Tapahtuipa terveyskeskuksessa tänään

Varoitus, ohita tämä postaus tyystin, jos et halua lukea väsähtyneen, turhautuneen keski-ikäisen jorinoita.


Tapahtuipa tänä aamuna, että soitin jo viikon kestäneen flunssan takia Terveyskeskukseen. Yöllä alkoi korvaa ja oikeanpuoleista niskaa jomottelemaan siihen malliin, että luultavasti poskiontelontulehdus on taasen levinnyt korvaan. Oireet tunnistan, koska poskiontelontulehdus on aina lopputulema pitkittyneestä flunssasta ja huono tapa on aina venyttää lääkärille menoa, jottei tarvitsisi syödä antibiootteja…

Tyttärelläkin ilmaantui silmätulehduksen  muodossa asiaa lääkäriin, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla tuumin. Mutta eipä mennyt näin tämä stoori. Tytär sai ajan äiti ei. Soitin heti aamulla 8:lta ja saimme Sofialle heti aamuajan eli aikoja kyllä oli. Vastaanottovirkailijan mielestä en ole kipeä, en kuulosta kipeältä ja kehotti syömään allergialääkkeitä ja käyttämään sarvikuonoa, jota olen jo käyttänyt viikon ajan. 

Hämmästyneellä äänen painolla vielä kysyi enkö tosissaan ole syönyt allergialääkkeitä, niitä hyvä syödä, jotta laskee limakalvoturvotus. Miksi söisin edes niitä, jos olen kerran terveyskeskuksen mielestä terve? Lisäksi syön jo Duactia ja jos söisin sen lisäksi vielä allergialääkkeitä, ei kotona kukaan meikäläistä hereillä näkisi. 

Kiinnostaisikin tietää, kun en henkilökohtaisesti ole asiasta aiemmin kuullut, että kuinka yleisesti flunssaa hoidetaan allergialääkkeillä, jotka muuten maksavat himskatisti, jos niihin ei saa lääkärin määräämää reseptiä.

Hymytön lääkäri sitten hoiti Sofian silmätulehduksen 5-minuutissa, meille oli varattu 15-minuutin aika. Kysyin voisiko millään katsoa korvaa ja poskionteloita tietäen, että ajastamme oli vielä 10-minuuttia jäljellä. Lääkäri nakutti koneella, ei katsonut silmiin ja töksäytti ” ei minulla ole aikaa”.  Minkäänlaisia ohjeistuksia emme myöskään silmätippojen käyttöön saaneet. Lähtiessä ja sanoessani heipat, en tiedä miksi edes sanoin, kun lääkäri vaan tuijotti konetta, kuin olisimme näkymättömiä, totesin että näillä samoilla oireilla kaksi kuukautta sitten oli poski/korva/keuhkoputkentulehdus. Lääkäri kääntyikin sitten ja huomasi minun olevan todella tukkoinen ja flunssainen ja päivitteli sitten, että onpa se kumma ettetkö todella saanut päivystyksestä aikaa…

No tuhlataan sitten kaikkien aikaa ja soitellaan uudelleen perjantaina ja vaivataan ja kulutetetaan niin vastaanototon kuin lääkärienkin aikaa, menemällä lääkäriin uudelleen jos silloinkaan pääsen, toteaa tämä marttyyri.

On kyllä merkillistä ettei lääkäriin kipeänä pääse. Ukkoni sitten totesi, että luultavasti siellä niin iso lössi hakemassa saikkua, jotta voivat jatkaa lomia ja henkilökuntaa ärsyttää. Yritin aivan hirveästi asettua henkilökunnan asemaan ja pohtia tätä ja miettiä olenko nyt jotenkin väärässä tässä asiassa. Pitäisikö minun ymmärtää heidän kiireitä, väsymystä tai mahdollista  lomaltapaluuahdistusta…. Vaikka kuinka yritin sukkuloida vastaanottovirkailijan hoksottimissa en siltikään vaan ymmärrä, kuitenkin viime kädessä päällimmäiseksi jäi tunne, että tämä juttu ei mennyt nyt niin kuin piti.

Tulipahan merkillinen olo tästä episodista, sellainen että voiko tämä olla tottakaan? Meinasipa aikuiselta naiselta tulla itku.

Ei täällä muuta, tämmöinen päivä tänään. Löysäily jatkukoon ja minä en saikkua ollut hakemassa, kun vallan kotiäitinä olen. Täytyy varmaan tuo seikka perjantaina soittessa infota, jos sitten olisi eri ääni kellossa…

Olen muutoin ollut hirmuisen tyytyväinen Porvoon terveyskeskukseen ja minulla on maailman paras hammaslääkärikin täällä. Kai se on vain sitten inhimillistä, että kaikilla on niitä huonoja päiviä ja joihinkin ne pitää purkaa ja minä tänään osuin tälläisen purkauksen eteen. 

Ja ilolla otetaan vastaan vasta-argumenttejakin, jotta ymmärtäisin paremmin ja aina olen valmis myöntämään olevani väärässä, jos näin on ja tähän kaikkeen on toinenkin ymmärrettävä näkökanta. 🙂
Täällä me karvattien kanssa itsesäälissä möhköillään. 🙂 Kivaa päivää kaikille, kohta on jo taasen viikonloppu. <3
82 thoughts on “Tapahtuipa terveyskeskuksessa tänään”

 • Ei ole todellista! Se korvien katsominenhan vie noin 30 sekuntia! Ihan käsittämätöntä touhua… Toivottavasti tauti nyt älyäisi häipyä omin nokkineen *hal*

  • Jepulis, samaa mietin minäkin…. Kukaan ei tutkinut mutta mielestäni nyt kyllä hutkittiin. Olen jotenkin niin vihainen ja samalla hämilläni, jotenkin tässä käveltiin kiltin ihmisen yli..

   Viime flunssa kesti viisi viikkoa, kun en vaan hoidattanut, nyt tuumin viikon jälkeen josko nyt hoidattaisin ettei tammikuu mene tässä.. Hämmentynyt olo.

   Toivotaan että nuo ALLERGIALÄÄKKEET vie flunssan menemään, hohoo.

   Kiitos Marika ja hali sinne!

 • No tämä on juuri tätä, tervettä maalaisjärkeä ei sovi käyttää. Samallahan tuo olisi lääkäri sinunkin korvasi vilkaissut, mutta eihän se ole sopivaa julkisen terveydenhuollon puolella (nyt puolustuksekseni kerron, että olen itsekin julkisen terveydenhuollon palveluksessa). Kyllä meillä on vielä pitkä matka nyt paljon puhuttuun asiakaslähtöiseen työskentelytapaan…

  • Anu ja yritin siis varata myös itselleni ajan, mutta sanottiin, että popsi allergialääkkeitä, se on meidän ohjeistus ja sarvikuonon käyttö. Kerroin myös että lunssa falkoi jo uudenvuoden aattona. Olin vuorenvarma, että lääkäri olisi samalla tutkinut, kun silmätulehdusdiagnoosi tehtiin hetkessä. Mutta se oli tyly "ei". Olen itse ollut vuosia asiakaspalvelussa pankkihommissa ja mielestäni tärkeää on miten asiat sanotaan aina voi olla ystävällinen. Edes kiire ei oikeuta olemaan tyly. Mutta on varmaan vaikeaa sanoa "ei" ja se tullla töksähtää sitten tylysti ulos, mutta en nyt ihan ymmärrä miksi sanottiin ei, niin lääkärinajalle, kuin lääkäri korvien tutkinnalle.

   Normaalisti käytän terveyskeskuksen palveluja kerran vuodessa poskiontelontulehduksen takia, nyt tänä talvena peräti toistamiseen joudun vaivaamaan terveyskeskusta, harvinaista kyllä olen nyt toistamiseen kipeä.. Ja poskiontelontulehdukseen on alttius siitepölyallergia on kehittänyt polyyppeja nenään ja aina tulee poskiontelontulehdus valitettavasti.

   Kiitos Anu kovasti viestistäsi, sain siitä hieman kaikupohjaa, koska olen kyllä pääsääntöisesti saanut todella hyvää palvelua julkisella sektorilla ja ollut kerrassaan tyytyväinen, sitä puolta en halua dissata. Ainoastaan kerran nuori naislääkäri kohteli lapsiani aivan törkeästi, tunneäly oli nolla. Kun lapset halusivat että ensin olisi katsellut hieman lasten pehmoja, niin lääkäri tiuskaisi, että mitä hänen nyt näillä pehmoilla pitäisi tehdä. Toinen lapsistani oli vielä todella kipeä ja kummallakin oli korvatulehdus. Lääkäri soitti aika pian ja hätääntyneenä perään, kun ei ollut papereista lukenut kipeämmän lapsen sydänvikaa, jolloin tulee aina lapsi tutkia hieman huolellisemmin. No kannan tästä itse vastuun myös, olisin sydänvian maininnut, jos olisin kokenut aihetta. En halua käyttää myöskään sydänvikaa jonain etukorttina ja en sitä joka käänteessä väläyttele ellei todella ole sellainen tilanne, että se on tärkeää tuoda esille.

   Kivaa keskiviikkoa Anu. <3

 • Valitettavaa ja epäasiallista. silti tuo on niin tätä päivää. Itsekin vastaavaa kokenut. En voi ymmärtää, miksi jokaista epäillään valehtelijaksi ja vähätellään oireita.
  Joku aika sitten kirjoitin vastaavaa blogissani kun jäin ilman tärkeää lääkettä ja makasin kivuissa ja sivareissa.Onneksi kouristuksilta vältyin, jotka olisivat olleet mahdollisia kesken lääkityksen lopettamisessa. Mulla on jo sellaset inhot lääkäreitä kohtaan, että en millääntahtoisi mennä. Silti on pakko. Turhauttaa, ärsyttää, itkettää…
  Siihenkö on menty, että jos olet sairas, menet ensiapuun/päivystykseen!? Onneksi tyttö sai sentään hoitoa, mutta ei, en silti tajua

  • Niin kyllähän sen ymmärrän, että joka paikkaan mahtuu erilaisia ihmisiä. Mutta eritoten lääkärin ammatissa ja terveyskeskuksessa tulisi olla myös empatian taito. Ihmiset hieman pelkäävät ja kunniottavatkin lääkäreitä ja sitä on lääkärissä nii n paljas ja alasti. Kuten esim.sinä tilanteessa jossa on kovia kipuja.

   Siitähän tässä oli kyse, että epäiltiin valehtelijaksi ja se tässä niin kurjalta tuntuikin. Lääkäri ei kyllä epäillyt ja ihmettelin sitten, kun asiaa jankkasin, että miten kummassa en saanut aikaa itselleni. Mutta olisihan lääkäri voinut sitten 5-minuuttia käyttää, kun sitä aikaa siinä oli ja Sofian silmätulehdus oli helppo kuin nakki.

   Mutta onneksi tyttö sai hoitoa, mutta en kyllä ymmärrä miksi kipeän äidin pitää sitten tulla uudelleen käymään loppuviikolla… Blaah..

   Tämmöistä se on, kun erilaisiin persooniin törmää, inhimillistä, mutta kurjaa. 🙂

 • Voi pahus sun kokemuksia!
  Ne ajanvarauksissa istujat ja puheluita vastaanottavat ovat avainasemassa kun soittajan yleistilaa arvoidaan. Usein he ovat terveyskeskuksen vähiten koulutettua porukkaa. Mä olen sitä mieltä, että paras puhelimeen vastaaja olisi lääkäri, joka seulois kuka tarvitsee lääkäriä, kuka olis hoitajan ammattitaidon tarpeessa ja kuka vielä kotikonstein pärjää. Mut eihän se näin mene että kallispalkkaisimmat istuis puhelimessa kuuntelemassa soittajien vaivoja…
  Tsemppiä ja toipumista <3

  • Niinhän se olisi varmaan paras että lääkäri vastaisi, mutta resursseja ei taida riittää. Eipä ole tänäänkään puhelimessa tarvinut sanoa vastatessa kuin "Tiia" ja heti on kysytty, että olenko kipeänä. 😉 Diagnoosin on tehnyt jo ystävät ja lähisukulaiset. Kyllä sillä virkailijalla taisi nyt olla vaan kovin huono aamu ja osuin siihen heti alkuun rämpäyttelemällä liipaisimen alle.

   Kiitos Pirjo ihanuus zempistä. <3

 • Aivan megatörkeää touhua sanon minä vaikka sairaalassa töissä olenkin. Miten hitossa joku voi tehdä diagnoosin puhelimessa kun me ei tehdä sitä vaikka nähdäänkin potilas ja sen röntgenkuvat. Huoh kyllä se on lääköri jonka kuuluu potilas tutkia.
  Allergialääke on hyvä apu siihen limakalvoturvotukseen mut jos syöt jo duaktia niin en näe kyllätarvetta syödä toista lähes vastaavaa. Nyt soitat sinne heti aamusta uudelleen ja vaikka hieman valehtelet että lämpöä pitelee sulla. Tsemppiä ♡

  • No Nanni mielipiteesi on kultaakin kalliimpi, etten ole aivan väärässä tässä. Sitä ihmettelinkin, kun sanoin syöväni jo Duactia jota jäänyt yli viime flunssasta/poskiontelontulehduksesta. Ilolla en sitä syö, se väsyttää…

   Lämpöäkin koko ajan on ja sekin kertoo, että tulehdus on päällä. Ja joka ikinen joka on näinä päivinä mulle soitellut, on ensimmäisestä sanasta kuullut ja kysynyt, olenko kipeä. Mutta hänpä siellä terveyskeskuksessa tuumi että en ole… Blaah vieläkin riepoo tämä juttu… Ja ärsyttävää taas laukata sinne. Huomenna en edes pääse, kun ei ole autoa käytössä…

   Kiitos Nanni suorasta tekstistä, auttoi vimmatusti sain puhkua purheisiin.

   Kivaa iltaa. <3

  • Ritva näin on jetsulleen… Ihminen ei ole ihminen toiselle, on vain kiire ja myös pahan olon purkausta…

   Ihanaa iltaa sinulle ja kiitos zempeistä. <3

 • Jep, kuulostaa tutulta. Meillä kysytään ensimmäiseksi et onko kuumetta, jos ei, ei ole tarpeeksi sairas! Ja aikuisten on ihan turha yrittää lääkäriin: "voi voi, kun meillä on nyt vaan yksi lääkäri ja aikoja ei ole mistä antaa, menkää vaikka yksityiselle tai perusterveydenhuollon päivystykseen", joka on täältä 50km päässä,,,paras jonotusaika siellä minkä tiedän on yli kymmenen tuntia melkein 40 asteen kuumeessa!!!!
  Kurjaa ettet päässyt lääkärille itse tai ettei edes hoitaja voinut katsoa sinun korvia ja poskionteloita, sillä hehän osaa sen myös 🙁

  Itsehoitoapuna voin neuvoa, että jos sulla on kaurapussia tai lämmitettävää geelipussia, sillä kannattaa lämmittää poskia ja sen jälkeen huuhtoa sarvikuonolla, on paljon juoksevampaa limaa ja tulee helpommin ulos jos on tullakseen : P
  Inkivääriteetä ja lämpimät jalat (esim jalkakylpy) on myös hyviä itsehoitokeino! Toivottaan et olosi pian kohenee.

  Pikaista paranemista <3

  • Niin toden totta eli hoitajakin olisi voinut katsoa, no voi höh, tuota kulmaa en edes osannut ajatella. Hoitajat ovat kyllä ongelmakorvan putsanneet useamman kerran. Oli kerran oikein todella paha korvatulehdus ja siihen lentomatka päälle, tärykalvo vaurioitui ja tulee korvatulehdus todella herkästi. Ovat uhanneet puhkaista kalvon, mutta pelottaa…

   Johan on teilläkin sitten, ei ole kuume merkki, kun tuossa eräs sukulainen juuri sairasta keuhkokuumeen ilman kuumetta ja hyvin pahaksi ehti mennä tilanne. Niin parempi katsoa kuin katua. Taisi luulla että minä täällä halua jatkella joululomia vaan.

   Tuitiina aivan mielettömän hyvä idea laittaa tuo kauratyyny poskille, käytän aina niskaan, kun niskaa ja takahampaita niin jomottaa kun on nämä tulehdukset eli kauratyyny löytyy! Minäpä testaan tuota, sillä eilen en meinannut saada mitään tulemaan sarvikuonolla, limakalvot ovat niin turvonneet.

   Jalkakylpykin on mahtava idea, kiitos vielä siitäkin vinkistä, senkin ihanuus.

   Kiitos hyvistä neuvoista ja zemppihengestä. Hih koska tänään aikuinen nainen miltei itki. 😉

   Kivaa iltaa. <3

  • Eikun konstit käyttöön <3
   Olen opiskellut vaihtoehtohoitoja ja siksi näitä vinkkejä tuputan. Tarkoitus on tuonne blogin puolelle jossain vaiheessa laittaa vinkkejä…sais vaan aikaseks…tulee vaan tehtyä jotain ihan muuta, saamattomuus on ollut nyt tämän viikon metodi 🙁 Mut kyllä se siitä taas lähtee : D

 • Tätä se valitettavasti nykysin alkaa olemaan! 🙁 Oikein kauhulla odottaa mitä se vielä voikaan tulla olemaankaan! :((
  Mutta toivottavasti paranet pian!

  • Niinpä mikäköhän teholaitos tulevaisuudessa on ja jonne meidät vanhuksina sitten tungetaan. Hui, tuli aivan Orwellilaisia hytinöitä…

   Kivaa iltaa Kata Maria. <3

 • Ei kiire, ole syy olla töykeä. Valitettavasti näin usein tk:lla on.
  En oikein jaksa uskoa, että saikun hakijoita siellä ruuhkaksi on.
  Työterveyshoitaja tai päivystävä, tai polin sairaanhoitaja voi kirjoittaa sairauslomaa, ei siihen lääkäriä tarvita. Vain jos haetaan vanhalle jatkoa, pitää mennä lääkäriin. Työssä olevat ohjataan silloin työterveyspuolelle.Ja saadakseen jatkoa,on oltava kovasti sairas. Sairauslomia, kun ei ihan heppasin perutein kirjoiteta. Ei ainakaan täällä idässä. Ainahan seassa joku tyhjän saikun yrittäjä on, mutta kyllä ihmiset yleensä sairaita ovat, hakeutuessaan lääkärille, tarviten ensisijaisesti hoitoa.

  Johan sinun tapauksesi sen todistaa, ettei sinne helpolla pääse edes vastaanotolle.
  Ei kai allergialääkkeitä käytetä tulehduksen hoidossa, ellei ole allergiaa. Duact on parempi lääke poskionteloiden limakalvon tulehdusten aiheuttamaan turvotukseen.

  Tuttu juttu tuo lääkärin käytös, näin se menee. En tiedä miksi. Ja jos siellä vastaanotolla puhuu toisestakin vaivasta ilmoitetun lisäksi, eivät lääkärit hoida, vaan käskevät varata aikaa. Puhumattakaan, että katsoisivat kahden vaivoja yhtä aikaa. Se, mikä olisi järkevää ja taloudellista, onkin sitten ihan eri juttu ;-))

  Eihän ne välttämättä epäilleet valehtelijaksi, vaan olettivat, että tavallinen flunssa, joka menee kyllä ohi. Antibioottien käyttöä vähentävät ja yrittävät, että potilas paranee itsekseen.
  Olen sairastanut poski- ja otsaontelotulehduksia kymmeniä. Nykyään usein luulen olevan tulehduksen, kun särkee, ei kärsi päätä alas painaa ja korvat kipeänä. Ultrassa ei näy tulehdusta. Lääkäri sanoi, että limakalvot ovat paksuuntuneet pysyvästi ja aiheuttavat flunssassa samanlaiset oireet, vaikka eivät tukossa.
  Toivottavasti parenet pian , tiedän miten tuo tauti on ilkeä. Olin töissä kuumeisena, söin antibioottia ja kipulääkettä, että jaksoin.
  Välillä meni kaksi kuuria peräkkäin.

  Jos kuume nousee ja olosi pahenee, mene vaan polille ja sano ettet lähde ennen, kuin katsovat ne poskiontelot 🙂

  • Jaana olen niin samaa mieltä kaikesta ja ymmärrän kiireen, ymmärrän turhauman. Mutta en ymmärrä sellaista ylimielisyyttä, että mitäs tänne tunkeilet, ethän ole edes sairas. Ei minua hotsita lääkärissä käydä, soitan sinne vain kun on aivan pakko ja se tapahtuu yleensä kerran vuodessa…

   Ja saikkuahan en edes tarvitse eli sitä en ollut kerjäämässä vaan ihan hoitoa tähän kurjaan oloon…

   Duact totisesti on parempi ja kyllä ne allergialääkkeet maksaa useita kymppejä jos alan niitäkin tässä ilman reseptiä popsimaan. höh.

   Niin mielestäni olisi ollut loogista ottaa meidät nyt samalla ajalla ja olisimme ehtineetkin vielä siinä 15-minuutissa hoitaa kaikki, mutta ei. Nythän sitten taas joutuvat vastaamaan minun puheluun, ongelma ei hävinnyt minnekään vaan on edessä.

   Niin sitä tulee vainoharhaiseksi, että epäillään valehtijaksi, mutta siltähän se tuntuu, kun sanotaan etten ole kipeä vaikka jokainen kuulee, että olen. Minulla on siitepölyallergiasta kehittynyt polyyppeja poskionteloihin ja niistä johtuen pitkittynyt nuka muuttuu aina poskiontelontulehdukseksi. Eli aina on ollut kun olen epäillyt. Ja antibiootteja vältän kuin ruttoa, ne laukaisivat minulla kroonisen virtiskierteen joka nyt on taas hieman parempana ja siihen estolääkityskin on.. Mutta jos saan antibiootit niin tuo kamala ongelma on taas edessä… Voi että tätä elämää.

   Ja kuulostaapa että todella vaikeimman kautta olet joutunut käymään nämä asiat läpi. Eipä ole mukavaa, että limakalvosi ovat paksuuntuneet pysyvästi ja on aina nuhan tullessa todella kurja olo…Ja varmasti helposti vielä tulee se nuhakin…

   Kiitos hirmuisen upeasta, kattavasta ja zemppihenkisestä viestistä. Täällä on hurjasti tullut monia viisaita näkökulmia asiaa.
   Kivaa loppuviikkoa Jaana. <3

 • Paranemista sinulle! Toivottavasti saat ajan lääkärille, kurjaa tuollainen kohtelu terveysasemalta.

  Meillä on yleensä sama juttu, lapsille aika järjestyy hyvin, mutta aikuisten ajan kanssa onkin sitten vaikeampaa 🙁

  • Niinhän se on, lapset ensin ja hyvä tietenkin niin. Mutta kyllä meidät aikuisetkin täytyy hoitaa, ei sängyssä koomaileva äiti ole nyt ihan paras sellainen. Mutta eihän ne tietenkään näin pitkälle tätä asiaa mieti. :I

   Kivaa keskiviikkoa sinulle Rva Kepponen. <3

 • Tiia, olen konkari sinuiitissa! Vuosikymmeniä sitä piinaa, kuureja, punkteerauksia yms. Mutta: Kun aloin ottaa 25 mikrogrammaa D:tä monivitamiinin LISÄKSI ei ole ollut yhtään tulehdusta kolmeen vuoteen! Nyt äitini, mieheni ja aikuinen tyttäreni ovat mukana tässä 'klubissa', jossa saamme noin 50 mikrogrammaa D.tä vuorokaudessa.

  Ystäväni yritti päästä täällä terveyskeskukseen flunssan takia ja hänelle vastattiin: "Mitäs tänne soittelet, sulla on varaa käydä yksityisellä." Ja tämä on totta.

  Toipumisiin!

  <3

  • Eli olen syönyt liian vähän D:tä…. Jopa en tainnut pariin kuukauteen syödä ja normistikin syön sen 20g.. Siksi varmaan taas tuli, koska tuo on asia josta olen pitänyt huolta ja pysynyt aina terveenä… Mutta nyt tämä talvi on ihan kerrassaan retuperällä röörit.

   Kuules liityän tätä istumalta klubiisi ja käyn huitaisemassa huuleen vielä pari nappia lisää D:tä.

   Johan on, onkos niillä Terveyskeskuksessa verokalenteritkin siinä kainalossa ja sieltä ihmisten tuloja katselee… Tai josko sitten jotenkin tuntee ystäväsi… No hänellä nyt todellakin olisi oikeus käydä julkisilla, kun on siitä varmastikin niitä veromarkkojakin maksellut. Voi jösses!

   Käy Leena kurkkaamassa tämä postaus, voisi sua kiinnostaa <3 Ja kiitos zempistä, toivottavasti siellä kaikki kivasti ja olo leppoinen. <3

   https://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/2015/01/tiian-asut-1968-2014.html

 • Just ton takia en oo käyny moneen vuoteen julkisella puolella.. Mun poskiontelovaivojen kans palloteltiin 4 vuotta; aina vaan antibiottia, sit vähän duactia ja sitten vähän buranaa tyylillä " siinä on resepti – MOI MOI!", sitten ne ongelmat vaan jatku ja jatku, joten meijän äiti totes,et yksityiselle mars, ja sit mentiin.. Heti röntgenkuviin ja selvis,et ontelot on niin ahtaat,että ilma ei kulje ja lisäks toisesta ontelosta löydy pieni melkein koko ontelon täyttävä polyyppi.. teki pikkusen mieli mennä hakkaan niillä röntgen kuvilla terveyskeskuksen omalääkärin työpöytää!!! Noh, sit vaan leikkaukseen ja reilu puoli vuotta siitä toiseen leikkaukseen ja 25 000e vakuutuksen piikkiin(herää vaan kysymys,et käytin 25 000e mun nenään ja sen on vieläki tän näkönen 😉 ). Vieläkin mulla on välillä ongelmia poskionteloitten kans mut nyt on jo helpompi elää, kun tietää, että mitä ruoka-aineita välttämällä saa oireita pois 🙂 Tsemppiä! <3

  • Terhi uh huh johan tuli nyt kuule juttu. Ajattele polyyppi! Ja vuosia käyt ja hoidetaan niin sanotusti oiretta ei syytä. Upeaa on että lopulta selvisi ja asia hoidettiin ja kyllähän tuo 25 000 kuulostaa aivan uskomattomalta summalta! Onko muuten joitain ruoka-aineita mitä kannattaisi välttää, vinkkejä otetaan vastaan. Minullahan nuo polyypit on jo todettu ja työterveyslääkärillä todettiin ne Silloin tuumi, että ehkä nuo pitäisi poistaa ja tähän on homma jäänyt….

   Samoin on silmäluomissa polyyppeja ja kaikki juurtaa siitepölyallergiasta kuulemma, on allergikon nenä joka ei kestä flunssaa. Sitten pukkaa tuo tulehdus…

   Ei ole muuten poskionteloitani vissiinkään ikinä röntgattu, työterveyslääkäri huomasi sen ihan jollain kojeella katseliko nenään vai miten se oli.

   Tämä kyllä pitäisi selvittää, sain aivan hurjasti ajattelemisen aihetta tästä kirjoituksestasi. Pitäisi nyt vaan osata vaatia, mutta erityisesti kipeänä ei jaksa vaatia ja hih jos suuttuu, tulee itku.

   Terhi kivaa tammikuuta ja poskionteloillesi myös. <3

  • Sanomattakin varmasti selvää,että jouduin vaihtaan vakuutusyhtiöö lääkärireissujen ja 2 leikkauksen jälkeen.. mut saimpahan uudesta paremmat edut ja isommat korvaussummat! 😀

   Jos poskionteloissa on ongelmaa niin kannattaa ehdottomasti pyytää viipalekuva tai edes perusröntgen kuva nenän alueesta, jolloin näkyy aika selvästi,et mitä sielä nenässä ja onteloissa tapahtuu.. Oon todennut,että julkista puolta en enää käytä, sain niin paskaa palvelua sieltä "luulotautisena" joten mielummin maksan sitten siitä palvelusta. Tosin meijän työterveys kattaa aika hyvin kaikkea, että en oo viime vuodne puolella käynyt kertaakaan omaan piikkiin lääkärissä.

   Kannattaa kokeilla olla ilman maitoa ja viljoja, mulla herkisti erityisesti vehnä eikä maidollakaan ollut hirveesti väliä,että oliko laktoositonta vai tavallista. Maito turvottaa niitä limakalvoja ihan kiitettävästi ja ainakin mulla vehnän ja maidon yhdistelmä saa mut turpoon muutenkin, joten koitan vältellä niitä 🙂 Tosin nyt kun oon superdieetillä niin oon syöny rahkaa reippaasti, mut lidlin rahka on hieman erilaista ni siitä ei oo vielä tullut mitään eli suomeks valion tuotteet ei sovi mulle millään muotoa, lidlin erilailla käsitellyt on paljon enemmän terhi-ystävällisiä 🙂

   Paranemisia ja ens kerralla vaadit kunnolla hoitoa!! <3

 • Hölömöläisen hommoo sanon minä! Sama kun sairaala missä ei pääse röntgeniin sunnuntai-iltaisin, huom. sairaala, ei terveyskeskus…
  Ei muuta kun tsemppihalit 😘

  • Onko niin, että röntgenhenkilökunta ei ole töissä viikonloppuna vai mitä en taas ymmärrä. Ihan kummaa, pitääkö sairaalassa odotella vuorokausi että saa tietää onko murtunut koipi tai käsi?!

   No useimmiten olen suitsutellut ja siksi nyt jäytääkin, koska tyytyväisyyteen tuli nyt riikka.

   Kiitos Kikka. <3 Samoin vaan sinne kipeälle kädellesi.

 • Törkeää käytöstä. Äänen perusteellako se vastaanottovirkailija diagnoosin tekee. Ja olipa kuinka katastrofaalisen huono päivä hänellä hyvänsä, niin asiakaspalvelija on asiakaspalvelija ja sen mukaan pitää käyttäytyä.
  Mulle on tehty poskiontelon laajennusleikkaus muutama vuosi sitten, tulehdus oli krooninen hyvin pitkän aikaa. Niin viheliäinen vaiva kuin olla voi.
  Toivottavasti pääset pian sinne lääkäriin ja mieluummin jollekin asiansa ja ammattinsa paremmin taitavalle.

  • Kyllä vaan äänen perusteella, mutta liekö ääni hetken heleämpi kun juuri aamulla olin truutannut sarvikuonokäsittelyt…. Tiedä häntä, mutta jokaikinen luurissa on kuullut kun olen sanonut puhelimeen piip ja kysynyt heti olenko kipeä.

   Samaa mieltä aina voi olla ystävällinen ja se lääkäri vasta kummajainen olikin, sellainen tohtori hajamieli, jolla ei ole mitään hajua miten ihmisiä käsitellään. Jonkun pienen hymynpoikasen yritti Sofialle jossain kohdassa nykäistä, mutta se oli sellainen oppikirjasta opittu hymy, että näin tulee tehdä tässä tilanteessa.

   No on sullakin ollut hurjat kokemukset. Eipä kuulosta kivalta… Saitko sitten apua laajennusleikkauksesta? Sedälleni tehty sama, nämä pienet röörit ja polyypit taitaa olla sukuvika. Setä sai kyllä apua leikkauksesta. 🙂

   Katsotaan miten minun loppuviikolla käy. 🙂 Kiitos Heli vertaistuesta ja zempistä. Aivan mahtavaa, että jaatte näitä kokemuksia, todellakin aukeaa silmät monella tavalla

   Kivaa keskiviikkoiltaa Heli ihanuus. <3

  • Sain avun leikkauksesta joo, ja olen siitä enemmän kuin onnellinen.
   Joku voi tätäkin vaivaa mitättömänä pitää, mutta kyllä siitä iso kiusa kärsijälleen on.
   Parempaa illan jatkoa sinullekin kultainen Tiia 🙂

 • Ihan älytöntä touhua!

  Mun sisko unohti ilmeisesti muutama vuosi sitten myös mainita olevansa kotiäiti, koska aikaa soittaessa oli puhelimessa tokaistu jotain "turha hakea sairauslomaa täältä"… Ja ihan keuhkokuume oli sitten diaknoosi, kun sai tivattua ajan itselleen…

  • No ni! Niin minäkin unohdin sen sanoa, eihän sitä rehellinen mieli ymmärrä tuollaisikin kiemuroita ajatella. Ukko sitten totesi, että ovat lomien jälkeen varmaan ihan turhautuneita kun saikkua hakee tuhat ihmistä. Että kyllä tälläinen turhauma voi olla takana. Sillä onhan se jännä, joskus jos maanantaina soittanut voi olla jo 80 ihmistä ennen jonossa ja taas jo tiistaina pääsee ihan, että saatan olla kolmas tai jotain. Joten kyllä tuossa saikutteluhommassakin on jotai perää ja se saattaa piillä tämänkin jutun takana. 🙂

   Kaikenlaista..

   Kivaa keskiviikkoiltaa Reetta. <3

 • Voi ei 🙁 Sorry lyhyt kommentti. Meidän tietokone hajosi ja mun blogiuran alku tyssäsi heti. 😣 Enkä näe tällä luurilla näpytellä. Mutta tsemppiä sulle. Eikö Duact ole jo itsessään allergialääke?

  • Voi ei… Mutta blogiura lähtee uuteen nousuun, niin hienosti se alkoikin. <3 En tiedä, Duactia on määrätty poskionteloidentulehdukseen, mutta viime keväänä sitä taidettiin määrätä siitepölyallergiaan mulle myös, viime keväänä oli pahat pölyt ilmassa.

   Kiitos Maarit ihanuus. <3

 • Voi ei 🙁 Lääkäreitä löytyy moneen lähtöön niinkuin ihmisiäkin. Toivottavasti ensi kerralla on parempi palvelu. Tsemppiä ja paranemista sulle ♥

 • Olipa asiatonta kohtelua, huh-huh. Vaikka terveyskeskuksissa ja lääkäreillä olisi kuinka kiire, ei pitäisi unohtaa potilaan kohtelua. Toivottavasti saat ensi kerralla parempaa kohtelua ja hoitoa! Tsemppiä!

  • Niin se on, aina voi ilmaista asian nätilläkin tavalla. Vaikka helppoahan se ei ole sanoa "ei" nätisti, se tulee ulos yleensä rumasti. Tosin en ymmärä miksi piti sanoa ei ylipäänsä, täällä vaan olo pahenee eikä kohene… 🙁

   Kivaa loppuviikkoa Belladonna. <3

 • Tämä on niitä aiheita, joissa mun pitäisi pitää näppini kurissa, koska mopo karkaa helposti käsistä! P#¤#¤"%&¤&!!! Tiedätkös, että sellaista se Amerikassa on, ei pääse, jos ei ole rahaa maksaa ja sitä systeemiä tänne ajetaan kaikilla soteilla ja muilla systeemeillä. Kohta ei ole edes 100 kilometrin säteellä paikka johon yrittää päästä, jos ei maksa, koska kaikkea ajetaan mahdollisiman isoiksi komplekseiksi jotka sitten keskitetään sinne, missä suuri osa ihmisistä asuu. Eli tällaiset maalaiset eivät pääse ilman autoa minnekään. Köyhät kyykkyyn ja rikkaat saa palvelut, silleen se tulee menemään. Mutta nyt kun vielä voi olla mahdollisuus, annan neuvon; valehtele. Hingu ja vingu, itke ja kuulosta noin 150% kipeemmältä kuin olet. Silloin voi olla pieni mahdollisuus…

  • Niin jetsulleen Mustakissa kirjoitat asiaa, tähän ollaan menossa. Minulla sentään on nelisen kilometria ja bussilla pääsee. Mutta olisihan se ollut mukavaa eilen hoitaa asia yhdellä kerralla eikä koko ajan rampata ja eilen olisi ollut se autokin alla, tänään taas ei

   Niin kai pitää pieni draamakohtaus yrittää kehittää ja vinkua ja hönkiä, se on vaan kurjaa ettei pelkkä sana riitä ja pahan kuuloinen nuhainen ääni.

   Kiitos zemppikirjoituksesta ja tiedän tuon tunteen kun mopo karkaa käsistä. 😉

   Kivaa loppuviikoa Mustallekissalle. <3

 • Lehdessä oli juuri juttu jossa kerrottiin miten paljon joulun tietämissä ja jälkeen on ollut päivystysruuhkaa. Mutta sehän ei ole mikään puolustus. Lääkäreitäkin on niin moneen lähtöön, toiset osaavat paremmin peittää työstressinsä tai eivät sitten tunne sitä!
  Pikaista paranemista siulle!

  • Eilen oli kyllä hirmuinen ruuhka, kun olimme paikalla. Mutta aina on tosiaan tapa miten esittää asiat ja ystävällinen tapa kyllä vaan yleensä menee paremmin perille, ellei satu olemaan kovin kova pää. Hih.

   No näillä näkymin joudun huomenna uudelleen sinne soittamaan, koska olo sen kun huononee, mutta senhän tiesinkin jo itse. Jos joskus kuuntelisivat potilasta ja uskoisivat, mutta varmaan ovat nähneet niin paljon kaikenlaista, että sekin on luonnollista, että kyynistyvät. Hankala tilanne kaikkien kannalta.

   Kiitos Vikki kovasti ja oikein kivaa loppuviikkoa sinulle. <3

 • Tuo terveyskeskuksen lääkärille pääsy taitaa olla yhtä vaikeaa ympäri Suomea. Ja lääkäreitäkin löytyy monenmoisia.

  Tytär13v, karmea yskä useamman viikon, paheni koko ajan. Ajanvarauksesta ei aikaa vaan ohjeistus hakea apteekista ilman reseptiä saatavia yskänlääkkeitä. Minä siihen yritän sanoa, että kun on kokeiltu jo höyryt, sarvikuonot, suolapiiput, reseptittömät ja reseptilliset yskänlääkkeet, duactit, jne, eikä auta. Ohje: siellä on paljon erilaisia, kokeilkaa vaan jotain toista. Lopulta ei auttanut kuin mennä yksityiselle: diagnoosi paha poskiontelontulehdus. korvatulehdus ja lisäjälkitautina vielä kylkiluunmurtumakin.

  Silmätulehdus: Lääkärille sentään pääsi, mutta lääkäri katsoi ja totesi: Tule kolmen päivän päästä uudelleen.

  Tytär 8v: kurkunpäätulehdus, pitkittynyt. Päivystykseen oli pakko ottaa, adrenaliinia hengiteltiin ja kotiin. Neljännen päivän kohdalla alkoivat päivystyspuolen sairaanhoitajat sanoa, että tyttö täytyy laittaa parempii tutkimuksiin, ei tämän kuulu kestää näin kauaa. Lääkärit laittoivat kotiin diagnoosilla yskä lähtee yskimällä. Seisemäntenä päivänä ei päästy enään edes päivystykseen. Siinä vaiheessa potilas + muu perhe oli aivan loppu. Perhe autoon ja 90km päähän yksityiselle lastenlääkärille, sieltä pikalähete Tyksiin. Ja siellä vasta ensimmäiset tutkimukset.

  Ajanvaraus suostuu antamaan vaan puhelinajan, ei tarvitse lääkärin nähdä potilasta. Lääkekuurin saa röntgenkuvien ja labratulosten perusteella. Soittaa täytyy minuutilleen oikeana aikana. Oikeaan aikaan soittaessa lääkäri vielä syömässä. Seuraava potilas soittaa 5 min päästä, uutta aikaa ei vapaana. Siinä vaiheessa pääsi muutama sammakko suusta. Vihdoin lääkärin tavoitettua vastaus oli: ilman potilaan näkemistä ei diagnoosia voi antaa, miksi teille on annettu soittoaika?!

  Joten tsemmpiä vaan!! Ajan saaminen vaatii toisinaa vänkäämistä useampaan kertaan. Mutta jos hyvä onni käy, saattaa satunnaisesti ajanvarauksessa olla pätevä fiksusti käyttäytyvä.

  • No oho kirjoitin tähän jo kerran ja viesti katosi ilmoille. Kipeänä ei tule laadukasta jälkeä.

   Luin juttusi useampaan kertaan ja miehellenikin. Oli sen verran hurjaa tarinaa. Tuntuu että joskus kun kaikki menee pieleen ne menee totaalisesti pieleen. Lasten suhteen ei saisi mikään mennä pieleen ja miksipä aikuistenkaan suhteen. Niinhän se on, että niin monelaista mahtuu kaikkiin ammatteihin ja teillä on käynyt kamalan huono tuuri…

   Tuo silmätulehdusjuttukin menee yli ymmärryksen, sehän on tarttuvaa lajia ja ilman hoitoa ei kouluun saa mennä. Ajatteliko lääkäri, että lapsenne on kolme päivää koulusta poissa. Silmätulehduksen tunnistaa ihan tälläinen tavallinen matti meikäläinenkin ja mitä tuosta juuri pahimmaan seuraa, tulehdus menee molempiin silmiin ja koko perheelle ja äityessään voi olla todella kipeä.

   Saman suuntaista yskäkommenttia on tullut, mutta lapsemme on haukkuvaan yskään saanut Ventolinea aina pienempänä ja lisäksi laitoimme huoneeseen ilmankostuttajan. Ne auttoivat yhdessä kovasti ja nyt kun keuhkot ovat kasvaneet, niin tuota joka vuotista kuivan ilman haukkuvaa yskää ei enää ole.

   Tuntuu että meillä välillä yskitään koko talvi, kurja tuo yskä homma, mutta siinäkin tulisi lääkärin erottaa minkälaisesta yskästä on kyse, sitä kun on niin monenlaisia.

   Terveyskeskuslääkärin työ on rankkaa puuhaa, miten voisivatkaan tietää kaikesta kaiken ja yleensä ovat vielä nuoria jotka siellä lääkäreinä häärää. Siksi olisikin ensiarvoisen tärkeää kuunnella vanhempia ja lapsia itseään, kullanarvoinen tieto saattaapi tulla juuri heiltä.

   Minua ei eilen uskottu ja täällä sitä ollaan kipeämpänä, nyt. on jo keuhkoissa samaa ongelmaa.

   Olen kyllä otettu että jaoit tämän juttunne tänne, sillä on kyllä vertaistuellista ja tuo perspektiiviä omiin tuntemuksiin. SItä liiankin helposti nielee lääkäreiden ratkaisut, pitäen heitä kaiken tietävinä.

   Toivottavasti vältytte jatkossa moisilta kokemuksilta oli hirveää luettavaa. Ja lämpimiä ajatuksia satelee täältä koko teidän perheelle. <3

 • No voi sentään, uskomatonta kohtelua! Minäkin olen eläissäni aika paljon joutunut noissa kiertelemään mutta päälisinpuolisin on ihan asiallista kohtelua ollut. No tuota potilaan näkymättömänä kohtelua on aika usein, etenkin mieslääkärien kohdalla -ja se on ärsyttävää. Tsemppiä teille, koittakaa parantua siellä!

  • Olen kyllä aiemmin ollut hirmuisen tyytyväinen ja siksi tämä jotenkin vielä eritoten hämmästytti. Aina olemme oikein suitsutelleet Porvoon palveluja. Näitä toki sattuu ja tämä ei alkuunsakaan pahimmasta päästä tarinoita.

   Hauskasti kuvailit mieslääkäreitä, juuri niin ei katsota silmiin ja luimistellaan, siinä tulee potilaallekin kovin häveliäs olo… On toki kivojakin mieslääkäreitä, mutta nyt oli kyllä sellainen tapaus, että hieman jonkun diagnoosin olisin voinut hänellekin kenties anta..

   Kiitos kivasta viestistä ja ihanaa loppuviikkoa Matkatar. <3

  • Niin on ja siihen oikein yritinkin asennoitua, että miltä heistä tuntuu. Sitten mietin omia kiireitä joskus aiemmin töissä, kun yötä myöten joutui esim.osakehommia työstämään tai ollessani pankissa ja kilometrin jono, niin aina kuitenkin olin ystävällinen. Se on se juttu, miten asiat ilmaisee, se kenties tässä eniten nöyryyttikin. 🙂

   Kivaa loppuviikkoa Jonna. <3

 • No voi ja ei … monenlaiseen olen itsekin törmännyt ja juurikin siihen, että vaikka kuinka olisi kiire ja panta tiukalla ei tarvitse olla töykeä. Se on huonoa käytöstä. On myös lääkäreitä/hoitajia yms jotka osaavat kohdata ihmisen hyvin vaikka olisi mikä tilanne. Toivottavsti tulet kuntoon pian.

  • Niin on ja olen kyllä suurimmilta osin törmännyt todella mukaviin ja asiallisiin lääkäreihin. Ja sitten on vielä superosasto eli todella huiput ja lämpimät tyypit. Mutta lääkärinkin varmasti tulee suojella itseään kaikenlaiselta ikävältä, jotta jaksaa työtään ja voi tulla suojakilpi eteen.

   Kiitos Anne lämpimästä viestistä ja sinulle oikein ihanaa loppuviikkoa. <3

 • Harmi kuulla, että sinua on kohdeltu noin kaltoin. Omassa terveyskeskuksessa Helsingissä on aivan loistavasti kohdeltu meikäläistä, mutta terveyskeskus on aika pieni ja on saanut useampaan kertaan kunnianmaininnan hyvästä palvelusta. Kun itse poden flunssaa, niin menen heti suoraan päivystävälle hoitajalle ja valitan vaivat ja terkkari voi katsoa myös sen korvan ja sitten siitä pääsee jossain välissä sinne lääkärille, jos on tarpeen. Syön itse tujut annokset Aeriusta, joka ei väsytä ja se kyllä auttaa tuohon limakalvojen turpoamiseen, niin saat yöt nukuttua. Kannattaa nyt vaan sanoa, että lämpöä on ollut, jotta ottavat sut johonkin syyniin.Toivottavasti paranet pian lääkärillä tai ilman<3

  • Oi kuulostaa mahtavalta ja kyllä sain itsekin ihan asiallista apua aina Helsingissä asuessa ja sitten on vielä Helsingin kruununjalokivi Lastenklinkka jossa on superihmiset töissä. Mutta olen kyllä ollut kovin ylpeä Porvoolaisesta meiningistä ja kehunutkin kaikille, nyt tuli pieni töyssy, mutta toivottavasti oli töyssy vain. Eikä niin että kiire, supistukset, leikkaukset ym.vaikuttavat negatiiviisesti kaikkiin, myös siihen miten ihminen kohtelee ihmistä…

   Terveyskeskuksenne saama kunniamaininta on taatusti myös sellainen, josta halutaan pitää kiinni. <3 Upea juttu kerrassaan. .<3

   Aivan niin hyvin olisin terkkarillekin voinut päästä, mutta ei. Mieluiten tytär toisena päivänä ja äiti toisena. Mies jo tänään oikein käskemällä käski menemään lääkäriin, mutta totesin että odotetaan huomiseen, en pelokkaana kehtaa peräkkäisinä päivinä soitella. Näin tämä asia vaikutti heti minuun ja varmaan tämä vaikutus on terveyskeskuksen toivomakin..

   Kiitos mukavasta viestistä ja täytyypä selvittä tuo Aerius, jos ei väsytä? Söin itse allergiaan lääkettä, jota jenkkilentäjätkin syö kuulemma, ei pitäisi väsyttää, mutta väsyttää kyllä. Luulenpa että toiset ovat lääkkeille herkempiä kuin toiset.

   Kivaa loppuvikkoa Mysterious M. <3

 • Olen luopunut terveyskeskuksesta ihan kokonaan sen jälkeen kun tyttären (silloin 3 v) nenästä vuoti verta. Menimme päivystykseen ja kolme eri lääkäriä kävi katsomassa ja nokka vain vuoti ja pyysin kylmää niskaan kun suonet nenään tulevat sitä kautta, emme saaneet vaan meidät lähetettiin kotiin, vuotavana merkinnöin: hysteerinen lapsi, ei voida hoitaa. Yksityisellä on joskus rahastusmeininki, mutta meillä on luottolääkäri yksityisellä, joka on perhettämme hoitanut ja sinne saa kohtuu helposti ajan, suosittelen vaikka kalliimpaa se on. Ai niin, kerran olin itse päivystyksessä, kaksi vaivaa, toisen lääkäri hoiti ja toista ei, pyysi varaamaan sille toiselle uuden ajan, että sillai sitten 🙁

  Toivottavasti olosi näistä kannustuspuheista huolimatta kohentuu, käy taistoon sisko!

  • Aivan totta. Meillä olikin isommat lapset vakuutettuja, kolmatta lasta ei voitu vakuuttaa, kun asuimme ulkomailla, neljäs onkin sydänlapsi ja saa kaiken parhaan hoidon lastenklinikalla mm.korvien putkituksen. Mutta yksityisellä ollaan lasten kanssa useaan kertaan ravattu. Joskus yritetty ensimmäiseen kertaan terveyskeskuksella ja kun jopa ei olla saatu lapsellekaan aikoja, tyyliin seuratkaa tilannetta, ollaan paukattu yksityiselle.

   Tuo kyllä ei mene kaaliin, jos on kaksi vaivaa ja molempia ei hoideta, eritoten jos aikaa on. Meillähän meni meidän ajasta 5min mutta lääkäri oli jo 30min myöhässä meidän ajasta, joten meidät saatettiin pikana ulos, eikä suostunut minua tutkimaan vaikka oli 10 minuuttia vielä aikaa.
   Joskus tekisi mieli tehdä niin, että sanoo että istun sitten tässä aikani loppuun ja älä sinä tee mitään. Voisi olla aika huuli pyöreänä lääkäri. Hih.

   Kiitos kovasti zempistä ja oikein ihanaa loppuviikkoa Saila. <3

 • Voi ei mitä käytöstä!!! Sairaat saa kärsiä… Terveyskeskus on kyllä vähän "sellanen ja tällänen" -paikka, mutta oon onneks joskus saanut ihan hyvää(kin) palvelua.
  Toivottavasti saat jostain apua vaivoihin <3

  • Samaa mieltä, arpapeliä eli riippuu kuka kohdalle osuu. Mutta enemmän kuitenkin hyvää kuin huonoa tähän mennessä. 🙂

   Kivaa loppuviikkoa Marru ihanuus. <3

 • Nuo terveyskeskusten ajanvarauksia antavat henkilöt ovat entisessä elämässään olleet menneiden aikojen portsareita, nekään kun eivät kaikkia pyrkijöitä ravintoloihin päästäneet 🙂

  Veroistamme maksetaan suurta terveys-koneistoa, mutta silloin harvoin kun sitä perusterve ihminen tarvitsee, niin eipä ole helppoa apua saada 🙁

  Toivottavasti tautisi menee ohi joko itsekseen tai lääkärin määräämin tropein!

  • Näin jetsulleen, vallankäyttöfiilis siinä juuri tuli ja ei oikein ollut logiikkaa, kun molemmat tullaan kerran kipeinä paikalle, niin samalla siinä. Eritoten kun ajastamme jäi 10min jäljelle…. Juu ja vielä kun käytän kerran kaksi vuodessa palveluja. En ole siellä joka maanantai saikkua hakemassa….. Höööhh…

   Kiitos kivasta toivotuksesta ja oikein mukavaa viikkoa sinulle.. <3

 • Uskomatonta. Ei sen puoleen itse kävin terkassa maanantaina selkäni takia ja lääkäri ei edes vilkaissut selkääni, aivan kuin minulla olisi rutto. Kuvauksesta nyt puhumattakaan. Onneksi osasi antaa tarpeeksi voimakkaat ropit muutaman metrin päästä. Mietin, että yhtä hyvin olisin voinut tehdä "etänettitilauksen"

  • Tämä oli kyllä niin hyvä pointti! Olen itsekin ihmetellyt, että välillä kuunnellaan keuhkot, tutkitaan kurkku, korvat jne. Ja välillä katsoa tippuvan nenän perusteella ja määrää kuurin ja ulos. Näissä tapauksissa voisi kyllä nettitilata itselleen antibiootit, jos valtuuksia olisi. 😉

   Hih ja oikein kivaa loppuviikkoa. .<3

 • Onneksi nykyisin voi varata yksityiselle työterveydelle ajan netin kautta ja valitsemaan vielä hyvällä tuurilla mukavaksi kehutun lääkärin.
  Lääkärit ovat pelottavia ainakin minusta, joten viimeiseen asti tulee sinniteltyä ja vielä vähän siitä pidempäänkin ennenkuin varaan ajan.

  • Työterveys onkin loistava homma ja siellä heti löysivät ne polyypitkin poskionteloistani, jotka ovat syynä pitkittyneeseen nuhaan ja poskiontelontulehduksiin. Terveyskeskuksessa eivät koskaan sano mitään polyypeista, kuin niitä ei olisi vaikka siellä ne lurjukset ovat…

   Olen niin samalla aaltopituudella kuin sinä. Lääkärit pelottavat ja aina pitkitän lääkäriin menoa ja sitten käy kuten viimeksikin flunssa kesti viisi viikkoa… Nyt yritin sitä välttää, koska en todellakaan halua olla löysä ja makoilla viittä viikkoa.
   Kotiäiti joutuu käymään joko terveyskeskuksessa tai yksityisellä ja koen, että veroja on tullut maksettua kyllä kosolti ja ukkoni senkin edestä, joten pyrin käyttämään terveyskeskuksen palveluja ja koen, että oikeus niihin. Mutta yksityisellehän sitä on sitten monesti joutunut laukkaamaan…

   Kiitos siitä että avauduit lääkäripelosta, se lämmitti kovasti.

   Oikein mukavaa loppuviikkoa Paula. <3

 • Voi mitä touhua. Harmittaa puolestasi! Lääkäreitäkin on niin paljon erilaisia. Osa tuntuu olevan selvästikin leipääntyneitä työhönsä ja unohtaneensa miksi alunperin alalle hakeutuivat (toivottavasti auttaakseen ihmisiä). Toivottavasti paranet pian! <3

  MS / Beauty Highlights

  • Näin se on, lääkäreitä on erilaisia siinä missä meitä ihmisiäkin. Mutta olo on tänään aivan kamala ja autoa ei alla, bussit toki kulkee. Mutta vaikka mies hoki aamulla että nyt lääkäriin, niin en tohtinut soittaa kun tuumin, että eivät anna aikaa kuitenkaan.

   Kiitos kovasti lämpimästä viestistä ja kirpsakkaa loppuviikkoa. <3

 • No voi hyvää päivää! Näitä lukiessa sitä kyllä aina muistaa, että on pirun onnellisessa asemassa kun on työterveys jnne mennä moisessa tilanteessa. Ainakin sinne saa ajan.

  • Jetsulleen. Kyllä vaan aiemmin työterveyslääkäri heti huomasi polyypitkin onteloissa, mutta yksikään terveyskeskuslääkäri ei ole koskaan sanonut niistä mitään. Ja meikäläisen allergioilla ne ei todellakaan ole minnekään kadonneet. Kyllä työterveyslääkäri on aivan mahtava etu. <3 Komppaan sua satasella siinä.

   Kirpsakkaa loppuviikkoa Satu. <3

 • En tiedä miten tänä päivänä lääkärien koulutuksessa on otettu huomioon kunkin potilaan kohtaaminen, kuuntelu ja asianmukainen ja ystävällinen kohtelu. Kuten meissä kaikissa ihmisissä lääkäreissäkin on paljon niin sanottuja asiaansa paneutuvia ja sydämmellään työtä tekeviä, kuin valitettavasti juuri päinvastaisella tavalla toimivia. Harmillisesti ja et taatusti ainoana, jouduit kokemaan tuota jälkimmäistä ja asiatonta kohtelua.

 • Näin on jetsulleen, niin se näyttäytyy lääkäreissäkin koko ihmiskirjo, kuten meissä kaikissa. En minäkään tiedä miten nykyään koulutetaan kai osittain koulutetaan myös pitämään tietty muuri yllä, ettei lääkäri itse sairastu tai kanna taakkaa kaiken ikävän yllä. Koska vaikka lääkäri olisi asiallinenkin, niin yleensä kuitenkin kovin kliininen. Tosi harvassa on oikein suurella sydämellä varustetut lääkärit. Ja kyllähän kaikki tämä on vallan loogista. Mutta ei sitä potilaana haluaisi olla rasti ruutuun liukuhihnatapaus vaan että syvennyttäisiin edes pienellä intressillä. 🙂

  Tälläistä on elämä. <3

  Oikein mukavaa tulevaa viikonloppua. <3

 • Törkeää kohtelua! Toivottavasti saat uuden ajan ilman kiukutteluja. Pelottaa, millaiseksi tämä maa on muuttumassa.
  Yritähän nyt lepäillä ja ota ne Leenankin jo mainitsemat D- vitamiinit käyttöön.
  Paranemisia sinulle ja monen monta halia <3

  • Näin on jetsulleen, että maailman meno muuttuu kovemmaksi tai ainakin tuntuu siltä. Osa kovuudesta tulee pintaan luonnollisesti mediatulvasta.

   Hyviä ja huonoja kaikki mahtuu ihmiskirjoon ja luonnollisesti lääkäreihinkin.

   D-vitamiinia kävin oikein hakemassa lisää ja ottanut useita. Toivotaan että tämä tästä, tänään korvaa vasta villinä särkeekin…Voi sun maar…

   Kivaa viikonloppua ihana Lady ja hurjana halauksia täältä. <3

 • Kymmenisen vuotta sitten sain vatsataudin ja sahaavan kuumeen Puolan-tuliaisena. Päiväkausia hoitelin itseäni kotona, kun lomalla kerran olin. Lopulta päättelin, ettei 37 ja 39,5 välillä sahaava kuume ja jatkuva vatsan kiertäminen varmaan kotikonstein lähde. Kun varasin ajan terveyskeskukseen, minulle luvattiin että pääsen lääkäriin. Pääsin kuitenkin hoitajalle, joka totesi, että kuumehan on laskenut aamusta, eikä kuunnellut kun kerroin lämpötilan vaihtelevan, vatsan olleen sekaisin jo viikon ja taudin tulleen tuliaisina. Kotiin vaan ja lepoa.

  Meni edelleen pari päivää, kunnes tajusin, että onhan minulla työterveyslääkäri. Lääkäri närkästyi kun kuuli, ettei mitään testejä ollut julkisella otettu. Nyt otettiin, tulos erittäin ärhäkkä kampylobakteeri, jonka jälkitautina voi olla krooninen reuma. Sain niin vahvat antibiootit, että apteekissakin todettiin minun varmasti olevan huonossa jamassa, kun niitä määrättiin…

  Toisaalta olen kyllä saanut pääosin oikein hyvää hoitoa julkisella ja myös välinpitämätöntä kohtelua yksityisellä.

  Tsemppiä ja paranemista!

  • Kiitos kovasti Lumo, vertaistuki on aivan parasta. <3 Ja olet niin oikessa, hyvää palvelua olen saanut molemmille sektoreilla ja vähemmän huonoa myös molemmilla, kaikki riippuu viime kädessä lääkäristä.

   Tarinasi kuulostaa niin tutulta. Sain Latvian sisisimpukkatuliaisena vastaavan, kun kävimme ennen muuttoa maahan tutustumassa. Silloin terveyskeskus Larussa kyllä otti heti vakavasti ja kaikki verikokeet ja homma hoitui. Mutta aina ei mene niin ei yksityisellä eikä julkisella. Olisi monta tarinaa kerrottavana molemmista.

   Onneksi sait lopulta kunnon hoitoa, muuten olisi käynyt todella kurjasti. On monesti niin pienestä kiinni kaikki ja ihmisiä ne lääkäritkin. Mutta 10-vuotta sitten kannatti kyllä suhtautua vakavasti niin Baltian maiden tuliaisiin kuin Puolankin.

   Kiitos kovasti toivotuksista ja kun kerroit omasta kokemuksesta, sinun ulkomaanjuttuja on aina niin mielettömän mielenkiintoista lukea. 🙂 Se on se tämä levoton sielu, jolla pitäisi aina olla matka buukattuna. 😉

   Kivaa viikonloppua Lumo. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud