Maailman surkuhupaisin passikeissi!

Maailman surkuhupaisin passikeissi!
Kyllähän se maar on niin, etten minä olisi minä, ellei uuden passinkin hakeminen olisi suoraan apokalyptisestä himputista. Kertoessani äsken ystävälle puhelimessa tätäkin korventavaa episodia, tuumi ystävä, ”mut ethän sä olisi sä, jos ei asiat olisi taas noin mennyt, hih ja heh”.


Passikuva 10-vuotta sitten!

Pohjustettakoon, että aidosti iso vika on nyt myös minussa, mutta kun tuli tehtyä passin suhteen arviointivirhe, loppu on ollut yhtä mahalaskua.  Toivottavasti myös tämä kertomus voi toimia jollekin passinhankkimisopetustarinana. Toisekseen oli voimassa oleva passi jo hallussa, mutta Turkkiin, jonne olen matkaamassa, pitää olla oliko se nyt matkapäivästä vai paluupäivästä passi voimassa 6kk, joten vanha passi oli menossa umpeen kesäkuun lopussa eli uusi passi hankittava. 

Tapahtui seuraavaa, että viime viikon keskiviikkona sain kutsun 20.5 blogimatkalle Turkkiin. Seuraavana päivänä ehdin käydä passikuvassa iltapäivällä ja siitä seuraavana päivänä tilasin sähköisesti passin eli viime viikon perjantaina. Passin tilasin klo 11:05, millä tarinan jatkuessa huomaatte olleen suuren merkityksen. Tässä kohden tapahtuu myöskin se oma suuri virhe. 

Tilatessani passia sähköisesti, ohjelma ei antanut minulle erilaisia vaihtoehtoja, vain normaalisti toimitettavan passin. Tähän kukaan kolmesta eri asiakaspalvelijasta ei ole muuten osannut sanoa miksi. Niin kuulemma vaan tapahtuu, että toiset voi tilailla pikapasseja ja toiset ei!


Passikuva 5-vuotta sitten, mikä romahdus naamassa 10-vuoden takaiseen. Huh arvatkaa vaan miltä uusin näyttää!Noh tilasin normaalikuljetuksella, koska muistelin vanhasta, että miehen ja tyttären passit tulivat vikkelästi. Eilen kuitenkin alkoi mieli olemaan levoton, mitä jos passi ei ehdikään ennen tulevan lauantain matkaa. Päätin soittaa asiakaspalveluun ja kysyä miten on passini laita ja luulevatko, että ehtii ennen matkaa ja miten tulee menetellä jos ei ehdi?

Asiakaspalvelija nro1 sanoi, ettei passi ehdi millään, että se saapuu vasta 22.5 ja passia vasta tehdään. Kehoitti odottamaan kuitenkin, jos ihme tapahtuu perjantai-aamuun ja jos passia ei ole siihen mennessä tullut, niin neuvoi hakemaan väliaikaista passia perjantaiaamuna Helsingin Pasilasta tai lentokentältä.

Hetken olin tyytyväinen, että juu näin teen, onhan takaporttina väliakainen passi ja perjantaihin asti aikaa odottaa alkuperäistä passia saapuvaksi. Mieltä jäi kuitenkin vaivaamaan se seikka, että jos väliaikainen passi kirjoitetaan matkan ajaksi ja passin tulee Turkkiin olla voimassa sen 6kk, miten sitten ja toinen kysymys mieltä kaiveli, että mitätöikö väliaikainen passi alkuperäisen.
Uusi soitto asiakaspalveluun, jossa myöskin kerrottiin ettei alkuperäinen normaalikuljetuksella tilattu passi ehdi millään ennen matkaa ja ettei missään nimessä kannata hakea väliaikaispassia, koska se ei käy Turkkiin ja on kuulemma turvattomampi passi. Kehotti menemään omaan passitoimistoon hankkimaan pikapassin, joka on voimassa 5-vuotta ja jonka hinta on 65e, kun väliaikaispassin hinta on 83e ja se kun varmuudella ei käy Turkkiin ja on muutenkin turvattomampi.

Ei muuta kuin tänä aamuna passiasemalle, jossa nainen ei ensin millään suostunut kaiken selitykseni jälkeen kirjoittamaan pikapassia. Heittää nenäni eteen A4-paperin ja sanoo, kirjoita kunnon perustelut miksi tarvitset pikapassin. Sitten vetää paperin pois ja höyryää, että alkuperäinen passi ehdottomasti ehtii perjantai iltapäiväksi. Sanoin hänelle, että on aikamoinen stressi odottaa passia saapuvaksi, etenkin kun teiltä kaksi virkailijaa on jo vannonut, ettei se ehdi.

Sitten virkailija tuumii, että noh odota perjantaihin ja tule hakemaan väliaikaispassi, sanon hänelle, että teidän asiakaspalvelussa sanottiin, ettei se kelpaa Turkkiin. Asiakaspalvelija hieman hermostuu, kuka sellaista on sanonut ja sitten kuitenkin tuumii, soita Turkin lähetystöön. Minä siinä totean, että kun olen täällä nyt ja päivät menee vauhdilla, etten kohta ehdi saada pikapassiakaan tätä menoa. Passit kun tulee hakea aina ennen klo 11:00, jotta lähtee hakemus matkaan sinä päivänä. 

Sitten virkailija keksii periaatteessa ihan fiksun idean, siinä on vain yksi mutta. Eli menisin perjantaiaamuna hakemaan Express-passin, joka maksaa 83e ja saisin sen saman päivän aikana klo 15:00. Sanoi, että näin voit odottaa siihen perjantai-iltapäivään jolloin se alkuperäinen passi tulee. Siinä kohden aloin olla jo väsynyt, kun jouduin selittämään sen mistä koko juttu alkoi, eli jos kerran alkuperäinen passi tulee vasta perjantai-iltapäivällä, niin miten se auttaa asiaa, tulla hakemaan perjantaiaamuna Express-passia, jotta ihan varmasti saan reissuun sen passin. 
Jossain tässä välissä virkailija käy kysymässä kaverilta ja tulee sovittelevammin takaisin ja tuumii, että saattaa tosiaan siellä passin valmistuksessa olla kesäruuhkat ja sitä A4:sta ei jostain syystä tarvikaan täyttää lainkaan. Ihmettelee kyllä sitä, miten se väliaikaispassi on muka turvattomampi, noh en minä tiedä inahdin, niin teidän asiakaspalvelussa sanottiin. 

Pikapassihakemus tehdään ja virkailijan on vielä pakko sanoa, että se tulee sitten samaan aikaan perjantaina, kuin se alkuperäinen passikin,  mutta omat on rahasi. Niinpä omat on rahani ja oma on mokani, etten alunperin mennyt virastoon tilaamaan viime perjantaina pikapassia. Mutta kuka haluaa elää löysässä hirressä ja jättää matkaa onnen varaan, tuleeko passi perjantaina vai ei.

Mielenkiintoista tässä on nyt vielä se, että netissä sanotaan, että pikapassi tulee vuorokaudessa, puhelinpalvelussa sanottiin, että passi tulee 2:ssa vuorokaudessa eli torstaina, jos olen hakenut passia ennen klo 11:00. Kasvojen edessä virkailija väittää, että pikapassi tulee vasta perjantai-iltapäivänä. Mielenkiintoista on se, että virkailijan mielestä normaalipassi tulee todella vikkelään, mutta pikapassi yllättävän hitaasti. Sain myös virkailijalta kommentin, ettei koskaan hänellä ole ollut tälläistä keissiä. Oikeastihan se keissi oli niinkin yksinkertainen, että olin hakemassa itselleni vain pikapassia, sen olisi myös voinut vaan tehdä, ilman selityksiä, syyllistämistä ja draamaa. 

Minä nyt ehdotan, että kaikille passivirkailijoille järjestettäisiin pikaisesti passien tiimoilta koulutussessio, koska kuka nämä asiat tietää, jos te ette ja miten on mahdollista, että kolme eri virkailijaa kertoo eri tarinaa. Haluaisin myös tietää, miksi minua piti ripittää sen A4:n kassa ja perustella kirjallisesti miksi haluan pikapassin? 
Yksi asia myös mättää, jos olet tilannut normaalipassin, niin sille ei voi enää seuraavana päivänä mitään ja passia et voi myöskään peruuttaa. Se kuulemma tulee vaan ja sille ei voi tehdä mitään. Ketkä niitä passeja oikeasti tekee ja eikö heillä ole sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa? Tänä tekniikan aikana ihmettelen tätäkin tahmeaa ja byrokraattista koneistoa. Tehkää nyt ihmeessä jo jotain ja päivittäkää passin hakeminen nyt aavistuksen edes helpommaksi.

Nyt sitten jännitän, jos posti mokaa jotain ja se pikapassi ei ehdikään tulla perjantaiksi… Alkuperäinen passihan on pikapassihakemuksella mitätöity… Jännitetään nyt perjantaihin tai toivottavasti se pikapassi tulee jo huomenna eli kuten netissäkin luvataan, yhdessä vuorokaudessa!


Muilla vastaavia kokemuksia tai infoa lisätä asiaan. Kahvimuki-ja Samu kuvat täytekuvia. 😉 Iloista iltaa ja täällä on migreeni, kuinkas muuten. 😉86 thoughts on “Maailman surkuhupaisin passikeissi!”

 • Oivoi, onpas melkoista ollut. o.O
  Itsekin nyt keväällä passini uusin kun vanhassa meni päiväys ja nyt perjantaina pitäisi Tallinnaan suunnistaa – onneksi muistin asian hyvissä ajoin hoitaa tällä kertaa, viimeksi meinasi tulla passin uusimisen kanssa hieman kiire 😀

 • Voi jessus mikä show! Ihan oikeasti kyllä koulutukseen koko passivirjailijaväki ja sassiin. Kyllä välillä kun joku asia takkuaa, se tekee sitä sitten kunnolla ja byrokratia päälle 😀
  Ei ihme että tuon kaiken jälkeen migreeni :/ Peukku pystyssä täällä sun passin puolesta että saat sen ajoissa ja aivan ihanaa matkaa ♥

  • Hih jetsulleen näin ja kolmea eri mielipidettä, että kannattaa hankkia passit aina niin, että kun ovat menossa pian umpeen maihin, joihin pitää olla voimassa 6kk, niin hankkii sitten jo. Muutenhan tämä on vallan älytöntä jännitysnäytelmää. 🙂

   Kiitos ihana ja oikein mukavaa iltaa Maiccu <3

 • No johan oli show! Myö haettiin emmille padsi viime ti ja pe oli R:llä. Ettö kyl se sunki passi tulee pe! Kivaa reissua!

  • Oli nopeeta ja mielestäni ne miehen ja Kristan passit tuli tosi vikkelään, noh ehkä viidessä päivässä, mutta peukut pystyyn, että se pikapassi tulee, koska se aiemmin tilaamani on nyt mitätöity, hih, heh ja huh ja apua. Kiitos ihana yhveli ja milloin nähdään <3

 • Minulla on koko aikuisikäni ollut passi voimassa, mutta viimeksi hakiessani ajattelin, että aikaa on enkä viitsi hankki liian aikaisinkaan passia. Viisi viikkoa ennen passin umpeutumista aloin katsoa netistä aikaa. Kappas vain, seuraava aika anomiseen Helsingissä olikin vasta 5½ viikon päähän. Raaseporissa eli ilmeisesti Tammisaaressa olisi ollut pari viikon päässä aikoja, mutta kun ei sattunut olemaan mitään järkevää syytä matkata siihen suuntaan enkä viitsinyt vapaapäivääkään ottaa passin takia, varasin pitkin hampain sen Helsingin ajan. Loppujen lopuksi olin kaksi viikkoa passitta. Mitään matkaa ei ollut silloin tiedossa, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos olisi jotain vaikka tullutkin. Seuraavan passin voi onneksi anoa taas netissä.

  Toivottavasti saat passisi ajoissa ja pääset matkaan.

  • Passiahan voi jonottamalla myös hakea edelleen ilman aikaa,tosin pitää varautua tyyliin 2-3h. jonottamiseen.Jos siis netistä löytyvä seuraava aika ei käy jostain syystä.

  • Tuuli: Helsingissä on hirmuiset jonot, tänään täällä kävelin suoraan sisään vaan ja tosiaan kuten anonyymikin toteaa, niin voi jonotella. Mutta sinullahan Tuuli ei ollut mitään passin tarvetta, niin miksi olisit jonotellut. 😉

 • Taas näitä asiakaspalvelun kukkasia. Toi kyykyttäminen A4 olisi voinut jäädä henkilöltä välistä, toisilla on kamalan suuri tarvi näyttää mahtinsa oli asia miten pieni tahansa. Toivotaan, että passi ehtii. Luulisi tosiaan, että pikapassilla oli aika yhtenäinen linja toimituksen suhteen 1-3 pvä on aikamoinen haarukka, kun puhutaan pikapassista, kolme vuorokautta ei enää kovin pikainen ole. 😀

  • A4 oli hämärä, eihän pikapassin hakeminen mikään synti ole. Käsittääkseni väliaikaispassiin vaaditaan perustelu, joka voi olla tosiaan ovella oleva matka. 😉 3vrk ei mielestäni ole enää pikapassi, koska normaalitoimitus passikin voi tulla siinä ajassa. On tääkin. Ihanaa iltaa Jonna <3

 • Voi luoja mikä farssi taas kerran viranomaisten puolelta. Itse olisin virkailijana ehdottanut sinun hakevan heti samantien siinä passiasemalla istuessasi expresspassia (joka siis on se nopein pikapassi, jonka saa samana päivänä klo 15 mennessä jos tilaus on tehty klo 9 mennessä tai passitoimistossa klo 11 mennessä (!!!), muuten sen saa seuraavana päivänä eli tässä tapauksessa torstaina). Sen hakeminen olisi mitätöinyt saman tien toisen hakemuksen ja olisit saanut takuuvarmasti passisi ajoissa. Ainoa ongelma on siinä passiversiossa se, että valmiin passin voi hakea vain kolmesta toimipisteestä; Kampista, lentokentältä tai Verkkokaupan 24h kioskista.

  Minna

  • Kiitos Minna ja tämäkin on muuten mielenkiintoinen, virkailija täällä sanoi, että voin hakea sitä täällä ja noutaa sen täältä. Mitenhän tässäkin on asianlaita, en enää usko mitään mitä passivirkailijat sanoo.

   Ihanaa iltaa Minna <3

  • Juu ei, passivirkailija oli väärässä 😊 Express pikapassi on eri kuin pikapassi. Se on nopein (samana päivänä) ja sen saa vain kolmesta toimipisteestä. Se lukee ihan selkeästi netissäkin, joten näin asiakkaana olisi kyllä oikeus voida luottaa siihen, että virkamiehet osaavat edes oman toimialueensa, edes sitten lukemalla omia sivujaan 😜

   Minna

  • Ihan hirveä juttu muuten tuokin, koska kehoitti tulemaan perjantai-aamuna Porvoon pisteeseen hakemaan Express pikapassin ja jos sitä ei saakaan sieltä. Siis luin netistä, että sen voi hakea mistä pisteestä vaan, mutta se toimitetaan vain tosiaan noihin mainitsemiisi kolmeen paikkaan. Ajatellaan, ettei se normaali passi ehdi, kuten nyt kaksi virkailijaa vannotti ja kolmas tuumi ensin, että ehtii perjantaiksi ja toisessa lauseessa, voi siellä olla kesäruuhkaakin. Olisin sitten eilen tehnyt kuten hän käski eli odottanut ja mennyt sitten perjantaina hakemaan Express-passin ja sitten noutamaan sen vielä mahdollisesti sieltä lentokentän R-kioskilta. Että huhhuh, hän ei maininnut sanallakaan, ettei passia voi hakea täältä Porvoon pisteestä, siis tuota Express passia! Kaiken kukkuraksi nettisivuilla lukee, että sen saa saman pvn aikana klo 16, mikäli Express-passikiintiössä on tilaa eli 100% varmuutta ei edes Express passille anneta. Anna mun kaikki kestää!

   Eli nyt peukut pystyyn, että eilen tilaamani passi tulee perjantaina tai sitten menee jo tosi monimutkaiseksi ja kalliiks.

   Juu voisivat opetella lukemaan omat sivunsa. Sanoi myös, että Express on haettavissa klo 15, mutta sivuilla lukee klo 16, että silleen.

   Kiitos Minna tarkennuksesta, taas olen viisaampi ja toivottavasti tällä postauksella ja kommenteilla on apua vielä jollekin matkaan lähtijällekin.

   Ihanaa päivää <3

 • Voi ei mikä farssi. Mä niin toivon, että saat passin nyt tai viim. huomenna käsiisi ja reissuun suit sait sukkelaan.

  Me ollaan muuten samassa maassa yhtä aikaa- meillä lähtöpäivä su. Toivottavasti törmätään ;)?

  • Ollaanko, voi hitsi kuinka jännää. Täytyy tulla sun blogiin kurkkimaan minne tarkalleen olet menossa <3 Ihanaa reissua Elisa <3

 • Hei Tiia,

  olihan juttu! Tuo byrokratia on vaan niin outoa ja kiemuraista täällä Suomessakin. Sepä vasta outoa olikin, etteivät edes virkailijat osanneet sanoa tarkasti ja selkeästi passin kohtalosta. Koulutukseen vain kaikki virkamies-tyypit, jotka vastaavanlaisia asioita hoitelevat.

  Aivan ihanaa Turkin matkaa – lämpö & aurinko sinua siellä helliköön 🙂

  Terkuin, Johanna

  • Juu monenlaisia erilaisia näkemyksiä oli ja se on aika huolestuttavaa, silloin kun ihminen tarvitsee apua. Kaveriltakin kahdessa tapauksessa kysyttiin eli viisi ihmistä on hoitanut asiaani. Noh katsellaan mitä tapahtuu. Tuleeko passi vai ei. 😉

   Ihanaa iltaa ja kiitos toivotuksista <3

 • Ei hyvää päivää mikä sotku! En ihmettele, että jo migreeniä pukkaa! No, kyllä on siellä passitoimistossa vähän virkailijat sekoilijoita, jos yksi sanoo yhtä ja toinen toista! Pidetään nyt peukut pystyssä, jotta saat jonkinmoisen turvllisen passin! Niin ja ennen matkaa! Sulle sit sattuu:)

 • Minä jo ihmettelin, kun arvoit kumpi on tärkeämpää; oma reissuun lähtösi vai tyttäresi esitys. Matkustella ehtii myöhemminkin ja lapset kasvaa nopeasti. Karma oli näköjään kanssani samaa mieltä.

  • Kannattanee vähentää "ihmettelyä", ettei karma kalahda omaan nilkkaan. Raamattua lainatakseni "älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi" "se joka itsensä ylentää se alennetaan".

   Kivaa kevättä sinulle ja kiitos kun luet blogiani ahkeraan, se on aina todella iloinen asia. 🙂

  • Toki luen. Tämän blogin parissa tulee fiilis, että oma elämänhallinta on edes jotenkin handussa 😀

  • Hienoa 🙂 Hienoa myös, että saat vertaistuellista voimaa omiin fiilareihin ja niinhän sitä sanotaan, että "tekevälle sattuu". Pakko kuitenkin vastuullisesti täsmentää, että blogissa kuitenkin esiintyy elämästä jäävuoren huippu ja aika tylsän mallikkaastikin on se elämä hallussa. Tänne on hauskaa nostattaa silloin kun sattuu ja tapahtuu.

   Ihanaa kesää. 🙂

 • Nämä on niitä painajaisen painajaisia. Mehän nyt lähdetään siitä, että passi tulee ajoissa 🙂

 • Voihan passi😭 Talavella kun haimme passit, niin meille sanottiin että kestää 5-7 päivää ja yllätys passit tuli seuravana päivänä. Toinen asia on sitte se valokuva. Eipä sitä huviksensa viittisi kattella☺
  Eikä sekää lohduttanu yhtää kun kysyyn ukkelita, jotta oonko mä tuon näköönen ja sain vastauksen "valitettavasti" 😭
  Toivottavasti saat passin ajoissa ja migreenin pois 💖

  • No johan tuli nopeaan. No olen hakenut perjantaina ja nyt on tiistai, mutta onhan tässä aikaa. Tosin se alkuperäinen on nyt mitätöity, kun pikapassi on tulossa, ellei sitten posti sotke asiaa. <3

   Haha valitettavasti täällä sama hommeli <3 Ihana olet ja kiitos <3

 • Voi ei, kylläpä oli kinkkinen homma. Toivottavasti saat passin ajoissa ja pääset matkaan.
  Ihanaa matkaa Turkkiin
  >Leena

 • Siis apua! Toivottavasti saat viimeistään perjantaina jonkin passin, joka on tarpeeksi pitkään voimassa paluupäivästä lukien. Nuo on muuten ihmesääntöjä tuollaiset. En ole ikinä ymmärtänyt moisia.
  Mutta siis tuo A4-juttuhan on ollut selvää asiakkaan kyykyttämistä. Mikä ihmeen tarina siihen olisi pitänyt kirjoittaa ja ketä varten??? Aivan hävytöntä. Ei suinkaan me eletä missään tiukan valvovan silmän alla. Siis uskomatonta.
  Ja mitä passikuviin tulee, on se syvältä, ettei passikuvissa saa enää hymyillä. Tulisi paljon kivempia kuvia, jos saisi olla vähän hymynkaretta huulille.
  Ihanaa matkaa sinulle joka tapauksessa! Turkki on kiva maa. <3

  • Pikapassi luvataan nettisivuilla vuorokaudessa eli ehkä se uhkailu sillä kolmella vuorolla oli myöskin kyykyttämistä? Onhan se outoa, että pikapassi on sitten niin hidas ja normaali passi nopea. 😉

   Juu tuo A4 juttu oli aikamoinen juttu ja kaikki kävi niin nopeaan, etten oikein tiedä mitä siinä tapahtui. Yhtäkkiä se paperi olikin poissa.

   No kyllä nuo valuvat piirteet kummasti kohenisi jos saisi hymyillä. Kaikki näyttää passikuvissa suorastaan rikollisilta, onko sekään viisasta.

   En ole ikinä ollut Turkissa, joten kivaa nähdä näin yllättäen sekin maa. <3

   Ihanaa viikkoa Mannilainen <3

 • Voi apua! Pidän peukkuja, että passi ehtii ja varmasti ehtiikin! Joillain ihmisillä ne asiat menee vain muutaman mutkan kautta, tiedän todellakin tunteen 😉 Saa kyllä välillä ihmetellä eri asiakaspalvelijoiden toimintamalleja, varsinkin kun ihmiset tuntuu sanovan ihan eri asioita, vaikka samassa paikassa ovat töissä 😀

  Tsemppiä Tiia ja ihanaa reissua jo tässä vaiheessa! <3

  • Hih juu tää on vaan elämää, mutta asiakaspalvelijoihin kyllä kannattaisi vaikka koulutuksella panostaa. Sanotaan mitä sylki suuhun tuo vailla faktaa. Hassua.

   Ihana Miuli kiitos ja aurinkoa viikkoon <3

 • Voi maailma!! Siinä oikein asiakaspalvelija työnsä äärellä passitoimistossa…. huh huh!!
  Toivottavasti saat sen oikean passin ajoissa eikä tarvitse enää haeskelle mitään uusia ja ihmeellisiä…. Onneksi tunnut suhtautuvan asiaan noin levollisesti ja huumorilla. Itsellä olisi varmaan mennyt nenä nippuun hyvin äkkiä.

  Passin hakeminen on kieltämättä tylsää. Itselle sen vielä hakee, mutta auta armias kun on kyse alaikäisestä. Ne vaatii molemmat vanhemmat oikein paikan päälle, ei puhettakaan, etä voisi netissä näppärästi hakea (ja vaikka allekirjoittaa molempien pankkitunnuksilla….)
  Näin vuorotyöläisillä oli melkoinen show järjestää yhteinen vapaa-aika siihen aikaan kun passitoimistokin on vielä auki.

  Onneksi asioilla on tapana sujua!!
  Hurjan hauskaa ja lämpöistä matkaa! Aika ihana tarjous. Kiva kun nappaat kiinni.

  • Noh kyllä parit ärräpäät on tullut sanottua, mutta olen ajatellut asian menevän niin kuin sen on tarkoitettu ja ettei se ole enää omissa käsissäni. Heh kaikkeni olen tehnyt.

   Me muuten saimme tyttärelle passin hankittua netin kautta ja kun varmensimme molempien pankkitunnuksilla. Tämä on juuri tätä, kun en voinut valita netin kautta pikapassia. Eli miksi siellä on eri käytännöt eri ihmisille.

   Pakko napata, ei näistä noin vaan voi kieltäytyä ja kun blogia teen jo ns. hieman töikseni, niin voisi kutsua "työmatkaksi".

   Ihanaa viikkoa Vivi ja kiitos <3

 • Minä olen hakenut passin siten, että marssin Poliisin konttorille lentokentälle kertomaan, että passini on varastettu reissussa ja tarvitsen uuden seuraavan päivänä matkaa varten. Hakemus piti jättää ennen klo 11 ja valmiin passini sain noutaa samasta paikasta klo 15 jälkeen. Taisi olla nimeltään express-passi. Kuvankin poliisin täti nappasi meikäläisestä siinä luukulla.

  • Juu tätä expressiä ehdottivat perjantaille ja ehkä se olisi ollut vaan viisainta maksaa pulittaa se heti. Perjantaina voisin lentokentälle ajaa, nyt ei autoa ole käytössä kun miehen auto on pajalla. Mutta aikamoiseksi piinaksi menee, jos pikapassia ei näy ennen perjantaita.

   Kivaa viikkoa <3

 • Tilasin sähköisen vähän ennen Norjan reissua, huomasin et passi vanhenee viikossa, onnistui hienosti koska aikaa oli jäljellä, jos olisin pikana tarvinnut olisi pitänyt pulittaa enemmän rahaa. Ja nuo passikuvat, sulla on kauniita kuten mallikin, mutta olisit nyt laittanut sen viimeisimmänkin vertailun vuoksi:) Hyvää Turkim matkaa!

  • Ihanaa että onnistui ja peukut pystyyn ja kiitos. <3 Kuvan olisin laittanut, jos olisi passi mistä se kuva tänne laittaa. Valokuva kun meni virtuaalisesti valokuvaamosta eteenpäin, enkä omista fyysisiä kappaleita.

   Aurinkoisia päiviä sinne <3

 • Aika seikkailu! Ja odotan kyllä jatkoa miten tässä käy. Meillä pääsivät Suomen passit vanhoiksi ja haimme uudet Suomessa käydessä. Yllätys olikin melkoinen, kun sitten pääsimme oikein haastatteluun. Piti muistella kaikenlaisia päivämääriä ja nimiä… että varmasti ollaan me. Ymmärrän kyllä, sinnehän olisi voinut hiippailla kuka tahansa, vaikka vanhat passit kuvineen olikin mukana. Tosin palvelu oli erittäin hyvää ja ystävällistä. Vähän kyllä jännitin muistaako mies hää- ja syntymäpäiviä. Yleensä kun ei muista 🙂

  • Aah jouduitte muuten henkilöllisyyden tunnistukseen, jännä juttu. Olen sellaisessa ollut joskus nuorena, kun olin hävittänyt ainoan henkkarini ja tarvitsin uuden. 🙂

   Mahtavaa, että palvelu oli hyvää <3

   Voi eihän miehelle saa esittää moisia kysymyksiä, mutta toisaalta uskon siihen, että kyllä mies ne sitten oikeassa tilanteessa muistaa, kun on pakko. 😉

   Ihanaa viikkoa Johanna <3

 • Mä pidän peukut pystyssä, että passi tulisi ajoissa! Harmi, jos asiakaspalvelijoilla on kovin erilaiset tiedot, A4 esitelmä kuulostaa kyllä naurettavalta ja surkuhupaisalta :O

 • Ai kauhea. 😀 Anteeksi että hymyilytti, ymmärrän että siellä stressaa ja paljon! Toivottavasti asia järjestyy tavalla tai toisella! Passin hakeminen on kyllä aikamoista taitelua, minä olen viime vuosina niitä uusinut niin itselleni kuin joutunut hakemaan tytöille, nyt jo käytännöt tutut.

  Ja hei mikä mahtava mahdollisuus, blogimatka Turkkiin! Oletko pitkäänkin, jään odottamaan raporttia!

  • Saa hymyillä ja oma mieskin hymyilee ja naureskelee, kun stressaan kaikesta niin kovin ja tunnen myös syyllisyyttä lähdöstä. Me äidit ei voida koskaan voittaa<3 Nyt peukut vaan pystyyn, että passi oikeasti tulee, kuten nyt tuo pikapassin tulo on luvattu.

   On sellainen mahdollisuus ja 6vrk, kaksi toki matkapäiviä, mutta 4vrk nähtävyyksiä ja spa-hommeleita.

   Kiitos Katja ja ihanaa viikkoa <3

 • Aikamoinen passikeissi! Täällä on peukut pystyssä, että passi ehtii. Ja ajatukset sinussa.
  Minäkin laitoin passin hakuun, vaikka en nyt tuolle Turkin matkalle tämän keväthärdellin keskeltä lähdekään. Kevät on niin älyttömän kiireistä aikaa… saarimökki pitää saada talven jälkeen kuntoon ja sitten on vielä tuo purjeveneen kunnostus, että se edes tänä kesänä saadaan veteen. Eilen vietettiin koko päivä venetelakalla.
  Ovatkohan nuo hakemukset erilaisia, minun hakemuksessani oli, että pikapassi tulee 2-3 päivässä ja sen ruksasin. Sunnuntaina tein hakemuksen, mutta niitä käsitellään vain arkipäivinä. Tänään on keskiviikko, tuleekohan tänään?
  Kerrohan sitten miten paasin kanssa kävi. Ja Turkin raporttia minä luen enemmän kuin mielelläni. Mistähän kivasta ja ihanasta jäin paitsi 🙁 ?

  • Joo jännä, että sinä sait passin pikana ja minä en ja jännää ettei kukaan tiedä miksi järjestelmä toimii noin. 🙂 Juu ja hakemukset on erilaisia, minulle ei järjestelmä edes antanut pikapassivaihtoehtoa. Merkillistä.

   Täysin ymmärrettävää, reissu tuli niin puskista, siksi tuli kauhea passihäsäkin, ei ollut aikaa varustautua.

   Kerron ehdottomasti ja älä huoli, Suomeen rantautuu ihanan lämpöinen sää ja teillä maailman ihanin kesäpaikka, jossa taatusti haluaa viettää kaiken ajan.

   Aurinkoa viikkoosi <3

 • No onpahan ollut show. Aika epämäärästä touhua. Jos en tietäis, että passitoimistoon voi päästä työllistettynä töihin (you know, ei ole koskaan ollut moisessa paikassa töissä, sitten on sen aikaa mitä työllistetylle myönnetään), olisin vielä enemmän ihmeissäni. Jos porukka vaihtuu tiheään, niin vois tuottaa tällaista asiakaspalvelua? En tietty tiedä miten siellä pääkaupunkiseudulla hoidetaan virkailijat toimistoon.

  • Juu voihan se olla, että on ollut yksi kesätyöntekijä, kuulosti nuorelta ja sitten tämä A4 tapaus hieman leipiintynyt, hirmuisen huonoa tuuria. Kyllähän se menee, että yhdeltä joskus saa väärää tietoa, mutta että kolmelta tai ehkä tämä viimeinen oli ehdottomasti fiksuin, mutta myös ärhkäkin. Siinä kohden kun hän hieman tivahti ettei koskaan ole ollut tälläistä keissiä, olisi pitänyt kuitata, ai minkälaista, etkö ole tehnyt pikapassia aiemmin, koska sitähän vaan hain ja lopulta se myönnettiinkin, kauhea show vaan siinä välissä. Ehkä hän oli myös turhautunut siihen, miten paljon hölynpölyä puhelimitse oli minulle annettu, joka tapauksessa kun itsellä on pienoinen stressi ehtiikö passi, sitä kaipaisi ehkä asiakaspalvelulta tukea, tukea joka hieman rauhoittaisi tilannetta.

   No mutta kun touhuaa ja elää, niin kaikenlaista tulee vastaan. Kiitos zempeistä ja aurinkoista kevättä sinulle. <3

 • No huhhuh. Mitään en tajunnut, mutta sekavalta tosiaan kuulostaa, eikähän sitä kukaan kaipaa tollasta ekstrajännitystä viittä vaille ennen matkaa.

  Pidän täällä kaikki peukalot pystyssä ajoissa saapuvan passin puolesta ja veikkaan, että loppupeleissä tässä käy niin, että perjantaina sulle pätkähtää kerralla kaikki eri vaihtoehdot pikapassista tavalliseen 🙂

  Ihanaa matkaa <3

  • Heh Annukka pakko myöntää, että olen itsekin jo ihan pihalla, miten kaikki nyt onkaan, mutta niin on passivirkailiatkin, se tässä hassua onkin. 😉

   Sama fiilis, että kaikki mahdolliset passit tupsahtavat samana pvnä ennen matkaa, mutta pääasia että tupsahtavat, vaikka sitten sankoin joukoin, että reissuun pääsen.

   Kiitos niin paljon Annukka ja aurinkoa sinun viikkoosi <3

 • Voi ei, mikä passikeissi. Vastaavaa en ole kyllä kokenut, mutta kyllä kuopuksen passinhakeminenkin oli oma projekti. Kuopus oli 4kk kun menin hänelle passia hakemaan. Menin yksin ja jonotin tunnin luukulle. Jossa virkailija sanoi että lapsi tulee olla mukana passia hakiessa. Eli, menin seuraavana päivänä uudestaan lapsi mukana. Jonotimme reilun tunnin, onneksi poika nukkui vaunuissa rauhallisesti. Kun pääsimme luukulle, sanoin että voitko tulla katsomaan lasta (luukun tänne puolelle) kun hän nukkuu, en viitsi herättää. Virkailija (sama kuin edellisenä päivänä) sanoi että ei hänen tarvitse lasta nähdä. Pysyin rauhallisena, vaikka kiehuin. Eli, vaunut mukana riittää kun hakee lapselle passia. Joo, passi saatiin muuten ongelmitta. Mutta, jäin miettimään että mikä järki tässäkin hypyttämisessä taas oli. ???
  Mutta, toivottavasti sinun passisi saapuu ajoissa ja pääset nauttimaan oiekin mukavasta lomasta sekä lämmöstä! <3

  • Voi hyvät hyssykät taas tuota kyykyttämistä. Miten muuten saitte passin tai sinulla oli varmaan isältä valtakirja, sehän riittää eli molempien vanhempien ei kuitenkaan tarvitse olla paikalla. Tuo teidän vaunukeissi oli samanmoinen kuin tuo oma A4, että huhheijakkaa, innokasta virkavaltaa. Hih.

   Kiitos niin paljon ja peukut pystyyn ihana <3

 • Täällä kaikki peukut ja varpaatkin pystyssä, että kaikki päättyy onnellisesti, ja pääset lähtemään matkalle rentoutumaan <3

 • Apua mikä passikeissi, mulla olisi varmaan jo vatsahaava ja tukka lähtenyt päästä. Toivon todella sydämmestäni, että saat jonkun passin ajallaan käteesi ja ihan hirmuisen kivaa matkaa sinne Turkkii, muista pitää silmät auki joka suuntaan eli turvallista matkaa ihana <3

  • Juu täytyy myöntää, että olen herännyt aika varhain siihen tunteeseen, että tuleekohan se pikapassikaan sieltä. 😉 Peukut pystyyn ja kiitos ja me menemme leppoisaan spa kylään ja on siis ohjattua ohjelmaa ja sitten hotellilla köllöttelyä. Kaupungille en taida lähteä huikentelemaan tällä kertaa. 🙂

   Ihanaa päivää <3

 • Kyllä se passi tulee ja matka on entistä upeampi ja ansaitumpi : )

  Omalle kohdalle kävi muutama vuosi sitten sellainen kommellus, että olin lähdössä ma-aamuna Vilnaan työmatkalle ja olin mukamas laittanut passin taskuuni. No eipä löytynyt ja nopeasti lentokentän poliisiasemalle otattamaan kuvat ja sainkin passin mukaani. No, se vanha passi sitten löytyi auton istuimen ja oven välistä, oli sinne luiskahtanut….Hieman nauratti jälkikäteen, vaikka ylimääräisiä sydämentykytyksiä tulikin. Nyt alat suuntaamaan mielen sinne aurinkoon, lämpöön ja kaikkeen kauniiseen, seuraan niin tiiviisti raporttejasi – IHAN HUIKEATA matkaa Tiia, you've deserved it all….

  • Kiitos ihana ystäväin <3 Ehdottomasti on ihan skumpan poksautuksen arvoinen jahka passi on hyppysissä. Onneksi Sofiakaan ei ole moksiskaan ja isi ja sisko on katsomassa esitystä ja illalla sitten whats upilla koodaillaan ja katsellaan video esityksestä. <3

   Voi jösses tuota sinunkin keissiä, hieman kuin oma taapero oli joskus ottanut luottokorttejani lompakosta ja yksi löytyi patterin välistä ja yksi myöhemmin kirjan välistä, hih. Näitä sattuu ja nämä kaikki tekee elämästä elämänmakuisempaa ja on tarinoita joita kertoa. <3

   Ihanaa päivää Heli <3 Kiitos niin paljon ja on tämä niin huikea tilaisuus, josta ei voinut kieltäytyä. <3

 • Voi vitsi Tiia, nämä sun kommellukset tuntuu niin kovin tutuilta. Onneksi en siis ole ainoa ;). Toivottavasti saat kuitenkin passin ajoissa, Turkin matka kuulostaa tosi kivalta.

  Kun viimeksi hain passin, edellinen oli voimassa, mutta kun Thaimaassa on sama juttu, että passin pitää olla voimassa 6 kk matkan jälkeenkin vielä. Ja kun viisumi oli siinä vanhassa passissa, niin kukaan passitoimistossa ei todellakaan tiennyt mitä tehdä. Kyllä mä kovasti ihmettelin sitä touhua silloin ja olin kovasti paniikissa ehtiikö uusi passi ikinä tulemaan. Että pitikin TAAS jättää niin viime tippaan… mutta mihinkäs sitä koira karvoistaan 😉

  • Ai kauhistus juuri tuo kun kukaan ei tiedä mitä tehdä! Mielestäni tässäkin niin nämä monet neuvot ja kasvotusten virkailijan närkästys, kun en hätää kärsien odota perjantaihin vaan halusin sen pikapassin. Oudoin keissi ikinä, se pikapassin tekoko. Kehotti odottamaan perjantai iltapäivään jolloin kuulemma alkuperäinen passi olisi tulossa ja kehotti kuitenkin perjantaina aamuna, koska se pitää hakea 9:ltä hakemaan express-passin, siis ei päätä eikä häntää. Kaiken kukkuraksi kun sain vielä sen jälkeen kuulla, ettei express-passia edes saa noutaa täältä Porvoosta! Hyvät hyssykät sentään.

   Onneksi kaikki sinulla sitten selvisi. Täällä en asioita jättänyt viime tippaan, kun kutsu matkalle tuli vasta viime ke ja minulla olisi ollut se voimassaoleva passi, eikä huolen häivää. Ihan kamalia nämä passikeissit ja nyt murehdin, jos posti tai joku tyrii ja passi ei ehdikään.

   Pitäisikö meidän nyt aina hankkia uusi passi 6kk ennen sen umpeutumista ja ihan varulta, ehkä.

   Ihanaa viikkoa Heidi <3

 • Ohhoh, onpa ollu aikamoinen soppa! :O Mutta etköhän matkaan pääse, joten toivottelen jo täältä hyvää matkaa! 🙂

 • Melkoinen sotku… Oman osansa on saanut minun isänikin kokea näistä passisotkuista kun viime vuonna lähdimme sisarusteni ja isäni kanssa Dubaihin. Vaan ei isäni sitten lähtenytkään kun passin voimassaoloaika ei riittänytkään, Dubaissa on juuri tuo sama 6kk juttu. Isäni ei ollut tätä muistanut tarkistaa. Olimme kentällä 2h ennen lähtöä ja mikään laite tai kukaan kolmesta passin tarkastaneesta ihmisestä ei asiaa ollut huomannut. Etenkin ihmetyttää ettei lentoyhtiön check-in laite asiasta herjannut kun siihen piti passit skannata. Oli vieläpä pääsiäinen ja passipaja neljä päivää kiinni. Ihan naurettavaa että jos asian olisi huomannut 2h ennen he olisivat ehtineet toimittaa pikapassin (sanoivat että menee pari tuntia) ennen koneen lähtöä. Sen sijaan paapoilimme Kentällä ja paikka oli mennyt kiinni ennen kuin asia selvisi. Oma Moka se oli mutta outoa etteivät lentoyhtiöiden laitteet herjanneet mitään. Lopulta tiistaina isäni sai pikapassin parissa tunnissa ja lensi Dubaihin kahdeksi päiväksi… Semmoinen loma sillä kertaa.

  • Eihhh ja juuri tuota ei tule mietittyä… Voi suru sentään, kun isä on jäänyt rannalle, mutta onneksi pääsi edes pariksi päiväksi. En tiedä mitä teen, jos passi ei tule perjantaihin mennessä. Pitääkö mennä lentokentälle aikaisin ja napsaista taas uusi passi, huoahhh….

   Meillä muuten kun oli häät Latviassa, niin serkkuni pääsi Suomesta Tallinnaan umpimenneellä passilla, mutta Tallinnan päässä matka pysähtyi. Tätini sitten jatkoi matkaa ja jätti aikuisen poikansa matkaamaan takaisin Suomeen ja täti tuli bussilla, kun muuten olisivat matkanneet autolla. Myös kaasoni mies huomasi passin olleen vanhentuneen ja ei päässyt matkalle ollenkaan.

   Viime kesänä päivää vissiin ennen Latvian matkaa huomasin, että tyttäreni passi mennyt umpeen, mutta se reissu järjestyi reissuaamuna Pasilasta hankitulla pikapassilla. Jotenkin on tunne, että Pasila on ainoa paikka, jossa aidosti tiedetään miten homma menee.

   Kivaa viikkoa Pauliina <3

 • Minä hain hätäpäissäni teinille pikapassin, kun passitoimiston virkailija sanoi, ettei vanhasta passista enää tunnista (oli 10v passi) . Pikapassia hakiessa virkailia (toinen) totesi, että ihan hyvin tuolla olisi matkustanut vielä. Käytännöt ja säännöt tuntuvat olevan kovinkin erilaisia eri paikoissa.

  • Juuri tämä, toinen puhuu toista ja toinen toista. Viime kädessä varmaan myös mielivaltaista passia tarkistavalta viranomaiselta, eli olisiko hyväksynyt passin tai ei.. On nämä kuvioita ja tämänhän pitäisi olla helppoa!

   Ihanaa viikkoa <3

  • Ihan turhaa stressiä, mutta niinhän tuo anonyymi tuolla tuumi, että karma kostaa. 😉 Hih naurattaa jo vallan koko ruljanssi.

   Ihanaa viikkoa ja kiitos Satu tuesta <3

 • Jopas on soppa! Toivottavasti huomenna sitten tulee jonkinmallinen passi, että pääset reissuun. Minulla palaa pinna kohtuunopeasti ristiriitaisiin ohjeisiin, ei voi olla viranomaisen touhu tuollaista sekoilua.

  • Juu voin kertoa, että tuli "revittyä" hieman hiuksia asian tiimoilta, kun kaikki sanoo eri asioita ja kaiken huipuksi oikeastaan kukaan ei ole ollut vielä oikeassa, mikä järkyttävintä!

   Peukut pystyyn Marika ja kiitos tuesta <3

 • Lämpimään, ihanaa!!! Mutta "hieman" lisäjännitystä. Onko pitkä reissu? Meillä ei pääse poliisilaitokselle kuin ajanvarauksella ja siihen on useamman viikon jono. Joten täältä pitäisi lähteä erikseen jonnekin isoon kylään anomaan pikapassia.

  • No johan on tuokin! Juu samaa luulin ensin täällä Porvoossakin, mielestäni passitoimistossa oli aiemmin lappu, että passit vain ajanvarauksella, voin muistaa väärinkin toki. Mutta nyt sitten pääsee ihan luukulta jonottamalla, mutta kaikki muu onkin historiaa ja sitä passia odotellessa. Reissu on 6-päivää, mutta 2-päivää menee matkustamiseen. 🙂

   Ihanaa viikkoa ja terkkuja karvateille <3

 • Olipa hyvä kun kirjoitit tästä! Just sain soviteltua työvuorot, että lähden heinäkuussa reissuun, mutt eipä tullut mieleen että pitäähän se passi hankkia ennen sitä! 😀 nyt vaan sormet ja varpaat ristiin et omani ehtii ennen reissua perille!

  • Ehdit ehdottomasti saada. Mene valokuvaan ja sitten vaan sähköisesti tilaat, niin ehdit saada. Molemmat passini tulivat eilen ja vielä passivirkailija nro1 soitti, että ovat saapuneet eli hyvää palveluakin häneltä sain. 🙂

   Ihanaa tulevaa reissua Maria <3

  • Jihuu mahtavaa, paitsi voihan laitevika sentään! Onneksi ei ole päivän päälle? Pitääpä taas hankkia tyttärelle passi, 15.6 Kreikkaan, mutta tyttären passi on kyllä pari päivää voimassa vielä reissun jälkeen, mutta jotenkin olisi parempi fiilis, jos olisi pidempään, joten taidanpa tempaista tällä viikolla toiselle uuden passin myös. ¨

   Aurinkoista viikkoa Maria <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud