Kuukausi: helmikuu 2023

Funkkistunnelmaa Ravintola Lasipalatsissa

Funkkistunnelmaa Ravintola Lasipalatsissa

Kaupallinen yhteistyö Ravintola Lasipalatsi

Jos seinät voisivat kuiskia tarinoita!

Meidän viikonlopun miniloman kirsikka oli kolmen lajin illallinen historian havinaa ja täydellistä funkkistunnelmaa huokuvassa Ravintola Lasipalatsissa.

Ravintola Lasipalatsi on omassa sydämessä aina ollut ja pysynyt tyyliltään nautinnollisen muuttumattomana sitten oman nuoruuden ja remontit toteutettu ravintolan henkeä kunnioittaen, se tietty tunnelma turvallisesti on ja pysyy, mikä on fantastista.

Ylioppilaslakin päähäni laitettua ja siitä drinkille Ravintola Lasipalatsiin, nuoruuden ystävän kanssa vuosien jälkeen treffit samaisessa paikassa, koska ajan havina, sen tuoma arvokas kodikkuus, lukemattomat klassikkoannokset ja blinilautaset.

Rakastan sitä tunnelmaa, että Ravintolassa viihtyy kaiken ikäiset ja näkee paljon harmaahapsia, joiden kantis voin kuvitella Ravintola Lasipalatsin olevan. Kenties jopa perinteenä suosittu paikka, jossa käydään nauttimassa jokin tietty annos.

Paikka, jossa 30-luvulla käytiin näyttäytymässä ja joka eilen sai iholle tunteen, kunpa seinät voisivat kuiskien kertoa, keitä kaikkia ravintolassa on aikanaan käynyt. Miehen kanssa todettiin yhteen ääneen, että ihan kaikki, kaikki Suomen kuuluisuudet ja valtaa pitävät ovat käyneet Ravintola Lasipalatsissa.

Lasipalatsi ­– ruoka­ravintola upeassa funkkis­rakennuksessa ja kohtaamispaikka keskellä Helsinkiä jo vuodesta 1936

”Lasipalatsin kaltaisia elegantteja funkkisrakennuksia on jäljellä vain harvassa Euroopan kaupungissa.”

”Ravintola Lasipalatsin ja Café Lasipalatsin suojellut sisätilat on kunnostettu pieteetillä. Ravintola avasi laajennuksen yhteydessä kolme uutta kabinettia asiakkaidensa käyttöön, ja parempia kokoustilojakin saa Helsingin keskustasta hakea.  Tämän lisäksi Ravintola Lasipalatsi on laajentanut loungen upeaan toisen kerroksen pääaulaan ja tarjoaa siten asiakkailleen entistä viihtyisämpiä hetkiä ainutlaatuisessa funkkisympäristössä. Lasipalatsi oli aikansa näyttäytymispaikka jo avautuessaan; peruskorjauksen myötä Lasipalatsi on lunastanut tuon aseman uudestaan.”

”Ravintola Lasipalatsi tarjoaa käsityönä tehtyä perinteistä suomalaista ruokaa ainutlaatuisessa funkismiljöössä. Houkuttelevat ja runsaat annokset valmistetaan luottotuottajien parhaista mahdollisista raaka-aineista. Lasipalatsin kala-, poro-, blini- ja parsaviikoista on herkkusuiden keskuudessa tullut käsite, ja ravintola on palkittu kahdesti Vuoden HelsinkiMenu -ravintolana. Avaran ruokasalin monipuoliset ja muunneltavat tilat sopivat sekä yritystilaisuuksiin että perhejuhliin.”

Vietimme minilomaa Helsingissä nautiskellen pitkän kaavan mukaan Ravintola Lasipalatsissa, käyden lauantaina ja sunnuntaina eri leffoissa ja yöpyen hotellissa. Hurjan kiva tapa irrottautua arjesta ja viettää laadukasta parisuhdeaikaa.

Mikä miljöö, Helsingin keskustan keskeisimmällä paikalla. Valkoisten pöytäliinojen paikka, jossa on kodikasta lämpöä, tuttuutta ja turvallisuutta.

Kippis meille. Alkuun nautimme proseccoa ja roseekuohuvaa ja mies maisteli vielä viiniä blinien kanssa.

”Bliniviikot à la carte 10.1.–6.4.

Alkuruokia

Lasipalatsin vaihtuva smörrebröd (L) 15,00 € / 23,00 €

Sokerisuolattua siikaa, perunakreemiä ja pikkelöityä kurkkua (L, G) 16,00 €

Lammasvorschmack, puikulaperunaa, smetanaa, suolakurkkua ja punajuurta (L, G, sis. kalaa) 15,00 € / 20,00 €

Pääruokia

Kuhaa Mannerheimin tapaan: paistettua kuhafileetä, herkkusieni-pinaattiperunaa ja piparjuurta (L) 30,00 €

Savustettua nieriää, maa-artisokkakastiketta ja tilliä (L, G) 28,00 €

Poronfileetä, poronkielikroketti ja rosmariinipuolukkaa (L) 35,00 €

Mausteista karitsanniskaa, tomaattia ja puikulaperunaa (L, G) 29,00 €

Gratinoitua juuriselleriä, pähkinää ja omena-lehtikaalisalaattia (L) 25,00 €

Jälkiruokia

Vaniljatartaletti, vadelmasorbettia ja marenkia (L) 12,00 €

Mustaherukkajäädykettä ja valkosuklaakreemiä (G) 12,00 €

Kahta juustoa ja päärynähilloa sekä pähkinäleipää (L) 12,00 €

Sorbettia ja kuohuviiniä (L, G) 12,00 €

Menut

Klassikkomenu 53,00 €

Lammasvorschmack, puikulaperunaa, smetanaa, suolakurkkua ja punajuurta (L, G, sis. kalaa)

***
Kuhaa Mannerheimin tapaan: paistettua kuhafileetä, herkkusieni-pinaattiperunaa ja piparjuurta (L)

***
Mustaherukkajäädykettä ja valkosuklaakreemiä (G)

Menu Lasipalatsi 59,00 €

Blini, muikunmätiä, punasipulia ja smetanaa (L)

***
Poronfileetä, poronkielikroketti ja rosmariinipuolukkaa (L)

***
Mustaherukkajäädykettä ja valkosuklaakreemiä (G)

Kasvismenu 47,00 €

Blini ja punajuuri-omenatartaria (L, G)

***
Gratinoitua juuriselleriä, pähkinää ja omena-lehtikaalisalaattia (L)

***
Vaniljatartaletti, vadelmasorbettia sekä marenkia (L)

+358(0)20 7424 291

Ma–ti 8.00–18.00
Ke–pe 8.00–20.00
La 10.00–20.00
Su 11.00–18.00

+358(0)20 7424 290

Ma–ti 11.00–22.00
Ke–pe 11–23
La 13.00-23.00

Varaa pöytä

+358 (0)20 742 4220″

Alkuun nautimme Lammasvorschmackia, puikulaperunaa, smetanaa, suolakurkkua ja punajuurta ja Päivän vaihtuvan smörrebrödin

Meitä palveli Jere, joka oli aivan huippuhymyilevä ja asiansa osaava tyyppi. Palvelu kymppiplus.

Iloinen ja onnellinen.

Blinikausi ei vielä lähene loppuaan ja Ravintola Lasipalatsissa voi nauttia blinejä huhtikuun kuudenteen päivään saakka.

Blinejä voi nauttia yhden blinin annoksen ja valita erilaisia täytteitä tai ottaa ”syö niin paljon blinejä kuin haluat” vaihtoehdon. Otimme yhden blinin annoksen mädillä ja sienisalaatilla ja kylkeen hieman suolakurkkuja.

Tyytyväinen ukkeli.

Aah blinit lempparitäytteillä. Ravintola Lasipalatsin blini oli täydellinen, ei liian suolainen, ei liian rasvainen, eikä liian kuiva vaan just eikä melkein.

Ja mitä olisi täydellinen ilta ilman täydellisiä jälkiruokia. Mies valitsi Sorbettia ja kuohuviiniä annoksen ja minä Vaniljatartalettia, vadelmasorbettia ja marenkia. Ihana tuo miehen annos, kun tuotiin sorbetti ja tämän jälkeen annokseen kaadettiin kuohuviiniä. Makuelämys oli veikeä, raikas ja herkullinen. Oma jälkkäri oli myös silkkaa täydellisyyttä.

Miten herkullinen ilta takana ja hymy korvissa. Ravintola Lasipalatsin historian havina inspiroi meitä niin paljon, että mietimme, jos aloittaisimme tästä Helsingin klassikkoravintoloiden testaamisen. Mehän toteutimme vastaavan Porvoossa ja olisiko nyt aika testailla syntymäkaupungin ravintolat, jotka ovat olleet sieltä lapsuudesta asti olemassa, kuten Ravintola Lasipalatsi.

Onko Ravintola Lasipalatsi tuttu paikka ja mikä teidän mielestä täydellistää hyvän ravintolaillallisen?

Herkullista viikkoa kaikille. <3