Kuukausi: huhtikuu 2018

Viikonlopun herkuttelut, ystävät, shoppailut, kokkailut ja tuliainen

Viikonlopun herkuttelut, ystävät, shoppailut, kokkailut ja tuliainen

Olipahan lauantaina kiva tavata ”siskoystäviäni”, vaikka emme biologisia siskoja olekaan, niin ystävyyttä, kun on takana jo 45-vuotta, niin kyllähän se vallan jo siskoudelta tuntuu. Siskoseni Espoosta tuli Porvooseen, jossa tietty meikäläinen ja myös hänen biologinen siskonsa asuu. Pyyhälsimme taas kerran nauttimaan Porvoon keskustan Oishi-sushiravintolassa sushibuffan ja sieltä kiidimme vielä Cafe Cabrioleen kakkusille ja kahville. Taas pakko todeta, että Cafe Cabriolen kakut, ne vaan sulaa suussa ja olen ottanut tehtäväkseni maistaa kaikkia Cafe Cabriolen kakkuja ja tällä kertaa maistannassa oli marjakakku ja sehän tietysti oli erinomainen. 
Porvoossa asuva kamuseni toi sitten meille tulkkareina Lontoosta Soap&Gloryn jättiputelin kroppavoidetta ja taas on pakko suitsuttaa, että tuliainen ulkoasultaan on just eikä melkein ja Soap&Gloryn tuotteitahan on tullut omiltakin Lontoon reissuilta aina raijattua. Se vintage fiilis, se vintage fiilis. 
Ukkelin kanssa sunnuntaina teimme Pad Thai kanaa ja kiitos taas Taru kamusein, tästä on tullut yksi meidän lempiruokia. Huippua oli päästä vielä murkinoimaan uusista lautasista, jotka yhteistyönä tilasin Cellbesiltä. Tykkään aivan älyttömästi kyseisistä lautasista ja meillä, kun on murkinoitu Teema-lautasista n. 18-vuotta ja vielä eri värisistä, niin oli kivaa saada yksi selkeä sarja ja tilasinkin 2x4kpl setin ja yksi setti maksaa Cellbesillä 29,95. Ai niin ja sarjaa saa myös 16 osan astiastona ja astiaston löydät täältä

Perjantaita ilahdutti juomalähetys vapuksi Coca-Cola Suomelta ja 20-vuotta täyttävä Hyvää päivää juoma pukeutuu vapun korvilla uuteen asuun. Tämä oli todella kiva ylläripylläri, kiitos kovasti. 
Pad Thai: 

Keitä 3min Santa Marian riisinuudeleita, riisinuudelipaketissa lukee Pad Thai. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja laita syrjään odottamaan. 

Ruskista 400g broilerin maustamattomia filesuikaleita

Lisää 300g suikaloitua kaalia ja lisäsimme myös porkkanoita miniporkkanapussin verran raastettuna ja n. yhden ruokalusikallisen verran raastettua inkivääriä ja itse asiassa paistoimme kanat vihannesten kanssa yhtä aikaa.

Siirtele aineet pannun reunalle ja lisää yksi kananmuna pannun keskelle ja koko ajan sekoittaen

Leikkaa nuudelit pätkiksi ja lisää puoli pulloa Santa Maria Asian Wok Pad Thai kastiketta, laitoimme koko pullon, koska teimme tupla-annoksen ruokaa. 

Lisäsin myös kuivattua chiliä joukkoon, joka antoi ihanan lämpimän maun. Lisäksi koristelimme ruoan cashewpähkinöillä, korianterilla ja tällä kertaa puristimme annosten päälle vähän sitruunaa, koska limeä ei löytynyt kotoa.

Iso nam ja tämä ruon teko on helppoa, kuin heinänteko, lämmin suositus. 
Viikonlopun tuoksu oli Elizabeth Ardenin uutukainen Green Tea Fig-tuoksu ja nämä Green Tea tuoksujen limited edition kesäversiot, ovat joka keväisin kovin odotettuja ja aina palava into tietää, miltä tuoksuu tämän kesän Green Tea. Tällä kertaa Green Tea tuoksuu viikunapuulle ja mielestäni pullo on tänä vuonna erityisen kaunis. 

Ensituoksussa viikunan ja muratin lehdet yhdistyvät sitruksisiin nuotteihin ja ensituoksussa onkin, Italialaista Opur bergamottia, sukaattisitrunaa, klementiiniä, viikunanlehteä, murahtinlehteä ja höyryä

Sydäntuoksussa vihreä tee, kadota-viikuna, orvokinlehti, tamarindi, pistaasipuun pihka

Lopputuoksussa Venezuelan Opur-tonkapapu, myski ja muskatellisalvia

”Joissakin japanilaisissa teeseremonioissa lisätään hieman japaninaprikoosisosetta. Samalla tavoin kuvittelin maistavinani mehukasta viikunaa höyryävän teekupillisen kera-viikunapuun oksien suojassa.”

-Rodrigo Flores-Roux

Hintaa tuoksulla on lompakkoystävällisesti 35e ja saatavilla on myös tuoksua vahvistamaan 250ml purkissa Honey Drops, joka samaten 35e. Juuri nyt muuten tuoksut Kicksissä -20% ja tuoksu lähtee 28e matkaan. 🙂

Saatavuus Stockmann, Kicks-myymälät ja yksityiset myymälät.

Viikonlopun Cittarireissulla bongasin vielä tämän mustan Muumikeksipurkin ja ihmettelin, kun en tästä purnukasta ollut lainkaan tietoinen, että tälläinen musta versio on tullut markkinoille. Tästä tuli oranssin purnukan kanssa suosikkini, näissä on niin kivan tymäkät ja selkeät värit. 

Vaikka ”siskosten” kanssa tapasimme kaikki flunssaa potien, niin kylläpä taas sain voimaa ja energiaa ystävistä, kun tässä sairastelussa on jo meinannut kaatua seinät päälle. Olo on koko ajan nyt paranemaan päin, mutta ottaapa se aikaa ja kunto on mennyt niin alas, että kaikki tekeminen hengästyttää, mutta tänään on ensimmäistä kertaa niin hyvä fiilis, että aion tarttua imunrinvarteen. Uskokaa pois, kolme viikkoa imuroimatta ja kultaisennoutajan karvat, niin huh! Lakaistu kyllä on, mutta ei se riitä, koska kun meillä imuroi, niin se on kaksi kertaa talon imurointi ja imurin pölypussin vaihto!

Keräättekö te Muumeja tai kyseisiä keksipurkkeja ja onko joku siellä on tehnyt kotikeittiössä Pad Thaita ja tykkäsittekö Cellbesin lautasista ja mitä te teitte viikonloppuna? Mukavaa vappuaattoa kaikille ja hei miten aiotte viettää vappua?

*Sisältää mainoslinkkejä, lautaset saatu Cellbes yhteistyönä ja Green Tea Fig tuoksu pr-näyte