 

Ehkei näitä ole tarkoitettu astianpesukoneeseen tai ehkei niitä aiempia, sillä kaiketi nämä ovat ihan eri mukit. Ehkä Lidl on saanut aiemmista palautetta ja nämä ovatkin laadukkaat, näin tuumii meikäläinen, ikuinen optimisti. Mutta kuitenkin tiedoksi, että pieni epäily mukien kestävyydestä on ilmassa ja aion tämän testin suorittaa pesemällä mukit toki astianpesukoneessa.

On kuitenkin minun mieleen kamppis ja kun mukit tulevat luontaisesti kylkiäisinä ruokaostoksen yhteydessä, niin iloinen asiahan tämä, joka saa keräilijän sydämen pamppailemaan. 
Essien tämän vuoden talvikokoelma, joka on aivan täydellinen joulukokoelma, on klassisia joulun sävyjä pullollaan ja glitterillä kuorrutettuna. Huikean nätit perinteiset sävyt tässä kokoelmassa ja ei ole lähdetty jollain erikoisilla sävyillä kikkailemaan.

Kaikkea ihmeteltävää ja mukavaa on mahtunut viikkoon, hamtaron pitkät karvat, koko maailma on miltei mahdollista tulostaa, Saksa on kiva matkailumaa ja elämään tarvitaan pientä blingiä ja Disneyn lumoa tähän marraskuun pimeään.

Iloista viikonloppua kaikille ja tämän viikonlopun täällä kruunaa perheen kanssa möllöttely ja pikkuserkkutapaaminen. Miten siellä?