Finni vai luomi, siinäpä kysymys?! Luomen poisto ennen ja jälkeen.

Kiesus! Pari päivää olen kummastellut valtaisaa pattia kulmakarvan kupeessa. Leukaan toki plompsahtelee minkä ehtii finnilöitä kuin sieniä sateella, mutta että kunnon iso murkkuikäisen finni?!

Tämä kuva ei anna oikeutta järkälekkölle eli isofinnille.


Puberty is the new middle age.

Murkkuikä on uusi keski-ikä..
No oikeasti olen helpottunut, että keski-ikäinen onkin murkkuikäinen. Pelästyin meinaan totisesti, että iso luomi tulee kulmakarvan alle.. Noidanluomi kun istua töröttää jo leuassa ja ei ole enää naista sitä poistattamaan. Luomenpoistopelko on astunut ikuisesti elämääni.


Nenäni taipeessa oli vastaava noitisluomi ja se kutisi ja häiritsi ja oli luonnollisesti vimmatun ruma. Lopulta kyllästyin luomen rumuuteen, oman naaman rumuuteen ja jatkuvaan luomen kutisemiseen ja varasin ajan Terveyskeskukseen.


Serkkuni joka on erikoistunut ihotauteihin antoi kyllä kollegoittensa plastiikkakirurgien nimet, mutta hintaa ruman luomen poistolle olisi tullut n.500e KAPPALE ja tuolloin ajattelin vielä, että leukaluomikin lähtee. Olen usein tälläinen laihialainen, kun tälläisistä asioista on kyse tai arvotan rahan mielummin parempiin kohteisiin.

Tässä dorkassa lähikuvassa näkyy vielä tuo vasemmalla nenänpielessä oleva luomi. Jos sitä katsoi sieltä vasemmalta sivusta, näytti vielä isommalta, sellaiselta oikealta planeetalta, jolla on jopa oma tähdistö.

Terveyskeskuslääkäri kuultuani kutinakertomukseni, kysyi oletko valmis luomen poistoon, toimenpidehuone on vapaana. Tuumin onko tässä kyseessä jokin testi, testataanko kuinka pinnallisin taka-ajatuksin olin lääkäriin tullut ja pohdin villinä mielessäni, eikö lääkäri usko, että luomi oikeasti kutisee. Vastasin reippaasti sydämen hakatessa, kyllä vain luomen poistoon vaikka tänään tässä ja nyt. Sitähän varten tänne on tultu. Lääkäri samointein ohjasi minut toimenpidehuoneeseen ja mietin tässäkö sitä oikeasti nyt mennään nenäulokkeen poistoon vailla minkäänlaisia riittejä, pohjustusaikoja, hengitysharjoituksia saatikka useita yön yli nukuttuja öitä.

Siihen vain makaamaan, jo heti kolme ihmistä vierelläni hääri, moinen henkilökunnan määrä sai miettimään, että tämä on jo selvästi vakavaa, luomen poisto ei ole välttämättä mikään ihan finnin truuttauksen kokoinen juttu. Puudutuspiikki tuikattiin nenänpieleen ja silloin räjähti tajunta. Kyyneleet alkoivat valua ja sopertelin lääkärille, en itke pelosta, en kivusta (mikä oli hurja) kyyneleet vaan tulee. Lääkäri oli rempseä täti ja lohdutti, että nenänpielessä ja poskessa on paljon hermoja, että valitettavasti kirvely on aikamoinen. Kyseisestä syystä minussa ei edelleenkään ole naista leukaluomea poistattamaan ja olen huolissani siksi uusista luomista.

Kuulemma kun luomia tulee yksi, niille tulee kavereita, vähän kuin sellainen ystävällinen luomiheimo. Olen katsellut Vain elämää ja pohdiskellut luomipäisenä ihmisenä, että pian  minulla on naamassa Vesa-Matti Loirin luomet. Ja ei ne luomet miestä pahenna, kun on vielä niin komia äänikin ja suuri lahjakkuus, mutta tälläiselle tavalliselle taaplaajalle, jonka naamataulu koko ajan kiihtyvämpää tahtia rutistuu ja rapistuu, niin en tänne ryppyjen, silmäpussukoiden, lippaluomien sekaan kaipaile enää lisää luomia, etenkään Marsin kokoisia planeettoja.

Siksi aiva villinä hermostuin tuosta jättifinnistä, joka ei tuossa kuvassa oikein paista, koska käytin kuvassa kuvanpehmennysohjelmaa, koska no näytin aivan törkeältä ilman sitä. Ukkonikin lohkaisi, että miten saat itsestäsi onnistumaan noin törkeitä kuvia, kun ethän luonnossa (ihan  >oma lisäys) tuolta näytä…

Finni kun oikeasti oli iso kuin planeetta, jolla on peräti oma tähdistö…. Selvästi keski-ikä on uusi murkkuikä.

Finni-ja luomivapaata tulevaa viikkoa kaikille.

Disney klassikkomuki Pahattaret, joihin keski-ikäinen on finneineen ja luomineen liittynyt alias” Spottiella” nimikkeellä.


18 thoughts on “Finni vai luomi, siinäpä kysymys?! Luomen poisto ennen ja jälkeen.”

  • Hei Niina,

   Samaa neuvoi serkkukin, että menisin yksityiselle puolelle. Mutta nenäluomi ei näyttänyt vaaralliselta, eikä sitä onneksi lopulta ollutkaan, joten Kela ei sitten varmaan pelkästään kutiavaa luomea olisi korvannut. Mutta kutisi aina hismkatisti ja olin luomesta kovin huolissani.

   Upeaa että sinulla korvattiin, sait sitten varmasti kaikkein parasta palvelua ja tekniikkakin aivan toista luomen poistossa.

   Kipu oli kyllä jäätävää, veit sanat suustani. Sitä emme varmasti mieluusti enää kokisi. Vaikka täytyy todeta, että olin onnekas, että oli terve luomi ja kipu siksi on toissijainen juttu lopulta.

   Tämä juttu oli sellainen pinnallinen höttökriisittely naisen elon vaikeudesta.. 🙂 Naama kun vaan rapistuu ja mitään "lisää" ei sinne kaipaisi. 🙂

   Kiitos kovasti kommentista ja toivottavasti ihomuutoksesi eivät olleet vakavia ja että kaikki meni hienosti?

   Hyvää yötä toivottelee Tiia

 • Tommy Tabermannilla on yksi ihana runo siitä, miten hän rakastaa naisensa kaikkiea luomia etc. Se on paksu kirja, se Tabermannin eroottiset runot, joten en sitä tähän lähtöön löydä. Minullakin on leuassa luomi, jonka poistattamista olen miettinyt vuosia. Kerran puhuin siitä vanhassa kaveriporukassa ja kaikki, siis kaikki sanoivat, että he eivät ole huomanneetkaan ennen kuin minä menin siitä sanomaan;) He olivat katsos tottuneet eli se oli osa minua.

  Yläolkavarresta poistettiin kutiava luomi ja se olikin sitten…saako kertoa, sulla ei voi olla se, mutta minulla oli melanooma. Olin alle viikossa Turussa leikkauksessa ja kylläpä tuli iso liekkaus pienestä luomesta, mutta onneksi ei tarvitty muuta hoitoa.

  Piikit! Ensi viikolla on puudutus, sillä etuhampaassa, onneksi ei ihan edessä, on pikkuruinen reikä, ja se puudutus sattuu siihen kohtaan, mutta ilman puudutusta mun suuhun ei mennä.

  Tiia, mikään ei ole niin varmaa kuin että luomet lisääntyvät iän mukana. Meidän suvussa se menee niin, että blondit, joilla onkin ollut liian hauskaa, saavat luomet, mutta brunettet eivät. Elämä on epistä!

  • Ihana ihana Tommy Taberman joka runoissaan osasi niin kauniisti naista rakastaa ja ylistää. Kaikkine luomineen, ym.muine vartaloulokkeineen.

   Sitä tuumii finniä ja luomia joita eivät muut huomaa, aivan pinnallisena siis. Tämä postaus olikin tälläinen pieni höttökriisittely naisen elon vaikeudesta, kun muutenkin jo rapistuu ei kaipaa lisää ulokkeita, eikä kyllä finnejäkään. Mutta toisaalta niitä finnejä voi odottaakin, kun syö viikon aikana rekkalastillisen suklaata.. Mietin kyllä tätä postatessani, että toivottavasti teksti ymmärretään oikein, kun on niin kovin pinnallinen juttu. Melanoomasta kuitenkaan kun ei ollut kyse…

   Olet rohkea, että jaat tänne melanoomakokemuksesi. Se on hienoa vertaistukea. Sinulla ilmeisesti jouduttiin kudostakin poistamaan, melanoomahan voi olla kovin syvä… Ja leikkaus on aina leukkaus ja melanooma on pelottavaa ja kauheaa ja tuolloin sitä toivoisikin luomia ja finnejä naamaan.

   Mutta niinhän se elämässä menee, kaikilla meillä on nämä pienet murheet ja sitten on ne isot, joita en ainakaan vielä ole rohjennut edes raapaista täällä blogissani. Eli tälläisellä pinnallisemmalla kriisittelyalueella mennään.

   Ilman puudutusta ei minunkaan suuhun mennä. Onhan se piikki viheliäinen, mutta kipu sentään hetkessä ohi. Parempi se kuin hammaskipu tai se makea kamala kipu, kun ilman puudutusta porataan ja osuu hermoon. Auts, karvat nousi pystyyn.

   Luomet lisääntyvät, poskeen tuli yksi, luulin olevan finni, leuassa on yksi, jonka jo tiedän kasvavan samanmoiseksi kuin nenäulokeluomeni… Näillä mennään, apuva. Ja olen ristiriitainen persoona, hiukseni ovat blondatut, oikeasti ruskeahkot punapigmentillä. Tulipahan tämäkin paljastus. 🙂

   Kiitos Leena hienosta viestistä ja ihana iltaa. <3

   Tiia

  • Tiia, mikä meidän olisi ollessa, jos olisi palojon noita 'tommyja'.

   Suklaa todellaksin näkyy ihossa, mutta ilman sitä voi ihan hyvin kuollla pois. Mutta yritän keskittää syomiseni niin, että tulee väliin pitkiä pausseja. Tiedätkö, luin professori Piipon kirjasta Suomalaiset marjat, että mansikka on iholla parasta mitä voi olla, siis syötynä. Laitan nyt joka aamu vaniljajogurttini omaa mansikkaa. Sitä jaksan ihmtellä, kun jogurttia saa jo laktoosittomana, mutta eivät voi vähntää sitä sokeria niissä.

   Se arpi on sen verran iso, että näkyy. Se näkyy mm. jos googlaat syyshortensia leena lumi Se on se kuva, jossa seison kahden suuren syyshortensian välissä. Kun kuvaa suurentaa, näky arpi yläolkavarressa. Ennen häpeisn sitä, mutta en enää. Olen kuin vanha intiaanisoturi ja kannan arpeni ylepydellä. Luomista en niinkään kyllä välittäisi…

   Minä ennen synnytän kuin annan poran memmä suuhuni ilman puudutusta. En jaksa tajuta, miksi ne laserporat eivät yleisty. Tai rahasta se kai on kiinni.

   Äidillä kävi vuosi sitten niin, että posken luomi olikin sellainen ikään liittyvä syöpä, oliko se basilooma tms. Se positettiin hienosti, eikä jäänyt edes arpea. Hän on paljon puutarhassa eikä ole ikinä osannut käyttää suojakertoimia. Minä opin kerrasta.

   Aijaa, sun ei sitten ehkä tarvitse niitä luomia sitten pelätäkään….

   Ole hyvä ja kiitos samoin <3

   Leena

  • Hahaa juu en ole aito blondi, no toisaalta pitkään lapsena olin, josko se lasketaan mukaan. Mulla sama, jos en saa suklaata, elämästä katoaa ilo. Olen valitettavasti addikti ja haluan suklaata joka pv eli makean perään olen. Juustot voivat kyllä toimia joskus suklaan korvikkeena eli kenties olenkin rasva-addikti?

   Hienoa ettet enää häpeä arpeasi, se on taistelumerkki, olet voittanut erittäin tärkeän taistelun. <3 Kuopuksellamme on avosydänleikkausarpi ja olen pienestä pitäen kasvattanut olemaan ylpeä arvesta. Nyt paljon asiasta kyseleekin. Onneksi ei asian tiimoilta kiusattu. 🙂

   Hienoa, että äitisi leikkaus meni hyvin, kovin pelottavia ovat ja koskaan ei voi tietää miten omalla kohdalla käy. Eli onneksi ei ole kristallipalloa.

   Kaunista viikkoa Leena. <3

   Tiia

 • IIK , olitpa rohkea ! Haluaisin niin leikkauttaa roikkuvat yläluomeni , mutta kun pelottaa , ei ehkä kivun pelko vaan epäonnistuneen leikkauksen pelko . Selästäni on kerran luomi poistettu , se ei tuntunut missään 🙂

  • En tainnut olla rohkea vaan lähdin soitellen sotaan. 🙂 Hih. Roikkuvat yläluomet alkavat täällä olla ongelma myös ja äitini on onnistuneesti ne leikkauttanutkin. Häiritsi kai jo näköä tai jotain. Kun täytin 40, sen jälkee alkoi lähtölaskenta, jos syön Aurajuustoa niin lippaluomet roikkuu seuraavana päivinä pulleana peittäen näkyvyyden. Sama koskee mausteisia ruokia.

   Minulta on kerran kaulalta jäädytetty luomi, oli punkki vihulainen piiloutunut luomen alle ja luulin, että luomeen on tullut kauhia kasa karvoja. Olikin punkit jalat. Jeiks… No se luomenpoisto ei tuntunut missään. Punkin olemuksen kaiveleminen kaulasta kaapimalla kyllä hieman sattui…

   Zemppiä jos meinaat mennä leikkaukseen. Kannattaa varmaan tutkia asiaa ja vaikka käydä ensin ihan vaan juttelemassa ja sitten taas tuumailla..

   Hyvää yötä anneaulikki, Barcelonan matkakuvia odottelen innolla lisää. Instassa onneksi pääsi jo matkalle hieman mukaan.

   Tiia

  • Tiia, se on se suola siinä Aurajuustossa. Minä olen hulluna homejuustoihin ja niitä etenkin talviaikaan nautitaan kera rypäleiden ja leffan la iltoiina. Silmistä näkyy heti. Leikkauttaisin silmäluomet, mutta en uskalla. Olen varma, että siinä menee joku mönkään ja näkö on mulle ihan sama kuin elämä.

   Minultakin on kerran jäädytetty luomi ja se on coolia;)

  • Hitsinpimpulan suola! Rakastan nimenomaan homejuustoa ja voisin tunkea sitä joka paikkaan, miltei suklaapatukankin päälle. Mutta ne turpoavat luomet, voi mahoton sentään. Äidilläni se lippaluomileikkaus meni erinomaisesti, mutta silti en tiedä rohkenisinko itse….

   Juu jäädytys on yes kun luomista kyse. 🙂

   Tiia

 • Minulta on poistettu luomia otsasta, selästä, käsivarsista, kaulalta – ja vieläkin riittäisi poistettavaa. Noista kasvoissani olevista luomista olen ajatellut, että ne saa plastiikkakirurgi poistaa samalla, kun leikkaa nuo roikkuvat yläluomeni. Vaan ei ole vielä se lottovoitto tullut – ja menivät vielä ja näpsäisivät sen arvonlisäveronkin noille plastiikkakirurgisille leikkauksille. Murr!
  Kivaa uutta viikoa sinulle – patti otsassa on joskus hyvä olla;)

  • Lottovoittoa täälläkin odotellaan… Minkälaisia luomia on kasvoista poistettu? Onko sellaisia leveitä ja matalia tai sellaisia pulleita ja pyöreitä, kuten minulla on…

   Hurjan kallista hommaa ja jos luomi oikein pahaan kohtaan tulee ja vielä ärhäköityy ei siihen muu auta, kuin poisto. Olen kiitollinen, että Terveyskeskus poisti luomen, joka usein punotti kutiamisen takia ja hintaa tuli terveyskeskusmaksu. Kyllä sitä vielä tuollaisen ruman luomen leuassa pitää, mutta kun huolettaa onko luomella jokin hätänä, niin silloin on pakko poistattaa, jotta nukkuu yönsä hyvin.

   Finnejäkään ei normaalisti juuri koskaan ole ollut, mutta nyt oli vuori…

   Kivaa viikkoa sinulle Lady of the Mess <3

   Aurinkoa päivään toivottelee Tiia

 • Itsellä niskassa oleva pieni kohollaan oleva luomi kaipaisi veistä samoin kainalossa oleva ihmeellisen mallinen luomi.
  Pitää tk:n lääkäriltä kysellä luomista kun ovat nyt jotenkin kasvaneet ja niskan luomi varsinkin kutiaa ,kipua en sinällään pelkää periaatteella "kerran se vain kirpaisee". 😛 Oman mielenrauhan ainakin noiden poistolla saa.
  Naamaan jos sattuisi tulemaan koholuomia niin leikkautan heti pois. 🙂

  Tulipas muuten mieleen kun olet decolteen-aluetta manaillut välillä,oletko testannut konjac-sientä?
  Itse olen ebaysta tilannut kyseisen sienen (hinta oli niin edullinen 🙂 ) ja olen oman decolteen ihon huomannut pehmenneen,aknen oireet hävinneet ja kasvoista näpyt kadonneen nyt 2viikon testijaksolla.
  Meikinputsaria en ole sienessä käyttänyt vaan ihan pelkällä vedellä kostuttanut sienen ja käynyt ihoa sillä suihkussa läpi.Omaa herkkää ihoa en ole saanut natisemaan kuivuudesta tuon kanssa.
  Sokoksella yms sieniä on ainakin tarjolla ja hinta kuulemma 7e paikkeilla.
  Tulipas tästä taas romaanin alku mutta pirtsakkaa viikkoa Tiia. 🙂

 • Yes Tanja mahtava vinkki sulta. Mulla meinaan se konjacsieni ja ajattelin antaa eteenpäin. Nyt en kuule anna. Ajattelin kun tuli Livboxista että mikä ihmeen härpäke. Kaikkialla olen lukenut pelkkää suitsutusta, mutta sinä viimeistelit uskon. Huomenna lähtee testiin, kenties siitä voisi vaikka kirjoittaakin.

  Hoida juu ihmeessä niskaluomet pois, jotta saat mielenrauhan. Ja kyllä naamaan ei kohokkaita kaivata. Valitettavasti leuassa on se pampula, se lähtee jonain päivänä, yleensä toimin aina päähänpistosta. 🙂

  Kiitos avoimuudesta ja mahtavasta vinkistä. 🙂

  Kivaa iltaa toivottelee Tiia

 • Mulla on myös kasvoissa pari tuollaista vaaleaa luomea, toinen on ollut ihan pikkutytöstä asti, toinen tullut nyt vanhemmiten. Itseltäni on poistettu yksi luomi selässä, eikä se juttu mennyt niin kuin Strömsöössä, sain ehkä vähän traumoja. 😀

  • Hei Jonna,

   Apua mitä siinä tapahtui? Minäkin sain traumoja kun lääkäri liikutti pitkää puudutuspiikkiä posken sisällä edes takaisin. Ilmeisesti oli puudutusaine joka aiheutti sen hurjan kirvelyn.

   Miksi kasvoihin pitää tulla möhkälemäisiä luomia… Yhtäkkiä ovat vain siinä.

   Ihanaa iltaa. 🙂

   Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud