Kuukausi: tammikuu 2018

Ihana ja kamala kasari ja ysäri ja tuoksumuistot!

Ihana ja kamala kasari ja ysäri ja tuoksumuistot!

On jo noin vuoden ajan kytenyt ajatus toteuttaa blogin puolella postaus ”ihana kamala kasari ja ysäri ja ne tuoksumuistot”. Yllä olevassa kuvassa tyyli oli vielä suht kohdallaan, mutta sitten se ikään kuin karkasi lapasesta ja kasari ajan kammotukset veivät mennessään. Ympyrä on kuitenkin sulkeutunut ja aika pitkälle sama meikkilook ja hiuslook on tänäkin päivänä ja ollut jo vuosia. Sillä erotuksella, että vanhaan hiusväriin en ole palannut ja ties vaikka vanha hiusväri olisikin tänä päivänä jo ihan harmaa. 

Ensimmäisen ajatuksen tähän nostalgiapostaukseen kirvoitti, kun ostin vuosi sitten YSL Paris-tuoksun, joka oli yksiä suurimpia lemppareitani 80-luvulla, tuoksu jota rakastan vielä tänäkin päivänä. Toinen laukaiseva tekijä oli, kun huomasin, että ystäväni ja sukulaiseni ovat olleet todella ennakkoluuloisia, niin Poison, Opium ja YSL Paris tuoksujen täysin uusia versioita kohtaan, luullen Poison Girl, Opium Floral Shock, Opium Black Opium ja YSL Mon Paris tuoksujen olevan samoja vanhoja tuoksuja. 

Näitä pölyttyneitä ennakkoluuloja haluan nyt ravistella ja kertoa, että kyseessä on ihan omanlaisensa uudet tuoksut ja joita voi aivan vapautuneesti mennä kaupoissa tuoksuttelemaan ja välttyä täysin kasari-ja ysäriaikojen tuoksukokemukselta. Mukavaa oli myöskin katsella vanhoja kuvia ja laittaa näitä menemään myös lukioajan ystävälle ja päiviteltiin yhdessä, takaisin tuohon aikaan ei kaivata, vaikka sitä aikaa onkin ajoittain ikävä. 

Kasari-ja ysäriajoilta en kaipaa runsaita permanentteja, etutöyhtöjä, koruja joka sormessa, sinisiä kajaleja, olkatoppauksia, en myöskään kaipaa isoja rillejä, vaikka niillä olikin uusi tuleminen, ei tullut meikäläisen nokalle ei, enkä kyllä noita mokkaliivejäkään, enkä myöskään kaipaa niitä erittäin runsaita ja voimallisia tuoksuja. 
YSL Paris ostohetkellä kävin myös tuoksuttelemassa lukioaikojen toista suurta suosikkiani Diorin Poisonia ja jäin miettimään, miten siihen aikaan tuota YSL Paris tuoksua lukuunottamatta käytin rohkeita, runsaita ja voimallisia tuoksuja. Totesin myös, että itse alkuperäisen Poisonin ja minun yhteinen matka on taputeltu, mutta meninpä ja tuoksuttelin Diorin Poison Girl tuoksua ja sain huomata, että Poisoniin oli minun vielä mahdollisuus uudelleen rakastua, Poison Girlin kepeämmän tyttömäisemmän tuoksun kautta. 

Ihanaa on, että Poison Girl tuoksusta löytyy tuttua ja turvallista alkuperäisen Poisonin vivahdetta, jota niin paljon aikanaan rakastin, mutta vielä ihanampaa on, että tutusta tuoksusta on tehty nykyajan modernimpi ja pehmeämpi versio. 

Poison Girl on edelleen gourmand tuoksu, mutta aukeaa sitruksisilla nuoteilla ja ilmoille leijailee sitruunan ja appelsiinin raikkaat nuotit. (Alkuperäisen Poisonin auetessa korianterilla, metsämarjoilla, aniksella, puisilla nuoteilla ja luumulla.) 

Sydäntuoksussa Poison Girl puhkeaa kukkaan ruusuisilla nuoteilla, appelsiininkukan kietoutuessa ruusujen kanssa yhteen. (Alkuperäinen Poison sydäntuoksun kukkaisuus koostuu taasen neilikasta, jasmiininkukasta, Afrikan appelsiininkukasta, tuberoosasta, aromaattisesta hartsiöljystä, kanelista, suitsukkeen tuoksusta, ruususta ja hunajasta.)

Syvyyttä ja mielenkiintoista sensuelliutta Poison Girlille antaa loppunuotit, jotka pitävät sisällään tonkapapua, santelipuuta, vaniljaa, mantelia, kashmiria, suitsuketta ja violetinkukkaa. (Kun taas alkuperäinen Poison lopputuoksu koostuu vetiverin heinäöljystä, myskistä, santelipuusta, setripuusta, meripihkasta, vaniljasta ja violetinkukista.) Eli tuttujakin nuotteja löytyy, tehden Poison Girl tuoksusta tutun ja turvallisen, mutta silti raikkaamman ja täysin erilaisen version, kuin alkuperäinen isosiskonsa Dior Poison

Menkää tuoksuttelemaan Poison Girliä, saatatte yllättyä iloisesti, kuten minä ylllätyin, kyseessä on herkullisen mausteinen tuoksu, jonka tuoksu kestää iholla kauniisti muuttumattomana koko päivän ja joka sopii niin päivä kuin iltatuoksuksi. 

Vuosi sitten ostamani YSL Paris tosin limited edition versio asussa, on se joka alunperin sai syttymään vanhoihin tuoksumuistoihin, mutta joka kepeydessään on ajaton ja jota rakastan vieläkin. Mutta joka on kuitenkin täysin eri tuoksu, kuin YSL Mon Paris uudet EdP ja EdT-tuoksut. 

YSL Paris tuoksu aukeaa mimosalla, appelsiininkukalla, vihreillä nuoteilla, ruusulla, kassiakanellilla, orapihlajalla, hyasintilla, bergamotilla, vesikrassilla ja kurjenpolvella.

Sydäntuoksussa liljankukkaa, orvokkia, lakritsinjuurta, jasmiinia, ylang ylangia, kieloa, ruusua ja limen kukkaa. 

YSL Paris tuoksu on ensisijaisesti minulle raikas ja ruusuinen tuoksu, jossa ruusun tuoksua pehmentää ruohomainen raikkaus. Kepeydessään Paris kestää aikaa, mutta ei tarvitse, kuin sulkea silmänsä ja antaa ajatusten liidellä tuoksumuistojen kautta nuoruusvuosiin. 


Kun taas alla oleva YSL Mon Paris tuoksun EdP versio alkutuoksussa pirskahteleekin vadelmaa, mansikkaa, päärynää ja bergamottia. Sydäntuoksussa taasen tuoksu puhkeaa kukkaan kukkaisten nuottien sävyttämänä ja sydäntuoksussa vietteleekin pioni, jasmiininkukka, appelsiininkukka ja datur-kukka. Tuoksun viimeistelee patsuli, ambroxa ja valkoinen myski. 


YSL Opium oli tuoksu, jota en ole koskaan käyttänyt, mutta jonka uudempia Black Opium (kuvassa Fireworks-kokoelman limited edition pullo) ja Floral Shock versioita olen käyttänyt sydän innosta pampaten. Kyseisten uutukaisten Opium tuoksujen kanssa, on molempien tuoksujen kanssa käynyt niin, että olen sekä tätini, että ystäväni vienyt Opium-tuoksupisteen eteen ja kumpaisellakin on ollut suuri vastarinta sanoen ”ei en pidä Opium tuoksusta.” Kummankin olen saanut käännytettyä tuoksuttelemalla näitä aivan erilaisia uudehkoja Black Opium ja Floral Shock versioita ja tädiltä löytyykin tänä päivänä tuo Floral Shock.

Eli menkää ihmeessä tuoksuttelemaan nämä uudet Opium tuoksut, ne ovat aivan mielettömiä tuoksuja ja suuria suosikkeja täällä, vaikka itse alkuperäinen Opium ei koskaan ole ollut omaan makuuni. Uskon, että rakastutte ja te jotka rakastatte kahvin ja vaniljan tuoksua, Black Opium on juuri teille. 

Black Opium tuoksusta olen aiemmin kirjoittanut täällä, täällä ja täällä ja Floral Shock tuoksusta täällä. 
Vitsi oli mahtavaa katsella näitä vanhoja kuvia ja fiilistellä, hei minäkin olin joskus nuori. Heh luulin olevani tänä päivänä nuorekkaampi, kuin olen, mutta kyllä nämä nuoruudenkuvat puhuvat omaa kieltään, että nuoruus on menetetty ja se vartalo!

Mielettömän mukavaa on kuitenkin kuvien ja tuoksumuistojen kautta aidosti viipyillä hetki menneessäkin, ajoissa jolloin ei ollut huolen häivää ja vastuussa olin vain itsestäni. Tuoksumuisti on vahva ja varsin mahtava juttu on, ettei nuoruuden lempituoksujani ole lopetettu ja voin aina avata tuoksupullon ja aikamatkailla menneisyyteen. 

Upeaa myös on, että vanhoista tuoksuista on tehty uudella twistillä nykyajan versioita, joissa voin rakastaa sitä hippusta menneisyydestä, mutta luoda aivan uusia muistoja nykyisyydestä. Sillä 30-vuoden päästä tästä päivästä ajattelen, voi miten nuori olinkaan vielä tänäkin päivänä. 

Postauksen tarkoitus oli myös ravistella ennakkoluuloja vanhoista tuoksuista ja kysynkin sieltä, että onko teillä ennakkoluuloja ollut Poison Girl, Opium tuoksujen uusia versioita kohtaan ja entä täysin uutta YSL Mon Paris tuoksua kohtaan. 
Nyt haastan vielä kaikki muut bloggaajat aikamatkailemaan omassa blogissaan, tulen innoissaan lukemaan ja tähän olisi vielä mahtava kuulla, mikä oli juuri sinun lempituoksu nuorena. Lupaan googlata kaikki mainitsemanne. 🙂 Tuoksuvaa tiistaita. <3

*Postauksen Dior Poison Girl, YSL Mon Paris, Floral Shock ja Black Opium pr-näytteitä ja YSL Paris le ostettu itse