Kuukausi: syyskuu 2016

Meidän oma sydänlapsi ja maailman sydänpäivä

Meidän oma sydänlapsi ja maailman sydänpäivä

Tänään ollaan tärkeän asian tiimoilla, josta olen kirjoittanut kattavammin jo vuosi sitten Sydänlasten viikolla. 🙂 Blogini ei juurikaan sivua lasten asioita ja murheita, mutta sydänlapsen vanhemmuus koskettaa koko perhettä ja en halua myöskään lapseni kokevan, että sydänvika on synkkä salaisuuus, jota pitää peitellä vaan, että lapseni voi olla jopa ylpeä arvestaan, sillä hän on sankari, sydänten sankari. 
Viime viikon torstaina oli se päivä, kun tyttärelläni oli sydänkontrolli. Olemme olleet hyvin onnekkaita, että pallolaajennuksen ja avosydänleikkauksen jälkeen olemme saaneet monen monta vuotta stabiilia vaihetta. Luottavaisin mielin menin nytkin tyttären kanssa sydäntutkimuksiin, vaikka tutkimukset sinänsä ovat aina muistojen herättäjiä kaikesta vanhasta pelosta ja huolesta ja toisen kärsimyksistä. Olotila oli kuitenkin luottavainen, koska Sofialla on energiaa enemmän, kuin pienessä kylässä. 

Dramaattisia negatiivisia uutisia emme saaneet, mutta kuitenkin viime torstai toimi tietynlaisena vedenjakajana, suvantovaihe on nyt tiessään. Keuhkovaltimoläpän ahtauma oli hieman lisääntynyt ja kardiologi tuumi, josko vuoden päästä tehtäisiin katetrointi, jolla tutkittaisiin pallolaajennetun ja avosydänleikkauksessa korjatun keuhkovaltimoläpän todellinen tilanne ja vaatisiko tila uutta operaatiota? Mitään varmaa ei ole siten vielä sovittu tai suunniteltu, mutta ajatus uusista operaatioista sai mielen raiteiltaan, niin meidän vanhempien, kuin tyttären. 

Monen vuoden lepovaiheen jälkeen oivalsin sen jälleen, että tyttäreni on aina ja ikuisesti sydänlapsi ja jos hänen noin vuoden tai muutaman vuoden päästä katsotaan tarvitsevan läpänsiirtoa, tarkoittaa se käytännössä sitä, että hänen elämänsä aikana tulee useampia läppäleikkauksia tai mahdollisesti katetrointeja, jos tekniikka edistyy siihen malliin, että uusi läppä laitetaan katetrilla. Ymmärtääkseni näitä on jo tehty, joten sydän syrjällä seuraan tätä asiaa, vaikka katetroinnissakin on omat riskinsä ja oikestaan suurin ero avosydänleikkauksen ja katetroinnin välillä on leikkaushaava. 
Tyttären kanssa lähtiessä sydäntutkimuksissa vietimme aurinkoisen Helsinkipäivän herkutellen, leffaillen ja shoppaillen. Seuraava päiväkin meni ihan yes, kunnes mieheni saapui kotiin Roomasta ja keskustelimme sydäntutkimusasiat läpi hänen kanssaan. Keskustelun jälkeen jouduin jonkinlaiseen järkytystilaan ja olin horkassa peiton alla loppuillan. En toivoisi lapseni joutuvan ikinä kokemaan enää sydänleikkausta tai katetrointia, lapsen tuska ja pelko ovat pahinta mitä voi olla. Siirrettäessä tunteet syrjään, olen loputtoman kiitollinen Lastenklinikalle ja suomalaisten kardiologien ja kirurgien ammattitaidolle, ilman heitä lapseni ei olisi täällä enää tuomassa aurinkoa päiviimme. 

Joten ei enempää synkistelyjä, vaan tänään laitan päälleni jotain punaista ja sipaisen huulille punaista huulipunaa Maailman sydänpäivän kunniaksi, tee niin sinäkin, haastan sinut. <3
Sydämellistä päivää kaikille ja omia mitä tahansa tuntojaan saa jakaa kommenttikenttään. <3 
Millainen on sinun punainen tyylisi?

Pukeudu punaiseen 29.9. ja pidä huolta sydämestäsi!

Maailman sydänpäivää vietetään torstaina 29.9. Haastamme kaikki suomalaiset pukeutumaan punaiseen ja miettimään oman sydämen hyvinvointia.Pue sinäkin päällesi jotain punaista, on se sitten huivi, paita, sukat tai vaikka hiuskoriste, ja ota kuva punaisesta tyylistäsi!
Lataa kuva mukaan kilpailuun ja olet mukana tekemässä hyvää sydämelle. Arvomme kaikkien kuvakilpailuun osallistuneiden kesken lahjakortteja Holiday Club -kylpylähotelliin. Äänestä myös muiden kuvia ja kutsu kaveritkin mukaan. Luvassa on yllätyspalkintoja sekä äänestäjille että eniten ääniä saaneille! Maailman sydänpäivää vietetään vuosittain syyskuun 29.päivä ja päivän tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta sydän- ja verisuonisairauksista. Me kaikki voimme vaikuttaa omaan ja läheisten sydänterveyteen kiinnittämällä huomiota elintapoihimme!Tule mukaan tekemään hyvää sydämelle!

*Teksti lainattu täältä , käykää osallistumassa kisaan <3