Kuukausi: heinäkuu 2020

Tulkaa Porvooseen!

Tulkaa Porvooseen!

Taas pukkaa Porvoo postausta, mutta tällä kertaa hieman eri kulmasta, sillä Porvoon Taidetehtaalla pyörii iloinen kesäteatteri potpourri ”Viihde vieköön.” Jonne Maiju sai show:ssa yhtenä tähtenä esiintyvältä ystävältään Antilta meille liput.

Ensin käytiin kuitenkin herkuttelemassa ja kuvaamassa Porvoon fiiliksiä ja pitihän ne mekkokuvatkin taas ottaa vaikka soijaahan siinä pukkasi.

Kävimme syömässä Gabriel 1763 pitsat ja kylkeen otin talon sitruunalimonadin. Välissä mainittakoon, että limonadi oli aivan ihanaa. Maijun gluteeniton pitsa oli Maijun sanojen mukaan taivaallista, mikä ei todellakaan ole aina mikään itsestäänselvyys, että gluteenittoman pitsan pohja on herkullinen. Kaikenlaisia kengänpohjia on Maijun seurassa tullut nähtyä.

Vaikka omaan makuun ei ole Rosson kiviuunipitsan voittanutta, johtuen fantasiapitsan täytteistä ja siitä uskomattoman rapeasta pohjasta, niin eipä hirveästi kalvennut tämä Gabrielin pitsa ja oli virkistävää syödä pitsaa välillä täällä Porvoossa jossain muualla, kuin Rossossa.

Jestas rapsuseljankukkalimua ja kyllä oli hyvää, vei kielen mennessään. Jädet nautittiin Glassikko ravintolassa ja tietenkin Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jädeä. Kolmesta maistamastani mausta lakritsi oli parasta. Mukavaa on, että kolmea makumaailmaa pääsee maistelemaan, pienessä annoskoossa, keskikokoisessa koossa ja isossa koossa.

Pyysin, että lakritsijäden olisi saanut omaan kuppiinsa, kun en olisi halunnut lakun maun sotkeutuvan mango-ja vadelmasorbetin makuihin, mutta tämä ei onnistunut. Mikä oli sinänsä harmi, sillä maut kyllä sotkeutuivat toisiinsa. Ensi kerralla otan 3x lakupallon.

Tuuli meinasi viedä mennessään ja hamonen nousi kerran niin korkealla, että hävetti, siitä repeäminen.

Ihana Antti Taipale, jonka esiintyminen on varmaa, karismaattista ja säkenöivää. Mukana staroina Porvoon omat Satu ja Juha Laitila. Show on hyvin vastaava UIT tyyppinen iloittelu, jossa lauletaan, vitsaillaan, on drag show iloittelua, hauskalla tavalla nauretaan hieman mm. Trumpin kustannuksella eli täydellinen hyvän mielen show.

Revyy on musiikkia, laulua ja naurua, imitaatiota, dragtaidetta ja sketsiviihdettä Porvoo-sopassa. Lavalla pyörähtelevät iloisessa sekamelskassa Trump, Elvis ja terveydenhoitaja Kaija Koon kanssa. Mitä tekemistä on Almalla ja Pikku-Myyllä keskenään? Vielä ripaus Abbaa, Carola Häggvistin laulua ja lintubiologin runoja, mausteena Arttu Wiskaria. Hankinnoista vastaa Tiina I.Ylhä ja keittoa ovat sekoittamassa monen muun mukana Danny, Katri-Helena ja Erika. Lusikkansa ja arvovaltansa mukaan sotkee tietysti myös Presidentti Tartsi. Porvoon Bling Bling Bloggari on innolla mukana, vaikka ei aina tiedä missä mennään.

Rooleissa Juha Laitila – Satu Laitila – Antti Taipale, Käsikirjoitus: Juha Laitila
Äänimaailma: Antti Taipale

Esitykset tilavassa, esteettömässä RAVINTOLA FABRIKENISSA, PORVOON TAIDETEHDAS, Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo.

Kiitos Pinkit korkokengät Maijulle seurasta ja mahtavasta päivästä ja Antille, Sadulle ja Juhalle kutsusta. <3

Toivotan kaikki tervetulleiksi Porvooseen, nauttimaan vanhoista rakennuksista, mukulakivistä, hyvästä ruoasta ja Revy iloittelusta.

Sydämellistä viikon jatkoa kaikille. <3