Ikärasismi ja yhteisöllinen 40plus blogit yhteisö!

Ikärasismi ja yhteisöllinen 40plus blogit yhteisö!
Ehdin tänä aamuna hieraista unihiekat silmistä samalla pläräten kännykkää.  Facebookin puolella olivat oman ikäiseni ja 40+ naiset jakaneet Naiselon postauksen Aikuinen nainen 60+,  hyväkuntoinen ja kaunis. Juttu lähestyy hienolla tavalla ikärasismia ja ylistää kaiken ikäisiä kauniita naisia. Juttua lukiessa iski pintaan surullinen olo. 
Aamukahvia nauttiessa lähdin puntaroimaan, miksi tarkalleen minulle tuli surullinen olo ja mitä tunteita juttu nosti pintaan. Ensinnäkin juttu herätti minut kuplasta, jonne olen ajoittain onnistuneesti itseni tyrkännyt ja sitähän tämän bloginkin nimi kyselee… En muista omaa ikääni, kunnes joku ikäunhoituksesta herättää. Pidän lapsellisista asioista, nykyäänhän on suorastaan luvallista rakastaa Muumeja, mutta kenties hieman lapsellista kerätä Disney tavaraa. Olin muuten erittäin otettu kun sain L’OREALILTA paketin joka sisälsi nuorille suunnattuja ja minunkin rakastamia Babylips huulivoiteita. Ilahduinko Babylipsien suhteen siitä, että sain juuri nuo voiteet vai ilahduttiko enemmän se, ettei L’OREALILLA harjoiteta ikäsyrjintää ja ikään katsomatta huomioivat minuakin teinien jutuilla, epäilen jälkimmäistä. 🙂
En vieläkään osaa leipoa sämpylöitä sen paremmin kuin teininä, jotkut taidot ovat hioutuneet iän myötä, jotkut pysyneet boheemisti rempallaan kuin olisin aivan teini vieläkin.
Naiselon jutussa ja yleisissä keskusteluissa oli hämmentävää lukea siitä, että kosmetiikkayritykset eivät halua mainonnallaan profiloitua meidän ikäisiin naisiin… Henkilötasolla olen saanut loistavaa kohtelua eri kosmetiikkayrityksiltä ja ainoastaan Body Shop on jättänyt vastaamatta tiedusteluihin mahdollisesta blogiyhteistyöstä. Aiemmin ajattelin onkohan Body Shopilla vain kiirus ja halukkaita tulee joka tuutista, mutta nyt mieleeni hiipii olenko epäseksikäs ikäni puolesta nuorekkaalle Body Shopille. (Tarkennuksena, on toki niitä yrityksiä, jotka ovat vastanneet ”ei kiitos” . 😉
Ehkä luen hieman aikuisempia lehtiä, kuin Demiä… Silti ihmettelen samaa mitä Naiselo, miten kaikissa naistenlehdissä trendi on sama, henkilöhaastattelut ovat kaiken ikäisistä naisista, mutta vaatemainokset ja jopa anti aging tuotteet mainostavat nuorten naisten kasvoilla. Voi maar miten niin moni harmaahapsi on kaunis. Perustettaisiinpa mallitoimisto, jonne hakisivat ikää katsomatta malleja ja heitä kaiken kukkuraksi bookattaisiin vielä malleiksi. 
Olen tuntenut blogielämän aikana oman pääni sisällä pelkoja, pelkoja siitä että olen naurettava koska kirjoitan blogia. Missä kohti iskee tiedostava tai jopa alituinen pelko, että tietyt asiat eivät ole sopivia meidän ikäisille. Olenko erityisen hömelö, koska saatan kirjoittaa täällä nuortenkin tuotteista, vaikkapa juuri niistä teinien ja 11-vuotiaan tyttäreni rakastamista Babylipseistä…  Välillä iskee vatsanpohjaan solmu, mitä tässä yritän nuorten keskellä bloggailla, ihmisethän saattavat nauraa minulle… 
Nämä ovat pelkoja joille en halua antaa valtaa, haluan tehdä omia juttuja joista nautin, juoda kahvini Disney mukeista, sipaista huulilleni vaikka joka päivä Babylipsejä, lukea kaiket päivät Fantasiakirjoja ja katsella scifisarjoja. Kukaan muu ei voi minua lannistaa, jollen lannista itseäni itse. 
Jos luovuttaisin olisin pystyyn kuollut ja minut voisi kuopata hautaan vaikka tänä päivänä. Jos antaisin vallan muiden määräämille normeille ja ahdasmielisyydelle, en olisi vapaa. 
Antaa kaikkien kukkien kukkia, sillä jokainen ikä on kaunis ja elämä on huikein matka, jolla saamme matkustaa. (Aivan ne kaikki ikävaiheet;)
Kenties hoivaan sisäistä lastani ympäröimällä itseni lapsellisilla asioilla, nauttimalla aikuisten saduista, mutta aion pitää sisällä asuvasta lapsestani kynsin hampain kiinni, sillä se tekee minusta minut. 
Vaikka kalsongini on jättikset, tarvitsen ryppyrasvoja, kasvonaamioita, seerumeita, kuorintavoiteita, on couperosaa, maksaläiskää, kroonista virtsistä, mummovuodetkin ovella, olen myös vaivoineni oivallinen markkinointikanava. Omalta osalta haluan kiittää kosmetiikkayrityksiä, jotka ovat ottaneet minut avosylin vastaan. Kenties myös se muuttumisen asenne lähtee jokaisesta meistä, peloista olla aidosti oma itsensä koska on tietyn ikäinen ja yhteiskunta on asettanut meille kahleet. Mutta jos yksilö taistelee vastaan, kenties me joukolla voimme muuttaa maailmaa ja tällöin 40+ naisetkin voisivat olla mediaseksikkäitä ikään katsomatta.
Olen erityisen kiitollinen, että blogissani on lukijoita ikään katsomatta ja olen erityisen ylpeä 40+ blogit blogiyhteisöstä johon saan kuulua. Kyseisessä joukossa en koe olevani ikäni kanssa yksin ja olemme yhdessä murtamassa ikään liittyviä ennakkoluuloja. Lisäksi meitä yhdistää kanssanaisten nostattaminen ei latistaminen, sen puuhan me aikuiset naiset osaamme, olemmehan tässä elämässä ehtineet saada siipeemme monin tavoin.
Joten pelko pois Aku Ankan pyrstöstäni, olen mikä olen, sillä viihdyn nahoissani, ryppyineni liikavarpaineni kaikkineni. 
Kommentit ovat erittäin tervetulleita ja kaiken ikäisiltä enemmän kuin mieluisia. Olisi hienoa saada tähän juttuun monen ikäisten naisten ja miestenkin näkökulmia!
Huh helpotti kun kirjoitin, nyt on taas hymy suupielissä ja lähden tänään Helsinkiin ja vetäisen upeat uudet lapsekkaan söpöt Vansit jalkoihin. 😉 En ole koskaan tykännyt imelähköstä lauseesta ”oman elämän prinsessa”, mutta näillä Vanseilla voin vaikka todeta olevani oman elämäni kuningatar, hehee. 🙂 On valta laittaa päälle ja tehdä mitä lystättää. Eikö ole söpöt kengät!

DEFSHOP

*Vans ja Lumene lakat saatu111 thoughts on “Ikärasismi ja yhteisöllinen 40plus blogit yhteisö!”

 • Ikä on niin jännä juttu. Aikoinaan Fb:n ollessa tosi in- juttu, kieltäydyin luomasta tiliä työni lieveilmiöitä ennakoiden. Perustelu ei ollut ymmärrettävä teineilleni, joten sanoin, että olen moiseen liian vanha. Teinit toivat läppärin nenäni alle ja sanoivat: Kato nyt, sun isäs 70 v ja mummi 70 v ovat henkisesti nuorempia kuin sinä ! Molemmat ikiteinit olivat jo luoneet omat profiilinsa. Kyllä nauratti!
  Teinit facettivat ja skypettävät isovanhempiensa kanssa ja etu on molemminpuoleinen:)
  Ikä on itsestä kiinni. Minua ei myöskään haittaa tummaan tukkaan ilmaantuvat harmaat vauhtiraidat tai hymykuoppieni muuttuminen vähitellen viivoiksi. Lähinnä tympii, ettei jaksa enää riekkua yömyöhään ja että suklaa kasautuu vyötärölle. Muutoin on ihanaa olla +40:) epävarmuus on tiessään ja ikilapsekkuus vain etu.

  • Minullakin kesti tuo FB ja olin siellä pari vuotta ilman profiilikuvaa ja nyt olen tässä?!!! Miten tämä tapahtui. Ymmärrän hyvin tuon fiiliksesi ja tuntuu, että olemme juuri se kiltin tytön syndroomasta kärsivä sukupolvi ja lisäksi tienhaarassa, ei enää nuori ja rohkea ja ehkei aivan vielä vanha ja sinut itsensä kanssa.

   Jos nyt miettii tuota skypehommelia siis.

   Sama täällä, jos ei kunnon unirytmiä, niin kaikki menee sekaisin, pitää nukkua kuin pieni lapsi ja kaikki menee vyötärölle, kun ennen ei mennyt edes suklaa, voi maar.

   Ihanasti sanottu, ikilapsekkuus, mutta silti aikuisen ihmisen harmonia. <3

   Upeaa päivää sinulle <3

 • Ikä on vaan numero lällättää tämä nainen. Mä olen pitänyt ikääni vahvuutenani. Sanon aina, että meissä aikuisissa naisissa on poweria. Nyt vasta olen ehkä saanut enemmän ansaittua huomiota kuin aiemmin. On huomattu, että kyllä se aikuinen nainenkin saa luvut nousemaan. Meidän lukijamme ovat niitä, jotka ovat sitoutuneita lukijoita. Toivotaan, että yritykset sen huomaisivat ja ymmärtäisivät.
  Naiselon kirjoituksen innoittamana menin vielä lisäämään mun instagram-tililleni ikäni.

  • Se onkin vahvuus, mutta millä sen saisi vielä yrityksille noin massoina eteenpäin. Niin hyvin tosin on otettu meikäläinenkin vastaan, Lumene, Loreal ja moni moni muu, joten uskon että Suomi on kuitenkin edellä näissä asioissa vaikka totta kuin taivahan tosi lehtimaailma ja muotimaailma on vielä jäljessä.

   Niin mielestäni tuo sitoutuneisuus on se aidoin juttu <3

   Hyvä Maiju ja elät hienoa ikää kuules <3

   Upeaa päivää ihanainen <3

 • 40+ on hieno ikä! On jo tarpeeksi kilometrejä mittarissa, että uskaltaa ja osaa olla oma itsensä, mutta pahimmat krempat vielä edessäpäin. Ihanat nuo sinun Vansit!

 • Voivoi, sinä olet vielä niin nuori =) Minä olen 63v ja lihava, mutta silti tunnen kuuluvani vielä keski-ikäisiin minäkin. Koskaan en ole yrittänytkään näyttää ikääni nuoremmalta, mutta mummomekkoihin en suostu vielä pukeutumaan. Eipä ole vielä vaatteissa tullut vastaa merkintää "kielletty yli 20 vuotiailta". Samanlaisia vaatteita ja samoja meikkejä käytetään 23 vuotiaan tyttäreni kanssa. Tietenkin voisin laahustaa ja pukeutua harmaaseen, mutta mitä suotta kun mieli on vielä nuori.
  Etelänmatkoilla näkee noita 70-80 vuotiaita englantilaisia mummoja minihameissa suonikohjut pollottaen nuori gigolo käsikynkässä. Kieltämättä ovat vähän naurettavan näköisiä. Jotain rajaa sentään, mutta ei vanhemmankaan ihmisen tarvitse väritön ja pois muodista olla. Nautitaan elämästä vielä niin kauan kuin jalka nousee =)

  • Ehdottomasti kuulut keski-ikäisiin. Ensinnäkin sitä ei kukaan tiedä vaikka tiede kehittyisi niin, että elämme 150 vuotiaksi hih ja toisaalta ikä on enemmän asenne. Joka voi olla kovin nuorenakin "vanha": Mutta iloittelu ei saa olla vain nuorten asia, tai Disney mukit! 😉

   Ymmärrän yskän, olen nuori, kaikki on suhteellista, tyttäreni mielestä olen vanha, 102 vuotiaaksi eläneen tai 94 vuotiaan mummini mielestä olisin myöskin nuori, mutta hekin ovat minun mielestä. Sillä ovat säilyttäneet huumorin ja elämänilon.

   Ihana sinä! Niin nautitaan ja vaikka ei jalka ei nousisikaan, niin siltikin.

   Aurinkoista päivää Sude <3

  • Tää on kyllä aika ihana ikä, vaikka olisi kivaa saada syödä suklaata vieläkin surutta päivät läpeensä ja lihomatta…. Sniif… nyt ei voi panna jyvääkään massuun, ilman ettei massusta kuuluu venymistä ja pauketta.

   Noi Vansit ne on niin ihqut <3

   Iloa päivään Outiliini <3

 • Hyvä Tiia!! Olet ihan paras!!

  En väitä, että olisin mikään arvokas vanhenija. Vihaan lausahdusta "ikä on vain numero" (just joo, ihan samalla lailla kuin vankila on vain huone…) enkä kestä ikään liittyviä paineita suuntaan tai toiseen. Sisäistä teiniäni hemmottelen Gossip Girl ja Pretty Little Liars -maratoneilla, mutta en jaksa myöskään sitä, että aina pitäisi olla niin leikkisä ja nuorekas. Vain todistaakseen, että ei ole vanhentunut ja jämähtänyt.

  Etenkin työelämässä kohtaan paljon ikärasismia – ja se on kyllä niin väsyttävää… Onneksi tuntuu siltä, että aikuiset naiset ovat nykyään parempia tukemaan toisiaan ja muodostamaan verkostoja – ja se on avian mahtava asia!

  • Minttu olen niin iloinen että olet löytänyt tänne, sillä niin suhun tykästyin ja jösses sehän oli Babylips tapahtuma vielä. Babylips rules. 😉

   Aivan totta, kaikki puolet eivät todellakaan ole hyviä ja ei ole kiva että väsymys näkyy naamassa heti tai suklaata ei voi enää syödä kuin näkkileipää.

   Vapautta on kuitenkin se, että miellyttämisen halu on kadonnut pikkuhiljaa, se on ihana tunne.

   Pakko se on kait ottaa tuo Gossip Girl katsontaan sillä mähän rakastan Pretty Little Liars sarjaa, ihanaa hömppää! <3 Senkin samis <3

   Työelämässä on kyllä ikärasismia, olen niin loukkaantunut kun meikäläistä ei huolita lentoemon amattiin vaikka hakenut olen pariinkin otteeseen, ärsyttää. Olisin aivan super hyvä siinä hommassa, osaisin palvella tavoilla joilla toivoisin itseänikin palveltavan.

   Se on totta, me osataan nostattaa eikä latistaa ja on myös voimaa katkaista latistavat ihmissuhteet. 🙂

   Upeaa päivää ja hei näytät upealta, muista se <3

 • Heiii, mitä vikaa? Maksimummoalkkarithan on pop! =D
  Äitini täyttää tänä vuonna 69 ja hänkin ostelee muumimukeja ym. "lapsellista", pukeutuu iloisen värikkäästi, rennosti ja nuorekkaasti (ei kuitenkaan mauttomasti) Hän viuhtoo mennä tukka putkella, eikä valita turhista ja tekee juuri niitä asioita joista tykkää, välittämättä siitä mitä muut ajattelevat. Aion itse tehdä juuri samoin. Aion olla oma itseni ja nauttia itseni näköisestä ja oloisesta elämästä niin pitkään kuin se vaan on mahdollista.
  Minäkin ostin vanhan paattimme keittiöön juuri muumiaiheiset sakset sekä muumiaiheiset peltipurkit kahville, teepusseille ja kekseille. Ne vaan saavat minut hyvälle tuulelle heti aamusta. Lapsellista ehkä, varsinkin kun ikää on kohta mittarissa 49, mutta hittoako siitä! Kerran täällä vaan eletään, joten eletään kuten itse halutaan, nautitaan niistä asioista jotka tuovat meille hyvää mieltä ja iloa.
  Lisääntyvät krempat ovat ainoat jotka minua itseäni joskus hieman hidastavat, mutta rypyistä, harventuvista ja harmaantuvista hiuksista, roikkuvista suupielistä, maksaläiskistä yms. en vaan jaksa enää murehtia. Enkä viitsi kaikkia tässä edes luetella, sillä lista on toooosi pitkä =D
  Eiväthän ne murehtimalla edes parane, päinvastoin, suupielet kääntyvät vain entistä enemmän alaspäin. Sitäpaitsi hymy on ilmainen kasvojenkohotus ja kaunistaja 😉

  • Hehee ehkä se johtuukin niistä Tenoista eikä Jättiksistä, miksi ne Jättikset tuntuu olevan niin epäsexyt. 😉 Hih.

   Muumit hypnotisoi! Ovat ihania ja saavat niin hyvälle mielelle kuten Disneykin.

   Äitisi kuulostaa aivan ihanalta, niin tytär kuin äiti, äiti kuin tytär <3 <3 Elämä on suuri lahja ja sitä pitää arvosta ja siitä kuuluu nauttia <3

   Suupielet alaspäin täälläkin, se ei kiva sillä ei ole mukavaa näyttää surulliselta tai vihaiselta. Mutta leveä hymy sen korjaa ja siksi olen päättänyt hymyillä eritoten kuvissa mahdollisimman paljon. Jaa ehkä poolokauluksessa, jää nuo vuosirenkaat kaulan osalta laskematta. 😉

   Upeaa päivä ihana Ansku ja äidillesi myös <3

 • Ikä, mikä mielenkiintoinen keskustelun ja pohdinnan aihe… Milloin on sopivan ikäinen, onko kukaan koskaan, milloin on liian nuori ja milloin sitten yht'äkkiä onkin jo sitten liian vanha? Itse tykkään lukea sinun ja muiden +40 blogeja, niissä on jotain itseä enemmän koskettavaa ja itselle ja omaan elämään sopivaa…

  Vanssit on just hyvät ja onneksi me keski-ikäiset saadaan olla just sitä mitä ollaan! Me ollaan hyviä!

  • Ehkä useammassa tämän ikäisen blogissa on enemmän sitä elettyä elämää, nuoria suinkaan väheksymättä. Mutta elämänkokemus tulee vain vanhenemalla. Toki on nuoria, jotka ovat vaikka nuorena jo eläneet koko aikuiselämän, mutta noin tilastollisesti ajatellen.

   Lisäksi me jo tiedämme hyvin miltä haukku ja haava ja latistaminen tuntuu ja miten hyvä ja kannustava toiminta nostattaa ja pyrimme siihen. Tätäkään nyt en kummemmin yleistämättä, sillä täällä on niin upeita nuoria lukijoita. Monet tämän ajan nuoret, ovat viisaampia kuin itse olin nuorena. Vertaankin usein oman ajan nuoriin, sitä eli hieman kuplassa. Maailma on nykyään niin avoin ja auki.

   Niin saadaan, meillä on lupa ja lihakset olla mitä olemme ja silloin juuri on itsellä hyvä ja ketjureaktiona läheisillä myös.

   Aurinkoa päivään ihanainen anu <3

 • Tää 45 on just hyvä,vaikka välillä tietty ahdistaa,jos sattuu huono päivä kohdalle..Mutta nautin,kun ihan taaperoikäisiä ei enää pyöri jaloissa (paitsi töissä,mutta se on ihan eri juttu :D) On jo hieman aikaa itselle ja parisuhteelle.Ikää jo sen verran,että tietää mitä tahtoo ja tarvittaessa uskaltaa sanoa sanan ei..Rypyt ja kilot..ei niin ihania asioita mutta takaavat sen,että tekemistä riittää,eikä voi aivan lässähtää paikoilleen.Itseään pitää hoitaa ja välillä vähän kuntoilla..Ajatellaan positiivisesti 🙂 Mukavaa päivää Tiia <3

  • Joo mutta ahdistuksessa ei täällä ole mitään uutta, aina on ajoittain ahdistanut etenkin kun pms. Oikein nuo mummovuodet himppasen jännittää, miten se aika sujuu sitten.

   Se on kyllä totta ja kivaa, että omaa aikaa miehenkin kanssa on enemmän ja lapset eivät enää sellaisia autettavia. Ihmeellisesti tulee aikaa ajatella itseäänkin.

   Lässähtää paikoilleen ei kannata, täytyy elää.

   Oikein ihanaa päivää Anne <3 <3 <3

 • Ooh noi Vansit ovat ihanat! Ja sämpylät, en osaa tehdä edes tuollaisia! Vanhemmilla ihmisillä on kuitenkin se upea elämänkokemus ja viisaus takana, mikä on aikamoinen rikkaus. <3

  • Vansit on niin söpöt! <3

   Elämänkokemusta ja viisauttakaan ei voi saada kuin ikää kartuttamalla, äly ja viisaus ovat kaksi aivan eri asiaa tosiaan.

   Upeaa päivää ihana Katja <3

 • Olenkohan jotenkin erilainen tässä asiassa, sillä body shopin lisäksi muutama muukin firma on jättänyt vastaamatta tiedusteluihini yhteistyöstä. Ikäkriisiä en ole koskaan tuntenut, ja lienen siinä asiassa sekä onnekas, että jollain tavalla erikoinen tapaus. Kanssasi siinä olen kuitenkin samis, että nuorten jutut kiinnostavat. En lue naisten lehtiä, vaan nuorten tyttöjen lehtiä. väritän aikuisten värityskirjaa ja pukeudun pinkkiin ja muihin väreihin. Onneksi meitä värikkäitä persooniakin riittää. Muutoinhan maailma olisi melko mustaa ja harmaata.

  • No mutta Viltsu mistä voit tietää että ovat juuri samat yritykset kyseessä? En minä ainakaan kaikkiin ole ottanut yhteyttä, ajoittain saan puuskan ja lähestyn jotain yritystä ja aika kivasti minuakin aivan ilman ikärasismia on viime aikoina lähestytty.

   Minulle kelpaa hyvin "ei kiitos" se on täysin hyväksyttävää, mutta ihan en ymmärrä ettei vastata. Body Shopia olen lähestynyt kaksi kertaa. Ehkä siellä vastaa hommista nuori tyttönen ja hänen on vaikeaa sanoa ei, tai ehkä hukkuu kiireisiin, en tuomitse, mutta hiipi vaan tänään fiilis, että hei tämä korkea ikähän voi ollakin tässä takana. ,)

   Jetsulleen näin persoonallisuus kunniaan ja kaikki erilaiset kukat <3

   Upeaa päivää Viltsu ihanuus <3

  • en tiedäkään muuten, kuin että osa samoja, joita täälläkin sinulla ollut. Olen NIIN samaa mieltä, että Ei saa sanoa, ja pitääkin. Sen ymmärrän oikein hyvin. Ei kaikkeen voi rueta, ei olla aikaa tai halua. Mutta ettei sitä yhtä lausetta voi kirjoittaa ja lähettää??? tavat…
   tokihan olen sinullakin nähnyt joitakin, mitä en ole itse saanut sponssaamaan, mutta ovat sanoneet suoraan,ettei ole kiinnostusta. Se on NIIIN ymmärrettävää!

   Muksaa päivää ihanuus siellä

 • Onpahan viisaita ajatuksia, sanoo mumma joka sopisi Sinulle äiteeksi. Vaikka mulla ikää on vaikka muille jakaa, niin silti pidän kiinni sisäisestä lapsesta ja välillä tunnen itseni kakskymppiseksi, jos ei ota huomioon monenlaista kremppaa. Mutta niitä kremppoja tuloo jokaiselle jopa nuoremmillekin ☺
  Tumma tukkani on harmaantunu, mutta Luoja on ollut armollinen ja antanut erikoisen harmaan, jota kaikki väittävä värjätyksi☺
  Vanhin lapsenlapseni sanookin aina, että "et oo vanha, olet supermumma" ja siitäkös mumma tykkää☺

  Pidä Tiia blogisi juuri sellaisena, kun Sinusta tuntuu.
  JA HEI, mksiköhän tunnistin leipomuksesi heti makoisiksi sämpylöiksi ~~♥
  Tykkään lukea Sinun blogiasi. Siitä välittyy aito, ihana, teeskentelemätön kaunis aikuinen nainen, jolla on huumori tallella ja pilke silmäkulmassa ☺~♫~♫~♥

  Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja pidetään kiinni siäisestä lapsesta ~♥~♥~

  • ma-te olen huomannut sinusta, että sinulla on iloinen pilke sydämessä. Kaikki kommenttisi tänne ja oma blogisi, hyvää oloa ja sydän mene sykkyrälle. <3

   Supermumma kuulostaa täydelliseltä nimeltä sinulle ja mielestäni kaikki jotka uskaltavat olla omia itseään ja kulkea omia polkujaan ja muistaa nauttia elämästä ovat aivan supersankareita. 🙂

   Kiitos taas kerran niin kauniista sanoista. Blogia en osaisi muuksi muuttakaan, se on mitä on ja minun näköinen. Tärkeintä on saada ilolla kirjoittaa, jos alkaisi miettimään mistä muut tykkää jne, niin koko homma surkastuisi siihen.

   Ehdottomasti sisäinen lapsi kunniaan <3

   Upeaa tiistaita ihanainen ma-te <3

 • Täällä yksi vanhempi, eli 60+ ikäinen. En kyllä muista kokeneeni ikärasismia, jos ei lasketa niitä muutamia kertoja, jolloin nuori myyjä on minua teititellyt. Silloin olen tuntenut itseni todella vanhaksi, mikä on aika kummaa, kun tunnen oloni vaivautuneeksi myös siitä, että nuori, siis noin parikymppinen myyjä kysäisee vanhemmalta, ehkä kasikymppiseltä, että hei, mitä sulle laitetaan.
  Ihanat on tossut ja ihastuin myös tuohon Lumenen siniseen kynsilakkaan.

  • Hih arvaas vaan, minuakin teititeltiin juuri leffateatterissa, että sellainen on maailman meno. Mutta otetaan se sillä lailla, että teitittelijälle on kasvatettu hyvät tavat. 😉

   Juu teitittelen itsekin harmaahapsia, se ei sovi se sullepuhe.

   Oikein upeaa tiistaita ihana Kristiina <3

 • Maailma tarvitsee myös meitä 40+ ikäisiä. On ihanaa olla juuri tämän ikäinen. Olen ollut kauneusbloggari jo yli kolme vuotta, enkä ole havainnut ikäsyrjintää. En tosin ole tehnyt yhteistyötä Body Shopin kanssa. Monessa kauneusfirmassa on fiksua porukkaa. Ihanaa, että on nyt 40+ yhteisökin meille aikuisille 🙂

  • No eilen vain hiipi pelko, jos Body Shop tuumi, mitä tuo vanhus yrittää. Luonnollisesti välttämättä ei ole kiinni siitä lainkaan. Omalla kohdalla myös sama, minut on otettu upeasti vastaan kosmetiikkayritysten puolella. Lumene nappasi heti alkuunsa ensimmäisenä ja Loreal lähettää Babylipsejä, ihanaa. <3 Hirmuisen kivoihin ihmisiinkin saanut tutustua yritysten puolellakin.

   Eilen vain ensimmäisen kerran hiipi tuntemus, josko olen liian vanha joillekin yrityksille… Mutta uskon, että Body Shopiakin lähestytään ovista ja ikkunoista ja aikaa ei riitä kaikille vastaamiseen. 🙂

   Samaa mieltä, tuntuu että nyt sitä elää elämänsä onnellisinta aikaa. <3

   Ihanaa päivää Ninni <3

 • Kannattaa olla lopuelämän vain 40+, sillä Suomi on ikärasismin kultamaa. Kenellekään toiselle ei kuulu toisen ikä, jos toinen ei halua ilmottaa parasta ennen päiväänsä. Me kaikki ikäännymme omalla tahdiallamme ja omalla tavallame. Vitaalisuutta ei myydä purkissa ja intohimo elämään on kaiken nimittäjä. Lady, joka kävelee pinkeissä tennareissa ja käyttää liian lyhyitä kesämekkoja….<3

  • Hienosti kirjoitettu Leena, intohimo elämään on se juttu, se tekee ihmisestä ikään katsomatta nuorekkaan. <3 Pinkit tennarit ja lyhyet kesämekot, sama täällä, ei kai tässä hikoilla kesäisin aleta ja pinkki on ihana väri.

   Upeaa tiistaita ihana Leena <3

 • Ihanat vansit! Kyllä on hyvä, että kirjoittelet näitä juttuja, sillä näihin on niin helppo samastua. Itse nolostelen myös blogin pitämistä, ettei kanssaihmiset pidä minua höpsönä, kun nuorten juttuja tekee tai niin ne kuvittelee! Mutta oikeestihan ne, jotka tuomitsee eivät itse taida tietää asioiden oikeaa laitaa. Meitä aikuis 40+ bloggaajiahan on todella yllättävän paljon ja minullakin kesti jonkin aikaa tajuta se! Lisäksi on paljon, jotka niitä lukevatkin:) Kestää vaan varmasti vähän aikaa nostaa tämä asia pinnalle ja niin että se myös kaikille aukeaa. Kyllä vahvasti uskon, että kosmetiikkayritykset alkavat tämän tajuta kunhan joku se heille piirtäisi:)

  • Mutta eikö vaan, mitä kauemmin blogia pitää, sen vähemmän "nolottaa". Eli kaikkeen tottuu ja karaistuu. 🙂 Hyvä niin, mutta blogin ensimmäisen vuoden aikana kyllä kipuilin tuon asian kanssa paljon ja usein iski ihan alhoja, että ei tästä tule mitään. Miksi tungen itseäni tällä tavoin esille. Se miten meidät on kasvatettu, ettei itsestään saa tehdä meteliä, siellä huuteli pään sisällä. Onneksi se ääni on vaimentumassa. ,)

   Sama juttu, onneksi ollaan kaikki löydetty toisemme, aluksi sitä oli niin yksin. Tämä blogin yhteisöllisyys on niin ihmeellistä jo, että saan tästä valtavasti voimaa. .)

   Kyllä minäkin uskon, että maailma muuttuu, mutta ehkei aivan vielä.

   Upeaa tiistaita ihanuus <3

 • Onneksi on kaikenikäisten blogeja! Pakko sanoa, itse en kovin montaa ihan kovasti itseäni nuoremman blogia edes välttämättä jaksa aktiivisesti seurata. Sulla on mieletön sekoitus kaikenlaista, hauskaa ja kepeää, mutta myös sitä iän mukanaan tuomaa lempeyttä. Sellainen on ihan paras yhdistelmä. 🙂

  • Linda onneksi on kaiken ikäisiä, niin me aikuisetkin saamme seurata ja tuntea yhteisöllisyyttä. <3 On tosin todella kivoja nuortenkin blogeja eli tämä postaushan on tälläinen yleistys. On jotenkin erityisen jännää, jos ikämuureista huolimatta joku nuori ihminen löytää tänne tiensä.

   Kiitos niin niin kauniista sanoista Linda<3 On muuten helpottavaa että ikää myöten tulee lempeyttä ja ei ole enää niin mustavalkoinen, ei itselle eikä muille. 🙂

   Mukavaa tiistaita <3

 • Ikä on vain numeroita.. se kyllä tuntuukin siltä, koska aika samanlainen sitä on kuin ennenkin, ehkä tullut jotain viisautta… hhmmm.. No onhan sitä tullut ainakin käytännön asioissa, niissä joudun/saan neuvoa jälkikasvua, ovat kaikki yli 2-kymppisiä 🙂 Miten ne voi olla niin vanhoja kun äitikin on niii-in nuori!! 😀
  Kivat Vansit, mun tytär just viikko sitten kävi ostamassa Vansit. Olet hyvin mukana!! Minunkin pitää käydä katsomassa niitä …. 😉
  Ja tuoreet sämpylät, nam, mitkään ei ole parempia!! (paitsi tuoreet korvapuustit kylmän maidon kera.. 🙂

  • Marre voihan korvapuusti sentään, sellaisen uunituoreen nyt kun eteensä saisi!

   Täälläkin kaksikymppisiä ja sitten pieniä ja sitä ihmettelee, että vastahan nuo kaksikymppiset olivat pieniä, itse ei muutu, mutta lapset kyllä. Huimaa. Mutta onneksi saa seurata heidän matkaa vaiheesta vaiheeseen. 🙂

   Aivan ihanaa tiistaita <3

 • Aah, ihanat Vansit! <3 Mun pitää ootella vielä vajaat pari vuotta, että pääsen teidän yhteisöön mukaan. 😉 Mutta seurailen jo Facebookissa! Musta on ihanaa, että nykyisin on myös paljon vanhempia bloggaajia, silloin kun itse aloitin blogien lukemisen joskus olisko ollut 2008 tai 2009 vuoden aikana, tuntui, että kaikkian blogeja piti alle kaksikymppiset.

  • Jonna olet kyllä niin uraauurtaja ja jännää miten me vanhemmat tullaan tässäkin asiassa jälkijunassa, mutta tullaan kuitenkin ja aika kovaakin. Nyt olen huomannut että meitähän on paljon. <3

   Kenties voisit jo joukkoon hakea, eihän sitä koskaan tiedä 😉

   Upeaa tiistaita Jonna <3

 • Ollaan vaan sujuvasti juuri sellaisia kuin olemme, sanoi ikämittari mitä tahansa. En ole koskaan miettinyt, että voi kun olen jo tämän ikäinen. Minun "ikäni" vaihtelee mielialojeni mukaan, jos on kipuja, niin tunnen olevani 108 vuotias ja muuten olen ikähaitarissa 13-80. Eli kaikki iät käy mulle 😉

  Todella hyvä postaus! Hienoa Tiia =)

  • nimenomaan, ihminen siellä sisällä on tärkein, scifisarjatkin sen sanoo, tämä keho on vaan "meat suit" eli lihapuku, hih. Lihapukua kolottaa ja väsyttää, ei meitä. 😉

   Kivut kyllä tekee niin väsyneen, että silloin tuntee olevansa vanha. Toivon sinulle tänään olotilaa, että olisit se 13- vuotias varsa laitumella. <3

 • Äidin kanssa taannoin Ruotsin risteilyllä ollessamme pyysin häntä maissa muistuttamaan, että katsotaan kaupoista 50:ä käyvälle naisihmiselle sopivia sortseja. Äidin (72v.) naama meni vähän oudoksi ja pienen hiljaisuuden jälkeen hän kysyi minulta, miksi meidän pitäisi ostaa ihan Tukholmasta saakka sortsit jollekin työkaverilleni. Kyllä naurattikin sitten, kun hän tajusi minun tarkoittaneen itseäni… Että sellaisia hupakkoja ollaan, äiti ja minä 🙂

  • Inilian hih kiitos että jaoit tämän, aivan mahtavat päivän naurut sain, kun näen teidät sielun silmin siellä touhuamassa ja miten juttu on naurattanut. 🙂

   Oikein ihanaa päivää <3

 • Hyvä Tiia! Sulla on piristävä olemus! Se on kuule sellanen ominaisuus, jota kaikilla ei olekaan 😀 Älyttömän kivannäköset Vansit! T. Kaisa 34 🙂

 • No voi – kuka ja mikä sen määrittelee, että minkä ikäiset voi blogia pitää ..tai millaista pitää – taatusti jokainen omansa näköistä. Tottakai ikä vaikuttaa – hulluahan se ois jos ei vaikuttais (ei ois mitään tarttunut mukaan)- kun on takana kilometrejä niin kyllä se näkyy – ja minusta vain hyvänä – elämänkokemukseksi sanotaan 🙂 Minusta on kiva oll 53 vuotias 🙂 sen voin sinulle kyllä Tiia luvata, että ne "mummovaivat", joita kuumiksi aalloiksi sanotaan ovat sitten ihan peestä …!!! se ainoa huono puoli tässä
  iässä…ja siihenkin voi pikkuisen itse vaikuttaa kun on tarkkana mitä syö ja liikkuu tarpeeksi. Nimittäin huomasin, että kesän laiskuus toi ne kivasti taas takaisin -niin ,että hellettä on pitänyt 😉 vaikka ulkona satais lunta.

  Sinun blogisi on niin huippu, että elä anna yhtään tilaa epäilykselle ! Harvoin tapaa blogimaailmassa mitään niin aitoa kuin olet ja sellaista heittäytymistä. Seuraan tarkkaan jokaisen postauksesi,vaikka (kuten jo tiedätkin) minua ei meikit – eikä moni muukaan sellainen kaupallinen kiinnosta) tosin on tähän lisättävä, että en ole mikään meikitön itsekään – se vain sellainen tapa – mutta en jaksa kiinnostua kaikenmaailman voiteista tai väreistä tai lakoista – en vain jaksa. . silti sinun blogisi on vienyt sydämeni – ja se johtuu täysin sinun ihanasta persoonasta, joka on kaiken sen takana. Muistan kun minulle kerran töissä eräs itseäni paljon nuorempi nainen kritisoit vanhempaa naista kun hän oli laittanut saparot päähän -että hän ei ymmärrä miten sen ikäinen niin tekee (siis 40v!!!) – hölmistyin niin ,että en osannut sanoa mitään..en minäkään enään ole aikoihin saparoissa viihtynyt, mutta tyrmistyin lähinnä sitä, että " mitä se tälle nuorelle kuului – toisen saparot" eli …!!! Kaikkea mahtuu taivaankannen alle 🙂

  • Anne ihanuus <3 Kiitos sparrauksesta, taitaa oikeasti olla se oman sukupolven syndrooma joka kaikuu korvissa, onneksi koko ajan vaimeampana. Itseään ei saisi laittaa katsos tyrkyllä. Aivan hölmöä itsensä latistamista ja koko ajan yritän opetella siitä pois. .)

   Ymmärrän niin hyvin ettei mitenkään voi kaikki postaukset kiinnostaa, tässä tapauksessa eritoten kosmetiikka. Lisäksi postaan ahkeraan, joten siksikään ei voi kaikkea millään ehtiä lukea. Luulen että omalla kohdalla tuo kosmetiikkainto on lähtenyt ikäkriisistä, alitajuisesti sellaisesta, mitään en meinaan myönnä, hih. Muutama vuosi sitten ei minuakaan kiinnostanut kosmetiikka, nyt se mielestäni tekee arjesta ylellisen. <3

   Niinpä juuri, mitä kenenkään hyvää mieltä aiheuttavat saparot kenellekään kuuluu!!! Mielestäni toisten asiat kuuluu vasta siinä kohden, jos toisella on hätä tai on tapahtumassa jotain suurta vääryyttä. Saparot eivät todellakaan kuulu tähän kategoriaan.

   Kiitos niin paljon kauniista sanoistasi, usko vaan en vaan ymmärrä miten olen ansainnut ne, mutta yritän olla enempiä pykistelemättä ja todeta, että kommenttisi teki minut hyvin onnelliseksi. <3

   Leppoisaa iltaa ihana Anne <3

 • Oli mukava lukea postaustasi ja mietteitäsi ❤️ Minulle ikä on vaan numeroita ja en koe sinänsä että pitäisi jossakin tietyssä iässä toimia tietyllä tavalla mutta välillä tämä ikä on pysäyttänyt miettimään sillä omista lapsistaan huomaa että että ikää on tullut mittariin vastahan lapset olivat pieniä ja nyt ovatkin jo yläaste iässä ja huomaan itsekin keski ikää lähestyvän mutta hyvä fiilis ja elämninto vie eteenpäin ❤️

  • hyvä sinä, niin totta joka sana, ikä on vain numeroita! Lapsissa sen huomaa ja jännä kyllä ei niinkään peilikuvissa vaan valokuvissa sen aina huomaa erityisesti. 🙂 Hyvä fiilis ja elämäninto, siinä on ne oikeat avaimet onnelliseen keski-ikään, varhaisvanhuuteen (kamala sana) ja vanhuuteen (aika kamala sana sekin) Ihmisiä olemme kaikki <3 <3 <3

   Kivaa iltaa ihanuus <3

  • <3 sinä olet ihana <3 Prinsessa tuoli on niin ihana, vaikka Prinsessa sanakin on jo hieman kulunut pois, mutta tuoli ona aivan pääkallopaikalla koristeena ja aikanaan tytöt istuivat siinä hartaasti. <3

   Kivaa iltaa Riitta Sinikka <3

 • Minua kutsuttiin tässä vastikään mammaksi terveysasemalla ja meinasin pyörtyä. Ei siis merkityksessä äiti, sitähän en ole, vaan siis MAMMA, kamalaa, vähän niin kuin tantta tai jotain.

  Toivottavsti TBS:n hiljaisuus ei ole ikärasismia eikä muuta ikävää. Olen tykännyt heidän tuotteistaan.

  • Mamma voi ei!!! Ymmärrän hyvin, jos olisi äiti sanana olisi ihan ok, mutta mamma… Ööhh. en muuten tykkää jos mies kutsuun naista mammaksi…

   Body Shop on ihana ja se oli tuollainen hieman vitsikäs heittokin, aiemmin ajattelin että heillä vaan kiireitä, mutta eilen hiipi pelko, mitä jos johtuukin iästä…. Apua!!!

   Kivaa iltaa Liioolii, kaikkea muuta kuin mamma <3

 • Minunkin mielestä ikä on vain numero! Vaikka mittarissa on jo 43, niin pään sisällä tuntuu kuin olisin 25 😉 Tosin ehkä hiukan järkeä on tullut päähän noista ajoista…

  • Samalta täälläkin tuntuu tai no ehkä olen noin 17vee. Heh. 🙂 Onneksi on sitä järkeä tullut ja leppoisampaa otetta. 🙂

   Ihanaa iltaa Ellen <3

 • Minusta on vähän surullista, että pitää ylipäätään pohdiskella mikä on sopivaa minkäkin ikäiselle ja onko joku asia sellainen, että tietyn iän ylityttyä se ei enää olisi sopivaa juurikin iän takia. Minä olen aina ollut vähän sellainen päivä kerrallaan, asia kerrallaan eläjä. Hetkessä kulkija. Nyt on nyt, eilen oli eilen ja huominen on huomenna. 😀 Joskus ärsyttää, että muu maailma, yhteiskunta, pakottaa minun päähäni ajatuksia joita en edes oikeastaan haluaisi ajatella. Huomaan pohtivani asioita joiden pohtimisen koen turhaksi ja tarpeettomaksi mutta joku ne minulle on päähän iskostanut ja pistänyt niitä pohdiskelemaan. Harmittaa joutua miettimään vaikkapa jonkun vaatteen kohdalla, että onkohan se nyt ihan sopivaa minun ikäiseni ihmisen sitä päällensä kiskaista. Kunnes taas muistan, että minä määrittelen itseni ja sen millainen olen ja näin ollen päätän myös itse siitä miltä esim. näytän.

  Täytettyäni 21 koin hyvin vahvasti saavuttaneeni sen millainen ihminen olen. Koen edelleen olevani se sama ihminen. Siitä on nyt aikaa 22 vuotta ja ne vuodet ovat tuoneet mukanaan elämänkokemusta ja toivottavasti myös elämänviisautta. Silti pohjimmiltani olen se sama nainen kuin olin silloin 22 vuotta sitten, sismpäni on ja pysyy samana. Käytin 21-vuotiaana bootseja, niin käytän myös 43-vuotiaana. Käytin tuolloin myös nahkarotsia, niin nytkin, joskaan en yhtä usein. 21-vuotiaana olin huippukunnossa, harrastin aktiivisesti urheilua, nyt 43-vuotiaana olen ylipainoinen ja tyytymätön vartalooni. Toisaalta olen synnyttänyt ja imettänyt 4 lasta (numeroissa yhteensä 8 vuotta putkeen joko imettävänä ja/tai raskaana) ja fakta nyt vaan on, että elimistö toimii nelikymppisenä eri tavalla kuin parikymppisenä. Elämään on mahtunut niin hyviä kuin huonojakin hetkiä, sellaistakin jota ilman olisin hyvin pystynyt olemaan, mutta minuuteni olen silti kantanut mukanani elämän tuomien muutosten lomassa.

  Vuodet ovat tuoneet mukanaan kaikenlaista hyvää, ehkä parasta on ollut tietynlaisen varmuuden löytyminen ja riippumattomuus ulkopuolisesta maailmasta ja sen mielipiteistä. Väkisinkin toki toisinaan tulee hetkellisesti mietittyä kaikenlaista mutta se ei silti poista sitä omaa sisäistä varmuutta siitä kuka on, mistä tulee ja mikä itselle on hyvä. Minä olen minä ja pääasia on, että minä itse tiedän, oli kyse sitten mistä tahansa.

  Nyt kun minulla on ponitukka olen vasta sen hankittuani joutunut hämmästelemään sitä seikkaa, että ilmeisesti jotkut ovat olleet vähän sitä mieltä, että se on ollut minun osaltani jonkinlainen yritys yrittää olla nuorempi kuin olen. Hah, eipä kyllä käynyt missään kohtaa ponitukkaa harkitessani mielessäni, että tarkoitus olisi saavuttaa sillä jotain nuorekasta katu-uskottavuutta. Minun vain teki mieli ja toteutin mielitekoni. 😉

  No, nyt juttu ja ajatus vähän karkasi. Mutta minua siis harmittaa se, että kenenkään tarvitsee ikänsä takia lähteä perustelemaan miksi tykkää jostakin tai käyttää jonkinlaista vaatetta tai väriä, korua, kampausta, meikkiä, mitä vaan. Minä todennäköisesti vaikutan joissakin sosiaalisissa tilanteissa vähän tyhmältä ja yksinkertaiselta keskusteltaessa ikään liittyvistä asioista kun en vaan tajua koska en ole tullut ajatelleeksi, siis vaikka esim. että yli nelikymppisen ei olisi sopivaa käyttää ihania flamingo-Vanseja. 😉 Minä olen minä, minulla on valta ja rajat ja niin kauan kun en aiheuta muille tai itselleni haittaa niin olen ja teen mitä haluan. 😉

  • Mohn todella hienoa pohdintaa ja hienosti kirjoitettu, tuokin että yhteiskunta pakottaa/saa ajatuksia/paineita joita siellä mielessä ei olekaan. Se juuri onkin kurjaa. Ymmärrän hyvin tuon päivä kerralla meiningin, olen siinä aika samanlainen, ellei ole mittavia huolia joita murehtia, silloin murehdin pitkälle tulevaisuuteen.

   Miksi muuten jos joku haluaa vaikka olla ponitukassa, niin heti sille täytyy löytyy joku syvempi syy tai merkitys? Miksi ei vaan voi tykätä siitä ponitukasta. Koska se ei ketään loukkaa jne.. niin miksi muiden pitää siihen puuttua. En vaan ymmärrä!

   Et varmasti vaikuta tyhmältä ja yksinkertaiselta vaan aikuiselta naiselta joka pohtii täälläkin juuri nyt syntyjä ja syviä ja osaa ottaa ilon irti elämästä myös pukeutumisen kautta. Hitsi inhoan talvea kun täällä Suomessa vaan mustissa vaatteissa hiihdetään. Meikäläisen jouluisan punaiset paljetti Uggit ovat saaneet niin paljon osoittelua ja paheksuntaa, jos ne olisi ns.kesävärit kesällä, kukaan ei tuomitsisi.

   Kiitos hienosta kommentista Mohn ja mukavaa iltaa sinulle <3

 • Juurkin näin! Oikein hyvä kirjoitus. Olen samaa mieltä. Tuo 40+ blogiyhteisö on hieno juttu. Itsekin lähestyin yhteisöä sähköpostilla, mutta en ikävä kyllä saanut edes vastausta/selitystä, miksi en sovi mukaan yhteisöön. Ilmeisesti en täytä kaikkia kriteerejä, mutta olisi kyllä ollut kiva saada edes jonkinlainen kuittaus, että viestini on vastaanotettu.

  • Krisse me olemmekin näistä kirjoitelleet sinun blogin puolella. Väärinkäsitysten selvennyksen vuoksi, niin nelkytplus nimi muuttui nelkytplus blogit, joten tässä on nyt jotenkin menneer sähköpostit vinksin vonksin. Heli joka nelkytplussasta vastaa ei jättäisi tahalleen koskaan vastaamatta. Toivottavasti Krisse haet uudelleen ja saat ansaitsemasi vastauksen. <3 Vastata aina täytyy, se on toisen ihmisen huomioimista. <3

   Kivaa iltaa Krisse <3

 • Minua suututtaa kaikenlainen ikärasismi. Työelämässä se tuntuu nyt vaikeina aikoina oikein jylläävän. Kun yritykset potkii väkeä pihalle, usein kenkää annetaan 45+ henkilöille. Niinhän ei saisi olla, mutta yritykset eivät tunnu siitä välittävän. Halutaan nuoria tehokkaita moniosaajia ja samalla heitetään pois paljon tietoa ja taitoa, joka konkareilta löytyy. Tuo ikärasismi näkyy, kuten totesitkin, myös usein kosmetiikkamainoksissa. Jostain syystä miehille suunnatuissa kosmetiikka- ja vaatemainoksissa se ei näy yhtä räikesti.

  • Jani hieno kommentti, niin totta miten työelämässä annettaan potkut juuri niille, joilla lapset tehtyinä ja aikaa ja intoa vielä paneutua töihin. Mutta näin se menee, heh kun meikäläistä ei edes huolita haastatteluun kun olen pyrkinyt lentoemännän ammattiin. No kyllähän ne asiakkaat tietenkin kenties koneessa katselee nuoria ja nättejä mieluiten, mutta kuitenkin.

   Aivan totta miesten mainoksista, tulee mieleen mm. Dressman, heillä on upeita harmaahapsia mallina ja eri ikäisiä, se on hienoa!

   Kivaa iltaa Jani <3

 • Ikävä sanoa mutta sama juttu mulla kuin Krissellä. Sitä jotenkin vaan odottaa että saisi edes sen kieltävän vastauksen/selityksen mutta ei mitään ja tästä syystä tunnen olevani "erillinen" mutta siitä huolimatta jatkan "omia polkujani" niin kauan kuin siltä tuntuu. Ja vielä Tiia rakas, on kyllä mallitoimistoja jotka ottavat kaikenikäisiä ja jopa buukkaavatkin vanhempia ihmisiä myös, sanoo nimimerkillä "kokemusta on" eli minä 54-vuotias en kelvannut +40 blogiyhteisöön 🙁 mutta kelpasin kuitenkin tähän mennessä ainakin yhden kerran malliksi 🙂 Komppaan monessa asiassa myös yllä olevaa Mohn`n kirjoitusta. Minä määritän itseni, hei kukas muu, olenhan sentään jo 54-vuotias ja suurinpiirtein täysissä sielunvoimissa? Iloa viikkoosi Tiia <3

  • Aliisa laitoin sinullekin viestiä tuosta samasta sinne sinun blogiin, mistä kirjoitit. Eli Heli ei tosiaan olisi ikinä jättänyt vastaamatta, eli tässä on nyt varmasti nelkytplus alkuvaiheiden kipuilujen ja säätöjen aiheuttama väärinkäsityt. Toivottavasti haet rohkeasti uudelleen ja saat vastauksen jonka jokainen ansaitsee. <3

   Blogissasi olen nähnyt kuvia sinusta ja olet kyllä niin näyttävä ja kaunis eli en lainkaan ihmettele tuota mallihommaa.

   Hyvä sinä ja tuo viimeinen lause, siinä on aikuisen ihmisen voimaa. <3

   Iloa myös sinun viikkoon! <3

 • Voi miten hyvin taas kirjoitit Tia:) Kyllä on ärsyttävää tuollainen ikärasismi ,jota olen itsekin joutunut kokemaan,lähinnä työasioissa eli pääsin vuoden aikana 2 IT-alan yrityksen haastattaluun kun vähensin CV:stäni ne kaukaisimmat kokemukset ja opiskelut. Ja sitten kun lähes puolta nuoremmat haastattelivat eivätkä tienneet miten olla niin oli kyllä jopa hieman noloa…En tuo ikääni esille mutta kai se on selvää kun olen kirjoittanut että minulla on jo aikuinen poika ja nyt vielä heillä se taaperokin.vaikka en kyllä lainkaan tunne itseäni vanhemmaksi kuin no ehkä viime vuosikymmenellä;D Tuo 40plus-yhteisö on kyllä tosi mahtava juttu:)

  • Lasten kautta sitä oikeastaan ymmärtää, että vanhenee, muuten ei mene millään kaaliin. Älä välitä olen kahteen kertaan hakenut pari vuotta sitten lentoemäntäkoulutukseen (mieheni naureskeli hyväntahtoisesti, voi rakas vaimo taidat olla liian vanha) ja eipä kutsua ole haastatteluihin tullut ja tähän tiedän varman syyn, vaikka tuosta Body Shopista en todellakaan ole niinkään varma, hih. Eli varmaan aika samojen asioiden tiimoilla valitettavasti taistellaan. 😉

   40plus on kyllä hieno ja toivon todella, että pääsisimme jotenkin aikuisten naisten äänitorviksi, we rules. <3

   Ihanaa iltaa Jael <3

 • Miten määritellään se, koska muumi tai disney-mukin ostamiseen on liian vanha? Babylipsien ostopaketissakaan ei ole ikärajaa… Ihminen on itse itsensä pahin vihollinen tai tässä tapauksessa pahin kriitikko. Ymmärrän nuo ajatukset, mutta olisi kauheaa, jos vaikkapa viisikymppinen vetäisi huivin päähänsä ja solmut siihen leuan alle. Niinkuin lapsuudessani. Eikös nelikymppinen ole uusi kolmekymppinen…;) Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja ollaan onnellisia, että henkisesti ei olla vanhoja. Se olisi paha juttu! P.S. Ihania nuo sinun mukisi!!

  • Totta muuten että ennen vanhan tuli olla ns.vanha, se huivi! Nykyään saa olla nuorekas ja ehkä tuo Disney muki juttu oli hieman kärjistetty esimerkikki, toisaalta onhan niille hyväntahtoisesti naureskeltu, mutta niitä on myös ihasteltu. 🙂

   Niin totta henkinen ikä, se ratkaisee <3

   Upeaa päivää Satu <3

 • Kyllä oli hyvä kirjoitus, ja siitä pääsenkin aasinsiltaa pitkin viimeiseen ostokseeni. Ostin nimittäin lomamatkalta kultaisia ihotatuointitarroja ja vieläpä liimailin niitä itseeni, heh ! Nuorille nuo kait on tarkoitettu vaan eipä haittaa lainkaan.
  Koskaan en ole tajunnut ajatella ettei jotakin voisi tehdä, jos – ja kun on jo jonkun ikäinen.
  Ehkä tämä boheemi taiteilijaluonne ei tunne ikää ja näin olle voipi kuuden lapsen mummi tehdä samoja asioita kuin lapsensa ja heidän lapsensa, hih
  Ei muuta kun nokka kohti uusia entistä jännempiä seikkailuja……ikä on vaan numero <3

  • Ne kultaiset tatuointitarrat ovat hyvin kauniita, olen niitä ihastellut monella ja ikään katsomatta. 🙂

   Samaa mieltä miksi ei voi tehdä ihan samaa kuin nuoretkin, tai ryystää alati lasten mukeista tai mitä nyt mieleen ikinä pulpahtaakaan, jos siitä kerran saa itselleen iloa. Iloinen mieli, läheisillä hyvä. 🙂

   Ikä on todellakin vaan numero ja vaikka kroppa vanhenee, niin mieli ratkaisee.

   Upeaa viikkoa Maarit <3

 • Me vähän varttuneemmat ollaan laaja ja varteenotettava kuluttajaryhmä, voidaan käyttää niitä "nuorten" tuotteita jos kiinnostaa ja hyvältä tuntuu ja lisäksi meille voi markkinoida kaikkia antiage-juttuja vaikka kuinka. Mun mielestä on kiva lukea ja poimia ideoita kaiken ikäisten blogeista, mutta kyllä kaikista eniten iskee juuri 40-60+ blogijutut…

  • Jetsulleen näin ja tokkopa olen todellakaan ainoa, joka käyttää vaikkapa Babylipsejä tai ryystää kahvinsa Disney mukeista, mutta silti käytän ryppyvoiteita ja myös panostan ajoittain hintavimpiin tuotteisiin.

   Ihan totta kyllähän sitä pääsääntöisesti tulee luettua oman ikäistensä blogeja, mutta sitten on monen monta viehättävää nuorta bloggaria joiden elinvoimaan, kekseliäisyyteen ja uskomattomiin taitoihin>mm.blogin visuaalinen ilme, olen aivan ihastunut. 🙂

   Tärkeintä onkin se ihminen <3

   Ihanaa loppuviikkoa Minna <3

 • Näin paljon kommentoineita naisia, jotka kaikki ovat kanssasi samaa mieltä, hienoa!

  Minunkin peilistäni aamuisin katsoo paljon vanhempi nainen kuin mitä tunnen olevani 🙂 Haluaisinko olla nuorempi ….no en!

  • Eikö olekin hienoa mikä määrä kommentteja, varmasti suosituin postaus ikinä, jos ei arvontoja lasketa mukaan. 😉 Kertoo kaunista kieltä naisten yhteisöllisyydestä, meissä on voimaa. <3

   Sama juttu, ei tuo aamunaama miellyttä pätkääkään ja en aina edes muuta kuin juuri vilaise, että mites kovin ne silmäpussit tänään pussittaa. 😉 Koska viihdyn nahoissani ja olen tyytyväinen siihen miltä elämä näyttää juuri nyt.

   Upeaa päivää <3

 • Hyvä oli vuodatus ja juuri näin…sinä olet sinä vaikka mikä olisi! Ei kannata miettiä mitä muut ehkä sanovat… ja se on minusta tässä iässä juuri se hip-juttu, on ymmärrystä hyväksyä itensä juuri sellaisena kuin on 😀 <3 ikähän on vain numero 😉 Positiivista keskiviikkoa Tiia <3

  • Onneli asiaa kirjoitat joka sana, nuorena sitä oli enemmän miellyttämisenhaluinen ja epävarma omista ajatuksistaan ja helpommin vietävissä. On aika kivaa tutustua itseensä ja huomata kuka sitä on.

   Oikein upeaa loppuviikkoa Onneli <3

 • Kiva tämä juttusi. Minäkin tunnen itseni ikääni nuoremmaksi mieleltäni. Ymmärrän kyllä hyvin, miksi mainostajat käyttävät nuoria malleja. Kyllä se sama vaate näyttää paremmalta tyttäreni päällä kuin minulla tai äidilläni.
  En juurikaan pohdi ikääni, se on mikä on, teen mitä huvittaa ja mikä mukavalta tuntuu 🙂

  • Se on kyllä totta, kyllähän vaatteet näyttävät nuorilla ja hoikilla paremmilta. Noin yleismaailmallisesti ymmärrän tuon mallibussineksen siltä kannalta, mutta olisi kivaa näissä omissa naisten lehdissä nähdä asuja aikuistenkin päällä. 🙂 Sitä on niin upeita aikuisia naisia pilvin pimein.

   Eikö olekin vapauttavaa, olla mitä on ja tehdä mitä haluaa ja mikä itsestä tuntuu hyvältä. Omalla kohdalla olen joutunut aikamoisen matkan kulkemaan tuohon pisteeseen päästäkseni ja vieläkin välillä tulee kipuiltua. 😉

   Upeaa viikkoa Saija <3

 • Hyvä kirjoitus Tiia! Luin juuri Kauppalehdestä artikkelin suomalaisen mallibisneksen romahtamisesta ja mietin, että miksi ihmeessä näin on käynyt. En keksinyt mitään muuta kuin sen, että koko kyseinen toimiala on yksinkertaisesti jämähtänyt paikallensa eikä ole kyennyt uudistamaan liiketoimintaansa sitä tahtia, mitä maailma on ympärillä muuttunut. Ei suomalaisiin tehoa enää pelkkä kaunis pinta! Ja hoikkuus ja rypyttömyys! Eikä kakskymppisissä sileäposkisissa kaunokaisissa ole välttämättä sitä ja sellaista "viehätysvoimaa", mitä markkinat ehkä kuitenkin toivoisivat. Kyllä varmastikin pienimuotoinen "ravistelu" (ellei peräti kunnon sheikkaus) aiheen ympäriltä on vähintäänkin paikallaan! Uskon, että siitä voisi olla hyötyä jopa koko kansantaloudelle (heh).

  Tiia, en ole päivittänyt omaa blogilistaani aikoihin ja huomasin, että sinähän puutut sieltä tyystin!! Pahoittelut moisesta kömmähdyksestä, mutta nyt tilanne on korjattu:) Ihanaa päivää ihanalle ystävälle ja kiitos eilisestä <3!!

  • Business Woman, uskon muuten siihen että me suomalaiset olemme edellä kävijöitä ja myös avarakatseisia. Meillä on ollut naispresidentti, naisen asema on kuitenkin, jos ei nyt eurosta puhuta, varsin tasa-arvoinen. Uskon todella, että me katsoisimme mielellämme myös aikuisten naisten mallikuvia ja meikkikuvia lehdissä. Tosin miksi hienot lehdet Evita ja Iiris menivät konkkaan, oli markkina kuitenkin liian suppea pelkästään meidän ikäisille suunnatuilla lehdillä. No mutta muut elinvoimaiset lehdet sitten (nuorten lehdetkin kaatuneet, Costume, Olivia ja oliko Ellekin…) Voisi olla laidasta laitaan, minä kuules katsoisin sinua ilomielin niissä kuvissa vaikkapa. 😉

   Siksihän sinun blogi, Saran ja Marjukan on niin suosittuja, että me aikuiset naiset haluamme nähdä asukuvia aikuisten naisten päällä. 🙂

   Voi lukulista, olen pönttö pönttö luullut, että lukulista tarkoittaa sitä, että on kirjautunut bloggerin tai bloglovinin kautta lukijaksi ja kaikkien niiden blogit päivittyvät uutisvirrassani. Eli et taida olla sitten lukulistallani, eikä sen puoleen kukaan muukaan. Pönttö minä, taas jäljessä. Tähän paneudun ajan kanssa, jonain päivänä kun iskee energiasyöksy. 😉

   Ihanaa päivää upeus <3

 • Upea kirjoitus Tiia! Komppaan edellä olevia, useampaa kirjoittajaa. On surullista, että niin monessa asiassa ajatellaan, että tämä on tarkoitettu tämän ja tämän ikäisille ihmisille. Ainut, jossa jollain tasolla tämän ymmärrän on kosmetiikka. En siksi, että ei saisi innostua Babylissin tapaisista tuotteista vaan lähinnä siksi, että iho ikääntyy jolloin mielestäni on varsin järkevää seurata ohjeistusta voiteista ja niiden suositusiästä. Etenkin nuorempien, sillä monet antiage tuotteet ovat liian raskaita nuorelle iholle ja saattavat sitä ennen aikojaan vanhentaa.

  Käytännössä siis ikääntyessämme meillä on enemmän valinnan varaa! Upeaa eikö?

  Muutoin todella hyvä ja ajankohtainen kirjoitus. Arvostan <3

  • Satu niin totta tuo, meillä on enemmän valinnanvaraa, saa käytellä Babylipsejä tai käytellä ryppyvoiteita, aika mahtavaa. Nuorten ei kannata ryppyvoiteiisin liian aikaisin sortua, vaikka sitäkin kuulemma on ilmoilla. Hassuinta on se, että 25v mainostavat 40 vuotiaille suunnattuja ryppyvoiteita tai testaavat niitä. En nyt tosin osaa sormella osoittaa missä vaan tämä info tulee kyllä nyt puskaradion kautta.

   Tämä lähti rönsyämään siitä, että paljetti uggeille ovat oman ikäiseni naiset nauraneet päin naamaa ja sormella osoittaneet, Disney mukeille on hyväntahtoisesti hymyilty, mutta toki sitten on yhtä paljon niitä ellei enemmän jotka tykkäävät. Tärkeintä olisi että jokainen saa olla oma itsensä, ikään katsomatta.

   Upeaa päivää ihana Satu <3

 • Tiia, olipa todella osuva kirjoitus! Kiitos! Paljon olet saanut jo kommentteja, joiden kanssa olen samaa mieltä. Tässä yksi aihetta liippaava esimerkki parin päivän takaa. Osaa ihmisistä kauhistuttaa kun heitä teititellään ja siten pidetään vanhoina. Olimme lounaalla ja tarjoilijamme teititteli meitä aikuisia, mutta myös nuorempaa nuorta neitiä, ikä 18 v. Kiitin erityisesti tarjoilijaa lähtiessämme koko porukan teitittelystä, minusta se oli loistavaa asiakaspalvelua, eikä mitenkään vanhanaikaista tai teennäistä. Itse nuori neitikin oli samaa mieltä.

  Jatka vaan Tiia samalla linjalla, niin yritän minäkin : )

  • Tiina itse asiassa olen samaa mieltä, ei haittaa että teititellään vaan päinvastoin. Eritoten jos nuori teitittelee kertoo se minulle hyvästä kasvatuksesta ja tulee asiasta siksikin hyvä mieli. Minua on vastikään teititelty Finnkino Tennispalatsissa, nuorehto tyttö työntekijänä siellä. Siitä en ajatellut, että olenpa vanha, pysäytti asia kyllä, niin harvinaista se on. Teitittelen itse aina vanhempia ihmisiä, harmaahapsisia. .)

   Tokihan se tuntuu hieman hassulta hetken kun nuori teitittelee, kun on fiilis, että sehän oli vasta eilinen kun olin itsekin saman ikäinen. 😉

   Kukka Vanssit ovat taatusti niin somat, oli oikea valinnan vaikeus, mutta valitsin sitten nämä, jokin noissa Flamingoissa hauskalla ja kitsillä tavalla viehättää. 😉

   Ihanaa loppuviikkoa Tiina <3

 • Voi Tiia <3 en ees tiiä mitä sanoa.. Olet oikeasti niin upea nainen! Ja sun blogi on parhautta! Jos vain olisin sun ikäisenä yhtä kaunis ja hyvällä tavalla lapsenmielinen niinku sinä, niin olisin kyllä onnellinen. Ihailen sinua valtavasti! <3

  • Enni mää en kestä! Tekisi nyt niin mieli halata ja rutistaa sua, kuten juuri silloin kun ensi kerran nähtiin. OLet niin ihana ja äitisi myös, olen niin ihastunut teidän perheeseen ja juuri nyt oivalsin oikein kunnolla miksi, siellä paistaa rakkaus! <3 Teistä huokuu se molemmista. Tämä sinunkin nyt teksti voi maar sentään, itsehän pidän itseäni kökkökasana, on ihmeellistä että joku kirjoittaa noin. Olet niin ihana, tässä nyt se halirutistus virtuaalisesti täältä! Iällä ei jetsulleen ole mitään merkitystä, kun sinusta on kyse ja sinun kaltaisista nuorista. <3

   Ihanaa loppuvikkkoa Enni <3

  • Tiia , ihanasti sanottu <3 todella toivon, että näemme taas ja myös, että näät äidin vielä joku päivä 🙂 minäkin haluaisin halata sinua nyt! <3 ihanaa loppuviikkoa myös sinulle <3

 • Mielenkiintoinen aihe, joka herättää paljon ajatuksia!

  En koe kohdanneeni paljoakaan ikärasisimia (vielä), mutta ehkä elelen omassa kuplassani tajuamatta sitä… Olen ollut saman työnantajan palveluksessa pitkään, työnhaussa siihen taatusti olisikin törmännyt. Työnantajani onneksi arvostaa kokemustani ja hiljaista tietoa.

  Joissain blogitilaisuuksissa ehkä teinibloggarit ovat saattaneet katsoa, että mikäs mummo se sieltä tulee, mutta en ole antanut sen pahemmin häiritä. Ikäänihän en voi valita.

  Olen itse ehdottanut vain joitain kertoja yhteistyötä yrityksille tai viestintätoimistoille, mutta joka kerta olen saanut positiivisen vastauksen. Joissain yhteistöissä iästä on ollut jopa hyötyä (esim laadukkaammat viinit kuin saman yrityksen samoihin aikoihin nuoremmille bloggaajille lähettämät 🙂 ja kun olen tehnyt ruokaan liittyviä yhteistöitä, niissä ei ikä ehkä samalla lailla vaikutakaan kuin muodissa tai kosmetiikassa, mutta muoti- ja kosmetiikkayrityksiltäkin olen saanut yhteydenottoja.

  Se on kyllä hassua, kun kävi ilmi että yli joitain 40-vuotialle tarkoitettuja kosmetiikkatuotteita halutaan saada esiin kaksivitosten blogeissa, mutta ei meidän oikeaan kohderyhmään kuuluvien!

  Body Shop on käsittääkseni L'Oreal-ryhmittymän merkkejä, heillä ei siis ilmeisesti ole mitään yhtenäistä politiikkaa blogiyhteistöistä, jos toisilta osastoilta vastataan positiivisesti ja toisilta ei lainkaan.

  • Se on muuten totta, työpaikoilla en ikinä kokenut ikärasismia ja yhtä lailla tullut juttuun nuorten ja vanhempien kanssa. Työnhakijana on toinen juttu, se menee valitettavasti näin, tämän ikäinen ei ole enää se otollisin työnhakija, vaikka meillähän on noin yleistettynä lapset tehtyinä ja palo vielä tehdä töitä. Mutta silti pidetään vanhoina ja väsyneinä tai jotain en tiedä edes mitä.

   Sama muuten juttu, että minut on otettu todella hienosti vastaan yhteistyökumppaneiden tahoilta. Pääasiassa minä olen ottanut yhteyttä, mutta mitä kauemmin blogi on ollut voimissaan, sen enemmän myös minuun on otettu suoraan yhteyttä, mikä tuntuu toki todella kivalta. Silloin ei enää tarvitse niin paljon ehti ensi alkuun todistella itseään.

   Totta on että joissain tilaisuuksissa ovat saattaneet teinit hieman katsella, mutta yhtä lailla tuo ajatus voi olla omassa päässäni ja ovat vain katselleet kukas uusi tuo tyyppi on, eikä välttämättä ikää ole katselleet. Tätä kun ei voi tietää. Mutta mitä enemmän olen ihmisiin tutustunut, niin eipä sitä ikärasismia noissa blogitilaisuuksissa sitten olekaan. Aivan ihania nuoria bloggareita ja oman ikäisiä. Toki sitä pientä kuppikuntaa olen havaitsevinani, mutta se on kaiketi aika normaalia, että saman ikäiset hakeutuvat oman ikäistensä joukkoon.

   Juu tuo on mielestäni perin hassua, että 25v mainostaa 40plus kosmetiikkaa, siinä mennään pahasti metsään. Se 40v ei löydä niitä sieltä ja taatuti 25v ei kiinnosta. Hassua kerrassaan…

   Body Shop on L'orealin kyllä vaan ja niin moni muu, Kiehls, Loccitane jne. Ymmärrän esim.erinomaisen hyvin, että L'orealin selektiivinen kosmetiikka menee kauneusbloggareille ja niille isoimmille, en olekaan koskaan selektiivisen puolen edustajia lähestynyt, esim. YSL ja Lancome. Body Shop on taas erittäin edullinen brändi ja mielestäni iloisuudessaan ja visuaalisessa ilmeessään sopii juuri tähän hassuun blogini henkeen. Lähestyn heitä myös kirjoittamalla, että täällä äidit ja tyttäret rakastavat, eli tässä tulisi montaa sukupolvea postauksiin. Eikä siinä mitään, varmasti syy johtuu siitä, että on kiirusta ja kaikki lähestyvät tai sitten osun oikeaan. Ei voi tietää, kun ei vastata edes tuota "ei kiitos" minkä aikuinen nainen kestää.

   Sen verran tiedän, että Body Shopia vetää nuorehko nainen, ehkä se töksähtää jo siihen ja Body Shop ei mielestäni majaile L'orealin tiloissakaan vaan oliko peräti majapaikka Sörkässä tai jossain. Eli tosiaan voi hyvinkin olla erilainen politiikka. 🙂

   Ehkä hieman hassusti siten kirjoitin, että L'orealillla ei ole ikärasismia, mutta ounainen lanka oli siinä, että L'orealin ja Maybellinen edustuksessa sitä ei tosiaan ole lainkaan vaan ovat ottaneet kauniisti huomioon kaiken ikäiset bloggarit. Kuten mielestäni Lumene ja moni muukin. Se on hieno asia.

   Siis ja vielä tarkennuksena, on aivan ok vastata kieltävästi, mutta se ettei vastata, se jotenkin tuntuu alentavalta, vaikka ei pitäisi jäädä sitäkään pyörittelemään. 🙂

   Upeaa viikkoa Lumo ja hyvä me aikuiset naiset, tämä postaus kertoo taas kerran aikuisten naisten yhteisöllisyydestä ja kivaa kun tänne on kommentoineet myös nuoret naissukupolven edustajat. <3

 • Mukava olilukea postuksesi, itsellä samnmoisia mietteitä. Ensi vuonna tulee 50 täyteen ja tunnen itseni niin lapsekkaaksi välillä ja välilläosaan ollamyös ylpeä siitä etten ole liiaksi vakavoitunut 😉 Kiitos kirjoituksestasi ♥

  • Riitta ihanasti kirjoitettu. Mielestäni on hyvä säilyttää aina sitä lapsenomaisuutta, vaikka elämä vakavoittaakin välillä ja väsyneempi kroppa laahaa välillä perässä: 😉

   Ihanaa viikkoa Riitta <3

 • Vau, enpä ollutkaan aiemmin kuullut 40+-blogiyhteisöstä – huippujuttu!
  Oikeasti ikärasismi on niin ankeaa ja käsittämätöntä. Nuorissa on upeutta, mutta ei kai siloisuus ja nuoruus voi olla ainoa kauneuden kriteeri.
  Klikkaan itseni tuonne ko. blogiyhteisöön lueskelemaan, kiitos vinkistä! 🙂

  • Eikö olekin huippu juttu ja jos ikä täsmää niin Tuula hae ihmeessä joukkoon iloiseen mukaan <3 Nuoret ovat kyllä aina kauniita, ihmeellistä miten voivat näyttää niin kauniilta aamulla herätessäänkin. Aikuisissa naisissa on taas syvyyttä ja se on mielestäni todella kaunista. Iloinen nainen on aina kaunis. <3

   Kivaa että klikkaat sinne, siellä on niin monen monta mahtavaa naista ja yksi mieskin jo yhteisössä mukana.

   Iloa päivään <3

 • Mä taas luulen, että neli-viiskymppiset ovat blogimainonnassa vasta tulossa. Me ollaan vakaita, luotettavia ja tunnollisia kumppaneita yrityksille. Ajatellaan vaikka Annea (Muoti mielessä), joka tekee Sokoksen kanssa yhteistyötä.

  Mä tykkään blogimaailmassa siitä, että olen saanut kavereiksi myös nuorempia bloggaaji. Inspiroidun ennenkaikkea ihmisestä, sitten vasta iästä. Mutta tosi on, että meitä keski-ikäisiä on yhä enemmän bloggaamassa. Ja se on hienoa se!

  • Marjukka aivan sama fiilis, että tulossa on ja että ollaan jo jossain esimurrosvaiheessa. Mielestäni juuri mm.sinun, Sara S:n ja Businesswomanin blogit tässä asiassa siivittävät mainiosti tietä ja teitä kelpaisi katsella kuules lehtienkin palstoilla.

   Olet myös oikeassa siinä, että on mahtavaa saada ystäviä ikään katsomatta. Olen itse saanut niin ihanan ystävän eräästä 26-vuotiaasta bloggaajasta. Olisi meiltä taasen ikärasismia jos alkaisimme tuijottamaan ystävyysasioissa ikää.

   Te olette olleet uraa uurtajia ja Pinkit korkokengät Maiju muun muassa myös, pitkän tien bloggaajia. Ehkä te olette toimineetkin esikuvina meille muille ja rohkaisseet meitäkin perustamaan omat blogit. 🙂

   Upeaa päivää upea Marjukka <3

 • Hieno kirjoitus Tiia ! Samaa mieltä Marjukan kanssa, että me aikuisbloggarit ollaan nousussa ja tulevaisuudessa olemme barmasti mainostajien silmissä yhtä tärkeitä kuin nuoremmat bloggarit. Ja myös meidän kesken kilpailu tulee kovenemaan, ei kaikissa nuorten blogeissa ole yhteistyöjuttuja mainostajien kanssa. Nuorten blogeilla täytyy olla paljon lukijoita ennenkuin saavat yhteistyö tarjouksia. Uskon myös että tulevaisuudessa on vieläkin vanhempia bloggareita, maailmalla on jo suosittuja yli 60v. blogeja.
  Ja tuosta iästä, niin kauan kun Voguen päätoimittaja on Anna Wintour, en tunne itseäni vanhaksi 😀

  • Minullakin samanmoinen hytinä ja pakkohan se onkin käydä niin, kun nuoretin bloggarit muuttuvat yhtäkkiä keski-ikäisiksi. 😉

   Hirmuisen hieno pointti muuten aivan totta, laittoi ajattelemaan muuten sitäkin että miten ihmeellisen kivasti sitä on saanut yhteistyökumppaneita ja kuten kirjoitinkin on otettu todella hienosti vastaan. Body Shop onkin oikeastaan ainoa nuorehko brändi jota olen lähestynyt tai no Lush myös, mutta he ottivat avosylin vastaan. 🙂 Siitä taas, että se ei mitään, ettei kelpaa, en lähde syitä edes miettimään miksi, jos saa kohteliaan kieltävän vastauksen, mutta ei vastausta laisinkaan herättää tunteita.

   Aivan mahtava pointti tuokin Anna Wintour <3 Hyvä Sara, pää pystyyn täällä ja ikärutinat seis. <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Eri-ikäisten naisten blogit ovat rikkaus, joista saa inspiraatiota, elämänmakuisia tunnelmia, vinkkejä ja herätteleviä ajatuksia. Ei se ole iän numerosta kiinni, voiko blogata vai ei. Saman pitäisi päteä kosmetiikkamaailmaan. On itsestään selvää, että naisilla on omat tarpeensa eri ikävuosikymmeninä. Pakko myös todeta, että kaikki me ollaan loppu pelissä kaksikymppisiä, sen iän kauneustarpeineen, aika pieni aika elämästä. Ikärasismi on kurja juttu, mutta haluan uskoa, että maailma muuttuu. Aikuisbloggaajat (ja aikuiset naiset ylipäätään) ovat sellainen voimavara, mitä kaikki yritykset eivät ole osanneet vielä hyödyntää, kenties tämäkin asia elää murrosvaihetta. Samaa toivoisin sen suhteen, mitä tulee kauneusihanteisiin. Tärkeintä bloggaamisessa on, että tekemisessä on ilo ja sydän mukana, se välittyy kyllä lukijoille yli ikärajojen. Ihailen teitä 40+ bloggaajia, sillä teillä on useimmiten rento suhtautuminen elämään, pilke silmäkulmassa, arvostatte itseänne ja toisaalta uskallatte ylpeänä sanoa suoraan vaikeistakin aiheista miten asiat ovat. Seuraan itse eri-ikäisten naisten blogeja, enkä jaottele niitä bloggaajan iän mukaan. Mielenkiintoiset jutut ja aihepiirit, sujuva teksti ja oman äänen kuuluminen teksteissä ovat niitä kantavia voimia, joiden takia omiin suosikkiblogeihin palaa aina uudelleen. <3

  • Misorella samaa mieltä ja tämä ei ollut tosiaan meidän nelikymppisten puolustuspuhe sinällään vaan haluan pitää mielessä teidät ihanat nuoremmatkin bloggaajat. <3 <3

   Sama juttu, seuraan persoonaa, en ikää, en sitä onko sisustusblogi, askartelu vai mikä, vaan se mielenkiintoinen ja sydämellinen persoona siellä blogin takana on se mikä saa minut palaamaan uudelleen ja uudelleen toisen blogiin. Eli että siellä ainakin ajoittain kerrotaan jotain vaikkapa omaakin elämää. 🙂

   Minäkin uskon että tässä eletään kyllä murrosvaihetta ja hei sitähän me nelkymppiset ja risat olemme tekemässä, koska olemme jo elävästi olemassa bloggareina, niin kyllähän se jossain kohti täytyy ottaa huomioon noin niin kuin mainosmielessä. Mutta kuten sanottu, minut on otettu enemmän kuin lämpimästi vastaan, enemmän kuvittelen vastaamatta jättämisiä tai ei kiitos vastauksia. Yksi vastaamatta jättäminenhän on pisara meressä ja hyvinkin vaan kiireisiin hukkunut huokaus, eikä niin mitään henkilökohtaista ikään tai muuhun liittyen. 🙂

   Aivan ihanaa sunnuntaita sinä ihana ihana ihminen. <3

 • Itsellä ollut samoja ajatuksia kun olen miiteissä käynyt. Tässä kuussa tulee taas yksi vuosi lisää ja vaikka kuinka joka aamu koitain itsellleni peiliin sanoa, että olet hyväå juurikin näin mutta mä vaan IKÄKRIiSEILEN 😀

  Samaa olen noissa mainoksissa ihmetellyt että parikymppiset mainostavat +40 ryppyvoiteita, ei ihan ole uskottavaa ja sen takia onkin ihanaa, että pääsen blogin kautta testaamaan niitä ja myös kertomaan niistä muille aikuisille naisille 🙂

  Itseäni inhottaa myös juurikin se, ettei vastata mitään. Ymmärrän kiireet yms. mutta olisi todella kohteliasta ja hyviin tapapoihin edes saada se kiitos ei vastaus kuten olemme näistä höpötelleet aikasemminkin 🙂

  Ihanaa kuulua kertakaikkisen mahtavaan yhteisöön <3

 • Marina kiitos kovasti kommentista, tuli taas niin lämpimällä tavalla fiilis, etten todella ole näinen ajatuksineni yksin. Meillä on hieno yhteisö ja hyvä meininki, positiivinen ja nostattava ja sellainen antaa kaikkien kukkia ja tilaa hengittää. 🙂

  Ihana sinä, pian nähdään ja sillä välin oikein upeaa viikkoa <3

 • Hieno kirjoitus ja meinsi mennä minulta reissun takia ohi! Minä itse koen ikärasismiksi myös sen, että meille aikuisille naisille yritetään tyrkyttää lehtien sivuilla vaatteita, joita monikaan suomalaisnainen ei esim. töissä voi käyttää. Sama juttu vaatekokojen kanssa – kaupoista löytyy muutama säälihalatti ja lehdissä xxxl- koon vaatteet on kuvattu laiheliinien päällä. Minusta yritykset ja media sahaavat tässä kyllä omaa oksaansa – meiltä nimittäin löytyy ostovoimaa. Kiitos tästä kirjoituksesta sinulle ihana, aito ja rohkea aikuinen nainen – on ilo kuulua kanssasi 40+ -bloggaajien yhteisöön ❤️

  • Kirjoitat niin asiaa, kun oikein syventyy ajattelemaan niin eihän moisessa markkinataktiikassa ole päätä eikä häntää. En lähde kauppaan ostamaan yhtäkään vaatetta jonka näen nuoren laihan mallin yllä vaikka olisi suunnattu minun ikäiselle. Olen vaan aikanaan hääpukuni ostanut Stockkalta koska se oli Glorian kannessa silloin ja silloin olin hoikka ja nuori. Ei enää kuules.

   Kävin aamulla kun silmät aukaisin kurkkimassa Riian kuvia, ai että miten nostalginen fiilis. Mobiililla en jaksa kommentoida, joten tulen uudelleen ajan kanssa ihastelemaan kaunista Riikaa. Kiitos sinulle senkin ihana ihanuus, aito ja sydämellinen Lady, on onni että on sinunlainen blogiystävä. <3

 • Olipa ihanaa löytää tämä blogi. Olen 36-vuotias. Ja juon teeni lapsekkaasta kupista. Kenkähyllyssä on teinikenkiä ns. aikuiskenkien joukossa.

  Ihmiset päivittelevät korkeaa ikääni kertoessani ikäni, mistä tulee jostain syystä paha mieli..Onko vajaa nelikymppinen jo NIIN iäkäs (ja mukamas yleisesti vanhan näköinen) että sitä täytyy päivitellä? Elämän myötä olen huomannut, ettei vanhoja ihmisiä ole olemassakaan. Ja kaikille sanotaan että he näyttävät ikäistään nuoremmilta. Miten se on edes mahdollista? 🙂

  Ps. Ihanat vanssit! 🙂

 • Kiitos ihanasta kommentista ja vielä mielenkiintoisia pointteja tuot esille. Ensinnäkin lapsekkaat kupit ja kengät ovat ihan parhaita, niistä tulee hyvä mieli, eikä niissä saa olla ikärajaa! <3 Tai lapsekkaiden asioiden keräily tai ylipäänsä keräily.

  Eikö olekin hulluinta että ihmiset tohtivat päivitellä toisille toisen ikää, kun me kaikki joudumme käymään läpi tämän saman elämänkaaren, lapsuudesta vanhuuteen. Se nyt vaan on lyhytnäköisintä mitä kuvaan voi tehdä, sillä jokainen tulee olemaan vaikkapa juuri 36-vuoden ikäinen. 🙂

  Muutenkaan en ymmärrä erinäisiä kommentteja, vaikkapa tyyliin, onpas sulla tänään hauskasti tai hassusti hiukset tai hassu laukku ja päälle pieni pilkallinen nauru johon toivotaan muiden joukossa yhtyvän ja jos ei kohde naura on huumorintajuton. Samaan kastiin menee kaikki tälläiset kommentit omassa mielessäni ainakin. Höh!

  Hih ei se olekaan mahdollista, että kaikki näyttävät ikäistään nuoremmilta, mutta uskon kyllä että jotkut näyttävät ikäistään nuoremmilta, toiset taas ikäisiltään ja toiset vanhemmalta kuin ikä edellyttää..

  Kivaa että olet täällä ja eikö nuo Vanssit olekin söpöt. 😉

  Aurinkoa päivään! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud