Hyvää itsenäisyyspäivää ja tänään maateemaillaan.

Hyvää itsenäisyyspäivää ja tänään maateemaillaan.
MEKSIKO MENUT VALMISTUMASSA

KAHVIPURUILLA TÖPÖTYSTÄ

KORISTELU ALKAA TÄSTÄ

ASIANMUKAISET JUOMAT

MEKSIKO ON SYNTYNYT

MENU

MEKSIKO

JAPANI

JAPANI
Räntää sataa, vessanpytty on tukossa, leivänpaahdin vaihdettiin niin, että vasta kolmas masiina pelitti. Saatiin lopuksi kalliimpi ja kauniimpi paahdin ja suklaata päälle. Vinksin vonksin joulukalenterin palautteeseen ei ole vastattu, mikä kyrsii suorastaan valtavasti, MUTTA tänään on hieno päivä, joten nirinät sikseen ja kiitollisuus tapetille.


Kiitos kaikille sotiemme veteraaneille ja lotille. Erityiset kiitokset minut kasvattaneille mummille ja vaarille, sotaveteraanille ja lotalle. Sisukkaita ja lempeitä. Kun sota alkoi, vaarini meni 17-vuotiaana vapaaehtoisena sotimaan. Poikamme täytti juuri 18-vuotta ja on mielestäni pikkupoika vain.
Vaarin kainalo oli pehmeä ja lempeä, katselin aina vaarin kainalossa telkkariohjelmia. Vaari rakasti eläimiä, luontoa, lapsiaan ja vahvaa mummiani, jonka sääriä vaari jaksoi kehua hamaan hautaan asti.Tänään on meidän kaikkien suomalaisten päivä heidän ansiostaan, tunnen kiitollisuutta.
Suomi sinivalkoinen
Tänään on muutenkin kiva päivä, menemme ystävien luokse maateeman merkeissä. Maateema on pitkän kaavan mukainen herkuttelupäivä aina yllätyksenä uuden maan muodossa. Koristelu, musiikki ja myös vaatetus kaikki teemoitetaan kyseisen maan mukaan. Olemme käyneet jo Japanissa, Jenkeissä, Caribialla, Baltian maissa, Espanjassa, Meksikossa, Strömsössä (hih) Ranskassa ja Turkissa. Kaikki maita en enää lonkalta muista, mutta teemasyömingit ovat jatkuneen jo n.8-vuoden ajan. Jännittää minkä maan teeman mukaan tänään pääsemme herkuttelemaan ja onko luvassa tangoa vai napatanssia. 🙂 Vai voisiko maa jopa olla Suomi, itsenäisyyspäivän mukaan. 🙂 Se jää nähtäväksi. Ohessa muutama otanta maateemailusta.

STRÖMSÖ ALKOI AAMUPALALLA

STRÖMSÖ KIRJASTA MUNAKAS 
LOHIPIIRAKKAA

SIIRRYIMME MUMMIN SIPOON MÖKILLE. STRÖMSÖSSÄ AINA ASKARRELLAAN.

JÄLKKÄRI HK:n BLÖÖ TORTTU

TURKKI

MEKSIKO
Vaarin vanha

Upeaa itsenäisyyspäivää kaikille. 


40 thoughts on “Hyvää itsenäisyyspäivää ja tänään maateemaillaan.”

  • Sari nyt sitten heti murkinoimaan siellä. Juu ei tietoa minkä maan herkkuja tänään saadaan. Jännittävää. 🙂 Hih meidän tytöt sai juhlien jälkeen pannat omaksi. Kivaa päivää Sari. 🙂

 • Voi, kun kuulostaa kivalta tuolaiset pippalot! Mä olen kyllä kova haaveleimaan teemajuhlista, mutta en saa aikaiseksi kuitenkaan järkkäillä sellaisia. 😀 Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

  • On kyllä kivaa ja ihan olen ylpeä meistä että ollaan pidetty kiinni näistä. On mukavaa arvuutella minkä maan herkkuja tänään saamme nauttia. Nyt vain tuumasta toimeen, tämän kun aloittaa, ei voi lopettaa. Tunnelmallista itsenäisyyspäivää. <3

 • Tosi herkullisilta ja hauskoilta vaikuttavat nuo teidän teemapippalot! 🙂
  Iloista itsenäisyyspäivää sinulle ♥

 • Upea päivä. Ja sähän oot askarrellut! Hienoa!
  Kaunis hiuspantakin sulla. Nimimerkillä: Itämaiset asiat kiehtovat.
  Hyvää Suomen päivää!

  • On joskus tullut askarreltuakin hihii, mutta se jotenkin on sellaista hommaa että aina menee hermo. 🙂 Panta oli näiltä ystäviltä, käyvät usein Turkissa. Yrittävät saada meitäkin mukaan ja toiveena on.

   Ihanaa iltaa. <3

 • Ihania tuollaiset kansainväliset teemaillat!
  Tässä olisi hyvä idea toteutettavaksi myös lasten kanssa.
  Lapsethan rakastavat koristeiden väsäämistä ja kattamista.
  Mukavan teeman lomassa rohkenisivat ehkä maistella uusia
  makujakin.

  Ihanaa toista adventtia Tiia <3

  • Oi kiitos ihanasta viestistä Teija <3 Meillä onkin aina lapset mukana menossa kun omassa kodissa teemaillaan. Paljon ovat maistelleet ja hih monesta eivät tykänneet. Kivointa että tytöt aina askarteluissa mukana ja tehneet maan lippuja ja Sveitsiteemaan menut ja kaikki. Ensi vuonna onkin jo 10v järkätty näitä puolin ja toisin ja kivaa ettei ole katkennut.

   Ihanaa toista adventtia sinulle ihana Teija <3

 • Mainiot teemajuhlat! Noita ei ihan extempore tempore tempaistakaan. Jännityksellä odotan, mikä maa nyt oli kyseessä. Suomiko?
  Ja eilen juhlittiin myös 97-vuotiasta itsenäistä Suomea, kauniisti terveisesi välitit. Ihanaa, kun sotaveteraaneja ja lottia hienosti huomioitiin.
  Hyvää 2. adventtia!

  • Hihii nämä onkin sellaiset, että vaativat paljon valmisteluja. Mutta se onkin kivaa ja jutun juju on se, että tehdään itsellekin täysin uusia ruokia. Caribia oli esim.sellainen maa, että kaikki ruuat kyllä maistuivat meikäläisen makuun hieman oudoilta. Mutta tehdään prikuulleen reseptien mukaisesti ja alkuperäisistä aineksista.

   Kyllä vaan eilen oli hieno päivä kaikin puolin ja itsenäisyyspäivä on aina tärkeä juhla. Perinteisesti meillä se on aina ollut kuusien koristelupäivä ja samalla katsellaan Linnan juhlia. Nyt ei vaan maateemaa saatu minnekään sovittua ja juhlittiin sitten Suomea Intialaisittain. 🙂

   Tunnelmalista toista adventtia ihanalle Tuulialle. <3

 • Tämä on kivaa! Japani taitaisi olla minulla kova sana, tyttärellä myös…

  Meitä oli sellainen Kerran Kuukaudessa Daamit -ryhmä ja me kävimme monta vuotta eri ravintoloissa syömässä ja pisteytimme sitten ruokapaikkoja. Se oli hauskaa, mutta osa asui aika kaukana Jyväskylästä, joten se sitten lopahti. Voisi aloitella uudestaan, mutta ottaa tavaksi vaikka Daamit Neljänä Vuodenaikana tms.

  <3

  • Leena tehkää ihmeessä se. Tuntuu että kaikki mikä tapahtuu ruuan ympärillä on aina kivaa. Ja kun on vielä hyvää seuraa, niin aivan mahtavaa. 🙂

   Japani oli huikea. Meillä oli vielä ystäväpariskunnan täti palvelemassa Geisha-asussa, hän oli asunut vuosia Japanissa. Oli kuumat pyyhkeet joilla pyyhittiin kädet, kaikki viilataan aina viimeisen päälle. <3

   Eilinen Intia peittosi kuitenkin kaikki aiemmat herkullisella ruoallaan, oi nam. 🙂

   Ihanaa iltaa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud