Saako kiusaajille nauraa?

Saako kiusaajille nauraa?
Aloitan hieman alusta. Kun blogiin alkoi ropista n. 2-vuotta sitten anonyymeiltä negatiivisia kommentteja, menin ensin shokkiin ja meni jopa yöunet. Hiljakseen ilkeille kommenteilla alkoi turtumaan ja miehelle, ystäville ja blogikamuille jaetut ilkeydet latistuivat, kun sain kommenteille muilta tukea. Kommenttien valtaama tunnetila alkoi jopa tuntua hölmöltä, etenkin kun osa kavereista ja oma mieskin otti osan kommenteista huumorilla. 


Kaikkia ei voi miellyttää, mutta se ei ole elämän tarkoituskaan, vaan valita seuransa siellä, missä hyvä. Negatiivisia kommentteja on hiljakseen tullut tasaisena virtana viikoittain ja jossain kohden huomasin, ettei nuo arvostelut enää tunnukaan missään. Jossain kohden ilkeydet kääntyivät jo koomisiksi herättäen kysymyksiä, jos jotain niin ärsytän, niin miksi nähdä edes vaivaa? Henkilökohtaisesti ei ole intressiä tai aikaa viettää kallisarvoista aikaani siellä, missä en viihdy. Joten on vaikea ymmärtää, että jotkut anonyymit tulevat viikoittain blogiini ärsyyntymään, tosin moni heistä kertoo ”eksyneenänsä” blogiini, tyyliin ei blogisi nyt tässä mitenkään kiinnosta, mutta jätänpä tämän vihakommenttini kuitenkin. 


Turkin reissulla blogikonkari Sharon Rubanovitsch heitti hyvän lohkaisun näistä ”vihafanittajista”, heitäkin tarvitaan, sillä se kertoo, että blogisi on mielenkiintoinen. Luonnollisesti kaikki kommentit eivät voi mitenkään ollakaan samaa mieltä olevia, mutta merkillistä minusta on se, että aina on vain, ”joko tai” kommentteja. Ei koskaan siltä väliltä, eli juuri koskaan en saa rakentavaa palautetta tai vastakkaisia mielipiteitä kirjoitettuna niin, ettei nuo palautteet menisi henkilökohtaisuuksiin. Miksi asia on näin?

Ihana ja aito Sharon.Kommentoin erääseen facekeskusteluun, että nauramme joukolla näille kunnon ilkeilijöille. Se että nauramme herätti hieman närää ja saattoi kuulostaa ylimieliseltä ja sain palautetta siitä, että eriäviä mielipiteitä antaviakin tulee kunnioittaa ja etten itse voi kasvaa henkisesti, jos en ota niitä vastaan. 
Silloin kun minulla on vahva mielipide, jonka koen omasta arvomaailmastani oikeutetuksi ja jos puolustan ystäviäni, ilmaisen mielipiteeni omilla kasvoillani ja valmistaudun myös vastakkaisiin kommentteihin. Olen valmis jopa riitaan tai väittelyihin, mutta toivon, että henkilökohtaisuudet irrotetaan keskustelusta eli asiat riitelee, ei ihmiset. Kun joku lähtee väittelyssä sivuraiteille ja haukkuu vaikka toisen ulkonäköä, koko keskustelu on lähtenyt menemään armottomasti pöpelikköön ja jäljelle jää vain ilkeä puhe ja pattitilanne, joka ei johda enää minkäänlaiseen ratkaisuun.
Olen edelleen sitä mieltä, että rakentava kommentointi ja eriävät mielipiteet hedelmöittävät kommenttikenttää ja ihmiset voivat olla eri mieltä asioista riitelemättä. En kuitenkaan koe sopivana toisen ihmisen ulkonäön haukkumista tai elämäntavan mollaamista jne. Vaikka kirjoitan julkista blogia, elämäni ja valintani eivät valitettavasti kuulu muille, eikä vaikka perheemme raha-asiat, niitäkin on mietitty. 

Ihmettelijälle. En ole sinulle tilivelvollinen. Matkustaminen ei ole turhuutta, vaan sivistävää, silmiä avaavaa ja kulttuurillisesti kehittävää. Joskus on tehtävä valintoja ja jopa aiheutettava omalle lapselle pettymyksiä. Tällä kertaa tosin suurin pettymys oli, ettei lapseni itsekään päässyt vatsataudin vuoksi esitykseen. Tänään minulla on mahdollisuus nähdä lapseni tanssiesitys koululla.  Ei poljeta naisten jo saatuja oikeuksia olla joskus jotain muutakin, kuin äiti ja mahdollisuutta ajatella joskus myös vain itseä.

Mielestäni elämässä vallitsee tietyt eettiset säännöt ja kotona annetut käytöstavat, joista nivoutuu ihmisen sydämen sivistys, joka on suurinta viisautta. Voin suoraan rinnastaa tilanteen, jossa julkisesti kävelen keskellä Helsingin keskustan kiireisintä Mannerheimintietä ja asetan itseni julkisesti näyttäytymällä arvostelulle vai asetanko? Miksi kukaan ei huutele minulle kadulla, mutta somessa on lupa huutaa?
Pelottavaa on toki ilmiö, että ihmisissä on niin paljon vihaa, ymmärtämätöntä kateuttakin ja tämä viha halutaan kertoa bloggaajalle. Samalla kuitenkin jokainen vihapuheen vastaanottaja ymmärtää, että kyseisellä sanojalla on itsellä paha olo, tokkopa missikaunotar tai komistus käyttäisi aikaa muiden ulkonäköä haukkuen eli luultavasti siellä netin toisessa päässä ei ole mikään Prinsessa Ruusunen itsekään tai ihminen jolla menee aidosti hyvin. 

Tälle kommentille ei voinut muuta kuin nauraa joukolla vedet silmissä ja pieni kuittikin tähän tällä kertaa, anonyymi osaa lukea, mutta hmmm.oikeinkirjoituksessa on vielä selkeästi haasteensa. Vihapuheen laukoja luulee paljastavansa jotain bloggaajasta, kun aidosti hän paljastaa vain itsensä. Eriävän mielipiteen rakentavasti ilmaiseva taasen kertoo hyvästä itsetunnosta ja älykkyydestä. Kiusaajan paha olo sokeuttaa itsepetoksellisesti sanojan oman motivaation ilkeillä eli purkaa omaa pahaa oloa. Ihminen jolla on kaikki hyvin ja aito oma elämä, ei ilkeile netissä, eikä muualla. Saako sitten ilkeilijöille nauraa, kyllä minusta saa, sillä itkeäkö pitäisi? Jokainenhan meistä on kuitenkin vain ihminen, joten vihapuhe herättää ilman muuta tunteita. Vihapuhujan tulisi kuitenkin ymmärtää se, että niin kauan kuin huudellaan piilosta verhojen takaa, ei koskaan voi syntyä aitoa dialogia. Se piilosta huuteleminen myös paljastuu minulle pelkkänä pelkuruutena, kyseinen ihminen ei aidosti seiso sanojensa takana eikä ole valmis altistamaan itseään omilla kasvoillaan kommenttikentässä vuorovaikutukselliseen keskusteluun. Toki dialogi ei ole aina vihapuhujan tarkoituskaan, vaan se oman pahan olon oksentaminen. 
Nykyään usein nauran vihapuheille, mutta joskus tunnen silkkaa häpeää kommentoijan puolesta. Mietin myös maailmaa, tuolla me kaikki kuljemme kaduilla ja tervehdimme toisiamme ystävällisesti, kehummekin välillä toisiamme, esitämme kaikesta päätellen merkillistä näytelmää. Koska kenellä on pokkaa tulla suoraan kasvotusten sanomaan kaikki ne sanotut ilkeydet, joita olen blogiini saanut. 
Kyllä olen saanut blogiini kommentin myös, että sehän on vain hauskaa kiusata bloggaajia. Voiko kiusaaminen olla koskaan hauskaa. Oma mottoni on elää tämä elämä niin, että kun vanhuksena katson itseäni peiliin, voin katsoa tyytyväisyydellä, että elin hyvän elämän ja kohtelin muita, kuten haluaisin itseäni kohdeltavan. Elämän katkerimpinakin hetkinä tuo raamatullinen lause on ollut taka-raivossani kumiseva omantunnon ääni.  Hyvä aidosti luo hyvää. 

Ymmärrän kyllä, että jotkut ihmiset ovat vastoinkäymistensä vuoksi niin lukossa ja jossain syvällä, että he kokevat elämän pettäneen heidät ja voivat myös kuvitella, että bloggaaja elää vain onnellista elämää ja lukijat näkevät vain bloggaajan elämästä jäävuoren huipun. Bloggaajan blogipersoona ja todellinen persoona lukijalla hämärtyy ja kuvitellaan, että blogissa on kyseisen ihmisen koko elämä esiteltynä. 


Muista kantaa vastuu sanomisistasi, kannat niitä loppuelämän, minä vain kohteena silmänräpäyksellisen hetken.  Sanasi määrittävät sinut sinulle itsellesi. Monesti anonyymit ilkeilijät eivät ole täysin vieraita ihmisiä ja joskus kommentit ovat niin henkilökohtaisia, että pystyy jopa sormella osoittamaan kuka anonyymi on. Kirjoitustyyli, murre, tietyn ihmisen puheessa käyttämät sanat tulevat myös tutuksi, eli monesti anonyymin henkilöllisyys on myös paljastunut, anonyymi itse on vain tässä asiassa sokea ja elää luulossa, että ilman kasvoja annettu kommentti olisi kasvoton. 
Loppuun vielä, että monesti pyrin vastaamaan ilkeilijöillekin, mutta silloin kun samaa aletaan jankkaamaan uudelleen ja uudelleen ja olen jo kerran vastannut tai silloin kun joku aivan absurdi ja tyylitön kommentti tulee, niin kommentti menee suoraan roskakoriin. Koska vaikka blogini on yhteisöllinen ja blogin suola ja sokeri on kommenttikentän vuorovaikutuksellisuus, niin hyvän maun rajat ovat tärkeät, niin vastakkaisissa mielipiteissä, kuin samaa mielipidettä olevissa. 


Blogini tarkoitus ei ole taistelut kommenttikentässä tai antaa palstatilaa vihapuheille, vaan blogi on minulle iloinen harrastus ja toivon blogini olevan viihtyisä paikka myös muille. Joten olen joutunut syömään idealismin aatokset myös itseltäni ja joutunut harjoittamaan ajoittaista sensuuria. Blogia aloittaessani en osannut myöskään ennakoida joidenkin ihmisten raadollisuutta, luulin että olin jättänyt jo lapsuuden hiekkalaatikkoajan taakseni.Mieti kaksi kertaa ennen, kuin törkyturpailet, voit sanomisiasi jopa katua.  Anonyymeille, jotka ovat haukkuneet hampaitani, huonompiakin on nähty ja näillä puree hyvin ja paikkoja vain kaksi, eli hampaat joista voin iloita. 🙂Mitä olette mieltä kaikesta, onko huumori parasta lääkettä, kuinka paljon ihmisen tulisi ottaa vastaan ja saako ilkeilijöille nauraa? Vai pitäisikö heihin pystyä suhtautumaan rauhaa rakentavin keinoin aina neutraalisti? Mutta kun bloggaajakin on vain ihminen ja nauru, paha mieli, surun tunteet tai yöttömät yöt ovat vain inhimillisiä reaktioita kiusaamiseen. Niin kauan, kuin bloggajaa itse ei vastaa ilkeydellä ilkeyteen, nauru ilkeilijöille sallittakoon. Eli rauhaa, positiivisuutta ja sydämiä edelleen kaikille ja vihapuhetta viljelevät, miettikää ensin ja kuvitelkaa henkilö kasvotusten kohtaamiseen, pystyisittekö sanomaan saman asian hänelle kasvotusten, kestäisitkö katsoa miten haavoitat toista ihmistä?98 thoughts on “Saako kiusaajille nauraa?”

 • Hyvä Tiia! Minusta on hieno juttu, että kirjoitat näistä aiheista. Kiusaamista on nykyään eri muodoissaan niin paljon, että siihen on syytäkin puuttua tavalla jos toisellakin. Kirjoitus kokonaisuudessaan oli jälleen kerran tosi fiksu ja erityisesti tämä säväytti: "Muista kantaa vastuu sanomisistasi, kannat niitä loppuelämän, minä vain kohteena silmänräpäyksellisen hetken.  Sanasi määrittävät sinut sinulle itsellesi." Vau! 🙂

  Minusta muuten niille pöljäilijöille saa nauraa. Ja hyvä jos pystyy nauramaan. Itse olen sellainen, että jos saisin ilkeitä kommentteja, niin luultavasti itkeä
  tihrustaisin. Nauraminen on parempi juttu, sillä se osoittaa, ettei anna niiden ilkeilijöiden satuttaa itseään vaan osaa pitää omat rajansa 🙂

  • Miksi ihmiset kiusaa en ymmärrä ja jotkut jopa leveilevät kiusaamisellaan, että ovat niin ärhäköitä ja cooleja, että sanan säilä iskee. Mielestäni he ovat vain säälittäviä ja kielivät siitä, että ovat kovin onnettomia.

   Aluksi meni ne yöunet, mutta jotenkin kun joka viikko jotain tulee, niin niihin ihan aidosti turtuu. Jotkut säväyttää toista enemmän ja sitä vahvemmin fiilis, että moni ano, on tuttu. Tuntevat minut hyvin tai suht hyvin.

   Ihanaa viikonloppua Tuula <3

 • Yleensä näihin kommentteihin vastaankin huumorilla, mutta silloin kun sanallisesti hyökätään mieheni tai lasteni kimppuun, en voi enää katsoa asiaa huimorin silmin. Minusta tällainen käytös on törkeää. Vaikka me blogia kirjoitammekin, emme me ansaitse näitä kamaluuksia.
  Huumoria päivääsi!

  • Välillä vastaan välillä en, välillä kuten tuo matkani tuomitsija, olen hänelle jo vastannut ja jäi jankuttamaan, niin koin turhaksi enää vastata tai saatikka puolustella valintojani. Tuo missä Maijua ja minua haukutaan, noh eittämättä tulee mieleen, että onko humalassa raapustettu kyhäelmä, tuolle ei voi kuin nauraa, niin koominen, myös henkilökohtainen eli ei epäilystäkään kuka tuo kyseinen henkilö on ja se seikka tekee jutusta vielä naurettavamman.

   Kai riippuu omastakin päivästä milloin naurattaa ja milloin ei, mutta kun jakaa nämä vertaistuellisesti ystäville ja miehelle, niin siinä kohti jo joukolla naurattaa.

   Ihanaa viikonloppua Outi ja tiedän, että olet oman osasi saanut näitä. <3

 • Mä oon sanaton!!! Sinä Tiia ihana kirjoitit jälleen kerran hienosti ja asiaa, mutta nuo parit esimerkit saa mut hämmentymään ihan tosissaan! Miten jotkut osaavatkin olla noin ilkeitä? 🙁

  Oikein ihanaa päivän jatkoa <3

  • Juu ja nämä pari ovat vain nämä viikon sisällä tulleet. Anoa lainatakseni huhhahheijaa, joillain kyllä on oman itsetuntonsa kanssa pahasti painiskeltavaa.

   Ihanaa viikkistä Marru <3

 • Minusta on hienoa, että pystyt ottamaan asian huumorilla. Noin sitä pitää!

  Itse olen sen verran herkkä, että olisin aikani varmasti ihan down, mutta nousisin kyllä jaloilleni minäkin. Ja eikö se ole niin, että kaikkeen tottuu?

  Ja mulla on sama motto elämässä:
  "… elää tämä elämä niin, että kun vanhuksena katson itseäni peiliin, voin katsoa tyytyväisyydellä, että elin hyvän elämän ja kohtelin muita, kuten haluaisin itseäni kohdeltavan."

  Näillä mennään!! Muiskuja!

  • Ensin otinkin pulttia ja meni yöunet, lopulta turtuu, varmasti itsesuojelumekanismi, ei tässä voisi koko ajan olla vaan helisemässä näiden tyyppien kanssa. Lopulta turtuu jo niin paljon, että jo ihan naurattaa. Tuo Maijulle ja minulle tullut kommentti, on naurettavuuden huippu, kiusaannuttavaa luettavaa, siis henkilöllä joka on kirjoittanut tuon, on kyllä todella paha olo ja itsetuntonsa kanssa paljon tekemistä.

   Tuo joka muutaman kommentin kera jankuttaa reissustani on myös himppasen pihalla myöskin, valitettavasti valintani ja elämäni ei hänelle kuulu. Enpä ole kuullut yhtäkään ihmistä, joka ei matkalle sen tarjoutuessa olisi lähtenyt. Mitenhän anonyymi itse olisi tehnyt, jos samaa olisi tarjottu hänelle. Ihan turhaa hurskastelua.

   Kyllä, ihmisiä tulee kohdella hyvin, koska siitä tulee valtaisan hyvä olo omaan sydämeen. <3

   Muiskuja ihana, sinä joka aina säteilet tänne asti <3

 • Olen saanut yllättävän vähän pahaa palautetta blogiin. Niihinkin olen aina pyrkinyt vastaamaan asiallisen kuivasti. Kirjoitustyyli kyllä on paljastanut, että kyseessä on tainnut olla sama henkilö. Onneksi vastapainoksi blogissa kommentoi silloin tällöin myös joitain aivan ihania anonyymejakin.

  • Asiallisen kuiva tyylisi on ainakin purrut hyvin muhun eli toimii 🙂 Sama täällä, täällä on aivan mahtavia anonyymejä ja kurjuus, kun tuo anonyymi sana ei todellakaan kata kaikkia. <3 Esimerkiksi vakikommentoijat Leena ja Minna, oikein ilolla aina odotan heiltä kommenttia, mutta he laittavatkin anonyymeinä nimimerkit. <3

   Ihanaa viikonloppua Lumo <3

 • Olet kyllä niin mahtava ja vahva! Itse en pystyisi asiaa noin hienosti käsittelemään. <3

  Ihmettelen suunnattomasti tuollaisia kommentoijia, kuinka viitsivät. Itseäni jos joku blogi tai postaus ei kiinnosta, niin en kyllä vaivaudu kommentoimaan.

  Aurinkoiset terveiset sinulle täältä länsirannikolta! <3

  • Varmasti pystyisit, koska aika aikansa kutakin. Aikansa kun noita katseelee, lopulta iskee turtumus ja oikeasti on pakko jo nauraa näille. En kiellä, etteikö joskus omana heikkona hetkenä kirpaisis, totta kai kirpaisee, mutta kun heittää kommentin roskakoriin, se unohtuu heti. Poissa silmistä, poissa mielestä.

   Juu en itse edes lue blogeja, jotka ei kiinnosta, saatikka että kommentoisin.

   Ihanaa viikonlopua <3

 • Mietin usein, että kun lapsilta vaaditaan nollatoleranssia kiusaamisessa, niin miksi aikuisilta se olisi sallittua. Se, että sen tekee puskasta nimettömänä ei tee siitä yhtään hyväksyttävämpää. Ole ihminen ihmiselle on mun mottoni. Todellakin tunnistin kyllä ihmisen tuon erään kommentin takaa. Ongelma on hänen ei meidän, jos ihminen haluaa elää elämänsä vihaten, niin täytyy sanoa, että siinä jää elämä elämättä. Elämän voi elää myös iloiten ja positiivisuuteen keskittyen.

  • Juu ei ole epäilystäkään kuka on tuon yhden kommentin takana, henkilö joka paukuttelee henkilöitä, että kiusaaminen on kivaa. Oikeastihan tuosta räpellyksestä huokuu ihmisrääpäle, jolla on huono itsetunto… Surullista. Häntä positiivisuus ärsyttää, mutta ei ymmärrä, että sinulla ja minulla on ollut älytön määrä vastoinkäymisiä, jotka olemme kääntäneet voitoksi ja valinneet positiivisuuden.

   Ihanaa loman alkua oma täti ystäväin <3

  • Vahingossa poistin noin 20kommenttia, kun piti julkaista, tässä uusiksi Nanni sun. 🙂

   Nanni on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

   NO tuossa olen kyllä Maijun kanssa samaa mieltä, että me opetamme lapsillemme että kiusaamista ei sallita ja sit aikuiset itse harrastaa sitä ihan kirkkain silmin. Naurettavaa hommaa.

  • Tiia K on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

   Niinpä ja miltähän tuntuu olla kiusaaja? Noh toisaalta en halua edes tietää. Voi ihmisen reppanuus… 🙁

 • Hyvä postaus ja tuohon Maijun kommenttiin lisään, että usein juuri ne ilkeät ihmiset toivovat lapseltaan kaunista käytöstä ja että se opetus tulisi koulusta tai päiväkodista. Voihan olla niin, että koska ehkä ne ei vaan itse voi antaa fiksua mallia tai kykene olemaan ilkeilemättä, niin voi vaatia sitten muita tahoja korjaamaan asian.
  Se on kurjaa, kun sua on nyt testailtu tällä saralla, mikä kumma siinä on, että ne ei muka halua lukea sun blogia ja silti aina tänne veri vetää. Ota se niin, että olet niin hyvä bloggaaja, ettei ne voi sun postauksia olla lukematta, vaikka kuinka ärsyttäs sun kirjoitukset. Hyvin tämän homman handlaat ja nasevasti käyt tätä asiaa, mutta olisiko se niin, että nämä poloiset haluavatkin sillä tavalla sitä huomiota, kun eivät omissa blogeissaan menesty?
  Mutta kuten huomaat, me kaikki muut ollaan sun takana, joten voisi kommentoida niille vain että aha ja entäs sitten.
  Mutta anyway mukavaa päivää! <3

  • On kyllä niin huippua, että on vahva ystäväjoukko, sinä siellä jo alusta alkaen mukana. Ei mikään kiusa voi murtaa, kun jaetaan nämä heikkojen ihmisten lauonnat ja lopulta jo hihitellään niille, miten hulluja nuo kommentit onkaan.

   Hyvä aha ja entäs sitten on tosi hyvä vastaus ihan kaikkeen. <3 Sun maalaisjärki on vailla vertaansa <3

   Ihanaa viikkistä ystäväin <3

 • Aina on olemassa ihmisiä jotka iloitsevat muiden mollaamisesta tai epäonnistumisista.Miten väärin onkaan jättää tavoittelematta unelmiaan esim saada uusia ystäviä tai pientä palkan lisää bloggaamalla vain siksi että joku pikkusieluinen ihminen saattaa kommentoida väheksyvästi tai ilkeästi.Blogisi on ihana samoin kuin Maijun blogi! Ihanaa torstaita kaunokaiset!

  • Kiitos niin paljon kannustuksesta ja juu bloggaaminen tosiaan herättää joissain pahaa verta, että olemme outolaisia. Kun olemme vaan ihan tavikset Tiia ja Maiju.

   Ihanaa viikonloppua Kristiina <3

 • Eikö blogeja lueta siksi, että saa tietoa, ajatuksia, ideoita, tarinoita, juttuja, matkakertomuksia, elämyksiä, haasteita….? Jos ei nappaa, niin ei lue. Veetuilu on varmaan eniten kateutta ja kun sen voi tehdä anonyyminä, niin siitä vaan sitten. Nimimerkillä: kaikki kommentit nimellä.

  • Verhojen takaa huutelu nyt jokaiselle fiksulle puhuu omaa kieltään eli joidenkin harrastus ja hupi saattaa olla ilkeily, joillain on niin paha olla, että purkavat toisiin tai joillain on niin huono itsetunto, joka tapauksessa onnellinen ihminen ei tuomitse muita, hyvännäköinen ei moiti toisten ulkonäköä eli kyllähän kaikesta paistaa viime kädessä huonolla itsetunnolla varustetut ihmiset.

   Nimenomaan vaikka ei olisi kirjautunut lukija, voi jättää nimimerkin.

