Kuukausi: marraskuu 2021

Viikon huiput ja ärsytykset!

Viikon huiput ja ärsytykset!

Rantakahvilan joulu ja Baileys suklaa kaupallinen Instagram yhteistyö. Baileys Red Velvet Cupcake juoma saatu ja Viidakkokirja purkki saatu Fyrklövern Suomi.

Tämän viikon kovin juttu on ollut, että sain kunnian vinkata Helsingin Sanomille Porvoon Top 5 kohdetta ja joista yksi on tietenkin tämä meidän pikkukylä, lintukoto, merellinen Hamari❤️

Verkosta löytyy täältä ja ensi viikon torstaina printissä.

Blogivuosina on tullut päästyä muutamiin lehtijuttuihin, mutta kyllä Hesari on kova vaikka ei meikäläisestä juttu kerrokaan, mutta että saa olla sanansaattajana Porvoolle, niin oikein sydämessä tuntuu.

Porvoo on ihana onnellisten ihmisten kaupunki ja tällaiselle kuudennen polven Töölöläiselle sellainen ihana mini-Helsinki: löytyy luonto, meri, ravintolat, kulttuuri ja kunnia Porvoon pitkälle historialle.

Jonain päivänä ehkä palaan stadiin, mutta Porvoo ei koskaan lähde sydämestä vaan on siellä sydämen sopukoissa aina asunut, jo pikkutytöstä lähtien, koska teimme joka kesä kauppareissuja Sipoon kesäpaikalta Porvooseen.

Ehkä tämä rakkaustarina alkoikin jo pikkutytöstä❤️

Kaikilla ei kenties ole digitunnuksia Helsingin Sanomiin, niin tässäpä vielä nämä omat vinkkini, mitkä tuli lehteen. Vinkkejä oli todellisuudessa paljon enemmän ja esimerkiksi lempikahvilani Cafe Cabriole jäi omista vinkeistä pois, koska toimittaja oli löytänyt tämän huippukahvilan jo itse.

Paras kirpputori

Porvoon Löytöpiste

”Kokemisen arvoinen paikka niille, jotka rakastavat kirppiksiä. Myynnissä on esimerkiksi antiikkia, huonekaluja, mattoja ja seinäryijyjä.”

Persoonallisin puoti

Skafferi

”Siirtomaatavaraliike, josta löytää herkkuja ja kaikkea kivaa lahjaksi myös niille, joilla on jo kaikkea. Myynnissä esimerkiksi irtoteetä, kahvia, mausteita, öljyjä ja makeisia.”

Kiinnostavin museo

Runebergin kotimuseo

”Minusta kaikkiin koteihin on mielenkiintoista kurkistaa, ja mikä voisi olla mielenkiintoisempaa kuin nähdä kansallisaarteen koti. Kaikki Porvoon koululaiset käyvät retkellä tässä museossa.”

Viehättävin kylä

Hamari

”Pieni merenrantakylä täynnä vanhoja taloja. Joulukuussa asukkaat pystyttävät oman joulukalenterin, ja talojen ja venevajojen eteen ilmestyy jouluisia asetelmia. Hamarin Seo on suosittu kahvittelupaikka.”

Kulttuurinnälkään

Taidetehdas

”Rouhean kauniiseen Taidetehtaaseen kannattaa tulla esimerkiksi konserttiin tai elokuviin ja syömään hyvin. Lähistöllä on maksutonta parkkitilaa.”

Erilainen yöpymispaikka

Porvoo City Appartments

”Vuokrattavat asunnot ovat kauniita ja persoonallisia, ja nähtävyyksiin ja ravintoloihin on lyhyt matka.”

Älä unohda

Porvoon tuomiokirkko

”1400-luvulla valmistunut kirkko ja sen piha-alue ovat hyvin kauniita. Pihalta näkee Porvoonjoelle ja Porvoon kattojen ylle.”

Viikon kirja. Täällä on meneillään oikea joulunyhväily eli halu lukea höppänöitä kirjoja, katsoa hellantuuteli joululeffoja ja sarjoja. Huomaan tarvitsevani tällaista söpöilyä enemmän kuin koskaan, sillä lehdet, uutiset ja some ovat pullollaan kaikkea ikävää.

Viikon maistuvin drinksu on taatusti tämä Baileys Red Velvet Cupcake.

Baileys on ykköslikööri täällä, joten jännä maistaa tätä uutuusmakua, joka tulee superihanassa joulunpunaisessa pullossa.

Viikon hurmurit. <3 <3

Viikon tapahtuma ja makein meikkikokoelma, Nyx La Casa de Papel meikit. Tapahtuma oli avoin kaikille. Ensin piti selvittää lukon koodi, murtautua sisään ja yrittää varastaa kaikki mahdollinen. Tosin vaikeaksi oli tehty, koska kaikki oli pultattu kiinni.

Viikon elokuva Ghostbusters:Afterlife, jossa vanha jengi koolla ja ai että pieni vilaus Sigourney Weaweria ja miten kaunis nainen hän onkaan edelleen kaikkine ryppyineen kaikkineen. Yksinhuoltajaäiti ja hänen kaksi lastaan muuttavat pikkukaupunkiin, jossa he saavat tietää yhteydestään alkuperäiseen Haamujengiin ja isoisänsä taakseen jättämästä, salaisesta perinnöstä.

Leffa oli kiva ja hömppä lasten satu, kunnon nostalgiamatka omaan nuoruuteen. Mutta ei hirveästi sen kummempaa.

Viikon sarjat: Nyx meikkitapahtuman innoittamana Rahapa, josta katsottu neljä osaa. Näyttelijät ovat erinomaisia, juoni mielenkiintoinen ja henkilöhahmoissa on syvyyttä. Mutta jokin jättää vielä kylmäksi. Odotan milloin sarja koukuttaa, kuten on koukuttanut monet katsojat.

Viikon toinen sarja Yellowstone neljäs tuotantokausi Paramount+. Neljäs tuotantokausi antaa vihdoin hahmoille herkkyyttä ja syvyyttä. Sarja on ollut aikamoista juonittelua, sanoilla kilvoittelua ja tietynlaista julmuutta. Mutta sarjassa kiehtoo nyky-ajan länkkärimaailma, johon on kiepautettu kaikki draaman ainekset.

Viikon ostos. Jyskistä nämä kolme pähkinänsärkijää.

Aina himoinnut näitä, mutta nyt tyypit suorastaan pomppia loikkivat haaviin ja halusivat muuttaa meille.

Minkälaisiakohan bileitä nämä veitikat viettävät öisin, kun me ihmiset olemme untemme mailla.

Vaikka joulu on ehdottomasti lastenjuhla ja rakastuin jouluun vasta lasten myötä. On joulussa toki kivaa myös se, että saa itse taantua lapseksi.

Omia joulumuistoja, aamulla piirretyt, kuusi tuotu edellisenä iltana ja koristeltu, mummin tekemä kultainen käpykranssi ovessa, herkkuina jouluruoat, käpykakku, Wiener Nougat ja Vihreät kuulat. Hietaniemen hautausmaa ruoan jälkeen ja siinä välissä olivat aina tontut käyneet.

Viikon hyvän mielen tuoja, valkoinen maa.

Viikon joulukatu.

Hurmaavin Disney höpsötys, Fyrklövernin lähettämä Viidakkokirja purkki.

Viikon herkku. Baileys sukulaatit.

Kun yhdistetään kaksi lempiasiaa, Baileys likööri ja suklaa, syntyy pala taivasta ja luxusta❤️

Baileys suklaakonvehtirasiat ovat visuaalisesti tyylikkäitä ja sisältävät valikoiman parhaita maito-, tumma- sekä valkosuklaa tryffeleitä, kahvin, karamellin ja mantelin eri mauissa. Kaikki konvehdit ovat yksilöllisiä, kauniita ja niissä näkyy hienot yksityiskohdat sekä värit.

Rakastan nauttia sellaisenaan, takkatuli, hyvä kirja ja tämä aika ihan paras hetki nauttimiseen, kun ulkona vihmoo ja on pimeää ja synkkää. Loistava idea on myös sujauttaa Baileys konvehti latten joukkoon ja saada herkullinen Baileys twist kahvihetkeen. Toinen erinomainen idea on laittaa muutama Baileys konvehti mutakakkuun tai suklaamuffinssiin, josta löytyy Baileys-sydän. 

Miten ihana lahja idea ylipäätään, aikuisille jotka rakastavat nautintoa, herkullisia makuja ja ylellisyyttä. Joulukin on ovella ja meidän joulusukista tulee löytymään Baileys suklaata. Ilokseni omassa lähikaupassakin myydään tätä suurta herkkua. Nyt vielä uutena tämä aivan mielettömän näyttävä iso konvehtirasia, joka ilahduttaa varmasti suklaafaneja, jotka kaipaavat suklaalta sitä jotain, sitä luxuksen tunnetta.

Kun bongasin ensimmäisen kerran Baileys suklaat kaupoissa, oli aivan pakko maistaa, eikö vaan sinunkin?

Sitten pieni sydämen purkaus marttyyrinä.

Olen bongannut ihmisten puhuvan muiden Instagram kommenteissa miten kaupallisuus ärsyttää blogeissa ja Instassa. Miten ärsyttävää on nähdä esimerkiksi saatuja tuotteita eli työvälineitä somekanavissa. Sitten nämä samat ihmiset osallistuvat kaikkiin järjestämiini arvontoihin. Eli saadut tuotteet kelpaa, kun ne annetaan ilmaiseksi heille. Ymmärtänette ristiriidan?

Sitten se sisäinen marttyyri. Esimerkiksi viimeisin arvontani. Pr-toimistosta viestiteltiin haluanko tuotteet itselleni tai antaa läheiselleni, joita on monia. Ajattelin, että on kiva järkätä arvonnat. Kävelin omin jaloin hakemassa törpöt. Otin kuvat, käsittelin kuvat, aikaa vei julkaisut yhtälailla. Tämän jälkeen perään tulee arvonta ja omasta pussista postittaminen ja sinne postiin meneminen.

En lakkaa järjestämästä arvontoja tai näkemästä vaivaa niiden suhteen. Mutta pani kyllä miettimään, että ihmiset ovat jänniä. On aika muistuttaa muutama vuosi sitten kirjoittamani blogipostauksesta ”Ilmaisia ämpäreitä ei ole olemassakaan.”

Se siitä sitten, mutta olen ärsyyntynyt muutamasta muustakin jutusta ja tiedättekö mitä, olen tästä valtavan iloinen. Vaihdevuodet tekivät sen, että kun joku sanoi ”piip” aloin itkemään. Olin märkä rätti, jolla ei ollut niin minkäänlaista arvoa, näkymätön mitättömyys. Mutta nyt alkaa suuttumus ja ärsyyntyminenkin nostaa päätään, nuo inhimilliset tunteet ja jotka antavat parhaimmillaan voimaa. Oikeutettu tai järjissä pysyvä suuttumus voi olla iso voimavara, osata taas pitää omia puoliaan. Miten ihana tunne.

Miten siellä, viikon huiput, ärsytykset, nehän voi olla ihan mitä vaan?

Sydämellistä tulevaa uutta viikkoa kaikille. <3