Kuukausi: lokakuu 2020

Kaksi herkullista syysreseptiä ja mukavaa pyhäinpäivää

Kaksi herkullista syysreseptiä ja mukavaa pyhäinpäivää

Mahtavaa pyhäinpäivää kaikille ja kommenttilootaan olisi kiva kuulla, jos vietätte pyhäinpäivää tai halloweenia, niin mitä olette touhunneet. Meidän mustakissa lähettää teille synkät miaut.

Täällä ei ole vietetty viikonloppua mitenkään kummemmin. Tytär tosin tilasi Torista edullisesta hääpuvun, joka kuralla tahrattiin ja tytär oli eilen Tim Burtonin corpse pride ja tyttären ystävä taas Tim Burtonin toinen hahmo. Tytöillä oli aivan jäätävän hienot lookit ja ottivat kuvia ulkona pimeässä ja kuvista tuli valtavan hienoja. Oi kunpa voisinkin jakaa ne täällä. 🙂

Mutta mahtaviin syksyisiin kanaruokiin, jotka lämmittää mieltä ja sydänalaa ja samalla massuakin. Molemmat herkulliset reseptit löysin eri blogeista ja nämä reseptit olivat meillä hitti. Helppoa ja hyvää. Noudatin kerrankin prikuulleen ohjeita ja kyllä kannatti.

Kanapekonipastaa pinaatilla ja herkullinen resepti löytyy Voita ja Suolaa blogista.

Ohessa vielä resepti tännekin:

400g Broilerin filettä
2 dl Kuohukermaa
1 dl Ruokakermaa
4-5 siivua Pekonia
3 rkl Creme Bonjour Ruohosipulituorejuustoa
70g Babypinaatin lehtiä
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
1 tl Timjamia
Suolaa
Mustapippuria
paistamiseen
1 rkl Öljyä
1 rkl Voita

300g Pastaa

Broilerinfile voi olla missä muodossa tahansa kunhan sitä ei ole uitettu hunajamarinadissa. Mulla oli mallia ohutleike joten suikaloin sen pienemmäksi. Suikaloi myös pekoni.
Sipuli ja valkosipulin kynsi luonnollisesti hienonnetaan.
Laita paistinpannu kuumenemaan öljyn ja voin kera. Pastavesi kannattaa laittaa viimeistään tässä kohtaa kiehumaan. Muista suolata sekin. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi


Laita pannulle mukaan sipulit, pekoni ja broiskusuikale. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Ruskistele kohtalaisella lämmöllä kanat kypsiksi asti ja lisää pinaatti, tuorejuusto sekä timjami.


Kun pinaatti on kutistunut niin lisää kermat. (pastan pitäisi olla jo tässä kohtaa keittymässä hyvää vauhtia). 


Keittele hiljalleen kasaan viitisen minuuttia ja tarkista maku.
Kippaa mukaan valutettu pasta. Sekoita ja nauti välittömästi.

Sitten Mansikoita ja vaahtokarkkeja Maikun kutkuttavan lämpöinen Syksyinen kanapata, jota nautimme tämän viikonlopun ja aijai tämä pata vaan paranee yön yli.

Syksyinen kanapata

2pkt naapurin maalaiskana filee mango-chili n 800g

3 porkkanaa paloiteltuina

pussillinen salottisipuli halkaistuina

5 valkosipulin kynttä

2 rll vehnäjauhoja

rasvaa

Liemi

vettä n 8 dl

kanafondikuutiot 2

tomaattipyrettä 3 rkl

soijaa 2 rkl

timjamia 1/2 ruukkua

murskattua valkosipulia

-Keitä vesi johon lisää fondit, pyree, soija, valkosipulimurska ja timjami.

-Pilko kanafileet reilun kokoisiksi paloiksi ja paista parissa erässä kevyesti pintaväri ja laita kanapalat pataan. (Alle kanaa väliin vihannekset ja päälle loput kanasta. Itse käytin kannellista savipataa.)

-Pilko porkkanat ja sipulit, purista pari valkosipulin kynttä lientä varten ja lohko loput.Paista reilussa rasvassa lohkotut valkosipulinkynnet porkkanoiden ja sipuleiden kanssa. Paiston lopussa lisää pari rkl vehnäjauhoja jotta kastike vähän saostuu. Kaada vihannekset kanojen päälle.

-Hauduta uunissa eka tunti 175 asteessa ja sen jälkeen laske lämpö 150 asteeseen ja anna hautua ainakin toinen tunti.

Ohessa kaksi meidän tämän viikkoista ruokahommelia, joista ollaan nautittu oikein urakalla. Blogit on kyllä helmiä, kun löytää kivoja uusia reseptejä käyttöön.

Nyt on hieman teema, että pyritään kokeilemaan eri reseptejä, herkästi aina tulee nautittua samoja ruokia, koska se on helppoa ja nopeaa, eikä tarvitse mieltään vaivata.

Saa vinkata teidän herkullisia reseptejä, mitä tykkäätte kokata syksyllä tai muutenkin. Niitä olisi mahtavaa saada tänne lisää.

Mukavaa viikonloppua kaikille. <3