   Ihanaa viikonloppua Leena<3

 • Onpa ALHAISIA ihmisiä.

  Minusta noiden kommenttien kirjoittajat voisivat tulla nyt tänne kertomaan, tuliko kirjoitettua alkoholin vaikutuksen alaisena, kuten Karita Mattilan uhkailija, ja mikä on motiivi. Tuoko tuollainen viestittely helpotusta elämään?

  Jos tekee mieli pilkata muita, niin silloin kannattaa miettiä, mikä on vialla omassa elämässä.

  Tiia, naurut moisille typeryyksille ilman muuta! Makeat yhteisnaurut, kuten olette tehneetkin!

  • Marjatta hyvin naulittu, väkisinkin mietin onko alkoholi madaltanut kynnystä ja erityisesti tuo alempi kommentti Maijua ja minua kohtaan, sen kohdalla mietin kyllä, että kyseinen ja selkeästi meille tuttu ihminen on ollut huppelissa. Käyttänyt sitten kiukkuhumalassaan illanviettohupina käydä verhojen takaa huutelemassa. Voi ihmisen pienuus.

   Kyllä ja omaa miestä nämä naurattavat aivan erityisesti ja aina sanoo, mieti joku yksi reppana tuhansien ja tuhansien lukijoiden joukossa, että naurut sille poloiselle.

   Ihanaa viikonloppua Marjatta ja kiitos kommentista ja kannustuksesta <3

 • Olipas hieno kirjoitus. En ymmärrä, mitä kiksejä toiset saavat siitä, että käyvät anonyymeina arvostelemassa toisten blogeja tai vielä pahempaa, jos arvotelu kohdistuu itse bloggaajaan tai peräti hänen ulkonäköönsä. En hyväksy moista, koska siitä pahoittaa mielensä, vaikka kuinka yrittäisi suhtautua huumorilla. Pitäisi tietysti ajatella, että anonyymit kommentoijat ovat keskenkasvuisia ihmisiä, joilla on vielä pitkä matka aikuiseen elämään.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle. Jatka samaan malliin. <3

  • Monestihan nämä anonyymit, ovat vaikka naapureita tai toisia blogikollegoita, valitettavasti. Tuo Maijuun ja minuun kohdistettu kommentti on niin henkilökohtainen ja tuttua päivittelyä, että on aivan selkeää kuka kommentin takana on. Peukut sille, että Maijun kanssa kiinnostetaan niinkin paljon, että jaksaa tulla räyhäämään. 🙂

   Juu noh huono itsetuntohan noissa paistaa ihan kaikissa ja muutenkin on ihan naurettavaa tulla aikuiselle ihmiselle hurskastelemaan miten kenenkin tulisi elää tai olla.

   Kiitos Mannilainen kommentista ja tuesta ja aurinkoista viikonloppua sinulle <3

 • Esimerkkisi ovat ihan puhdasta kiusaamista. Minusta tuollaisille kommenteille paras ja ainoa paikka on roskakori. Saat nauraa vapaasti, mutta melkein toivoisin että painaisit vaan pikaisesti shift+delete ja siirtyisit hedelmällisempiin juttuihin. Nuo kiusaamisviestit eivät ole aikasi ja energia arvoisia. Hyvä, ettet päästä noita juttuja ihon alle.

  • Allekirjoitan kaiken ja näin toiminkin usein. Nyt vaan tuli fiilis, että haluan taas avata tätä keskustelua ja puhua kiusaamista vastaan. Itse olen jo näihin turtunut ja tukijoukon kanssa muutetaan nämä hulluudet huumoriksi. Mutta muistan ensimmäisen ilkeän anonyymin kommentin hyvinkin selkeästi ja tiedän, että moni murskaantuisi näiden alla. En myöskään ymmärrä, ettei ihmiset voi suoraan keskustella tai antaa palautetta omilla kasvoilla, jotta syntyisi aitoa keskustelua. Huonoa itsetuntoa ja valitettavaa pelkuruutta.

   Hih kommenttisi on niin asiaa ja näyttää kiusaajille närhen munat.

   Mahtavaa viikonloppua Rva Kepponen <3

 • Minunkin äitienpäiväpostaukseeni oli tullut kommentti: "Oksennus"
  Olihan postaus kieltämättä hieman äitelä 😉 mutta kun läheiset ovat minulle maailman tärkeimpiä ja rakkaimpia, niin en ehkä aina osaa vältellä ylisanoja 🙂
  Oletan että kyseessä on yksi ja sama (sairas) anonyymi, joka haukkui mm. tyttäreni ja vastasyntyneen tyttärenpoikani ulkonäköä todella rumasti, (silloin itkin) sillä aina kun vaan mainitsenkin lapsenlapseni, löytyy kommenttikentästä vähintäänkin yksi ilkeä kommentti. En hyväksy henkilökohtaisuuksiin menemistä, mutta muuten mielipiteitäni ja juttujani saa toki vapaasti kritisoida 🙂
  Ei lannistuta, eikä välitetä moisista moukista! Olet Tiia lämmin ja aito ihminen, mitä ainakin minä henkilökohtaisesti arvostan todella paljon ♥
  Haluan vielä tässäkin yhteydessä kiittää kannustavista kommenteistasi sekä tuestasi avautuessani omassa blogissani näistä ilkeistä, inhottavista kommenteista ♥
  Kiitos Tiia, ja jatketaan kulkuamme auringon puoleisilla kaduilla ♥

  • Pakko sanoa Ansku, että sinun blogi on niin ihana, sielukas ja diplomaattinen, että tuon ilkeän anon on pakko olla joku sinun tuttu. Joku kadehtii, juu tiedetään, en minäkään ymmärrä lainkaan. Kuka kadehtii toista, en itse haluaisi vaihtaa elämääni kaikkine vaikeuksineenkaan toisen kanssa, en kenenkään. Oma elämä on ihan paras ja oma perhe.

   On aivan sairasta haukkua läheisiäsi tai heidän ulkonäköä, kyseessä on paha ihminen, heitäkin valitettavasti on. Älä lannistu ja todellakaan vaikka kuinka paljon tulisi anoilta lunta tupaan, se vain nostaa intoa, eikä latista.

   Sama juttu, miksei koskaan kyseiset anonyymit anna rakentavaa palautetta, ilman että on sivulauseessa tai jo päälauseessa pakko haukkua jotain asiaan ei todellakaan liittyvää ja mennä aina henkilökohtaisuuksiin. Kenties on vaikeaa antaa negatiivista palautetta, mutta siltikin. Huonolla itsetunnoilla varustettuja pelkureita. Kurjaa heillekin.

   Ihanaa viikonloppua ja kuin myös jokainen sana täältä takaisin, sydämellinen ja ihana ja sielukas olet Ansku, kiitos sinulle. <3

 • Tyhmyyttä vastaan on itse jumalatkin voimattomia! Enpä muuta tuollaisten anonyymien puskista huutajien kommenteille voisi sanoa.
  Voimia Tiia<3 Kaikkea säkin olet joutunut kestämään, voi hyvä tavaton!

  • Hyvin todettu, tyhmyys, ihmisen pienuus, katkeruus, hurskastelu, huono itsetunto, ei mitään hyveitä ja huono itsetuntokaan ei oikeuta negatiivisuuteen.

   Juu no onneksi ne todellisen elämän huolet kirpaisee aidosti, nämä lähinnä jo huvittaa. Mutta kiusaamiseen on puututtava ja joku herkempi bloggaaja voi musertua näiden alle tai mitäs jos bloggaajalla on vaikka vaikea vaihe elämässään ja anonyymien haukut on se viimeinen silaus.

   Ilkeys missään muodossa ei ole koskaan hyväksyttävää.

   Aurinkoa viikonloppuusi Sari <3

 • Hei ihana Tiia! Olemme olleet blogiystäviä jo tovin, kiitos siitä ♡
  Mutta kuitenkin kun on kyse erimielisyyksistä tai tykkäämisistä niitä saa olla ja pitääkin olla. Niiden kanssa voi kasvaa ja kehittyä. On sit TÄYSIN eria asia alkaa morkkaamaan ulkonäköä, perhettä tai muuta henkilökohtaista kuten ulkonäköä. Itse olen tovin miettinyt kun en omaa naamaani ole blogimaailmassa näyttänyt. Voinko silti olla lifestyle bloggaaja? Sen verran itserakkautta löytyy minultakin etten ole maailman rumin nainen, vaimo, äiti tai mummo. Voinko silti olla vakuuttava? En kovin äkkiä lähde provosoimaan somessa vaikka ihan omat mielipiteet omaankin. Blogissani ei tätä varmaankaan nähdä ellen sitten tunne tarvetta siihen 😊 oikeesti päivittäin vaan sattuu ja tapahtuu kaikkea ei niin positiivistä joista riittäisi blogiinkin asti. Mutta asiaan…miksi pitää tulla lukeen ja seurata jos niin paljon vituttaa!! Jokaisella on omat jutut. Sulla sun jutut ja mulla mun. Kommentoithan minunkin vaikka eri asioista blogataankin. Onko omalaatuisuus ja erilaisuus haukkumisen arvoista. No EI! Kateeliisuutta ehkä?

  • Hei Marika, niin olemme olleet blogiemme alusta jo <3

   Kateus on laji jota en ymmärrä, joskus jos olen tuntenut hetkittäistä kateutta, olen tunteen huomannut ja selittänyt samassa itselleni mitkä kaikki asiat ovat minulle hyviä. Muistan hyvin miten aavistuksen kirpaisi, kun paras kamuni odotti lasta ja mekin yritimme, mutta se oli sellainen pieni kateuden piikki vain, hetkellinen ja kertoi omasta pelosta, mitä jos minä en saakaan lasta.

   Mutta käyttäydyinkö hetken kateellisena jotenkin eri tavoin, ei en käyttäytynyt vaan iloitsin ystäväni raskaudesta ja nyt meidän tyttäret on kaiken huipuksi ihan parhaita kamuja.

   Olen samaa mieltä, että eriävien mielipiteiden esittäminen ja niiden tiimoilta keskustelu rikastuttaa ihmisiä ja aina oppii jotain uutta ja vielä lisää siitä, miten eri tavoin me ihmiset voimme ajatella ja silti voi ymmärtää mistä vastakkaisen mielipiteen omaava tulee.

   Toisen ulkonäön haukkuminen ym. ei ole koskaan sopivaa, se on puhdasta kiusaamista ja olen ällistynyt miten paljon aikuiset ihmiset harjoittavat kiusaamista, minkähänlaisia vanhempia he ovat. Tuosta matkani tuomitsijasta olen huolissani jo itsekin, antaako hän lapsilleen täysin siloitetun tien, jossa ei ole koskaan pettymyksiä ja lapsi aikuisena kohdatessaan ensimmäisen pettymyksen, ahdistuu tai jopa masentuu. Opettaako hän lastaan tuomitsemaan muiden valintoja tai onko hän jopa marttyyri joka uhriutuu aina lasten puolesta ja lapset tuntevat syyllisyyttä äitinsä uhriutumisesta ja siitä, ettei äiti koskaan laittanut itseään etusijalle.

   Terve itsekkyys on tervettä, ei se kenestäkään rumaa tai huonoa äitiä tee. 🙂

   Kommentoin ja kommentoitu <3

   Ihanaa viikonloppua sinulle ja olisi niin kiva tietää sinun kasvot blogin takaa <3

 • Hyvä kirjoitus! Hienoa, että osaat nauraa näille törkyilijöille. Blogiasi on tosi kiva lukea, kirjoitat mukavaan sävyyn ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Jatka samaan malliin, mitäpä noista ilkeilijöistä välittämään. Aurinkoista loppuviikkoa!

  • Juu minun blogi ja kirjoitan täällä aina mistä kulloinkin itse tykkään ja jokaisella on valta valita tuleeko tänne. <3 Vaikka blogini on julkinen, sen ei tarvitse olla minkään standardien mukainen, se saa olla juuri sitä, mikä itseäni milloinkin lystättää. 🙂

   Viisaita sanoja ja aivan ihanaa viikonloppua sinullekin Belladonna <3

 • Tää internet on mun mielestä tuonut kaikki hullut esiin kuopistaan tai ainakin ne joilta puuttuu tietynlaiset käytöstavat. Usein mietin moniko tulisi kadulla sanomaan naamatusten niitä asioita, tuskin kukaan. Itse jätän kommentin aina niin, että ajattelen ensin voisinko sanoa saman asian ihmiselle kasvotusten, jos pystyn jätän kommenttini. Kehittävä keskustelu on tosiaan jotain aivan muuta kuin henkilökohtaisuuksiin menemistä, sinällään jännä, että aika harva osaa keskustella asioista ilman henkilökohtaisuuksiin menemistä, jos toinen on toisen kanssa eri mieltä. Mekin ollaan monista asioita eri linjalla, mutta saadaankin aina hyvät rakentavat keskustelut aikaan, koska lopulta kumpikin kunnioittaa toisen mielipidettä. 🙂 Aurinkoista iltaa Tiia. <3

  • Niinpä, kyllä sitä voi neutraalisti vaikka kirjoittaa vastakkaisen mielipiteen tai vaikka kosmetiikasta, hei en tykännyt tuosta tuotteesta, ei toiminut mulla. 🙂

   Niinpä meillä on sun kanssa monia eriäviä mielipiteitä ja niistä on keskusteltu sivistyneesti, eikä koskaan menty henkilökohtaisuuksiin. Mielestäni se juuri on aikuisuutta, aitoa ystävyyttä ja sitä, että kummallakin on normaali itsetunto, ei tarvitse "lyödä" toista, vaikka olisi eri mieltä tai mielipide aivan vastakkainen.

   Tuohon kosmepostaukseen olin linkannut sut joka paikkaan, mutta ei anonyymi tullut kylään ja sekin tukee sitä seikkaa ja tekstin vihamielinen tuttuus ja viestin henkilökohtaisuus ja jopa nuo viljat heitetty kommenttiin, ettei kahta sanaakaan siitä, kuka tuo tyyppi on. Hän ei edes lukenut postausta, että puolet tuotteista oli itse ostamia ja kosmetiikasta kirjoittaminen ilman testimateriaalia jäisi valitettavan köyhäksi omalta osaltani jossain kohden, koska ei olisi mistä kirjoittaa. Eli suuret kiitokset edelleen maahantuojille ja pr-toimistoille,jotka mahdollistavat meille kosmetiikasta, jota rakastamme, kirjoittamisen mahdollisuuden. Jos vielä anonyymi ymmärtäisi, että kaikki kosmetiikka ei todellakaan edes päädy blogiin, vain helmet ja toki helmiä on paljon, koska kosme on niin ihanaa ja nykyään markkinoille tulvii hurjana ihania tuotteita, mutta siltikin murto-osa päätyy blogiin. .)

   Kiitos ystävyydestä ja kaikesta tuesta Jonna, on minulle kultaakin kalliimpaa <3 Ihanaa viikonloppua <3

 • Omaan blogiin epäasiallisia kommentteja on tullut melko vähän, mutta kyllä niitäkin kuitenkin löytyy. Viimeksi sain kommentteja juurikin hampaistani ja nyt pisti ihan naurattamaan, että onkohan sama anonyymi ollut asialla. 😀
  En voi käsittää, miksei peruskäytöstavat kuuluisi nettiin. Vaikka törkykommentit ovat usein niin tahdittomia, että ihan naurattaa, on melkoisen surullista, että pahaa oloaan joutuu purkamaan noin ikävällä tavalla anonyymisti.
  Mukavaa kesäkuun alkua, vaikka onkin huisin kylmä! <3 Täällä meillä päin satoi jopa lunta…

  • Apua joku hammasneurootikko käy huutelemassa, hih kuinkahan komeat hänen omat legonsa on? Vuorenvarma, että joku joka omaa täydelliset hampaat itse, kävisi blogiin huutelemassa toisten hampaista eli epäilen, ettei siellä toisessa päässä ole mikään hammasruusunen 😉 Hieman kuin "siitä puhe, mistä itsellä puute". 😉 Kaikenlaista.

   Eettiset säännöt ja hyvät käytöstavat kuuluvat kaikkialle, sillä viime kädessä ihminen on vain tilivelvollinen itselleen ja ei varmaan ole kivaa katsoa itseään peilistä, olen aika ikävä ja ilkeä ihminen ja huutelen kasvottomana piilosta pelkurina muille ilkeyksiä. Vaikka olisinkin kaikkea mitä anonyymit huutelee, niin ainakaan en ole ilkeä. Kukaan ei tykkää ilkiöistä tai muiden tuomitsijoista ja he jäävät aina loppukädessä yksin tässä elämässä.

   Täälläkin on ihan tajuttoman kylmä, kevyttoppatakkiko tässä pitää päälle laittaa.

   Ihanaa viikonloppua Niina <3

 • No onpas taas kommentteja. Jollakulla on aikaa selvästi nyt tytötellä ja oikein urakalla. Kaikki tietenkin sen varjolla että "Minä sanon vain faktoja" xD

  Olet upea nainen! Älä anna niiden litistää 🙂

  • Miten sullekin tuli vastaavia samaan aikaan taas. Miten kukaan voi antaa negatiivista palautetta raskaana olevan ulkonäöstä? En vaan ymmärrä! Sitä paitsi olet upea nainen ja niin naisellinen ja olen niin otettu ja seurannut silmä kovana elämäntaparemppaasi. Sinä pystyit siihen pitkäkestoisesti, minä en. Mitalin ansaitsisit <3

   Ihanaa viikonloppua Satu ja onneksi me tiedetään keitä ollaan ja onneksi meillä on mahtavat miehet ja ystävät tukijoukkoina <3

 • Hyvä kirjoitus Tiia! Sitä miettii monesti, että "huvinsa ja ajankäyttönsä kullakin", että jotkut viitsivätkin.

  Pysy aina tuollaisena kuin olet. <3 Tykkään sun tavasta kirjoittaa, sun blogi on monipuolinen ja sellainen elämäniloinen.

  • Oma ajankäyttö on jo niin rajattua, että siihen kun lisäisi vielä toisten blogeissa huutelen, ei en vaan tajua, miten joku viitsii käyttää aikaansa moiseen ja lisätä omaa pahaa oloaan. Paha olokin on kierre ja tuo pelkuruuttaan huuteleminen anona.

   Kiitos niin paljon kauniista sanoista ja luulenkin, että se tietynlainen positiivisuus ja se että Maijun kanssa olemme saumaton tiimi, se ärsyttää. ,)

   Ihanaa viikonloppua Marie <3

 • Asiaa kirjoitit. Kiusaaminen on kauhee asia. Olen kokenut sitä jonkin verran itsekin.
  Joitakin blogeja, joita seuraan, ei voi kuin ihmetellä miten voi joku sanoa niin pahasti bloggaajalle. Vaikka anona kirjoitan, en voisi koskaan laukoa itse sellaista tekstiä.
  Sinä Tiia ihanuus, olet kyllä päivien piristys. Blogiasi on mukava lukea, kirjoitat tunteella ja sydämellä vaikeistakin asioista.
  Aurinkoa päivääsi
  >Leena

  • Olen niin onnellinen, että minulla on sinut Leena ja tuolla alhaalla kommentoiva Minna anoina, te juuri muokkaatte käsitettä anonyymi, se ei ole pelkästään paha asia. Te myös kommentoitte aina nimimerkillä, anonyymit kiusaajat eivät rohkene tehdä edes sitä. Eivät he halua aitoa dialogia, he haluavat vaan kiusata. Miltähän tuntuu olla kiusaaja, varmaan todella pahalta.?

   Kiitos niin paljon Leena kauniista sanoista ja kiitos lukemattomista ihanista kommenteista, niitä aina kovin odotan <3 Upeaa viikonloppua <3

 • Hienosti käsittelet asiaa ja itse ajttelen niin että kun joku päästää sammakoita suustaan se on vähintäänkin moukkamaista. Itseltänikin joskus livahtaa tahaton möläys jota on vaikea korjata mutta anteeksipyyntö auttaa asiaa. En voi ymmärtää mitä kiksejä ihminen saa iskiessään toisen arkoihin paikkoihin ja nauttii siitä. Täytyy vaan ajatella ettei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu ja olla itse sellaisen käytöksen yläpuolella. Ikävät ihmiset on hyvin raskaita esim.työkavereina. Mikään ei ole koskaan hyvin ja heidän pitäisi saada aina huomiota ja myötätuntoa kaikilta.Huumori toimii monta kertaa tilanteiden laukaisijana mutta aina ei jaksa sitäkään tietty. Kuinka paljon kivempaa ikävillä ihmisilläkin olisi kun näkisi asioita laajemmin☺

  • Jokainen päästelee ajoittain sammakoita ja se vaan on inhimillistä, onneksi on keksitty sana "anteeksi". Anteeksi pyytämisestä tulee itsellekin hyvä olo. 🙂

   Juu tuo on yksiä lempilauseita, ei voi kauhalla ammentaa, jos on lusikalla annettu, se vaan naulitsee niin monelaisen moukkuuden kirjon.

   Kyseiset työkaverit ovat kovin raskaita ja aivan kamalan itsekkäitä. En vaan ymmärrä eikö ihmisillä ole lainkaan empatiaa ja syvyysajattelua eli miettisivät, hei miltä minä kuulostan muille ja jaksaisinko itse kuunnella muilta omaa rutinaani. Ehkä siihen loppuisi. Hirmuisen paljon on ihmisiä joilta uupuu empatian taito ja kyku asettua aidosti toisen asemaan. Heissä on myös narsismin vikaa, hehän eivät ole koskaan väärässä ja kaikki on vain aina "minä minä minä". Energiasyöppöjä.

   Kurjaa kuulla, että sinulla on työkamuina moisia, mutta yleensä aina työpaikoilta kyllä kuten Minnakin alla toteaa, löytyy aina näitä tapauksia, jotka pilaavat hyvän hengen.

   Ystävällisyys ja hyvät tavat ovat ihania asioita ja miten niiden kautta aidosti pääsee syvään ihmisyhteyteen toisten kanssa. Arvostan myös, jos ystäväni tai mieheni ilmaisevat, että nyt käyttäydyin esimerkiksi tyhmästi, koska rehtiys ilman omia vaikuttimia on hieno hyve sekin. 🙂

   Ihanaa viikonloppua Ansku <3

 • Asiaa!!
  Tykkäsin eritoten tuosta kommentista "ei kiinnosta yhtään mutta jätän kuitenkin vihakommenttini"… juuri tätähän se on. Puskista on helppo huudella!
  Pidä tyylisi ja tapasi kirjoittaa.

  Nenä pystyyn ja haistakoon hapan ne kateilijat ja vihapuheilijat.
  Eiköhän vihapuhetta ole maailmassa ihan riittämiin ilman, että niitä julkaisee kommenttina blogissa. Hatunnosto, että nostit tässä kissan pöydälle!!

  • Eikö koomista, blogisi on huono, mutta kommentoin silti täällä ja usein, ai että miten hömelöltä kuulostaakin, hih. 😉

   Vihapuhetta on ihan liikaa mediassa ja oikeastaan jos jollain muumimukit ryhmässäkin ihmiset saavat riidan aikaiseksi, niin jo vain.

   Kiitos Vivi kommentista ja aivan ihanaa viikonloppua sinulle <3

 • Piti lukea nuo saamasi kommentit oikein useampaan kertaan, koska niistä huokui ihan käsittämätön typeryys.

  Olen tavannut tuollaisia ihmisiä livenä elämäni aikana paljon ja vastoin yleistä olettamusta siitä, että he ovat tuollaisia vain anonyymisti ei useinkaan pidä paikkaansa. Jokaisella työpaikalla on vähintään yksi tuollainen "laukoja", jokaiseen tuttavapiiriin kuuluu joku, joka "vain sanoo niinkuin asiat ovat" ja jokaiseen harrastusporukkaan on liittynyt ainakin muutama "suorasanainen ihminen". Yhdistävää näille kaikille on se, että he kuvittelevat olevansa jotenkin rohkeita ihmisiä päästellessään mielipiteitään, mutta se kuva joka heistä muille syntyy on kuva yksinkertaisesta ja säälittävän huonolla itsetunnolla varustetusta ihmisestä, joka ei ole saanut minkäänlaista kotikasvatusta ja joka käyttää kaiken energiansa muiden elämän tarkkailemiseen ja kateuteen. Ilkeys ei ole se sana, joka heistä ensimmäisenä tulee mieleen vaan ensimmäinen on kyllä se huono itsetunto, joka paistaa läpi. Surullista, etteivät tällaiset ihmiset hae apua sen sijaan, että käyttävät aikaansa katkeroituen toisten asioista.

  Minna

  • Juuh ja nuo kaksi on nyt vaan nämä viimeisimmät, jotka tulleet viikon sisään. Muistaakseni tuo minun matkalle lähtemisen ihmettelijä jätti kolmekin kommenttia asian tiimoilta tai ainakin kaksi. Eli jankuttaa oikein pitää, että tulihan selväksi, että minä tuomitsen sinun matkasi. Toivottavasti ei välitä tuota tuomitsevaisuuttaan omille lapsille…

   Hyvin todettu tuo muiden tarkkailemiseen, siis miksi, keskittyisi omaan elämään. Nuo Neiti Etsivät ovat kiusaannuttavia ihmisiä, koska heitä kiinnostaa luonnottoman paljon muiden ihmisten elämä, mikä puhuu omaa kieltään heidän omasta ontosta elämästään. Ihminen jolla on normaali terve itsetunto ja jolla on normaali täysi elämä, ei huutele kasvottomana puskita tai kasvotusten kuten sanoit.

   Olen muuten aika harvakseltaan törmännyt kyseiseen ihmislajiin livenä, mutta vältän parhaani mukaan, kun törmään heihin. On myös niitä tapauksia, jotka ystävällisesti hymyssä suin piikittelee, niin että jos et ymmärrä, olet huumorintajuton itse. Pahinta lajia hekin.

   He eivät hae apua omiin ongelmiinsa, eivät tiedosta, että muille huutelu olisi edes ongelma, pitävät itseään jopa itsepetoksellisesti tavallista rohkeampina, kun huutelevat. Eivät vaan reppulit ymmärrä, että kaikki muut katsovat heitä säälien ja heidän huono itsetuntoo paistaa huutomerkkinä. Kaikki ihmiset eivät vaan pysty niin syvään analyysiin, että kykenisivät analysoimaan oman itsensä ja vielä happamat tunteensa ulkopuolisiin ihmisiin.

   Eli todellakaan hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen ja täyttä elämää ihminen ei huutele toisille missään. Eikä kaunotar tai komea ihminen moiti toisten ulkonäköä eli olisi joskus hauska nähdä moittijoiden omat kasvot. 😉

   On hyvän kierre ja pahan kierre, sehän on jo klassikkotarina ja aina on ihmisiä, jotka valitsevat pahan puolen, eivätkä edes oivalla sitä, koska heillä on oman pään sisäinen kuvitteellinen oikeutus. Vaikka ihminen olisi kokenut mitä, se ei koskaan oikeuta ulkopuolisten ihmisten kiusaamiseen ja on itseriittoista ajatella, ettei tuo kohde olisi saanut maistaa elämästä omaa osaansa. Ei täällä kukaan huolilta säästy.

   Kiitos Minna, sinä ja Leena, teidän kommentteja aina odotan innolla. <3

 • >>Muista kantaa vastuu sanomisistasi, kannat niitä loppuelämän, minä vain kohteena silmänräpäyksellisen hetken.  Sanasi määrittävät sinut sinulle itsellesi.<<

  Saako tätä viisautta lainata? Tämä kolahti ja kosketti. Näin tulisi pyrkiä käyttäytymään joka päivä ja jokaiselle. Väsyneenä, turhautuneena ja pettyneenä ylilyöntejä voi sattua kenelle tahansa mutta ilkeys jatkuvana toimintana kyllä kertoo ainoastaan, että tällä ihmisellä on huono olla. Ei siitä voi saada nautintoa, että keljuilee, ilkeilee ja laukoo ns. totuuksia. Muutenkin nämä totuudentorvet, jotka julistavat, etteivät osaa pitää suutansa kiinni – se on valtavan vaikea taitolaji, enkä usko että moni rakentavan ja dialogia herättävän palautteen antamisen osaa. Ainakin sivulauseissa on helppo mennä hiipien henkilökohtaisuuksiin.

  Loistava kirjoitus ja toivottavasti moni ilkeilevä tyyppi lukee sen ja varsinkin nuo saamasi kommentit. Omassa pääkopassa saa vaikka aloittaa sodan, mutta sillä ei tarvitse pilata muiden päivää tai pahimmassa tapauksessa elämää. Pitäköön mölyt mahassa, kipupisteet omassa nupissa ja hakekoot apua jos maailma ärsyttää ja keskittyköön kukin ihan sen omana elämänsä kokemiseen, elämiseen ja parantamiseen. Niin kuin kliseisesti mun lempilausahduksessa, annetaan kaikkien kukkia vaan : )

  IHANAA IHANAA & SUPERIHANAA viikonloppua!

  • Saa lainata <3 Aivan selvää, että viime kädessä ihminen on erityisen tilivelvollinen itselleen ja ihmisen yhden elämän aikana, joka on muuten vielä kumman lyhyt, voi valikoida miten kallisarvoisen aikansa käyttää. On myös aivan uskomatonta, miten hyvä luo hyvää ja miten kyseisiltä ihmisiltä tämä hyvyyden kokemus jää kokematta.

   Uhattuna, tai loukattuna tai tulistuspäissään kaikilta tulee ylilyöntejä ja se on vai inhimillistä. Mutta kasvottomana huutelu vieraille ihmisille, kun itsellä on niin kovin huono itsetunto ja huono päivä, on naurettavaa ja säälittävää.

   Älykkäät ihmiset osaavat antaa eriävän mielipiteen rakentavasti, itsensä sokaisemat laukovat mitä sattuu.

   Omassakin pääkopassa sauhuu välillä ja eritoten silloin, kun epäoikeudenmukaisuus tai arvomaailmallinen kanta on hyvin vastakkainen kanssani. Pelkuuruus myös ärsyttää ajoittain, että mielistellään kaikkia, mutta sitten ajatellaan ilkeästi. Mielestäni näiltä ihmisiltä puuttuu selkäranka. Kun minulla on vahva mielipide, uskallan sen sanoa ja varustaudun sillä samalla keskusteltuun, jossa voidaan olla hyvin eriä mieltä. Harmillista, ettei kaikki ihmiset pysty samaan ja sitten tapahtuu turhia välirikkojakin ym.

   Annetaan kaikkien kukkia on oma lempilauseeni, mutta sain mieheltäni vastikään palautetta tuosta, että minä en ihan kaikkien kukkien haluakaan kukkivan. Tarkoittaen sitä, että blogini kautta olen saanut paljon hyvää, mutta enemmän myös negatiivisuutta, merkillisiä ihmiskohtaamisia ja olen huomannut, ettei ihan kaikkien kukkien kukinta olekaan täysin tahtotilani. Mieheni kommentti oli äärimmäisen rakentava palaute ja jouduin menemään itseeni ja huomata itsestäni sellaisen suojavarustuksen, kuin että suojelen itseäni omaa agendaa vain ja ainostaan ajavilta, mulle kaikki heti nyt ja ilkeydeltä ja henkilöiltä jotka eivät koskaan anna minulle mitään, mutta yrittävät kupata minulta vaikka mitä. Eli ihan kaikki kukat eivät saa rehottaa omalla tontillani, koska on pakko suojella omaa hyvää oloa ja blogimaailma on kuitenkin blogimaailma, siellä varsinkaan en siedä itsekkyyttä ja ilkeyttä. Vaan valikoin seurani tarkasti ja onneksi olen saanut sinusta Heli aivan ihanan sydänystävän <3

   Upeaa viikonloppua ihanuus <3

 • Mielestäni ilkeilijöille saa nauraa, vaikkakin silloin kun ilkeilyn kohteeksi joutuu, niin on kyllä huumorintaju melkoisella koetuksella.

  Hei Tiia, tuosta pettymysten aiheuttamisesta. Olin tyttäreni lasten kevätkonsertissa ja opettaja piti puheen vanhemmille, jossa kehoitti aiheuttamaan kotona pieniä pettymyksiä nuorille, koska ne pettymykset on helpompi käsitellä, kun vielä ollaan kotona.
  Aikuisten maailmassa kun on joskus pettymyksiä ja kun niitä on jo koettu kotona ja käsitelty, niin se helpottaa "oikeita" pettymyksiä.
  Mielestäni opettajan kehoitus oli viisaita sanoja, vaikka ensin ajatus pysähtyi, että mitä?

  Ihanaa viikonloppua Sinulle Tiia Ystäväin ♥♥

  • Viisas opettaja sillä nykyaika on mennyt lastensuojelemisessa jo hieman hulluksi, kaikki tehdään lasten eteen ja samalla viedään aloitekyky, mahdollisuus tottua pettymyksiin ja monesti tehdään suorastaan vahingossa lapsesta maailman napa. Toki lapset maailman napOoja minulle ovatkin, mutta hyvä heidänkin on huomata, ettei äiti ihan aina ole 24/7, vaikka pääsääntöisesti onkin. 😉

   Opettaja siis todellakin laittoi opettajan ajattelemaan.

   Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua ma-te <3

 • Se on jännä, että täällä voidaan haukkua ja sanoa mitä sylki suuhun tuo anonyymina.
  Mutta kellä olisi pokkaa tulla sanomaan se kaikki p☆☆ka kasvotusten? Aika harva pystyy siihen.
  Mutta se on niin helppoa haukkua anonyymina ja luulla ettei paljastu.
  Huumori on todellakin paras lääke tähänkin, sillä me bloggaritkin olemme vain ihmisiä😄
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tiia💖

  • Se on niin jännä ilmiö ja kertoo paljon luonteen heikkoudesta, kotikasvatuksesta, älykkyydestäkin ja erityisesti säälittävän huonosta itsetunnosta. Mölyäjät ovat vihassaan niin sokeita itselleen, etteivät oivalla paljastuneensa, kuten anoppi aina hyvin totesi aikoinaan "huonolla itsetunnolla varustettuja p kiaisia 😉

   Terveellä järjellä ja itsetunnolla varustettu ihminen, vaikka eläisi vastoinkäymisten myrskyssä, ei huutele ihmisille ilkeyksiä, piste. 🙂

   Kiitos Milli tuesta ja aivan ihanaa viikonloppua sinulle <3

 • Olin joskus blogisi lukija mutta tympäännyin valtavaan mainosvirtaan ja muutenkin tyhjänpäiväisiin muki/oma pärstä/koirat, kissat -kuviin. En oikein ymmärrä, että aikuinen nainen kuvaa jotakin hajuvesipulloa blogiinsa kertaa kymmenen. On selvä, että et julkaise anonyymien kommentteja, koska ne ovat miinusta blogisi imagolle. Joku muukin lukija saattaisi alkaa ajatella omilla aivoillaan.

  • Tässä on nyt erinomainen esimerkki tapauksesta, jossa ei vaan kyetä aikuismaiseen tapaan antamaan rakentavaa palautetta. Perusesimerkki myös siitä, että ilmoitat aina ettei kiinnosta, mutta hupskeikkaa täällä sitä taas kommentoidaan, ymmärrätköhän itsekään, että puhut itsesi pussiin jälleen kerran. Kysyisinkin nyt ihan sinuna itseltä, että koetko vilpittömästi, että oma kommenttisi on jotenkin aikuismainen?

   Ikävintä epäkypsässä palautteessasi oli muiden lukijoiden mollaaminen, kuin he eivät ajattelisi omilla aivoillaan, mutta sinä kaikessa epäloogisessa "luen en lue" kommentissasi ajattelet hyvin älykkäillä aivoillasi. Eli olet selkeästi omasta mielestäsi hyvin älykäs ihminen ja myös luonnollisesti ylempänä muita, koska sinua ei; mukit, kissat, tuoksut, kosmetiikka ym. kiinnosta. Hyvin älykäs ihminen siis käy paheksumassa muiden ihmisten kiinnostuksen kohteita, ilmoittaa jo ties kuinka monennen kerran miksi ei lue blogiani, mutta taas on täällä kuitenkin lukemassa ja kommentoimassa.

   Absurdia on myös kuvitella, että omaa henkilökohtaista blogiani tulisi kirjoittaa sinun ehdoilla. Toisekseen olet vain yksi ääni tuhansien ja tuhansien joukossa eli samalla mollit muita ihmisiä, joita kiinnostaa kosmetiikkaa, kissat tai vaikka ne mukit tai jokin muu peräti.

   En nyt viimeksikään jaksanut lähteä avaamaan sinulle asioita, mutta avattakoon nyt vielä kerran. Tuoksupullo tai vaikka muki on minulle designia, monen ihmisen suunnittelun ja työn tulos. Tuoksut luovat tunnelmia, muistoja ja fiiliksiä ja itse pullot ovat kauniita kuin korut. Kauneuden taju ei ole pinnallista, vaan se on jopa syvempää ymmärrystä ajatella ja nähdä kauneutta kaikkialla. Valokuvaaminen on myös kiva ja antoisa harrastus. Jokaisella on omat kiinnostuksen kohteensa ja mikä kukaan on tuomitsemaan toisen kiinnostuksen kohteita. Käytkö kissa, kosmetiikka tai sisustusblogeissakin huutelemassa, hyi sisustusesineitä, hyi kissoja, hyi kosmetiikkaa. Mitä jos vaan välttelisit paikkoja, jotka ei kiinnosta, niin minäkin teen, aika simppeliä vai mitä?

   Lainaan tähän erään vakikommentoijan Minnan lausetta "Estetiikka on tieteen laji (opetetaan esim. Hgin yliopistossa), joka kuuluu filosofian tieteenalaan ja sen pääasiallinen tehtävä on mm. tutkia kauneuteen liittyviä filosofisia kysymyksiä. Kuinkakohan monen mielestä filosofia on pinnallista 😉 Joten jos fanittamieni asioiden kauneus ei sinulle avaudu, se ei ole minun ongelma, vaan se on sinun ongelma, kun jatkuvasta ajaudut tänne ärsyyntymään.

   Anonyymien vastakkaisia kommentteja olen julkaissut paljonkin, mutta silloin kun ne menevät asian jankkaamiseksi tai tarkoitusperä on vain kiusaaminen, niin miksi julkaisisin niitä? Mitä annettavaa on kommenteilla, "hanki isompi peili tai peitä hampaistasi sivut ja kuvittele loput". Ei ilkeistä kommenteista synny mitään hedelmällistä ja niistä on turhaa olla suuremmin provosoitumatta, eli tästä syystä jätän julkaisematta hölmöäkin hölmöimmät kommentit. Kyseiset kommentit eivät ole millään muotoa miinusta minulle, vain niiden antajille. Ei tämä sinunkaan kommentti minusta pinnallista tee, vaikka siihen tähtäät, kommenttisi kertoo vain hyvin paljon sinusta. Myös sen, jos seisoisit sanojesi takana, olisit kirjoittanut tämän kommentin omalla profiililla, eikö vaan. Silloin voisi syntyä aitoa keskustelua, nyt tämäkin kommenttisi näyttää vain takarivin huutelijan epäloogiselta sepustukselta ja kehnolta yritykseltä nostattaa itsensä ihmisenä paremmaksi, kuin muut ihmiset.

   Aurinkoista kesää sinulle.

  • Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

   En ole yllä oleva anonyymi, mutta ihmettelen miten sinua ei saisi arvostella mutta sinä heti arvostelet ja hyökkäät anonyymeja vastaan ?!!? Ei kaiken palautteen tarvitse olla rakentavaa ja ei tuo oma kommenttisikaan ollut. Kyllä kommentoijilla pitäisi olla oikeus omiin mielipiteisiin. Joo älä julkaise tätäkään niin että kommenttikenttä pysyy sellaisena kuin itse haluat eli vain julkaiset samoinajattelevien kehut. Jos kaikki ajattelevat samoin, se on vaan sen merkki ettei kaikki osaa ajatella.

  • Tiia K on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

   Ensinnäkään en hyökkää kaikkia anonyymejä vastaan, sillä on paljon ei ilkeileviä anonyymejä. 🙂

   Taistelen kiusaamista vastaan, onko sinusta kiusaaminen hyväksyttävää tai toisen ulkonäön haukkuminen? Jokaisella kommentoijalla on oikeus omiin mielipiteisiinsä, mutta silloin kun kommentissa vähätellään muita lukijoita, etteivät he ajattele omilla aivoillaan tai tuomitaan toisen harrastus ja kiinnnostuksen kohteet. Toisekseen samaiselta anonyymiltä on tullut erilaisia ja vastaavia kommentteja useita, joten oli aika vastata hänelle tyhjentävästi ja mielestäni myös rakentavasti, hän on selkeästi useilla kommenteilla kaivannut vastinetta.

   Tässä kommenttiketjussa on julkaistu kaikki anonyymien kommentit, niin vastakkaiset kuin ei vastakkaiset mielipiteet, koska on ollut hyvä nähdä koko sensuroimaton kommenttien kirjo. Sinun kommenttisi on muutoin todella rakentava, mutta tuo, että julkaisen vain kehut, siinä mentiin hieman metsään, sillä rakentavat palautteet julkaisen aina, mutta ulkonäköön tai elämääni tuomitsevia kommentteja en näe syytä julkaista.

   Kaikki eivät voi ajatella samoin ja se onkin elämän rikkaus ja väittelyt ovat opettavaisia ja hedelmällisiä kokemuksia kaikille, joskus ei päästä edes lopputulemaan, mutta silti on mahdollista säilyttää ystävällinen henki.

   Omasta mielestäni toisten ulkonäköhaukut, toisten raha-asioiden pähkäily, elämäntyylin tuomitseminen on silkkaa kiusaamista, asia jota jo lapsillemme opetamme, ettei kiusaaminen ole hyväksyttävää, miksi se olisi hyväksyttävää meiltä aikuisilta?

   Rohkeus ilmaista eriäviä mielipiteitä menemättä henkilökohtaisuuksiin on minulle merkki esimerkillisestä aivotoimminnasta, hanki isompi peili ja jatkuvat saman jankkaamiset miten blogini kyllästyttää, mutta aina täällä heilutaan on minulle merkkejä typeryydestä, valitettavasti.

   Lähettänyt Tiia K blogiin Minäkö keski-ikäinen? 4. kesäkuuta 2017 klo 15.32

  • Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

   Jossakin blogissa oli oivasti jaoteltu erilaisia bloggaajatyyppejä ja sinun blogisi kuuluu selvästi AntajaOttaja -tyyppiin, jossa sallitaan ehdottomasti vain positiivinen palaute ja sillä siisti. Mielestäni anonyymi ilmaisi vain, että oli ollut blogisi lukija aikaisemmin ja sen miksi hän ei enää varsinaisesti lue tätä blogia. Tässä ketjussa tulee niin selvästi esille se Tiian hovi, joka ei yksinkertaisesti uskalla sanoa mitään muuta kuin olla samaa mieltä kanssasi. Eiköhän ole viisainta, että et lue ollenkaan näitä ano-kommentteja, jos ne rassaavat sinua ja saavat lähes raivon partaalle.
   Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa sinulle.

   Julkaise
   Poista
   Merkitse roskapostiksi

   Valvo tämän blogin kommentteja.

   Lähettänyt Anonyymi blogiin Minäkö keski-ikäinen? 4. kesäkuuta 2017 klo 16.22

  • Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

   Nytpä menit metsään Tiia :). Ja onhan palautteessa rakentava pointtikin. Vähemmän kuvia samasta hajuvesipullosta ja omia nassukuvia vähemmän.

   Julkaise
   Poista
   Merkitse roskapostiksi

   Valvo tämän blogin kommentteja.

   Lähettänyt Anonyymi blogiin Minäkö keski-ikäinen? 4. kesäkuuta 2017 klo 16.33

   Tiia K 4.6.2017 (2 päivää sitten)
   Tiia K on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?": Anonyymi …

   Anonyymi 4.6.2017 (2 päivää sitten)
   Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?": Blogima…

   Anonyymi 4.6.2017 (2 päivää sitten)
   Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?": Blogima…

   Tiia K 4.6.2017 (2 päivää sitten)
   Tiia K on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?": Tämä on v…

   Anonyymi 4.6.2017 (2 päivää sitten)
   Lähettänyt Anonyymi blogiin Minäkö keski-ikäinen? 4. kesäkuuta 2017 klo 16.33

   Tiia K
   4.6.2017 (2 päivää sitten)

   -> minä
   Tiia K on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

   Juu metsässä käyty useinkin, 😉 ihminen vain minäkin. Ihan totta, olet oikeassa.:) Olen noita tuoksupostauksia miettinyt itsekin miten niitä voisi rakentaa kivemmalla ja mielekkäällä tavalla. Oma nassukaan ei mitenkään innoikkain bloggauskohde, joten samaa mieltä siitäkin. 🙂

   Lähettänyt Tiia K blogiin Minäkö keski-ikäinen? 4. kesäkuuta 2017 klo 17.47

 • Hei Tiia,

  tämä on kyllä niin käsittämätön juttu, kiusaaminen siis. Ei oikein löydä sanoja mitä siitä voisi kertoa.. Koulukiusaamisesta puhutaan paljon, mutta niin se vaan on, että sama kiusaaminen jatkuu aikuisenakin. Ihan käsittämätöntä! Itse uskon, että syy kiusaamiselle on useimmiten kateudessa ja kiusaajan omassa pahassaolossa. Onko esimerkiksi minulta pois se, jos jollain toisella on jotain mitä minulla ei ole? Vastaukseni on ei ole. Suomalaisessa kulttuurissa ei saisi menestyä ja olla onnellinen omasta elämästään – ainakaan niin että se näkyy ulospäin.

  En ymmärrä myöskään tätä somen vihapuhetta saatikka noita kommentteja, joita olet saanut. Onkohan anonyyminä hyvä olla :-O … Minä ainakin klikkaan itseni pois sellaisilta sivustoilta, jos en vaikka pidä lukemastani tms. Ja tarvitsisiko minun sanoa se esim. jollekin bloggaajalle etten pidä hänen teksteistään tms. Ei tarvitse! Voin pitää mielipiteeni itselläni.
  Jostain luin hiljakkoin ajatelman, joka vapaasti käännettynä meni jotenkin näin: Tiedät nimeni muttet tiedä tarinaani. Tätä meistä jokaisen pitäisi miettiä ennen kuin alamme loukkaamaan sanoillamme toisia ihmisiä.

  Uskotaan Tiia parempaan huomiseen ja ollaan iloisia, hupsuttelevia ja ihan mitä vaan 🙂

  Terkuin, Johanna

  • Kannattaa lukea tuo yllä olevan anonyymin kommentti, joka ei ole häneltä siis ensimmäinen kerta ja on jo vanhan toistoa. Eli miksi käydä blogeissa selvittämässä, että olen täällä ja jaksan jopa kommentoida, mutta blogisi ei vaan kiinnosta, lapsellisen hupaisaa toimintaa.

   Nimenomaan, blogi on henkireikä, jonne saa harrastuksenomaisesti laitella itselleen kivoja juttuja. Blogiin sitten ajautuu saman henkisiä ihmisiä, jotka fanittavat samoja juttuja. Miksi blogiin ajautuu sitten ihmisiä, jotka eivät tykkää blogista tai miksi he määrittelevät blogin eli harrastukseni perusteella minut ihmisenä. Blogihan on vain yksi osa minua. Voi ihmisen pienuus ja suppean ajattelun minimalistisuus.

   Nimenomaan kukaan, paitsi lähimmäiset eivät tiedä todellista tarinaa. Mikä kukaan on myöskään sanomaan, mistä toinen ihminen saa iloita ja mistä ei. Hyväkkäiksi kutsun näitä tuomitsijoita hih. 🙂

   Kiitos sinulle Johanna ja jatketaan hupsuttelua ihan niistä asioista mistä lystättää, itse tiedämme keitä olemme ja läheiset ja se riittää meille.
   <3

   Muiskuja viikonloppuusi <3

   Tiedät nimeni

 • Tiia, kun kirjoitin vähän aikaa sitten jutun Arka aihe, sain mielettömän vastakuksen joltain anonyymiltä eli olen kuulemma huono emäntä, kun en nouse aamulla klo 5 tarjoamaan aamiaista niille kutusumattomille kävijöillemme, jotka passuuttavat isteään puoleen yöhön ja sitten kun he menevät nukkumaan, me jäämme keräämään astioita terassilta, laittamaan niitä pesukoneeseen ja vielä katamme aaamiaisastiat. Hänestä käytöksemme oli törkeää, että 1)teimme eräälle joka heräsi klo 5 ja tunki meille itsensä viikoksi (ei muuten tule enää!) vierasmakkarin viereiseen apukeittiöön valmiiksi kahvin ja keksit ja oikea aaimainen olisi sitten about klo 10 sekä se, että 2) isäntäväli kehtaa nukkua, kun vieras/vieraat ovat hereillä! Juupa, kun vedät viikon 3-4 tunnin unia, niin tiedät, ketä ei enää kynnyksesi yli astu. Tein jutun ihan asiasta, sillä monet uupuvat kesän mittaan siitä, että heidän mökkejään ja rantakotejaan käytetään kuin omia.

  Mitä tarvetta on julkaista pahantuulisten ihmisten rumia kirjoituksia, joista paistaa läpo, että muut ovat hänelle velkaa kaiken. Jokainen voi itse rakentaa elämänsä, mutta siinä kun pitää nähdä vähän vaivaa…Blogin emäntä/isäntä saa pitää bloginsa riidattomana ja hyväntuulisena, vaalia sitä kuin paraskin tunnelmavalo niin paljon kuin haluaa.

  Oletko Tiia koskaan miettinyt, että jos joku niin näkee vaivaa sun ulkonäöstä, niin henkilöllä on itsellään just siinä joku ongelma. Sen sijaan, että ratkaisi ongelmnsa päässään tai muuten, hän päättääkin lytätä sinua. Alamittaista! Ei kannata noteerata.

  Love
  Leena

  • Leena kävin lukemassa postauksesi Arka aihe ja komppaan sua satasella, siis kaikki myötätunto ja sympatia <3

   Kyllä oman elämänsä rakentamiseen pitää nähdä vaivaa ja mikään ei tule helpolla. Huutelijat eivät myöskään ymmärrä, että bloggaaja saa kirjoittaa omassa blogissaan ihan mitä lystättää ja jos aiheet eivät vielä loukkaa ketään, mutta ai niin aina on näitä mielensäpahoittajia. Nimenomaan omaa blogiaan saa vaalia kuin tunnelmavaloa, todella kauniisti kuvailtu, ihana Leena. <3

   Olen miettinyt ja sitähän se on, ei onnelliset saatikka ulkoisesti kauniit käy huutelemassa muiden ulkonäöstä tai elämästä, vaan happamat sitruunat, joille tosiaan kaikki ja elämä on velkaa jotakin. Sitä voi joko jäädä tuleen makaamaan tai nousta sieltä entistä vahvempana. <3

   Muiskuja ja rakkautta sinulle ihana ystävä <3

 • Kirjoitit Tiia loistavasti tästä aiheesta. Kuten olen aiemminkin maininnut en hyväksy kiusaamista millään tavalla. Enkä voi ymmärtää kuinka aikuinen ihminen kehtaa tulla toisen blogiin oksentamaan omaa pahaa oloaan.

  Jos blogi ei miellytä niin aina voi nostaa kytkintä, miksi ihmeessä tarvitsee jättää vihakomentti, mitä sillä saavutetaan?

  Kauneutta on niin paljon kuin jaksaa ympärilleen katso, ikävää että anonyymisi on kadottanut sen näkemisen.
  Eli pistä ihmeessä edelleen kissoista, kosmetiikasta, mukeista, itsestäsi ja ihan mistä vain niitä kuvia tänne blogiisi, minä ainankin nautin niistä <3
  Ihanaa perjantai-iltaa Tiia <3

  • Kun en vaan ymmärrä, niin en ymmärrä, harva ymmärtää.

   Kauneuden tajua on monenlaista, esimerkiksi mieheni ajattelutapa kauneudesta on hyvin erilainen. Saatan nähdä kauneutta tai kuvattavaa vaikka missä, kun taas mieheni mielestä sama maisema on yksinkertaisesti ainakin aika samanlainen joka päivä. Siltikin en lähtisi toisten kiinnostuksen kohteita moittimaan ja tokkopa riidanhaastajilla on ne ylevimmät harrastukset itselläkään. Tuntuu, että bloggaaja nostetaan jopa jollekin jalustalle, jossa bloggaajalta odotetaan ääretöntä monipuolisuutta ja visuaalisuutta, mutta toisaalta niin tai näin, onnettomien ihmisten kanssa ei voi voittaa, he haluavat hapattaa kaikki muut omassa kitkeryydessään.

   Ihanaista ja aurinkoista viikonloppua ihana kamusein <3

 • Kuvasi jo kertoivatkin, että saa nauraa (ne, siis kuvat, on täyttä, iloista ja räiskyvää sinua, eli ihanat). Tietysti vihakommit satuttaa, eihän sitä olisi ihminen, jollei satuttaisi. Mutta ei niiden sanomaan kannata vastata, antaa olla… ja sekös sit niitä raivostuttaa. Mutta ihme ihmisiä, kun on niin negatiiviset ajatusmaailmat, asiasta kuin asiasta. Olet sinä vaan upea ihminen, huit hait -ajattelet ja porskutat eteenpäin. Hyvä sinä.
  Taas oli hieno kirjoitus. Sorry muuten, että niin harvoin kommaan.

  • Orvokki ei tosiaan tarvitsekaan kommentoida, kaikilla on omat kiireet elämässä. Ihanaa jos joskus käyt moikkaamassa, ilahduttaa ja samatenhan minä sinun blogissa käy ajoittain. <3 Ei paineita ja kiitos niin paljon kauniista sanoista ja kiitos, että olet täällä <3

   Ihanaa viikonloppua Orvokki <3

 • Hienosti ja kypsästi kirjoitettu, Tiia! Sinä vielä jaksat jopa ymmärtääkin näitä ilkeilijöitä – minä en enää edes yritä. Minä olen tuon huumorin kannalla – ja delete-näppäimen;)
  Ihanaa viikonloppua sinulle, Tiia ihaNainen <3

  • Jatkossa toiminen sinun ja Rva Kepposen tavoin. Sisin taistelee sensuuria vastaan ja siksi tässä vielä keplottelen julkaista vaiko ei, aika turhaa ajankäyttöä tuokin pähkäily.

   Kiitos ystävyydestä Lady ja ihanaa viikonloppua sinulle <3

 • Olipa paljon kaikenlaista kommenttia. Meitä on moneen junaan ja jokunen näköjään jää vielä asemallekin löntystämään. Kolmea asiaa (tai ehkä vähän useampaakin) minä tässä ihmettelen. 1) mikä se ihmeellinen kateuspeikko useilla ihmisillä on joka saa henkilökohtaisuuksiin menemään ja vieläpä usein sen perusteella että kuvitellaan että bloggaajan asiat on jotenkin paremmin kuin muilla? Tämähän on vään pieni kurkistus osaan elämästä, ei koko totuus. 2) käytöstavat olis kivat… varsinkin aikuisilla ihmisillä 3)kenellä on aikaa kommentoida blogeja joista ei tykkää? Minulla ei aika riitä kommentoimaan niitäkään joista tykkään… Ja nyt sanon vähän rumasti: pitäisikö vihakommentoijien hankkia vaikka elämä? Tai lukaista joku "elämään positiivista-kirja" silläkin aikaa? Mutta ehkäpä se on juuri siinä että omassa elämässä on liikaa aikaa ja asiat pahasti, hullusti tai kipeästi ja sitä sitten puretaan kommentteihin? Niin tai näin, älykkyydestä se ei kyllä kerro.

  Jatka ihanainen omalla linjalla. Sulla on oma tyyli ja toisia se ärsyttää. Ehkä joku vihainen lukijakin saa joskus ahaa- elämyksen täällä ja lopettaa vihakommentit…

  • Hihii juu joku tosiaan jää asemalle junnaamaan, vaikka joka kerta käy sanomassa, ettei lue blogia, niin koomista kyllä. 🙂

   Sama homma, aika ei riitä mihinkään ja tosiaan aika ei riitä kommentoimaan niitä blogeja joista tykkään ja ne blogit, jotka eivät syystä tai toisesta nappaa ne skippaan ihan automaattisesti. Mutta ei taida kuitenkaan olla yhtäkään blogia joka ärsyttäisi? Tai sitten en vaan yksinkertaisesti lue niitä.

   Juu ei älykäs ihminen käy blogissa huutelemessa vaikka olisi mikä tuli takapuolen alla, älykäs ihminen käyttää aikansa älykkäästi. 🙂

   Kiitos niin paljon sparrauksesta ja viisaista sanoista ja ollaan me ihmisiksi, kun kaikki muut eivät osaa olla.

   Omalla tyylillä jatketaan luonnollisesti, kuinkas muuten. 🙂

   Ihanaa ihanaa aurinkoista kesäkuun alkua Sari <3

 • Voi olla, että anonyymi on täysin huumorintajuton tyyppi!? Nää Maijun ja sun tuoksutteluvideonpätkät ovat niiiin hauskoja, hahhaa…eltaantuneiden vanhojen hajuvesien lemu ja te niin nätisti esittelette pullot ja availette ne kuten vanhat mummon höppänät, osaatte hätähätää lukea vielä tekstit pullojen kyljistä ja sitten taas vaivutaan euforiaan…jee lisää tätä!!

  • Hahahaa niin älykästä sarkasmin sanan säilää täällä taas viljellään. Kiitos kommentista, postauksen lukemisesta ja videon katsomisesta, kaikki tänne kotiinpäin. 😉

 • Internet on todella jännä paikka. Ihmisiä löytyy laidasta laitaan. Noin 22-vuotisen internet"urani" aikana olen nähnyt ja lukenut vaikka mitä. Yksi asia minkä olen huomannut on, että joillain on oikeasti todella paha olo. Esim. luin nuoren naisen kirjoittaman lyhyen kuvauksen muutaman vuoden takaisesta puhdittomasta ja masentuneesta elämästään ja kuinka jos hänelle olisi silloin kerrottu miten ihanaa ja onnellista hänen elämänsä tänä päivänä on hän ei olisi ikinä uskonut. Joku koki pakottavan tarpeen kertoa hänelle, että elämä on ylä- ja alamäkeä ja että hänen surunsa aika tulee pian. MITÄ IHMETTÄ, MIKSI?!

  Sama kuvio toistuu liian usein. Ihmiset keskustelevat keskenään ja jostain ilmestyy yksi tai useampi jotka tulta ja tulikiveä sylkien manaavat itsensä kanssa eri mieltä tms. olevat ihmiset jonnekin alimpaan hornaan, esim. "toivottavasti sairastut vakavasti" tai "toivottavasti sinulle tapahtuu juuri se mistä tässä viestissä ilmaisit ettet pidä" jne. Valitettavasti olen alkanut tottua siihen eikä se (tai mikään muukaan) enää yllätä. Tämä ei ole hyvä merkki.

  Sinun ei todellakaan pidä lannistua näistä viesteistä ja hyvä ettet ole lannistunutkaan. Voit ihan vapaasti nauraa näille, koska mitä muutakaan niille voi tehdä.

  Näille solvaajille tiedoksi, että olen tavannut Tiian kahdesti hakiessani Huuto-ihanuuksia. Hän on jäänyt kirkkaasti mieleeni, vaikka olen tehnyt todella monia kauppoja FB-kirppisten, Huudon ja Torin kautta. Miksi? Koska hän oli todella miellyttävä, ystävällinen ja lämmin. Voiko samaa sanoa teistä arvon anonyymit? Jotenkin en usko 😛

  – Anni

  • Sen olen nimenomaan täällä Suomessa huomannut, etteivät ihmiset kestä, että toinen on onnellinen. Sitä sanotaan, että hädässä ystävät tunnetaan, mutta olen päinvastaista mieltä, onnessa ne todelliset ystävät tunnetaan. Hädän hetkellä on löytynyt enemmän selän taputteloita, mutta jos joskus on vahingossa mennyt sanomaan olevansa onnellinen, etenkin vielä kaikkien mahdollisten vaikeuksien jälkeen, niin sitä on ollut useamman vaikea kuulla. Joten en juuri enää koskaan sano olevani onnellinen, vaikka olisinkin, koska se vaikuttaa olevan niin suuri synti ja joidenkin mielestä leveilyä ja kenties juuri tuon ensimmäisen esimerkkikommentin tapaista eli odotahan vaan, kyllä se salama iskee taas.

   Mistä tämä kaikki negatiivisuuden kautta ajattelu kumpuaa, en vaan ymmärrä ja miksi toisen ilo on itseltä pois tai mitä tahansa ihminen tekeekään, jos nyt siitä saa iloa, eikä muita mitenkään vahingoita, niin miksi se ilo pitää viedä pois?

   Samaa olen miettinyt, että onko tämä omakin turtuminen näihin jatkuviin negatiiviisiin kommentteihin alkavaa kyynistymistä, joka vie osan herkkyydestä pois? Huolissani olen minäkin, sillä yleensä jonkin asian muutos vaikuttaa toiseen asiaan ihmisessä.

   Olen samaa mieltä, mitä muutakaan pitää tehdä ja myönnän, että jo on ihan yleistä hupia ottaa kuvakaaappaus näiden hörhökkeiden höpinöistä ja laittaa muutamalla kamulle ja miehelle ja taas saadaan naurun aihetta. 🙂

   Ihana Anni tuo loppukommentti oikein sai sydämen sulamaan ja se oli niin pyyteetön ja kaunis teko toista ja ihan kuitenkin vierasta kohtaan. Eli sinulle myöskin joka sana takaisin eli kuin myös. Onneksi on sinun kaltaisia hyviä ihmisiä olemassa, sillä hyvyys voittaa aina ja se ei ole satua, se on totuus. <3

   Aurinkoista kesää Anni ja täällä hymy huulilla kirjoitan tätä viestiä sinulle <3

  • Vahingossa poistin noin 20kommenttia, kun piti julkaista eli Nina sinun kommenttisi uudelleen ohessa. 🙂

   nina sihvonne on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

   Hyvä ja ajankohtainen aihe . Some on todella julma paikka nykyään . Itse tänään lopetin erään blogistin seuraamisen koska hän sanoi mielipiteensä itseään ylentäen ja mielestäni hiukan ei rakentavalla tavalla ja ei ole ensimmäinen kerta.. Saisivat ottaa oppia sulta ja Maijulta. Te osaatte sanoa aina niin nätisti ja silti jämäkästi mutta en koe että siltikkään ylentäisitte itseänne. Tosiaan jos ei miellytä blogi niin miksi sitä seurata ? Ja blogistillekkin sanoin asiallisesti että ei ole enää jutut mitä hän kirjoittaa mun piece of cake 😀 Luulen että joku ilkeä ihminen ottanut sut silmätikukseen ja haluaa sua vaan loukata. Älä välitä sulla on silti faneja jotka tykkää sun jutuista ja kuvista. Kivaa kesänjatkoa sulle Tiia.

 • Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

  Kirjoitit blogiisi kohdistuvista kiusaamisviesteistä. Ei niitä nyt kauhean paljon ole näkynyt, joten ehkä olet liian herkkänahkainen ja vedät herneet nenääsi turhasta, maailma on mölinää täynnä ja se vaan pitää yrittää kestää kun blogistiksi on alkanut.

  Negaatiokommentit eivät ole kivoja saada henkilökohtaisesti, mutta ei niitä mitenkään voi välttää tai sitten täytyy tehdä blogin suhteen jotain. Mietin myös, että ehkä negaatiokommentit kumpuavat myös blogin aiheista, kuvista ym. eikä aina niinkään lukijan omasta pahasta olosta. Minua ainakin ärsyttää tietynlaiset ihmiset, pukeutuminen, meikkaaminen ja se ja tuo, joten ärsyyntyminen kirvoittaa heittämään läppää, yritän toki välttää henkilöitä tai blogeja, joista ärsyynnyn, se on paras tapa, mutta ärsyyntymättä ja vittuuntumatta ei tästä maailmasta selviä.

  Ajattelen niin, että ehkä blogin kuvat ovat sellaisia, että kirvoittavat tietynlaisiin kommentteihin, omasta mielestäni blogissasi vilisee ehkä liikaa typeriä naamanvääntämiskuvia, ei ne jotenkin vaan ole aikuisen naisen juttu, niin, ja jos on aivan pakko ottaa lähikuvia, voisiko ajatella että pesee edes hampaansa tai huolittelee ihonsa kuvauskuntoon, olisi se lukijoillekin mukavampaa. Hyvää jatkoa blogillesi kaikesta huolimatta!

  Julkaise
  Poista
  Merkitse roskapostiksi

  Valvo tämän blogin kommentteja.

  Lähettänyt Anonyymi blogiin Minäkö keski-ikäinen? 6. kesäkuuta 2017 klo 11.20

 • Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

  En ymmärrä sun hampaiden haukkumista. En ole aiemmin lukenut blogiasi, tämän postauksen päädyin siis lukemaan toisen blogin kautta, mutta olin silti kuullut aiemminkin sinua koskevasta hammaskommentoinnista. Sulla on musta ihan tavallinen ja nätti hymy ja hammasrivi. Hampaat ei venkoile suussa, ne ei ole ruskeat, vaan ihan tavalliset hampaat. Ehkä jotakuta rassaa, että sulla ei ole viivasuora ylivalkaistu photoshop-pepsodenthymy. Ylipäänsä olet minusta kaunis nainen, nuorena naisena toivon olevani sitten ikäisenäsi yhtä hyvännäköinen. Ja mikä tästä kaikesta tekee mun mielestä erityisen jännän – ja nyt pahoittelen jo etukäteen vähän ilkeää vertausta ja (toivottavasti) kivan kommentin lopsahdusta – on se, että eräällä bloggaajakaverillasi on paljon rumemmat hampaat ja muutenkin ulkonäössä sellaista, johon ilkeiden anonyymien luulisi tarttuvan ennemin kuin sinun ulkonäköösi.

  Tsemppiä nyymimyymien kanssa. Onneksi asenteesi on tämän postauksen perusteella juuri oikea.

  – Sanni

 • Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

  Anonyymi4. kesäkuuta 2017 klo 15.04. Tämän anonyymin kanssa enempi kuin samaa mieltä. Anonyymit haukut, mutta sinun blogiasi ei saisi kommentoida eri tavalla kuin kehuen. Mielestäni blogin rikkaus on se, että sinne voi jättää kaikenlaisia kommentteja ja se myös kertoo bloginpitäjästä jotain, jos koko blogi on vain kehuja täynnä, YKSIKÄÄN BLOGI EI OLE PELKKIEN KEHUJEN ARVOINEN! Jos blogiin ilmestyy kielteisiä kommentteja, kannattaisi lukea ne ajatuksella ja miettiä, oliko sanomassa kuitenkin jokin sellainen viesti, joka koskee juuri blogin sisältöä tai blogin pitäjää, en usko, että joku kirjoittelee ikäväsävyisiä viestejä ihan piruuttaan, kyllä asiassa on aina kaksi puolta.
  Tällainen mielipide täältä!

  Julkaise
  Poista
  Merkitse roskapostiksi

  Valvo tämän blogin kommentteja.

  Lähettänyt Anonyymi blogiin Minäkö keski-ikäinen? 6. kesäkuuta 2017 klo 11.27

 • Sannille kiitos kovasti sparrauksesta ja varmasti ensi vuonna 50-vuotiaaksi hampaani ovat ihan yes. 🙂 Mitä ystävään tulee, niin ystävyyttä katsotaan sydämellä. <3 Kuten itsekin totesit, et ymmärrä ulkonäköhaukkuja, ja eivät ne vaan ole sopivia ylipäänsä.

  Kiitos sinulle Sanni ja aurinkoista kesää.<3

 • Mielipiteen esittävälle anonyymille klo 15:04. Aivan olet oikeassa, rakentavat palautteet ovat aina tervetulleita, mutta lukijoitteni haukkuminen aivottomiksi, ulkonäköhaukut ja myös kiroilu eivät ole toivottua blogissani, vaan ylittävät kaikki hyvän maun rajat. Muutoin rakentava palaute on tosiaan tervetullutta ja sinun olikin rakentava. Ainoastaan olen siinä eri mieltä, että blogiani saisi kommentoida vain kehuen, ei asianlaita ole niin, mutta miksi ihmiset eivät osaa antaa palautetta ilman menemättä henkilökohtaisuuksiin. Siitä tässä nyt on kysymys, en myöskään haukkunut kyseistä anonyymia, vaan annoin vastineen hänen moniin kommentteihin, joista osa on ollut myös kirosanoilla höystetty.

  Tulisi kaikkien muistaa, että olen myös äiti ja kaikki täällä oleva teksti, ulkonäköhaukut, kiroileminen eivät mielestäni ole sopivia lapsieni luettavaksi.

  Kiitos palautteesta ja kivaa kesää.

 • Nanni on lisännyt kommentin tekstiisi "Saako kiusaajille nauraa?":

  NO huh huh mitä hommaa. Luin niin sinun tekstisi kuin myös noita kommentteja, lähinnä anonyymit kommentit piti sieltä tsekata. Ollaan me bloggaajat kyllä melkoinen kaatopaikka minne tuntuu saavan nakata kaiken paskan mitä itse ei tarvitse.
  No sie Tiia muru tiedät mitä mieltä olen, niin sinusta kuin blogistasi ja elämästä yleensäkin.
  Muiskuja muru. JOs sulla olis paska blogi niin tuskin sulla olisi noin paljon lukijoita ja kommentoijia. Muista mussukka se <3

  Julkaise
  Poista
  Merkitse roskapostiksi

  Valvo tämän blogin kommentteja.

 • Saa todellakin nauraa, mäkin vähän tyrskähdin tuolle jälkimmäiselle kommentille! Mulle ei ole juuri vihakommentteja eksynyt, mutta varmaan asiallisesti pyrkisin myös kaikkiin vastaamaan. Se on parasta, kun reaktiota odottava ano ei sitä saakaan. Ja älyttömyydet tuleekin jättää omaan arvoonsa, oksentakoot sitten pahaa oloaan jossain muualla. Ja miksi bloggaajia saisi kiusata sen enempää kuin muitakaan? Aika kummallinen näkökulma. Ihme tyyppejä sun blogiin on eksynyt 😀

  • Asiaa Nella ja kommenttisi on juuri terveellä tavalla suhtautuminen tälläiseen.

   Mahtavaa, että blogi kiinnostaa monia, mutta lieveilmiönä tuo puskista huutelijat. Eivät he edes erota rakentavan ja henkilökohtaisuuksien menevän kommentin eroa ja miten blogipalautteen voi antaa nätistikin. Myös se menee heiltä yli ymmärryksen, etteivät he säätele mitä blogissani julkaisen tai kirjoitan.

   Kuten parikin anoa on joskus ja nytkin todennut, että on kiva käydä heittämässä läppää tai jopa kiusata bloggaajaa, koska itseä v eetuttaa.. toivon että edes yksi miettisi, että heidän kiusa voi murskata jonkun ihmisen. Surullista.

   Ihanaa päivää sinulle Nella kaunotar <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud