Jouluisia tunnelmia Fiskarsin ruukissa!

Fiskars Village

Onoma Shop
Laundry Fiskars Cafe Bar

Rekolan PanimoDesico Shop

DeliTukku

Länsi-uudenmaan päiväretkellä pääsin elämäni ensimmäistä kertaa tutustumaan Firskars Villageen eli Fiskarsin Ruukkiin. Hävettää myöntää, että käynti oli elämäni ensimmäinen, mutta korjattakoon ei missään nimessä viimeinen! Paikka mykisti täysin kauneudellaan, putiikeillaan, kädentaitajien töillä ja myös herkullisilla ruuilla.
Fiskars Village on suomalaisen muotoilun ja taiteen keskus ja alueella asuu noin 600 ihmistä. Fiskarsissa voi tuntea historian havinan ja kylä kehittyi jo 1600 luvulla rautaruukin ympärille. Asumaalueena erityisesti, taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden suosiossa.


Ehdimme vierailla päivän aikana Onoma Shopissa, joka on vuonna 1996 perustettu yli sadan Fiskarsin ruukissa asuvan ja työskentelevän luovan alan ammattilaisen osuuskunta. Tornikellorakennuksessa toimiva Onoma Shop tarjoaa valikoiman osuuskunnan taiteilijoiden suunnittelemia ja valmistamia käyttö-ja taide-esineitä. Tuotteet ovat uniikkeja tai piensarjoissa valmistettuja.

Kävimme myös Desico Shopissa, jonka kynttilät ovat varmasti kaikille tuttuja. Desico on maamme vanhin yhtäjaksoisesti suomalaisessa omistuksessa ollut kynttilänvalmistaja, joka valmistaa kynttilöitä peräti 250 000kpl vuodessa.


Nautimme päivällä glögiä ja herkullista paikallista juustoa Laundry Fiskars Cafe Barissa, rakennus on ollut aiemmin Firskarsin Ruukin vanha pesutupa ja kunnostettiin kahvilaksi vuonna 2014.

Lounasta pääsimme nauttimaan DeliTukun tiloihin, joka sijaitsee Fiskarsin Ruukin Pohjan kyläkeskuksessa. DeliTukku on kohtaamispaikka, jossa voi nauttia maukkaan lounaan ja mm.vaikkapa herkullista kiviuunissa paistettua pizzaa, hankkia lähiruokatuotteita tai nauttia kupillisesta kahvia herkullisen leivoksen kanssa. Myymälän puoli oli tulvillaan monenlaisia herkkuja, joista moniin en ollut aiemmin törmännyt. Oli myös kaikkea vinkeän hauskaa ja herkullista. Luulin ostavani tulitikkuja kotiin veikeiden pakkausten innoittamana, mutta sisälsivätkin tulitikun mallisia suklaita. 🙂 


Paljon näin ja paljon jäin nähtävää. Ensi kesän ehdoton päiväretkikohde tulee olemaan Fiskarsin ruukki. 


Oletteko käyneet Fiskarsin Ruukissa, olettekö tehneet hyviä löytöjä tai onko teillä jokin oma suosikkitarina kerrottavana, olisi mukavaa kuulla. 🙂Mukavaa tapaninpäivää kaikille!
Matkan järjesti.
17 thoughts on “Jouluisia tunnelmia Fiskarsin ruukissa!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud