Hyvä, huono ja neutraali asiakaspalvelu

Peltipurkkihöperö tilasi noin viikko sitten Sokoksen verkkokaupasta Maybellinen vintagerasian joka sisältää ripsarin ja eye-linerin ja hintaa koko hommelilla vain 14,50. Ihanuudesta vinkkasi minulle instan puolella Fanny ja Alexander putiikin ihanainen Virpi. <3

Googlailin Maybellinerasiaa oikein urakalla, tiedättehän kun joskus johonkin juttuun iskee pakottava ei niin mitään järkeä oleva maaninen vimma saada joku tietty juttu omaksi. Tälläisillä fiilareilla oltiin liikkeellä. Viime perjantaina noudin sydän läpättäen paketin ja mitä paketin sisältä löytyikään….

Paketissa oli Bonacuren shampoo! Tässä kohden mennään nyt sellaisten kysymysten äärelle mikä on hyvää, mikä neutraalia ja mikä huonoa palvelua.

Matkaa meiltä on pakettiautomaatille noin 4km suuntaansa eli tässä tapauksessa noutoon meni 8km ja shampoon palauttamiseen seuraavat 8km eli yhteensä 16km. Lisäksi reklamoin asiasta maksulliseen numeroon… Eli tästä kaikesta oli minulle vaivaa ja rahanmenoa. Shampoo tulee kuitenkin palauttaa. Shampoon arvo noin 10-20.. Miten te yrityksenä toimisitte tässä tilanteessa?

Olen tilannut briteistä Feeluniquelta tuotteita. Shampoo pullo oli rikki, reklamoin, lähettivät uuden, mitään ei tarvinut palauttaa… Ymmärtäisin jos väärä tuote olisi 200e arvoinen…. Ymmärrän myös, että on ihmisiä jotka huijaavat. Silti minulle jäi kaikesta tästä vaivasta harmitus ja taidanpa ensi kerralla laittaa rahani Feeluniquelle britteihin minä Suomi luopio, sillä siellä palvelu ainakin toimii niin, ettei asiakas joudu kärsimään, juoksemaan postissa jne. heidän virheensä takia.

Ja liitetään tähän vielä jouluksi ostettu 30e arvoinen Schleich joulukalenteri, jossa oli lelut väärinpäin sisällä ja joistain luukuista ei tullut mitään ja toisista monen luukun tavarat. Vaihtaakaan ei voinut, koska oli loppuunmyyty tuote koko maasta.  ToysRus ei ole koskaan soittanut takaisin reklamaatioon, eikä Schleich pääkallopaikalta ole koskaan vastattu sähköpostiini. Karvas maku ja suuttumus kalvaa mieltäni, jatkaako vai antaako asian olla….

Ai niin yrittihän Sokos sentään hyvitellä alekoodilla, kieltäydyin periaatteesta, sehän vaan hyödyttäisi heitä koska oletusarvona olisi, että taas ostaisin heiltä jotain. Juu ei kiitos.

Mitä olette mieltä, mikä on hyvää tai huonoa asiakaspalvelua ja kokemuksianne otetaan ilolla vastaan. Nyt saa purkaa. 🙂 Täällä arvuuttelen olenko mahdollisesti mummovuosista kärsivä turhan kitisijä vai onko tässä aihetta jopa hieman kitistä, eikä vain aina tyytyä.

Tämä rasia on saatava!
Kuva Sokoksen verkkokauppa
Tämmöinen sieltä sitten tuli.

Musta/valkohaaste 2/5
Vaarini vanhemmat Walter ja Rauha

Aamulenkki, ollako yö vai ollako aamu?

Hyväntuulista alkavaa viikkoa kaikille, toivottaa kitisevä keski-ikäinen. 😉53 thoughts on “Hyvä, huono ja neutraali asiakaspalvelu”

 • Kyllä mielestäni hyvää palvelua on se, että laitetaan oikea tuote tilalle ilman että tarvii palautella. Ja jotain hyvitystä kaupan päälle 🙂
  Näin minä koitin ainakin toimia yrittäjänä ollessani, jos jotain oli mennyt rikki tai vahingossa mennyt vallan väärä tuote asiakkaalle.
  Lisäksi suuret pahoittelut ja anteeksipyytelemiset vielä, sillä asiakas on aina oikeassa!
  🙂

  • Kiitos Anne viisaista sanoista, näin minunkin sydän sanoo, että tulisi menetellä. Ja tuo on varmaankin tuo Bonacure kalliimpi kuin tilaamani tuote. Eli olisin voinut vaikka pitää sen ja tilata uuden ja maksaa sen jos olisin halunnut pelata. Silti en usko, että Sokos niin kovin usein virheitä tekee ja kun tekee, hyvinkin olisivat voineet antaa pitää tuon 10-20e shampoon ja lähettää tilaamani tuotteen vaikka suoraan kotiin ettei minn tarvitse enää mennä postiin. Ihan näin olisin ollut todella tyytyväinen. 🙂

   Ihanaa viikkoa Anne <3

 • Tylsäähän se on mennä postiin tai automaatille palauttelemaan tuotteita, kun kyseessä on myyjän vika 🙁 Itse en ole saanut vielä ikinä väärää tuotetta, mutta minulla on luvattoman monta kertaa puuttunut maksettu tuote tilauksesta. Hommasta tekee mielenkiintoisen, että lähetysvirheet ovat olleet aina jonkun kalliimman kaupan paketeissa. Kummasti Lindex ja H&M onnistuvat pakkaamaan oikein, vaikka tilaukseni niihin ovat kapplemäärältään suuria. Varmaan vaan outo sattuma.

  • Olen itse asiassa kahdesti saanut HM:ltä ihan väärät tuotteet, en muista miten niiden kanssa meni. Taisin pitää ne väärät lasten vaatteet, koska alunperin tilaamani oli loppu. Olen kyllä samaa mieltä, että jos on yrityksen virhe niin kenties sitten kannattaisi hieman miettiä miten hoitaa homma loppuun. Näkevät he tilaushistoriastani, että tämä oli aivan ensimmäinen reklamaatio ikinä. Mutta alekoodi oli se hyvitys ja postiin takaisin, jei…

 • Mulla Sokoksen kanssa sujunut reklamaatiot yllättävän hyvin, ainakin tähän saakka. Joskaan se alekoodi ei paljon lämmitä tapauksessa jossa mulle lähetettiin toisen asiakkaan henkilötietoja…

  • Inhimillisiä mokia sattuu ja näköjään sinulle ketjureaktiona hieman enemmän, jos olet muiden asiakastietojakin saanut sähköpostiin. Vahingot ok, se miten ne hoidetaan onkin sitten oma tarinansa. 🙂

  • Ulkomailla tilattaessa reklamaatiot menneet perin hyvin. Tilasimme mukejakin ja yksi oli rikki, ei huolta sieltä tulee uusi tilalle. Ei tarvitse todistella mitään kuvin ym. Huvittavinta tässä on, että me suomalaisethan nimenomaan olemme umpirehellistä kansaa, joten taitavat ulkomaat sen tietää, mutta ei suomalainen asiakaspalvelu. 😉

 • Grrrr. Ei ole vissiin nämä kaupat ymmärtäneet, että jos jossain on hyvän asiakaspalvelun (ja siinä sivussa "ilmaisen" markkinoinnin paikka), niin se on se, että hoitaa reklamaatiot paitsi heti, myös parhain päin. Vai mikä muka on parempaa mainosta yritykselle kuin asiakas, joka kertoo kaikille, kuinka yritykselle oli sattunut virhe, mutta kuinka hienosti ja nopeasti he kaiken hoitivat kuntoon?? En minä ainakaan sen parempaa keksi. (On ollut työsarkaa tässä omassakin hommassa saada täällä yrityksen sisällä pojat (vanhat jäärät) ymmärtämään, että jos asiakas (jotka meillä on aina kaukana täältä) reklamoi jostain, silloin ei lähdetä pelastamaan omaa nahkaa ja kuumeisesti etsimään, kuka sillä kertaa on "syyllinen" tapahtuneeseen, vaan homma pistetään hetimiten rullaamaan niin, että asiakkaan ongelma ratkaistaan mahdollisimman nopeasti ja jälkikäteen vasta sitten pohditaan, missä kohtaa meni pieleen ja korjataan hommaa niin, ettei ainakaan samaa virhettä toistettaisi toista kertaa.

  Pikkasen tulee sellainen tunne tuosta Sokoksen asiakas"pavelusta", että siellä lähdetään siitä, että asiakas koittaa vedättää ja haluaa siksi vaikka sen parin euron shamppoon takaisin todistusaineistoksi siitä, että kyseessä ei ole huijausyritys asiakkaan taholta. Vai mikä siellä oikein mättää??
  Pitääkö tästä lähteä vähän järjestämään asiakaspalvelukoulutusta, häh ?? Olen valmiina 😀

  • Hienosti kirjoitettu, "ilmaisen markkinoinnin paikka". Jetsulleen näin, nyt puskaradio kertoo Sokoksen käytännöstä tilauksiin ja kyllä se laittaa minut miettimään jos on useampia vaihtoehtoja mistä tilata. 🙂 Jos olisivat lähettäneet uudelleen ostamani tuotteen suoraan kotiovelle ja antaneet pitää tuon shampoon olisin ollut aivan mahdottoman tyytyväinen miten homma meni.

   Koska nythän tästä tuli pahaa mieltä, rahan menoa ja vaivaa ja minun asiakkaan on kärsittävä se nahoissani. Ei niin iso juttu, mutta ei pienikään jos ajatellaan kokonaiskuvaa eikä tuotetta. 🙂 Enkä aio palauttaa sampoota, ennen kuin olen saanut uudesta tuotteesta ilmoituksen, en ala tässä koko ajan ramppaamaan.

   Ja kyllä sinä saisit mennä nyt Sokokselle pitämää asiakaskoulutusta miten tämä homma hoidetaa. Hitsinplitsinpimpulat!

   Ja just jetsulleen inhointa on se, että epäillään eikä luoteta. Mrrr….

   Kivaa alkanutta viikkoa loistopakkaus. <3

 • Ihan älytöntä touhua… Ehdottomasti sieltä pitäisi lähettää sinulle oikea tuote suoraan kotiin, ja sinun saada pitää shampoo! Siitä olisi jäänyt erittäin positiivinen mieli Sokosta kohtaan. Nyt jää kökkö maku suuhun 🙁 .

  Ja joulukalenteriasia on surullinen, jos eivät vieläkään ole vastanneet.

  Minulla on aina mennyt nappiin kaikki tilaukset ym. (varmaan vahingossa), eli ei ole kokemusta reklamoinnista. Kerran lähetin vuohenjuustosalaatin keittiöön takaisin, kun vuohenjuusto oli jääkaappikylmä, ja minusta se kuuluu aina paistaa. Se on minun ainoa "reklamaatio" 😀

 • Olet syntynen onnen tähtien alla tai sitten vain hih minä epäonnen tähtien, sillä on sääntö että pieleen menee ja harvinaisen usein. Kahdessa perättäisessä HM tilauksess ollut yksi väärä tuote kummassakin.

  Juu kyllä salaatissa pitää olla ihana paistettu vuohenjuusto, ei jääkaapista tullut. Useimmuten ruokajutut menneet putkeen, mutta tilausten kanssa ollut ongelmia ja paljon paketteja rikkoontunut tai sisältöä myös. Mikä tietenkin harmittaa sekä yritystä että minua. Ihmisiä kaikki ollaan, mutta muten pienestä ihminen tulisi tyytyväiseksi. Se on taitolaji. <3

  Ihanaa alkanutta viikkoa Reetta. <3

 • Peltirasioissa sen salaisuus. 🙂
  Postimyynneissä on tuo huono puoli, ettei voi suoraan face to face valittaa. Mutta huono tuuri sinulla. Oliskohan tosissaan ruvenneet melskaamaan, jos et olisikaan palauttanut bonacurea. Minä olen joskus aikanaan jättänyt palauttamatta jotain lisuketta, joka kuului tilauksene, kun peruin kaupat, mutta ei kukaan kysynyt perään.

  • Hih niinpä peltirasiat. <3

   Aivan totta olisi pitänyt varmaan olla rohkeampi ja todeta, että en muuten tuota palauta, mutta lähetätte tuotteen. Olisi pitänyt kenties vielä sanoa, että kirjoitan tästä blogiin, mutta en ajatellut sillä hetkellä blogia. Oikeastaan pian puhelun jälkeen tuli tarve purkautua, kun jotenkin jäi fiilis, että ei tämä nyt mennyt niin kuin piti ja minulla on asiakkaana mälsä olo. Tämä on ymmärtääkseni Sokoksen politiikka palautuksiin…

   Hööhh no sampoota en palauta, ennen kuin olen omani saanut, en kyllä ala tässä koko ajan pakettiautomaatille ramppaamaan…

   Kivaa päivää Orvokki ja mukavaa kun kommentoit täällä. <3

 • Tosi kurja juttu ja aivan sama minkä arvoinen tuote on, niin jos toisessa päässä töpekstään, niin niiden pitää hoitaa homma kotiin, ilman, että sinä joudut palautusrumbaan. Joulukalenteri on vielä kurjempi, koska lapset odottavat luukkujen avaamista ja kiva kun tavarat ovat sikin sokin, niin meneehän se usko vähemmälläkin. Itselläni tosi tällä hetkellä vielä hyvä tuuri ollut verkko-ostosten suhteen suomessa. Ostin zumba-kengät Nummelasta ja kun en viiteen päivään mitään kuullut, niin otin yhteyttä ja seuraavana päivänä, oli muuten lauantai, niin mies toi kotiovelle kengät! Hyvä mieli jäi. Briteistä tilasin viime kesänä tyttärille cheerleadingkengät ja kesti ja kesti ja sitten kun ne vihdoin tuli, niin toisen kengät oli ok, mutta toisella oli 2 saman jalan kenkää ja eri mallisia vielä. Maksoin 25 e palautuspostimaksua ja taas odottelin ja perään meilasin ja vihdoin sieltä tuli oikeat kengät. No, en jaksanut enää alkaa kitistä postimaksusta, sillä paukut ei enää siihen riittäneet.

  • Tämä joulukalenteri on niin ikävä juttu, että olen pettynyt sekä Schleich että ToysRus.iin molempiin. Kalenteri oli totaalinen susi ja joulumieleen vaikutti kuitenkin jollain tasolla, niin ei mitään, ei pihahdustakaan. Siis 30e kalenteriin joka on täysin viallinen ja koko kalenterin toimintaperiaate ei toimi..

   Kyllä tästä rustaan vaikka Schleich Facesivujen kautta kohta sellaiset valitukset.

   Mutta johan n Zumbakenkä ja cheerleadingkenkätarina sinulla jaettavana, niin että oksat pois! Niin monesti voi olla ihan jopa kiinni pelkästään siitä yhdestä ihmisestä joka siellä puljussa on. Joku toinen olisi voinut toimia vaikka toisin, mikä onkin sitten epäjohdonmukaista. Pitäisi olla myös rohkeutta ja valtuuksia päättää tilanteissa mikä on oikea ratkaisu, eikä hokea jotain mantraa jostain oppikirjasta.

   Jättäähän nämä aina sellaisen fiiliksen että enpä tilaa enää tai ainakaan vähään aikaan.

   Ymmärrän hyvin tuon ettei paukut enää riitä, mutta etpähän tilaa enää. Se on sitten sellaista hiljaista sodankäyntiä, josta yritys ei kuitenkaan opi mitään. Mutta en tiedä oppiiko muutenkaan, jos esim.Sokoksen reklamaatiopolitiikka on tämä, niin se sitten kai on. Mutta tuota Schleich asiaa en jätä tähän….

  • Niin sitä saa vähän liian usein pettyä, mutta sitten on aivan mahtavaa palvelua ja kyllä olen niistäkin tänne postannut. <3 Kohtele toista niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan, eikös se olekin niin yksinkertaista. 🙂

 • Kyllä nyt tekee Sokos itselleen hallaa tällä toiminnalla, ehdottomasti olisi pitänyt asia hoitaa niin, että laittaisivat uuden oikean tuotteen hetimiten matkaan ja shampoo jäisi sinulle hyvityksenä ja pahoittelut vielä päälle. Kun nyt vielä turhan takia maksavat (kai sentään saat kuluitta palauttaa?) palautuksesta aiheutuvat kulut, on sampoon hinta äkkiä menetetty siinä. Ja nyt kun lisäksi vielä pettynyt asiakas kertoo huonoista kokemuksistaan eteenpäin näin julkisesti –> tulee heille kaikin puolin kalliiksi tällä tavalla hoidetut reklamaatiot!

  • Niinpä ja kyllähän pahoittelut sain, mutta siinäpä se, en muuta. En muuten tiedä miten pakettiautomaattiin edes palautetaan…. Pitää varmaan viedä tuo postiin ja kai on sitten joku Sokoksen palautustunnus. Voi rähmä… Eihän tämä nyt ihan niin helppoa olekaan…. Mutta missään nimessä en palautuksesta maksa, kun ei ole minun virhe.

   Niinpä kyllähän tämä toki voi laittaa muutkin pohtimaan, että näin Sokos toimii jos HE lähettävät väärän tuotteen. Ja yhtähyvin tämän olisi voinutut laittaa vaikka julkisena heidän FB sivuille, nettiaikakaudella tulisi olla erittäin tarkkana asiakaspalvelusta. En tässä kostoretkellä ole vaan ihan vilpittömästi aamulla mietin, onko vika minussa vai kenessä vai ei kenessäkään…

 • Ymmärrän hyvin tunteesi! Odottaa jotain, mitä oikeasti haluaa, ja saa samaa, mitä lähikaupastakin periaatteessa… Olkoon kuinka laadukas shampoo tahansa. ARGH! Eikä mitkään alekoodit helpota, sillä sinunhan se korvaus tulisi saada eikä kaupan!

  Kyllä muistan vuosienkin jälkeen ne negatiiviset firmat ja boikotoin heitä. Esim. Lipton ei korvannut viallista pakkausta ja pussiteet tehtiin sitten teepannussa. Voi jestas…
  Vastaavasti ne positiivisetkin muistetaan.

  Entäpä ne, jotka lähettävät kupongin, jolla haet kaupasta sen korvaavan tuotteen. Olet ensin ollut asiallinen ja kertonut asian fiksusti palautelomakkeella. Saat kupongin, että haeppas sieltä tuote. Pahoittelut ja "näinhän voi sattua inhimillisesti ja entä jos sinä itse toimitkin väärin"-kyseenalaistamiset perässä. Menet kassalle jossa myyjä hymyilee aurinkoisesti. Annat kupongin ja hymyilet takaisin. Myyjän ilme muuttuu ja vilkaisee uudestaan. tiuskasee, että voin mennä odottamaan hetkeksi, hän hakee tuotteen. Vilkaisu perään vielä. Sitten töks töks-kohtelu jatkuu ja mulkoilua ja nyrpistelyä. Eli kuponki kertoo heille, että "VALITTAJA ASIALLA!" eikä "viallisen tuotteen saanut, hyvitettävä". Paha mieli kertaa kaksi.

  • Nyt kyllä sinun tekstille sanon oikein ison AARGHHHHH…. Voi pyhät pyssyt mitä toimintaa. Myyjänhän olisi pitänyt olla aivan mielinkielin kun tulit sen kupongin kanssa kassalle. Hitokseen kuules. Hoitamalla sen hyvin, olisi voinut tulla hyvä mieli huom.lopulta…. Niin ja oisin voinut pitää kalliimman sampoon itse ja tilata uudelleen sen Maybellinen, hah. Mutta en umpirehtinä tehnyt niin. Ja mitä jos Maybelline olisi loppunut, sitten saisin kohtauksen.

   Kaikkea sitä….

  • No sain 10% alekoodin vaikka siitä jo kieltäydyin. Ale on onneksi niin pieni, ettei herätä niin minkäänlaisia ostoinnostuksia. 🙂 Sampoon saan nyt sitten kaiken jälkeen pitää (johan tässä on sähköpostit viuhuneetkin edes takaisin) jos sen palauttaminen on liian vaivalloista…. Omg….

  • Yes eli en ole hullu kun pohdin täällä, että olenko todella väärässä. Ja se Schleichkalenteri eritoten kiehuttaa tässä nyt juuri. Kohta täräytän niiden Facebooksivujen kautta sellaisen viestin, että jytäjää. Kiitos Terhi. <3

 • Niin tuttua! Ja eniten harmittaa vielä se, että siinä vaiheessa, kun saat sen väärän tuotteen, on haluamastasi tuotteesta jo loppunut se supertarjous, jolla sitä havittelit -tai sitten se on loppunut varastosta kokonaan. Moni kauppa ei enää hoida palautusten yhteydessä hyvitystilausta, vaan rahat palautetaan ja täytyy tehdä uusi tilaus. En muista minkä firman kanssa väänsin tästä asiasta rautalankaa, kun kehottivat aina vain tekemään uuden tilauksen ja selitin, etten enää saa haluamaani tuotetta siihen hintaan, mihin sen alunperin tilasin…

  • Tätä juuri pelkäsin jos tuo haluamani tuote on loppu… Toivottavasti se tulee nyt oikeasti sieltä… Ja tämä ihan sama on käynyt minulle, ale on ohi ja hinta taas normaali, etkä saa enää alehintaan. Tuossa kohdin mennään jo niin pahasti metsään, ettei ole tosikaan. Hitsi en minäkään enää muista, ehkä onneksi on sitten sen verran harvinaista moinen pöljyys! Puh ja huh….

 • Toi on just niin tota, ymmärrän sua täysin! Valittaminen jo itsessään on ärsyttävää ja siitä tulee helposti itsellekin vähän pikkumainen olo. Sit kun vielä vastataan reklamaatioon vähän nihkeästi ja ehkä vielä niin, että epäillään jostain huijauksesta, niin se on tasan viimeinen kerta kun kyseistä nettikauppaa käytän. Kerran minua ystävällisesti opastettiin kertomaan kaksivuotialle, ettei sängyn laitaa saa potkia, kun turvalaita oli hajonnut ja siitä reklamoin. Olin ihan tyrmistynyt. Suomessa pitäisi kyllä ottaa vähän mallia tuolta isosta maailmasta asiakaspalveluun, todellakin. Joku shampoopullo nyt toimisi hyvänä korvauksena nähdystä vaivasta ja pahoitteluna siitä, että ovat itse mokanneet (ja kun eivät siitä varmasti juuri taloudellisesti edes kärsi). Mutta ei – palauta, saatat ehkä tsägällä saada oikean tuotteen myöhemmin, jonka luonnollisestikin joudut jälleen noutamaan jostain postista.

  • No jetsulleen, valittaminen itsessään on jo niin inhaa ja siinä on vähän sellainen likainen ja epämukava olo, että tässä minä ikävä ihminen nyt valitan. Ulkomailla esim.jenkit eivät hyväksyisi moista taatusti tai eivät lähtisi tällä asenteella valittamaan.

   Niin sellainen olo siitä tulee, kun pitää joku tuote palauttaa etteivät usko, nimenomaan! Maksakoon sitten bensakulut ja puhelinlaskun, ok ei niistä varmaan tule kuin heh pari euroa, mutta silti. Niillähän saa vaikka Fazun sinisen!!!

   Jaa- a ei saa sängynlaitaa potkia no jopas nyt on. Jokainenhan tietää miten ne pienet lapset sängyissään pyörii ja hyörii, siis pitäisikö se lapsi sitoa sänkyyn kiinni vai miten siellä pitäisi hipihiljaa maata… Voi jestas ja jösses.

   Ja juu sampoopullo nyt on aika halpa tuote, ei tullut kalleinta designia jota täällä nyt jemmaisin. En tiedä mitä sanoa koska tyrmistys sen kun jatkuu. Schleich vastasi Facen kautta, että pahoittelevat ikävyyttä joulukalenterin suhteen, jos joulukalenterista uupui joku esine, voisinko ilmoittaa, niin lähettävät sen!!!!??? Siis koko kalenteri oli susi,sehän tässä nyt on se valituksen teema.

   Voi mahoton tätä hommaa. Pari Schleich uuttuutta riittäisi hyvittämään tyttärelle pahaa mieltä joulukalenterista.

   Kaikenlaista….

   Kivaa muuten että kommentoit täällä, kiitos se lämmitti. <3

 • Hei kyllä saa kitistä! Mä kitisen todella helposti jos saan kylmää palvelua. En tiedä oletko lukenut mun surullisen kuuluisasta Nelly.com -kokemuksesta? Pähkinänkuoressa: tilasin miehelleni lahjaksi Hilfigerin boxerit jotka toimitettiin mulle KÄYTETTYINÄ ja VERISINÄ. Jep, luit oikein. Arvaa mikä oli hyvitys? Seuraavassa tilauksessa postarit ilmatteeksi. Että silleen. Meni muuten Nelly boikottiin enkä ole sen koomin sieltä tilaillut.

  Jos et ollut kuullut tästä aiemmin, käy lukemassa mun tilitykseni täältä:
  http://nonnula.blogspot.fi/2012/11/yokottavyyden-huipentuma.html

  http://nonnula.blogspot.fi/2012/11/asiakaspalvelun-kukkanen-nellycom.html

 • Luin, kauhistuin, menin sanattomaksi, sitten luin ja miehellenikin ja olen aivan huuli pyöreänä. Oma keissi molempien instanssien kanssa jatkuu. Sain juuri Sokokselta viestiä, että oikea tuote on nyt lähtenyt matkaan, mutta kun lähetän VÄÄRÄN tuotteen heille, he palauttavat minulle VÄÄRÄN tuotteen hinnan?! Siis what?! Homma saa vaan absurdimpia muotoja….

 • Argh, raivostuttavaa! Mä inhoan noita alekoodi-juttuja hyvityksenä, niistä ei höydy kuin firma itse. Antaisivat suoraan rahan arvoisen lahjakortin, eikä mitää alennuksia.

  • Joo tai sitten vaan, pidä shampoo ei tietenkään sinun tarvitse lähteä ramppaamaan taas postiin, pakata uudelleen, jonotella postissa jne… kauhea vaiva yhdestä shampoosta. Ja en tiedä paljon alekoodi olisi ollut mutta arvelen että 10-20%…. pöh…

 • Huonosta asiakaspalvelusta pitää valittaa, sillä mistä muuten yritys tietää kuinka hyvin he onnistuvat tehtävissään. Jos reklamaatioita ei tule he luulevat, että kaikki on ok ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

  • sinä sen hyvin kirjoitit, jetsulleen näin… Nyt vaan tilanne meni niin absurdiksi, että kirjoittivat jahka saavat VÄÄRÄN tuotteen, hyvittävät sen hinnan minulle, siis VÄÄRÄN tuotteen…. Nyt olen kyllä taas aivan huuli pyöreänä.. 😉

 • Kanssasi täysin samoilla linjoilla. Sittenhän meitä on ainakin kaksi "mummovuosista kärsivä turhan kitisijä". Tosin palautteista päätellen meitä on monta 🙂 Itse olen vieläkin kriittisempi asiakaspalvelun suhteen, näin niinku vanhana asiakaspalvelijana. Minä kitisen jo 5 sentistä, kun kyse on jogurttipurkista.

  • Turhan monta vai mitä Omasta mielestäni kun tuo asiakaspalvelu on varsin yksinkertaista hommaa, etenkin asiakkaan kanssa joka ei riehu vaan ystävällisesti reklamoi. Kohtele toisia niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan, ihan siitä voisi lähteä, jos ei muuten riitä paukkuja miettimään miten tilanteissa tulee toimia. En mielestäni ole lainkaan kohtuuton vaatimuksissani. Shampoo olisi voinut jäädä minulle, jotta välttyisin turhalta vaivalta. 🙂

   Hih ja tietenkin jos hinta menee väärin, ilman muuta pitää huomauttaa. Monestihan kaupoissa käy niin, että aletuotetta ei ole viety tietokoneella ja kassa ei näe uutta hintaa. Ennen vanhaan hih piti muistaa hinnat ulkoa. Tuli itsekin oltua kaupan kassalla lukioaikoina iltahommissa. Kerran sain voipaketin päähän, kun en myynyt humaltuneelle. Mutta ymmärrän hyvin suuttumuksen. 😉

   Kivaa päivää toiselle mummovuosista kärsivälle. <3

 • Ensinnäkään en voi ymmärtää tuota, että sun täytyi vielä palauttaa tuo shampoo! Ilmeisesti Sokos -ketjun koko loppuvuoden tulos notkahtaa yhden shampoopullon myyntihinan vuoksi.

  Joskus olen miettinyt, että onko kasvottomia nettiostajia helpompi kohdella huonolla asiakaspalvelulla (ehkä tässä tapauksessa palvelu on väärä sana), kuin ihmistä joka konkreettisesti asioi liikkeessä. Ehkä kaikki yritykset eivät ymmärrä vielä(kään) nettiostajien valtaa ostovoiman suhteen. Minusta asiakaspalvelun tulisi olla tasalaatuista niin nettiostajille kuin liikkeessä konkreettisestikin asioiville.

  Oikein tuli harmitus sun puolesta tekstin luettuni <3 Näissä asioissa kannattaa kyllä ollakin kitisevä keski-ikäinen, sillä muuten ei systeemit muutu. Vähän liian kilttejä ja nöyriä me suomalaiset vielä ollaan asiakaspalvelun laadun vaatimisen suhteen, mutta kyllä sieltä on tulossa sellainen sukupolvi (2000 -luvulla syntyneet), että ei taideta kaikkea yritysten palvelua purematta niellä 🙂

  • No nyt sain lopulta uuden vastauksen kun koko homma alkoi levitä käsistä ja mennä korkkiruuvikierteille. Eli tosiaan absurdein selitys oli, että palauttavat minulle väärän tuotteen hinnan.. No nyt on uusi tuote ja alekoodikin saatu, peräti -10% seuraavasta tilauksesta. Ja nyt saan pitää sampoon," Emme vaadi enää lähettämään väärää tuotetta asiakaspalautuksena, mikäli siitä koituu liikaa vaivaa"… Tuli sellainen syyllinen ja ahne olo tuosta lauseesta, mutta kai sitten olen itsekin liian tuntosarvet ojossa…

   Olet kyllä niin oikeassa, että uusi uljas sukupolvi ei mitään niele, mutta voi tulla aikamoisia taisteluita kun siellä toisessakin päässä eli asiakaspalvelun puolella on se uusi uljas sukupolvi. Tai kenties he ymmärtävätkin paremmin palvelukulttuuria vuoroin vieraissa meiningillä.

   Kivaa tiistaitai. <3

 • Minun tarinani ei liity reklamointiin mutta käy ehkä esimerkistä asiakas"palvelusta". Jätin kerran paikkakuntamme s-marketin aloitelaatikkoon toivomuksen tietyn merkkisen koiranruuan saamisesta kaupan valikoimiin. Aloitteeseeni vastattiin ja sain kiitokseksi kupongin mitä vastaan sain noutaa S-marketista kahvipaketin. Menin kahvipaketin ja kupongin kanssa kassalle missä kassahenkilö katsoi vuoroon minua, vuoroon kuponkia epäluuloisen näköisenä. Kassahenkilö pyysi minua odottamaan ja meni toiselle kassalle näyttämään kuponkia. Sitten minua taas tuijoteltiin. Tunsin itseni lähinnä myymälävarkaaksi ja olisin mieluummin jättänyt sen aloite-"palkkioni" lunastamatta. Lopulta kassahenkilön soitettua jonnekin sain viedä kahvipakettini.

  • Voihan jysäys. Siihen on varmaan syy, miksi oma miehenkin inhoaa kaiken maailman alekuponkeja. Naisena minua ei sellaisten näyttäminen hävetä, mutta jos katsotaan kummasti, niin sitten jo hävettää.. Ja jos olivat tietämättömiä mitä lirpakkeella tulisi tehdä, niin ainahan sen voi silti ottaa iloisesti vastaan ja sanoa ystävällisesti, että minäpä otan selvää.

   Kaikenlaista, en voi taas muuta tuhahdella.

   Kivaa tiistaita Paula. <3

 • Oi voi sentään,mä rupesin miettimään miten shampoo on alunperinkään eksynyt sun rasiaan jossa piti olla ripsaria ja rajauskynä??!
  Asiakaspalvelu on ollut kyllä ihan *piiiip*syvältä ja huokuu sellainen "tää asiakas täällä nyt vain valittaa"-asenteen.
  Onneksi nyt jo viisastuivat ja antoivat sinun pitää shampoon vaivanpalkkana,harmitusta sekään ei kyllä kokonaan poista. 😛 🙁
  Kertoilehan milloin saat oikeat tuotteet kotiin. 🙂
  Joulukalenterin osalta mä en myöskään ymmärrä mikseivät voi lähettää muutamaa tuotetta tulemaan.Kyseessä kuitenkin iso yritys ja heillekkin luulisi olevan tyytyväinen asiakas etusijalla.
  Lueskelen nyt hieman jälkijunassa näitä päivityksiä,olet niin ahkerasti blogannut etten ole pysynyt ihan perässä. <3 🙂

  • Hih niinpä, no vahingossa oli eksynyt ja tekevälle sattuu ja sen ymmärrän. Mutta se että täytyy jotain sampoopulloa alkaa palauttamaan ja en edes tiedä miten pakettiautomaattiin palautellaan. Siitä ei kukaan antanut ohjeita ennen kuin tänään. Huomenna tähän tulee postaus osa 2 eli miten tässä lopulta kävi.

   Rasia tuli, valitettavasti kannessa oli kolhuja koska oli pohjaa vasten eikä pohjassa lainkaan pehmusteita, toisella puolella vain. Hiemanhan tuo minua harmittaa, koska tämä tuote lähti ensisijaisesti ostoon rasian takia. Mutta on se silti niin ihana ja ajan myötähän siihen tulee lisää klommoja ja kulumia ja alkaa näyttää oikeastikin vanhalta. <3

   Ihanaa kuulla sinusta, on ollut ikävä. <3 Ja ei näitä postauksia missään nimessä kaikkia tulekaan lukea. Ei paineita! Joka pv olen nyt postaillut, katsotaan milloin väsy iskee ja tahti laskee. 🙂

   Scheich jutussa odotan uutta käännettä, kukaan ei ole sieltä vastannut vastaukseeni, jossa kirjoitin etten ala tässä nyt valehdella että jokin tuote puuttuu. Kaikki oli, mutta joulukalenteri itsessään oli susi, kun luukut ja sisäosa olivat eri päin. Eli jos miettisivät jotain muuta tapaa korvata pahan mielen. Ihan yksi kaksi uutuusheppaa olisi ihan riittävä. Vaikka toisellahan ei tänä vuonna ollut kunnon kalenteria, koska ei sitä uuttakaan raaskinut ostaa, kun 30e maksoi jo tuo Schleich. Kaikkea sitä tapahtuukin.

   Ihania unia Tanja. <3

 • Kaikenlaista. Sanoisin, että huonoa asiakaspalvelua. Yhden ainoan kerran nettikaupasta tilatessani on käynyt hassusti.Tilasin The Outnetistä sandaalit ja maksoin kortilla. Parin päivän päästä tuli viesti, että sandaaleita ei olekaan ja saan rahat takaisin. Siinä meni sitten 3 viikkoa. Rahojen palauduttua sain heiltä anteeksipyynnön ja 25 € alennuksen seuraavasta ostoksesta, jonka käytin myöhemmin farkkuihin. Ei nyt niin paha kokemus, mutta tietysti petyin kun en saanut himoitsemiani sandaaleita 😀

  • Sinulla on käynyt hyvä tuuri. En tiedä minkälaisten tähtien alla sitä on syntynyt, kun kaikki menee kovin usein vaikeimman kautta. Jokin opintomatka tämä elämä selvästi on. 😉

   Tuo oli toisaalta ihan positiivinen korvaus, että antoivat 25e lahjakortin Mkään ei tosin korvaa sitä, ettet saanut tilaamaasi ja maksamaasi tuotetta. HM:n nettikaupassa on sellainen ärsyttävä puoli, että kun laitan tavaroita ostoskoriin, ne voi joku muu sillä välillä ostaa. Eli jos jonkun tuotteen oikean haluan, se pitää heti maksaa, vasta sitten siitä on tehty oikea varaus. Monesti kun alejuttujakin aikani suhailen ja pääsen maksuvaiheeseen, puolet on tipahtanut ostoskorin vaatteista pois, koska olen ollut niin hidas ja joku muu on ne klikkaillut, koska ovat vielä avoimesti myynnissä vaikka ovat ostoskorissani.

   Olen tästä asiasta HM;lle kirjoittanut ja vastauksena sain, että tämä on käytäntö. Eli pitäisi tehdä niin, että ostoskoriin yksi ja heti maksamaan ja taas uudelleen.

   Kaikenlaista tosiaan.

   Ihania unia Sara <3

 • Täälläkin useammalla huonoja kokemuksia asiakaspalvelun toimimattomuudesta. Siihen ei paljon panosteta, koska siinä vaiheessa yritys on jo rahat saanut. Aika läpinäkyvää ja lyhytnäköistä. Asiakas ei tule toista kertaa, jos saa huonoa palvelua. Juuri asiakaspalvelun toimivuus on tae, että hyvin palveltuna( virheenkin jälkeen) asiakas on tyytyväinen. Ei ymmärretä kuinka tärkeää se on 🙁 Odotan mielenkiinnnolla jatkoa.

 • Melkoisen huonoa palvelua, kun vika kerran oli myyjässä. Ja kun ei väärä tuotekaan ole kovin arvokas, niin olisivat vain heti antaneet pitää sen hyvityksenä omasta virheestään. Itsekin olen verkkokauppojen asiakas ollut vuosikausia, ja mahtuuhan sinne kaikenlaisia kokemuksia. Suurimmaksi osaksi homma kyllä toimii ihan hyvin, mutta joskus jää huonokin maku suuhun, ja silloin jää viimeisiksi kaupoiksi sellaisen verkkokaupan kanssa. Yksi surkeimmista kokemuksista oli, kun tilasin koirille haalarit koiratarvikekaupasta. Tilaukseen laitoin sekä rodun että kaikki tarvittavat mitat. Siihen aikaan meillä oli vielä kaksi koiraa, joten tilasin haalareita kaksi, ja sain vain yhden. Ja sekin oli kokoa mäyräkoira. Ainoastaan selän pituus likimain täsmäsi, mutta meidän koirille haalarit olivat polvihousumittaiset, eikä sitten muutenkaan kovin istuvat. Kaiken huippu oli, kun siellä verkkokaupassa ei edes uskottu, että olen saanut haalareita vain yhdet kahden sijaan, koska heidän kaikissa tiedostoissaan näkyi, että kaksi on lähetetty. Näkyi kyllä minunkin papereissa kaksi haalaria, mutta ei vaan paketissa ollut kuin yhdet. Aluksi olivat siellä sitä mieltä, että saan vaihtaa tai palauttaa molemmat haalarit. Saisin joko uudet, ehkä oikeankokoiset haalarit tilalle tai sitten rahat takaisin. Mutta jos palauttaisin vain yhdet haalarit, saisin ainoastaan yhdet uudet haalarit vaihdossa tai yksien haalarien hinnan takaisin. Alkoi sen verran jo hermo menemään tuon kaupan kanssa, että sähköposteissakin alkoi teksti olemaan pikkuhiljaa aina vain ala-arvoisempaa. Lopulta uhkailin firmaa kuluttaja-asiamiehellä, ja suostuivat sitten palauttamaan rahat kaksista haalareista. Ne mäyräkoirakokoa olevat haalarit jouduin palauttamaan omalla kustannuksellani, vaikka muuten asiakaspalautus olikin tuolla ilmaista. Turha varmaan sanoa, että viimeiseksi kerraksi jäi, kun siitä paikasta tilasin.;)

  • Oho ja johan on ja jestas. Tuli heti mieleen, että siellä on varastolla joku joka saattaa toimia noin ja myydä eteenpäin. Olen kuullut että kaupoissa monesti katoaa varastoista tavaraa. En nyt tietenkään syytä kaikkia vaan niinhän se on, että jokapaikkaan mahtuu monenlaista hiihtäjää.

   Sinun tapauksessa olisi pitänyt olla selvää, että mukisematta luottavat asiakkaan sanaan (asiakas on aina oikeassa).Jos sitten olisivat huomanneet että juuri sinulle käy aina noin, kun tilaat, kenties sitten muutaman kerran jälkeen vasta saisi epäillä ylipäänsä ketään. Ja jos saavat paljon vastaavia reklamaatioita, kannattaisi ratsata lähettämö. Ja jos tosiaan saavat aniharvoin kyseisiä reklamaatioita, että joku puuttuu, pitäisi ymmärtää, että on tilastollinen tosiseikka että inhimillisiä virheitä sattuu kaikille myös yrityksille.

   Tuo oli kerrassaan oikein kurja keikka joka saisi minut aivan raivoon. Mielestäni pahinta on jos minua epäillään kepulikonsteista ja kyseessä yrityksen virhe.

   Voi jestas, kaikkea sattuu, mutta pääasiassa kuten kirjoitit kaikki sujuu aina hienosti. Mutta niinhän se on, silloin se yritys vasta mitataan, miten hoitavat nämä reklamaatioit.

   Minä käytin vahingossa homeenpuhdistusainetta miehen pöksyihin ja pullossa lukee ei päästä väriä. Päästi ja lähetin kuvatkin, niin aivan ala-arvoisesti kirjoittivat, että muutkaan eivät ole asiasta valittaneet joten ei päästä väriä, eli reklamaationi ei ole totta. Lähettivät minulle 2 liinaa pesukoneeseen laitettavaksi, jotka imevät väriä kirjopyykissä. Siinä meni miehen 120e Gantin housut. Oma moka tavallaan, että laitoin tahranpoistoaineen sijaan homeenpoistoainetta, siksi en lähtenyt tirisemään asiasta. Mutta toisaalta enpä uskaltaisi kyseisellä aineella poistella mistään tekstiileistä "hometta" koska todellakin vie värit mukanaan ja yrityksen politiikka on ehdoitta, että asiakas on väärässä.

   Mukavaa päivää Katja ja onnistuneita ostokokemuksia jatkossa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud