Kirpparilöytöjä ja ajatuksia sisustamisesta!

Kirpparilöytöjä ja ajatuksia sisustamisesta!

Luin hienon postauksen Sisustusunelmia blogista ”Katalogisisustamista vai epätäydellisen täydellinen oma koti”. Vastaus tähän on oman kodin suhteen epätäydellinen oma koti, jossa aina on parantamisen varaa, sillä tyylisuunnat, oma maku ja vaikutteet muualta elävät koko ajan. Oman kodin suhteen vaikutteet ovat lähteneet lapsuuden kodista, vanhoja huonekaluja, lapsuudenkodissa paljon aitoja lämpimän värisiä mattoja ja kaiken kruununa kirjastohuone. Sama tyylisuunta vallitsee omassa kodissa paitsi, että itämaiset matot ovat meillä vaihtuneet Kelimmattoihin ja räsymattoihin. Ihastus räsymattoihin tulee varmaankin lapsuuden kesämökkimuistoista. Kaikki vaikuttaa siten kaikkeen ja toki muoti-ilmiöitäkin meille on jäänyt eli Gantin ja Lexingtonin tyynyt, jotka ovat kuulemma out. Koska koti luodaan kuitenkin itselle, sillä ei ole merkitystä mikä on markkinoilla in tai out, jos itse tykkään ja sisustukseen sopii, niin kokisin epävarmuudeksi poistaa omasta kodista asioita, koska tyyligurut sanovat niiden olevan out. 

Kotimme koostuu kerroksista ja mitä enemmän ikää kertyy, sen helpommin myös ”kerroksia” kertyy kotiin, muistoja ystäviltä, ja rakkailta, matkamuistoja, kirpparilöytöjä, perintöesineitä eli erilaisia aikakauden helmiä. Olen vuosia ravannut kirppareilla ja ostanut kotiimme esineitä, jotka miellyttävät omaa silmää. Näin kodistamme on tullut juuri meidän näköinen, ei esittelytila muille vaan meidän ikioma koti, jossa me viihdymme. Kirppareilla ravaan nykyään vähemmän, koska kotimme on tuppotäynnä, eikä uusia esineitä oikeastaan enää mahdu. Tällä viikolla kuitenkin typyjen toiveesta lähdimme kirpparille ja sain taas pitkästä aikaa kokea ostamisen iloa, sitä hekumaa, mikä tulee edullisesti ostetuista löydöistä. Löysin peltisen pääsiäismunan joita keräilen alle eurolla ja tulin siitä jo niin tyytyväiseksi ettei muuta olisi tarvinut löytyäkään. Aiempia pääsiäismunia meille on lahjoittanut isäni ja isän vaimo, lisäksi yksi on ystävältä ja yksi on kirpparilöytö, mutta itse en raaski kyseisiä peltimunia ostaa, koska hinta pyörii  noin 20:n euron luokassa ja se on mielestäni liian kallis hinta kyseisistä munista. Ah siis sitä kirpparionnea, kun halvalla löytyi uusi aarre kokoelmiin. 

Löysin myös tuollaisen Sol vintagetaulun, jonka miltei jätin kirpparille ja autossa istuessa alkoi kaduttamaan. Hain taulun vaikka sen ostamisessa ei ollut järjen hiventäkään, koska sille ei ole tällä hetkellä yksinkertaisesti paikkaa. Onneksi koti on alati muuttuva tila, joten kenties jonain päivänä sillekin oma paikka löytyy. 

Kirpparilta metsästän myös klassikko Disney mukeja ja räsymattoja, kuten kissakuvastakin näkyy, kyseinen räsymatto on ostettu kirpparilta 7:llä eurolla. 

Pidän erilaisista kodeista, moderneista, romanttisista, talonpoikaistyylisistä, 70-luvun tyyliin sisustetuista, mutta eniten kodeissa kiehtoo, jos  niissä on persoonaa, kerrostumia tai ihminen kerää vaikka jotain hauskaa. Mutta nämä ovat vain omia hömpötyksiä, sillä olisi hyvä muistaa, että koti on jokaisen oma turvapaikka, jonka jokainen tekee oman näköiseksi ja omanlaiseksi, koti tehdään itselle ei muille. Siksi ei ainakaan kannata lähteä vertaamaan omia kotejaan  muiden koteihin, aina löytyy hienompia, tyylikkäämpiä, isompia, arvokkaampia, mutta koskaan kenenkään muun koti ei voi olla se oma koti eli turvasatama. Ei sitä turhaan sanota ”home is where the heart is” ja loppupeleissä vain sillä on merkitystä. 

Miten siellä, huumaannutko kirppareilla, rakastatko selkeyttä, modernia linjaa, romanttisia kukkasia, pastellisävyjä, 70-luvun värikästä tunnelmaa vai panostatko sisustamiseen lainkaan? Yhdestä varmaan kaikki olemme samaa mieltä, oma koti on kuitenkin se maailman paras paikka.

Kivaa torstaita tuulesta ja myrskysäästä huolimatta. 🙂


77 thoughts on “Kirpparilöytöjä ja ajatuksia sisustamisesta!”

 • Mä olen käynyt kirpparilla vain kerran elämässäni. Varmastikin pitäisi oikeasti käydä! Siinähän olis muuten hyvä aiha vlogata! Tosin mun pieni kaupunkikotini ei kaipaa enää yhtään mitään lisää, mutta ainahan vanhaa voi alta pois heittää. Vai?

  • Heli, mielestäni on oikeastaan persoonallista ettet ravaa kirppareilla, koska sehän on ollut muutaman vuoden aika trendikästä. Sekin ettet kerää kamaa kaman vuoksi, sekin on hieno arvo, joten jatkaisin samaan malliin. <3 Muiskuja päivään. 🙂

 • Teillä tosiaan on kaunis, kodikas, lämminhenkinen ja persoonallinen koti. Tykkään kovasti! 🙂 Kirpparit on ihania, mutta sieltä jää aina jotain käteen ja meilläkin on vähän tila rajallista, joten ei tuu enää ravattua kirppiksillä, niinkui ennen!

  • Kiitos kauniista sanoista, vaikka tavaraa on, jos totta puhutaan jo liikaa. 😉 Joten pidä vaan sinäkin linjasi, sillä kirpparit on siitä pahoja, kun halvalla saa, niin sitä tulee helposti tartuttua asioihin joita ei tarvitse ja joilla ei ole tilaa. Kivaa päivää <3

 • Ehdottomasti kerroksia, ihanan kodikas koti teillä : ) Jotenkin pelkään liian valkoisia ja persoonattomia koteja, joissa kaikki elämisen tavarat on jonnekin piilotettu. Vuosia sitten silloinen pomoni sanoi, että liian puhdas työpöytä tai koti viestii siitä, että kaikki on ns. lakaistu piiloon tai pääkopan sisälle…jossa se kaaos! Eli silleen sopivasti boheemi ja omannäköinen paras, toki siistiä ja puhdasta pitää olla!

  • Juu liian valkoiset kodit eivät sovi minulle, mutta voin kyllä kuvitella, miten rauhoittavia tiloja talossa asuvalle on ja miten vapauttavaa on myös irtaantua tavarasta, joten tässäkin pätee tuo jokainen sisustaa itselleen. Mutta totta tuokin, silloin kun on kovaa stressiä siivoan paljon ja suoristan tavaroita eli hallitsen pään sisäistä kaaosta hallitsemalla tilaa jossa asun.

   Boheemit kodit ovat omaan mieleen, lämpöisiä mattoja, vähän lattiat ja seinät vinkuralle, ei kaikki aivan ojossa, siinä on jotain kodikkaan kutsuvaa.

   Muiskuja päivään ihana Heli <3

 • Hienoja löytöjä kirpparilta! Ja teillä on ihana koti! Sinulla on kaikkea ihanaa keräilytavaraa!
  Niitä on kiva ihastella!
  Tykkään käydä kirpparilla paljonkin. Usein tulee ostettua tavaraa vaikkei se mahtuisikaan mihinkään.😀
  Tykkään monenlaisesta sisustustyylistä. Moderni ja vanha on hieno yhdistelmä.

  Ihanaa päivän jatkoa!

  • Juu ja sitä on liikaa ja samaa mieltä, moderni ja vanha yhdessä on pettämätön yhdistelmä. 🙂 Hih meitä vaivaa kirppareiden suhteen sama vaiva. 😉 Kirppareissa on se juuri jännittävää, kun ei koskaan tiedä mitä löytää ja pienikin löytö on ilon paikka, kuten tuo peltimuna. 🙂

   Ihanaa päivää Sari <3

 • Ihailen toisten valkoisia koteja, sekä ruusuisen romanttisia koteja. Ihailen jokaista omannäköistä kotia, tykkään todella paljon vanhoista ja kuluneista pinnoista – pikku hiljaa alan pitämään meidänkin "omanlaisesta" tyylistä! Kaikesta olen haaveillut, mutta niitä suuria remontteja ei vaan tällä hetkellä voi tehdä – näillä mennään 🙂

  Teillä on ihanan kodikas koti <3

  • Ihan sama juttu, todellakaan en ihaile vain oman tyylisiä koteja ja voi miten monesta asiasta tykkäänkään. Mutta kun ei omaan kotiin millään voi kaikkia tyylilajeja mahduttaa, niin jään vain ihailemaan muiden kivoja koteja. Onneksi on blogit, sisustuslehdet ym. 🙂

   Haaveita on ja sitten jos ne joskus toteutuu, niin tuntuu mahtavalta, kun kaikkea ei ole saanut kerralla. 🙂

   Kiitos kaunis ihana Marru ja sinulle kivaa päivää <3

 • Ilman muuta kerroksia! Vaikka minä en kyllä olekaan mikään sisustaja, asiat saa olla samalla mallilla vaikka kuinka ja kauan, en vaihda kausittain tyynyjä tai verhoja tai mitään muutakaan, niillä mennään mitkä on, sitten kun vaihdetaan niin sitten vaihdetaan. Kirppareilla tykkään käydä, mutta olen jotenkin tosi huono mitään löytämään sieltä.

  Teillä on ihana koti, juuri sellainen kodikas, turvallinen ja tunnelmallinen, oikea koti, tykkään ihan täysillä!

  Minä tykkään kovasti sellaisesta selkeästä, ei liikaa tavaraaa, mutta en kuitenkaan ihan sellaisesta ultramodernista, ymmärsitköhän ollenkaan mitä tarkoitan???

  • Juu en minäkään vaihtele vuodenaikojen mukaan, mutta joskus jos tulee jokin uusi tavara, se saattaa muuttaa palapeliä kovinkin. 🙂 Juu tärkeintä on, että me viihdytään ja kyllähän sitä on hassuja kommenttejakin tullut saatua, tykkään, Mutta tai miksi teillä on niin paljon tauluja jne, no siksi että tykätään, hihi. 🙂

   Ymmärrän täysin, ei modernia, mutta ei tavaralla hukutettu, täysin ymmärrän. 🙂 Ihanaa päivää Anu <3

 • Hei. Ihana koti teillä. Lämmin ja kodikas. Aistii sen tunnelman jo kuvista. Koti on turvapaikka niin lapsille kuin aikuisille.
  Itse en löydä kirpparilta mitään. Tulin juuri ystävättäreltä, joka oli löytänyt jalkalampun. Tosi hieno. Sekä vaatteita ym.
  Minä vaan kävelen kirpparilla pöydät läpi,en osaa edes etsiä mitään. Harmittaa se, mutta en kai sitten tarvitse mitään. Muutenkin pyrin ostamaan vain tarpeeseen.
  >Nonna

  • Hei Nonna, se on varmaan juuri niin, että osaat ostaa vain tarpeeseen, mikä on kyllä todella hieno arvo. Minäkin voisin vähentää ehdottomasti ja on tullut ostettua juurikin keräilyn ilosta ei tarpeeseen. Me ihmisethän olemme erilaisia. 🙂 Ehkä vielä ostatkin, kun tulee juuri sinun näköisesi juttu vastaan.

   Joillakin on kyllä sitten myös oikea Nuuskamuikkusen taito eli osaavat etsiäkin, kirppareilla kun on niin paljon roinaa, että välillä vallan sokeutuu sen tavaran edessä.

   Kiitos niin paljon kauniista sanoista, koti on todellakin turvapaikka muulta maailmalta, missä saa ja voi olla täysin oma itsensä. <3

   Ihanaa päivää sinulle <3

 • Teidän koti on kaunis ja siellä on paljon katseltavaa. Voisi melkein toivoa sellaista pienimuotoista "taidenäyttelykierrosta". Saisi nähdä mitä ihanuuksia sinä sinne olet löytänyt. Hyvä kirjoitus. Vastaavaa olen itsekin kirjoittanut Inspirationissa. Jokaisen koti on paikka, jossa itse viihtyy, eikä kaverien maulla ole merkitystä. Oma kotimme on pikkuhiljaa muuttumassa linjaltaan sellaiseksi, mitä haluammekin. Onhan meillä ns. palapelikoti. Paljon on Konmarin myötä laitettu pois ja löytöjä tehty milloin mistäkin saadaksemme linjan mahdollisimman suoraksi ollakseen vinossa meidän tyyliin. Että otappa tästä selvää sitten. 😀 Kunpa olisit lähempänä, olisin tuonut sinulle kaikki räsymatot ja sen tyyliset. Itsehän en siedä niitä ja kasasimme keon kavereille viemisiksi. Muutamaa pikkuriikkistä peltipurnukkaa mietin..

  • Voihan räsymatto sentään, mutta kiitos Viltsu kauniista ajatuksesta. <3

   No hyvin tuosta saa selvää ja palapelikoti varmaan meilläkin. Täydellä rahalla en halua ostaa mitään turhaa, mutta auta armias, jos halvalla saa jotain kivaa. Kun sitä on jo kuitenkin, eikä mitään tarvisi lisää, niin voisin jo stopata ja jopa vähentää. Mikä onkin tosi hienoa, että te olette ottaneet nuo Konmarin opit haltuun ja toteutatte asiaa ja selvästi se on juurikin teidän oikea tyylisuunta ja sydämen asia kodissa.

   Koti on turvapesä, kun oven avaa ja laittaa kiinni, välillä voi vaan huokaista. <3

   Aivan ihanaa päivää Viltsu ja kiitos kauniista sanoista ja räsymattoajatuksesta. :)<3

 • Oih, nyt oli taas niin paljon ihanaa samassa pläjäyksessä (eläimiä, peltipurkkeja, sisustusta), että on taas pakko kommentoida. Rakastan tuota sinun sisustustyyliäsi, siinä on niin paljon sielua ja lämpöä, että sellaisesta ihmisestä oikeastaan pitää vaikkei tuntisikaan. Omani eroaa melkoisesti siitä eli on valkoista, pelkistettyä, tosin kyllä sekaisin vanhaa ja uutta joista syntyvät ne kerrokset meillä. Juu, en muuten muuta Sipooseen, vaikka siellä kieltämättä vietän päivittäin paljon aikaa (appivanhempia hoitamassa) ja sinne muuttaminen oli yksi vaihtoehto, vaan vielä lähemmäs Porvoota 😉 ja uusi koti on oikeastaan kaikkea muuta kuin uusi. Se on sata vuotta vanha talo maaseudun sydämessä, jota alamme rempata samalla kun asumme siellä. Tai näin kuvittelen nyt, mutta todellisuus voi olla jotakin ihan muuta. Todennäköisesti mies remppaa ja minä päätän muuttaa takaisin Helsinkiin kun takana on sateisen syksyn jälkeen vuosisadan kylmin ja runsaslumisin talvi 😉

  Niin ja sisutus on tällä hetkellä pahvilaatikoita, huonekaluja sikinsokin ja kasoissa sekaisin revittyjen pinkopahvien ja pellavavillapussien kanssa. Onpas jo muuten ikävä sitä selkeyttä, johon on matkaa vielä varmaan kuukausia tai jopa vuosia…
  Minna

  • Minna, voi että miten mahtavalta kuulostaa 100-vuotta vanha maalaistalo, siitä tulee varmasti upea! Lisäksi valkoinen sisustus ja siinä uutta ja vanhaa kuulostaa juurikin kodikkaalta. Meillä on paljon väriä, mutta sohvat valkoisia, niissä on ollut värikkäämmät päälliset, mutta kappas silloin on alkanut minuakin tukehduttaa. 🙂 Valkoinen taipuu niin moneen ja sitä voi pienillä esineillä ja tyynyillä halutessaan piristää.

   No hui miten jännää ja jos törmäät minuun Porvoossa ruokakaupassa, niin vedäthän hihasta. <3 Sipoo on tärkeä paikka minullekin kolme sukulaisperhettä asuu siellä ja mummin kesäpaikka.

   No kyllä se siitä vielä, vaikka muutto on kyllä sekä ihana, että maailman raskain homma, juuri nyt ei riitä energiaa sellaisen ajattelemiseen, mutta ollaanki niin monet kerrat muutettu.

   Zemppiä ja voimia muuttohommiin ja kiitos niin paljon jälleen ihanasta kommentista. <3 Kunpa tietäisin kuka sinä olet. Muiskis. <3

 • Kodikas koti, teidän koti!!!…paljon sellaista josta itsekin tykkään ja osan jättäisin pois tai muuttaisin mieleisekseni 🙂
  Minusta koti edustaa ihmistä joka/jotka siellä asuu. Mitä kliininen tila kertoo asukkaastaan, entäs värien hersyvä vastaantulo? Monet ei välttämättä uskalla sisustaa kuten oikeesti haluavat tai eivät tiedosta omaa tyyliään, vaan menevät valtavirrassa ja senmukana, koska se on nyt in..
  Itse olen aika monimutkainen sisutuksessa…rakastan vaaleutta ja selkeitä linjoja, mutta englantilainen maalaisromantiikkakin kiehtoo…tulos on sitten tällainen ja vaihtuu ja muuttuu jatkuvasti 😉 Desing huonekaluja meillä ei ole, koska ei ole vielä mieleistä tullut vastaan. perintö- ja kierrätyskalusteita kylläkin… Itse tykkään ja se lienee pääasia, sisustan pääsääntöisesti itseäni varten, tosin tuo muukin perhe on otettava joissain kohti huomioon ja silloin on kompromissien aika. Koti on meitä varten ja kyllä vieraatkin on viihtyneet 🙂
  Kirpputoreilla olen TODELLA huono kiertelemään…ehkä hienoinen pöpökammoni estää sen 😉
  Aina pitää kierrella ja katsella toisten koteja, niistä saa ideoita ja vaikutteita, mutta toisen kotia ei pitäisi ryhtyä kopioimaan, koska se mikä toimii otisella ei välttämättä toimi itsellä…
  Kaivoin toppatakin ja villasukat ja käsineet taas esiin…on ihan Pi**un kylmä!
  Lämpimiä taas odotellen, ihanaa loppuviikkoa <3

  • Juu ja tätä kotia on vaikea kuvata kun on 250 neliötä yhdessä tasossa, niin ei saa kaikkea kuvaan millään, enkä jaksanut tähänkään postaukseen eri tiloja haalia. Mutta sen voin todeta, että kautta linjan sama tyyli ja värimaailma on tuo sinivalkopuna. Ja juu ukkeli on meillä kieltänyt vaaleanpunaisen värin ja kukkaset ja niitä toteutin joskus lastenhuoneessa. Muuten saan sisustaa miten lystättää, mutta koska koti on toki ukkelin yhtälailla, niin ei sitten kukkakuviota meille, nooh vähän kukkakannuja kuitenkin. 😉 <3 Rakastan muuten brittiläistä runsautta ja maalaisromantiikkaa ja kuin myös ranskalaista, joka on ehkä vähän selkeämpää. Omalla kohdalla ei ole mitään intohimoa design huonekaluihin, no on meillä vanha lepakkotuoli nahkapäällysteellä, jos sitä designiksi voi sanoa? Mutta monet desing jututhan ovat enemmän modernia tyylisuuntaa, joka ei ole minun juttu. Mutta hyvin moderni ja vanha antiikki sopii keskenään.

   Ymmärrän pöpökammon, haistelen kaiken ja pesen heti. 😉

   Nyt on hyytävän kylmä, kurjaa koska oli niin kaunis kevät ja heti kun kesäloma alkoi, niin mitä tapahtuikaan.

   Ihanaa päivää ja kiitos kauniista sanoista Satu <3

 • Tiia, country&cosy, siinä meidän koti. Hyvin paljon samantyylistä kodikkuutta kuin teillä: Sivustavedettävä, aitoa puupintaa, mutta myös rouheaa laattaa ja räsymattoja…Lisäksi rakastan ryijyjä, pastellia pehmentämässä ja koska kotimme on kivitalo, saamme huoleti peittyä köynnöksiin. Kodista en halua huonekalumyymälää ja siksi viihtyvys on ykkössijala. Seuraava hankinta aon iso kulmasohva, sillä tyylikäs ja kestävä Suomi-sohvamme on käynyt pieneksi ja sen väri ei stemmaa mihinkään kodissamme. Se menee joskus päällystettäväksi, mutta toistaiseksi varastoon.

  En kertele kirpputoreilla, mutta meidän huonekalut ovat pääsosin roskalvalta, jonne äitini oli heitänyt puolet kodin vanhoista kalasuteista ja toinen puoli on huutokapoista, joissa ennen kävin useinkin.

  Mukavatunnelmaista loppuviikkoa <3

  • Samoilla linjoilla mennään, mukavuus ja kodikkuus ennen kaikkea, tosin taitaa tuo kodikkuus toki olla katsojan silmissä. Ryijyt ovat hienoja, mutta en vaan yhtään omista, mieluusti laittaisin seinälle, jos olisi seinätilaa, mutta ryijylle varmaan raijaisimmekin sellaisen. Iso kulmasohva olisi ah niin mukava.

   Mekin asumme kivitalossa, mutta kaikki seinien vierustalta kasvillisuus on poissa, hometalokeissi teki neuroottisen tässä asiassa.

   Huutokaupat ovat toinen mahtis paikka, käynytkin kerran, pitäisi mennä uudelleen. No roskislavalta tai kirppareilta, toisen roska on toisen aarre, eläköön oman näköinen sisustus ja koti. <3 Teillä on todella kodikasta ja viihtyisää, lämpimien sydänten koti.

   Ihanaa loppuviikkoa Leena ihanuus <3

 • Aiemmin kolusin kirppareita ja antiikkimrkkinoita ahkerasti, mutta tilan loppuesa olen hillinnyt itseäni. Seinätilakin alkaa loppua. Silti Hong Kongista tuli hankittua vanha mainosjuliste, "kalligrafiasiveltimiä" tai anakin niitä jäljitteleviä ja pari kivestä kaiverrettua laattaa. Olemme kerran olleet kylttikeräilyn tiimoilta Avotakassakin, vanhoja antiikkimainos/kielto/ohjekylttejä on tullut haalittua maailmalta, ne kun on helppo sujauttaa matkalaukkuun.

  Kerroksellisuus kuuluu ehdottomasti kotiin, olisi kamala joutua hankkimaan kaikki kerralla. Vanhimmat kalusteemme ovat 1900-luvun alusta, kodikasta käyttöantiikkia. Olen aikoinaan opiskellut työn ohessa sisustussuunnittelijaksikin, mutta sisustustrendejä en ole jaksanut seurata, samat kalusteet ovat pysyneet aika lailla vuodesta toiseen.

  • Lumo teillä on kaunis koti ja täydellinen maku, näkee kaikista ruokakuvistakin. Voi vitsi sen Avotakan olisin halunnut nähdä ja mielestäni kyltit vilahtaneet joskus blogissasikin. Upeita!

   Kerrokset tuovat mielenkiintoa ja syvyyttä, tarinoita. <3

   Sisustustrendien mukaan en osaisi minäkään sisustaa ja haastavaa olisikin alati muuttaa kodin sisustusta muotisuuntauksien mukaan.

   Blogisi muuten voisi yhtälailla olla sisustusblogi. <3

   Ihanaa iltaa Lumo <3

 • Meidän kodissa on paljon samoja sävyjä ja tuntoja kuin teidän kodissa. Kotoinen, on meidän kodin tyyli. Rakastan kirppareita, koska minulle ne ovat kuin aarreaittoja.
  Ihanaa torstai-iltaa!

  • Ihan sama juttu ja vatsassa oikein aina nipsii, että mitähän löytöjä tällä kertaa tulee tehtyä. <3 Ihanaa viikkistä. <3

 • Heh, kato kun ei tiedä mikä on in ja mikä out niin voi sisustella ihan oman mielen mukaan. Musta teillä on ihanan kotoista, tulee mieleen sellainen huvikumpu yhdistettynä jenkkiläiseen hamptons-meininkiin. Nyt kun olen oppinut vielä tuntemaan sut, niin sanoisin, että ihan sun näköistä. 🙂

  • Kiitos Jonna ja niin hyvin kiteytät tyylin mitä se kaiketi onkin. 🙂 Ja juu nuo tähdet oli meillä jo ennen kuin oli in ja kaiken maailman Cittarit ne kopioi patalappuihinsa, joten en ne luopumisen paikkaa ihan niissä, koska ihastuin ennen muotivirtausta. 🙂

   <3

 • Teillä on kodikkaan näköistä! Itse olen tehnyt kirppareilta välillä mahtavia löytöjä, esim Ester Tomun virheetön vihanneskattila vitosella!

 • Olet kyllä tehnyt ihania löytöjä. Sinulla riittää ihania juttuja. Ihanan tunnelmallista.

 • Teillä on ihana tunnelma <3 Ihailen muiden runsaita ja värikkäitä koteja suuresti, mutta omat nurkat ovat vaaleita ja melko pelkistettyjä. Olen niin huono siivoamaan, että vähemmällä tavaralla siitä pääsee helpommalla 😀 Kotini ei edusta mitään tiettyä tyyliä, on uudempaa ja vanhempaa kalustetta sekaisin.

  • Juu ja minä ihailen vaaleita ja pelkistettyjä, mutta omaksi kodiksi sitten muotoutuu ne omat jutut ja omalle kodille myös valitettavasti sokeutuu eli joku voisi hyvinkin järkyttyä, vaikkapa muki-ja purkkipaljoudesta. 😉

   <3

 • Teidän koti on kyllä ihana, viihtyisin siellä kyllä varmasti, mutta silti en omaan kotiini voisi kuvitella noin paljon väriä ja puuta. Toivottavasti ymmärrät tämän sillain hyvällä tavalla 🙂 Itselläni pitää olla suht selkeää (ei kuitenkaan kliinisen modernia) ympärillä, jotenkin se vain sopii omalle mielen laadulle.

  Kotihan todellakin tehdään itselle, ei muille. Kunhan talon oma väki viihtyy, se on tärkeintä. Ihailla voi monen moisia koteja, mutta omasta muodostuu sitten kuitenkin se omanlainen. Joillakin on niitä katalogikoteja, joita ei erota toisistaan tällainen tavallinen maalaistollo, ja joillakin koti koostuu ihan kaikesta mahdollisesta. Joillain sitten jotain siltä väliltä.

  • Voi itku kommentoin jo kerran ja katosi nettiyhteys. Juu siis voin itsekin tykätä vaikka minkälaisista kodeista, vaikka en sitten meille laittaisi. Ymmärrän täysin.

   Ehkä nuo katalogikoditkin on nuorten juttuja ja ajan kanssa niihin tulee kerrostumia. Ehkä kaikkia ei sisustushammas ole purrut ja kaipaavat tukea valtavirrasta, en tiedä. Mutta varmaan jos kodissa asuu onnellinen perhe, niin romppeilla ei ole merkitystä.

   <3

 • Teillä on niin lämpöösen tunnelman ja elämän näköönen koti, jossa näyttää viihtyvän myös lemmikkinne ja sanoisinpa, että lemmikeillä on "kissan päivät", kun saavt pöydällä köllötellä ♫☺
  Harvoin käyn kirppariilla. Sisustuksena toistakymmetä vuotta vanha soffa, seinillä omaa taidetta, niin palio, että varmaan jotakin ihan hirvittää ☺ Mutta ei se mitää me kaks täälä viihdytään ☺☺
  Ihanaa ehtoota Sinulle Tiia ♫~♥~♫

  • Ihanaa kun olet täällä, arvaa vaan kuinka olen kaivannut näitä sydämellisiä juttujasi. <3

   No antaa hirvittää vaan, teidän kotihan se on, eiks je. <3 Sitäpaitsi taiteestasi tulee hyvälle mielelle. <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Kaunis Tiian ja Tiian miehen koti. Niin persoonallinen kuin itse kodin asukkaat. Väriä ei puutu ♡ itse tuota Johannan postausta miettiessä ihmettelin ääneen kuinka koti kertoo asujastaan. Olen omanlainen persoona ehkä elävän iloinen mutta kotonani on harmoonista värimaailmaa. Ja pukeudun melkein aina mustaan. Kirppareita rakastan ylikaiken ja varsinkin niitä löytöjä! Tähdet on out, mut mitä sitten. Muotia en seuraa sisustuksessa kuten en vaatteissa. Mut luulen että kotini on mun rauhoittumis ja turvasatama. Jos jotain uutta ostan, laitan jotain kiertoon. Näin pysyy jonkinlainen tasapaino. Rustiikkinen ja aika minimalistinen sisustus on mistä tykkään. Täytyykin kanssa kirjoittaa ajatukset postaukseksi.:D

  • Näin se juuri on, että kukin tavallaan, eikä koti tosiaan välttämättä kuvaa persoonaa lainkaan vaan voi olla hyvinkin yllättävä.

   Tähtien puolustukseksi, ne tuli meille asuessamme Ruotsissa ja ei niistä Suomessa vielä silloin tiedetty, mutta rantautuivat tuota pikaa. Ensin niitä sai vaan Eirasta eräästä liikkeestä, josta haimme osan ja osan sieltä Ruotsista silloin eli vuosi oli 2004. Kohta Cittari painoi patalappuihinkin tähdet ja tähdet kokivat konkurssin, kuten Burberryn ruutu jossain kohden.

   No koska niitä ei muodin mukaan hankittu, eivät ole kokeneet henkilökohtaista konkurssia varmaankaan. 🙂

   <3

 • Luin tuon saman kirjoituksen ja se oli hyvä kirjoitus. Myös tavallaan aika koskettavasti kirjoitettu.
  Laitoin Sinulle vastausta jo tuonne omankin blogin puolelle vähän tähän aiheeseen liittyen;) Teillä on kaunis ja viihtyisä koti. Lämminhenkinen ja aidosti kodikas. Ihailen värienkäyttöäsi. Ja runsautta! Ja tietenkin tykkään katsella kaikkea keräilemääsi;) Ja nuo pääsiäismunat, on ne sitten vaan niin ihanat ♥
  Minun ei ehken tarvitsisi enempi kertoa omaa sisustustyyliäni, on varmaan jo tullut jotensakin ilmi;) Mutta, kirpputorit on mieleisiä ja edullisia. Persoonallisuus ja hauskuus on se avainsana kirpparisisustamisessa, josta pidän;) Yhdistelen kaikenlaista mistä meillä pidetään, en osta mitään siksi, että se on joku sen hetkinen juttu. Ostan toki joskus jotain hittituotteitakin, jos se on ihan tosi kovasti mieleinen;) Eikä maksa maltaita… Tykkäänhän kaikesta kauniista. Mutta nekin onnekseni ostan useimmiten kirpparin kautta, kun joku on jo siihen kyllästynyt ja laittanut myyntiin, edullisesti. Sen olen kuitenkin kirppareilla kierrellessä oppinut, ettei kaikkea tarvitse ostaa ja osan voi laittaa välillä kotonakin kaappiin ja vaihdella esillä olevia, että on mukava olla;) Monta kirpparireissuakin on tullut tehtyä ihan vain kaivellessa omia kaappejaan;) Unohdan välillä aina jotain kaapin kätköihin ja kaivelen ne sieltä täysin ylläreinä, kun etsin jotain ihan muuta;) Tämä on kätevää!
  Ja parhaintahan on kirppareilla käydessä on aina se olo, kuin olisi aarrejahdissa. Koskaan ei tiedä, mitä tulee vastaan! Sen verran olen lapsi mieleltäni, että pidän juuri siitä kutkuttavasta tunteesta;)
  Sisustuksessa on hienoin asia se, että jokainen voi valita sen oman tyylinsä sen mukaan, missä viihtyy, perhe viihtyy. Mahdollisuudet on rajattomat. Toisen tyyliä voi ja saa vierastaa, koska se ei tunnu omalta, mutta se on toisen tyyli, eikä sitä voi mennä arvostelemaan omien mieltymysten takia. Se on minusta jopa sama, kuin arvostelisi suoraan toista ihmistä. Toinenhan on tehnyt kaiken omanlaisekseen.
  Toivottavasti kaikki saa tehdä kotinsa just semmoiseksi kun haluaa. Koti on kuitenkin hyvin iso asia. Siellä pitää kaikkien viihtyä, olla kuin kotonaan;) Sieltä ne tunnemuistot mukana kulkee, läpi elämän.
  Mukavaa tulevaa viikonloppua Sinulle Tiia!

  • Samaa mieltä, todella hieno postaus ja myös koskettava.

   Sinulla on niin ihana tyyli ja blogisi nimikin on täydellinen, koska aina sinne tullessa tulen todellakin Hyvälle mielelle. Ne vanhat täkit, omat lempivärit, Mikkikuppi ja vaikka mitä, ihan omaan makuun kaikki!.

   Hyvä tuo vinkki, tehdä kirpparireissu omiin kaappeihin ja myös tuo, ettei kaikkea tarvitse esillä pitää. Meilläkin on autotalli, mutta siinä on yksi probleemi. Ukkeli haluaa, että autotallissa ei ole muuta kuin hänen perhokalastuskamoja ym, no toki jouluromppeet ja niin ja näin. Vahingossa on heittänyt kuusi patjaraitatyynyäkin kaatikselle, voi että silloin harmitti. Eli jos sinne kätkee saa varautua siihen, että pysyvät kätkettynä ikuisesti. 😉

   Näin myös on, että kodissa pitää kaikkien viihtyä, siksi meillä ei kukkakuviota näy eikä vaaleanpunaista, koska ukkeli ei vaan tykkää ja tämä on yhtälailla hänen koti kuin minun ja yhtälailla on kaikki suuret linjat päätetty. 🙂

   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle Hyvä mieli. <3

 • Teillä on tunnelmallinen koti! Meillä on sisustettu tasan kerran: silloin kun tänne muutettiin. Sen jälkeen en muista sisustuskamaa ostaneeni, en kirppareilta enkä uutena. Sen sijaan yritän pitää tavaramäärän aisoissa viemällä kaikkea ylimääräistä ainakin kerran vuodessa kirppikselle.
  Ihanaa viikonloppua <3

  • Mutta hei tuo aisoissa pitäminen kuulostaa niin kovin järkevältä, hyvä meininki ja samaan pitäisi pyrkiä itsekin. 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Kuvien perusteella teillä on ihanan kodikkaan oloinen koti. Värejä ja persoonallisuutta löytyy! Tykkään erityisen paljon varsinkin peltirasioista, tauluista ja muista vastaavista pienistä sisustuselementeistä, joita kuvissa välillä vilahtelee. Mulla oli sellainen antiikkivaihe, jolloin kolusin kirppareita ja kannoin maalta kotiin kaikenlaista vanhaa tavaraa. Nyt on ollut jo jonkin aikaa toisenlainen vaihe menoillaan. Täysin pelkistettyä ympäristöä en kotiini halua, mutta vähän selkeämpi ja vaaleampi innostaa nyt. Kirppareilla tosin käyn edelleen, mutta hankintoja teen harvemmin ihan jo tilanpuutteen vuoksikin. Kivaa viikonloppua!

  • Se on muuten totta, että vaiheita riittää ja jos meillä on joskus kesämökki, niin onpahan rompetta mitä sinne viedä, hihi. 🙂

   Kiitos Belladonna ja ihanaa viikonloppua <3

 • Jokainen sisustaa omaan tyyliin,itse sisustan vanhasta uutta duunaillen ja milloin mikäkin päähänpisto kokeiltava meni syteen tai saveen ja tietenkin aina ripaus tähtiä ✨

  • No niinpä ja heh kait tähdet on kohta niin out, että tulee niiden uusi tuleminen. Toisaalta omalla kohdalla ne ei edes olleet silloin in, kun ne jo hankittiin eli se ja sama. Mehän täällä kodissa asutaan. 🙂

   <3

 • Minä luin myös kyseisen kirjoituksen – se oli hyvää tekstiä. Itse olen aina ollut kiinnostunut sisustamisesta, mutta pidän siltikin eniten ihmisten näköisistä kodeista.. siitä, että eletty elämä näkyy – vanhoista kuluneistakin tavaroista- pidän myös design jutuista, mutta en niin, että niitä olisi koti täynnä – kodin pitää antaa elää – tavaroilla olla tarina. Ihastelen kovin koteja, joissa ei ole liikaa mitään – silti joku toinen koti on niin kaunis, vaikka siellä on paljon kaikkea.. riippuu niin monesta jutusta se, että mikä iskee. Värien käyttö yms. Sinulla on niin sinunlainen koti – kaunis ja ystävällinen.

  • Anne sinun koti on kutsuva, kodikas ja sydämellinen ja juurikin ne rouheat esineet ja design esineet sulassa kodikkaassa sovussa, niin kaunista. Rakastan aina katsella kuvia teidän kodista ja vielä kun teillä on niin ihanat lapset. <3 Kiitos kauniista sanoista ja hyvin samoilla ajatuksilla täällä. <3

 • Kerroksellisuus on parasta sisustuksessa ja kodin kuuluu näyttää kodilta eikä katalogilta. Kaunis koti on se, jossa asuu onnellinen perhe!

  • Sinä sen sanoit ja onnellinen perhe asuu myös sellaisessa kodissa, jossa kaikkien on hyvä olla ja asioita ei tarvitse varoa. <3

 • Kodikasta teillä!
  Meillä vissiin sisustetaan kaikella sillä mikä on ihan out, koska kirppikset, roskalavat ja muut ilmaismestat on heikkouteni. Tuttavat roudaavat vanhat romunsa meille, eli meillä sisustellaan mitä mistäkin löytyy tai mitä saa.. selkeetä tyyliä ei ole, tykkään niin monenlaisesta tyylistä – oliskos sellanen: rönsyilevän-romuromanttisen-mummoilun-boheeminen runsaudensarvi – tyylisuunta meillä =D
  Kiva postaus..

  • No ei se niin mene, muista toisen roska on toisen aarre ja sama meno täälläkin. Teillä mahtava koti pullollaan upeita tarinoita ja sinä vielä tuunaat niistä oman näköisiä, arvostan! <3

   Kiitos kovasti Tanni <3

 • Teillä on niin mukavan kotoisen näköistä. Kyllä kodissa pitää näkyä kuka siellä asuu. En pidä ollenkaan kodeista, joissa on kuin suoraan huonekaluliikkeestä siirretty kalustus. Itse olen asioinut huonekalukaupassa joskus 40 vuotta sitten, mutta ei minulla silti tyhjää ole =D Kirppareilta löytyy mukavia persoonallisia kalusteita ja poika raahaa omat vanhansa aina minulle uutta ostaessaan. Niistä onkin hankalampi päästä eroon, kun ei heti kehtaa kantaa poiskaan. Tyttären uusi vuokrakaksio sisutettiin sänkyä myöten kirpparikaluilla hintaan 120 €, ei paha ollenkaan. =)

  • Juu ehkä se katalogisisustus on joko uuden kodin alkua, nuoruutta tai epävarmuutta, ehkei vielä tunnisteta omaa tyyliä, ehkä kaikkia ei innosta koti, sisustus jne. En tiedä.

   Ajattele 120 eurolla, aivan mahtavaa. Olen aina sitä mieltä, kun jotain tarvitaan, vaikka luistimia, niin ensin kirpparille ja vasta sitten kauppaan. 🙂

   Ihanaa viikonloppua Sude <3

 • Voi että miten ihana kirjoitus <3 <3 Siusta heijastuu joku niin käsittämättömän ihana ymmärrys ja avarakatseisuus <3 Kissa rötköttää nyt vuorostaan siinä pöydällä, ei oo iso nallekarkki nyt hih. 🙂 Meillä oli kissa koko lapsuusajan, joka nuoli voita pöydältä, kulki missä huvitti, sellainen vanha itsepäinen ja oikukas herra, ja sitten tuli toinen kissa, eloisa ja villi joka loikoili puhtaiden pyykkikasojen päällä. Oli pelastettu pupu ja koiria jotka keskenään juoksi pihalla. Sellaista eläköön elämä -elämää.

  Mie tykkään kans ihan hirveästi käydä eritavoin sisustetuissa kodeissa, katsella ympärille, aistia ja tunnelmoida. Meillä oma koti on kokenut suuria, tämä talohan on ollut alunperin paritalo, joka siis myllättiin yhdeksi taloksi, on kokenut pula-ajat, kovat ajat ja tiukan kurin. Kun muutettiin tähän tunsin sydämessäni että tämä se on, todella vahva talopersoona. <3 Aloitin täyttämään taloa ähkyyn asti ja sitten purkamaan kerroksia pois. Ja nythän tää on pelkistetty. Jotkut tavaroiden ostajat on kysyneet että ollaanko just muutettu tahän, tai että ollaanko muuttamassa. 🙂 Rakastan pelkistettyä! <3 Ihan muutamia rakkaita esineitä on esillä ja on itsetehtyjä kaapistoja, ovet, naulakkoa ym.. (mieheni tekemiä, isäni tekemiä, lasten tekemiä juttuja, omatekemää taidetta..) Liika kerroksellisuus ei tuntunut enää hyvältä vaan liian painavalta. On ollut mielenkiintoinen tämä purkutyö, sellainen jännä tie ihan uudelle tielle, uuteen hengitykseen ja ihan uuteen valoon. <3 …Ja silti löydän vieläkin itseni joskus kirppareilta, tosin saalis on todella todella harkittua — tai sitten ei *reps* 😀 Elämää! 🙂 Kivaa päivää Tiia! <3

  • Voi että mikä ihana kommentti. Kiitos niin paljon. Nooh olen avarakatseinen niin pitkään, kun suututetaan ja senkin saa tehdä useamman kerran, mutta sitten on oksat pois menoa. 🙂

   Olen kyllä nähnyt poikien nuolevan voita ja yritän olla tarkkana, etteivät juuri sitä ehdi tekemään. Meillä ei saa olla pöydällä, mutta tuossa kuvassa Osku on, normaalisti kyllä eivät ole. 🙂

   Teidän arvokas herra on ollut oman tiensä kulkija, kuten monesti kissat ovat. 🙂

   Wau te olette kyllä tehneet uskomattoman remonti ja remontin ja muuton myötä on muuten aina aika karsia. Nyt täällä asuttu jo niin pitkään, niin tuota luontaista karsimista ei ole päässyt tapahtumaan.

   No sinä käyt nykyään kirpparilla tosi valikoivalla silmillä, mutta ah sitä onnea kun joku muotovalio löytyy. <3 Hih. 🙂

   Ihanaa viikonloppua Soili <3

 • Teillä on aivan ihana koti. Niin kotoisan näköistä, jossa jokaisen on helppo viihtyä. Ihania yksityiskohtia on paljoin, joita on kiva katsella ja tavaroiden takaa löytyy tarinoita. Uskon, että teillä on juuri sellainen inspiroiva koti, sellainen, että kyläilyn jälkeen tulisi itsellekin mieli sisustaa kotona sitä sun tätä 🙂

  • Juu toivotaan, että niin tai sitten tulee olo, kun vieraat menevät omaan kotiinsa, aah tilaa hengittää, ei roinaa. No ei vaiskaan, siitähän tämä postauskin kertoo, että kukin tavallaan.

   Kiitos kaunis Kati ja aivan ihanaa viikonloppua. <3

 • Luin saman jutun tänä aamuna. Olen sitä mieltä että kodissa pitää näkyä asukkaan oma persoonallisuus-Jos koti on sisustettu liian hienosti ja sisustustrendien mukaan niin lopputulos ei ole taatusti kodikas. Itse käyn kirppiksillä säännöllisesti ja teen välillä hyviä löytöjä ja välillä vähemmän hyviä mutta tärkeintä että löydöt on minun näköisiä 🙂

  • Kun kirppareilla ravaa ja niillä kotia sisustaa, niin ei oikein voi tulla saman näköistä kotia kuin muilla. 🙂 Tykkään persoonallisista kodeista, mutta kukin tavallaan.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • No, sä tiedät mun tyylin. Yleensä aina ensin katson kirpparit ennen kuin ostan uutena. Ei tietenkään kaikkiin asioihin päde, mutta isommat ainakin!

  Oman kodin täytyy olla juuri sellainen missä viihtyy! <3

  Ihanaa viikonloppua!

  • Tiedän ja teillä on hyvin hyvi kaunista ja persoonallisuutta löytyy. <3 Kirpparit ensin ja sitten kauppaan, se on motto täälläkin. Miksi maksaa paljon, kun voi maksaa vähän. 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Kivat löydöt. Silloin kun käydään kirpparilla, niin hullaannun kyllä ihan täysin. En etsi yleensä mitään tiettyä, mutta niinkuin viimeksi, kävi mäihä esim. niiden TAIKAmukien kanssa.

 • Teillä on ihastuttava koti! Täynnä tunnelmaa ja muistoja. Ja niin kodikas.
  Minä pidän kaikenlaisista sisustuksista. Pidän siitä, kun ne kertovat sisustajansa persoonallisuudesta.
  Itselläni on paljon huonekaluja 80-luvulta. Se aikakausi oli minun "kultakauttani" sisustamisessa. Siihen kauteen olen tainnut jymähtää 🙂
  Ihanaa viikonloppua!

  • Ihan sama juttu ja juuri, että se persoona näkyy ja tykkään, että on kodikasta oli tyyli mikä tahansa.

   Ihanaa viikonloppua Tuula <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud