Kuukausi: toukokuu 2017

Ison Omenan uusi Rosso ja uudistunut Italian herkkuja sisältävä menu 2017

Ison Omenan uusi Rosso ja uudistunut Italian herkkuja sisältävä menu 2017

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ ROSSO-RAVINTOLAT JA 40+ BLOGIT

”Colonnara IceMary” 


Kesäisen herkullinen alkoholiton drinkki.
Suomi 100 lasten annoskisan voittaja-annos, 8-vuotiaan suunnittelema pizza.


 ”Suometar”


Poroa, kantarellia, sipulia, leipäjuustoa ja rugolaa. 
 ”Verduce Rustica”


 Roomalaisella hieman paksummalla pohjalla: artisokkaa, puolikuivattua tomaattia, oliiveja, munakoisia, pinjansiemeniä ja parmesaania. 


”Roma Rustica”


Ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa, viikunabalsamicoa ja artisokkaa.

Muut maistelivat viinejä ja minä nautin herkullisen lasillisen colaa. 🙂
”Lohta ja sitruunapastaa”

Voissa paistettua lohta, Gremolata-kastikkeella maustettua tagliatelle pastaa, tomaattia, zucchinia ja bearnaisekastiketta.
”Focaccia Pollo&Prosciutto”

Paahdetun focaccia leivän välissä broilerinfileetä, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia, zucchinia, tomaatti-valkosipulimajoneesia, puolikuivattua tomaattia, BBQ-kastiketta. Lisäksi yrttisalaattia ja ranskalaisia perunoita. 

Olipahan herkullinen annos ja voisi jopa kutsua uuden ajan ”hampurilaiseksi”. 🙂
Jälkiruoaksi vielä nautinnollinen jäätelöannos, joka sisälsi jo omasta lapsuudesta tuttua hauskaa paukkukaramellia. 🙂

Me nelkytplussalaiset pääsimme maistamaan, Italian herkkuja pullollaan olevan uudistuneen menun valikoituja annoksia, 20.4avattuun Ison Omenan Rossoon. Uuusi Rosso on kodikas ja lämpöisen sävyisillä puuhuonekaluilla sisustettu. Kivoja yksityiskohtia on paljon, mm.katosta roikkuu kantokoreja, seinillä on italialaishenkisiä tauluja ja ravintolaa siivittää kivat puiset hyllyt, joissa sisustuselementteinä toimii erilaiset kauniit herkut. Mukana menossa oli Kristallikimara, Lumo Lifestyle , Marjon matkassa , Kristallin hohtoa ja Beach House Kitchen blogit. 

Kutsu oli mieluisa, sillä meidän perhe on ollut Porvoon Rosson kanta-asiakkaana siitä päivästä, kun Porvooseen muutimme eli jo vuodesta 2007. Jossain kohden Porvoon Rosso koki muutoksen ja koko ravintolan menu ja sisustus meni uusiksi. Siltikin edelleen henkilökunta on mitä mahtavinta ja lapset ovat aina tervetulleita. Samaisesta syystä olemme useat äitien-ja isänpäivät viettäneet Porvoon Rossossa, koska siellä kaikki on löytänyt mieluisaa syötävää ja tunnelma on kotoisa ja aidosti lapsiystävällinen. 

Sitä paitsi Rosson pizzat ovat maailman parhaita, eikä ole Rosson pizzapohjan voittanutta ja omat ”salaiset” fantasiapizzan suosikkitäytteet paljastettakoon tässä: parmankinkku, paahdetut pinjansiemenet, aurajuusto, fetajuusto ja yrtit pyöritettyinä sitruunavinaigrettessä, nam. Mieluisin Rosson jälkkäri tulee syyslistalta ja se on omenahyve herkullisella taikinakuorrutuksella ja kaiken kruunaa vaniljakastike. 

Kiitos Ison Omenan Rosso, Raflaamo ja 40+ blogit kutsusta, taas kerran oli mitä herkullisin ilta ja Rosso ei vaan petä. Eli ei kannata olla ennakkoluuloinen Rosson suhteen, Rosso ei ole enää se samainen ravintola, joka Rosso oli sen aloitellessa Suomessa 39-vuotta sitten. Rosso on erinomainen italialainen ravintola ja ainakin meidän Porvoon Rossossa on maailman parhain palvelu ja niin tuntui tänään olevan, keskeisellä paikalla Isossa Omenassa sijaitsevassa, vasta avatussa Rossossa myöskin. 

Rosso muuten täyttää ensi vuonna 40-vuotta, joten mitähän kivaa keksivät juhlavuoden kunniaksi. Oma ehdotukseni olisi, joku annos ihan ensimmäiseltä Rosson ruokalistalta 39-vuoden takaa tai vaikka koko lista. 

Onko Rosso teille tuttu ravintola ja löytyykö Rossosta joitain muistoja tai omaa lemppari rossoannosta? Kivaa ja herkullista keskiviikkoa kaikille. <3
”Rossoillaan”