Kuukausi: tammikuu 2021

Viikonlopun pöperöt, löpinät ja asu

Viikonlopun pöperöt, löpinät ja asu

Millä fiiliksillä siellä olette? Tänään iski pieni apatia, sillä nämä neljän seinän sisällä olevat neliöt on niin nähty. Samaten läheiset lenkkipolut ja metsä. En tiedä onko koskaan ollut näin pitkää taukoa, että olisin käynyt kotikaupungissani Helsingissä. Yli kahden kuukauden tauko jo takana.

Samalla on tullut saamaton olo, ei huvittaisi ponnistella sitä vähääkään tai oikeastaan kaikki on vähän ponnistelua. Ihan normaalia on tuntea näin ajoittain vaikka pääsääntöisesti pyrkimys on luotsata positiivista fiilistä.

Kaikki läheiset ovat terveenä toistaiseksi, meillä on kaikki hyvin. Mikä suloinen maja pakkasilta ja tyrskyiltä oma suojapesä eli koti on. Miten ruoka, kahvi ja sukulaati ja eläinten höpsötykset ovat nyt elämän kohokohtia.

Mutta silti, eilen kun katsoimme ruotsalaista leffaa, jossa näyttelijät kävelivät Tukholman vanhankaupungin kaduilla, tuli Tukholmaa hieman ikävä, normaaliutta ikävä, eniten ikävä vapautta valita mitä tekee, miten olla ja hengittää, kätellä ja halata, ennen kaikkea nähdä ihmisiä.

No mutta ruoka lohduttaa aina ja eilen tehtiin pitkästä aikaa latvialaisia pannukakkuja, skagenia ja kylmäsavulohta niiden kanssa. Pannukakkujen reseptin löydät täältä.

Spessua näissä pannukakuissa on (juu reseptin olen jakanut täällä blogissa ziljuuna kertaa:), että nämä pannukakut tehdään piimään, sooda tekee näistä muhkeita ja kuohkeita, eikä näihin laiteta kananmunaa. Makeaan versioon sitten laitetaan pari teelusikkaa vaniljasokeria.

Skageniin käytimme Vappu Pimiän reseptiä, tosin suumme kaipasi vielä enemmän sitruunaa ja sipulia, aluksi päällimmäinen makuelementti oli majoneesi.

Tuntuu myös, että koko ajan sitä on kyökissä kokkaamassa. Lasten kaverit, poikaystävät ja niin edelleen, niin jo vain ruoat ovat kadonneet kuin taikaiskusta.

Perjantaina tein jättiannoksen nuorison lempparia eli kanaa. Ostin kaksi jättipakettia kananafileitä, kaksi purkkia Curry Cremeä. Täällä jo eilen teinit kiistelivät keskenään, kuka saa viimeiset palaset.

Tähän reseptiin tosiaan tulee:

Kanafileitä, kanaliemikuutio, fariinisokeria tai hunajaa, mustapippuria, hieman chiliä, soijaa ja kaksi purkkia Curry Cremeä. Itse tykkään nakata annoksen päälle kapriksia, toimii vinkeästi kanan kanssa yhteen.

Tänään sitten taas kyökissä ja tällä kertaa perinteisiä lihapullia:

Jauhelihaa, valkosipulia, sinappia, mustapippuria, kananmunaa, kermaviiliä, sipulikeittopussi ja valkosipulia.

Teinillä on muuten tällaine pupuliinihattu, jossa liikkuu korvat. Nuo korvat ovat Diana kissan mielestä hämmentävän pelottavat.

Havahduin lähtiessä Samun kanssa lenkille, että oli tullut taas revittyä kaapista ihan mitä sattuu päälle. Mutta pääasia on, että olo pysyi lämpimänä. Sain muuten maailman parhaat sail&ski toppahousut ja ne löydät täältä.

Pehmeät, muhkeat ja lämpimät yllä ja vielä kivan näköiset, suomalaista suunnittelua ja lähituotantona tehty Virossa. Lämmin suositus näille toppahousuille.

Eli jos joku kysyy ”mitä kuuluu”, niin nyt rehellisesti voi vastata ” ei yhtään mitään.” sillä se on todellinen olotila.

Mutta mitä sinne, mitä teille kuuluu ja millä olette herkutelleet viikonlopun aikana, mitä touhunneet? Mahtavaa tulevaa viikkoa kaikille. <3