Huhupuheita, pitsihuviloita, puuterihiekkaa ja vanha kotimme Jurmalassa

Huhupuheita, pitsihuviloita, puuterihiekkaa ja vanha kotimme Jurmalassa

Korviini kantautui vuosi sitten puheita, että meidän kotimme Jurmalassa olisi tuhottu ja tilalle rakennettu moderni talo. Siellä se kuitenkin oli, tosin uudella värityksellä, joka ei ole niin mieleen verrattuna vanhaan harmaan ja valkoisen yhdistelmään.

Jurmalaan ajaa alle 30-minuuttia Riian keskustasta ja jos omaa autoa ei ole käytössä, ostoskeskus Origon asemalta lähtee junia Jurmalaan. Kannattaa jäädä Majorin juna-asemalla pois ja näin saapua keskeiselle Jurmalan kävelykadulle.

Jurmalassa on myös Aqua Parks vesipuisto, jos säät ei suosi, niin sinne voi matkata myöskin junalla tai minibussi jättää suoraan eteen. Minibussit Jurmalaan menevät miltei juna-asemaa vastapäätä ja tarkempia ohjeita voi kysyä hotellin respasta. 

Jurmalan kävelykadulla oli ennen kaikenlaisia liikkeitä, mutta nyt pullollaan ravintoloita. Kuten myös hiekkaranta, jossa ennen sai olla aika rauhassakin, oli nyt ravintoloiden kyllästämä.

Rantaravintolassa esim. Corana olut maksoi 5e, kun vertaa Riian keskustaan, jossa se aika pitkälle ravintoloissa maksoi 3e. Jurmala vaikutti hieman kalliimmalta, kuin Riika eli aika pitkälle suomihinnoille meni.

Jurmala on pullollaan toinen toistaan kauniimpia pitsihuviloita, joiden vieressä saattaa yhtäkkiä olla remontoimaton rötiskö tai moderni futuristinen pinkki talo. 

Latvialaiset ovat todella kauniisti vanhaa kunnioittaen osanneet entisöidä talot uudenveroisiksi, mutta myös mitä mielikuvituksellisimpia värejä on saatettu käyttää.

Jurmalassa ei ollut juurikaan hyviä ravintoloita meidän asuessa Jurmalassa, mutta Sue’s Thai oli yksiä lemppareita. Hinnat olivat silloin jo suurinpiirtein Suomen tasoa ja uskoakseni ei tänäkään päivänä edullisimmista päästä. 

Kohti rantaa ja meille osui mukavan aurinkoinen päivä ja uimavesikin oli todella lämmintä. Alla kuva silloisen tanskalaisen ystäväpariskunnan kodista. 

Perusravintolat kävelykadulla olivat hienoisia pettymyksiä ja hintakin Suomen tasoa. 

Alla oleva Lido on erittäin suosittu ja edullinen ruokaketju taasen, jossa voi nauttia paikallisia ja venäläisiä herkkuja. Ruoka on siellä erinomaista, mutta ravintolassa on itsepalvelu joka voi harmittaa lomalaista. Kannattaa käydä Lidossa viikolla ja ei lounasaikaan, niin voit välttyä jonoilta.

Lidoja löytyy vanhasta kaupungista, lentokentältä, Jurmalasta, Ostoskeskus Spicestä alla. Lisäksi iso hirsitalo Lido löytyy hieman kauempana ydinkeskustasta, mutta on oikea paikallinen nähtävyys. Suosittelen jos haluaa syödä hyvää paikallista ruokaa edullisesti ja jaksaa noutaa itse ruokansa. 

Can Bei ravintoloita löytyy eri ostoskeskuksista ja myös Jurmalan kävelykadulta. Vaikka söimme iltapalamme jo Riian Origon Can Beissa, niin palvelu oli jälleen kerran huippuluokkaa ja ruoka täydellistä.

Meitä palveli paikallinen nuori latvialainen poika, joka opiskelee Rovaniemellä. 🙂

Päivä oli rentouttava ja täydellinen, Jurmalan hiekkarannalla voisi viettää vaikka viikkoja, kuten Jurmalassa asuessa tulikin tehtyä. 
Oletko käynyt Jurmalassa tai olisiko haaveissa rantaloma Latvian ehdottomassa helmessä?

Hei hei Jurmala, kunnes jälleen tapaamme. 

Kivaa päivää kaikille, me jatkamme tänään Tallink Siljan laivalla Tukholmaan ja vietämme huomisen päivän siellä ja sieltä paluu laivalla kotiin.

Jos laivoilla ei wi-fi toimi, niin kivaa uutta viikkoa kaikille. Kommentteihin vastailen sitten ajan kanssa kotona. 🙂

*Laivamatkat yhteistyössä Tallink Silja



68 thoughts on “Huhupuheita, pitsihuviloita, puuterihiekkaa ja vanha kotimme Jurmalassa”

  • En ole käynyt koskaan – mutta HEI HERRANEN aika !!! millainen koti teillä on ollut 🙂 minua miellytti tuo uusi värityskin – katsoin, että taitaa olla perinteisempi. On varmasti ollut aivan ihana talo asua :)..!

    • Se voi meille olla niin, että se väritys mihin totuimme oli rakas ja muille väreille sokeana.

      Lisäksi koti oli valoisa ja ei koskaan kuuna, huoneet korkeat ja isot.

      Tiesimme silloin, että koti oli kerran elämässä kokemus ja imimme joka sekunnin.

      Toki esikoisen syntyminen ja naimisiin meni toivat lisätunnetta ja ystävien vierailut.

      Kiitos ja ihanaa päivää Anne <3

    • Naapurissa oli ihan Hannyn ja Kertun talo, toisaalta 700 neliön kreikkalainen linna tai Hamptons talo. Jurmalassa lupa rakentaa mitä huvittaa, mutta pääsääntöisesti on täynnä näitä pitsihuviloita. <3

  • Ihana on vanha kotitalonne, itsekin pidän edellisestä värityksestä enemmän.

    Olen Jurmalassa pikaisesti poikennut potentiaalisen asiakkaan luona työmatkalla, olisi ollut kiva kierrellä ja katsella, mutta aikataulu ei antanut myöten.

  • Oli kiva lukea tämä postaus, itsekin kun olen taas vähän haikaillut Baltiaan. Latvia on kohteena ihana, sopivan lähellä ja luontoa sekä hiekkarantaakin löytyy, ihan kuin etelän maissa. Nuo Lidot ovat mukavia ruokapaikkoja ja noilla seuduilla käytiinkin juuri yhdessä, joka oli suuressa vanhassa puutalossa. Olikohan juuri sama, mistä kerroit. 🙂

    Mukavaa reissun jatkoa! Innolla odotan seuraavaa matkakertomusta!

    • Juu se iso hirsilido on kyllä nähtävyys ja kaikille löytyy syötävää ja vielä todella hyvää. Tavallaan eksoottinenkin paikka.

      Niin totta tuo, kuin etelässä olisi ja lautalla ja autolla pääsee. 🙂

      Kiitos Nina ja kivaa päivää <3

  • Mukava yllätys, että talo oli vielä tallella. Onpa houkuttava matkakertomus, saattaisi olla ihan täydellinen syyslomakohdekin..

    • Kurjia moiset huhut, huojennus, että siellä se talo oli. <3

      On kiva kohde ihan ympäri vuoden ja usein olemmekin käyneet talvella. Oli kiva pitkästä aikaa nähdä kesäinen Jurmala ja Riika <3

  • Ainutlaatuisen oloinen,upea ja sopivasti pysähtynyt tunnelma välittyy noista huviloiden kuvista,mielettömän hienoja! On varmasti jännä fiilis palata tuonne.Tuo kotitalosi,varsinkin talvikuvassa,ahh!Asuitko pitkään tuolla? Postauksesi perusteella voisin tosiaan harkita lomaa Jurmalassa.

    • Hyvin kuvattu, "pysähtynyt tunnelma", aika jotenkin Jurmalassa pysähtyy ja kauneus lumoaa.

      Asuimme 2v tuossa talossa ja 4v Latviassa eli asuimme ensin 2v Riiassa vanhassa kapungissa. Tuo talo tuli vuokralle ja se oli menoa. <3

      On hyvä muistaa, että Latvia on häikäisevän kaunis, mutta myös paikoin köyhä ja ränsistynyt. Kerjäläisiä näimme vähemmän kuin Helsingissä. Asuessamme Latviassa kadulla asuvat lapset kerjäämässä raastoivat sydäntä.

      Kannattaa käydä, suosittelen ja Jurmalassa ehdottomasti myös. <3

  • Viime kesänä olimme asuntoautolla Jurmalassa muistaakseni 4 yötä.
    Ihania kunnostettuja taloja. Tutunnäköisiä.

  • I-ha-nan näköistä!! Me ollaan perheen kanssa telttailtu pariin otteeseen Latviassa ja suosittelen isolla lämmöllä! Hyvää lomaa!! Ja on teillä ollut upea koti <3

    • Oih mahtavaa, en ole ikinä teltaillut Latviassa, mies tosin lasten luokkaretkellä on.

      Kuulostaa niin kivalta ja sama täällä Latviaa suosittelen. Kiitos Marja <3

  • Kiva tuolla olisi käydä, kun tykkäämme perinteisemmästä, vanhasta katukuvasta enemmän, kuin modernista asfalttiviidakosta pilvenpiirtäjineen. Kiitos kun jaoit kuvia meille.

  • Ihanan ihana koti teillä ollut Jurmalassa!
    En ole minäkään Latviassa käynyt, mutta mieli tekisi nähdä niitäkin seutuja ja postauksesi on niin hieno, että käy ihan matkailumainoksesta – matkakuume heräsi!

    • No arvaa haluaisinko minä Norjaan niiden sinun ihanien postausten perusteella. <3

      Latvia on hyvin kaunis ja näin suomalaiselle kovin erilainen. <3

  • Jurmala on todella kaunis <3 Tuli mieleen Yyteri, kun rannalla makoilimme 🙂 Viime vuonna emme siellä käyneet, olisi kyllä pitänyt. No, ehkä seuraavalla kerralla sitten taas. Harmaa-valkoisena teidän kotitalo on kyllä paljon kauniimman näköinen 🙂

    • Hitsi Yyterissä en olekaan käynyt. Erityisesti leudoimpina aikoina Jurmala on kyllä täydellinen kohde. Samaa mieltää harmaavalkoinen sen olla pitää <3

  • Voi, kuinka siellä onkaan viihtyisän näköistä. Kaunista ja kivaa :). Vanha kotinne näyttää todella kauniilta. Ehdittekö asua siellä pitkään? Ihana postaus, kiitos :).

  • Upean näköinen paikka. Hulppeita nuo pitsihuvilat ja tykkään noista väreistä taloissa, tulee vähän Tanskan/Norjan kalastajakylien talot mieleen.
    Kivaa viikkoa Tiia <3

  • Kauniita maisemia 🙂 Ja ihania taloja 🙂 Aurinkoista alkanutta viikkoa 😉

  • Oi kuinka kauniita taloja, ihanan näköistä muutenkin!

    Vanha kotinne oli kyllä järjettömän ihana talo?! Wau!!

    • Niin kunpa saisi. <3 meille yritettiin taloa myydä 600 000 dollarilla vuonna 2002, mutta kova raha ja koti on Suomessa. <3

      Siellä todella sielu lepää ja heräämisetkin oli miellyttävämpiä. 😉

      <3

  • Aivan ihana tuo Jurmala,olen aiemminkin muualla ihaillut . Ja tuo entinen kotisi mielettömän ihana !En ole koskaan käynyt Liettuassa,veljeni sen sijaan usein ja on kehunut.,

  • Hups,siis Latvia,minulla kun menee aina Liettua ja Latvia sekaisin;D Mutta veljeni tosianakin oli usein siellä liikeasioiden merkeissä,Kauanko asuitte tuolla?

    • Molemmat upeita paikkoja ja myös hyvin erilaisia. Niin ne me i minullakin sekaisin ennen Latviaan muuttoa. 🙂

      Latviassa 4v ja tuossa talossa 2v.

      <3 ihanaa viikkoa Jael

  • Voi missä prinsessalinnassa olettekaan asuneet. Minä olisin asustanut asuni kruunulla ja leikkinyt prinsessaa kaiket päivät 😉 Uskotko?

  • Pakko on sanoa, että entinen kotinne, harmaa valkoinen kaikkine ihanuuksineen mikä ulospäin näkyy, hivelee silmää☺
    Juu junamatka Jurmalaan sujui rattoisastija kävelykatu katsastettiin, sekä todella kauniiksi havaittiin😊
    Ihanaa loman jatkoa 💕♡♡

  • Nyt alkoi Jurmala kiinnostaa! Ihana tuo teidän talo. Me palasimme Lontoosta superkivalta reissulta. Käyhän tsekkaamassa kuulumiset blogissani:)

  • Oi Jurmala, kyllä minunkin sydämessä se väri on tuo alkuperäinen <3 tai ainakin teidänaikainen-väritys 🙂 Voi mitä muistoja! <3 <3

  • Teidän vanha kotitalonne on niin kaunis!

    Minulle suositeltiin majoittumista Jurmalaan Riian sijasta. Katselin Jurmalan hintoja ja koska emme olleet aikeissa yrittää rantalomailla Latviassa, valitsin Riian, etenkin kun Jurmalan majoitushinnat olivat yli kaksinkertaiset. Ajattelin, että hintataso varmaan näkyy kaikessa muussakin.

    Me kävimme koestamassa Lidon aamupalan Riiassa. Systeemi oli vähintään sekava, mutta aamupala yllättävän maukas. Kuittia aamupalasta piti esitellä aina lisää hakiessa kassalle. Osa meistä söi 5€ buffetaamiaisen ja osa vain paikallista smoothieta ja tuorepuristettuja mehuja. Euron jugurttijuomat olivat niin hyviä!

    • Kiitos se oli kyllä ihanin koti mitä meillä on ikinä ollut tai tulee olemaan. <3

      Jurmalasta on tullut oikea turistitäky ja hinnat pilvissä, tuli jotenkin paha mieli asiasta, vaikka kaiketi se on luonnollinen asioiden kulku. Tuumittiinkin miehen kanssa, että elimme parasta aikaa siellä, koska ei ollut turisteja juurikaan ja oma ranta oli ihan rauhallinen, aina vain muutama hassu ihminen. Vessapömpelit rannalla euron pissakerta, ei en oikeasti kestä!

      Lido on vähän sekava ja ruuhkassa raskas, miestäni en saanut juuri noista syistä tälläkään kertaa sinne, mutta ruoka on hyvää. Arvostan myös sitä, että Latviassa saa miltei joka paikassa tuorepuristettuja appelsiinimehuja ja miltei jokaisen annoksen kylkeen laitetaan kauniisti vihanneksia. 🙂

      Kiva kuulla myös, että Lido oli vieläkin edullinen, olisi ollut kyllä kiva käydä siellä pitkästä aikaa. 🙂

  • Tuo vanha kotitalonne on kaunis. Jurmala näyttää muutenkin viehättävältä. Siellä on menneen maailman tunnelmaa. Ja elokuvamaailmakin tulee mieleen.
    Kiitos kiinnostavasta Jurmalan esittelystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud