Salvatore Ferragamo Eleganza ja Signorina, elegantit tuoksut äidille ja tyttärelle.

Salvatore Ferragamo Eleganza ja Signorina, elegantit tuoksut äidille ja tyttärelle.

Olen suitsutellut blogissani rakkauttani Escadan kausituoksuihin ja muutenkin keveisiin ja sitrustyyppisiin tuoksuihin. Yksi syrjähyppy samankaltaisten tuoksujen kirjosta kuitenkin löytyy. Sitähän sanotaan, että poikkeus vahvistaa säännön ja joskus minäkään en halua tuoksua tyttömäiselle vaan aikuiselle naiselle. 


Salvatore Ferragamon molemmat tuoksut edustavat minulle aikuisempaa tuoksumaailmaa. Signorina pehmeänä päiväversiona ja tänään esiteltävissä oleva Eleganza iltaversiota. Voisin silti kuvitella, Eleganzan erittäin monen naistyypin päivätuoksuksi, kyseessä ei ole vahva myskinen tuoksu. Mutta verratessa omaan hedelmäiseen tuoksumaailmaan, Eleganza edustaa omassa tuoksumaailmassa aikuisempaa ja hienostunutta tuoksua. 


Eleganzaa haluan tuoksutella, kun pukeudun kotelomekkoon, haluan tuntea itseni naiselliseksi naiseksi. Iltajuhliin Eleganza istuu myös täydellisesti ja jouluaattona nautin Eleganzan antamasta naisellisesta tunteesta jo päiväsaikaan.


Kenties se seikka, että Eleganzaa kuvaillaankin näin on osasyy ihastumistani tähän juhlalliseen tuoksuun:


”Herkullisen houkutteleva greippi ja päärynä antavat tuoksulle mehukkaan, terävän ja eloisan alun.


Houkutteleva, samaan aikaan herkkä ja intensiivinen mantelijauhe liukuu kultaisen Osmanthus-kukan samettisiin sävyihin levittäen ripauksen hienostunutta ylenpalttisuuden kosketusta heleän eleganttiin sydämeen.


Arvokas patsuli tuo tuoksuun hienostuneita puun sävyjä samalla kun myskinen valkoinen nahka viimeistelee sekoituksen saaden aikaan ylellisen tunteen.”


Alta kuultaa rakkauteni greippiin ja päärynään, mutta tuoksuina ovat vain sivuvivahde. Hedelmä ei puske lainkaan päälle vaan on huomaamaton ja vieno. Päällimmäisenä tuoksuu mantelijauhe ja Osmanthus-kukka. 


Sekä Eleganza että Signorina edustavat visuaalisesti minulle tuoksumaailman yksiä kauneimpia pulloja. Kenties siksi alun perin kaupassa Signorinaa tuoksuttelinkin vaikka muutoin hakeudun aina Escadan kausituoksujen tyyppisiä tuoksuja tuoksuttelemaan.


Signorina tuoksusta sen verran, että on keveämpi ja tyttömäisempi ja perheemme tytär rakastaa tätä tuoksua. Koenkin vahvasti, että tässä on täydelliset tuoksut Äidille Eleganza ja tyttärelle Signorina. <3 <3


Testiin Nordic Cosmeticsilta saamani Eleganza on saapunut markkinoille 1.2.2014 ja jos ette ole vielä tätä upeutta käyneet tuoksuttelemassa, nyt on korkea aika. 🙂 Valikoimissa Eau de Parfum 30ml ja 50ml. Muistakaa tuoksutella kumpaakin, sekä Eleganzaa, että Signorinaa, samankaltaisuutta löytyy, mutta enemmän eroja.  


Tuovat kevään talven keskelle. Eleganza ensituoksu 
Greippi 
Päärynä

Sydäntuoksu
Mantelijauhe
Osmanthus-kukka

Pohjatuoksu
Patsuli
Valkoisen nahan sävyt


32 thoughts on “Salvatore Ferragamo Eleganza ja Signorina, elegantit tuoksut äidille ja tyttärelle.”

 • Taisit (taas) säästää mut juurikin yhdeltä pulmalta, kun sattumoisin tuoksut (justiin ne keveät ja sitrustyyppiset, joihin luonnollisesti olen ihastunut niinkuin nyt sanomattakin selvää oli, kun kerran ollaan samikset jo jopa pelottavassa määrin :), siis hyvänlaisessa sellaisessa…) on kaikki loppu ja jotenkin tuntuu niin ylitsepääsemättömältä mennä kaupoille nuuhkimaan uusia tuulia, vaikka oikeasti haluaisinkin vähän vaihtelua. Että josko sitten vaikka tota Eleganzaa sattumoisin täältä sattuis jostain löytymään, niin olis mistä aloittaa haistelu (ja toivottavasti myös lopettaa siihen, koska se kuulostaa just siltä mitä tällä hetkellä haluaisin, kun olen kohta jo melkein aikuinen :D)

  Kerron sit kuinka kävi <3

  • Hih ollaan kyllä niin samikset ja uskoakseni jos nokikkain joskus päästäisiin turisemaan, pölinälle ei näkyisi loppua. 🙂 <3

   Juu olen siitä kai outo lintu, että tykkään kai sitten nuorten tuoksuista. Hieman kyllä kiukuttaa tuollainen lokeroiminen, kai aikuinenkin nainen saa tuoksua kukille ja hedelmille. Jopa monia aikuisten naisten tuoksuja en ymmärrä, miksi kukaan haluaa tuoksua niin kovin vahvalle.

   Eli minulle oli syrjähyppy jo tuo Signorina, mutta oi että se on ihana, ennen kaikkea puhdas tuoksu. Ei lainkaan hedelmäinen tuoksu, mutta silti kovin raikas, pehmeä ja hieman puuterinen. Rakastuin Signorinaan täysin. Tietenkin kun kauppoihin rantautui tuo Eleganza kävin sitä heti nuuhkuttelemassa, mutta sitä en sitten ostanut, koska tuoksuja on ihan liikaakin. Tuoksu jäi kuitenkin kaiveleman ja on ollut ostoslistalla muiden loppuessa. Eleganza on sellainen tuoksu, kun haluan tuoksua naiselliselta ja aikuismaisemmalta kuin tunnen olevani, hih.

   Suosittelen tuoksuttelemaan molempia, voit ensi alkuun ihastuakin tuohon Signorinaan ja sitten myöhään kasvaa tuohon Eleganzaan, tai ainakin näin minulle juuri kävi.

   Ja toivottavasti olet samaa mieltä, että nämä on niin kauniit pullot, että ensi alkuun hih, olenkin vain tuijotellut näitä kaunottaria. <3

   Kerro sitten miten kävi, mutta muista tuoksutella molempia. <3

   Kivaa loppuviikkoa Annukka ihanuus.

 • Ihanan houkuttelevat kuvat Tiia! Uusi tuoksu on hakusessa (ja kun ei joulupukkikaan muistannut tuoda), olen muutaman kerran käynyt jo nuuhkimassa tuloksetta. Seuraavalla kaupunki reissulla täytyy taas tätä metsästystä jatkaa 🙂 ja nyt minulla on jo yksi mitä varmasti tuoksuttelen, kiitos tämän sinun vinkkisi <3
  Patsuli on aina kuulunut minun suosikkeihin, samoin ne hedelmäiset ja raikkaan sitruksiset, kun tyttösiähän tässä vielä ollaan : P
  Tuoksun kuvailun luin oikein kolmeen kertaan, oli se niin hienosti kirjoitettu, olen jo melkein myytyä naista tälle tuotteelle, kunhan vielä nenä sen varmistaa :)))

  • Tuitiina kiitos kovasti. Täällä ei nyt omaa nuhanenua kannata näyttää, mutta ihana on näitä kuvailla. Ja kuten tuossa yllä Annukalle kirjoitin, muista tuoksutella näitä molempia. Itseni tuntien ensin lämpenisin Signorinalle ja sitten Eleganzalle. Kummatkin käyvät äideille, mutta kenties tyttärille enemmän tuo Signorina. 🙂 <3 Ihastuttavia tuoksuja molemmat ja harvinaisia minulle, kun aina haluan tuoksua suurinpiirtein sitruunalle. 🙂 Näissä on sitä jotain ja on toki mukavaa, että on kaksi muutakin tuoksua kuin vain Escadan kausituoksut, joita kyllä niin, niin rakastan ja tuota Joyfulia myös 🙂 Mutta kenties näistä laajenee meikäläisenkin tuoksuskaala ja alkaa nenu harjaantua.

   Ja on nämä kauniit pullot, voi että. Ihanat kangasrusetit. Minä tykkään, näissä silmä lepää. <3

   Kivaa sitten kuulla, mitä tykkäät. 🙂

   Ihanaa loppuviikkoa Tuitiina. <3

  • Luin nyt tämänkin vastauksen ja alkoi hymyilyttää tuo "aina haluan tuoksua suurinpiirtein sitruunalle", kun olen välillä ajatellut, että varmaan ihan luontaisestkin alan kohta kaikinpuolin muistuttaa sitruunaa, koska olen jo vuosia aloittanut aamut juomalla lasillisen vettä, johon puristan puolikkaan sitruunan mehun :).
   Ja nyt sitten tästä aina niin ajankohtaisesta sitruunakeskustelusta tuli hirvittävä pakkkomielle löytää jostain vanhaa kunnon Lemon juice & Glyceriniä :). (Poukkoileva on näköjään tää ihmisen mieli, mutta eipähän pääse tylsistymään, kun ei koskaan tiedä, minkä nurkan takana se seuraava sitruuna vaanii :D)

  • Hihii mutta kun sitruuna ja lime tuoksuvat vaan niin hyviltä. Ja minulle Escadat kausituoksut edustavat sellaista kirpeää ja hedelmäistä olotilaa. Välillä on aivan tunne, että haluaisin kylpeä limevedessä. Hih mahtaisi olla kirpsakkaa.

   Lemon Juicet on muuten ihanan tuoksuisia ja suihkugeelit ja kropparasvatkin ihania.

   Hihii ja ymmärrän paremmin kuin hyvin, tuon missä se seuraava sitruuna vaanii. Sillä yhteen aikaan käytin vain limentuoksuista suihkugeeliä, jota ukkokin joutui raijaamaan Enkuista pullotolkulla ja join Hartwallin limelimua. Voisiko ihan olla c-vitamiinipuutos. Tosin ei se muuta viehtymystä.

   Olen todella tuoksurajoitteinen, mutta sitruuna, Escadat ja nämä Ferragamot aahhh, silkkaa tuoksujen sinfoniaa. <3

   Hih sinä hassu, halit täältä. <3

 • Täällähän on ihan samat puuhat, kun mulla Kosmetiikkatestissä :). Olen nimittäin juuri kuvannut yhden Salvatore Ferragamon tuoksun blogia varten ja pidän siitä kyllä kovasti.

  • Oi Ninni, en malta odottaa postausta. En ole itse tutustunut kuin näihin kahteen, mutta molemmista pidän aivan mahdottomasta. Voisiko olla että jos sinulla tulossa joku muu, niin sekin olisi tämän Nuuskamuikkusen mieleen, hyvin mahdollista. 🙂

   Hassu sattuma tämä tuoksu ollut tuolla jo kolmisen viikkoa odottamassa ja Signorinan ostin jo aika tovi sitten. 🙂

   Kirpsakkaa ja tuoksuvaa loppuviikkoa Ninni. <3 Jään innolla odottamaan tuoksupostaustasi.

  • Ihana kuulla, niin ne varmaan nämä mieltymykset meneekin. Googlailin eilen uteliaana muitakin Ferragamon tuoksuja ja jäin arvuuttelemaan mistähän niistä postaat, niitä kuitenkin on useampi. Koska nämä kaksi ovat jo mieleen, niin täytyisipä nuuhkutella niitä muitakin. <3

   Iloista viikonloppua Ninni. <3

 • Ihania tuoksujuttuja! Mä en juuri pienen lapsen kanssa tuoksuja käytä, niin ihailen vaan sitten muiden kuvia ja juttuja. Sulle tulee niin vauhdilla näitä postauksia, ettei millään pysy mukana! :

  • Ymmärrän hyvin ei sitä juuri pienten lasten kanssa tullut itsekään käytettyä. Mutta joskus juhlaan, kaupungille ja niin edelleen. Juu on blogipolte päällä eikä minkäänlaisia paineita saa ottaa. Jokainen lukee sen mitä ehtii ja mikä kiinnostaa. Huomaan itsellänikin välillä olevan paineita lukea kaikki kaikkien postaukset ja siitähän pukkaa stressiä. 🙂

   Kirpsakkaa loppuviikkoa Katja. <3

  • Ihana viesti Susanna, kyllä lämmitti. <3 Ja löysin samalla sinun kauniin hyvän tuuleen blogisi. <3

   On nämä niin kauniit pullot, että kelpaa pitää kylppärissä kuin kylppärissä. Hieman vanhan ajan henkeä ja kuitenkin linjakkaita ja moderneja ja niin ihanat tuoksut, aah.

   Hirmuisein ihanaa alkanutta vuotta mantelipuun varjoihin <3

  • Käy ihmeessä nuuhkuttamassa vaikka tarjontaa on kasakaupalla. Onneksi se nenä kuitenkin tekee viime kädessä valinnan ja kenties valitseminen on helpompaa kuin luuletkaan. 😉

   Kivaa torstai-iltaa Mysterious M. <3

 • Mä olen tuoksutellut näistä vain Signorinaa, ihana arkipäivän tuoksu, mistä tulee iloiseksi. Pullot ovat minusta jotenkin tosi kauniit, hieman tyttömäiset, mutta elegantit. 🙂

  • Signorina on niin ihana, oikea helmi ja löytö kaikkien Escadapullojen joukosta. Kolahti heti. Eleganza on selvästi voimakkaampi, minulle selvä ilta tai juhlatuoksu. Mutta johtuu yksinkertaisesti siitä, että pidän niin kevyistä tuoksuista. Nämä molemmat ovat hurmaavia niin sisällöltään kuin ulkonäöltäänkin. Juuri tyttömäiset, mutta silti elegantit. Rakastan näitä. <3

   Ihanaa iltaa Jonna. <3

 • Mulla on nyt meikkien hävitys menossa, eli ne, mitkä vaan lojuu kaapissa. Samalla hävitän hajuvedet, mitkä nekin lojuu kaapissa. Jemmaan vaan ne, mitkä on lemppareita. Jos olisikin tilaa ja sellaiset lasivitriinit, niin kauniitahan hajuvesipullot olisi säilyttää, kuten tämä sinunkin pullosi kertoo. Enpäs olekkaan hajustellut tätä tuoksua

  • Tosi hyvä siivota aina välillä pois ja heittää myös vanhat tuoksut menemään, jos eivät tuoksu miltään. Kannattaa hajustella, tuoksuvat meinaan hyvältä molemmat. <3

 • Täytyypä käydä tuoksuttelemassa, koska tarvetta olisi uudelle tuoksulle:) ihanat pullot, se on myös tärkeetä! Kivaa vkl!

  • Samaa mieltä, pullojen ulkonäöllä on hirmuisesti merkitystä. <3 Tuoksuja haluaa pitää esillä, vaikka säilyisivätkin paremmin pimeässä. 🙂

   Kivaa viikonloppua. <3

 • Mä olen juuri kaipaillut jotakin uutta arkituoksua itselleni uuden vuoden kunniaksi. Josko se olisikin sitten vaikka tämä.. :)<3

  • Oi Johanna kiitos, aivan mahtavaa että tulit ja sydämelliset kiitokset että oikein liityitkin lukijaksi. <3 Kivaa viikonloppua Johanna. <3

 • Kaunis tuoksu kauniissa pullossa. Mitä tällainen tuoksuaddikti muuta tarvitseekaan. Signorinalle sykkii mun tuoksusydämeni.
  Kiitos tästä postauksesta. Tuoksut ansaitsevat kaiken mahdollisen palstatilan blogeissa 😀

  Hali, hali <3

  • Pirjo näin on, kaunis ja jopa lempeä tuo Signorina, elegantti ja taasen ylellinen tuo Eleganza. <3 Signorinalle kenties enemmän sykkii omakin sydämeni. Mutta iltaisin tunnen itseni naiselliseksi naiseksi kun suihkautan Eleganzaa. 🙂

   Minä olen niin jumissa tuoksujen kanssa eli Escadat aina käytössä, mutta koska olen löytänyt nämä, kenties voin rohjeta löytää muitakin erilaisuuksia kuin Escadat. Ehkä olen tässäkin hiljakseen aikuistumassa.

   Ihanaa että siellä on oikea kunnon tuoksuhöperö. <3

   Halit sinulle Pirjo. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud