La La ja viikon itkut ja naurut

La La ja viikon itkut ja naurut
Tunneskaalalla pisteytettynä jännittävä viikko takana. Miltei teini-ajan vuoristorata-ajelulla voisi sanoa käyneen. On itkettänyt, on naurattanut vedet silmissä, on ollut alhoa, on ollut ihanaa, on ollut positiivista ja energistä ja laiskanpulleaa. 
Viikkoon mahtui kaksi piristävää ystäväkohtaamista ja miten kummassa kumpaisenkin kamun kanssa tuli päivitettyä lasten asiat, lasten murheet, murrosiän kamaluudet, lasten kasvattamisen koko kirjo. Miten myös polttavana keskusteluna oli kaikki mahdolliset vaivat ja krempat! Tähän on vaan niin tultu, että leijonanosan keskusteluista kaappaa, sairaudet, vaivat ja ai kauhistus peräpuksut, joille joku on saattanut vahingossa laittaa finnivoidetta, hihi. 
Viikon polttavina puheenaiheina on myöskin sivuttu ikärasismia, miten se koskettaa kaikkia meidän ikäisiä naisia, miten monessa se ilmenee. Miten maailma on nuorten ja kauniiden. Pitäisi kai täällä blogissakin lakata kyselemästä, Minäkö keski-ikäinen ja kirjoitella pelkkänä keskarina vaan. 
Viikkoon on myös mahtunut kaksi kertaa karkuteille lähtenyt vanhus, kaatuminen ja lyöty pää ja kaksi käden kipsausta toisella vanhuksella eli kaikkinensa samaan vaivaan neljäs kipsi, jota eivät nyt enää itse saa irroitettua. Eli kaikkinensa neljä hälytystilannetta. 

On myös mahtunut kaksi mukavaa leffailtaa lasten kanssa ja miehen kanssa tuli katsastettua myöskin elävää kuvaa eli La La Land. La La Landille viisi tähteä, mikä vanhan ja uuden ajan yhdistetty kudelma, raikas, nostattava, erilainen, tutunomainen, kaunis, viihdyttävä, energisoiva, upea, taitava, nokkela, yksinkertaisesti hieno. Emma Stone roolissaan suorastaan pulppuaa valkokankaalle ja Ryan Gosling taas näyttelee vähäeleisemmin silmillään. Loistavat roolisuoritukset ja tälläisiä elokuvia ei vaan tehdä enää, mikä nautinto!
Viikon aikana olen saanut kuulla myös järkipuhetta mieheltäni, joka suoraviivaisesti ja miehiseen tyyliin, kommentoi yksittäisten anonyymien: tietävät kaiken minun elämästä kommentteihin, että ovat irrallaan todellisuudesta, ovat merkityksettömiä soraääniä tuhansien joukossa, ovat tuntemattomia, joten siksikin pelkkää tuulen huminaa. Olen myös saanut käsittämättömän tuen kaikilta teiltä ja vain sillä on painoarvoa, silloin kun yksi hiekka lensi silmään, te kaikki muodostitte kallion, johon pystyin nojautumaan. Tuhannet kiitokset siitä. Aikuisten naisten viisaus ja syvyys voi olla ja on, aidosti suosta nostattava voima. Joten pää on taas pystyssä, vaikka sitä on merkilliseen tapaan yritetty tänäänkin humautella. Toisaalta en halua myöskään muuttua, jos kovettuu, katoaa samalla herkkyys useilta muiltakin osa-alueilta.  
Tänään aurinko paistaa, löysin Tri Toloset joiden luulin olleen loppu ja kas virtsavaivat heti palasi, kun en popsinut karpalopillereitä muutamaan päivään eli nyt täytyy täydentää karpalopillerivarastot heti. Löysin myös atooppiselle iholle tähän mennessä rauhoittavimman voiteen. Monia olen kokeillut ja moni voide on ns. auttanut hetkellisesti, mutta kaikkia muita voiteita laittaessani on atooppista ihoa ensin vaivannut hirmuinen kutina ja itse voide, oli se kortisoni tai mikä tahansa on auttanut vain hetkellisesti. Nyt löysin varastoistani voiteen, jonka laittaminen ei kutittanut lainkaan, jonka avulla nukuin melkein rauhallisen yön, noh jollei olisi ollut niitä virtsavaivoja… Eikä vieläkään kutita, pelastus!

Metsästän vielä täydellistä silmänympärysvoidetta atopian siirtyessä jo kulmakarvojen alla oleviin luomiini. Kaikki hoitavammat voiteet aiheuttavat silmäpussukat, toki ne voi olla omasta takaakin.. Hoitavammat hoitavat hyvin ihoa, mutta pussittavat ja taas kevyemmät, jotka toimii normaalisti loistavasti, eivät nyt riitä punoittaville ja hilseileville luomilleni.. Puuh, toivottavasti hyvä silmänympärysvoide löytyy, sillä myönnän erään kamaluuden, olen lätkinyt luomilleni kortisonivoidetta ja sellaista ei nyt vain saisi tehdä!
Haha olen niin klisee, taas teksti rönsysi vaivoihin. Pidemmittä puheitta aurinko paistaa, elämä kantaa ja oma vuoristoratakärrini on visusti kiinni raiteissa. Mahtia uuden viikon alkua kaikille. <3

*Karpalopillerit ja Evonia saatu blogiin


66 thoughts on “La La ja viikon itkut ja naurut”

 • Viisaita sanoja mieheltäsi <3

  La la landin haluaisin mennä katsomaan, mutta jotenkin tuo ajanottaminen tuntuu olevan äärimmäisen vaikeaa. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan 🙂

  Hyvä silmänympärysvoide täälläkin hakusessa, vaikka atopiasta ei tietoakaan. Huomenna kasvohoito, josko sieltä löytyisi lääkettä.

  Aurinkoa päivääsi Tiia <3

 • Ai miten herkullinen, pastellinen, valoisa, realistinen, totuudenmukainen, aito, elämänmakuinen ja niin kivasti hymyn huulille tuova postaus! Mitä ihania lukijoita ja tsemppaavia kommentoijia sinulla 99%:sti onkaan – blogin pitäjän elämänsuola.

  Mietin yksi päivä, että miten sekin rauhoittaa ja tuo iloa elämään, että on eläimiä ympärillä, vilpittömiä kavereita, joiden silittämisestä saa hyvät hormonihehkutukset aikaan! Ja olen niin paljon hyvää kuullut tuosta La la landista, että pakko kai se on päästä katsomaan. Mitä kauneinta ja ihaninta viikkoa sinulle <3

  • Heli <3 Sanaton ja kiitos tuhannesti kauniista sanoista senkin ihanuuspakkaus <3

   Kyllä eläimet rauhoittaa ja tuo hyvää oloa ja kissan kehräykseen on hyvä nukahtaa. La La Land on must ja isolla kankaalla, jos vaan ehdit ja pääset, leffa oikein iloisesti pyöräytti mennessään. 🙂

   Ihanaa päivää <3

 • Hyvä ystävä, meillä kaikilla tulee vastaan, tai paremminkin pyörii selän takana ikäviä kommentteja tekemisistämme. Vaikka ei tekisi sitten yhtikäs mitään. Jokainen, joka on vähänkään julkisuuden kanssa (ei siis edes julkkis) tekemisessä, joutuu kohtaamaan pahan puhumista. Näin se vaan on. Minusta tuntuu oudolta, että varsinkin kun meidän naisten pitäisi pitää yhtä, jakaa hyviä ja hauskoja asioita yhdessä..mutta olemmekin sitten melko raadollisia toisiamme kohtaan. Sovitaanko niin, että jokainen omalla tahollamme yrittäisimme kannustaa toisiamme, ojentaa auttava kätemme, tukea surussa, ja nauraa ilossa. Olla yhdessä mukana elämässä. Näin sanoi mummoni: "Siunattu olkoon päivien virta, siunattu olkoon jokainen, joka siinä virrassa räpiköi".

  • Ooh ihana ja sydämellinen Pauliina, sinä täällä <3

   Juu kaikki arvostelee kaikkia, ihan olet oikeassa ja jokin panssari tulisi olla, niin oikeassa olet jetsulleen.

   Ihana ja viisas mummosi. Ehkä juuri ne vastoinkäymiset ja elämän kyykytykset on opettanut itsellekin, että ollaan hyviä toisillemme, enkä itse haluaisi koskaan sanallisesti loukata toista ihmistä. <3

   Paljon halauksia Pauliina ja kiitos <3

 • Komppaan miestäsi ja totean taas jälleen kerran "Koirat haukkuvat mutta karavaani kulkee." Anonyymit saavat jäädä rannalle ruikuttamaan 😀
  Mukavaa päivää – ja ihana kuva koiruudesta 🙂

 • Ihana Sinun miehesi☺ kuittaa tuulen huminaksi pahat puheet☺
  Ja oikeat ystävät, he tekevät päivistä täydelliset auringopaisteiset☺

  Auringon paisteista maanantaita kera ison nimppari halin Tiia Sinulle 💝💗💕💖

  • Kuittaa hyvin ja hieman jopa naurelee hyvällä, kun olen sellainen tunnehömelö. 🙂

   Kiitos niin paljon onnitteluista ja ihanaa pakkaspäivää ystäväin <3

 • Ihmisten pitäisi enemmän tukea kuin talloa. Miehesi on oikeassa, tuntemattomien pahat puheet ovat heidän omia ongelmiaan ja ikävä kyllä joskus ne purkautuvat aivan väärään suuntaan.

  Toivottavasti kipsit pysyy nyt käsissä ja mummot pysyvät pystyssä. Kaatuilemiset sisällä ja varsinkin nyt ulkona on niin ikäviä ja lamauttavia vanhemmilla varsinkin. Itse kuljen kuin mummo näillä jäisillä keleillä. Täällä on taas nimittäin liukas jää mukulakivien päällä eikä hiekan näköistäkään siinä pinnalla.

  Tekisi niin mieli taas tulla sinne käymään. Kuvasi ovat niin houkuttelevia.

  Ihanaa viikonalkua, olkoon tämä viikko aurinkoisempi ja valoisampi <3

 • Aurinkoa päiviisi ja älä menetä herkkyyttäsi! Aurinko paistaa tänne pahoillekin ja toivottavasti sinne hyvillekin, niih.

 • Mä lueskelin sun edellisiä postauksia kun mä en oo ehtinyt taas vähää aikaa täällä käydä mut hei Tiia ihanuus nenä vaan ylös ja eteenpäin <3 Sä oot niin ihanuus pakkaus että ei kannata välittää jos joku anonyymi turhia huutelee 😉 Vaikka mä tiedän että sä oot niin sydämellinen ja pahoitat taatusti mielesi moisista teksteistä….Ihanaa uutta viikkoa ja iloa päiviisi <3

  • Ja sinä olet ja kiitos niin paljon ja juu jos kovettaa itsensä, niin se näkyy ja heijastuu negatiivisena eli olen mitä olen ja en ainakaan ole se, joka muille ilkeilee. <3 Voin sitten vanhuksenakin katsella itseäni hyvällä omalla tunnolla peiliin, kuten te kaikki mahtavuudet täällä. Muiskuja uuteen viikkoon <3

 • Kovasti olet ennättänyt tehdä viime viikkona, kun minulla taisi mennä huilin puolelle viikonlopun rientojen jälkeen. Kyllä se ikärasismi näköjään kurjasti päätään nostaa, sitä ei nuoremmat ehkä nyt tajuu, mutta se nuoruus kun ei valitettavasti säily ikuisuutta ja kuka sitä edes haluaisi.
  Tuon la la laan menen kyllä kattomaan ja miehen pakotan myös mukaan:)

  • Juuh ei ainakaan nuorien kannattaisi ikärasismia harjoittaa, koska se niin ikävästi sitten heitä muistuttaa, kun he vanheenee itse.

   La La Land oli niin hyvä ja nostattava. <3 Muiskuja päivään <3

 • Anonyymin takaa on aina hyvä huudella. Asia on heidän suhteen juuri kuten miehesi sanoi. Palautettahan sitä aina saa ja välillä sellaistakin, joka tunnu aina hyvältä. Silloin sitä meikäläinen ui hetken syvissä vesissä, kunnes taas tulee se positiivinen vastaan ja aurinko paistaa jälleen. Ihanaa viikkoa sinulle <31

  • Juu kerran se nipsaisee ja taas uuteen nousuun. Ei nyt tuollaiset todellakaan kaada, kaatoihin on vaadittu enemmän ja siltikään ei ole kaaduttu. Yleismaailmallisesti on vaan hyvin vaarallista tuomita, ettei jollakin ole oikeutta tunteisiinsa, se on se asia mikä pahasti särähti korvaan ja sydämeen. Minäkin vakavasti masentuneita ihmisiä tunne.

   Ihanaa pakkasviikkoa Katinka <3

 • Anonyymien kommentit vois painaa veskipapruun, sitten niillä vois sanan varsinaisessa merkityksessä pyyhkiä peppunsa 🙂
  Voi tuota Samua, on se vaan niin lutuinen hauveli <3

  • Oon aina tiennyt Outi, että olet pullollaan ideoita, mutta tuo on taas kerran ihan loistava, hih ihan naurattaa ääneen. 🙂

   Samu on sellainen vauveli luonteeltaan, ei kai koskaan aikuistu. <3

   Muiskuja päivään ihanuus <3

 • Ihana Samu! <3 Musta tuntuu, että nää viikon vaan katoaa johonkin, tosin se on hyvä, että näin tulee kevätkin nopeammin. 😀 Toivottavasti löydät kunnon sy-voiteen joka tehoaa, suosittelinkin sulle paria. 😉

  • Ihan sama tunne, hei kohtahan on oikeasti jo maaliskuu. Kiitos niin paljon vinkeistä ja toivon todella, että saan apua. Ihanaa päivää Jonna <3

 • Vauhdikas ja monipuolinen viikko sinulla takana. Ihana mies, kun kannustaa ja rohkaisee sinua. Pidä oma linjasi anonyymeistä välittämättä, olet paras juuri tuollaisena. Hyvää nimpparia!!!!

 • Sinulla on hyvä peruskallio siellä kotonasi <3
  Auringon näin vain ikkunan läpi…miksi se paistaa aina silloin kun olen töissä?
  Ihanaa alkanutta viikkoa Tiia <3

 • Fiksu mies sinulla, muista kuunnella häntä jatkossakin. 😉

  Täälläkin viime viikolla itkuja ja iloja, tällä kertaa läheisin syöpä joten hiukan ottaa taas koville. Mutta, niin se kai menee, elämä.

  Valoisaa uutta viikkoa ihana!

  • <3 läheisen sairaus on aivan hirvittävä suru ja ei löydy sanoja muuta, kuin hurjasti voimia sinulle ja ystävällesi raskaaseen taisteluun <3

   Ihanaa viikkoa ihanuus <3

 • Oletko kokeillut Avenen soothing eye creamia? Se on just atooppiselle iholle tarkoitettu eikä turvota yhtään vaikka laittaa liikkuvalle luomellekin. Parantaa nopeasti ärtyneetkin luomet. Suosittelen lämmöllä!
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  • Pauliina, en ole kokeillut, kiitos aivan mielettömän paljon vinkistä Avenella on monen monia hyviä tuotteita, jotka muutenkin sopivat herkkäihoiselle. Eivät ole hinnalla pilattujakaan. 🙂 Kiitos niin paljon ja ihanaa viikkoa sinulle <3

 • Tiia, "tunnen" sinut vain blogisi kautta (eli toisaalta en yhtään, toisaalta vaikka kuinka hyvin). Olet vain niin ihana, valoisa ja rehellinen tyyppi ettei määrää. (Lisäksi on pakko kysyä MISTÄ ihmeestä olet nuo kaikki Muumi-mukit löytänyt. Olen Muumi-fani, ja mukejakin on kertynyt, mutta jatkuvasti kuvissasi vilahtelee minulle ennen näkemättömiä ihanuuksia. :))

  • Voi ei Airi, kiitos ihan mielettömän paljon kauniista sanoista, lämmittää ihan yhtä paljon, kuin tuo takkatuli tuossa edessäni. 🙂 Muumit on pääsääntöisesti perheen pienimpien lasten eli niitä on kerätty heille muistaakseni jostain vuodesta 2008 saakka eli mummit ja kummit ja sukulaiset ja minäkin omalta osaltani. Eli kaikki on hankittu näiden vuosien aikana ihan kaupasta. On niin harmi, kun sitten ihanat lopetetaan ja hinnat nousee pilviin. Myös Muumien jatkuva sikiäminen hieman harmittaa ja on jo monen monta uutta mukia jäänyt nyt ostamatta ja tuumin, että ostan sitten, kun niistä aina tulee lopettamisilmoitus. Toivottavasti löydät lempimuumisi. <3

   Ihanaa ja kirpsakkaa viikkoa Airi <3

 • Ihana tuo katukuva Porvoosta <3
  Pitää kyllä päästä katsomaan tuo La La Land tai odotella, että se tulee dvd:lle – niin paljon sitä on kehuttu :).
  Mukavaa tiistaita Tiia <3

 • Hyvää huomenta ystäväiseni! Bussissa istun matkalla Hkiin. Hauska, elämänmakuinen postauksesi herätti minut. Samaa mietin, että fiksu mies sinulla, häntä kannattaa kuunnella. Elämä on vuoristorataa. Välillä ollaan huipulla, välillä siellä pohjassa.
  Hyvää tiistaita nuorelle, keski-ikäiselle naiselle. Keski-ikäset rules. Usko vaan!

  • Ihan just yhtä vuoristoratakyytiä, se on nimeltään elämä. Toivottavasti oli aivan ihana Helsinki päivä, itse pysyttelin tänään visusti kotona ja huomenna tahkon sitten aamusta iltaa. 🙂

   Ihanaa kotimatkaa ihanuus <3

 • Miehesi sanoissa on perää, mutta ymmärrän hyvin, kuinka hänen neuvojaan ei ole välttämättä helppo noudattaa. Kiva kuulla, että me, seuraajasi, olemme voineet olla sinulle avuksi ja tukena ♥ Ihanan paljon olitkin saanut kommentteja viime postaukseesi. Loistavaa.

  Treffit ystävien kanssa ovat ihania ♥ ovat keskustelun aiheet sitten, mitä tahansa. Ystävistä saa voimaa ja treffit piristää aina.

  Ihania kuvia sinulla ♥ ja tuo Vanha Porvoo on niin kaunis ♥

  Muksaa viikkoa Sinulle, Tiia ♥

  • Olitte ja olette suuri tuki <3 Ihan parasta blogissa onkin aikuisten naisten yhteisöllisyys <3 Kiitos sinulle Krisse osaltasi siitä 🙂

   Porvoo on kyllä kiva, vaikka tosi harvoin tulee vanhassa kaupungissa pörrättyä.

   Ihanaa viikkoa ihanainen <3

 • Joskus tuntuu, että eniten kritisoi ne, jotka tietää vähiten.
  Tsemppiä vaivoihin! Minäki koitan vaivoineni täälä kömpiä. 😀 <3

 • Ihana Porvoo ja voi jee, lakritsitoffeeta. Nyt tuli taas himo päästä käymään Brunbergillä!! =)

  La la Land on pakko käydä katsomassa…. kuulostaa suloiselta!
  Ihanaa viikkoa ja lisää näitä aurinkoisia päiviä!

  • Lakritsitoffee oivoi ja nam, mutta hei vielä niitä on jäljellä, tosin olen herkutellut kaikella muulla eli sitä taideta laskea.

   La La Land on kyllä nimenomaan suloinen leffa.

   Ihanaa viikonloppua Vivi <3

 • <3 Ihana Tiia!!! Paljon olisi kirjoitettavaa tänne sinulle, mutta käsi vielä niin herkillä notta joudun töksäyttelemään sekä omassa blogissa että kommentoidessa. Lyhyesti: halaus, ihana ja meidän ikäiset ovat niin wort it kans! 🙂 Ihanaa viikkoa <3

 • Tiia, laita niille luomille, jos kutiavat tai ovat ärtyneet, Bepantehn voidetta. Emulsioo on kiva, mutta sitten vain vähän, koska se on niin löysää. Tuo Tolosen Karpalo -tuote on kultaa!

  Miten oletkaan ehtinyt/jaksanut noin paljon viikon aikana! Minähän olen sinuun verrattuna kuin seisovan lammikon vesi. Olen aina luullut olevani ylitse tulviva virta:)

  Mukavaa viikonloppua<3

  • Tuo Bebanthen ei ole oikein tehonnut atooppiseen ihoon, MUTTA en ole kokeillut sitä luomille, vaan taipeisiin, joten josko auttaisi?

   Eih kyllä nyt on ollut harvinaisen laiska viikko ja kaikki mitä aika pitkälle touhusin, tapahtui yhtenä päivänä.

   😉

   Ihanaa viikonloppua Leena <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud