Kahvihetkiä ja hetkiä Porvoossa

Läheisen lapsuudenystävän kanssa olemme löytäneet toisemme uudelleen ja kaikki on kuin silloin joskus ala/yläasteella. Jatkettu siitä mihin jäätiin, pulinaa ja naurua riittää. Lapsuudenkamu tuli lauantaina Porvoosen ja sain minäkin olla turistina nykyisessä kotikaupungissa. Turhan harvoin tulee käytyä vanhassa kaupungissa ja yhdessä ystävän kanssa tuli kiinnitettyä huomioita niin moniin kauniisiin asioihin uusin silmin.
Pizzallakin käytiin, vaikka joenvarsiravintolatkin olisivat olleet suloisesti auki. Pizzasta on tullut sellainen meidän välinen juttu. Olen niin paljon hehkuttanut Porvoon Rosson pizzaa, ettei muuta valinnan vaihtoehtoa ollut. Tosin kävin vähän yli viikkokin sitten pizzalla ja meni jopa neljä päivää ravistella pizzan tuomat pari kiloa kehosta, eli taas taistellaan samojen asioiden äärelleä eli niiden kilojen.
Pizzahan sisälsi, parmankinkkua, sinihomejuustoa, fetaa, rucolaa pyöritettynä sitruuna vinaigrettessä ja paahdettuja pinjansiemeniä, siis täydellisyyttä. Eiliset turboluometkin sen kertoi, suolaa oli tullut nautiskeltua lauantaina aivan liikaa ja nyt täällä sulatellaan vanhan kehosta varmaan viikon ajan tuota pizzaa, että saadaan sen tiimoilta kerätyt nesteet pois.
Arvatkaas mitä olisi kiva kuulla, mitä sinä laitat pizzan täytteiksi tai pidätkö pizzasta laisinkaan?

Aurinkoista maanantaita! <3
Kiitos ystävälle kukista! <3



68 thoughts on “Kahvihetkiä ja hetkiä Porvoossa”

  • Herkullisen näköinen pizza, tosin tuo homejuusto pilaa koko jutun 🙂

    Kotona yleensä pizza on perinteistä kinkku-metukkamallia, mutta ulkona suosin juurikin parmankinkkua ja rucolaa.

    • Näin se Tuija kyllä on, että joko homejuustoa rakastaa tai vihaa. Oma mieskään ei siitä pidä, joten kotona sitä ei koskaan pizzassa ole. Ulkona sitten kasoittain omassa pizzassa. 😉

      Metukka on tosi hyvää pizzassa. 🙂 Kotona täälläkin pizza on joko jauhelihakastiketta tai metukkaa ja ulkona sitten vähän paremmilla täytteillä.

      Kivaa maanantaita Tuija <3

  • Ihania kuvia, Porvoo on kyllä Suomen paras kesäkaupunki 🙂 Hei Tiia, oli pakko tulla kommentoimaan (tänne, syystä että videopostauksessa näytti olevan jo liikaa muita kommentoijia :D), että sä olet ihan mielettömän söpö ja nätti! Ja niin tyttömäinen – en ikinä olisi arvannut ikääsi likimainkaan.

    • Joo.Niin munkin mielestä.Tiia on super.Seura tekee kaltaisekseen. Porvoo on kaunis, mutta kun Tiia on läsnä ja niin Porvoo senkuin kaunistuu.Upeita kuvia.Taideteoksia.

    • Voi ei anonyymi ja Marjo Taskinen, mitä silmäni täällä näkevätkään. <3 Tehän olette aivan mahottomia pakkauksia. Kiitos päivän ilahduttamisesta. Eilen oli surkeista surkein päivä, joten nyt kyllä lähti päivä sellaiseen liitoon, ai että. Kuin myös teille molemmille, sydämellisiä ja nostattavia olette kumpainenkin.

      Anonyymille vielä sen verran, että läheltä kun näkee, niin kyllä ne rypyt siellä ovat. .)

      Aurinkoa päivään!

  • Voi mä rakastan pizzaa! Kunnolla mozzarellaa ja tuoretta tomaattia, rucolaa ja fiiliksen mukaan milloin mitäkin. Ja hei, ihania Porvoo- kuvia!

    • Niin minäkin, mutta se turbo olo jälkikäteen ja nestekertymät seuraavana päivänä. Tämä ikä ei tule yksin vaan silmäpussukoiden ja vyötärön kanssa. .) Nam tuore tomaatti, mozzarella ja rucolaa voisin syödä tauotta.
      Peukutan pizzallesi. Kivaa tiistaita Marika <3

  • Voisin elää pitsalla. Olen perinteisesti syönyt tätä versiota yli 20 vuotta…
    jauhelihaa(muruina), herkkusieniä, pepperoni makkaraa ja jalopenos.
    Ei oreganoa, ei mitään heinänkorsia päälle. Kaloreita arviolta 4500 😀
    Jämähtää mahtavasti kiinni love handlesseihiin, eli jenkkakahvoihin.

    • Scarlet pizzallahan voisi elää! Mutta se turbo olo jälkikäteen, voi maar. Pizzasi kuulostaa niin herkulliselta. Mulla oli jalopenokausi ja siitä taisi seurata sellaiset peräpuksut, en siis tunnusta, enkä väitä että olisi seurannut, mutta sellaiset saattoi tulla ja juurikin jalopenoista… Pakko oli lopettaa niiden jokapäiväinen mässyttäminen. 😉

      Iloa päivään ja sydämelliset kiitokset blogisuosituksesta, täältä lähteä pian myös. <3

  • Voisin elää pelkällä pizzalla vaan! 🙂 Harmi vaan, kun oma kroppakin on sitä sorttia, että kaikki keräytyy mukaan, joten pizzanautinnot täytyy hoitaa harvakseltaan. Meillä on kyllä lähilounasravintola sellainen, että tarjoavat todella hyviä pizzoja joka päivä, mutta nepäs onkin slicejä, eli voi ottaa vaikka yhden kaposen slicen, eikä tarvi koko pizzaa karistella kropastaan viikkojen ajan 🙂 Parasta on aurajuusto, kinkku ja ananas, iso NAMM! Nyt on listalla mennä testimään Skifferin KAA 3 1/2 -pizza, jossa leppäsavustettua possun niskaa, Paul Dischamp sinihomejuustoa ja tuoretta ananasta. Olisi hieman tuunatumpi versio tuosta suosikistani aura, kinkku ja ananas, slurps!

    • Kääks ne slicet, sillä niitä saatan syödä vaivihkaisesti sen pizzan verran. Oi että mikä lounaspaikka, olisi meikäläisen lopullinen "surma"….

      Tuo Skifferin pizza kuulostaa todellakin herkulliselta, wau, en ole kuullutkaan. Sinihomejuusto on aina pakollinen juttu, tosin se näkyy aina seuraavana päivänä naamassa. 😉

      Nami!!

      Ihanaa tiistaita Ninski <3

  • Ihan ekaksi, ihanat kuvat – tykkäisin kulkea tuolla minäkin 🙂 Sitten se pizza!
    Ainoa pizza, josta olen aikaisemmin pitänyt, on italialainen pizza ja hyvin yksinkertainen sellainen. Slicet ja muut paksut taikinat jäävät multa syömättä.
    Nyt olen kuitenkin löytänyt uuden ihastuksen, eli kebab-pizzan (siis voitko uskoa), mutta vain yhden pienen tavernan tekemänä. Ohut, rapea, kebab-lihaa ja rucolaa….nam!
    Oma tekemä pizza koostuu pestosta, mozzarellasta, tomaatista ja rucolasta.

    Ihanaa elokuuta sinulle <3

    • On täällä nättiä, mutta ne teikäläisen maisemat, ne ne vasta on jotakin. Näytän kuviasi aina miehellekin. <3

      Voin uskoa, kebab sopii niin täydellisesti pizzaan ja löysin minäkin tuon makuiloittelun hurman muutama vuosi sitten. Rucola on parasta!!! Oih sinun omatekemä on taas sellainen oikea italialainen viettelys. <3

      Upeita elokuun päiviä sinulle Marianna sinne kauniisiin maisemiin .<3

  • Ihana pizza! Just sanoin miehelle, että tuollasen pizzan mäkin haluan…Kiva, kun oot tavannut vanhan ystäväsi uudelleen 🙂 Sut ois ilo tavata joskus ♡

    • Jassuntassu sitten kun tulet Porvooseen, eiköhän mennä ja tempaista nuo kuvassa olevat pizzat. <3 Oma mies ei ihan lämpenen tuolle minun pizzalle, kun inhoaa sinihomejuustoa. 😉

      Aurinkoa päivään ihanainen Jassuntassu <3

    • Outi on kaunis, Outi on sydämeltään kaunis, Outi on maailman paras tuunaaja, tälläisessä pakussa kaikki on ihanan sydämellisen hyvin. <3

      Iloa tiistaihin <3

  • Minä niin tykkään pizzasta ja et kyllä usko, mutta juuri söin sitä – rakas poikani ,joka niitä työkseen valmistaa maailman turuilla on nyt suomessa käymässä ja olkoot vaikka kuinka kotiinpäin, mutta ovat loistavia. Tänään pitsassani oli salamia- sipulia-katkarapuja- juusto tiettty ja pojan itse tekemänä myös kastike – vyötärö tykkää 😉 minulla käy melkein kaikki täyteet paitsi jauheliha.

    • Eikä ai mahtavaa teillä on siellä oma pizzataiteilija joka osaa taikoa teille pizzaa, aivan huikean hieno juttu. <3 <3 <3 Vielä pojan itse tekemä kastike, voi että se on kyllä aivan parasta, eikä mikään purkkisoosi. Tokin sekin maistuu, pizza vaan on aina hyvää, on se niin ihmeellinen keksintö. Mutta totta, viikon miltei joutuu sulattelemaan turvotusta pois jos pizzaa syön, joten ei totisessti edes joka viikkoinen herkku sovi olla. Ei enää…. Sniiff…

      Ihanaa tiistaita Anne <3

  • Yleensä. kun teen pizzzaa niin täytteenä on parmankinkkua, mozzarellaa, rucolaa ja tomaattia. Eipä ole nyt pitkään aikaan tullutkaan tehtyä. Ihani kuvia Porvoosta.

    • Ah pizzasi on samalla suolainen ja raikas, rucola on kyllä että voisin laittaa sitä miltei vaikka jäätelönkin päälle, niin hyvää on. .)

      Ihanaa tiistaita Kirsi <3

  • Ihania kesäkuvia kauniista Porvoosta ♥
    Toi sun pizza on aivan täydellinen, slurps, täällä jo kuola valuu suupielistä =D
    Ihanaa että olet löytänyt vanhan ystäväsi uudelleen!
    Aurinkoa alkaneeseen viikkoosi ♥

    • Ansku juu tuo pizza on sellaisen monen koepizza maisteluntulos. Nyt hipoo täydellisyyttä, siis makuelämyksenä minun suuhun. 🙂

      Oikein aurinkoista viikkoa sinulle <3

  • Syöppä kokonainen tuore ananas, niin kyllä lähtee nesteet liikkeelle!

    Mun lempiruokaa on ollu niin kauan kuin muistan pizza tonnikalalla ja kinkulla, eli siis perinteinen opera

    • Marika loistovinkki, ensi kerralla kun syön pizzaa ostan ananaksen jälkkäriksi. Nimittäin se turbo olo ja naaman turvotus seuraavana aamuna. Oikein täytyy laskelmoida ettei ole mitään menoa seuraavana päivänä, kun edellisenä päivänä pizzaa syö…

      Opera on hyvää, nam, kaikki pizza on vaan niin hyvää!

      Upeaa tiistaita <3

  • Porvoo on kaunis vanha kaupunki Onhan se mukava tavata lapsuus kaveraita ja varmaan juttua riitti 🙂

    • Mousse se on kyllä omaan makuun täydellinen ja suolaisuuden huipentuma, jota toisaalta rucola sitruuna vinegraittessa raikastaa. 🙂

      Ihanaa tiistaita Mousse <3

  • Oikean ystävän tunnistaa juuri tuosta, että vaikka viime tapaamisesta olisi kulunut kuinka kauan tahansa, voi jatkaa luontevasti siitä, mihin edellisellä kerralla jäätiin. Mä tykkään myös pizzasta. Olen täytteiden suhteen aika kaikkiruokainen. Rosson ilmarinen on ollut aika hyvä. Siinä on mm.bearnaisekastiketta ja lämminsavulohta. Vähän erilainen ja "tosi" terveellinen… :))

    • Jestas bearnaisekastike ja lämminsavulohi, mielettömän hyvä yhdistelmä. Hih mikä pizza on terveellinen, ei taida sellaista olla. Naurettiin juuri ystävän kanssa, että otettais pizzat ilman pohjaa ja juustoa, heh. 🙂

      Kivaa päivää Krisse <3

  • Ihana, ihana, ihana Bambimuki! Pizzasi näyttää herkulliselta. Oma herkkuni pizzan päällä on katkaravut parmankinkun ja rucolan ja reilun juuston kanssa.

    • Eikö olekin ihana ja pahinta on, että toinen puoli yhtä ihana ja noihin instakuviin en kehtaa tuutata kumpaakin puolta. 🙂

      Oih Severus pizzasi kuulostaa niin hyvältä, pitäisiköhän ensi kerralla vaihtaa parmankinkku katkiksiin. Jos se pizza vielä siitä täydellistyisi. 😉

      Upeaa tiistaita <3

    • Lumo kävin taas kurkkimassa tuota jumalaista perunapizzaasi, se on varmasti täydellisyyden huipentuma. Ooh… Ehkä joskus teen vieraille, etten kokonaan hotki yksin. 😉

      Kivaa tiistaita ja hei hyvä kun laitoit linkin tuohon, jotta muutkin löytäisivät tuon mahtavan ohjeen. 🙂

  • Mullakin on ystävä, jonka kanssa pizza on se juttu. Me vaan tehdään se aina yhdessä ja sitten mätötään ja höpötetään. Mun pizzaan tulee aina mausteinen tomaattikastike, kinkkua, auraa, ananasta , mozzarellaa ja paaaaaaaljon juustoraastetta. tulee muitakin täytteitä kokeiltua, vaan ei ole noiden voittanutta.

    Porvoo on ihana!

    • Hei kuulostaa mahtavalta ja hyvät on täytteet Kikka! Juustoa pitää olla paljon, teettekö tomsukastikkeen itse?

      Meilläkin on erään kamun kanssa pizza jota tehdään aina kun olemme hänen luona ja nuoresta asti, jauhelihakastike, tomaattikastike, simpukoita ja persikoita ja juustoa. Ihan hassu pizza mutta se on meidän perinne. .)

      Ihanaa tiistaita Kikka <3

  • Ihanan näköinen pizza. Mun suosikkipizzaan tulee munakoisoa, erilaisia juustoja ja tuoretta basilikaa ja itsetehtyä tomaattikastiketta. :p

    • Ooh munakoiso sitä en ole ikinä laittanutkaan pizzaan. Tuolla Rossossa oli antipastona mielettömän hyvää munakoisoa, chilissä ja valkosipulissa ja yrtiellä marinoitua. Nam, hirmu hyvä idea laittaa sitä pizzaan! Tuore basilika on hyvää ja wau itsetehtyä tomaattikastiketta, se on vaan parasta, silloin joskus kun sitä jaksaa tehdä. 🙂

      Ihanaa tiistaita Jonna <3

  • Pizza on parasta, mutta kääk, olen huomannut ettei sitä enää voi mättää myöhään illalla tai jos niin tekee, huomaa sen silmänympäryksissä aamulla. Mun suosikkipizzani salami, aurajuusto ja chili kerää nimittäin sen verran nestettä ettei pikku ananaksen palat joukossa ehdi sitä poistamaan…

    • Niin iso kääk täälläkin ja tämä kiusallinen vaiva alkoi kun täytin 40vee, sitä ennen pystyi syömään vaikka rautanauloja eikä vatsa kipuillut ja vaikka kuumailmapallon eikä vatsa turvonnut! Niin ihanalta kuulostaa pizzasi, sopivan suolaiselta ja chili tuo lisäpotkua nam!

      Ihanaa tiistaita Paumau <3

    • Tuo sinun triosi on loistava yhdistelmä ja ananas tuo makeutta suolaiseen aurajuustoon, iso nam! Kotona tuleekin vaihdeltua täytteitä, mutta tuolla Rossossa olen hionut omaan makuun täydellisyyteen tuota pizzaa, enää siihen ei taida ainakaan hih olla mitään lisättävää, ehkä vaihdettavaa kyllä.

      Iloa tiistaihin <3

  • Porvoo on mukava kaupunki! Onhan pizza niin hyvää ja suosikkini on mozzarella ja rucola, koska liha ei kuulu ruokavaliooni. Itsekin söin pizzaa lauantaina mutta vain muutaman palan, kerranki mies suostui jakamaan pizzan:)

    • Mozzarella ja Rucola nami! Aivan loistavaa, pizzat ovat aina kyllä liian isoja ja pizzan jälkeen on maha kipeänä. Ystävän kanssa todettiinkin, että ensi kerralla puoliksi pizza jotta lähdetään hyvän olon vatsoilla ravintolasta ulos. 🙂

      Ihanaa tiistaita Doppwoman <3

  • Oih, onpa ollut upeat maisemat ystävysten tapaamiselle ☺☺
    Ja pizzaa, johan herahti vesi kielelle, mutta syön nyt vain silimilläni Sun pizzaa ja lohdutan itteäni ettei näin myöhään
    kannata syödä pizzaa, vaan mennä nukkumaan☺ (söinhän iltapalaksi monta lättyä)
    Teen joskus pizzaa ja täytteeksi kinkkua tai jauhelihaa, tomaattia, paljon ananasta, sekä runsaasti juustoa päälle ja tietysti pizzamaustetta, jotta tietää mitä syö ☺☺.
    Joskus teen pelkän kasvispizzan, mutta saan sen syödä yksin, kun "poikaystäväni" ei siitä tykkää ☺☺Teen hänelle sitten omansa ☺
    Ihanaa alakanutta viikkoa Sinulle Tiia ♫~♥~♥~♥

    • Aah lätyt, arvaa kenellä alkoi tekemään lettuja mieli. .)

      Ihana tuo lause "jotta tietää mitä syö" tulen ma-te sinun jutuista aina niin hyvälle mielelle. <3

      Minäkin tykkään kasvispizzasta ja oikeasti tuost Rosson pizzasta voisi jättää tuon parmankinkun…. sitten se olisi täydellinen kasvispizza. Juu oma mies kokee ettei ole ruokaa, jos ei ole lihaa.

      Aivan ihanaa tiistaita sinulle ma-te <3

  • Ihania kuvia! Itse piipahdin pikaisesti sunnuntaina Porvoossa ja pakko päästä vähän pidemmäksi ajaksi. Nii kaunista! 🙂
    Ihana löytää uudelleen lapsuuden kaveri.
    Mä laitan pitsaa vähä mitä milloinkin, mut ananasta pitää yleensä aina olla.

    • Voi että olitko täällä, ajattele jos olisi törmätty, voi mahoton! <3

      Ananas kyllä raikastaa pizzan joka voi muutoin olla aivan liian tunkkaisen järeä. Etenkin jos on kilometri jauhelihakastiketta pizzassa ja metukkaa, eli lihaa ja lihaa.

      Ihanaa tiistaita Kata-Maria <3

  • Oi ihana Porvoo, vanha opiskelukaupunkini! Pizza maistuu minullekin, täytteeksi
    laitan kotona paistijauhelihaa, ananasta ja Aura-juustoa, sama täyte kun maistuu myös lapsille.
    Ravintolassa valitsen pizzaani usein parmankinkkua, fetaa ja rucolaa, juuri niin kuin sinäkin.
    Pizza on ayttömän hyvää, mutta niin petollista herkkua. Kroppani kostaa herkuttelun välittömästi,
    housun vyötärö kiristää useamman päivän ja olo on tukkoinen.
    Ihana ystävä sulla, kun noin kauniilla kukalla muisti <3

    Aurinkoista viikon jatkoa!

    • Voi että ajattele olet täällä niin paljon pörrännyt. <3

      Ananas ja aura ovat kyllä täydellinen liitto! Meillä ei kukaan muu sinihomejuustoa syö, arvaa kärsinkö! Toisaalta eipähän tarvitse olla lippaluomet turvoksissa sitten alati seuraavana pvnä jos joka ruokaan tuuttaisin rakastamaani auraa.

      Sama täällä menee monta päivää turbona ja etenkin seuraava vuorokausi on suorastaan tukala, kurjaa koska on niin hyvää!

      Oikein ihanaa tiistaita Teija <3

  • Mun lempparipizza on se Kotipizzan rasvaa tirsuva Zorbas, kreikkalaisin täyttein. Mitäs siinä onkaan… punasipulia, oliivia, fetaa ainakin… Slurp. Hirveästi se aina joskus himottaa, mutta sitten kun sen vetäisee, niin tulee ähky ja tukala olo. 😮

    • Ooh ihanan suolaista nami, punasipuli oliivit ja feta ovat kyllä niin täydellinen kombo.

      Tiedän niin tuon tunteen, joskus on vaan aivan pakko saada pizzaa, mutta kyseisestä nautinnosta saa kyllä kalliisti maksaa. Tukala kauhea olo alkaa jo puolessavälissä pizzaa.

      Upeaa tiistaita Liiolii <3

  • Uuh, mikä pizza. Ja Porvoo. Porvoo on ihana :). Olen käynyt siellä teillä pari kertaa kesäreissulla. Minun lempparipizzaani tulee kanaa, vuohenjuustoa, rucolaa ja pinjansiemeniä.
    Aika ihanaa, että olet saanut vanhan ystävän "takaisin". <3

  • Joidenkin ihmisten kanssa se yhteys vaan säilyy vaikka olisi vuosikausia välissä , siinä on jotain kaunista läheisyyden taikaa 🙂 Eräs minun sellainen asuu nykyään, niin arvaapa missä? Porvoossa! Tavatessamme käymme yleensä kirpparilla ja kahvihuone Helmessä.

  • Porvoo on ihana kaupunki, turhan harvoin (siis tosi harvoin) siellä tulee käytyä, vaikka eihän sinne ole matkaa kuin jotain 50-60 kilsaa.
    "Vanhan" ystävän uudelleen löytäminen on ihana juttu, ja vielä jos synkkaa niin että tuntuu ettei välivuosia ole ikinä ollutkaan, on parasta mitä voi olla.
    Minä enää mitään pitsaa tee, mutta silloin joskus siinä oli tomaattipyreetä, kinkkua/metfurstia, juustoa, oliiveja…. en muistakkaan enää.. niin ja tais se jauheliha olla sittenkin ykköstäyte. Mutta huom. olen tehnyt pitsaa viimeksi yli 25 v. sitten. Heh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud