Kuukausi: kesäkuu 2021

Grillihommia ja häirikkö

Grillihommia ja häirikkö

Juhannus meni Rommi-kissaa ihmetellessä, mutta kyllä me myös grillattiin. Kun muu perhe oli ulkona ja Rommi-reppuli sisällä, niin toinen tuijotti meitä nenu ikkunassa ja lopulta nukahti ikkunan ääreen.

Mutta hei teimme elämämme ensimmäistä kertaa grillipitsaa pitsakivellä ja aika hyvää tuli ensimmäiseksi kokeiluksi. Vielä on viilattavaa, mutta kyllä jatkoon!

Pitsatäytteiksi tuli: grilliin meni tomsukastikkeella, kapriksilla, juustoraastetta ja fetaa. Kun pitsa oli tullut grillistä, päälle parmankinkkua ja rugolat pyöritettiin sitruunavinaigrettessä. Jälkkäriksi ah colaa, mansuja ja jädeä, vähän sukulaatikastiketta. Mies tykkää, että kastiketta on vähän ja itse tykkään, että piripintaan kulhon täydeltä.

Sitten tekemääni rapsukaurapaistosta mummin tapaan. Resepti postauksen lopussa.

Laituriherkuttelut ehdittiin kietaista mökillä ja Rommin hakureissulla. Siinä mummin rapsupaistosta, jonka tein mökkikeittiössä sillä aikaa, kun mies ajeli nurmikkoa.

Jäyhä Jököttäjä Mickey, joka möksäsi, koska komennettiin pöydältä pois ja pakko oli tämä möksyilme ikuistaa. Toinen himoitsi hampparipihvejä voi mahotonta.

Hampurilaisista en sitten ottanut kuvaa, no mutta ne näytti ihan hamppareilta, kyllä te tiedätte miltä hampurilaiset näyttää. 🙂 Mutta lämmin suositus hamppari täytteille eli ehdottomasti Myrttisen valkosipulikurkkua, karamellisoitua sipulia ja aiolia. Pihvit tehdään aina samalla ohjeella ja hiiligrillissä tulee hyvin mehevää ja kiva grillin maku, pitsat sitten taas kaasuteltiin menemään.

Jauhelihataikina:

700g jauhelihaa

2 kananmunaa

ripaus korppujauhoja

2 pussia sipulikeittoa

valkosipulia

mustapippuria

sinappia töräys

kermaviiliä puoli purkkia

Sitten vielä mummin rapsupaistokseen ja tätä samaa tietenkin syksyllä omppusilla. Kaikki tämän reseptin taitaa ja omaa, mutta laitetaan tähän nyt kuitenkin.

Pilko 4 raparperin vartta ja laita voideltuun vuokaan

Lisää päälle noin 1,5dl ruokosokeria

Esipaista raparpereja noin 20 minuuttia 200 asteessa.

Lisää päälle kauramuruseos:

100g margariinia/voita

0,5dl ruokosokeria

Kivaa lisämakua antaa kaneli tai kardemumma ja olen myös käyttänyt tekemääni pumpkin spice mausteseosta, joka antaa ihanaa twistiä tälle mummien taikomalle klassikolle.

Paista vielä n. 30 minuuttia tai kunnes kauramuroseos on rapeaa.

Miten siellä mennyt juhannus ja millä on herkuteltu vai oletteko olleet töissä tai tehneet jotain muuta? Jos on antaa hyviä ja helppoja grillausvinkkejä, oli se marinadi, grillattava tai mitä tahansa tai helppoja mökkireseptejä, niin otetaan mielellään vastaan.

Mitä mukavinta uutta viikkoa kaikille. <3