Kuukausi: joulukuu 2019

Yksi ihan pimeä juttu ja muutama erittäin mukava!

Yksi ihan pimeä juttu ja muutama erittäin mukava!

No nyt on ehditty kuvata mukikamulta saadut kaksi mukia vielä ja pakkohan kuvat tänne blogiin on tuikata, sillä on ne niin komiat ja kauniit mukit. Olen joskus muuten miettinyt, että miksi esimerkiksi Maria Guzenina seuraa meikäläistä Instassa ja tavallaan tähän voisi vastata miettimättä, että miksipä ei, yhtä hyvin, kuin miksi seuraa, koska ihan tavallinen ihminen Mariakin on.  

Mutta tänään huomasin Marian tykänneen Kääpiöiden iltasatuhetkimukikuvasta Instassa ja sanoin miehelle, että jos Mariakin on Disneyfani tai ainakin Disneymukifani. No oli niin tai näin, monet Disneyfanit saattaa tykätä näistä mukeista, koska näissä on aina suoraan leffoista  kivat kuvat, jotka voi vedota vaikka siihen sisäiseen lapseen. Kivaa on, että kyllä näistä mukeista miltei viikottain tulee jotain positiivista kommenttia Instan puolella ja kysymyksiä mistä näitä saisi ostaa. 

Harmi kyllä ainoa paikka on kirpparit ja eBay, sillä mukien valmistus on lopetettu joskus vuonna 2008. Siksi aivan erityisesti on kultakimpaleitakin mahtavampaa saada hyppysiin mukeja, joita ei entuudestaan ole omistuksessa tai edes nähnyt, kuten näitä kahta. Voi mukikamusein, toivottavasti tiedät miten paljon iloa olet tänne tuonut. 

Jouluna Pomar-kengät lähetti jouluisan paketin, jossa oli nämä Saana huopakengät sävyssä Frost felt ja Myssyfarmin MUFFI pipo. Pakko todeta, että nämä huopikkaat tuntuvat jalassa aivan pehmoisilta tohveleilta, huopa lämmittää polviin asti pakkasellakin, kuin jalat uinuisivat ihanan lämpimässä pumpulisessa pesässä ja grip-pohja pitää huolta, ettei ole liukkaat jäisellä säällä.

Pakko on vinkata teille näistä kenkuleista, joita löytyy myös sävyissä; sininen, beige ja punainen, että huopikkaat ovat nyt vielä hyvässä alessa ja lähtevät hintaan 125,30e, 179e sijaan. 

Kyseessä ei ole mainoslinkki, eli ei ole seurantaa, enkä hyödy ostoksistanne mitään. 

Myssyfarmin pipo on mummojen kutoma ja oman MUFFI pipon taustalla on hauska tarina, kenelle MUFFI pipo on suunnattu. 

Nyt on mahdollista suosia suomalaista huippulaatua, Pomar kenkuleiden ja Myssyfarmin pipojen kautta. 

*Muhkeat Muffit juhlistavat ulkopuolisuutta voimavarana. Heitä, jotka eivät tarvitse muita taakseen. Heitä, jotka kulkevat omia polkujaan. Heitä, jotka eivät pelkää rikkoa kaavoja. Ja hei, kuka oikeasti haluaa olla keskinkertainen?

Myssymummot ovat paikallisia eläkeläisrouvia, joille kutominen on intohimo. He ovat erottamaton osa Myssyfarmia ja koko brändin suola. He eivät ole kiikkustuolissa istuvia perinteisiä mummeleita, vaan aktiivisia eläkeläisiä, jotka tykkäävät myös matkustaa, hoitaa jälkikasvua, käydä tansseissa – ja onpas Terttu-mummo luvannut kokeilla suppailuakin!
Ainakin kerran kuussa kokoonnumme farmille ompeluseuroihin kahvittelemaan, juoruamaan – ja nauramaan. Samalla tietysti jaetaan uusimmat neulontavinkit ja otetaan uudet mallit työn alle.
Myssymummot ovat nähneet elämää ja niinpä he taitavat neuloa jokaiseen myssyyn vähän elämänviisauttaan mukaan. Mummot ovat ylpeitä työstään ja niinpä voit löytää heidän signeerauksensa ostamastasi Myssystä.
HALUAISITKO SINÄ MYSSYMUMMOKSI? LUE TÄMÄ:

“Myssyfarmi on maatilalähtöinen designyritys Pöytyän Vistolan kylältä. Kaikki Myssyt neulotaan käsin paikallisten Myssymummojen puikoissa paikallisten suomenlampaiden luonnonmukaisesta villasta. Farmilla kaikki on aitoa ja alkuperäistä, eikä Pöytyä tiettävästi ole mikään muotimaailman polttopiste. Täällä on todella viileää lähinnä talvisin, ja kenties juuri siksi paikalliset rouvat osaavat kutoa maailman hienoimpia Myssyjä.”

Vanha kantatila on kuulunut Rauhansuun suvulle 1780-luvulta lähtien ja tiettävästi molempien suvut ovat viljelleet maata Pöytyällä jo vuosisatoja sitä ennen. Myssyfarmi on perustettu 2009 isäntäväen muuttaessa tiluksilleen.
Kaikki Myssytuotteet neulotaan käsin täällä Pöytyällä paikallisten Myssymummojen puikoissa. Uniikki villalanka on peräisin luonnonmukaisilta suomenlampailta. Maksamme villasta lampurille reilun hinnan ja pystymme nimeämään kaikki luomutilat, jotka toimittaat meille villaa. Villa pestään ja kehrätään Suomessa, ja langat värjätään käsin farmilla. Siinä missä tekstiiliteollisuus yleisesti ottaen kuormittaa ympäristöä, meidän konseptimme luo hyvinvointia.
Myssy on sitten aivan eri asia kuin pipo, sillä päähine hengittää, hylkii likaa ja kosteutta, ja saa käyttäjänsä hehkumaan. Eikä tukkakaan latistu.

*Pieni Myssysanakirja meille kantasuomalaisille:

Myssy = Meidän aidosti luonnonmukainen villapäähine, jollaista et ole nähnyt koskaan aiemmin.
Isäntä = Itse viljelijä. Meidän tapauksessamme Janne, jonka käsistä koko konsepti on lähtöisin.
Emäntä = Maatalon valtijatar. Meidän tapauksessamme Anna, luova designeri.
Lammas = Meidän tapauksessamme vapaasti laiduntava luonnonmukainen suomenlammas, jonka villa on ennennäkemättömän pehmeää.
Myssymummo = Paikallinen eläkeläisrouva. Äärimmäisen lämminsydäminen ja kädentaidoissaan ennennäkemätön.
Pöytyä = The Paikka. Saattaa ulkopuoliselle näyttää ei miltään, keskellä ei mitään. Mutta meillä on täällä kaikki mitä tarvitaan maailman täydellisimpien Myssyjen valmistukseen.
Kävimme mieheni kanssa tällä viikolla Maximissa katsomassa Thomas Ledinin kipaleiden mukaan tehdyn musikaali iloittelun ”En del av mitt hjärtä” ja tykättiin kovasti. Suosittelen kaikille romanttisista hömppäkomedioista pitäville, te jotka tykkäätte myös musikaaleista ja Thomas Ledin faneille ihan ykkösleffa. Leffasta tuli kepeä olo ja todella hyvälle mielelle. 

Elokuva on romanttinen komedia ja ihan täyttä hömppää, mutta jos tekee mieli laittaa aivot narikkaan ja antautua musiikin pauloihin ja harmittoman hauskaan hassutteluun, niin tässä oivallinen hyväntuulen elokuva juuri sinulle. 

Maximissa on kiva käydä leffassa, upottavat vanhanajan nojatuolit ja rauhallinen tunnelma ovat mieleen. Maximiin ei jostain syystä eksy paljon teiniyleisöä, jotka kikattavat ja ovat koko ajan kännykällä. Ihan eri meno, kuin esimerkiksi Tennispalatsissa. Juu ja ei ole teinejä mitään vastaan, perheessä on teinejä, itsekin oltu kikatteleva teini, mutta iän tullessa sitä vaan arvostaa tälläisiä seikkoja, kuten hiljaisuus elokuvissa. 

Sitten siihen aivan pimiö juttuun. Meikäläisestä on tehty deittisivustolle feikkiprofiili. Asia tuli ilmi niin, että eräs mies otti Facebookin mesen kautta yhteyttä, kertoen ettei pystynyt ottamaan deittisivuston kautta yhteyttä. 

Luonnollisesti kerroin hänelle, ettei kyseinen 44 vuotias minun nimellä varustettu nainen Savitaipaleelta ole minä. Tämä kyseinen herra pahoitteli kahteen otteeseen häiriötä. En nyt ota kantaa, onko tämä joku satunnainen feikkiprofiili, joita ilkeät yritykset touhuaa vai liittyykö tämä jopa Anonyymin ajojahti tapaukseen

Joka tapauksessa identiteettivarkaudesta lähtee kiihkoilematta rikosilmoitus ja samaan syssyyn lähtee kaikki muukin nettikiusanta, jos sattuisi vaikka olemaan sama henkilö tai samat henkilöt kyseessä. Tekeekö poliisit mitään, se on oma lukunsa, tunnenko olosta kiihtymystä tai suuttumusta, niin en tunne. Taidan olla jo täysin turtunut nettimaailman hulluuksiin. 

Kuitenkaan tälläinen identiteettivarkaus ei ole millään lailla oikein, joten rikosilmoitus. Jos joku on luonut profiilini kiusalla, muistuttaisin, että tässä samalla loukataan näitä miehiä, jotka ottavat yhteyttä minuun treffien toivossa. Vaikkakin kyseisellä henkilöllekin joka otti yhteyttä sanoin, ettei hän ole tehnyt mitään väärää, enkä minäkään ole tehnyt muuten mitään väärää vaan profiilin luoja on ainoa henkilö, joka on tehnyt väärin. 

Mutta kuitenkin oli taho kuka tahansa, on väärin pelailla ihmisillä ja ihmisten tunteilla. Joku on saattanut laittaa juuri vaikka rankan eron jälkeen itsensä alttiiksi ja deittisivustolle ja vihdoin rohjennut ottaa yhteyttä ja mitä löytyy vastasta, feikkiprofiili. Eli kyllä tämä kaikkein kurjinta on näille miehille, jotka ottavat yhteyttä mahdollisten treffien toivossa ja jos kiusaaja haluaa kiusata minua, niin toivoisin, että kiusaaja ymmärtää asian vakavuuden, että tässä loukataan jo useampien ihmisten tunteita. 

Noh asia etenee poliisin käsiin ja odotellaan.

Mutta oikein leppoisa ja hyvä viikko takana, lomailua, lepoa, leffailua ja pariin kertaan sushittelua. Koko perhe on lomalla ja se on ihana asia. <3

Huomenna paljukamut tulevat meille uudenvuoden viettoon ja katsotaan sitten sen jälkeen, että luvataanko sitä jotain uudelle vuodelle vai eikö luvata, kuten ei viimekään vuonna, vanhoista lupauksista ja niiden sortumisesta jo oppineena. 

Miten siellä vietetään uuttavuotta, aiotteko valmistaa herkkuruokia? Onko ollut huopikkaat tai on? Lapsena aina haaveilin huopikkaista, mutta en saanut, koska ne oli kuulemma niin liukkaat eli vaaralliset. Oletko kohdannut identiteettivarkautta omalla kohdalla tai läheisen tai jotain muuta vastaavaa rikollista toimintaa, josta kertoa?

Sydämellistä uuttavuotta kaikille. <3