Sähkölaitteet ovat kuulkaas vaarallisia!

Täytyy nyt heti alkuun tässä todeta, että morjens vaan meininki sen kun jatkuu. Tai kaiketi lompuukinkatoamispäivä oli kammomaanantai…. Nyt tietenkin kuulostaa jo pahemmalta kuin olikaan.


Aamukahvihetki Disney klassikkomuki Kaunotar ja Hirviö.

Huomasin eilen verkkomaisen jäljen massussani ja mietin kyllä hetken, että mihinköhän on massu painautunut. En oikein saanut kiinni mihinkään ja Uuno Turhapuron tyylisiä reikäpaitoja en käytä. Jälki kuitenkin helotti vielä tänään massussani ja muistin sopukoista muistinkin pienen  polttavan nipsaisun maanantailta, jolloin hiuksiani kikersin. Jepulis jee aika onnistunutta polttaa hiuslämpöharjalla verkkomainen muodostelma mahan ihoon. Paloiko paitakin, jos paloi, en sitä ole vielä huomannut, enkä oikeastaan muista muuta, kuin että paita kyllä päällä oli.Spiderman, Liskonainen,  Wonder Woman vai mikä metamorfoosi meneillään?!


Tästä tulee mieleen ysäriajat jolloin ostin kaveriltani kasvosolariumin jollain hurjan edukkaalla hinnalla. Iltaisin oli kivaa paistatella, solarium jopa rauhoitti ja rentoutti ihanalla lämmöllään. Kerran kuitenkin kävi niin, että päätin ottaa solariumia makuuasennossa ja pidin käsillä solariumia kyynärpäihin nojaten kasvojen yläpuolelle. Seuraavaksi heräsinkin polttavaan nipistelyyn, koska olin nukahtanut kesken paistattelun alitajunnan kaiketi luullen, että tässä oikein päivää paistatellaan ja solarium oli lätsähtänyt nassulleni ja polttanut silmäkulmaan kulmakarvan alle kunnon palovamman. Tuo oli omituinen tapaus jopa minusta.

Viimeisen puolen vuoden aikana päätti hiusrullanikin päivänsä ja polttivat pussilakanaan reiän, rullalootan salamoidessa tulilieskoja sänkyyn. Tässä kohtaa hyvän ystäväni mies sähköalayrittäjä totesi ettei kukaan pidä hiusrullia sängyssä. Sähkölaitteen pitäminen sängyssä on vaarallista! Ystäväni oli sitten miehelle todennut, että kuule Tiia pitää ja Tiia pitää myös leivänpaahdinta sängyssä! Kamalia tunnustuksia, mutta taidan olla hieman palovaara-altis ja on suoritettava ryhtiliike. Paahdinta en ole pitänyt sitten nuoruusvuosien sängyssä, mutta en ymmärtänyt, että hiusrullaloota voi olla paloriskinä sama asia, kuin paahdin.

Nyt on viisaita neuvoja mitä lapsille ammentaa ja kokemuksen syvällä rintaäänellä, miten heidän ei kannata toimia ja tehdä. 

Saunassa olen muuten lasten kanssa aivan hysteerinen, on tullut saunassa poltettua peppu kiukaaseen 11-vuotiaana, niin että iho jäi kiukaaseen kiinni. Oli mahdoton savotta, ennen kuin palovamma parani ja olen erittäin varovainen saunoja ja aion nyt muutenkin kunnostautua sähkölaitteiden kanssa.

Älä koskaan mene nukkumaan solariumin kanssa
Älä paahda leipiä sängyssä
Älä lojuta sängyssä minkäänlaisia sähkölaitteita voi syttyä tulipalo
Älä hillu saunassa, naulaa saunaan muutama käsipidike, jotta pääset turvallisesti laskeutumaan alas saunasta, parasta olisi ettet saunoisi ollenkaan, kylve mieluummin. 

Tänään olin pari tuntia harjoittelemassa pikkuserkkuni lastentarvikeliikkeessä Hippulassa. Hirmu kiva juttu, minua pyydettiin satunnaisesti auttamaan, onpahan hieman vaihtelua. Mutta en tiedä huolivatko enää minua, jos sattuvat lukemaan tämän jutun, sielläkin tarvitsee käsitellä sähkölaitteita, aika montaa sellaista…
Hippula lastentarvikeliikkeessä harjoittelmassa Hennan kanssa. 🙂


15 thoughts on “Sähkölaitteet ovat kuulkaas vaarallisia!”

 • Sielunsisko ilmoittautuu o/ Minäkin urakoin leukaani kunnon palovamman hiusraudalla tässä taannoin ja sitäpä ei niin vaan korjattukaan – edes aloe veralla. Sattui ja paraneminen kesti. Luin muuten pian sen jälkeen että Jenni Vartiaiselle oli käynyt samanmoinen leukavamma keikkabussissa käkrätessään, joten ei tässä ihan itseksemme olla näiden sattumien kanssa jee! 🙂

  • Juu kyllä minäkin olen hiussuoristajalla rautaillut naamaan kunnon palovammat, hitsin kuuma laite. Mutta sehän on aiva normaalia, hehee. Ei vaiskaan, ihan mahtavaa kuulla, etten ole tässäkään tulipaloasiassa yksin.

   Enkä ole paahdellut leipiä sängyssä enää noin 24:n ikävuoden jälkeen. Joku järki sentään. 😉

   Tiude

  • Tää mun palovamma tuli kuule sellasella BIG hot wandilla hihh!! Olin ostanut sen aika vasta – tai no tilannut briteistä – ja kokeilin ensi kertaa.En siis tajunnut olla varuillani lainkaan. Big hot wandissa kun tuo tulipalokuuma rauta on esillä kaikilta puolin, eikä yhtään piilossa, kuten suoristajassa (miten ootte suoristajilla onnistuneet palovammaileen??). Mutta se oli kivulias oppikoulu se ja uskon suuremmilta palovammoilta välttyväni jatkossa. Ja jos jäi kummastuttamaan mikä tämä suuri kuuma sauva on, niin tässä linkki: http://www.lookfantastic.com/diva-big-hot-wand-pink/10652139.html
   Saa muuten kauniit kikkurat aikaan tuolla ja pysyvätkin hyvin 🙂
   Ps. Hyvä että se leivänpaahdin on paikkansa löytänyt muualta kuin sängystä – niin missä muuten nykyisin sitä säilytät? 😉

  • Näyttää hyvältä ziekuralaitteelta ja varmaan tekee hyviä kikkuroita. Mutta jos on noin paljas ja avoin kuuma rauta joka suuntaansa, niin kenties hieman liian vaarallinen mulle ja saatan sillä jotain perheenjäsentäkin vahingossa huitaista….

   Meidän vain 4-viikkoa vanha leivänpaahdin meni palautukseen, koska ei stopannut paahtamista lainkaan eli tulipaloriski oli sekin ja ihan uusi. Nyt tässä pähkäilen minkälaisen paahtimen ostan, tulisi olla isot reiät ja leveät, jotta mahtuu pidempikin maalaisleipäviipale ja paksu sämpylä. Tarkkaa hommaa…

   Mutta keittiössähän se. Joskus, siis joskus ollut yöpöydällä, mutta ei enää sängyssä, paahtimet roskaa! Ja leivänmurujen päällä ei kivaa nukkua.

   Tiia

 • Hui! Ei enää sähkövempaimia sinulle! Toisaalta, ei tulitikutkaan olisi turvallisia… Hmm.. jos mietin tarkemmin, saunakauhakin on vaarallinen ja samoin sellainen puutikku, jolla kahvia sekoitetaan kahvilassa.. Mitähän vielä… Vaarallista on myös sänky pimeydessä. Siitäkin voi luiskahtaa huomaamattaan lattialle… Kokemuksen syvä rintaääni… Eikun "Se oli Pirkka".

  • Aivan Viltsu, nyt vasta alkoikin pelottamaan. Mitä tässä enää uskaltaa tehdä, kaikissa asioissa piillee vaaroja ja sinne kylpyynkin voi hukkua… Ei sitä turhaan sanota, että koti on vaarallisin paikka… Ei ole kivaa kyllä lattiallekaan tömähtää, toivottavasti et tippunut korkealta?

   Oikein hyviä öitä ja pysy sängyssä!

   Tiia

 • P.s. leivänpaahdin sängyssä??? Tiia, Tiia, kerro missä murusesi on… 😉

 • 🙂 Hyvä että taas aamukahvit pysyivät poskissa kun leivänpaahdin ja kiharrusrullat iskeytyi verkkokalvoille. 😀
  Kiharrusrullat ymmärrän sängyssä hyvin mutta leivinpaahdinta en oikein,onneksi olet tapasi muuttanut sitten nuoruuden. 😛
  Palovamman olen onnistunut suoristajalla saamaan kun jätin sormen levyjen väliin,siinä kohtaa heräsi lopullisesti ja kesti pitkään se rakkula parantua.Koputan puuta ettei jää toiste 230asteeseen sormi väliin. 😛

  Uskon että päivät on erilaisia mutta mielenkiintoisia tuolla Hippulassa autellessa.Työiloa niihin päiviin ja kyllä ne putiikin sähkölaitteet vielä tutuksi tulee.

  Aurinkoista torstaita!

  -TanjaP

  • Sori Tanja, toivottasti ei mennyt jutut nyt ihan yli. Olin kyllä nuorena peri huoleton säätäjä. En nähnyt siinä mitään ihmeellistä, että katselin telsua ja paahtelin leipää sängyssä, onneksi ei ollut vesisänky. 😉

   Juu mutta ei niitä hiuskäkertimiäkään saa sängyssä pitää, voi mahoton kun elo menee tylsäksi. Kaikki paikat vaan pullollaan vaaratilanteita.

   Taitaa olla pikemminkin sääntö, että eritoten suoristusraudat aiheuttavat palovammoja, niitä tuntuu olevan monilla ja myös palovammoja…

   Meikäläisee sopii sellainen sääntö jos on sähkölaite, niin palovammahan siitä tulee oli laite mikä tahansa. 🙂

   Lämpimin terv. Tiia

 • Sullahan on vallan mainio blogi täällä 😀

  Tuli niin elävästi mieleen omat kasvosolarium-punakkuudet (tai siis ei laite tainnut mun nuoruusaikana olla nimeltään solarium, vaan alppilamppu :D)).

  Ja piippausraudalla on tullut poltettua reisi, kun raudan johto oli mennyt mutkalle ja roikotin sitä sitten siitä johdosta niin, että rautaosuus kerkisi sihauttaa reiteen kivan pitkulaisen jäljen.

  Ja silloin kun omat pojat oli pieniä, meillä oli joku ihme ylileveä liesi, johon ei saanut sellaista kaikkien valveutuneitten vanhempien asentamaa turvajuttua lapsia varten. Sillä seurauksella, että toinen pojista kokeili kämmenellä yksitellen kaikkia levyjä, että ovatko kuumia vai ei. Kolme ensimmäistä ei ollut, mutta viimeinen oli. Paloi pikkukämmen ihan karrelle ja pian siinä oli ihan hirveät vesikellot.
  Oli sitten päiväkodissa ohimennen hipaissut kädellä jotain tyttöä ja tyttö oli itkenyt hysteerisenä koko päivän, kun pelkäsi, että palovamma tarttuu 😀

  (Mutta jos ihan vakava olen, niin tällä hetkellä olen ihan ylivarovainen kaiken kanssa. Meillä nimittäin oli keväällä ihan oikea tulipalo kotona ja sellaista kauhua en halua enää ikinä kokea 🙁 . Syy ei koskaan selvinnyt, mutta pöytäkirjaan kirjattiin, että palon todennäköinen aiheuttaja oli sähkölaite).

  Mutta siis ihan superia että eksyin tänne. Aina kiva löytää hengenheimolaisia 😀

  • Oi mahtavaa, tervetuloa.! Ihan superia, että tänne eksyy ja oitis vielä liittyy lukijaksi, kiitos ja kivaa että tulit. Minäkin löysin sinun blogisi ja ei kun lukijaksi. <3

   Hurjia tarinoita sinulla kerrottavana, jäikö pojallesi kämmeneen ikuiset arvet? Omassa pepussani ei näy mitään jälkiä, mutta taitaa olla sen verran rasvainen alue tuo peppu, että siellä iho uusiutuu paremmin….

   Mutta olette kokeneen aidosti aivan järkyttävän tilanteen eli tulipalon. Toivoakseni ei mitään tärkeää ja rakasta tuhoutunut, että palo oli vain paikallinen? Vaikka hetkessä jo savu aiheuttaa mittavia vahinkoja…. Jouduitteko oikein muuttamaan talosta pois. Ajattele sähkölaite… Ne ovat kyllä vaarallisia, yhtäkkiä hiusrullatkin tosiaan alkoivat lieskoja lyömään sänkyyn. Kyllä pitäisi kaikki johdot ottaa yöksi irti ja kun poissa kotoa, mutta kun niitä johtoja on niin kovin paljon….

   Teillä käynyt kamalan huono tuuri, toivottavasti asiat ovat selvinneet, vakuutusyhtiö korvannut mahdollisia vahinkoja ja tosiaan ettei mitään tärkeää ehtinuyt tuhoutua.

   Lämpimästi tervetuloa tänne ja täällähän on pari arvontaakin käynnissä, vink, vink.

   p.s. muistan tuon alppilamppunimen!
   Tiia

  • Heippa Tiia ja ollaan näköjään nopeita käänteissämme, kun keritään pikavauhtia vierailuille puolin ja toisin 😀

   Mulla on siellä blogissa varmaan tarinaa siitä palosta. Ei onneksi ollut meidän koti, mutta kuitenkin muutaman metrin päässä sijaitseva, vasta muutama vuosi sitten kovalla työllä rakennettu piharakennus, jossa meni myös meidän talon lämmitys ja lämmin vesi ja semmoista. Mutta en nyt siitä sen enempää tänne kirjoittele kumminkaan, niin pysyy tunnelma iloisena :). Sitä kun ei koskaan oo liikaa. Sitä iloista tunnelmaa siis.. 🙂

  • Huh onneksi ei ollut teidä koti, vaikka kovasti harmia tulikin. Lisäksi varmasti jäi pelko ja tietynlainen turvattomuuden tunne, että näin voi käydä ja ikäviä asioita tapahtuu. Juu minäkin yritän täällä pitää asiat huumoripohjalla vaikka välillä makkaroista tai rypyistä sarkasmin sävyttämänä rutisen. Niitä surullisia juttuja en jaa täällä, vaan yritän pitää hauskana, mutta kuitenkin totuudenmukaisena tämän blogin. Ja käsiteltävät asiat ovat kaikkea maan ja taivaan väliltä, enkä koskaan oikein itsekään tiedä, mikä on päivän aihe. Ainakin elävästä elämästä, jos ei muuta. 🙂

   Kivaa torstaita!

   Tiia

  • Niin kuin nuo bannerin kuvatkin kertovat, vasemmalla todellisuus, keskellä itse parannettu todellisuus ja oikealla keinotekoinen ammattilaisen stailaama epätodellisuus. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud