Kuukausi: helmikuu 2018

Atelier Cologne-tuoksujen lumoissa!

Atelier Cologne-tuoksujen lumoissa!

Sain kunnian eilen osallistua Atelier Cologne tuoksulanseeraukseen Helsingin Stockmannilla ja voin vain ihastuneesti huokaista, että käväisin tuoksujen paratiisissa. Haltioitunut ja mykistynyt ovat ne sanat, jotka kuvaavat hyvin sitä tunnetta, kun saa mahdollisuuden tutustua uuteen tuoksumerkkiin, joka ei ole enää monille se tyypillinen tuoksubrändi vaan nyt puhutaan tuoksujen aatelista, niche-tuoksuista ja joiden takana on vielä romanttinen tarina. 
Uuden tuoksuperheen, Cologne Absoluen takana ovat Sylvie Genter ja Christophe Cervasel, joiden tarina on suoraan kuin elokuvista. Ganter ja Cervasel tutustuivat työhaastattelussa ja työskentelevät rinnakkain. Yhtenä iltana he menevät yhdessä illalliselle, missä Ganter kertoo yrittäjäunelmastaan. Samana iltana Cervasel kosii Ganteria. He eroavat aiemmista liitoistaan, menevät naimisiin ja perustavat yhdessä menestyvän tuoksutalon. 
Vuonna 2009 perustettu Atelier Cologne on ensimmäinen Cologne Absolue-parfyymitalo ja tuoksuperheen luoja. Inspiraatio tuoksuihin on saatu legendaarisesta Eau de Colognesta. 

Ensimmäistä kertaa sitrusperäiset raaka-aineet on sekoitettu yhteen hienojen ja arvokkaiden, luonnollisten raaka-aineiden kanssa. Näin tuoksuihin on saatu täydellinen sekoitus ja ennenäkemätön kestävyys iholla ja jotka tekevät sen, että Atelier Cologne-tuoksut mielletään niche-tuoksuiksi, vaikka Cervasel ei niche-tuoksunimestä pidäkään. 

Niche-tuoksut tarkoittavat pienissä erissä huippulaatuisista raaka-aineista valmistettavia tuoksuja, joita tekevät yhtiöt erikoistuvat vain tuoksujen tekoon. Raaka-aineet ovat pääsääntöisesti luonnon ainesosia, mikä on tällä hetkellä todella suuri trendi tuoksujen maailman markkinoilla. 

Niche-tuoksuista erityisiä tekee se, että niitä myydään vain tarkoin valituissa myymälöissä tai omissa tuoksumyymälöissä, eikä niitä mainosteta laajalti.

Juuri eilen keskustelin ennen Atelier Cologne-tilaisuuteen menoa ystävän kanssa, että miten jo ostokokemus on aivan erilainen elämys, kun kyseessä on niche-tuoksut. Palvelu on, kuin olisit filmitähti ja tämä tukee myös taannoin kuulemaani luentoa tulevaisuuden trendeistä, että yksilöllisen palvelun merkitys tulevaisuudessa korostuu ja ihmiset kaipaavat ostokokemukseltaan jotain erityistä ja elämyksellistä. 

Atelier Colognen on ostanut L’Oreal, joka tukee Cervaselin ajatusmaailmaa, tuoda niche-tuoksut kaikkien ulottuville.

Atelier Cologne koostuu viidestä erilaisesta tuoksusarjasta ja kaikki tuoksut ovat unisex tuoksuja. 

Joie De Vivre, raikkaan eläväiset ja sitruksiset tuoksut ja joka oli sarjoista suosikkini ja olisin huolinut tuoksusarjasta aivan jokaisen tuoksun. 

Chic Absolue, puhtaat, kuulaat ja elegantit tuoksut.

Avant Garde, lämpimät, uskaliaat ja odottamattomat tuoksut, joista kahvifanin suosikki oli sarjan Cafe Tuberosa tuoksu. 

Haute Couture, voimalliset, uniikit ja arvokkaat tuoksut

Carte Blance, mausteiset, eksoottiset ja kesyttömät tuoksut

Atelier Cologne-pisteellä on mahdollisuus valita 30ml tuoksulle upea nahkakotelo, johon saa kirjailtua kullalla tai hopealla vaikka oman tai rakkaan nimen. Nahkakoteloita on runsas värikirjo tarjolla. Jos haluaa antaa tuoksun lahjaksi jollekin erityiselle ja tuoksujen valintahan kuitenkin on aika yksilöllistä ja haastavaakin, ellei tunne hyvin tuoksun saajan tuoksumakua. Viemällä lahjansaaja Atelier Cologne-pisteelle tuoksuttelemaan ylellisiä ja upeita tuoksuja on mieluisa ja elämyksellinen lahja jo itsessään. Kun lahjansaaja saa valita 30ml tuoksulleen ylellisen nahkakotelon valitsemallaan tekstillä ja lahjarasiaan vielä isomman tuoksun, uskon, että lahjansaaja muistaa kyseisen hetken aina. 

Oma valintani lahjapakkaukseen oli Joie De Vivre-sarjan raikkaan eläväisistä ja sitruksisista tuoksuista  Clementine California, jonka tarina kuulostaa tältä: ”Oli kuuma hellepäivä pitkään aikaan ja tunnelma elokuvastudiolla oli jännittynyt ja intensiivinen. Hän oli etsinyt täydellistä näytteljää jo kauan. Hän oli jo valmis luovuttamaan, kunnes sisään käveli nainen. Siinä hän oli, nainen, josta hän oli unelmoinut. Hänen luonnollinen kauneutensa ja erikoinen ääni varastivat hänen huomionsa heti.”

Tuoksunuotit:

Ensituoksussa: Californian clementiini, Italian mandariini , Makedonian katajanmarja

Sydäntuoksussa: Kiinan anis, Kiinan Sichuan pepper, Egyptin  basilika

Pohjatuoksu: Haitin vetiver, Uusi-Kaledonian santelipuu, Ranskan sypressi

Rakastan luoda itsekin tuoksutarinoita, miten tuoksut vievät mielikuvissa maailmojen ääriin ja kertovat ihmisten elämästä tarinoita ja seikkailuja. Atelier Cologne-tuoksuilla on jokaisella oma jännittävä tarinansa, kuvaamaan kutakin tuoksua.

Oman lahjapakkauksen mukana tuli saman sarjan toinen 30ml tuoksu, juurikin tuossa upeassa nahkakotelossaan ja nimeltään Orange Sanguine, jonka ensituoksu vie heti etelän appelsiinipuiden äärelle, mutta vaikka appelsiinin tuoksu on alussa keskeisenä tuoksuna, tuoksu muuttuu iholla syvemmäksi ja moniulotteisemmaksi. Orange Sanguine oli oma ykkösuosikkini sarjan tuoksuista ja upeana kakkosena Clementine California tai onko edes pakko päättää, Joie De Vivre-sarjan kaikki tuoksut viehättivät tuoksunenääni täydellisesti. 

Orange Sanguine tuoksutarina: ”Hän ajoi koko yön vain nähdäkseen hänet. Ehkä se johtui adrenaliinista tai vähistä yöunista. Hänen muistellessaan heidän yhteisiä hetkiään, tämä päätös tuntui kohtalolta. Auringonnousu valaisi kirkkaasti ja hän ajoi yhä kovempaa. Ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin nähdä hänet uudelleen.”

Tuoksunuotit:

Ensituoksussa: Italian veriappelsiini, Sevillan pomeranssi, Italian punainen mandariini

Sydäntuoksussa: Egytin jasmine, Afrikan Geranium, Madagascarin mustapippuri

Pohjatuoksussa: Brasilian tonkapapu, Indonesian santelipuu, Teksasin setripuu
Atelier Cologne-tuoksut ovat syntyneet rakkaudesta ja Atelier Cologne-tuoksut voivat olla lahja itselle, omalle rakkaalle, ystävälle tai jollekin jolla on jo kaikkea. Ripaus elämää isompaa luxusta ja ylellisyyttä, jotain joka nostattaa arjesta. 

Voin kertoa, että puhun nyt syvällä rintaäänellä, sillä eilen tilaisuudesta otin metron alleni, sillä autoni oli Itäkeskuksessa parkissa ja sain metrossa tarkastusmaksun, eikä sekään tuntunut niin pahalta, sillä leijuin jossain ihan omassa tuoksumaailmassa kepeänä ja iloisena. Olin kyllä ollut maksavinani lipun, mutta piti sitten whatsappailla kahdenkin eri ihmisen kanssa samaan aikaan ja ilmeisesti nettiyhteys oli katkennut ja maksu ei ollut mennyt perille. Opinpa tästä jotain, että tarkistan aina jatkossa onko maksu mennyt loppuun asti, enkä hörhöä viestejä ystävien kanssa. 

Eli oma syy, mutta kyllä lipuntarkastaja oli niin pahoillaan, että hoki vaan, että on todella pahoillaan. 🙂 Näki vielä laitteeltaan, että olin menomatkalla maksanut lipun onnistuneesti. No mutta tämä episodi ja 80e ylimääräinen menoerä ei onnistunut pilaamaan päivää ja kiitos siitä kuuluu uskomattomalle iltapäivälle Atelier Cologne-tuoksujen parissa, joiden pariin suorastaan lumoutuneena uppouduin ja muu maailma katosi siinä hetkessä. 

Pakko vielä tähän loppuun todeta, että Atelier Cologne-tuoksut menevät valikoimallaan ja luxusripauksellaan aiemmin rakastamistani unisex Hermesinkin tuoksuista ohi. Sarjaan kuuluu muuten myös vartalovoiteet, suihkugeelit, tuokskynttilät ja saippuat.  Hinnat vaihtelevat riippuen tuoksusarjoista, mutta edullisimmillaan on juuri nuo minun rakastamat kepeät Joie De Vivre-sarjan tuoksut, 30ml 60e, 100ml 110e ja 200ml 165e. 
Miltä kuulostaa Atelier Cologne-tuoksut ja se, että tuoksuissa on enemmän luonnollisia ainesosia. Olisiko tässä juuri rakastamasi lahja sinulle tai lahjaidea jollekin rakkaalle? Mikä on sinun lempituoksusi ja nyt en kysy tuoksupulloista, vaan kaikista maailman tuoksuista. 

Ihastuttavaa keskiviikkoa kaikille. 

*Atelier Cologne lahjapakkaus tuoksuineen saatu pr-tilaisuudesta