Terveyskeskus osa 2, parta kasvaa, harmaata pukkaa, tätäkö on keski-ikäisen naisen elämä, konkurssia…

Kyllä nyt alan jo vihaamaan itseäni pikkuhiljaa… Marraskuussa oli viiden viikon flunssa ja nyt kohta kaksi viikkoa kestänyt tämä uusin. 


Perjantaina ei tullut ääntä enää, joten sain kuin sainkin Terveyskeskukseen ajan. Ilahduin kun huomasin, että ajanvaraajalla on eri nimi ja tämä uutukainen oikein säälittävästi voivotteli kuntoani. 


Pääsin oikein pirtsakalle,  iloiselle ja erittäin nuorelle naislääkärille, voisikohan olla peräti oma lapsukainen ikänsä puolesta. Tutki korvan, joka on todella kipeä, ei kuulemma mitään, tutki poskiontelot ultralla, totesi että limakalvot ovat todella turvoksissa ja on poskiontelontulehdus, mutta ei bakteeriperäinen… Passitti kotiin ja antoi soittoajan ensi torstaille, jos tuolloin vielä nuhaa,  määrää antibiootit. 


Poskiontelontulehdus on kuulemma virusperäinen ei bakteeriperäinen. Nyt katsellaan miten homma etenee, mutta tänään olo on vielä huonompi, koko oikeaa puolta särkee ja tässä jorisen ja valitan kuin iäkäs ihminen konsanaan, jolla ei ole enää muuta puhuttavaa kuin kolotukset.


Olemme nimittäin ystävien kanssa jo huomanneet seikan, että kun kokoonnumme, kyllä siellä tarinoina pukkaa vaivat jo kolotukset ja niitä on jos jonkinlaisia.


Minipillerien lopettamiskokeilu jatkuu edelleen, onko mummovuodet alkaneet vai ei? Mutta tällä hetkellä päätelmänä on, että on…


Eilen huomasin myös, että kun partaa nyppii se palaa entistä eloisampana takaisin, odotan milloin parta muuttuu mustaksi. Viime yön pikkutunneilla mietin tätä parta-asiaakin ja päätin, että leuka on vahattava, sillä pääsen haituvista, jotka on sillä rajalla ovatko normaaleja naamakarvoja vai partaa… Ovat partaa, haluan vieläkin pettää itseäni, että hahtuvat ovat aina olleet siinä.


Tuo ukko se vaan talsii menemään yhtä komeana kuin ennenkin, hieman charmanttia harmaata hiuksiin pukkaa, mutta on jopa laihtunut 10kg ihan vain sillä, että on tehnyt pidempiä koiralenkkejä. Keski-ikäinen nainen ei laihdu pitkittämällä kävelylenkkejä, tämän ikäinen nainen tarvitsee järisyttävän ja ison täysrempan laihtuakseen.


Huomaa varmasti tekstistä, että pientä kriisiä pukkaa. Kriisiä lisäsi kun luin eilen Karkkipäivän Sannin blogia, jossa tuolla mukavalla kaunottarella on pieni nysä luomenalku naamassa, mutta ei muuta, kaikki muu on silkkisen sileää. Juu en tässä Sannia kadehdi vaan heräsin kauhulla tuijottamaan omia luomia ja tuota leuan noitaluomea, että tulisiko sillekin tehdä jotain.


Mitä tästä kaikesta oikein tulee, koko ajan pitäisi naamaa remonteerata ja vartaloa ja remontin tarve vain kiihtyy ja kiihtyy, eihän tässä enää pysy perässä. 


Mielialaa parantaakseni taidan mennä raidoittamaan harmaat pois, (tosin tukasta tulee kuitenkin pissinvärinen) ja pestä hampaita tunnin valkaisevalla ja puhdistavalla Yotuelilla, että ne pysyisivät edes valkoisena…


Kuuluuko sinne asti sniiiff, ihan kauheaa luettavaa itsellenikin….


Iloista viikonloppua kaikille, päät ulos, happea aivoille ja elämä näyttäytyy iloisena ja kauniina ja partakin on vain yksi merkki siitä, että kaiketi minusta on vihdoin kehkeytymässä aikuinen. 🙂


p.s. valittavat ihmiset ovat kertakaikkiaan ikäviä ja rasittavia, tätä inhotti oikein uudelleen lukea kirjoitusvirheitä tarkistaessa. Haluan takaisin sitruunasta omenaksi. 😉 Hehee taas uusi itsepetos, olen oikeasti sitruuna. 😉

Karvaiset olennot rakastaa ehdoitta ja onhan Niiskuneitikin varsin turhamainen. 🙂 Nyt ei muuta kuin sumppia huuleen ja harmaat piiloon, siitä se remontti alkaa. 🙂 85 thoughts on “Terveyskeskus osa 2, parta kasvaa, harmaata pukkaa, tätäkö on keski-ikäisen naisen elämä, konkurssia…”

 • Kyllä se siitä, sairaana vaan tuppaa masentamaan kaikki. Ehkä sitä potiessa vaan jää liikaa aikaa miettiä kaikki näpyt ja karvankasvut, joita ei arjessa muutoin huomaa. Ihan hehkeä näytät olevan ,joten no hätä! Paranemisia!

  • Olet niin oikeassa. Ihminen sekoaa, jos ei saa päivittäisiä happihyppelyjä ja maailmaa alkaa näyttäytyä varsin kummallisena ja eritoten oma naama!

   Hih jos laittaisin tänne kuvan minusta nyt, peljästyisit pahemman kerran. 🙂 <3

   Iloista viikonloppua!

 • Toisinaan masentaa enemmän… ja jos haetaan jotain positiivista, niin kiitos ihana ystävä! – Mä en oo yksin noiden kaikkien kymmenien ongelmien kanssa!!!
  Oot ihana… halauksin ♥ Marru 🙂

  • Näin se on ja jos ihminen happea saa, siinä kyllä pää sekoaa. Hih et todellakaan Marrusein ole yksin. Ja pitääkö sitä partaakin yöllä miettiä, kun pitäisi levätä ja nukkua! 😉

   Sinä olet ihana <3

   Iloista viikonloppua Marru. <3

 • Kuulostaaa niiin tutulta ♡ tämä keski-iän kriisit muuttuu joka päivä, milloin on tullut yössä tosi vanhaksi, milloin mitäkin, vakavaa vanhentumista, kuitenkin ei niin vakavaa että itsesääliin kannattaa vaipua, olet kaunis omana itsenäsi.♡
  olen ollut aina nuorekas, moni on luullut minua nuoremmaksi, kuin mitä olen, mut nyt kuitenkin ikä rupee valitettavasti tekemään tehtävänsä, ei sille mitään voi, tai vois kai jos tekis kokonaisvaltaisen elintaparemontin, nukkuis pitkään, liikuntaa ja söisi oikein..
  Tuntee itsensä tosi vanhaksi työskennellessä parikymppisten neitien kanssa.. tämä rouva 🙂
  Juuri sanoin tässä miehelle "rakastatko mua kun olen ryppyinen" laulun sanoja siteeraten, ja kyllä lupasi. Se riittää just nyt!
  Haleja Tiia♥

  • Niin tätähän se on se ihmisen elo, kun on annettu hoksittimet jolla ajatella, niin väkisinhän sitä ajattelee ikäviä ja kriisittelee. Sama juttu pitkään nuorekas, mutta se konkurssi tapahtui aivan yhtäkkiä, painoa tuli 10gk ja naamanpiirteet valui alas. Semmoista tämä on ja ennen kaiken hyväksymistä taatusti pahempaa on luvassa.

   On meillä ihanat ukot, tuo charmantti harmaahapsi laiheliini täälläkin väittää, että olen kaunis, kuuroille korville tosin menee moiset sanat. Harmi että menee, itseään tulisi arvostaa eikä tutkia paloina suurentavalla peilillä.

   Miehesi sanoi niin kauniisti ja kyllähän miehetkin vanhenee ja heillä omat kriisinsä. Parasta on saada vanheta yhdessä. <3

   Halauksia sinullekin kovasti ja kiitos ihanasta viestistä. <3

 • Tuttuja juttuja kirjoittelit. Kyllä se vielä tuosta suttaantuu ja sitruuna muuttuu taas omenaksi. Kunhan saat flunssaisen olosi paremmaksi, koko elämäkin jaksaa taas hymyilyttää eikä se alkava keski-iänkriisikään tuttu niin pahalta. Tsemppia ja pikaista paranemista!

  • Hih niinhän se on, kaikki järki katoaa makaillessa. Pitää nyt yölläkin miettiä partahommeleita, on sitä hullu! 🙂

   Kiitos zempistä ja kauniista sanoista Belladonna ihanuus ja oikein kivaa viikonloppua. <3

 • Nainen vanhenee kuin hyvä viini, paranee vain vanhetessaan <3
  Peilin eteen voi mennä ja sanoa itselleen sinä olet hyvä juuri nyt ja kun sen sanoo usein, aivotkin alkavat muistaa sen ja olo kohenee <3
  Peilikuvalle voi sanoa, että rakastan sinua, koska kun rakastaa ja hyväksyy itsensä, maailmakin tekee niin <3

  Se miksi sinulle näin kirjoitan, haluan kertoa omasta kokemuksestani, että olen ollut syvässä alhossa ja sieltä noussut ylös!
  Hyväksyn itseni juuri sellaisena kuin olen, en anna itseni enää vajota sinne alhoon!

  Sinulla on ihana mies, ei kaikki miehet muista sanoa kauniita sanoja vaimolleen, nyt vaan uskot sen mitä kuulet <3 <3 <3

  Parane pian Tiia (muista kikka kolmoset) <3

  • Tuitiina oi miten ihana teksti. <3 Ainakin mieleltä sitä paranee, viisastuu ja syvenee. <3

   Kiitos kun laitoit itsesi likoon, alhossa hieman pidempään itsekin käyneenä ja ajoittainen vierashan tuo alhokin on, niin tiedän että sanan alho taakse kätkeytyy paljon. <3

   Itsensä hyväksymisen matka on pitkä ja kivinen, mutta ne onnistumisen ja mielen välähdyksen hetket ovatkin kaiken kipuilun arvoisia.

   Kikka kolmosia olenkin jo käytellyt ja pitänyt kauratyynyä poskea ja korvaa vasten, se helpottaa kovasti ja unikin tulee. <3 Kiitos loistavasta vinkistä, sillä anoppi ihanuus on monta kauratyynyä lahjaksi antanut, yksi niistä oli musta kissa. 🙂

   Kiitos sinä ihana, sydämellinen ja syvällinen pakkaus. <3

 • Itse kun kävin 40v lääkärintarkastuksessa oli mitattavat arvot kaikki kohdallaan. Lihaskunto olisi pitänyt parantaa ajoittaisten hartiavaivojen ehkäsemiseksi, lievä ylipaino, mutta ei mitään sen kummempaa. Nyt muutaman vuoden jälkeen minulla on korkea verenpaine, raudanpuute ja kolesteroli ja verensokeriarvot nousussa. Niin se lähti kroppa rapautumaan 🙁 Kovasti olen suunnitellut, että alan taistelemaan hidastaakseni sitä, mutta vielä olen ajattelun asteella. Naaman suhteen olen pidempään vetänyt linjalla, että työpäiväksi pakkelia pintaan ja kotioloissa puolestaan kannattaa viimeiseen saakka vältellä peiliin katsomista 😀

  • Rva Kepponen, kirjoitat niin asiaa, 40v ei vielä mitään ja sitten joskus 42-43-vuotiaana romahdus… Sinulla on hyvin samat linjat kuin meikäläisellä, kaikki on vielä ajattelun asteella. Oi miksi sitä niin kovin ajattelee, soisin tekeväni enemmän. 🙂 Nassuhommatkin samat, kun julkiselle paikalle astun laitan pakkelia naamaan, koska no se nassu oikeasti väriä tarviseekin, mutta muutoin olen meikittä. Ja nyt on viimeksi uuden vuoden aattona naamassa näyttänyt pensselit ja sudit.

   Ongelmana vielä on se, että kaikki arvot on kohdillaan ja kolesterolikin 4,7 mitä ei ikinä uskoisi jos katsoo vartaloni muhkuroita.

   Miten sitä itselleen on sekä liian hellä, että julma kun ei osaa pitää huolta itsestään.

   Kiitos ihanasta vertaistuesta Rva Kepponen, järisyttävää miten samoilla linjoilla kaikkien ajatukset kulkee. Vaikka sen tietääkin että niinhän se on, mutta jos yksin asioita pikkupäässä hauduttaa, sitä luulee olevansa kovin yksin. Ja kaiken kukkuraksi kaikki nämä parrat ja harmaat hapset ja ikäluomet eivät edes ole niitä oikeita ongelmia… Pöh itselleni ja kiitos sinulle mahtavasta vertaistuesta. Uskomattomia naisia täällä, osaatte nauraa itsellenne, olla rehellisiä ja sydämellisiä!

   Sydämiä satelee täältä sinun viikonloppuusi. <3 <3 <3

  • PItäisi tosiaan pitää huolta itsestään. Enpä antaisi omien lasteni olla liian vähällä ulkoilulla, syödä jatkuvasti epäterveellisesti ja nukkua liian vähän, mutta itselläni en saa noita asioita kuntoon. Voih, mistä tulisi motivaatiota ja voimia muutokseen? Pitäisi taas lähteä askel kerrallaan hakemaan uutta suuntaan oman arjen valintoihin.

 • Välillä on käytävä 'pohjalla', jotta tuntee taas itsensä kauniiksi, fiksuksi, energiseksi, unelmaiseksi jne. Viikon päästä on ihan eri fiilis ja kuningatarolo, sano minun sanoneeni…; ) Kaikesta huolimatta nousujohteista viikonloppua!

  Heli-Hannele

  • Hihii niinpä, ei kai sitä koko ajan voi tuntea joko rumaksi tai kauniiksi. Mutta hih, hirmu harvaan ovat käyneet päivät, jolloin tunnen itseni kauniiksi. Liekö sellaisia onkaan. 😉 <3

   Kiitos ihana ja aivan mahtavaa viikonloppua sinulle. <3

 • Kurjaa miten sairaana kaikki tuntuu niin kaamealta. Sama juttu jos ei pysty nukkumaan, yöllä pienetkin murheet on jättimäisiä ja aamulla jo vähän huvittaakin omat ajatukset.

  Paranemisia sulle ja nappailethan jotain vitamiineja, hunajaa ja kuumaa juomaa?

  Haleja <3 <3 <3

  • Hih Maarit juuri näin se menee, kyllä yöllä se parta oli mukamas jo sellainen vuohenparta. Ei ole edes ukko huomannut koko partaa, mutta minä huomaan, kun kirkkaalla valolla katselen peilistä ja nypinkin niitä, joten kyllä se parta on. Himskatti…

   Ja olet niin oikeassa aamulla jo välillä hieman naurattaa, mitä möhköfantteja sitä tuli yöllä ajateltuakaan.

   Vitamiineja on ja kuumalla juomalla olen saanut äänen takaisin, jee.

   Halauksia Maarit ihana. <3 <3 <3

 • Kyllä se kriisi ohi menee, usko pois. Kun vain enisi tuo poskiontelontulkkukin, se on keljua, mutta onhan toki kriisikin. Huumorilla selviää kriiseistä, kuten yritätkin ;D Sanoo täällä yks joka o joutunut koko ikänäs suhtutumaan ulkonäköönsä huumorilla, ei sitä voi vakavissaan ottaa 🙂 Mut kun sitä on se mikä on.

  • Niin se naisen elämä on yhtä ajoittaista kriisiä ja sitä kun aina muut laittaa edelle, niin sitten ne kriisittelyt nostaa päätään sellaisissa tilanteissa kun on aikaa ajatella.Kuten yöllä. 😉

   Kyllä vaan huumori on aivan paras lääke, itselleen saa ja kannattaa nauraa. Ja nauravainen ihminen on paljon kivempi, tosin olen kyllä aikamoinen sitruuna. 😉 Ja kyllä oma nassukin on niin moninainen ja hyvää kuvaa ei esim.meinaa koskaan saada, mutta minkäs sitä ilmeilleen mahtaa. 🙂

   Kiitos sait kyllä hymyn huulille, sinä aito mahtavuuspakkaus. <3

   Iloista viikonloppua. <3

 • Armahda nyt hyvä ihminen itseäsi! Voi kun voisin päätäsi silittää, no kaukosilitystä kuitenkin. Kriisi on aina kaikilla naisilla kun täyttää 40 v, itsellänikin. Paino nousi, lapset osasivat toimia ilman minua jo jonkin verran, isäntä meilläkin vain pysyi sutjakkana ja minä paisuin ja koko maailma kaatui päälle. Mutta se siitä, ajatteles, nyt on lapset jo tehty ja oikeastaan kuukautiset ovat ihan tarpeettomat, ei ole elämästä suorituspaineita, ihana mies rinnalla, arvaa moniko on Sinulle kateellinen. Kyllä sitä partaa kasvaa muillakin, kaikki eivät sitä vain ikänäöltään huomaa ja mustat pitkät karvat kaulalla näyttää ihan kauheilta. Meillä on partakontrolli kun tytöt tulevat kotona käymään. Eli voisivat ne asiat olla ihan mahdottomankin huonosti.

  Kohta taas paistaa aurinko ja kesä tulee! Toivottavasti paranet pian, nesteen juonti auttaa sen liman ulostuloon ja keittosuolaliuoksella voisit poskionteloita huuhdella tai höyryhengittää, se tekee ihollekin hyvää! Hymyilläänhän taas!

  • Voi mahoton miten ihana viesti. Minähän täältä sitruunaiselta olemukselta jo hymyilen, kuules ja isosti. :O

   Sitähän ei itselleen millään armoa anna ja jos annetaan, niin ihan viimeiseksi. 😉

   Hihii ja tuo sinun kuvaelma itsestäsi on kuin suoraan täältä. Tosin tuo perheen 8v vielä tätä äitiä jonkin verran tarvitsee, mutta mitähän sitten tapahtuu, kun on aikansa lapsia palvellut ja eivät enää tarvikaan, kenties haistattelevatkin. 🙂

   Ukosta ja perheestä olen onnellinen kuin mikä ja upeeta ukolle, että on niin elinvoimainen ja virkeä. Oma suku pitkäikäistä, ukon ei, joten hienoa että voi hyvin. Ja saa olla onnekas että on ukko ja perhe, mutta kun itsesääli oikein voimalliseksi sitä äityy, sitä katsoo säälien perhettä, että mitä pahaa ovat tehneet saadeksaan osakseen minut, hehee. 🙂 Olisiko pientä marttyyrinvikaa täällä ilmoissa. 🙂

   Olet oikeassa olen nähnyt partaa muillakin ja eräs ystävä jonka hiukset kuin jouhet, on vahannut viikset pois jo 25-vuotiaasta. Eli saan olla onnelline, että parta löysi maaperän leuastani vasta nyt 45-46-vuotiaana. 🙂

   Hih täytyypä laittaa aina lapset partakontrolliin, loistava idea, niinhän minä ja tätinikin partakontroillaan oma mummini. <3

   Näin se onkin ja kevät on iloista aikaa, pitkittynyt talvi käy sielulle kuin sielulle, etenkin jos ei naamaansa voi ulkona näyttää.

   Keittosuolaliuosta käytän sarvikuonolla joka pv ja Tuitiina tuolla ylhäällä neuvoi laittamaan kauratyynyn posken päälle, niin pehmentää tukoksia. Höyryhengitys olisikin hyvä idea ja meillä on ilmankostutin huoneessa. <3

   Kiitos sinulle ihana ihminen aivan mielettömästä viestistä ja aivan ihanaa viikonloppua ja partakarvoille kanssa. 🙂

 • Paranemista sinne! <3
  Synttäreiden lähestyessä perinteistä ikäkriisiä pukkaa vähän täälläkin. Ilokseni kävin vielä tällä viikolla kolotuksineni lääkärillä, joka hänkin totesi kyykkyyn menemiseni näyttävän mummomaiselta ja kävelen kuulemma kuin merimies ilman laivaa 🙂

  • Tiia kaimaseni voi jestas nyt jo ihan naurattaa, vain siellä ollaan jo ihan merimiehenä ilman laivaa. Voi mahoton sentään, ei tämä naisen elo helppoa ole. Ja luulenpa että nuo lääkärin sanat kuitenkin jäävät mieleesi soimaan.

   Himskatin hyvältä näytät, joulukuviakin kun katselin, oikein kaunis ja upeat sääret ja koko paketti upea kuin mikä. 🙂

   Kivaa viikonloppua ihanuus. <3

 • Paranemista, tollaiset pitkään jatkuneet sairaudet on niin ärsyttäviä ja voimaa vieviä. Ikä se tuo tullessaan aina kaikenlaista "mukavaa", vahaus on ehdottomasti paras konsti ja jos haluat äärikokeilua ja pysyvästi eroon laserkin voisi olla mahdollinen. 😉 Uskon, että sun huumorilla selviät tästäkin! <3

  • Näin on, alkaa zemppihenki pikkuhiljaa olla aika hakusessa… Ketuttaa oma itsensä niin, eikä ole kivaa kun ei jaksa vaikkapa imuriin tarttua…. Haluan oman kehoni takaisin, vaikka partoineen kaikkineen. 🙂

   Olkoon vahaus ensi askel ja katsotaan minkälaiset jouhet vahauksesta pukkaa, että joudunko jo ihan äärikokeilujen äärille…

   Iloista viikonloppua ihanuuspakkaus. <3

 • Hihii, tarina vaan parani loppua kohden. Sulla on sana hallussa. Itsekin nyppäsin tänään karvan leuasta, ku ihan Stadin tästä lähden 🙂 ai niin, vähän mainostin sua tänään Sisustusunelmia-blogissa 🙂

  • Hihii Kaisa, niin nauratti että stadipäivän kunniaksi lähti karva. Minulla on sellainen nenäkarvatrimmerikin, saattaapi olla että sekin joskus laulaa, kun stadiin lähden.

   Kävin kurkkaamassa tuon Sisustusunelmia, voi että sinun kanssa. Arvaas nyt ei kuules partakarvat haittaa enää pätkääkään, tie vaikka alkaisin niitä letittämään. Olen kovin otettu ja iloinen, iso kiitos. <3

 • Voit Tiia, kyllä kaikki muuttuu paremmaksi kun saat itsesi kuntoon, viheliäinen flunssa sinulla! Ja kriisiä pukkaa kaikilla, täälläkin päässä välillä niin ettei tiedä itkeäkö vai nauraa…joskus jopa itken ja nauran yhdessä:) mutta kyllä näistä selvitään! Toivottavasti paranet pian ja pääset ulos lenkille koiran kanssa niin se auttaa moneen kriisiin! Pikasta paranemista!

  • Niin juuri jetsulleen, ei tiedä itkeäkö vai nauraa. Hih mutta nyt on jo "itku" muuttunut nauruksi, kiitos teidän ihanuuksien. Flunssa ja happivajaus vääristää kaiken ja partakarvatkin yön pikkutunneilla esiintyvät jättimäisinä lonkeroina. Hih kukaan muu (toivottavasti) ei ole niitä edes huomannut/toisaalta kuka kehtaisi niistä huomauttaakaan… Minulle on kovin tärkeää huomata kaameudet mieluiten itse, ennen kuin muut huomaa, sitten on varaa niistä veistelläkin eikä niin kovin nolotella.

   Kiitos ihanasta viestistä sinulle senkin kaunotar. <3 Iloista viikonloppua!

 • Voi Tiia murunen sinua <3 Kaikki krempat ja partakarvat tuntuu just nyt vaan todellista pahemmilta, koska sulla jyllää pöpöarmeija poskissa. Ne riiviöt täyttää pään räällä ja kurjilla ajatuksilla ja kriiseillä. Rommitotia, eucalyptushöyryhengitystä ja pikaista paranemista!

  • Taidan kallistua Blossaan tai rommitotiin, johan alkaisi maailma näyttää kauniimmalta ja siinä maailmassa hih minäkin. <3

   Joo synkkää on, ketuttaa niin oma minä, himskatti mikä vätys ja vielä karvainen sellainen. Joskus pitäisi olla itselleen armollisempi, edes joskus…

   Kiitos Marika ihanasta viestistä. Taidan nyt mennä pesemään raidat päästä, ovat tainneet olla jo tunnin yliaikaa, mutta ei se siihen pissankeltaiseen silti auta, vaikka kuinka pitkittäisi.. Sitten kuuma Blossa tai Loimuja makuuaennossa vaikka Kotiopettajan tarina leffana, siinähän arkisen näköinen nainen saa itselleen rikkaan ja komean miehen… 😉

   Iloista viikonloppua. <3

  • <3 Kiitos Ritva ihanuus, näin se juuri menee ja pitäisihän aikuisen ihmisen jo oppia, että alhoja tulee ja menee. 🙂 <37

   Ihanaa viikonloppua. <3

 • Pikaistakin pikaisempaa paranemista sinulle! Sympatiseeraan täysillä, sillä itselläni oli joulukuussa samanmoista sitkeäkestoista flunssaa. Siinä sitä oli kiva tehdä muuttoa ja opinnäytetyötä samanaikaisesti, kun tuntui että kaikki voimat meni niistämiseen ja köhimiseen. Rommitoti on joskus aika hyväksi havaittu "lääke" flunssaan; se on sellanen sisäinen villapaita, joka lämmittää 😉 Jotkut tunkevat valkosipulia sieraimiin ja korviin flunssan häätämiseksi, mutta tuota en itse ole vielä koskaan kokeillut.

  Noista iän mukanaantuomista "lisäominaisuuksista" sen verran, että itse huomaan ongelmia ilmenneen nukkumissa/unen laadussa, ja aamuisin täytyy välillä sängynlaidalla hetki istahtaa jäseniä vetristämässä, että ei niin kauhea klonkse ja pauke kuulu kropasta 🙂 Itseäni lohdutan sillä, että vaikka kroppa rapistuu, tulee elinvuosien ja elämänkokemuksen myötä tuonne päänuppiin enemmän viisautta (ehkä).

  Kiitos Tiia vielä mukavasta blogistasi! Noin kolme kuukautta sitten löysin tämän blogisi, ja heti tykästyin tapaasi kirjoittaa rehellistä ja monipuolisia aiheita käsittelevää tekstiä.

  Lupsakkaa viikonloppua!

  • On sinulla todella pahaa aikaan flunssa tullut, pää pehmoisena on niin kovin hankalaa saada mitään tehtyä…
   En ole ikinä kokeillut rommitotia enkä valkosipualiakaan, mutta rommitoti kuulostaa ehdottomasti houkuttelevammalta vaihtoehdolta. 🙂

   Aivan muuten totta, nukkuminen on nykyään sellaista koiranunta, herää monta kertaa yössä ja aamulla kolisee ja paukkuu paikat.

   Olen kyllä samaa mieltä, että tiettyä rauhaa on elämään tullut ja sitä ei keuhkoonnu helposti enää asioista, olo on tyynempi. Ja nykyään osaa nauraa virheilleen paremmin kuin nuorena.

   Ihania sanoja, sydämelliset kiitokset, ei tässä enää surkututa laisinkaan, kun lämpö sieltä huokuu niin täälläkin olo paranee. <3

   Hih täällä käsitellään juuri sitä mitä naisen mieleen juolahtaa ja välillä kun päässä ei sinänsä oikein liku mitään, on mukavaa piiloutua herkullisten kosmetiikkahommeleiden taakse ja kirjoittaa niistä.:)

   Iloista viikonloppu ihana Madame M <3

 • Melkein korva-nenä-kurkkuspesialistina diagnosoin, et poskionteloitten limakalvojen turvotus säteilee korvaankin, josta se voi vielä laajentua migreenin tyyppiseksi päänsäryksi.. Tiedän niin ton tunteen.. Suosittelen sarvikuonokannua, kunnolla Buranaa, hyöryhengitystä ja jos ei lähde parissa päivässä ni yksityiselle menemistä ni saat piristävät turvotusta laskevat pillerit 🙂 kato onko apteekissa Sinoclearia ja kokeile sitä, mulla autto hetkellisesti turvotukseen. Vaikka se on kallis nenäsuihkeista ni toimii! 🙂 jaksamista! <3

  • Niin juuri säteileekin korvaan ja tuntuu migreeniltä. Taidan kokeilla tänään siitepölyallergiaan lääkärin määrää nenäsumutetta, josko siitä olisi apua. Inhottavaa on kun koko oikeaa puolta jomottaa. Yleensä se on aina ollut merkki poskiontelontulehduksesta, mutta lääkäri nyt oli sitä mieltä, että on virusperäinen…

   Kiitos loistavista ohjeista, taidan vielä laittaa sängyn viereen yöksi höyryhengityslaitteen siis ilmankostuttimen. .)

   Iloista viikonloppua ja kiitosTerhi, olen saanut todella paljon apua ja mietittävää näistä sinun kokemuksista. <3

 • Onpa sua nyt taudit riepotelleet. Hyviä neuvoja jo ed. sait. Mä sain poskionteloiden turvotukseen jotain allergiasuihketta, kallista ja tehokasta. Kolmen viikon flunssan minäkin siis sairastin syksyllä, mutta kuka vanhoja muistelee…No, karvoista nyt tarvi olla huolissaan, saahan ne pois. Itselläni on 16-vuotiaasta asti leuan alapuolen arpeen kasvanut kolme mustaa karkeaa jouhta. Ne mä nypin kerran kuukaudessa pois juurineen. Sitten niitä ei taas näy kuukauteen. On sitten joku hormoonikarva vielä poskessa, joka on vaalea, mutta se voi kasvaa jopa 2 cm pitkäksi! Yleensä sen muistan nyhtää myös kerran kuukaudessa. Läskin kertyminen on kyllä inha juttu. Näemmä se on sellainen 1-2 kg vuosi, jos ei välillä tee jotain näin 50-vuotiaana. Siis ihan normiannoksilla. Se vaan kertyy. Toisaalta mä en taho alkaa sellaiseksi kärttyisäksi kanssasisareksi, joka tekee joka suupalasta numeron ja on ainaisella laihiksella. Siis tulkoon ne kilot sitten. Hiukset värjätty koko aikuisiän 7 vkon välein, joten harmaita ei oo nähty, eikä nähdä. Miehilläkin on omat vaivansa keski-iässä. Joutuvat juokseen yöllä pissillä, muistikin niillä vaan huononee, kaljuuntuminen ja muiden paikkojen julmettu karvoittuminen (korvat, nenä, selkä), voimat vähenee jne. Elämä on! 🙂

  • Tillariina hyvä vinkki, minulla on allergiaan saatu suihke, 30e pullo, kokeilen tänä iltana sitä. Josko se avaisi röörejä. No kappas minulla on noidan luomi leuassa ja siinä kasvaa kymmenen karvaa ja nypin aina niitä pois myös, mutta nyt on tietty se partakin…

   Minullakin on tuollainen hormonikarva olkapäässä ja se kasvaa varmaankin niin pitkäksi kuin tahtoo, jos en sitäkin aina olisi kiskomassa. Apua onkohan selässäkin karvoja, sinne kun en näe…

   Ihan jetsulleen on mennyt 10kg ja10-vuotta tämä oma lihominen…. Eli kaiken kaikkiaan 20kg on liikaa, mutta 10kg pois tekisi jo olon ihan onnelliseksi. Ei tarvi olla todellakaan teinimitoissa.

   Samaa täällä se oma ukko sanoo, että syö vaimo vaan sitä suklaata, olet mukavampi hieman pulleana kuin himskatin kärttyisenä. 😉

   Hih ukolle ei ole tullut ylimääräisiä karvoja minnekään (vielä) hiuksetkin tuuheat kuin nuorella pojalla ja se olen minä joka ravaan kroonisen virtsiksen takia aina öisin pissillä. Mutta heh vaivoja sitten ukonkin edestä. 😉 Ja selvä se on miehillä omat huolet ja vanhenemisen murheet. Näin se menee tässä elämässä.

   Kiitos Tillariina aivan mahtavasta vertaistuesta, oli mahdottoman ihana viesti, en todella ole yksin. <3

   Oikein kivaa viikonloppua. <3

 • Ei vielä mitään hätää, jos parranajosta selviää pinseteillä!
  terveisin rva nro 47

  • Hih kyllä nyt niin nauratti tämä sinun kommentti, voi herra 47 parran nimeen. Kiitos tästä iloa tuovasta kommentista. <3

   Kivaa viikonloppua! <3

 • Minulla on kerran kuussa se aika, jolloin masentaa ja ärsyttää kaikki. Ennen tuo kausi kesti pari päivää, nykyään tuntuu että kestää pari viikkoa…Taitaa olla se kuuluisa mummotauti tuloillaaan…
  Ja sitten on huono omatunto, kun ukkokulta saa kaiken niskaansa, kun se raukka ei osaa tehdä mitään oikein ( siis osaanhan se, muttei juuri tuolloin…)
  Ihan pelottaa, että minkälainen hormonihirviö minusta tulee kun vaihdevuodet iskevät kunnolla.
  Tsemppiä sinulle ja yritä nujertaa se tauti!

  • Jetsulleen näin oli itsellänikin ja päätin aloittaa minipilsut ja siihen loppui känkkis, joka kesti kaikkinensa 2vkoa. Oireet sen kun pahenivat mitä enemmän ikää tuli. No nyt lopetin koeluontoisesti minipilsut, kun en voi muutoin tietää onko jo mummovuodet. Juurikin tuo parta laittoi miettimään, että alkaakohan meikäläisen estrogeenivarastot olla lopussa. 🙂

   Minuakin pelottaa se aika kun oikeasti on sitten ne vaihdevuodet, jos ne nyt on, niin olen kyllä vielä ihan sävyisä.Eli ehkä ne ei olekaan vielä. Olen kyllä kuullut että hormonit vaihdevuosiin tasoittaa mielen parissa viikossa, otan kyllä niitä, jos minusta tulee peto. :O

   Hih zemppiä sinulle hormonikausiin ja kiitos mahtavasta tuesta. <3

   Ihanaa viikonloppua Ellen. <3

 • Voi Tiia sinua ♥ Toivottavasti paranet pian! Ilkeät pöpöt ovat tainneet jo ehtiä levittämään päähäsi ihan kummia ajatuksia 😉 Voin nyt "paljastaa" että olen sinua 2 vuotta vanhempi ja kertoa samaan syssyyn sen, että nenäkarvatrimmeri on löytynyt kylppärin kaapista jo monta vuotta ja leuasta nypin "partakarvoja" tosi usein (viimeksi tänä aamuna) Aurinko paistoi, joten joku olisi voinut nähdä ne =D
  Jalkoja on särkenyt joka ilta niin etten ole saanut kunnolla nukuttua, kun taas 3,5 kk:n koulussaistumisen jälkeen alkoi työssäoppiminen mikä tarkoittaa 8 tuntia jalkojen päällä olemista. Tunnen itseni lähes yhtä raihnaiseksi kuin ne hoitamani mummot ja papat, kun kotiin kipeillä kuulantyöntäjän pohkeillani raahaudun 😉
  Sinä olet kyllä aivan liian kriittinen itseäsi kohtaan, suorastaan armoton!! Olemme hyviä juuri tällaisina kuin olemme ♥ Pikaista paranemista ja leppoisaa lauantai-iltaa sinulle ihana siellä ♥

  • Näin on pöpöt nakertaa aivot tykkänään. Ja voi että sinullakin nenäkarvatrimmeri ja kenties pieni partakin… Arvaas vaan kuinka helpottaa kun sitä tässä säätää uusien asioiden äärellä. Tosin nenäkarvatrimmeri on minullakin ollut jo muutaman vuoden ja pahus soikoon olisi saanut olla läpi aikuiselämän!

   Hih ja siellä ne tuli sivulauseessa ne kuulantyöntäjäpohkeet <3 Mutta kun ikää tulee seisomatyö on raskasta, mutta toki niin on koko päivän istuminenkin. Ja jos työssäsi joudut kipeitä mummoja ja pappoja kääntelemään, se on rankkaa homaa…

   Niinhän se on, hyviä sellaisena kuin olemme, kyllä järki sanoo niin, mutta öisin se sisällä asuva sivupersoona puhuu toista. 🙂 Hih.

   Kiitos taas niin mielettömästä kommentista ihana Ansku ja aivan mahdottoman piristävää viikonloppua ja karvoille kanssa. 🙂

 • Hassu olet. Siellä flunssassa ja hormonit sekaisin nainen kirjoittelee. Mietinpä asia näin..sinulla on paksu eurooppalainen hiuslaatu kun harmaata pukkaa. Näkee jo kuvistasi upeat hiukset. Leuassa olevaa luomeasi en ole ikinä edes huomannut kuvissa.
  Ihanista ihanin olet ja mietippä vielä tätä…ei ole ihan perus sohvaperuna sinun mieskään. 10 kg pois painosta on hieno saavutus.
  Leppoisaa viikonloppua ja pikaista paranemista. <3

  • Leuassa on iiiiissooooo luomi, samanlaisen nenästä poistatin, mutta se kutisi, siinä oli jotain vikaa. 🙂 Paksut on kyllä hiukset, se on totta, siitä saan olla tyytyväinen. Ja kyllä siellä harmaata näkyy, mutta nyt ne on peitetty ja on taas pissankeltainen tukka. 🙂
   Niin enemmän se minä olen sohvaperuna kuin ukko, se on kyllä totta. 🙂

   Kiitos Paula ihanasta viestistä, kyllä sinä olet ihanista ihanin. <3

   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ja iso kiitos. <3

 • Voi, voi meitä sinua vanhempia, mehän olemme jo paljon rypistyneempiä ja harmaampia 🙂

  " Parasta vanhana kääkkänä olemisessa on se, että saan olla omituinen ja nuorten on käyttäydyttävä kohteliaasti ja nieltävä tempaukseni." (Niela Eliason)

  • Hih ihana sinä ja viisas Niela. <3 Näin on näreet ja jotenkin vastahan sitä oli parikymppinen ja nyt vanhin tytär on jo 22. Minne kaikki tämä aika valuu, noh ei meikäläisen kohdalla ainakaan viisauden kartuttamiseen. 😉

   lloista viikonloppua sinä ihana. <3

 • Ei sinulla ole vielä mitään hätää, kaunis olet vieläkin, niin kuin miehesi on sanonut. Ei vanhenemista kannata ottaa liian vakavasti. Se ei ole sairaus, vaan kuuluu elämään. Jos yhtään lohduttaa, niin kaikille käy samalla tavalla:-D Ikää kun tulee, ei enää kiinnitä pikkuseikkoihin huomiota, elämään tule paljon muuta arvokkaampaa, kuin ulkonäkö. Olen sinua vanhempi, joten uskallan luvata, ole huoletta elämä jatkuu ja hauskaa on. Nyt vain hiukan eri tavalla. Älä kadota hersyvää huumoriasi, sillä pääset pitkälle 🙂 Hali sinulle ja muista, että olet aina, vanhanakin ainutkertainen.

  • Aivan ihana ja viisaan naisen viesti Jaana <3 Näin juuri on ja sitä onkin jo huomannut mielen rauhoittumista nuoruuteen, mikä oli tunteiden vuoristorataa ja hötkyiyä. Nykyään tarvitsee jo olla aika iso juttu, että saa kovin kiihtymään.

   Eilen taisikin olla oikein sellainen itses"ääliö"päivä, kun aatoksissa myllersi muutokset ja puutteet. Hieman elämänilokin hetkellisesti kateissa kotona makailun tuloksena.

   Koen juuri samalla tavoin, enkä sanoisi olevani ulkonäkökeskeinen, mutta kyllä erittäin ulkonäkökriittinen. Jotain vikaa olen löytänyt aina ja kenties aika josta puhut on sillä lailla seesteistä, ettei vikoja enää etsi eikä mieti. <3

   Kaunista ja kuulasta sunnuntaita Jaana <3 olen iloinen että olen löytänyt sinut täältä blogimaailmasta. 🙂

 • Nyt laitetaan osan siun flunssaväsymyksen piikkiin 🙂
  Kyllä se vanheneminenkin tuntuu kevyemmältä kestää, kun normaali yleiskunto palautuu.
  Ei tälle mitään voi, mutta se ei tietystikään tarkoita sitä, että annetaan viiksien kasvaa. Kirjoitit jotenkin niin, miten sen sanoisi sympaattisen säälittävästi, että tässä tuli ihan äitimäinen olo 🙂
  Mukavaa viikonloppua, piilota peili vaatekaapin ylimmälle hyllylle 🙂

  • Voi ihana Vikki, naulankantaan sääittävästi… Kirjoitinkin tuohon Jaanan tekstiin, että olin oikea s"ääliö". 😉 Hih.

   Näin on juuri liika makoulu ja minimi hapensaanti tekee ihmisestä lievästi hullun. Tämän postauksen kanssa olen kahta vailla, painanko julkaise, kun oikein inhotti koko teksti. En kuitenkaan mitään muutakaan olisi jaksanut enää rustata ja jo blogin aloittaessa tuumin, että täällä ollaan rehellisesti kaikilla tunneskaaloilla. Hih.

   Mieli on selkeästi parempi, kun purin inhotukset itseeni ja raidoitin eilen ne hiukset ja jopa viilasin kynnet ja lakkasin nekin. Heti tuli ryhdikkäämpi olo ja taisin iltasella nyppäistä pari partakarvaa lisääkin pois, kun eri valossa näkee aina jotain uutta. 🙂

   Ja olen tuuminut tuon orastavan parran kanssa, että ostan ihan kotivahaushommelin ja sillä lähden hommiin.

   Kiitos Vikki aivan sydäntä lämmittävästä viestistä. <3 Lämpö kantoi tänne asti ja sai hymyn huulille. Olen kyllä niin onnekas, kun täällä käy niin ihania ihmisiä kuten sinä. 🙂

 • Tirsk. Väkisinkin alkoi naurattamaan nuo sun partahuolet 😀
  Luomet on inhottavia kun mullakin niitä aikalailla on, ja iän myötä vain lisääntyvät penteleet.
  Jotain kai niille pitäisi tehdä, kun jaksais ja viitsis.
  Hyvä kun pääsit miellyttävämmälle lääkärille. Jospa se nyt siitä alkais parempaan päin menemään.

  • Heli ja saa nauraa ja kyllä minuakin naurattaa, hieman hirvittää ja välillä masentaa moinen. Pelkään jos joku pv en näe sitä partaa nyppiä… Ei kyllä tässä kohdin jo otettava kunnon aseet käyttöön ja se on seuraavaksi vaha. 🙂

   Sama juttu, että kaksi isoa luomea ja toisen poistatin, se kutisi ja punakoitua. Mutta nyt on jo kaksi uutta alkua, leuassa ja poskessa….

   Kiitos taas niin ihanasta viestistä, sinulla huumoria ja sydäntä piisaa. <3 Ihanaa että olet täällä. <3

 • Aikuinen nainen sä hetkestä nauti, ettei vaan iske se tanttatauti. Elämää ahmi, riemuitse olosta, ilon anna pursuta joka kolosta. paranemisia viikonloppuun.

  • Virkkuumummo, Sinä ihana. <3 Kiitos ei kukaan olekaan täällä vielä runoillut, tämä oli hieno ja sai lämmön sydämeen ja hymyn huulille. Kiitos ja oikein kaunista ja kuulasta sunnuntaita sinulle. <3

 • Kunhan saat flunssaisen olosi paremmaksi, koko elämäkin jaksaa taas hymyilyttää. Tsemppia ja pikaista paranemista! Kauniilta näytät.

  • Siinä on viisaat sanat ja se on juuri näin. Täällä kotona vaan mieli lahoaa ja tulee tälläisiä itses"ääliö"hetkiä. 😉

   Kiitos Jaana ihanasta viestistä ja oikein kivaa sunnuntaita sinulle. <3

 • Pakko kertoa: kohta 50v täyttävä isosiskoni pohti kuntokuurin aloitusta perusteena " 50v:n jälkeen parhaitenkin pidetty luumu muuttuu vaan vääjäämättä rusinaksi." Sanoin, ettei muuten muutu. Rusinaksi muuttuu rypäleet! Syssani päätti pysyä luumuna ja täten välttää rusinaksi muuttumisen:)

  • Ihana sinä ja sisko <3 <3 Hih kyllä nauratti, tämä juttu, hih mahtavaa. Pysytään iloisina luumuina kaikki. Ja parempi hieman pulleana (kirjoitan itsestäni) niin posketkin pysyvät mukavan luumuisen pyöreänä. 🙂

   Kiitos tästä kovasti, kyllä vaan on parempi mieli. Aivan ihanaa sunnuntaita sinulle ja siskollesi. <3

 • Tsemppiä tuon flunssan kanssa. Pian olet taas terve ja kaikki tuntuu paremmalta. Muista kehua itseäsi Tiia ihanainen. Olet just hyvä ja ihana tuollasena kuin olet <3

 • Pikaista paranemista <3! Mun piti itseasiassa jo siihen aiempaan terveyskeskuspostaukseen kommentoida, itse sain viime kevättalvella suuren avun flunssaan allergialääkkeestä! Oltiin lähdössä lomalle Thaimaahan ja tietty viikko ennen reissua pukkaa flunssa päälle. Hain apteekista kaiken maailman tropit ja ne flunssaan tarkoitetut nenäsumutteet saivat nenän ja mielen entistä kipeämmäksi. Lähdin siis flunssaisena reissuun ja pelkäsin, että kentällä eivät päästä koneeseen, koska lintuinfluenssapelko tms. 😀 Lääkäriin en yksinkertaisesti ehtinyt, koska töissä oli kaaottinen "jään lomalle"-kiire. Perille päästyäni otin ensimmäisen allergialääkkeen ja seuraavana aamuna nuha ja flunssa olivat poissa! Ihan aavistuksen oli sellainen jälkiolo, mutta edelliseen päivään verrattuna olo oli kuin uudestisyntyneellä 😀 En tiedä, kuinka paljon se vaikutti, että pääsi kosteaan, lämpimään ilmastoon ja harteilta putosi työtaakka. Mutta jatkossa, jos siis en käy hakemassa Duacteja, aion kyllä kokeilla nuhaiseen flunssaan allergialääkettä, itselläni on käytössä Telfast ( jota siis menee siitepölyallergiakaudellakin ).

  Täytyy muuten vinkata, että sen jälkeen kun aloitin syömään sinkkiä, flunssat ovat jääneet lähes tyystin pois! Otan 15 mg tabletin 1-3 kertaa viikossa keskimäärin, lisäksi olen syksystä asti syönyt 50 mg d-vitamiinilisää. Itsellä jää d-vitamiinin saanti kyllä vähän puolitiehen, kun juon luomumaitoa.

  Mutta ihanaa viikonlopun jatkoa, toivotaan että flunssa on kohta menneen talven lumia!

  • Salka tämä oli kuules nyt niin mielenkiintoinen näkökulma, että eilen truuttasin allergiasuihketta ja otin allergialääkkeen. Telfastia olen syönyt ja se onkin juuri se mitä jenkkilentäjätkin käyttää, kun ei muka väsytä. Minua se väsyttää ihan samoin kuten muutkin. Mutta syön tällä hetkellä Kestineä tai oikeastaan jonkun muun merkin jossa samat ainesosat. Sitä määrätty siitepölyallergiaan.

   Täytyy kyllä sanoa, että tuo allergialääke vässyttää vähemmän kuin tuo Duact, mutta pitäisi lukea enemmän että kumpi nytsitten olisi flunssaan tai limakalvoturvotukseen parempi. Duact toimii kyllä todella hyvin ja välillä luulen jo että nuha on ohi, kunnes taas lääkkeen vaikutus loppuu ja nuha alkaa. Kuten nyt aamulla… 🙁

   Täytyypä kuules tuo sinkki ottaa käyttöön, syön d-vitamiinia (mutta en aiemmin riittävästi, nyt moninkertaisena)omegaa ja myös maitohappoja ja sivujuonena maitohapoilla olen välttänyt kaikki vatsataudit jo useamman vuoden ajan. Ennen imuroin kaikki vatsataudit. Kyllä tropeista on apua, mutta antibiootteja syön vasta viime hädässä, niistä kun tulee muita seuraamuksia ja keho sekaisin useamman kuukauden.

   Kiitos Salka oli kyllä niin mahtava ja kattava paketti, nyt aion tutkia tuota allergialääkehommaa ja truutata ainakin iltaisin vielä nenäsuihkeella ja sinkki käyttöön!

   Ihana naisten apu/tietopalsta, ai että tulee hyvä mieli ja toivottavasti muutkin saavat näistä tiedoista mitä täällä jaetaan apua itselleen.

   Oikein ihanaa sunnuntaita Salka ihanuus <3

 • Ihanainen Tiia! Ihan ensiksi toivotan pikaista paranemista, nuo flunssat ovat ikäviä! Ja vievät mielialaa alas.
  Vaan Tiia, sinä olet kaunis ja hauska nainen. Joskus vaan itseäsi kohtaan liian ankara, ja ihan turhaan. Mutta tiedän, että nouset taas noista syövereistä, siihen auttavat jo nämä kymmenet kannustavat viestit.
  Lämmöllä <3

  • Tuulia sinä olet kyllä niin viisas ja sydän kultaa. Kaikki teidän viestit ja eilisen itsesääliyden inhotus on saanut mielen kohoamaan.. Näin se on kun menee ihan pohjalle, sitten itseänikin oikein inhottaa ja tapahtuu ryhdistäytyminen.

   Toivon kovasti että tuo itsekriittisyys loivenee kun ikää tulee, se on välillä hieman raskasta olla itselleen niin kovin ankara.

   Kiitos sinulle Tuulia ihanuus niin lämpöä antavasta viestistä. Kyllä se on ihmeellistä miten instan kautta sinut löysit, onnekas olen, että löysin. <3

   Kaunista sunnuntaita Tuulia. <3

 • Voi sua – toivottavasti saat tuon flunssasi kukistettua! Sairaana kun tuppaa kaikki näyttävän pahemmalta kuin onkaan!
  Itsellä on näppyä ja luomea poskissa, nenässä ja huulessa – partaa en ole vielä löytänyt, kun en näe niin lähelle;) sinulla ei kuule ole mitään hätää – olet niin upean näköinen! Ja muistathan, että sitruuna on terveellistä ja piristää! Muistuttelee täältä yksi ei-sitruuna vaan kuihtunut ruusu! Ja vaikka ruusu onkin jo repsahtanut, niin piikit säilyvät;)

  • Oi sinua kuihtunut ruusu, näytät kaikissa kuvissa kauniilta kuin mikä ja silmissä on sellaista viisautta ja pilkettä, että sellaista vasta onkin kaunista katsella. Kyllä ihmisen kauneus piilee nimenomaan iloisessa mielessä ja sydämessä. Jos kauheasti on kovin sitruunaisena, niin ei se ole kaunista katseltavaa.

   Luomia, näppyjä, partaa ja röllöjä, sellaista on naisen elämä. Mutta itseään ei tulisi tarkkailla paloina, ei ne miehetkään niin mietä näe. 🙂 Se on suurinta naisten hölmöyttä se.

   Kiitos sinulle ihana Lady viisaista sanoista ja sinä osaat aina asettaa sanat niin taiten, että niissä on sanomaa. <3 Olen onnentyttö, että blogiystävänä on sinut. <3

 • No johan sinua taudit riepottelevat – ei ihmekään, että synkistelee mielikin. Mutta kun saat itsesi kuntoon täällä annettujen monien vinkkien avulla, niin mielikin paranee. Kaikki me vanhenemme, sille ei voi mitään, mutta sinussa ei ikä näy vielä tippaakaan ja tämä on taivahan tosi. Parit karvat leuasta nyppäisee äkkiä pois ja harmaat saa piiloon värillä. Olet ihana ja ainutlaatuinen nainen, muista ja usko se! Joskus se ikä rupeaa näkymään, ja sekin pitää sitten vain hyväksyä. Mutta mietitään sitä sitten about 10 vuoden päästä.

  Mukavaa loppuiltaa Tiiaseni!

  Tiina

  • Voi Tiina sinua viisasta naista (hih paitsi tarkennan tuota kohtaa etteikö meikäläisessä näkyisi vanheneminen) Juu tämä talvi on pahin vuosiin, yleensä kerran vuodessa pukkaa nuha ja sekin talttuu muutamassa päivässä. En taida oikein olla reipas partiolainen, kun marraskuun flunssa kesti viisi viikkoa ja nyt jo toista viikkoa tämä toinen… Hieman tai aika paljon itsesääliajatuksia pukkaa ja on jopa aikaa katsella niitä partakarvoja…

   Helpotti jo hirmuisesti fiilistä kun raidoitin eilen ne harmaat piiloon, voi olla että nekin oli mielikuvitusta, mutta en usko… Aika tumma on oma tukka ja kyllähän tumma harmaantuu. 🙂 Mutta heti tuli ryhdikkäämpi olo, vaikka tukasta tulikin pissanvärinen. 🙂

   Ja aivan oikein Tiina. 10-vuoden päästä katson tämän ajan kuvia ja tuumin, "olinpa nuori".:=)

   Kiitos aivan ihanasta viisaasta ja sydämellisestä viestistä, sydämesi on kultaa tiedäthän sen ja se se vasta on kaunista. <3

   Kaunista ja kirpsakkaa sunnuntaita. <3

 • Sinulla on kyllä huumorin lahja ja sana hallussa :D. Pikaista paranemista flunssasta!! Varmasti mielikin virkistyy kun saat fyysisen olon kuntoon!

  • Hih Johanna, pakko se on vaan nauraa, tai muuten ihan vallan sekoaa. 🙂 Näin se on jetsulleen, kun keho voi hyvin, mielikin voi paremmin. 🙂

   Oikein ihanaa sunnuntaita sinulle Johanna. <3

 • Kyllä se pitkä sairastaminen vetää naisen kuin naisen sitruunaksi. Pikaista paranemista ja toipumista täältäkin toivotetaan.

  Ei huolta eikä hätää. Jos ei muuta, niin kaikkeen tottuu. Partahaivenet ne kyllä tummuvat samaan aikaan kun hiuksissa harmaus lisääntyy. Mutta tiedätkös, kun siihenkin tottuu. Olet justiinsa siinä siinä kohtaa elämääsi, että tämä kynnys on ylitettävä. Ensimmäiset näkyvät merkit, että olet tulossa aikuisen naisen ikään. Se on muuten oikein hyvä ja komea ikä. Vahaa ja väriä löytyy purkista. Pikkusen työstämistä eikä missään näy: Ihana kaunis Tiia se siinä vaan porskuttaa <3
  Eiks näin? Leuka pystyyn ja kohti kaikkia ihania seikkailuita mitä elämä tarjoaa.

  Pus!

  • Samaa mietin, että tämähän on nyt sitä, että vihdoin alan olla aikuinen nainen. Hih. 🙂 En voi sille mitään että tuli ihan mieleen, että leuka pystyyn partakarvoineen tai ilman, hih. Ja vaha onkin se seuraava ase. Tuo nyppiminen on ihan mahdotonta hommaa, ei sitä joka valossa joka karvaa näe. Ja koska minulla on aivan mummini kroppa ja hälläkin hieman tuota partaa pukkaa, on ollut minullekin selvää, että parta vielä näyttäytyy ja nyt on koittanut se aika.

   Se onkin osa syy tuohon minipilleritestiin, koska parta on selvä merkki estrogeenin laskusta. 🙂 Hämmentää välillä tämmöinen, sitä mennä porskuttaa vailla näitä huolia ja yhtäkkiä ne tulee kohdata, mennä kiven läpi ja kukistaa probleemit ja taas porskutetaan menemään kohti uutta ja toivoakseni seesteisempää aikakautta. 🙂

   Ihanaa sunnuntaita ihana Pirjo, olen kyllä niin onnellinen, että sinutkin alunperin kissarakkauden kautta olen täältä blogimaailmasta löytänyt. 🙂

  • Reetta vannon ettei kasva kaikille, ei kasva ei. Mummillani kasvaa, joten on suora selviö, että minullekin kasvaa. Kroppani kun on kuin mummin kopiokoneesta tullut. 🙂 Minulla alkoi ensimmäiset haivenet näyttäytymään noin 42-43-vuotiaana tai ainakin tuolloin huomasin pari ohutta lyhyttä ei aiemmin siinä ollutta karvaa. Nyt on tullut kavereita bileisiin ja niitä haivenia on jo useampia. Sanomattakin kyllä on selvää, että parta on yksi ikävimpiä ikääntymisen iloja.

   Toivotaan ettei sinulla parta kasva, kai sitä voi pitää sääntöjä, jos on muutenkin kovin karvainen ja esim.paksu ja oikein karhu tukka, kuten minulla, niin sitten se himskatin parta tulee. 😉

   Iloista sunnuntaita sinulle kaunotar ihanuuspakkaus. <3

 • Voi sua, pitkittynyt flunssa on kyllä kamala :/ Oletko kokeillut lisätä D-/C- ja/tai B-vitamiinia? Ja nenäkannu sekä Auringonhattu-uute sulla varmaan on jo käytössä? Pikaista paranemista ja leuka pystyyn! Itsekin kauhistuin kun tuossa katselin lomalta otettuja lähikuvia naamastani. Että mulla on tuossa ryppyjä, ja tuosta roikkuu ja ja ja… Mutta oikeasti me nelikymppisethän ollaan upeampia kuin koskaan – sen takaa elämänkokemus yhdistettynä itsetuntoon! <3

  • D ja nenäkannu järeässä käytössä, mutta ei B ja C ja kenties niitäkin tulisi lisätä… Auringonhattu-uuttesta olet toinen joka kirjoittaa siitä. Ei ole sekään käytössä, voi hismkatti. Sitä pitää ostaa, koska haluan kokeilla nyt myös kaikkea uutta ja sellaista mistä muut kuten sinä saanut apua. 🙂

   Näytit lomakuvissa aivan ihanalta, kauniit, iloiset ja onnelliset kasvot ja niin kaunis hoikkeliini vartalo. Tämä on juuri sitä suurennuslasilla katsomista, kun laittaa itsensä "paloiksi" ja tuijottelee niitä. Sinä näet kuvissa uudet rypyt, minä näin kauniin ja onnellisen sinän. <3 <3 Voi meitä naisia.

   Mutta totta on, itsetunto on aivan eri kuin nuorena ja rauhallisuuskin on tullut sieluun, seikka jonka otan suurella ilolla vastaan. En lainkaan kaipaa nuoruuden tunnemyrskyjä, sitä armotonta vuoristorataa missä mieli aina sinkoili ylä-ja alamäissä. Vaikka nyt on hieman itsesääliönä tullut oltua, sekin on sellaista rauhallista tunnetta, ei kunnon syöveriä.

   Aivan ihanaa sunnuntaita sinulle kaunotar ja viisas aikuinen nainen. <3

 • Mä en halua partaa 😀 En edes sitten keski-ikäisenä! Lepoa ja menet nyt vaan sitten toiselle lääkärille hakemaan antibioottikuurin ettei tulehdus etene otsaonteloon :O

  • Parta ei ole laisinkaan kiva ei, myönnän että flunssa sekä parta kyykyttivät nyt aikuisen naisen aika polvilleen…Myönnetään, mutta tänään uuteen nousuun, sillä aina asioille voi tehdä jotain.

   Ystävälläni aina menee otsaonteloon ja se on kuulemma viheliäinen homma se…. Ui…

   Kiitos Satu zempistä, tekisi niin mieli imuroida, mutta se olisi sitten totaalinen kuukahdus, kenties maltan hetken vielä tai käytän lapsityövoimaa. 😉

   Ihanaa sunnuntaita Satu ja kiitos kovasti zempistä, sitä kuules tarvitaan. 🙂

 • Olisikohan nyt se lenssu joka siellä puhuu eikä se ihanan aurinkoinen Tiia jonka mä tiiän? Eikös 🙂 Sinä mitään keski-ikäinen ole kuule, luulet vaan. Minä sanon, että jos ei ole ryppyjä naamassa niin ei ole nauranut koskaan.

  • Oi että ihana Satu, tämä oli kyllä sellaista järkipuhetta jota minäkin ymmärrän. Näin on ja voi miltä Nicole kaunotar Kidmankin nykyään näyttää, ennemmin nämä rypyt kuin botoxpullero…

   Kyllä tuo lenssu ja parta meikäläisen aika kyykkyyn saivat, näin se kyllä totuuden nimissä meni…

   Kiitos sinulle ihana zempistä ja tahdon voimalla uuteen nousuun ja leuka vahaukseen. 😉 HIh.

   Ihanaa sunnuntaita! <3

 • Voi ihanainen paranemista sinne! Mulla oli poskiontelon ja otsaontelon tulehdus joulusta saakka ja mitkä päänsäryt! Auts.Ja vieläkin poskionteloissa painetta piisaa Nenäkannu ja allergialääkkeet vieläkin käytössä, antibioottienkin jo loputtua. Noi vaihdevuosijutut on täälläkin havaittu, haiventa pukkaa ja naama on kuin bulldogin serkullla, mutta ei me siitä välitetä, eihän? Lepoa ja kärsivällisyyttä ja taidat tarvita vähän piristypilleriäkin välillä, sen ne vois jo keksiä meille vaihdevuosien kynnyksellä (ääh ketä mä huijaan, vaihdevuosien alussa oleville)…:D Lepoa ja kärsivällisyyttä ihanainen, kyllä se flunssa sitten joskus lopullisesti katoaa… ehkä. Sitä odotellessa sanoo kohtalotoveri täältä!

  • Oo Sari sinä sielunsisko, selvästi todellakin tiedät mikä täällä mielen hetkelliseksi hieman rampautti.. Itse"sääliö" astui esiin. Hih ja kyllä luulen, ettei ole vaihtarivuosialku vaan tosiaan siellä jo ollaan, siis ainakin meikäläinen. Ja sitä nyt testaanko finnienkin uhalla.

   Iloista sunnuntaita Satu ja koitahan sinäkin muistaa viikonloppuisin levähtää, ettei vaan tule jälkitauteja kaiken tuon kaameuden lisäksi. 🙂 Olet ihana, tiedätkös sitä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud