Leffassa on ilo käydä

Viimeisin viikko on ollut tavallista kiireisempi leffailun saralla. Viikkoon on mahtunut Leffalähettiläiden kevätjuhlat, kamuleffailua ja myöskin mummin luokse paria kyläilyä, joihin samoille päiville iskin leffojen katsomisen, mummi kun sattuu asumaan miltei Tennispalatsin naapurissa. 

Leffalähettiläiden kevätjuhlissa meille tarjottiin katsottavaksi Baywatch elokuva, joka olisi rehellisyyden nimissä jäänyt omalla rahalla katsomatta. En katsonut sarjaakaan juuri koskaan,  oli mielestäni aika hömelö sarja kaikkinensa, mutta leffa osoitti olevansa sarjaa parempi. 

En voi todeta, että kyse olisi älykköhuumorista kuorrutetusta elokuvasta ja uimavalvojien ja rikollisten kahnaukset keskenään oli auttamattoman lapsellisia. Mutta lainaan Suortuva Nannia leffaa kommentoidessani, enemmän hyvä, kuin huono. Pinkit korkokengät Maiju tykkäsi kovasti Baywatch leffasta ja minäkin viihdyin, eli aivoista sisään ja ulos ja joskus yksinkertaisesti tarvitaan tälläistä aivojen lepoviihdetta. 🙂
Kävin yksikseni katsastamassa myös Alienin oikeastaan alkutarinan jatko-osan Covenant. Missä Alienin erityisesti ykkösosa ja taas Alienin hahmon syntytarinan ensimmäinen osa Prometheus olivat loistavia elokuvia, Covenant viihdytti keskitasoisesti. Suurin pettymys kenties Covenant leffassa oli, ettei Prometheuksen tähdittämän Noomi Rapacen tarina ns. jatku. Noomin kohtalo kyllä käy ilmi, mutta Covenantia Noomi ei enää tähditä.

Covenant oli viihdyttävä ja hienosti tehty, mutta omalla kohdalla Alienien jännitys perustuu siihen yhteen Alieniin, eikä lukuisiin. Tietty piinaava odottava jännityskin puuttui, mutta kyllä tätä palasena isompaa kokonaisuutta katseli. 
Katsastimme ystäväni Höpölön emännän kanssa viikko sitten leffan King Arthur ja jos King Arthuria ei olisi tähdittänyt karismaattinen ja Sons of Anarchy:stä kannuksensa ansainnut Charlie Hunnam, kyseinen elokuva olisi mielestäni ollut varsin huono. Leffa oli selvästi musiikkivalinnoilla ja taisteluiden täyttämisellä suunnattu nuoremmille katsojille, mikä on sääli juonellisesti hienon tarinan kannalta. Joten kyllä leffaa katsoi, mutta en katsoisi toista kertaa. 
Eilen kävin kurkkaamassa vielä leffan Get out, jota mainostetaan kauhuelokuvana, mutta joka mielestäni enemmän oli psykologinen jännäri ja kauhuelokuvaksi kyseisen leffan raamittaa pikemmin juonellisen yliluonnolliset kuviot. Get out oli kuitenkin  minusta näiden katsastamieni leffojen parhaimmistoa yhdessä Covenant leffan kanssa, tai oikeastaan jopa piirun verran parempi, kuin Covenant.

Loistavat näyttelijät, outo merkillinen tunnelma, jossa katsoja janoaa tietää mikä pahuus on kaiken takana. Tiivis tunnelma, joka piti penkissä kiinni ja yllättävä loppu, en kerro minkälainen, onnellinen vai onneton loppu, mutta loppu oli onnistunut. 

Joten kyllä erikoisten kauhuleffojen ja hieman oudohkojen elokuvien ystäville Get out on nappivalinta ja tämä leffa olisi jäänyt katsomatta, ellen olisi saanut leffan leffalähettiläänä lippuja. 
Kiitos Leffamaailma Baywatch-ja Get out leffalipuista ja vaikka leffa olisi joskus huonompikin, en tiedä parempaa pään nollausta, kuin parisen tuntia istumista pimeässä leffasalissa, herkut sylissä ja ilman somea. Käyn leffoissa mielellään ystävien kanssa, mutta aivan yhtä mielelläni yksin. Vaikka leffoissa ajoittain pulssi jännityksen mukana kiihtyy, aivot keskittyvät vain yhteen asiaan ja koen sen rauhoittavaksi. 

Elokuvat mahdollistavat mielenkiintoisten seikkailujen kokemisen, avaruusmatkat, tutustumisen muiden ihmisten ihmiskohtaloihin ja muihin maihin. Elokuvat rikastuttavat miltei aina, vaikka olisivat hurjaakin hurjempaa hömppää, sillä jos ei muuta, elokuvasta voi katsastaa sisustuksen, vaatteet ja maisemat, jos elokuva jää juonellisesti köyhäksi.

Listoilla seuraavana ovat leffat Wonder Woman ja The Boss Baby eli seuraavat leffat ovat valinneet muksut ja toki Wonder Woman erityisesti tätä äitiäkin kiinnostaa.

Onko nyt menevistä leffoista vinkata jotain omaa uutta suosikkia, kiinnostiko joku näistä leffoista ja milloin olet käynyt elokuvissa? Filmaattista tiistaita kaikille. <328 thoughts on “Leffassa on ilo käydä”

  • Jonna H. on lisännyt kommentin tekstiisi "Leffassa on ilo käydä":

   Me ollaan joskus saatu leffalippuja lahjaksi, käyttämättä jäi. Ollaan niin kotihiiriä ettei vapailla haluta lähteä mihinkään, kotisohvalta sitten kyllä katsotaan leffoja joka viikko. Parasta on kun voi painaa pausea ja käydä jääkaapilla tai vessassa välillä, ilman, että jotain jää välistä. hih

   Julkaise
   Poista
   Merkitse roskapostiksi

   Valvo tämän blogin kommentteja.

   Lähettänyt Jonna H. blogiin Minäkö keski-ikäinen? 6. kesäkuuta 2017 klo 15.48

  • Koti paras ja jos leffateatteriin on vaikka matkaa, niin kyllä se kotisoffa kutsuu. Mulla on leffakausia, käyn montakin kertaa viikossa ja yhtäkkiä en viikkoihin, eli leffat hieman ruokkivat toinen toisiaan. 🙂 Leffateatterin sisällä pitäisi kyllä olla vessa, sitten ois vedetty tyylillä, josta Tiiakin iloitsisi 😉

 • Me ukkelin kanssa käydään silloin tällöin leffassa, mutta yleensä vain oman kylän leffateatterissa, kun semmoinen sattuu täällä Jäketsuikkelissa vielä olemaan;)
  Harvoin lähdetään isolle kirkolle leffaan, yleensä kökitään kotisohvalla, kun omasta töllöstä ja niistä sadoista kanavista (suurin osa aivan turhia luonto-, urheilu-, nikkarointi-, -tosi-tv yms. kanavia) tulee ihan riittämiin myös leffoja, jos kiinnostaa. Laiskaksi olen tullut kotisohvalta evääni räväyttämään;)
  Aurinkoista illan jatkoa<3

  • No mutta totta kai käytte sitten siellä ja jihuu täälläkin kyläss on oma Bio Rex. 🙂 Kotisoffa on paras paikka ei käy kieltäminen, mutta elokuvissa astun satujen maailmaan ja koen elämyksiä, siis tämä on nyt oma henk.koht mielipide. 🙂 Isä esim. asuu ihan Tennispalatsin naapurissa eikä ikinä käy kuluttamassa leffan penkkejä eli hupinsa on meillä kaikilla juuri ne omanlaisensa.

   Ihanaa iltaa Sari <3

 • King Arthurin kävin juuri tyttären kanssa katsomassa, tykkäsin. Baywatch on seuraavaksi listalla tyttären kanssa, koska let face it Dwayne ja Zac ilman paitaa ei oo paha juttu ollenkaan. Pojan kanssa minä tai Rachid mennään sitten katsomaan uusin Pirates of the Carribbean. Leffailu on niin hauskaa!

  • King Arthur oli ihan yes, mutta vähemmän ryminää ja enemmän kieroilua ja mystiikkaa, hih. Mutta hei Charlie pelasti paljon. 😉

   Pirates of the Caribbean oli hyvä!

   Taidetaan sinun kanssa olla aikamoisia leffailijoita <3

   MUiskuja <3

 • Mira / Blinger shimmer -blogi on lisännyt kommentin tekstiisi "Leffassa on ilo käydä":

  Meillä olisi tämän kuukauden loppuun mennessä käytettävänä leffaliput, katsotaan jääkö tänäkin vuonna aivan viimeiselle päivälle kuten viime vuonna 😀

  Julkaise
  Poista
  Merkitse roskapostiksi

  Valvo tämän blogin kommentteja.

  Lähettänyt Mira / Blinger shimmer -blogi blogiin Minäkö keski-ikäinen? 6. kesäkuuta 2017 klo 13.53

 • Kaksi ensimmäistä kommenttia näyttää hassulta, koska katselin tyttären kanssa Game of Thronesia ja päätin julkaista kommentint, mutta poistinpa sitten vahingossa kymmeniä kommentteja, ne kaikki on nyt takaisin eri postauksiin tuotu. 🙂

 • Kyllä sä oot niin oikea ihminen tuohon leffalähettilääksi, sillä meikäläinen ei edes muista milloin olen viimeksi ollut leffassa:) Joskus keväällä miehen kanssa ja joo, se oli joku gansterileffa:)

  • Hih taidan olla ihan pahin leffalähettiläs kaikista, jopa siihen mittaan, että saan jopa hieman nolostella, kun niin ankarasti käyn leffoissa, hih. 🙂 No mutta hei miehen kanssa pian uusiks. 😉

 • Samoilla linjoilla… Paitsi mä en ihan noin paljon ole käynyt kuin sinä 🙂 Käytiin eilen katsomassa toi Get out… oli se loppu vähän karmiva 🙂

  • Oli se, mutta hyvä, ei voi tässä paljastaa miksi. 😉 Kivaa että kävitte ja hassua, että käytiin vielä samana päivänä, vaan eri aikaan. <3

 • Leffassa on kyllä mukava käydä. Itsellä leffat ovat painottuneet lastenelokuviin, ei sekään huono!
  Ja, ihanan kesäinen kuva sinusta tuossa sivussa! <3

 • Harvoin tulee leffoissa käytyä. Viimeksi käytiin miehen kanssa katsomassa John Wick 2.
  Lapset käyvätkin leffassa sitten useammin.
  Ihanaa viikon jatkoa sinulle!💕😊

  • John Wickistä taitaa muuten olla hieman aikaa, jos en muista väärin, mutta jokainen omalla tavallaan. Jotkut on leffahöpsöjä ulkona ja jotkut kotona, taidan olla hieman molemmissa, heh. 🙂

   Ihanaa viikon jatkoa Sari <3

 • Hehee, viimeksi kävin elokuvissa katsomassa Kummelin Kultakuumeen. Vuosi taisi olla 1997 =D. Vai, että Baywatch leffa…mä en seurannut aikoinaan sitä sarjaakaan.

  • Ihanat te <3 Kotona kuitenkin ahkeraan katselette ja taisi jopa kauhu olla se teidän lempigenre <3 Juu Baywatch sarja ei napannut, mutta leffaa kyllä katseli 🙂

   Kivaa iltaa Satu <3

 • King Arthur olisi kiva nähdä! Haaveiltiin juuri sellaisesta kahdenkeskisestä illasta, jossa kävisimme ensin leffassa ja sitten syömään pitkän kaavan mukaan. Jospa mahdollistuisi loman aikana! Kiitos vinkeistä, olisihan tuo Baywatch myös aika hauska pläjäys!

  • Ihan just sellainen on parasta. Haaveiltiin juuri miehen kanssa samasta tulevana hääpäivänä, mutta taidetaan ottaa muksut mukaan. <3 Baywatch oli aika pläjäys, mutta hei ilolla katseltiin.

   <3

 • Mä oon ollut joululomalla viimeksi elokuvissa… pitäisikö mun jo ryhdistäytyä ja mennä joku leffa katsomaan?!
  – Oikein ihanaa viikkoa Tiia <3

 • Leffassa käynti on niin ihanaa. Minä aion mennä katsomaan ehdottomasti tuon Baywatchin, jo ihan Dwayne Johnsonin takia 😀 Ja King Arthurin Charlien Hunnamin vuoksi 😉

  Kävin viime viikonloppuna katsomassa Pirates of the caribbean 5 ja voin suositella, aivan huippu hauska leffa jälleen.

  • Hih voihan Dwayne, hänellä on vähän liikaa habaa meikäläisn makuun hih. Mutta Charlie on täydellinen ja koen, että näyttää pohjoismaalaiselta vikingiltä. 🙂

   Pirates katsottu ja tykättiin todella paljon,oli onnistunut, en meinaan kovin tykännyt niistä aiemmista. 🙂

   Ihanaa viikonloppua Souliina. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud