Kuukausi: toukokuu 2021

Terassikauden avajaiset

Terassikauden avajaiset

Oi autuutta, ystävät, säät hellii, piha kukkii, pahin siitepölyaika on miltei poissa, noh kaikkihan ei ensi alkuun ollut ihan näin täydellistä.

Meinaan perjantaina katsoimme terassikamoja ja kaikki oli siitepölyn peitossa. Ei muuta kuin kaikki tyynyjen ja patjojen päälliset pesuun ja ukkeli pesi vielä itse terassin. Järkyttävä siitepöly määrä oli vuorannut koko terassin.

Ei enää ikinä laiteta toukokuussa terassikimpsuja, koska tätä putsausrumbaa ja siitepölyn pöllyämistä ei haluta käydä enää ikinä läpi.

Kun perjantain savotta oli käyty läpi, silmissä oli kuin tikkuja ja koko kroppa kihisi ja kutisi. Niin merkillistä miten oma siitepölyallergia on siirtynyt kroppaan, kun ennen nenä valui kuin hanasta, mutta ei kroppaan mitään nokkosrokkomaisia näppyjä tullut.

Onko muilla kokemuksia vastaavasta, että allergiat siirtyy kasvoista vartaloon?

Miten kaiken kuorruttaa kivempi fiilis, kun aurinko paistaa ja saa olla ulkona ja samaa mieltä ovat myös meidän kissat.

Alkuruokana oli Annin uunissa reseptillä Focacciaa, johon tosin lisäsin tomaattisiivuja ja fetapaloja ja Sieni Julianne, joita ahmittiin aina, kun asuttiin Latviassa. Pähkinäinen pastasalaatti kylkeen.

Jee mekot on parhautta, kun ei kiristä eikä purista ja mahtuu ruokaa napaan.

Pääruokana Kanasaslik:

Sinappia, valkosipulia, soijaa, pippuria, öljyä ja olutta.

Aurajuustokastiketta ja Aiolia ja lohkoperunat.

Jälkkärinä herkkutarjotin ja vaahtokarkkeja.

Nauratti, kun napattiin kuvia, niin huulipunat hampaissa, miten se huulipuna aina päätyy sinne hampaisiin?

Kivaa, aurinkoista, iloista eli ihan parhautta vaikka paljon juteltiin myös koronasta, vastakkainasetteluista, tuputtamisesta ja ihan siitä, että miksi ihmiset eivät kunnioita toisten mielipiteitä, miten korona on saanut joissain ihmisissä kärjistetyt puolet esiin.

Meilläkin jokaisella on mielipide, mutta emme tuputa sitä muille, mutta huomaan, että vähän väliä saa törmätä tuputtamiseen. On mielenkiintoinen ilmiö, miksi jotkut kokee, että toiset ihmiset pitää käännyttää omien mielipiteiden mukaisesti.

Osittain varmasti vilpitöntä auttamisen halua, koetaan, että ollaan oikeassa, on huoli muista ja halutaan, että kaikki ymmärtää, että heillä on tieto, joka muidenkin olisi hyvä saavuttaa.

Toisaalta myös autuutta olla oikeassa suuntaan tai toiseen, toimia jonkinlaisena poliisina, osittain myös besserwisser menoa.

Tähän ikään mennessä, jos jotain olen oppinut, että jos jollain ihmisellä on vastakkainen mielipide, ei sitä ainakaan käännyttämällä ja tuputtamalla voiteta, ehkä hyvin argumentoimalla päästään yhteisymmärrykseen, että on mahdollista kunnioittaa toisen mielipiteitä.

Näistä keskusteltiin tosiaan jonkin verran, että joillain ihmisillä nämä ajat ovat keittäneet hieman yli ja on unohtunut se lähimmäisen kunnioittaminen.

Mutta synkistelty ei luonnollisesti lainkaan, kuten kuvasta näkyy.

Miten siellä sujunut viikonloppu ja mitä aurinkoisinta uutta viikkoa kaikille. <3