Tärkeää aurinkoasiaa yhdessä La Roche-Posayn kanssa. Kesä tulee, oletko valmis?

Samunkin nenun voisi aurinkorasvata…
Veden pinta hohkaa ja aurinko polttelee
toisen nenua.

Auringon säteet pääsevät myös pilviverhon läpi
ja iho on hyvä suojata pilvisemmälläkin
rantareissulla.

Jäädyttävä Mörkökin tapittaa,
”muistakaa rasvata ihot,

tai te voitte sulaa”.
Uikkari Azzessorize
Hattu Burberry
Mörköpyyhe Finlayson

Kesäkori Tine K

LA ROCHE-POSAY
ANTHELIOS XL

Pieni purkki oikealla
oli jo viime kesän suosikki.
Ostin parikin tuubia ja hävettää
nyt tunnustaa,
 että toinen tuubi on jäänyt odottamaan tätä kesää.
Eli käyttämäni määrä on ollut aivan liian vähäinen.
Täydellinen aurinkovoide kasvoille
ja myös meikin alle.
Käytän kosteusvoiteen tapaan,
kuivaa iholla nopeasti,
miellyttävän nestemäinen koostumus.
Suosittelen erittäin lämpimästi
ANTHELIOS XL
aurinkovoidetta kasvoille.

Olin noin viikko takaperin La Roche-Posay aurinkotietoiskussa. Kuvailen tapahtumaa näin, koska opin niin monta uutta asiaa ja olen joltisenkin vihainen itselleni, etten monia aurinkoon liittyviä vaaroja ole aiemmin tiennyt.


Tiesittekö, että aurinkovoidetta tulee pakata 2-viikon etelänmatkalle 10 tuubia. Minä en tiennyt ja voin tunnustaa, että viime Barcelonan reissulla viidellä hengellä meni 8vrk matkalla 2 tuubia aurinkovoidetta.


Tiesitteko, että suomalaiset ovat varsin korkealla melanoomatilastoissa. Tai että melanooma on yleisin esiintyvä syöpä ja joka olisi kuitenkin 95% ennaltaehkäistävissä järkevällä aurinkokäyttäytymisellä.


En myöskään tiennyt, että vedenkestävää aurinkovoidetta ei olekaan olemassa, vaan aina uinnin ja myös hikoilun jälkeen aurinkovoidetta tulee lisätä, jos haluaa aurinkovoiteen aurinkokertoimen antavan tuubissa kerrotun vahvuisen suojan.

Me suomalaiset olemme kuulemma tilastoissa korkealla hatun pitämisen suhteen, mutta sehän ei valitettavasti riitä.


Muistakaa myös rasvata jalkapohjat. Jalkapohjissa on monessa kohdin ohut ja herkkä iho ja jalkapohjat tuppaavat töröttämään kohti aurinkoa lepolasseissa maatessa. 


Mielenkiintoista on myös se, että vaarallinen UV-säteily säteilee myös ikkunan läpi. Enpä tiennyt tuotakaan…..


La Roche-Posayn edustaja kertoi meille, että heidän työpaikkansa L’oreal järjesti kaikille työntekijöille luomitutkimuksen työn puolesta ja että ihosyöpää n. 100:n työntekijän joukosta n.viideltä löytyi… 

Olisi hienoa jos työpaikat ottaisivat käytännöksi luomitutkimuksen osana työterveydenhuoltoa. Ennaltaehkäisy säästäisi myös työnantajan perspektiivistä tulevaisuudessa pitkän pennin, jos ajatellaan karkeasti taloudellisia tekijöitä, puhumattakaan pehmeistä arvoista.  


Rasvaan aina lapseni huolella, mutta se oma itseni tuppaa välillä unohtumaan. Auringon jättämät jäljet näkyvytkin jo dekoltee alueen runsaissa rypyissä. Vaikka iho uusiutuu, iho muistaa ja valitettavasti tässä iässä auringon tuhot alkavat pikkuhiljaa näkyä monin tavoin kehossa. Omassa lapsuudessa ei juuri aurinkosuojia käytetty. Elämä oli erilaista silloin. Onneksi nykyään olemme valveutuneimpia. On mahdollista paremmin suojata omat lapsensa ja myös yrittää minimoida menneitä auringon tekemiä tuhoja omassa kehossa, puhumattakaan ihon suojaamisesta.


Lisää infoa löydät Euromelanooma sivuilta ja sieltä löytyy myös kaksi pysäyttävää videota. Toisessa videoista esiintyy yksi L’orealin työntekijöistä, joka antoi rohkeasti melanoomalle kasvot ja toisessa esiintyy purjehtija Jyrki Järvi, joka kertoo avoimesti peloista melanooman suhteen.


Suosittelen katsomaan videot, pysäyttävää asiaa ja myöskin kaikki tämä uusi tieto on saanut minut ajattelemaan ihon suojaamisesta vielä voimakkaammalla tavalla. Aurinkovoiteiden käytössä ei kannata tinkiä ja on hyvä muistaa pysyttäytyä poissa keskipäivän paahtavasta auringosta UV-säteilyn ollessa pahimmillaan.


Kun päivän uintihetkien jälkeen iho on suojattu
 ja aurinko ei ole polttanut ihoa,
on mukavaa nauttia kesäilloista. 

Nautitaan silti kesästä, mutta hyvin suojattuina. 

La Roche-Posay iholle hellävaraiset aurinkotuotteet löydät apteekeista

*Aurinkovoiteet ja rantakori saatu blogiin,
 tosin ANTHELIOS XL aurinkovoidetta kasvoille löytyy kotoakin. 44 thoughts on “Tärkeää aurinkoasiaa yhdessä La Roche-Posayn kanssa. Kesä tulee, oletko valmis?”

 • Mukana Rodoksella oli hyvät kertoimet.. eli 30 ja 50… Auringossa ei tullut maattua, mutta iho tuli silti suojattua 😉

  • Se on kyllä todella tärkeää, että suojaa vaikka ei auringossa lojukaan. Kyllä on tullut iän myötä vähennettyä suuresti auringossa lojumista. Mutta joskus mökillä mm.tulee istuttua rannalla, missä aika vaan katoaa ja kappas taas juuri tuo dekoltee punoittaa.

   Ihanaa sunnuntaita Maiju <3

 • Ja se kaikkein paras suoja on vaate. Olen ollut aina vaaleaihoinen, joten kunnon aurinkosuojaus on tuttua. Mutta lapsuudessa tuli varmasti oleskeltua auringossa ilman suojaa. Melanoomaa on meillä suomalaisialla paljon. Se on julma ja tappava syöpä. Tuttu juttu töiden puolesta 🙂

  • Niin on kyllä Ninni, siinä olet niin oikeassa. Joskus vaan ei todella kuumalla voi itseään täysin vaatteilla suojata ja säteilyä saa niin kovin salakavalastikin. Olisi tärkeää muistaa rasvata.

   Niin on todella julma ja jotenkin järkyttävää, että 95% olisi ennaltaehkäistävissä… Aurinkohan on kuin tupakka.

   Ihanaa iltaa Ninni <3

 • Pakko myöntää, että ihan liian harvoin/vähän tulee laitettua aurinkorasvaa omalle iholle… mutta enemmän kyllä, kuin silloin joskus lapsena 🙂

  • Sama juttu, on kyllä käytäntö muuttunut sitten lapsuuden. Mutta silti olen laiminlyönyt tuubimäärää ja pahasti. Nyt on ainakin faktat tiedossa, järkkyä kyllä niin moni seikka oli uutta tietoa…

   Kivaa iltaa Marrusein <3

 • Kyllä tuosta rasvasta on tullut kunnon kaveri kun työpäivästäkin tulee puolet vietettyä ulkona. Hyvä pitää olla rasvaus koko ajan. Huh mikä määrä rasvaa. Meillä neljällä hengellä menee n. tuubi viikossa aurinkorasvaa.

  • Outi aivan totta, töissä jossa pitää olla ulkona, niin on tärkeää rasvata. Toivottavasti vanhemmat muistavat rasvata lapsensa, ennen kuin lähtevät päiväkotiin, sillä siellä samalla pihallahan ovat hekin. Ette te voi millään ehtiä kaikkia voidella, sehän olisi mahdotonta.

   Niin ajattele yksi tuubi ja voi olla että sekään ei ole riittävä… Maksaako muuten nuo tuubit kunta vai joudutteko itse ostamaan…

   Ihanaista iltaa Outi <3

  • Onpa hyvä että olet käynyt, jokaisen pitäisi. Serkkuni on väitellyt ihotaudeista ja katsoi kroppani. Siitä on jo aikaa kylläkin, kun asuu ausseissa. Yksi luomi oli sellainen, jota pitää seurata ja seuraankin. Toisaalta ehkä se kannattaisi sitten ihan poistaa…

   Thaimaassa on kyllä kova aurinko, mutta tärkeintä onkin seuranta. Jos kummia muutoksia itsekulle tulee, niin heti on hyvä käydä tutkituttumassa.

   Ihanaista sunnutai-iltaa Katja <3

 • Hiukan liioittelulta kuulostaa tuollainen aurinkovoiteen määrä 🙂 Itse olen lomareissuilla koko ajan läträämässä aurinkovoiteen kanssa, enkä ole ikinä saanut tuollaisia määriä kulutettua. Viidellä hengellä menee viikossa reilu 2 purkkia. Minä olen hyvin vaalea ja auringolla ei ole aikaisemmin tuntunut olevan mitään vaikutusta minuun, en ole juuri ruskettunut enkä palanut. Sitten yhtenä toukokuuna pääsi kärvähtämään kaula-aukon kohdalta ja sen jälkeen siitä tuli ongelma-alue, joka kärvähtää ihan hetkessä.

  • Sama juttu ei meilläkään mennyt kuin tuo kaksi purkkia ja viisi ihmistä 8vrk Barcelonassa. Jos nyt ymmärsin oikein, tuo tuubimäärä on juuri perheelle ja kahdelle viikolla eli hieman yli 2 tuubia per ihminen. Toki nyt sitten puhutaan myös rasvatuubien koosta, onko jättituubi tai pikkutuubi. La Roche-Posaylla on tosi isoja tuubeja ja pikkaraisia tuubeja. 🙂

   On muuten niin totta tuo, kun dekoltee palaa, se palaa aina ja ne rypyt, ne on täällä dekoltee alueella pahimmat. Kiitos ihon poltteluiden.

   Ihanaista iltaa Rva Kepponen <3

 • Oi, tulipa todella kattava tietopaketti aurinkovoiteista. Tämä olisi ollut tarpeen jo ennen meidän Thaimaan matkaa =). Tosin olemme paljon merellä, jossa palaa todella helposti, joten käyttöä on tulevanakin kesänä =D. Ihanaa alkavaa viikkoa!

  • Katinka, kiitos kaunis. Moni asia ollut tiedossa, mutta moni omalla kohdalla ei. Olen iloinen, että pääsin tuohon tietoiskuun, jotta osaan ajatella näitä asioita vielä huolellisemmin. mm.merellä palan aina. Päänahka on hyvä suojata, mutta kun hatut eivät oikein pysy veneretkillä päässä..

   Kivaa maanantaita <3

  • Niin tuppaa ja aurinkohan on niin ihana. <3 Omalla kohdalla oli hyvä pysähtyä ja miettiä näitä asioita hieman tarkemmin. Oikein mukavaa alkanutta viikkoa! <3

  • Eikö olekin ja jos nyt ymmärsin ihan oikein (apua) olikohan tuo nelihenkiselle perheelle ajateltu määrä. Ainakin aion tänä kesänä lätkiä voiteita oikein urakalla, hieman eri tahtiin kuin aiemmin….

   Kivaa viikkoa Jassuntassu <3

 • Nuorempana tosiaan tuli oltua aika huoleton auringon kanssa ja nyt se kyllä harmittaa. Nykyisin käytän kolmenkympin kerrointa läpi kesän. Täytyykin ostaa taas korkean kertoimen huulirasvaa myös. Rasvaan sillä vähän ylikin huulten rajojen, muuten tulee lian näköistä pisamaa huulten ympärille.

  Pari luomeakin olen poistattanut varmuuden vuoksi, vaikka lääkärit ovat sanoneet etteivät ne näytä huolestuttavilta.

  • Eikö vaan, meidän nuoruus oli aika erilainen… On tullut lojuttua auringossa ilman minkäänlaisia voiteita ja tunteja ja tunteja…. Todella viisasta käyttää koko ajan suojaa ja myös kiitos vinkistä, huulivoiteessa on hyvä olla suoja myöskin. <3 Huulet tuppaa unohtua, eikä yksikään ihoalue ole auringolta ja ihosyövältä suojassa.

   On kyllä viisasta poistattaa luomet, jos vähänkin epäilyttää, ihan jo oman mielenrauhankin tähden. <3

   Aurinkoista mutta suojaisaa viikkoa Lumo <3

 • Tässä oli tärkeää asiaa, kiitos! Itselle ei oo tullut jalkapohjia mieli rasvata ja auringon haitat näkyvät täälläkin omassa ihossa. Sen takia Cialle jankutankin suojan käytöstä.

  • No arvaas, en ole ikinä rasvannut jalkapohjia. Eräs ystäväni siitä huomautti, että ajatteles miten herkkä ihokin siellä on paikoittain. 🙂 Nykyään rasvaan aina. Hyvä on lapsille opettaa pienestä pitäen asian tärkeys, ettei vaikka teininä unohdu.

   Ihanaa alkanutta viikkoa Marina <3

 • Auts – osui ja upposi! Sitä laiska ihminen ajattelee, että kun ei aurinkoa ota ja siellä paahteessa viihdy, niin ei tarvitse rasvatakaan. Vaan kun tarvitsee.
  Ja itse olen vielä luomia täynnä – ei hyvä yhtälö ollenkaan!
  Kiitos tietoiskusta – tuli juuri oikeaan aikaan!
  Oikein hyvää uutta viikkoa sinulle, ihaNainen Tiia <3

  • Osui ja upposi minullekin ja kovaa. Monia asioita ei ollut tullut ajateltua, että rasvata pitäisi aina ja ettei vedenkestävää voidetta olekaan olemassa. Hööh aina olen kerran rasvannut ja se siitä ja vielä aivan liian vähällä rasvamäärällä. Voi voi, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä suojella ihoa. <3

   Lady ainakin kasvoille päivävoidetta tai muuta, jossa on suojakertoimet, sillä pärjäät pitkälle. <3

   Ihanaa alkanutta viikkoa ihanaiselle Ladylle <3

 • Ehkä ihan hyväkin, ettei lisää aurinkovoiteita tullut, jotta saat käyttöön kaapissakin lojuneet. Tulis nyt vaan ihana aurinkokesä, niin saisimme voiteet käyttöön tahoillamme. <3
  Hyvää yötä

  • No kuules nyt menee kaikki voiteet ja lisääkin täytyy ostaa, kun kiitos La Roche-Posayn ymmärrän miten paljon voidetta tulee käyttää ja vielä viiden ihmisen, jotka meidän katon alla asuu. Siinä meneekin tuubi poikineen, kun veneilyä ja mökkeilyä vielä tulee harjoitettua. Hui.

   Niinpä missä se kesä viipyy, joka päivä odotan ja odotan ja ei näy, ei….

   Ihanaa alkanutta viikkoa ihanainen Viltsu ja toivotaan että tällä viikolla se kesä tulee! <3

  • No kuules nyt menee kaikki voiteet ja lisääkin täytyy ostaa, kun kiitos La Roche-Posayn ymmärrän miten paljon voidetta tulee käyttää ja vielä viiden ihmisen, jotka meidän katon alla asuu. Siinä meneekin tuubi poikineen, kun veneilyä ja mökkeilyä vielä tulee harjoitettua. Hui.

   Niinpä missä se kesä viipyy, joka päivä odotan ja odotan ja ei näy, ei….

   Ihanaa alkanutta viikkoa ihanainen Viltsu ja toivotaan että tällä viikolla se kesä tulee! <3

 • Tästä on jonkin verran mediassa ollu nyt juttua, että Suomi johtaa melanoomatilastoja. Pitäsi ottaa onkeensa.

  Sama täällä, lapset rasvaan aina huolella mutta itseni unohan. Taannoin Espanjan reissulla käytössä oli niinä harvoina aurinkopäivinä mitä oli, suojakerroin 50. Muistin laittaa itelleki:)

  Ihana tuo teijjän Samu. Ihanaa viikkoa Tiia!

  • Varsin pysäyttävää, että olemme tilastoissa niin korkealla…. Niin harvoin ja vähän kun aurinko meille suomalaisille näyttäytyy, niin taidetaan siinä huumassa unhoittaa järjen äänet, ihon suojauksen ja auringossa tulee liian kauan oleiltua.

   Hyvä että Espanjassa muistit ja siellä tarvitseekin kovat kertoimet. <3 Aurinko polttaa niin hurjana siellä, mutta toki täälläkin pitää olla kovin varovainen.

   Samu on hassu, ei ui ikinä, pelkää, jos jalat eivät osu pohjaan. Rakastaa kuitenkin viilennellä meressä. 🙂

   Ihanaa viikkoa sinulle Anne <3

 • Tiia, tuttu sairaanhoitaja sanoi kerran, että kolme asiaa vanhentaa ennenaikaisesti: vuorotyö, tupakka ja Thaimaa. Vuorotyöltä kaikki eivät voi välttyä, mutta tupakaa ja aurninkoa voimme vältellä. Uiminen on ihanaa, mutta tarviiko käryttää ihoaan. Ei tarvitse, sillä viisaat istuvat varjossa. Koska olen luomublondi ja yhden melanooman kokenut, tämä asia on minulle hirveän tärkeä. Isot suojakertoimet, keskipäivän aurinkoon sydänsuvella ei ollenkaan enkä harrata ns. etelän lomia. Tosin pahiten olen ehkä polttanut ihoni 3 kilometrin korkeudessa alpeilla ihan vain patikoidessa, mutta tätä ei tapahdu enää. Ihon muisti on vain kiusallisen pitkä…Korkeat suojakertoimet ovat ihan must!

  Niin ihanat, ihanat kuvat Kultaisimmasta <3

  • Tuttu sairaanhoitaja on ollut aivan oikeassa. Oma dekoltee onkin aivan kauhea, monen palamisen jäljiltä. Ei tarvitse käryttää, eikä kannata! Uida voi ja sitten aurinkosuojan alle ja kenties muutoin vain hetki auringossa. Sillä kyllähän sitä aurinkoa kesällä saa ja d-vitaaminia ihan normi ulkoilulla jo moninkertaisesti.

   Sinä Leena jos kuka tiedät tästä asiasta ja paljon ja olet myös todellinen esimerkki siitä, miten tärkeä asia tämä on ja miten totta. Rintasyövästä puhutaan todella paljon ja siksi jopa yllätyin, että melanooma on yleisin syöpälaji. Jotenkin olen luullut että rintasyöpä, koska aihe on niin paljon tapetilla.

   Iho muistaa ja valitettavasti vanhat synnit voivat paljastua milloin vaan. Siksi kannattaa suojata ja tarkkailla ja lääkärillä olisi hyvä käydä luomitarkastuksessa.

   Kultainen on niin hassu, voi seisoa tunteja ja tunteja auringossa, mutta koskaan ei ui, hui se on pelottavaa jos tassut eivät kanna.

   Upeaa alkanutta viikkoa Leena <3

 • Tämä on kyllä niin tärkeä aihe, minulla on lääkäri varattuna noin parin viikon päähän, luomitarkastukseen… Olen asiaa venyttänyt ja pitkittänyt, mutta viikko sitten sain aikaiseksi varattua ajan.
  Kohta 10 vuotta olen ollut lentoemäntä ja Thaimaassa vietetty kaikki talvet. Varjon alla kökötän aina, ja vielä lisäksi rasvaan ihoani. Varjon alla jo ihan senkin takia, etten millään pysty siinä kuumuudessa auringossa olemaan, mutta ennenkaikkea suojan takia minä siellä varjossa viihdyn. En oikein ikinä ole ymmärtänyt sitä ruskettamisen iloa, ensin makaat kuin lahna 2 viikkoa auringossa, ja lentokoneessa lähtee jo puolet rusketuksesta ja loput viikon kahden kuluessa. Se siitä 😉

  Ihana, ihana kultsu rannassa. Tyypillinen vesipedon tuijotusilme taas, tulee siskon koiraa ikävä <3

  • Ymmärrän tuon venyttämisen, mutta hienoa että olet menossa. Mielenrauhakin on kovin tärkeä asia, siksi lääkärillä varmistaminen on hyvä asia..

   Thaimaassa on niin kuuma, että luulen etten enää kestäisi sellaista. Jännää tämä ikä, heti tulee huono olo kuumassa, en tykkää yhtään. Jos olen auringossa, se on tunti ja migreeni. Eli keho sanoo jo, että pysy poissa auringosta.

   Olet kuitenkin viisas, kun olet siellä varjon alla ja rasvaat ihosi. Ihanaahan sielläkin on köllötellä kun on ihanan lämmin.

   Nuorena oli muotia olla ruskea ja olen sen ajan lapsia, enää asialla ei ole niin merkitystä. Tosin kesällä tykkään kyllä käyttää sääriin itseruskettavaa, jottei koivet aivan kalpeana.

   Vesipeto, mutta ei ui, heh. Mutta rakastaa vettä, mutta uiminen on pelottavaa. Tuijotusilme, eikö vaan. 😉

   Ihanaa viikkoa Reetta <3

 • Kiitos Tiia hyvästä opastuspaketista. Kuukausi sitten etelänmatkalla suojasin kasvoni ja ihon muutenkin aurinkovoiteella ja hatulla. Noin viikko sitten (paistoi muuten aurinko) tein pihatöitä kahtena päivänä pitkään suojaamattomana. En taas mukstanut. Siitä sain opetuksen, ruusufinni kukistaa nenässä ja selkä kipeänä, se tosin ei liity tähän aurinkojuttuun. Tarkistin apteekista ostetun kasvojen aurinkovoiteen, suojakerroin onkin vain 30. Menenpä hakemaan suosittelemasi 50+ kertoimen tuotteen.
  Kiitän ja toivottelen mukavaa viikkoa!

  • KässäRitu tuo on hyvä tuo 50 kasvoille ja on kuin kasvovoide, eli mukava levittää. Siitä on tullut kasvoille suosikki, vaikka muutoin tulee kropalle käytettyä kaikki mahdolliset aurinkotuotteet. Lapsille on mukavaa levittää spray aurinkovoidetta, sillä lapsilla on aina niin kiirus ja heitä ärsyttää loputon voitelu. 🙂

   Varmasti pihahommiin olisi tuo 50 paras ja muistathan aina käyttää hattua ja vaikka suojata vartalon ohuilla vaatteilla, vaikka pellava olisi hyvä. 🙂 Puutarhahommissa kun innoissaan touhuaa, aika katoaa ja humps äkkiä saattaa iho palaa.

   Kiitos sinulle kivasta viestistä ja ihanaa viikkoa! <3

 • Kyllä yritän muistaa rasvata aina ulkoillessa mutta joskus se tuppaa unohtumaan 🙁 Viime etelänmatkalla Kreikassa poltin itseni vaellellessa vuorilla tosi pahasti, ei kestänyt mitkään voiteet ja tänä päivänä palaneet kohdat ovat täynnä luomia. Loppuloman ajan piti pitää pitkähihaista ja pitkiä housuja. Teki kipeetä! Itseruskettavaa mäkin käytän aina keväisin jaloissa. Iloa alkaneeseen viikkoon <3

  • Hui saitko tuolloin nukuttua edes? Iho voi tulla niin kipeäksi että lakanatkin sattuu.

   Kannattaa varmasti suojata palaneita kohtia, vaikka niin tietenkin teetkin.

   Onneksi on itseruskettavat. <3

   Oikein mukavaa viikkoa!

 • Huono olen minäkin rasvaamaan. Ihoni on keskiverto suomalaisen ihoa tummempi, enkä helposti pala. Nyt kun tuon rasvaamisen tärkeydestä on ruvettu enemmän puhumaan, olen minäkin silloin tällöin pihalla touhutessani laittanut aurinkovoidetta, mutta voi kurjaa; rasvaisuuteen taipuva ihoni ei tykkää ollenkaan siitä. Seuraavana aamuna on ilmestynyt pari kaunista finniä naamaan.
  Onneksi nykyisin en enää "ota aurinkoa" niin kuin nuorempana.

  • Kristiina La Roche-Posay on nimenomaan herkän ihon sarja, joten kannattaisi testata, kunhan vaat rasvaat, niin kovasti kuitenkin puuhailet ulkohommissa.

   Niitä on monia hyviä päivävoiteita myös, joissa on aurinkosuoja.

   Niin ei sitä enää edes jaksa köllötellä auringossa.

   Upeaa viikkoa Kristiina <3

  • Kristiina La Roche-Posay on nimenomaan herkän ihon sarja, joten kannattaisi testata, kunhan vaat rasvaat, niin kovasti kuitenkin puuhailet ulkohommissa.

   Niitä on monia hyviä päivävoiteita myös, joissa on aurinkosuoja.

   Niin ei sitä enää edes jaksa köllötellä auringossa.

   Upeaa viikkoa Kristiina <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud