Osku ja Samu mökillä, aamunaama ja hassuja mökkiesineitä

Osku ja Samu mökillä, aamunaama ja hassuja mökkiesineitä
Hello, viime viikonloppuna mökillä kuvasin muutamia hassuja mökkiesineitä, mm. miten miesten tuoksusta voi tulla kroppavoidetta ja monen  monta ”parasta ennen” esinettä. On aivan lyömätöntä, miten usein juuri kesämökeistä pukkaa tulla joidenkin esineiden ”hautausmaa” eli kyseisiä esineitä ei vaan raaski tai rohkene heittää pois. Sama ilmiö on mummin mökillä taatusti myös ja pitää sinnekin mennä vielä kuvaamaan, mitä kaikkea nostalgista rompetta sieltä löytyy. Toisaalta voisi varmaan kuvailla myös omaa autotallia, eiköhän sielläkin aika monta turhaketta majaile. 

Jostain syystä video jäi sitten hieman kesken, taisi meidän juhannusvieraat tulla, mutta heinäkuussa voin yrittää vaikka toteuttaa mökkivideon osa 2. 🙂 

Videolla eläinten mökkinautintoa luvassa, muutama aikansa elänyt esine ja kauhia aamunaama. 🙂 Videoita katsellessa huomasin yökkärin saumoista, että olipahan sitten yöpukukin mökkimaisesti väärinpäin. 

Onko teillä tapana jemmailla mökille esineitä, joita ei raaski heittää pois tai ihan kotosalla. Mikä on parhain ”parasta ennen” löytö, jonka sinä olet mökiltä, kotoa tai mistä vaan löytänyt?

Aurinkoista perjantaita kaikille ja huomenna julkistan Helein arvonnan voittajat. 🙂35 thoughts on “Osku ja Samu mökillä, aamunaama ja hassuja mökkiesineitä”

 • Olen monesti ihan kauhuissani kun käyn äitini mökillä ja siellähän on romua joka nurkassa joka lähtöön. Sieltä löytyy jotain tilpehööriä jopa minun lapsuudesta. Äitini ei raski heittää mitään pois. Kerran löydettiin niin vanhaa kaakaota ettei mitään järkeä.

  • Hihi juu niin se menee vanhemmilla ihmisillä. Mutta olen kyllä vielä muutama vuosi sitten saattanut huitaista hätä Hermesetasit kahviin, että oisko onni, että ovat siellä, hih.

   Kivaa iltaa Nanni <3

  • Voi, meidän äiti on Nannin äidin vastakohta! Pitää täältä kaukaa vahtia, ettei mitään lennä jätteisiin, vanhaa Arabiaa, vanhoja mööbeleitä, joita olemme sitten kaivaneet hänen roskalavaltaan ja tuunanneet kuntoon. Meri teki just mummolaan käynnin, kun kuuli, että taas oli lentänyt jotain Toikkaa ja Franckia:)

   Joskus löytyy sikavanhoja mausteita. Tosin nyt ei ole erikseen mökkiä, kun tämä kivitlaomme järvenrannalla muuttuu suvella Villa Lenaksi.

   ♥♥

  • Musta tulee varmaan myös tuollainen innokas poisheittäjä. Olen ollut sillä linjalla jo niin pitkään :). Omaa mökkiä ei ole, mutta vanhempien mökille on juurikin viety vaikka mitä ja juuri sellaista, jota ei kotona tule enää käytettyä. Heh, miksiköhän niitä sitten tulisi käytettyä mökillä? Ruoka siellä koskaan ei ole vanhaa, kaikki syödään mitä sinen viedään tai siellä tehdään. Mutta saattaa olla, että maustehyllyn mausteet ei enää mausta mitään, hehee.

  • Ihan loistavaa, koska poisheittäminen on niin puhdistavaa. :)Juu juuri tuo, ei nuo mausteet vanhoja ole ikinä, hehe, mutta maustaako ne enää, se on sitten ihan oma tarinansa se. 🙂

   Kivaa päivää Birgitta <3

   Leena, mahtava tehopakkaus ja kun mitään ei hautaan saa, niin onhan se parempi, ettei jätä lapsilleen siivottavaksi kamaröykkiötä, täytyy joskus itsekin kunnostautua ja alkaa viskoa kamppeita menemään. 😉 Mutta ehkä äidilläsi hieman on karannut juttu käsistä, jos Toikat ja Franckit lentelee, eli hyvä, että Meri meni katsastamaan tilanteen. <3

   Villa Lena kuulostaa ihanalta, muiskuja viikkoon <3

 • Hah meidän mökillä sama juttu, kaikenmoisia vanhoja purkkeja/kippoja/kappoja löytyy..mm mausteita v. 2000 :O. Aikaisintaan.
  Noh ei se ole niin justiinsa :).

  • Juu kyllähän ne mausteet vielä maustaa, eiks je. 🙂 Ei se mökillä ole niin justiinsa ja koskaan ei tiedä vaikka tarviskin. 🙂

   Ihania unia Taru <3

 • Teepaketti löytyi markka-ajalta, ikää parikyt vuotta 😀 Toki join sitä ennen ku katoin päiväystä.

  • Ihana ja totta kai joit ja juotko jatkossakin. Se on paha, kun se päivämäärä tietoisuus uppoaa tajuntaan, niin sitä nauttii muina miehinä ja sitten kun se tieto iskee, ei enää haluakaan, vaikka hyvää on ollut. Niin minäkin noita Hermesetaseja muutama vuosi sitten vielä kumosin kahviin ja olivathan ne jo silloin ikäloppuja. 😉

   Ihanaa iltaa Piiuli <3

 • Epäilen, että tolla OFFilla ei enää itikat kuole. 😀 Tuoksun kohtalo oli myös erittäin mielenkiintoinen. 😉

  • Heh tai voisko olla päinvastoin, että kaatais hirvetkin lähimetsässä, hih. 🙂 Juu tuo tuoksu on aidosti legenda. 🙂

   Kivaa iltaa Jonna <3

 • Kun asutaan melkein puolet vuodesta mökillä, niin ei sinne kovin usein mitään vanhentuneen päivämäärän omaavia tuotteita kerry. Vaatteetkin ovat ihan niitä samoja mitä käytän kotonakin. Taisin antaa tylsän vastauksen kysymykseesi, mutta näin se vaan on.
  Yksi tuote sentään on jo parin vuoden ikäinen, nimittäin aurinkovoide. Sitä ei tule kenenkään käytettyä, joten se aina vanhenee.

  • Juu se on jotenkin niin eri asia, tulee siivottua kuten kotonakin. Mutta miksi juuri noilla harvemmin käytävillä kesämökeillä on kaikilla noita aarteita. Oikein näpit syyhyää mennä tutkimaan mummin kesäpaikka. 🙂 Juu aurinkovoiteita pukkaa säästettyä itsekin, vaikka kait niissä tehot tosiaan katoaa.

   Leppoisaa iltaa Kristiina <3

 • Hauska mökkivideo ja ah, ihanat lumpeet! Voih, pitäisi perustaa kansallinen mökkiesineiden hautauspäivä. Olen alusta asti yrittänyt välttää turhan tavaran kertymistä meidän saarelle, mutta se vaatii kyllä suoraan sanottuna erittäin aktiivista otetta jatkuvasti!

  • Hih video vaan jäi puolitiehen, kun taisi vieraat tulla paikalle, unohdin koko videon, mutta hei oletetaan, että tämä on osa 1 😉 Juu kummasti niitä sitten vaan kertyy, ihmisluonto on ihmeellinen. 🙂

   Ihanaista iltaa Pilvi <3

 • Tällä mökillä on yksi muumiomummo, joutaisi jo kaatikselle. Hiukan yritin auttaa miestä ja lapsenlasta autella maalaushommissa ja nyt kävelykin on klonkkaamista. Mutta aamulla uusi yritys ruuanteon jälkeen. Kaatis ei ehkä ole kiva paikka 😉
  Mukavaa loppuviikkoa!

  • Senkin höpsö, minnekään kaatikselle ja aina on niin kiva kuulla juttujasi <3 Kaatis ei ole niin kiva paikka alkuunsakaan. <3 Ihanaa viikonloppua Marketta <3

 • Meillä löytyy maalta ties mitä vanhaa roinaa, jota sinne on viety tai unohtunut. Ns. päätalon pihapiiriin kuuluu mm. pitkä aittarakennus sekä vanha talli/navetta, joten tilaa on ja tavaroita on päässyt kerääntymään. Nyt olemme alkaneet purkaa romusumaa, mutta aika heikoin tuloksin, heh.

  • Juu sama juttu, että nuo muutamat hassut esineet ovat vaan päässeet mökille unohtumaan ja näitä "helmiä" löytyy taatusti joka mökiltä ja luultavasti vanhusten mökiltä juurikin. Parasta ennen nähneitä juttuja. Toki sitä oma maustekaappikin olisi hyvä siivoskella ajoittain.

   Niin mökillä on niin paljon töitä ja sitten pitäisi vielä nauttia, niin siinä se romusuman purkaminen luonnollisesti jää kaiken alle.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Meillä kun on vielä kaksi mökkiä vierekkäin, niin toinenhan on ihan varastona. Nyt äiti toi minulle kotiin ukin tuunaamat hirven sarvet…kääk! Mitenköhän ne sopii tähän meidän sisustukseen.
  Ihana video <3

  • Varastojakin tarvitaan, se on selvä se. 🙂 Kuulostaa hienolta ja tiedän, että sopii kuule jetsulleen teille, saat ne sopimaan <3

   Kiitos Outi <3

 • Me tyhjennettiin pari vuotta sitten mökiltä sinne neljänkymmenen vuoden aikana kertyneitä tavaroita urakalla remontin tieltä. Varastoissa on vielä pois heitettävää, mutta pikku hiljaa. Joka kerta siivotessa, mieskin uskaltaa heittää aina lisää tavaroita pois 😀 Mökki on pysynyt suht vähällä tavaralla…

  Mutta nuo päiväysvanhat tuotteet on kyllä jotain niin mökkimäistä 😀 Itse uhosin, kun mökki saatiin, ettei meiltä löydy mitään vanhaa. Kaikki kuiva-aineet viedään talveksi pois jne. Mutta kuinka ollakaan: ollaan kuitenkin käytetty mökkiä talvellakin, joten tavarat on pysyneet paikoillaan. Jotkut jauhot on ainakin viime kesäisiä, mutta niin kauan kuin eivät haise tai muuta olomuotoaan tai vilise pikkuvipeltäjiä, asia on ok.

  • Helposti mökille jää vanhuksilla tavaraa, osa riippuu varmasti jo iästä ja sodan jälkeinen sukupolven ajattelutapakin on eri, mitään ei heitetä pois ja voidaan vaikka uusiokäyttää. Täysin ymmärrettävää. <3

   Juu helposti ihan kotona mausteet saattavat vanhentua, ne onkin sellainen kodin "parasta ennen" murheenkryyni. 😉

 • Olipahan todella ihastuttava mökki ja pihapiiri! Juuri sellainen mökki, jollainen mökin mielestäni pitääkin olla – yhdistettynä arboretumiin 🙂 Upeat kasvit! Ja niin ihana sinä ♥
  Nimim. kasvien suuri ystävä ja kukkien nuuskuttelija 😀

  • Appivanhemmat ovat kyllä tehneet mökistä ja pihapiiristä viihtyisän ja hoitaneet huolella. Juuri tuo kasvillisuus ja pieni lumme"joki" ja mökki lampirannalla on todella ihana, vaikka aiemmin olen vannonut mummin mökin merimaisemaan. Lampivesi oli juhannuksenakin lämmintä ja se on aika mieletön juttu. Merivesi oli +12, kun lampivesi oli +18.

   Kukista en ymmärrä muuta, kuin ihailla. <3

   Kivaa viikonloppua Tuula <3

 • Mökithän ovat melkoisia aarreaittoja ; ) Ja teikätellu näyttää ihan mökkimeikittömänäkin Reese Witherspoonilta! Karvakamuille terkkuja & toivottavasti ei tule kauhean myrskyisää perjantaita…täällä tuulee mereltä jo niin, että pihavarjo lähti lentoon..

  • Reese on kaunis ja hänellä on aivan täydellinen vaatetyyli, jota ihailen, mutta mun hih nassu, kiitos niin paljon sinä ihana <3 Oli muuten todella myrskyisää, kun olin tuossa merenrannassa lenkillä, hyvä ettei lähtenyt Samu lentoon. 😉

   Ihanaa viikonloppua Heli <3

 • Voi noita Oskua ja Samua 🙂 Molemmat niin suloisia karvakavereita.
  Kaunis mökkipiha ja upeat rhodot. En aikoinaan pitänyt rhodoista mutta kun ikää on tullut lisää olen alkanut ymmärtämään niiden päälle.
  Mökeiltä voi löytyä vaikka mitä "vuosikertatavaraa". Mukavaa viikonvaihdetta ♥

  • Juu ja viihtyvät niin ihanasti mökillä, Oskukin <3 Aah, mummin kesäpaikassa keittiön ikkunasta näkee valtaisat Rhodot ja siksi ovat jo pikkutytöstä tulleet itselle rakkaaksi, edustavat mummia <3

   Mökiltä herkästi löytyy kaikkea vanhaa. <3

 • Niin,miksiköhän mökille roudataan kaikki ylijäämäkama? Kun siitä pitäisi kuitenkin tehdä viihtyisä vapaa-ajanpaikka???

  • Tähän en osaa lainkaan vastata, sillä videon appivanhempien kesäpaikassa tai mummin kesäpaikassa, on niin viihtyisää, eikä kumpaankaan ole viety mitään ylijäämätavaraa, vaan harkiten on sisustettu.

   Se miksi mökeiltä löytyy näitä vanhoja hassuja esineitä muutamia, johtunee osittain sodan jälkeisen vanhemman sukupolven tavasta olla heittämättä "tarpeelliseksi" ajattelemiaan esineitä pois. Osaksi varmaan noin pienet päivämäärät jäävät lähinäön heiketessä katsomatta ja toisaalta taas ihan oman kodin maustekaappikin tulisi ajoittain päivittää ja jostain kumman syystä myös lääkekaapissa meilläkin herkästi on vastaavia parasta ennen lääkkeitä. Näitä käyttää harvemmin, joten tulee harvemmin heiteltyä poiskin.

   En usko, että nuoren sukupolven kesäpaikoissa on mitään ylijäämäkamaa eli on varmasti sodanjälkeiseen sukupolveen liitännäinen asia. Kivaa kyllä mummini ja appivanhempani eivät ole harrastaneet tätä ylijäämäkamahommelia.

   Iloista kesää sinulle Onneli 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud