Kuukausi: joulukuu 2022

Muutama joulukuva, maailman herkullisimpien tonnikalapasteijoiden resepti, tonnikalahyydyke resepti ja tietenkin hyvää uutta vuotta kaikille!

Muutama joulukuva, maailman herkullisimpien tonnikalapasteijoiden resepti, tonnikalahyydyke resepti ja tietenkin hyvää uutta vuotta kaikille!

Muutamia kuvia tuli jouluna nappaistua, mutta ei kovin montaa. Jouluaaton olimme nelisteen ja seuraavana päivänä tulivat aikuiset lapset puolisoineen ja perheen pienin vauveli! Vauvelista tuli tietenkin otettua eniten kuvia!

Perinne jatkuu ja Disney astiastot koristivat joulupöytää tietenkin. Vuoden päästä aattona niitä ihmettelee jo yhden vuoden iän saanut perheen sulosilmä.

Tämä anopilta aikoinaan saatu resepti toimii hyvin uuden vuoden herkkupöydässä myös.

Anopin lohihyydyke

2tlk tonnikalaa tai lohta

1tlk kermaviiliä

1 iso putkilo majoneesia

1,5dl lihalientä

8 liivatelehteä

1-2 rkl tomaattipyrettä

kourallinen murskattuja katkarapuja

tilliä

mustapippuria

suolaa

Päälle koristeeksi, katkarupuja, tilliä, mätiä

1. Murskaa tonnikala

2. liota liivatelehdet kylmässä vedessä väh.5min

3. Kuumenna lihaliemi ja liota liivalehdet lihaliemeen

4. Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, mausteet, tonnikala, katkarapu ja tilli

5. Lisää kulhoon lihaliemi/liivate

6. Kaada vuokaan hyytymään ja nauti mieluiten seuraavana päivänä

Lätkäisin todella kömpelön ja lyhyen videon TikTokkiin näistä tonnikalajuustopasteijoista ja nyt kyseistä TikTokkia on katsottu jo 30100 kertaa! Se on paljon henkilölle, jolla on tyyliin 1000 seuraajaa TikTokissa ja niistäkin suurin osa upseereita ja herrasmiehiä.

TikTokissa selvästi toimii reseptit, etenkin nopeat ja kekseliäät reseptit. Mutta tässäpä tonnikalajuustopasteijoiden resepti täällä blogin puolella ja TikTok reseptin voit kurkkia täältä. TikTok reseptistä syntyi miltei 40 pasteijaa kaikkinensa.

Tonnikalajuustopasteijat:

Iso purkki valkosipuli Creme Bonjouria ja yksi purkki tonnikalaa öljyssä. Purista öljyt pois. Sekoita ja lisää vielä tuoretta valkosipulia.

Tahnaa noin 2 tl per pasteija.

Näin upean maljakon sain aikuiselta tyttäreltä, on ihan täydellinen!

Meillä oli alunperin hieman erilaisia uuden vuoden suunnitelmia eli piti lähteä Tallinnaan, mutta sairastuvalla köllötellään ja katsellaan elokuvia ja syödään herkkuja. Ei nyt muu auta.

Mitä aiotte tehdä uutena vuotena ja nyt kaikki kokeilemaan näitä herkullisia tonnikalajuustopasteijoita. 🙂

Hyvää uutta vuotta kaikille! <3