Kuukausi: maaliskuu 2021

Ei ole hyvä kiihtyä

Ei ole hyvä kiihtyä

Toivottavasti tästä päivästä tulee parempi kuin eilinen. Meille tuli 4G reititin Elisan ”pakottamana” ja joku himpulanpimpulan Nat asetus oli suljettu D, kun sen pitäisi olla avoin A tai B. Eli teinit eivät pystyneet menemään nettiin Nintendoilla ja pleikan kanssa myös ongelmia.

Kaikkinensa vaati eilen 7 puhelua Elisalle, joista kaksi puhelua OmaGuruun, jonka minuuttitaksa on 2,50€ minuutti eli miltei satku paloi puheluihin.

Asiakaspalvelu oli todellakin sitä mieltä, et ongelma oli välillä jo korjattu, mutta juu ei ollut ja se kaikki jonottaminen, asioiden aina uudelleen selittäminen, huhhuh.

Vannetta kiristi ihan simona. Ongelma saatiin korjattua lopulta vaikka työtä ja puheluiden pitkää odottelua se vaati.

Kaikki asiakaspalvelijat olivat superystävällisiä peukut Elisalle siitä, huipputyyppejä.

Mutta kun uusi reititin pakkomyydään, olisi mukava, että kerrottaisiin, että vaatii aikamoista jumppausta tai it-osaamista tai hintavaa OmaGurun opastusta, että pleikat ja Nintendot saadaan pelittämään reitittimen kanssa.

Elisa kuulemma myy yhteyden, loppu on asiakkaan vastuulla, omg. Aiempi WiFi-reititin siis pelitti kaikkien masiinojen kanssa, ongelma on 4G reitittimen kanssa.

Lopulta sain Elisan tulemaan laskussa vastaan eli riita puoliksi, koska ymmärsivät että meikäläisen ajankäytöllä on myös arvo. Hirmuista inttämistä se vaati.

Inhoan vääntämistä ja it-ongelmia, joissa asiakkaan pitää itse konfiguroida jotkut portit auki tietokoneella tai mitä lie avaruustiedettä alkaa soveltamaan.

Eli huh mikä päivä eilen oli, josko tästä taas uuteen nousuun, tosin noin hurja aivotyö on vaatinut veronsa. 🙂

Royan Canin haastoi instan puolella laittamaan ennen ja jälkeen kuvia Dianasta ja näistähän tuli jotenkin tosi kivoja, siis ainakin itselle nähdä miten toinen on kasvanut ihan silmissä.

Sitten pukkaa sarjasuositus Viaplay ja Kylmäveriset tappajat varasti suorastaan miehen ja meikäläisen mielenkiinnon. Meillä on aina teema, annetaan ohjelmalle 15-minuutin aikaikkuna vakuuttaa meidät. Joskus peräti saatetaan katsoa yksi jakso ja päätyä ei jatkoon fiiliksiin.

Kylmäveriset tappajat kuitenkin jätti tuijottamaan ja sarjassa mentiin loppua kohden syvemmälle sarjamurhaajan mielenmaisemiin. Sanoisinko, että katsottavaa ja varsin onnistunutta Nordic Noiria. Hei ja ei ahdistanut sarjan seuraaminen, eli täällähän on selvästi kevättä rinnassa ja luolakarhuvaihe alkaa olla lusittu.

Meidän pihalla on käynyt naapurin Vaska kissa ja Vaska on myös suvereenisti keväällä ja kesällä ovien ollessa auki viihtynyt meillä sisällä. Mutta eipä enää, sillä sai Dianalta niin kylmää kyytiä. Naiset! Mickey on tykännyt hirmuisesti Vaskasta ja edesmennyt Osku. Eli kyllä nuo tyttökissat taitaa olla ärhäkämpiä tai sitten on vaan persoonakysymys. Miten joku noin suloinen voi olla komealle Vaskalle niin ärhäkkä!

On myös ollut paljon muita it-ongelmia. Facebook oli yhtäkkiä poistanut kaikki muut sivuliitokset. Tämä WordPress sekoilee oikein urakalla. Kuvat saattaa päätyä blogiin rakeisina ja ihan oudon kokoisina, kun ennen istuivat kaikki blogiin nätisti ja saman kokoisina. Lisäksi oli useampi viikko Facebook nostokuvan kanssa ongelmia, kun jaoin blogipostauksen Faceen, tippui kuva pois.

Lisäksi Instassa on aivan outo huijari-ilmiö eli huijareiden arvontatilit. Monesta tutusta ja myös omasta instatilistä tehtiin vastikään huijaritili, joka ilmoittaa ihmisille voitosta ja rekisteröitymään ja laittamaan luottokorttinumeronsa. Eräs seuraaja laittoi kauhuissaan viestiä, että hän oli juuri laittamassa luottokortin numeroa.

Juu ei, eli jos joku voittaa arvonnassa, kyseisen henkilön ei koskaan tarvitse ilmoittaa omaa luottokorttinumeroa voittoa lunastaakseen.

Eli jännät tuulet puhaltaa niin somessa. kuin näissä it-hommeleissa eli koko ajan jotain, mihin menee aivan turhaa aikaa. Mutta hei hyvää aivojumppaa ja mikä voittajafiilis, kun selvittää ongelman.

Ai niin ja vielä yksi. Tilattiin Foodoran kautta pitsat viime perjantaina, rahat otettiin tililtä, tilaus peruutettiin, peruutuksesta ja tilauksesta ei jäänyt mitään jälkeä Foodoran omille sivuille ja rahoja odotellaan takaisin. Varmaan ne sieltä tulee, mutta on perin harmillista, ettei tilauksesta jäänyt jälkeä, muu kuin oman pankin tiliote, eikä tilauksen peruutuksesta, puf, kuin tilausta ei olisikaan.

Vielä ei ole kaikki asiat siis selviä, mutta josko ne tästä. Hei ja tänään ollaan miehen kanssa tunnettu 21 vuotta. Aikamoista. Juhlitaanko jotenkin, noh mies opettaa tyttärelle matikkaa ja itse menin nappaisemaan teams puhelun pikkuserkkujen kanssa, kun en muistanut tätä päivää. En vaikka hankin meille romanttisella mielellä rakkauslukon. Ehkä kiinnitetään se joku romanttinen päivä johonkin aitaan kiinni.

Niin ja vielä tuohon otsikkoon. Nämä mieltä kiihdyttävät it-sotkut ovat teettäneet sen, että kun mieli on kovin kiihtynyt, tulee myös huono yöuni. Hullua miten sitä voi ottaa kaikesta niin paljon kierroksia ja pulttia.

Tällaista tänne, mitäs sinne kuuluu?