Kuukausi: joulukuu 2021

JOULU 2021, herkut, lahjat, tunnelma ja tuhmeliinit pomppi pöydillä!

JOULU 2021, herkut, lahjat, tunnelma ja tuhmeliinit pomppi pöydillä!

JOULU 2021

Joulu oli hyvä, leppoisan lempeä, kovin vikkelä, ruokaisan herkullinen, perhekeskeinen, rakkauden täyteinen ja lahjoja annettiin ja saatiin.

Sain ihastuttavan Marimekon juhlavuoden vadin isältä ja isän vaimolta, mukana Fazerin käsintehtyjä konvehteja, Marimekon keittiöpyyhe ja hyvin kauniita joulukoristeita.

Aikuiselta tyttäreltä upean kukkahuivin ja toiselta tyttäreltä käsintehtyjä saippuoita.

Tädiltä Muurlan muumilasipallon, joulukoristeita ja joulutyynyn. Toiselta tädiltä ihanan Pentikin liinan.

Äidiltä aivan ihanat villasukat, suklaata ja rintakorun.

Kaikkea ihanaa vaikka lahjoja ei juuri vaihdeta, eikä anneta kuin lapsille vaan. Toki vuoden aikana kertynyttä kosmetiikkaa lähti runsain mitoin eteenpäin, mikä oli mahtava juttu.

Voisin sanoa, että täydellinen joulu pienessä piirissä. Jokainen joulu on erilainen ja eri tavalla täydellinen. Muisteltiin isoja jouluja, jolloin kaikki isovanhemmat olivat vielä mukana ja tästä ei ole edes kovin kauan aikaa. Joukosta uupui myös tärkeitä karvaisia olentoja ja olivat valokuvien muodossa mukana menossa. Kova ikävä kaikkia edesmenneitä kohtaan.

Rommi-kissa toi innollaan iloa ja katseltavaa vaikka tuhmeliini pomppi pöydillä minkä ehti.

Jouluruoat onnistuivat täydellisesti ja kapellimestarina toimii aina ukkeli. Olen jouluassari tai joulukokin apulainen. Kinkku oli just eikä melkein, ei kuiva, eikä liian kostea. Mitään ei myöskään ollut liikaa vain yksi mätipurkki jäi pakkaseen odottamaan.

Oli mielestäni hassua, että näitäkin ruokia varten koluttiin monta eri kauppaa, ennen kuin kaikki löytyi. Mistä oli tilli loppu, mistä pariisinperunat. Jotenkin tuntuu aivan hassulta, miten iso vaiva, näin pienen pöydän antimissa.

Tein elämäni ensimmäistä kertaa ruskistettua voita ja aijai miten herkulliselta maistui joululimpun ja saaristolaisleivän päällä. Saaristolaisleivän, joka saatiin ystäviltä joululahjaksi.

Voi apua, tähän on hyvä jäädä odottamaan joulupöydän antimia. 🙂

Oliko teillä minkälainen joulu tai olitteko töissä, kenties yksin tai kaksin tai isommalla porukalla? Toivottavasti joulunne oli kuitenkin hyvä?

Sydämellistä vuoden viimeistä viikkoa kaikille. <3