Paljon asiaa raparperista ja vähän vierestäkin eli Tubeconista

Olimme viime viikolla Hellapoliisin hulppeissa tiloissa suunnittelemassa tulevan Tubeconin aikuistubettajiin liittyviä kuvioita. Mukana menossa oli illan emäntä Hellapoliisin Kati, joka tarjosi meille herkullisia antimia, toki oli mukana Pinkit korkokengät Maiju, Täti puoliskoni, oma tytär Sofia, Heli V-Feminine Soliloqueis eli Naisellisia yksinpuheluita, Mamma Pia, jolla on huikea määrä tilaajia ja hänen tytär on kuuluisa tubettaja Mansikka ja Tubeconia vetävä ja varmasti kaikille tuttu Mikko Silvennoinen. Hirmuisesti jännää on luvassa ja hyvä ettei Täti Tiialla puntit tutaja, sillä voipi olla, että Tädit joutuvat lavalle tuhatpäisen yleisön eteen ja jos vielä hyvin käy, niin sellaisten tubestarojen kanssa, että oksat pois. Noh tämä jää nähtäväksi, mutta tämä aikuisrevohka, Sofia tytär kainalossa on elokuussa menossa ryminällä Tubeconiin!

Hellapoliisi tarjosi iltamissa myös raparperipiirakkaa, joka on ehdottomasti niin monella tapaa herkuissa ja myöskin tuoksuissa nro 1. Sain Hellapoliisin rapsupiirakasta aasinsillan vinkata parista herkullisesta raparperireseptistä ja kolmesta rapsutuoksusta, joista kahdesta olen jo aiemmin täällä blogin puolella kirjoittanutkin. Tuoksut tulevat teemoilla, panosta, osta vaan ja pihistä. 🙂

Hellapoliisin luona saimme nauttia raparperipiirakasta jonka päällä oli vaniljakastike ja kappas vaan tämä on omaa lempi raparperipiirakkaa jota aina teen myös kotona. Joten jos tämä raparperipiirakka ei ole vielä tuttu, niin alla on sekä video piirakan teosta ja linkki reseptiin. 
Hellapoliisin raparperipiirakka
Toinen suuri herkkuni on raparperisoppa, ei kiisseli, kiisseli on liian paksua vaan nimenomaan keitto ja tätä keittoa nyt tässä kuussa 95-vuotta täyttävä mummini teki aina kun olin lapsi ja tästä ei rapsukeitto vaan parane. 

Mummin raparperisoppa

2Litraa vettä
2dl sokeria
Nippu raparperia ja kiehauta,
jahka raparperi on pehmennyt ja ovat ns. kiehuneet
lisää joukkoon ensin kylmään veteen sekoitettu 1 ruokalusikallinen perunajauhoja. 
Lisää perunajauho/kylmävesi soppaan niin ettei kattila ole enää kuumalla hellalla ja jihuu mummin raparperisoppa on valmista. 

Lisäksi haluan vinkata Iloinen juustokakku blogin, jossa on viime päivinä ollut toinen toistaan herkullisempia raparperireseptejä, vai miltä kuulostaa Mansikka-raparperijuustokakku tai Raparperipiirakka jäätelö? Menkää ihmeessä kurkkimaan Tiinan kivaa blogia, joka on pullollaan toinen toistaan herkullisempia reseptejä ja vielä gluteenittomina. .)

Koska rakastan raparperia aivan yltiöpäisen paljon kaikissa eri muodoissa, tässä vielä vinkkinä hurmaavat Raparperi tuoksut. Yllä Hermès Eau de Rhubarbe Écarlat, joka on vuoden 2016 tuoksutähti hurmaavalla raparperintuoksullaan. Hermesin raparperituoksuun joutuu kuitenkin hieman panostamaan, sillä hintaa tällä kyseisellä ihastuttavalla tuoksulla on noin 112euron verran. Tuoksu kuitenkin huolimatta siitä, että on eau de cologne jaksaa viipya iholla koko pitkän päivän, joten rahalle tällä tuoksulla saa vastinetta ja tuoksu itsessään on kertakaikkiaan uniikki. 

Joulukuussa tuoksuhurmioon vei L’Occitanen limited edition Pamplemousse Rhubarbe sarja, joita on vielä voinut bongailla L’Occitanen myymälöistä ja verkkokaupasta. Raparperin tuoksun huumaan pääsee L’Occitanen eau de toiletten kautta 59,50 euron hintaan tai sitten voi hankkia itselleen vaikka suihkugeelin ja kroppavoiteen tai miksei halutessaan koko ihanan sarjan. Vaikka kyseessä on jouluun ajoitettu tuoksusarja, en voisi kuvitella täydellisempää sarjaa aloittamaan kesää. 


Raparperin ihastuttavasta tuoksusta voi kuitenkin päästä nauttimaan vieläkin edullisempaan hintaan Oriflamen verkkokaupassa, sillä tuoksu Lovely Garden Eau de Toilette on tällä hetkellä vielä alennuksessa hintaan 14,90. Oriflamen raparperituoksu ei ole niin kirpeä, kuin L’Occitanen tai Hermesin tuoksut, vaan kirpeä raparperi kietoutuu yhteen vihreiden tuoksujen kanssa. Ensituoksuna selvästi on aistittavissa raparperin kirpeys, mutta jonka hiljalleen iholle pehmentää kermainen vanilja, aivan kuten Hellapoliisin raparperipiirakka reseptissäkin. 

Kaikki raparperituoksut ovat ihania, mutta keskenään kuitenkin erilaisia. Hermesissä on hienostuneisuuden tuntua, jossa raparperi tuoksuu jokaisen iholla yksilöllisesti ja kyseessähän on unisex tuoksu. L’Occitanen tuoksu on hyvin selkeä raparperi, jota kaikki raparperin tuoksua rakastavat. Oriflamen tuoksussa taas sekoittuu kaksi liittolaista keskenään eli vaniljan pehmeys ja raparperin kirpeys. Näistä tuoksuista varmasti jokainen löytää oman mieleisensä ja omalle budjetilleen sopivimman, sillä raparperirakkaudessa en varmasti ole yksin. 🙂

Oletko tulossa Tubeconiin vaikka lapsesi kanssa vai aukeneeko vloggaus sinulle, rakastatko raparperia herkkuina tai tuoksuissa, olisi kivaa kuulla, koska rapsu on niin rakas. 

Tänään on hyytävän jännä ilta, sillä lähden tyttäreni kanssa kutsuvierastilaisuuteen katsomaan odotettua Warcraft elokuvaa, koska jihuu olen saanut kunnian tulla valituksi leffalähettilääksi ja vieläpä kovaan seuraan, joukossa on mm. Pupulandian Jenni, Eeva Kolu, Minna Parikka, Mert Otsamo ja Niko Saarinen ja moni tunnettu bloggaaja/vloggaaja ja sitten kolmenkymmenen leffalähettilään joukkoon mahtui vielä keski-ikäinen Tiia. Rapsun tuoksuinen Tiia menee tänään ensimmäistä kertaa leffalähettiläänä elokuviin, siitä pian blogissa tai instassa enemmän. 🙂 Oikein aurinkoista ja raparperin tuoksuista päivää kaikille ja loppukevennyksenä vielä vloggaus, sillä tokihan me Hellapoliisin tiloissa myös tubetettiin kyseisellä porukalla. 🙂 Hui kun tuli paljon asiaa tällä kertaa, toivottavasti jaksoitte matkassa. 🙂



*Tuoksut pr-näytteitä


55 thoughts on “Paljon asiaa raparperista ja vähän vierestäkin eli Tubeconista”

  • Kiitti rapsuvinkeistä, niitä tarvitaan aina. Miten niin herkkupeppu, kum muistan postauksesta vain syötävät 😂

    Aurinkoa päivääsi Tiia 💕

  • Ihanasti koristeltu vesikannu. Ajattlin, että miehesi makaa tuossa riippukeinussa, mutta ei se tainnutkaan olla. 😉 Kuulostaa ihanalta tuo piirakka, pitää testailla sitä ohjetta. Kivaa leffailua!

    • Juu ei ole mieheni vaan monessa mukana oleva Mikko Silvennoinen. Oma mies on tummahiuksinen ja tosi pitkä. 🙂

      Piirakka on suurin herkku ja vielä helppoa tehdä. Kiitos Outi <3

  • Vaniljakastike toimii aina! Nams! Mulla on niin vaikee jotenkin puhua kameralle ja se on tosi jännittävää! En pysty yhtään olemaan luonteva! Pitäis varmaan harjotella lisää!

  • Koitin joskus etsiä Loccitane suihkugeeliä, mutta en löytänyt. Mutta onko sitten tuo koko paketti vain…Tuoksua vielä riittää,onneksi.

    • Ei ole koko paketti vain. Olin joulun limited edition sarja, joten vaihtelevasti enää löytyy, mutta tuolta verkkokaupasta ainakin. 🙂 Muistankin että tykästyit niihin. <3

  • Ääk, en uskalla mennä herkkublogeihin ollenkaan. Oon jo kiloja kartuttanut ihan riittävästi :(. Tosin on viiskymppiset tänä kesänä, niin ehkä voisi vilkaista… Tai ehkä parempi olisi, jos vaan ei. Onneksi oon surkea keittiössä, niin en onnistuisi kuitenkaan 😀

    Tuu-tuu-tubecon :)!

    Raparperit piirakkana, tuollaisena Hellapoliisin versiona kiitos. Se oli niiiiiin hyvää! On kiisselikin kyllä hyvää maidon kanssa, aijai! Tuoksuja olen hirveän huono vaihtelemaan sen jälkeen, kun on suosikki löytynyt…

  • Raparperi on herkkua, varsinkin piirakkana. Kiisselinä myös, mutta ilman klimppejä! Kaveri postasi just Instaan kuvan raparperituoksukynttilästä. <3

  • Hermèsin raparperituoksu on niiiiiin ihana! <3 Hauskaa leffailua teille kutsuvierasiltaan! Olen joskus itsekin ollut kutsuvierastilaisuudessa, ne on ihan kivoja kokemuksia. Oikean leffalähettilään ovat kyllä valinneet, kun nappasivat sut mukaan joukkoonsa! <3

  • Ihanat kuvat ja melkoiset herkut, sekä syötävien että tuoksujen puolella ja minä kun yritän vähän painoa tiputtaa, mutta ei onnistu näin raparperikautena eikä kyllä sen jälkeenkään…

  • Mahtavaa että mukana 40+ leffalähettiläs! Oikein valittu : )
    Oman pihan raparperit odottavat vielä inspiraatioita, pitäisi toisaalta keventää, mutta eivät rapsut ihan sellaisenakaan maistu. Hienoja kuvia jälleen kerran, ihanaa leffailtaa!

    • Kiitos Heli niin paljon. <3 Meille ei tullut lainkasn rapsua tänä vuonna, olen aivan surkuna..

      Kiitos kovasti ja ihanaa päivää. <3

  • Raparperit ovat ihania ja niitä tulee kyllä syötyä tässä alkukesällä piirassa ja soppanakin. En ole vielä ehtinyt kokeilla niitä pekoniin käärittyjä mutta seuraavan kerran grillissä menee kyllä kokeiluun.
    Hyvää leffailtaa 🙂

  • Menestystä ja iloa Tubeconiin, mun matkavideohaaveet on yhä haaveita. Onneksi ei matkat! Millainenhan olisi raparperimatka; missä kaikkialla sitä syödään?

    Raparperisopppaan heitän kourallisen rusinoita (sokeria voi vähentää). Hilloketta siókerin ja mintun kanssa voi tehdä mikrossa ja pakastaa. Koska paljon sokeria, on nopeasti käyttöpehmeää piirakan täytteeksi, jäätelön kanssa…

    Ja olen nähnyt mainoksen jostain raparperiviinistä, oliks tää K-18…?

  • Aina ihana Tiia. <3 Onnea leffalähettiläs! <3 Todella hieno juttu ja jos oikein ymmärsin olet ollut leffafani. Ihan oikeaan osui valinta. Kiitos rapsutuoksuvinkeistä. Olen ihan hulluna raparpereihin…Ihanaa päivää!

  • Raparperin tuoksussa on niin ihana alkukesän raikkautta! Pidän muutenkin tuollaisista "ruokaisista" tuoksuista. Vieläkin harmittaa, etten kerran ostanut tomaatin ja basilikan tuoksuista hajuvettä. Ei tuonut spagettikastketta mieleen vaan oli ihanan fresh.

  • Onnea leffalähettiläälle, ei olisi parempaan osoitteeseen voinut osua 🙂
    Täällä hikisten muuttopuuhien keskellä (muutamme melkein Porvooseen) huomasin tuon Hermeksen hajuveden (yleensä bongaan vain ruoat, peltipurkit ja eläimet). Vaikka brändin lähes pakkomielteinen fani olenkin, niin kyseistä tuoksua en ole vielä tuoksutellut. Kuvauksesi kuulostaa sen verran ihanalle, että olisi kenties raahauduttava jonnekin nuuhkuttelemaan, mutta vannoutuneena "vesituoksujen" käyttäjänä mietin, että onko kyseessä miten tuju tapaus? Se jos tuoksu katoaisi iholta nopeastikin ei huoleta, mutta liian voimakas alkutuoksu on ehdoton no-no.
    Minna

    • Minna kiitos ja oiskohan melkein sitten Sipoo. Ei ole lainkaan tuju tuoksu. Käytän tujumpia vain juhlissa. On raikas ja uniikki, aivan mieletön tuoksu! Stockkalle tuoksuttelemaan. <3

  • Tykkään myös raparperista niin piirakoissa, kuin sopassakin! Tuoksut ovat mulle uusi juttu, jospa jossain vaiheessa niitäkin pääsis tuoksuttelemaan 🙂

    Oikein ihanaa leffailtaa <3

  • Ihania kuvia. Mä taisin syödä raparperia liikaa muksuna, ei oikein uppoo enää.
    Haluaisin niin tehä videoita…taidan vaan olla turhan kriittinen itselleni ja "mikään ei kelpaa". Ehkä jonain päivänä…

  • Nyt rupesi tekemään mieli raparperipiirakkaa ja soppaa 🙂 Täytyy kilauttaa anopille jos toisi minulle joku päivä raparperiä 🙂 Mukavaa kesäkuuta ❤️

  • Katsotaan, että ehditäänkö saada lavaohjelmaa työn alle. Ainakin paneelissa ollaan varamasti mukana 😉

  • Raparperipiirakka on kesän ensiherkku, se on ihanaa! Ja raparperikiisseli kuului niin lapsuuteni. Aina painotettiin, että sitä pitää syödä maidon kanssa.
    Ja onnea Leffalähettiläälle! Wow! Sinä jos kuka sovit leffalähettilääksi.
    Kivaa keskiviikkoa Tiialle <3

    • Rapsu on niin hyvää. Soppani join sellaisenaan, mutta piirakka kaipaa aina vierelleen vanhan ajan vaniljakastiketta.

      Kiitos niin paljon, juu en hevillä tiedä ketään niin kovaa leffafriikkiä. 😉

      Ihanaa viikkoa Tuula <3

  • Mulla odottaa kotona iso nippu raparperia. Viikonloppuna ajattelin tehdä niistä mehua, mutta aineksia riittäisi kyllä myös herkulliseen raparperipiirakkaan.. ;)<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud