Kuukausi: lokakuu 2018

Meidän makkari

Meidän makkari

*Yhteistyössä Kotikulta/Tokmanni
Muutimme vuosi sitten unikimpsut ja kampsut jo toistamiseen meidän ns. leffahuoneseen. Iso huone jäi erittäin vähälle käytölle ja toisaalta tytöt taas kaipasivat isompia omia huoneita itselleen. Näin meidän makkarin sai perheen kuopus ja 14-vuotias yhtälailla kuopuksen entisen huoneen ja nyt on tyttärillä saman kokoiset huoneet. 

Kuopuksen pienestä huoneesta tuli oma naisluolani ja miehellä jo oma miesluola jo olikin, jota olin hiljakseen alkanut romppeineni valtaamaan ja täten naisluolalle tuli akuuttia tarvetta, jottei miehen oma tila pienenisi. 
Kissat muuten aina tunkevat lakananvaihtoon mukaan, mikähän siinäkin on? Mukavaa on nukkua tässä entisessä tai oikeastaan nykyisessäkin leffahuoneessa. Kyseinen huone on koko kotimme viilein, johtuen siitä, että huone on rakennettu entisen uima-altaan päälle, eivätkä kaakelit johda lattialämmityksen kautta niin hyvin lämpöä, kuin sementti muissa huoneissa. 

Viileässä on erinomaista nukkua. Siltikin eilen miehelle juuri totesin, että olisi hyvä pitää makkarin ovi terassille illalla aina hetken auki, jotta saisi sitä ihanaa raikasta ja viileää lisähappea vielä huoneeseen. Kätevää tässä meidän makkarissa on myös se, että suihkutila ja kylppäri on samassa yhteydessä eli sinne tärkeään vessaan on lyhyt matka ja lisäksi terassille pääsee huoneen ulko-ovesta eli ovea voi kesällä pitää öisin auki.  
Voihan se tavallaan olla outoa nukkua kirjojen ja sohvien parissa, mutta toisaalta tämä huone muistuttaa kotoisasti nuoruuden aikojen yksiöitä, jolloin kaikki huonekalut oli tietenkin samassa huoneessa. Eli on aika kotoisaa, kuin minikoti ja hei jääkaappikin löytyy samasta huoneesta. 

Meillä on kaksi jääkaappia siitä syystä, että kun lapsia asui vielä kotona neljä, niin yksi jääkaappi oli aina niin tuppotäynnä, että oli kiva, että toisessa jääkaapissa oli varastoituna mm. juomat ja tuplakappaleet ruoasta jne. Sitä paitsi sainpa oikeutuksen punaisen Smegin ostoon myös tuolla ajatuksella. Punainen Smeg oli nimittäin vuosia haaveena. 
Samu saa tulla makkariin, mutta ei sänkyyn. No ensinnäkin Samu veisi hirveän tilan ja toisekseen toisesta lähtee niin paljon karvaa. Olen myös valitettavasti koirille allerginen, joten Samun sängyssä olo ei tule kuuloonkaan. Tämä on myös syy, miksi meille ei enää tule koiraa, sillä atooppinen ihottuma, nokkosrokot ja jatkuva kutina on nykyään taas arkeani. 

Koira-allergia jo helpotti elämässä, kun ei ollut koiraa, mutta olisihan se pitänyt arvata, että allergia puhkeaa uudelleen, kun koiran menee hankkimaan. Samu on Samu ja kutinoidenkin kanssa oppii elämään, vaikkakin kutina välillä vaikeuttaa yöunia. 
Allergioiden ja kutinan vuoksi olen nyt napsinut puolikkaan allergialääkkeen iltaisin. Lääkkeille olen niin herkkä, että tämä puolikas tuntuu jo niin kovasti, että siitä lähtien, kun olen alkanut allergialääkkeitä popsimaan, olen nukkunut yöni järjettömän hyvin. 

Yleensä herään kymmenenkin kertaa yössä ja ramppaan mm. vessassa, pohdin milloin mitäkin, kuulostelen talon ääniä, mietin myös niitä elämän synkimpiä asioita juuri öisin. Poissa on nyt olleet nuo omintakeiset yöpippalot ja olen nukkunut yöni levollisesti. Mikä on taas aiheuttanut sellaisen positiivisen seikan, että päivisin on paljon parempi mieli.  Kyllä uni vaan on tärkeää ja unen hyvä laatu ihmiselle. 
Päätin muuten tähän postaukseen näyttää juuri sen aidoimman meidän makkarin. Eli en silittänyt pesun jälkeen pussilakanoita, koska en niitä muutenkaan ikinä silitä, ryppyynhän ne menee loikoillessa. En pyyhkinyt kaapin alta pölypalleroita tai siivonnut pois siellä lymyileviä aamutohveleita. Tältä meillä näyttää ihan aidosti. 

Tosin olen huomannut viime aikoina, että olen ollut laiska petaamaan sänkyäkin. Oikeastaan homma lähti lipsumaan siitä hetkestä, kun muutimme tuonne leffahuoneeseen ja huone tavallaan on ihan omassa rauhassa kodin ihan toisella puolella. Ennen meidän makuuhuone näkyi suoraan eteiseen, niin pitihän siellä olla tiptop siistiä.

Suurin uniongelmani taitaa kuitenkin olla itseaiheutettua eli vilkkuvan valon tuijottaminen iltaisin. Nykyään jos katson Netflixiä illalla sängyssä, laitan sentään puhelimen asetukset silmäystävälliseen tilaan ja valoisuuden vielä niin hämärälle kuin voi. 

Siltikin paras unilääke olisi perinteinen kirja tai äänikirja ja yritän taas kunnostautua tässä asiassa. 

Tokmannin Kotikulta-sarjan kanssa pääsin toteuttamaan yhteistyössä pussilakana-ja lamppusarja uudistuksen. Oli kiva lisä saada tuo valosarja makkariin ja kuopuksen huoneessa on myös samanalaiset. Eilen päätimmekin mieheni kanssa, että käymme ostamassa näitä valosarjoja vielä lisää olohuoneeseen ja naisluolaankin. Valosarjat eivät ole hinnalla pilattuja ja tätä samaakin sarjaa saa myös läpinäkyvällä narulla tai tosiaan tällä mustalla ja paljon muunlaisia valosarjoja myös löytyy. 

Kotikulta Valosarja 19,95e. Muita Kotikulta valosarjoja voit kurkkia täältä, sieltähän löytyy vaikka mitä ja edullisesti. 

Kotikulta raita sininen pussilakanat  13,95, löytyy myös vaaleanpunaisena, punaisena ja harmaina näitä raidallisia. Kaikkia muita edukkaita pussilakanasettejä voit kurkkia täältä.  

Pakko myös vinkata, että metsästimme meidän jättityynyihin isoja täydellisen sopivia tyynyliinoja miltei vuoden. Aiemmat hankkimamme maksoivat n. 20e kpl, siis miten voi ollakin niin kalliit. Kotikulta-sarjasta löytyi nyt täydellisen sopivat tyynyliinat, jotka eivät kinnaa ja antavat tyynyn vapaasti olla ja ihan mielettömän halpaan hintaan 3,99e kpl

Näitä tyynyliinoja valosarjojen lisäksi käymme hankkimassa lisää meille. Perustyynyliinat muuten maksaa 1,99 ja todellakin tyynyliinat ja pussilakanat ovat ihan normaalia hyvälaatuista puuvillaa!

Eipä ole alulakanatkaan hinnalla pilatut ja saimme hintaan 12,95e 240x260cm alulakanat, jotka ovat ihan täydelliset meidän sänkyyn. Muut koot alkaen 6,95e. Meinaan juuri samalla viikolla ostin alekorista Finlaysonin alulakanan ja maksoin siitä 20e eli hieman toista on tuo 12,95 hinta ja se kun on vielä normaalihinta. 
Alimpana vielä kuva illalla salamalla otettuna, jotta paremmin vielä näkee kuinka kiva tuo valosarja on. Puhtaan rapeat lakanat ja parempi mieli. Lakanoiden suhteen olen hieman neuroottinen ja jos lakanat alkavat tuntua pehmeiltä, se on minulle merkki siitä, että lakanat ovat likaiset ja on aika vaihtaa lakanat. Siksi meillä vaihdetaan lakanat n. 6vrk välein. 

Parhaat unilääkkeet, viileä raikas ilma, hiljaisuus, pimeys, rapsakat puhtaat lakanat, jotka mielellään vielä tuoksuu ulkoilmalle tai raikkaalle ja hyvä kirja tai äänikirja ja kyllä vielä Celestian Sleepy Time Tea. Näillä pääsee unihommissa pitkälle ja tietenkin iltalenkki Sampan kanssa, jotta aivot saavat kunnon happisuihkun ennen nukkumaanmenoa. 

Mitkä ovat teidän unirituaalit ja mitä jos ette saa unta, mistä saatte apua uniongelmiin?

Täällä on aidosti laskettu joskus päänsisäisiä lampaita ja joskus nuorena sain hauskan vinkin, kun liikuttaa kiinni olevia silmiä edestakaisin vasemmalle ja oikealle, niin silmät väsyy ja uni tulee lopulta. Tämä oikea varsinainen niksipirkka toimii hätätilanteissa hyvin. 

Sydämellistä tiistaita ja hyviä unia kaikille. <3

TOKMANNI KOTIKULTA Pussilakanat, tyynyliinat ja valosarja saatu

Kristallikimara blogista voit kurkkia miten Mysterious M tuunasi oman makkarinsa, on meinaan kaunista ja erilaista taas kuin meillä.