Blogi nuorukainen 6kk vanha ja 100 rikki siellä ja tuolla. Kiitos!

Jee bloggerin kautta lukijamäärä 100, tosin en tuota sillä tavalla tuijottele, koska blogia lukee muiden instanssien kautta myös ihmisiä. Sitten on ihmisiä, jotka lukevat blogia olematta lukijoita tai Facen kautta. Mutta kauniilta näyttää tuo numero ja sen poksautti rikki poikamme. Sanoin vielä hänelle, että voi liittyä millä tahansa nimimerkillä, mutta vastasi ”liityin omalla nimellä, en häpeä”. Arvatkaas kuinka hyvältä tuntui moinen.


Aamusumpin äärellä tulee pähkäiltyä kaikenmoista. 

Instan puolella posahti myös 100 rikki muutama päivä sitten. Mutta en ole näitä rohjennut suitsutella, koska olenkin saanut kehiteltyä tykkääjien peruutuspelon. Mietin jos suitsuttelen jotain tiettyä lukua ja kohta tuleekin kyseisessä instanssisssa maanpako, niin olisiko se sitten hieman noloa. Voi jösses minkälaisille mietteiden urille tämä blogikin voi viedä. 

Facebookin puolella on tapahtunut kaksi tykkäyksen peruutusta ja minä niitä oikein puntaroin, että mitä tein väärin? Tälläinen ajattelumalli tulee kyllä nyt tyystin unohtaa ja oikein ravistelen itseäni täällä. Kaikkia ei voi miellyttää.

Suomalaista sisua välillä tarvitaan, ettei ala pohtimaan tykkäysten peruutuksia. 

Isän pikajuna blogi, josta pidän kovasti, kirjoitti kirjoituksen blogeista, mainonnasta jne. Pidän kyseisessä blogissa rehtiydestä ja miehisestä näkökulmasta. Kyseisessä postauksessa on huumorilla ristiriitaisesti laitettu alas hänen omaa blogia, mutta kolikon kääntöpuolena on kenties myös kehu, hänen bloginsa ei ole mainoskanava.  Ehkäpä ihan vai siksi, että hän on vapaa mainonnasta ja materiasta, joka on jo tavoiteltava arvo sinänsä ja asialle nostan kyllä hattua. Ja kenties ihan siksi, että on mies. 🙂 Tämä näkökulma herätti kuitenkin ajattelemaan miten omat ajatukset ovat matkan varrella muuttuneet. 


Mietin tuota asiaa itsekin, ennen ja jälkeen tämän blogin perustamista. Minua ärsytti tietynlaiset mainokselliset blogit ennen, nyt ajattelen antaa kaikkien blogien kukkia, kaikille on sijaa ja kaikille on tarvetta. Ymmärrän nyt enemmän kuin hyvin myös tuon materiapuolen. Jos blogilla on myös mahdollisuus jotain tienata ja testata miksipä ei. 

Ymmärrän myös lukijoiden pettymykset, jos ovat blogiin löytäneet alunperin, kun blogi on ollut raikas, uusi ja nuori ja yhtäkkiä blogista tuleekin mainosforumi, ei blogi tunnu samalta kuin alunperin.

Oma kapeakatseisuus on kadonnut blogin myötä ja uskon, että kaikille meille riittää lukijoita ja jotkut kaipaavat blogien kautta tulevia vinkkejä, minäkin ja miksipä ei? 

Minkälaisia blogeja minä sitten seuraan? Kaikenlaisia ja kaiken ikäisten blogeja ja ei ole väliä onko mainoksia vai ei. Olen huomannut että eniten minuun vetoaa bloggarin sydämellisyys ja että on jotain sanottavaa, oli sitten kyse meikeistä, kirjoista, kukista, sisustuksesta tai ruuasta. Aivan sama, kunhan on sellainen joku oma juttu ja että bloggari kunnioittaa myös lukijoita. Koska siinä olen ehdotonta mieltä, bloggari on toki blogissa  keskeinen hahmo, mutta ei päätähti, blogi on yhteisö. Ilman lukijoita olisi vain yksinäinen nettipäiväkirja. 

Eli näihin numeroihin ei tule tuijottaa, mutta sydänalassa läikähtää toki kun ilmaantuu uusi lukija tai seuraaja. Kai vetoaa kiltin tytön syndroomaan eli olla tykätty. Jos tälläiseen pyörittelyyn jää jumiin, voi äkkiä tulla pahakin mieli. 

Blogi täytti 27.09 6-kuukautta ja paljon on tapahtunut. Se paljon olette te, jotka luette blogiani. Täytyy riemuiten todeta, että olen superonnekas, koska olen saanut  lukijoiksi supermimmejä ja supermiehiä ja ikään katsomatta. Täällä on ollut mahtavia lukijakommentteja, syvällisiä keskusteluja, vinkkejä, neuvoja, hyvää on laitettu kiertoon useamman kerran, kiitos teidän.

Olen riemuissani, tämä blogi ei ole ”blogi” vaan tämä on yhteisö ja sen mahdollistatte te siellä. 

Blogini aloitettuani uskoin huutavani tuuleen. Joviaalisti saisin muutaman sukulaisen ja ystävän lukijaksi, siinä oli haaveeni. Nyt haaveet ovat toteutuneet ja enemmänkin. Olen saanut valtavasti vertaistukea teiltä ja varmasti myös moni teistä toisiltanne. 

Toivottavasti homma jatkuu tälläisenä, mutta syvästi kiitollinen olen. <3

Riemukasta päivää ja kiitos toivottelee pöpinä ilosta Tiia

”Yhdessä teidä kanssa” <3

Disney klasikkomuki Aristokatit23 thoughts on “Blogi nuorukainen 6kk vanha ja 100 rikki siellä ja tuolla. Kiitos!”

 • Kyllähän sitä miettii, kun lukija katoaa, että mitä tein väärin?! sitten mietin, että ehkäpä he olivat niitä, jotka osallistuivat vain arvonnan takia blogiini? Toisaalta, voihan olla, että katselee aikansa, onko blogi sellainen, mikä miellyttää. en itsekkään jää lukijaksi ikuisesti, jos ei vaan ole mun juttuni. Sinullakin vasta oli arvonta, joten… ???

  Ihana, poikasi sanat ovat niin totta! Miksi hävetä?! Olet ihana juuri noin!

  • Joten en pähkäile enää, jokin noista kuitenkin. Kiitos Viltsu oikein kirjoitit ja taoit järkeä pääkoppaani. Näinhän asiat menee. 🙂

   No ajattelin että poikaa hävettäisi blogi.. 😉 Että olsi nolo liittyä tai jotain sellaista kummallista. Kaikkea katsos tulee pyöriteltyä.

   Kivaa päivää Viltsu. <3

   Tiia

 • Sinun blogi saa hyvälle tuulelle vaikka välillä
  mennäänkin syvälle pohjamutiin mutta sieltä aina noustaan.
  Itse arvostan kun jaksat kommentteihin vastata,huomaa myös että lukijat on sinulle tärkeitä. <3 ja totta tuokin että tämä tuntuu yhteisöltä jossa vinkkejä saa ja tulee niitä myös itse jaettua. 🙂
  Hienoa että uskalsit aloittaa bloggaamisen,sinun postauksia on ilo lukea. <3
  -TanjaP

  • Hei Tanja,

   Juu olen ajatellut vetää omalla tyylillä, kuten eräs lukija kirjoitti "välillä kevyttä hattaraa ja välillä pohjamudissa". <3 Sellaista se elo on.

   Lukijat ovat tärkeitä, koen että osasta teistä on tullut "virtuaalisia" ystäviä, kuten sinusta Tanja. 🙂 Todella paljon olen saanut teiltä, lämpöä, sparrausta, vinkkejä. 🙂 Ja on kivaa, kun jaatte vinkkejä täällä, kuten tuo Kongac sponge ja Leena Lumen vinkkaama Lancomen rasva, niin ystäväni jotka lukevat blogia haluavat sellaiset myös.

   Eli kyllä täällä kommenttilootissa elää ihan oma elämä ja kuhina, mikä on todella kivaa. Toivonkin että homma jatkuu juuri tälläisenä ja ihmiset antavat kivoja vinkkejä toisilleen. 🙂

   Kiitos myös kehuista, ne lämmittävät hurjasti. <3

   Ilo lukea sinun kommentteja ja vinkkejä, lämpö sieltä huokuu tänne asti. 🙂

   Tiia

  • Hei Niina,

   Pyörittelin blogiajatusta jo muutaman vuoden ajan, mutta rohkeus ei riittänyt, ei sitten millään. Ihan alunperin blogini teeman piti olla kirppariteema. Eli kuvaan aina kirpparilöydöt. Mutta koti täyttyi ja vähensin käymistä kirppareilla.

   No vuosi sitten voitin useassa kilpailuissa joihin tuli kirjoittaa, muutaman aivan megapalkinnon. Ja sieltä kautta epävarmuus hieman hälveni ja aloin tuumimaan, olisiko minusta johonkin tai tähän. Silti annoin olla, koko ajan esteenä oli nimi, en vain keksinyt blogille nimeä. Tai oikeastaan se oli tekosyy.

   Kerran mieheni sanoi, että oli yöllä miettinyt, koska olen pärjännyt todella hyvin kirjoituskilpailussa, että kannattaisi perustaa blogi. Se oli se viimeinen sysäys, potku pepulle. Jos mieheni uskoo, niin hitsi täytyyhän minunkin uskoa. Sitten vain päätin ja kirjotin ekan postauksen, joka on kyllä rehti, mutta kömpelö. Vielä olisi paljon hiomista sivun ulkonäössä jne. Mutta toisaalta en halua sitä muuttaa, on minun näköinen. sellainen hieman kaoottinen.

   Tuo ylhäällä oleva banneri kuvaa, aamuminää, itse laitettua minää ja ammattilaisen minää ja ne edustavat linjaa jota haluan blogissa pitää yllä eli rehellistä, huonot ja hyvät päivät.

   Kiitos hurjasti, että kysyit, kyllä lämmitti. 🙂 <3

   Ja kiitos kehuista, ne niin nostattaa, vaikka jalat ovat kyllä tunkkina maassa. 🙂

   Ihanaa iltaa Niina ja kiitos kun olet löytänyt tänne. 🙂

   Tiia

  • Hei ihana Jonna, sun blogia olen lukenut pitkään. Blogisi kuvat ja kaikki ovat viimeisen päälle hienostuneita. Minulle olet ihana lady. Ja vielä kissafani, jee mahtavaa.

   Kiitos pieni blogihan tämä, mutta sydämessä iso kiitos teidän. 🙂

   Kivaa iltaa toivottaa Tiia

 • Onnea satasista! Monet bloggaavat vuosikausia eivätkä saa tuollaisia lukijamääriä kuin sinulla. Mutta blogisi on juuri sitä, mitä minä hyvältä blogilta odotan – rehellinen. Ja mielenkiintoinen. Ja sydämellinen. Ja aito.
  Ja tottakai sitä miettii, miksi joku lähti lukijoista, mutta toisaalta – olen lähtenyt itsekin. En hetkessä enkä hetken mielijohteesta – mutta välillä eivät vaan kaikki asiat kiinnosta – joskus blogista tulee esim. vauvablogi – ja no, minä taidan olla hieman yli sen iän, että kolahtaisi. Toisaalta on sellaisiakin vauvablogeja, joita jaksan seurata. Ja vaikka joskus olen jonkin blogin jättänyt, käyn kyllä välillä tarkistamassa, mitä sinne kuuluu – enkä häpeä palata lukijaksi, jos siltä tuntuu;) Ja mainospuolesta olen jäävi sanomaan yhtään mitään, kun olen jo "sieluni myynyt";) Mutta mainonnallakin on rajansa – en jaksa kauan lukea blogia, jonka vähintään joka toinen päivitys on linkkilistaa. Nämä ovat sellaisia makuasioita – kaikkia ei voi miellyttää eikä ole tarkoituskaan – mutta itseään pitää pystyä katsomaan peiliin!
  Jatka vaan samalla tyylillä – ihana olet ja niin on blogisikin♥

  • Sinä ihana, joka flunssavuoteelta jaksat tänne nakutella. <3 Olen hirmuisen hirmuisen onnellinen ja nöyrä, eli pää hattarana ja jalat tunkkina maassa. Ja yritän myös olla pelkäämättä kun on saavuttanut jotain, siis saavuttanut minun perspektiivistä suuria. Eli lukijoita, jotka ovat syvyyttä ja sydämellisyyttä täynnä ja laittavat sitä vielä tänne jakoon. <3 <3

   Bloggari jolla tuhansia lukijoita, voisi ajatella mitä tässä höyryän ja toisaalta, onhan hänkin joskus ollut juuri tässä pisteessä. 🙂

   Kyllä todella monesta postauksesta edelleen tulee jälkikrapula. Tästäkin. Eli mietin onko noloa tuuletella lukuja, jotka jonku perspektivistä ovat minimaalisia ja taas toisen perspektiivistä suuria. Taas märehdin loukkaanko vaikka jotakuta… Tuo jatkuva muiden ihmisten mielipiteiden ajatteleminen on se pahin lukko tässä hommassa.

   Sitten päädyin siihen että on kiitoksen paikka. Olen kiitollinen ja haluan näyttää sen ja se oli sitten sillä sipuli tämän postauksen osalta.

   Juu minä kyllä luen toisia blogeja ahkerammin kuin toisia, mutta en eroa mistään sivustosta, no hih, kun en halua pahaa mieltä bloggaajalle. Vaikka ei kenties edes huomaisi poistumista. Mutta ennemmin nyt sitten siellä lukijana törötä ja välillä käyn kurkkimassa minäkin. 🙂

   Vauvablogitkin ovat kiinnostavia, jos niissä on muutakin. Eli kaikki kirjo käy.

   Ja sinulle tässä vielä lapsekkaasti, ite oot.. 😉 Kaikki kehut takaisinpäin, mutta ei palautettuna.

   Kiitos ihanista sanoista, taas jaksaa kaikkea muuta arkista.

   Sinulle paranemista ja nyt painun kurkkaamaan sinun flunssapäivitystä.

   Haliterkuin Tiia

 • No nyt meni kaikki aivotoiminta tohon mukin ihasteluun! Hyvä postaus, mutta ei pysty! Paitti että Muki ♥

  • Me like, et kyllä arvaa kuin iloiseksi teit meikäläisen täällä. Välillä tuumin, että pidetään hulluna kahdesta syystä, kuvailen Disney mukeja, jeiks ja niitä on vielä niin kamalan paljon, toinen jeiks.

   Eli jee jos sinä tykkäät niitä katsella, koska niin tykkään minäkin. Ne menee rakkaudessa Muumienkin ohi Juu näin on näreet.

   Ei muuhun tarvitsekaan keskittyä, keskityit juuri oleelliseen. Hih.

   Kivaa torstaita toivottelee Tiia

 • Jes, onnea huikeista luvuista! Hyvin kirjoitit myös siitä mikä bloggaamisessa on olennaista, tässä kun kuitenkin on isossa osassa vuorovaikutus ja yhteisöllisyys ♥

  • Hei ihana Maikki <3 Luvut ilman muuta riehaannuttaa, myönnän sen ja tuumin myös miltä tuntuu bloggaajalta jolla tuhansia lukijoita, hui. Sitten ei ehtisi enää vastailla kommentoijille ainakaan aina ja se voisi olla surullista…

   Olen hirmuisen onnellinen juuri tästää pisteestä, täällä on iloista kuhinaa, vertaistukea ja mahtavia ihmisiä. Oikein sielukkaita sellaisia. Ei tässä voisi enää muuta toivoa. Ja kun on blogin perustaminen juuri tuossa muistissa ja se hirmu epävarma fiilis, että miksi tämän nyt aloitan ja olenko hölmö ja eihän tätä kukaan koskaan lue. Niin on todella kivaa olla väärässä, kiitos teistä. <3

   Iloista päivää Maikki. <3

   Tiia

  • Hih no kiva että kävit täällä jo hieman kurkkimassa. Ja sekös ilahduttaa, jos mukia kehutaan. Tosiaan kuvailen joka päivä näitä aamukahvimukeja. Disneymukeja kuvannut jo pitkään ja myös instaan laitan aina kuvat. 🙂 Nyt jemmaan vielä, talvi, joulu ja Halloweenmukeja ja menossa kuvattujen mukien kääntöpuolet.

   Ihanaa että ihastutti ja suuret kiitokset onnitteluista. <3

   Nytpä minä hyökkään kurkkimaan sinun blogia. 🙂

   Kivaa torstaita Katja toivottelee Tiia

  • Katja, hih aivan sama juttu. Mies oli iloinen kun tuon Disney mukin malli lopetettiin ja se on ehtinyt muuttuakin jo kahdesti. Ei tuntunut keräily enää samalta, joten lopetin siihen. Tosin, jos näen tätä vanhaa mallia jossain esim.huutonetissä niin kyllä mopo karkaa käsistä. 🙂

   On meillä muutakin Disney ja sain kyllä mieheltäni 40-vuotislahjaksi tosi ison Mikki Hiiri patsaan. 🙂 Näistä tulee niin hyvälle mielelle. <3

   Kivaa että löytyy samanlaisia Disney höperöitä.

   Kivaa päivää toivottelee Tiia

 • Mulla on tänään laiska kirjoituspäivä, enkä jaksa mitään, joten tästä tulee nyt poikkeuksellisen tynkä kommentti, jonka tarkoitus on onnitella puolivuotiasta satasista ja sanoa, että tästä sun blogista on lyhyessä ajassa tullut mullekin tärkeä yhteisö <3

  • Annukka ihana, tärkeä yhteisö. <3 Tänään on kaikki raiteillaan, luin Biken postauksen ja upean rohkean kuvan. Joka suorastaan pakotti kirjoittamaan oman postauksen tyystin eri tavalla kuin olin suunnitellut. Niin tässä nyt itkuttaa koko ajan. <3 Ihan mahoton päivä. Mutta näin merkittävänä pinkkinä päivänä on hyväkin myötäelää ja samaistua muiden tuskaan. Keveisiin asioihin voidaan palata sitten taasen, mutta ajoittain on hyvä pysähtuä

   Kiitos onnitteluista. Olet supermimmi, olen onnekas lyyli, että olet löytänyt tänne. <3

   Tiia

 • Joo ei niitä peruutuksia kannata kauheasti pohdiskella. Ainakaan ei kannattaisi hankkia instagramiin sitä softaa, josta näkee, että kuka lopettaa sinun seuraamisesi… ha haa… en myönnä ollenkaan, että mulla on sellainen softa hi hii 😉

  • Maiju, eikä onko sellainen olemassa. Hui! Taisi olla Facebookissa tykkäysten peruutukset, siellä en osaa edes kurkkia keitä kaikki tykkääjät ovat, jos yksityisasetukset tiukat. Se on harmi.

   Ei näitä kannat miettiä, öö ehkä. 😉

   Kivaa lauantaita.

   Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud