Kurja perjantai, aurinkoinen lauantai ja tämä sunnuntai!

Meillä oli kurjaakin kurjempi hiihtolomaperjantai. Tytär heräsi nenäverenvuotoon, joka jatkui peräti 4,5 tunnin ajan. Välillä hillitymmin, mutta välillä todella rajuna, mutta ei tyrehtyen lainkaan. Pääsimme lääkärille puolen päivän aikaan ja siellä saatiin vuoto poltolla loppumaan. Vuoto oli niin vuolasta ja pitkäkestoista, että kyllä sekä äiti, että tytär hieman järkyttyivät. Perjantaina häädettiin ukkeli soffalle ja Sofia tuli kainaloon nukkumaan. Porvoon terveyskeskukselle miljoona papukaijamerkkiä kaikesta avusta ja miten lämpimästi ja huolella tyttärestä pidettiin huolta. Onneksi Sofia sai valtavasti lohtua Hamtaroiltaan ja Nipsun päähänkin talviturkista on jäänyt selvä sydänkuvio, varmaankin koska Sofia rakastaa Nipsua niin kovin. <3

Lauantaina oli täydellinen ulkoilusää, jonka jälkeen maistui pizzat. Samu löysi lenkillä tyttöystävän. Niin ihana kuin aurinko onkin, niin näytti kenkulla tavalla kaikki tahrat kotosalla ja joka ikisen pölypalleron, joten suursiivoushan se oli tehtävä. 

Tänään onkin perinteinen kiva brunssipäivä Helsingissä ystävän kanssa ja leffailua.

Miten teidän viikonloppu ja onko pitkittynyt nenäverenvuoto tuttu juttu?

Kivaa sunnuntaita!


71 thoughts on “Kurja perjantai, aurinkoinen lauantai ja tämä sunnuntai!”

  • Oi ei, onpa ollut rankka vuoto tytöllä. Meidän neidillä on kans tuota runsasta vuotoa ja pelkäänkin aina että milloin käy niin ettei se lopukaan itsestään.

    • Täällä välillä tyrehtyi, ei kokonaan mutta tihkutti enää vain vähän, mutta alkoi rajuna uudelleen. Kyllä lääkärikin tuumi, että kyllä tulee paljon. Sofia oli kyllä niin uupunut perjantaina ja lisäksi kun verta nielee vahingossa vatsalaukkuun, niin tulee huono olo.

      Jos vielä tämän hoidon jälkeen vuotaa, niin sitten joku erilainen polttohommeli, nyt polttivat jollain tikulla, näytti tulitikulta.

      On kurja vaiva, josta toiselle tulee kovasti stressiä, yöpöydällä reppanalla on talouspaperirulla tätä varten.

      Nanni älä huoli, toimenpide ei sattunut lainkaan eli nenä puudutetaan, mutta ei ole kipeä jälkeenkään. Eli kannattaa mennä, jos tulee.

      Mukavaa sunnuntaita ja toivottavasti voit jo paremmin. <3

  • Nenäverenvuoto on niin kurjaa 🙁 Muistan, kun minulla tuli n. 13 vuotiaana kerran verta nenästä oikein reippaasti ja pitkään, mutta loppui onneksi ilman lääkärin apua. Inhottava kokemus. Muuten ollut vain sellaisia pieniä nenäverenvuotoja. Hyvä kun saitte apua nopeasti!

    • Terveyskeskus kyllä toimi jälleen kerran moitteettomasti ja ainakin 45minuuttia kaksi ihmistä käytti aikaa Sofian kanssa. En voi muuta kuin Porvoon terveyskeskusta kehua.

      Eikö jännä kokemus on kyllä sen verran ahdistava, että sen muistaa. Toivotaan, että selätettäisiin nyt tällä, mutta tiedetään mitä tehdä ensi kerralla, jos vuoto tulee viel.

      Aurinkoista sunnuntaita Marika, lähden treffaamaan Ninskiä. <3

  • Hurjaa tuollainen runsas nenäverenvuoto, eipä ole osunut kohdalle. Onneksi nyt kaikki ok.

    Itselläni iski eilen noidannuoli selkään ja niin jäi ulkoilu ja kauniista ilmoista nauttiminen. Ja tänään tietenkään ei aurinkoa näy. Toivottavasti sitten huomenna, kun olemme mökillä ja ajattelin monen vuoden tauon jälkeen laittaa sukset jalkaan ja hiihdellä järven jäällä.

    Samulla tyttöystävä, se on tämä kevät <3 <3 <3

    Ihanaa sunnuntaita Tiia <3

    • Voi ei Tuija, noidannuolihan on kamalan kipeä ja vielä juuri kun vihdoin aurinko paistaa. Hyvä jos jo parempi ja jos pääsisit huomenna hiihtämään. Nyt meitä hellitään säiden suhteen.

      Hih Samu on aivan sekaisin, ei välillä tarpeitaankaan ehdi tehdä, kun tytöt pörrää mielessä.

      Aivan ihanaa sunnuntaita Tuija ja selälle pikaista paranemista. <3

  • Hui miten kamalan pitkä vuoto. 🙁 Toivottavasti sunnuntaina menee kaikki putkeen. Minä en saa maha-asukin takia nukuttua tuntia-kahta enempää öisin, mutta muuten viikonloppu on ollut mukava. 🙂

  • Voi Sofia raukkaa. Kärsin itse nenäverenvuodosta lapsena ja nenäni poltettiin lukemattomia kertoja. Muistan yhden sellaisen kerran kun mitkään nenäliinat eivät auttaneet vaan jouduin pitämään pyyheliinaa nenässä ja kun tämä sattui vielä koulussa niin tilanne oli todella kiusallinen. Tästä jäi minulle vuosiksi sellainen trauma, että pelkäsin veren näkemistä. Onneksi pääsin siitä eroon ja nenäverenvuodot loppuivat kun menkat alkoivat.

    Tsemppiä Sofialle ja ihanaa, että hamsteri lohdutti potilasta. Mukavaa sunnuntaita teidän koko perheelle <3

    • Voi ei Marjo <3 Juuri tuo kiusallisuus ja paine, että alkaa koulussa vuotamaan. Voi sinua pientä. Sofiakin täällä aina kyselee, vuotaako verta jos vähänkään nuhaa. Jännä tuo nenäverenvuodon ja menkkojen yhteys. Omalla kohdalla nenään pyrkii aina verta eli nenä on verinen viikkoa ennen kuukautisia.

      Outoja nämä asiat.

      Kiitos lämmittävistä sanoista ja mukavaa alkanutta viikkoa. <3

  • Muutaman kerran on minulta poltettu verisuonia nenästä. Kärsin teininä tuosta vaivasta erityisesti. Muistan miten kerran alkoi uimahallissa verta tulemaan molemmista sieraimista samaan aikaan. Se oli ihan kamalaa. Onneksi se on nyt aikuisiällä helpottanut. Vieläkin välillä, varsinkin nuhan aikaan, saa niistämisen kanssa olla varovainen.
    Ihana tuo Samu ja tyttis <3
    Aurinkoista sunnuntaita ja hali Sofialle!

    • Voi kurja se uimahalli on varmasti ollut todella kiusallinen juttu. Taitaa olla todella yleinen vaiva mitä teidän kommentteja lukee. Täällä tuo Sofia ihan ainutlaatuaan.

      Upeaa uutta viikkoa <3

  • Hyvinhän tässä viikonloppu on sujunut ulkoillessa. Nenäverenvuotoa minulla oli nuorempana useamminkin, onneksi ei enää. Minulla on mielikuva kun olin ihan pieni, jotain 3-4 vuotias ja molemmista sieraimista tippui kunnolla verta vatiin…ja kaikki olivat ympärillä kauhuissaan. Hui!

  • Loistava että kaikki nyt ok! Minulla oli pienenä usein noita nenäverenvuotojs ja kerran piti tosiaan polttamalla tyrehdyttää. Sen koommin ei tainnut ollakaan… Niin upea ilma, että taas lähdettävä ulos reippailemaan..Kaunista brunssi- ja leffapäivää <3

  • Teillä on ollut jokseenkin "värikäs" viikonloppu. Me kotiuduimme lomareissulta ja nyt on kotiutumis-/pyykkirumba meneillään. Tuo kevätaurinko on niin armoton näyttämään kodissa kaikki epäsiisteydet. Kevään siivouslista on melkoinen, mutta ihan vielä en ajatellut siihen ryhtyä. Jos vaikka ikkunat (ja koko koti) putsaantuisivat ihan itsestään!…toiveajattelua 😉 Oikein mukavaa sunnuntaita ja toivottavasti tuo tytön nenäverenvuoto pysyy "aisoissa"!!!

  • Voi apua, varmasti kurja tilanne! Mulla ei onneksi ole ollut kuin kerran verenvuotoa, eikä onneksi paljoa. Muuten olisin pyörtynyt kauhusta, en kestä nähdä verta. Toivon aina, etten koskaan joutuisi kolaripaikalle!
    Kerran lapsena huitaisin naapurin poikaa nenään ja hänellä tuli tosi usein veri nenästä. Kyllä nolotti, kun hän makasi eteisen lattialla kauan, ennenkuin vuoto loppui…

    • Voi ei, mutta luulen, että kyseinen poika on jo unohtanut asian, mutta sinä et saa huonolta omatunnolta rauhaa.

      Ehkä sitten todella tiukassa tilanteessa kaikki kammot unohtuu ja sitä vaan toimii..

      Mukavaa maanantaita <3

  • Mun miniltä tuli taas eilen jonkin verran verta! Ei kyllä noin runsaasti!!!! Varmasti säikähditte!!

    Tsemppiä Tiia, kohta tää kk on ohi ja mä toivon kaikkea hyvää teidän maaliskuulle!

  • Olipa ikävä vuoto neidillä! Sulla on tulossa ihana sunnuntai! Mies lähti aamylla töihin ja tulee vasta huomenna…Minä lähen kuskaan vanhinta poikaa futispeliin ja seuraamaan toki itsekin sitä. Siinä se päivä melkein menee…Ihanaa sunnuntaita Tiia ♡

  • Nenäverenvuodon tyrehdyttämisestä näin eilen artikkelin. Siihen vaaditaan lääkäriltä nykyisin tulityölupa!!!

    Nuorempana veljeni nenä vuosi helposti ja jos olin tapellessamme pahassa alakynnessä, mottasin häntä nenään. Verenvuoto lopetti tä ainakin keskeytti tappelun…

    • Oikeasti olipa jännä juttu kuulla!

      Olet osannut sieltä alakynnestä osannut toimia toisen heikkoon kohtaan eli sisua on piisannut. 😉

      Mukavaa uutta viikkoa! <3

  • Ihania kuvia <3 Muuten vloppu mennyt melko leppoisasti, tänään kyllä väsyttää jotenkin. Eilinen kotimainen leffa Äkkilähtö oli kyllä ihanan viihdyttävä.

  • Kuulostaa hurjalta tuo nenäverenvuoto! Onneksi saitte siihen lopulta avun. Meidän koiralla on karvanlähtöaika ja voit arvata miltä lattiat ja nurkat näyttävät. Onneksi osaan taitavasti kääntää katseeni muualle sotkusta. Luonnikasta sunnuntaita!

    • Voin heh arvata kun katselen täällä samaa menoa. Tosin tuntuu, että kultaiseltanoutajalta lähtee karvaa ympäri vuoden..

      Aurinkoa uuteen viikkoon. <3

  • Kuulostaa hurjalta tuo verenvuoto. Onneksi omilla lapsilla ei ole ollut, mutta itse kärsin lapsena/nuorena ja ei ollut kivaa. Välillä jopa pelottavaa. Onneksi saitte avun ja nyt kaikki hyvin. Herkullisen näköinen pizza, nam.

  • Hurjaa tuo nenäverenvuoto. Hyvä että tilanne on ohi.
    Eilen oli ulkoilupäivä, tänään myös.
    Maittavaa brunssia ja leffanautintoa!

  • Ikävä tuo nenäverenvuoto! Ei ole meillä onneksi usein ollut, mutta joskus hieman on verta tulut. Onneksi pääsitte hoitoon. Viikonloppu on mennyt ihan rauhallisesti ja vaikka mulla on ollut kolmen päivän viikonloppu, niin jotenkin väsymys ei vain helpota:)

  • Kauniita kuvia olet laittanut On teillä ollut vähän rankkaa, mutta hyvä että kaikki on nyt hyvin Mukavaa sunnuntai päivää Tiia 🙂

  • Minulla oli lapsena ihan samanlainen tapaus. Olin isänki kanssa kalaverkkoja kokemassa kun nenästä alkoi tulla verta. Isi kantoi minut kotiin ja sitten lähdettiin 30 kilsan päähän terveuskeskukseen. Siitä lähtien minulla oli aina sellaista pumpulia koulussakin mukana jota sitten tungettiin nenään kun alkoi vuotaa. Käsittääkseni pumpulissa oli jotain ainetta. Vanhemmiten vaivasta olen onneksi päässyt. Meidän viikonloppuun kuului viimeinkin aurinkoa ja ulkoilua. Tänään kävimme harjoittelemassa hätärakettien ja -soihtujen käyttöä Haukilahden rannassa. Taito jota ei toivottavasti koskaan tarvitse. Leppoisaa sunnuntaita teille kaikille <3!

    • Voi ei mikä tarina, jotenkin sydämestä ottaa kun näen mielessäni isäsi ja sinut. <3 Luulen että hoidoissa on muuttunut menetelmät vuosien saatossa.

      Näin niitä hienoja kuvia, mutta todella vakava aihe. En koskaan unohda lapsuudesta saaripäivää ja näimmme meressä maston pään. Isä, poika ja setä olivat menneet… Hinauskin tapahtui meidän mökin ohi. Meri on upea mutta myös julma.

      Aurinkoa uuteen viikkoon. <3

  • Upeita luontokuvia, ihanan sininen taivas ja kaunis koirapariskunta! Eipä ihme jos koirapojalla häntä alkaa heilumaan 😀

    Nenäverenvuodosta voisin kirjoittaa kokemuskirjan, niin lasten kuin omani, mutta polttaminen on helppo ja kivuton hoito! Onneksi vuoto loppui!

    Onneksi helmikuu on jo lopuillaan, toivottavasti maaliskuussa tapahtuu kaikkea hyvää ilman kommelluksia! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • Oi mikä nenäverenvuoto, onneksi sitten lakkasi! Meillä toisen tytön nenästä "laapistettiin" suoni, eli ns. poltettiin, eli aineella siveltiin pumpulitupolla ja suoni meni kiinni. Kärsi tosi kovasti ennenkuin tuo operaatio vihdoinkin tehtiin. Ihanat pizzat NAMNAMNAM!!

    • Juuri se sama tehtiin, en muistanut tuota sanaa mikä se oli. Eli laapistetaan ja toivon, että se oli nyt tässä.

      Aurinkoa uuteen viikkoon <3

  • Hui kamala tuota nenäverenvuotoa! Onneksi te saitte apua ongelmaan. Itsellä ei ole onneksi juuri koskaan vuotanut verta nenästä.
    Ihanat kuvat olet saanut nappailtua. Täällä on viikonloppu mennyt lähes neljän seinän sisällä. Eilen piti saada uusi läppäri käyttökuntoon ja sehän tietää aina ongelmia. Nyt olen kuitenkin jo niin pitkällä, että toimii. 🙂

  • Onpa ollut todella raju nenäverenvuoto, onneksi se saatiin lopulla aisoihin, vaikka sitten polttamalla. Meillä on kuopuksella sama vaiva, muttta ei ainakaan tähän mennessä ole ollut noin pitkäkestoista. Ihanat ulkoilusäät on todellakin nyt viikonlopuuna ollut, harmi vain että se on menny töissä 🙁

  • Voi kauhistus miten paha nenäverenvuoto. Onneksi saitte kunnon avun tk:sta.
    Itselläni on avioeron ja edesmenneen tätini asioiden hoitamisen vuoksi stressitasot sitä luokkaa, että jos olisi mittari millä mitata niin räjähtäisi varmaan koko vehje.
    Mutta ei muuta kuin on luotettava siihen että rauhallisemmatkin ajat vielä koittaa.

    • Heli voi ei sinua ihanuus miten surullisia uutisia! Jo kuolinpesässä on hirmuinen homma, mutta ero. Miksi kaikki aina kasaantuu.. Sinulle lähetän kovasti lämpöisiä halauksia ja voimia tuhatmäärin. <3

  • Nenäverenvuato on tuttu lapsuudesta, ei niinkään mulla, mutta velipojaalla. Sillä oli aivan järkkyjä vuotokohtauksia ja muistan että se sit kiikutettiin ainaki kerran ensiapuun poltettavaks. Se oli aivan järkyttävää, ku verta tuli ku "saavista kaatamalla" ja loppua ei näkyny. Pesufati oli naaman alla ja sitä me toiset kauhisteltiin. Iän myätä ne muistaakseni väheni, ne vuotokohtaukset. Olikohan se A-vitamiinitipat ku auttais tohon… niinku suaraan siaraimiin…
    Eilen en paljoo ehtiny ulkoileen, mut tänään tein kolmen vartin kävelylenkin. Ihanat kelit ollu.
    Hyvää alkavaa viikkoo <3

    • Ai kamala pesuvati, voi että.. Voin kuvitella kyllä miten kauhuissanne olette olleet! Miten sitä vertakin voi tulla niin paljon kerralla!

      Oikein ihanaa uutta viikkoa! <3

  • Hui, kuulostaa hurjalta :O Onneksi suhteellisen pienellä toimenpiteellä tuostakin pääsee eroon 🙁

  • Voi Sofiaa 🙁 Meillä myös Veera neitokainen kärsii välillä nenäverenvuodosta, ja tuntuu hurjalta kun ei tunnu tyrehtyvän ollenkaan ja välillä tulee niitä klimppisiähyytymiä, yök!Kait johtuu kuivasta huoneilmasta ja talvesta.
    Viikonloppu meni nopeasti ja mukavan rennosti ja nyt täällä onkin hiihtoloma viikko joten tällä viikolla ei ole aikataulua ja herätyskelloa ei laiteta soimaan paitsi rakas husbandos joka on töissä 🙁 Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa ❤️

    • Juurikin ne klimpit! Ai hurja miksi moista tapahtuu!

      Ostan tänään a vitamiinisuihkeen nenuun, sitä suositellaan tähän vaivaan.

      Oi teillä nyt hiihtis, aurinkoista hiihtolomaa! <3

  • Voi kylläpäs teillä on ehtinyt tapahtua! Samukin löysi morsmaikun:)
    Kyllä nenäverenvuoto on tuttua. 9v. pojalla ollut jo vuosia, yleensä yllättää aamuyöstä kesken unien tai aamulla herätessä. Lähes päivittäinen riesa talvella. Kerran jo lääkäri oli laittamassa lisätutkimuksiin mutta toinen pyörsi asian sanoen että täysin normaalia ja A- vitamiinitippoja vaan nenukkaan. A- vitamiinitipat auttavat hiukan kyllä, ei tule niin usein.
    En ihmettele yhtään että ootte ollu järkyttyneitä! Nenästähän tulee verta vauhdilla ja paljon, meilläkin aina saa luututa pitkin poikin kun yks juoksee vessaan niin se reitti on sitten nähtävillä.Noin pitkä aika on hurjaa, meillä rauhoittuu puolessa tunnissa, tunnissa kun makaa pää alaspäin ja painaa nokkavartta.
    Hyvä että saitte hyvää palvelua tk: ssa.
    Leppoisaa alkanutta uutta viikkoa <3

    • Niin yleinen vaiva! Kokeilen nyt kyllä suihketta, jos sillä voi kertoja edes vähentää kun joka kk pukkaa olemaan riesana. Tosin nyt oli pahin kun ei tyrehtynyt.

      Ihanaa uutta viikkoa! <3

  • Kurja lomapäivä…minullakin alkoi eilen illalla tulla verta nenästä juuri kun olin menossa nukkumaan. Onneksi ei tarvittu lääkäriä mutta uni alkoi odotellessa painaa 🙂
    Kivat kuvat!

  • Vaikka kaiken maailman vaivoja onkin tasaisin väliajoin, nenäverenvuoto ei meillä ole onneksi vaivannut koskaan. Kurjaa 🙁 Muuten viikonloppu sujui varsin rauhallisesti olkapäätä kuntouttaen. Se sen sijaan prakaa kunnolla 🙁

    • Voi ei Jani ja miten olkapää vaikuttaa teidän askarteluihin? Se pöytä on niin upea!

      Zemppiä ja aurinkoista uutta viikkoa! <3

  • Onneksi tuollaisia päiviä on harvoin, ei kiva 🙁 Mun esikoisella oli aikoinaan paljonkin tuota vaivaa ja ihan hirmu ikävä kokemus terveyskeskuksesta jossa käytiin suonia polttamassa. Olin silloin viimesilläni raskaana ja pidin lasta toimenpiteen ajan sylissä, kahden hoitajan pitäessä häntä paikoillaan ja lääkärin yrittäessä samalla polttaa suonia.Oli kyllä kokemus, mutta sen jälkeen nenäverenvuoto rauhoittui. Onneksi eillä jo lauantai parempi <3

    • Teidän kokemus kuulostaa kauhealta. Teillä varmasti pienempi lapsi ollut kyseessä, joka ei ole pysynyt aloillaan ja jos rimpuilee, niin voi käydä pahastikin.

      Onneksi sentään on keinot kurjaan vaivaan, vaikka tuo teidän kokemus on ollut kurjaakin kurjempi.

      Ihanaa uutta viikkoa! <3

  • Voi hurjaa, 4,5 tuntia on jo varmaan saanut heikotuksen hetkiä, sekä tyttärelle, että äidille, kuin myös koko perheelle. Nuon pitkään kun vuoto kestää, niin siinähän jo hemoglobiinikin laskee melkoisesti.
    Ihanat talviset kuvat oot saanut tallennetua ja ♥sydän kuvio antaa tsemppiä Sofialle ♥
    Meillä oli "tyttöjen" kans antoisan kiva viikonloppu ☺

    Aurinkoista viikkoa Sinulle Tiia ♫~♥~♫~♥~♫

    • Kiitos niin paljon ma-te ihanuus ja kovin mukavaa kuulla, että teillä ollut aurinkoinen tyttöjen viikonloppu. Yhtä mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

      <3

  • Voi kurjuus sentään miten voimakas verenvuoto siellä onkaan ollut.
    Hyvä että Lauantaina kuitenkin jo aurinkopaisto. 🙂
    Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud